Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Daninak és Vikinek utólag is nagyon boldog szülinapot!

Tusi, nálunk is mostanában kezdődött a hiszti, ha kimegyek Márk látómezőjéből.. nekem most még édesnek tűnik, jól esik, hogy így ragaszkodik hozzám, bár hosszú távon tényleg elég fárasztó. Szerencsére akkor nincs baj, mikor suliban vagyok, mert nem látja, mikor elmegyek.
Tényleg kell a kikapcsolódás! Én ugyan járok suliba, de nem érzem igazán, hogy kikapcsolna, mert folyton azon idgeskedek, hogy mi van, Márkkal, aztán rohanok haza, hátha elcsípek egy korábbi etetést, és akkor nem kell kiolvasztani egy újabb adag tejcsit.. szóval nem az igazi :?
Zsófi szerintem is elég nagy már ahhoz, hogy pár órára rá lehessen bízni a párodra vagy a nagyszülőkre! Próbálj egy kicsit feltöltődni!!

Becsi, itt a lányok kitöröltek valamit a vonalzóból, hogy ne legyen olyan hosszú... ők talán tudnak segíteni..

Czakóca, zsírkrétához:
"Gyertyafolt eltávolítása ruhaanyagból:
Itatóspapíron keresztül (nálam inkább WC-papír a nyerő, az mindenhol akad, csak többször kell ismételgetni a folyamatot, mire a folt teljesen eltűnik :) ) az anyagtól függően meleg vasalóval kivasalunk. Az olvadt viaszt a papír szépen felszívja. (Jellegzetes viaszfolt a papíron.) Természetesen a papírt csereberélve/arrébb tologatva 5..6-szor ismételni kell a folyamatot, mire a folt tökéletesen kijön. Ezen a módon pl. a zsírkréta foltot is megpróbálhatjuk kiszedni."

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Lányok, most próbáltam meg a Szentágothait felhívni. Képzeljétek el, beteg, most mondták. Állítólag hosszan tartó betegség. AKkor emiatt nem tudta elérni a Susy. Most nem tudom, mit csináljak. Az a hat hetes kontroll szerintetek elmaradhat?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, ki mondta, hogy Toldi dokinál szült???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, szerintem ha csúszik egy pár hetet, az nem gond, de azért érdemes megnézetni, bizos minden rendben van-e.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska!
Szerintem a 6 hetes kontroll csúszhat, de ne hagyd el. Csak a magad érdekében. Én pl. 9 hét múlva mentem, de elmentem.

Lányok, mi a különbség a H.A-s és a sima tápszer között??

KépKép
tüccs

Toldi az a kis fiatal, jóképű, sötét hajú doki??
Mert ha igen, akkor ő volt az ügyeletes, mikor szültem :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs, a HA hipoallergén, asszem

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Becsi,
Én is próbálkoztam már a női vonalas vonalzóval,még akkor,amikor küldték a mailt,hogy lehet csinálni,de nekem még azt az egyet sem sikerült ide beraknom... :oops: :wink:

ÍGY UTÓLAG BOLDOG SZÜLINAPOT VIKINEK ÉS DANINAK!!

Levike éppen alszik,bár mostanában nem kedveli a kiságyat,szívesebben van közöttünk esténként... :wink: :roll:

Fú,Pilla,nem semmi,remélem minden rendben lesz Lajával!

Én kicsit kétségek között vagyok,mert olyan érzésem van,mintha jönne a kitesó,de elvileg ez lehetetlen: rendszeresen megjön minig,kb 4 napig tart,nem vagyok rosszúl,nem vagyok éhes,fáradt..., de ...: kb. 2 hete enyhe pulzálást,mocorgást érzek a hasamban,csak még nem mertem tesztet venni,orvoshoz menni,mert kicsit még meg vagyok illetődve,ijedve... :(
Bér mondom,elvileg nem lehetek terhes,hiszen minden ellene szól,kivéve azt a pulzálást a hasamban.
Bár a mocorgást csak 8-10 hétben lehet érezni,így megint csak ellent mond az,hogy mindig rendeszeresen megjön...,na ma veszek tesztet,és kiderül...

Na,Levike hiányol máris!

:wink:

Kép
mano83

Piroska,
Én Toldi dokinál szültem és még Linda és Csakegy is!
Miért kérdezed?

Kép
mano83

sziasztok!
Becsi!
szerintem a Nöivonalról nem fogsz tudni ide betenni! :!: De próbáld meg az URL-et kihagyni!Csak az IMG-től IMG-ig tedd be!!! :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Én kipróbáltam,nekem bejött!Igaz kép nélkűl csak!!!!!!!! :oops: :evil:

Kép
Kép
Kép
tiop

Fúúú, Manó! De izgi! Szeretnétek tesót?

Most jöttünk babamuzsiról, Laura már hazafele bealudt a kocsiban. Jól megszeretgette Flórát. Olyan édes volt a két csaj együtt. Flóra olyan kis érdeklődő, nyugis baba, Laura meg egy vagány rosszcsont. Jól kiegészítették egymást. :lol:
Vendég

Mano!
Csak neeeeeeeeeeeeem????? :shock: :shock: :shock:
Nagyon várom/juk az eredményt! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs,
a HA hipoallergén, ami annyit jelent, hogy módosított fehérjét tartalmaz, ami könnyebben emészthető a babáknak. Általában, azzal szokták kezdeni a tápizást, biztos ami biztos alapon, hogy megelőzzék a tehéntej-allergiát. Nagyobb babáknál már annyira nem indokolt, kivéve, ha hajlamosító tényezők állnak fenn. A HA tápot csak orvos írhatja fel (kivéve a Müller áruházakban, ott ugyebár kapható minden). Mi Marci 7 hónapos koráig HA tápot adtunk, majd azóta már csak a simát.

Mano,
Szerintem még ne éld bele magad, én már hónapok óta érzek hasonlókat! Tegnap itt volt a barátnőm, akinek 2 héttel idősebb a fia Marcinál, és Ő is azt mondta, hogy sokszor úgy érzi, mintha mocorogna odabent "valaki", és egyikünk sem terhes. A mocorgást elvileg csak a 16-18. héten lehet érezni, előszőr szülőknél van, hogy csak a 20. héten. A 16. hét előtt nem valószínű, mert még annyira pici a baba, bár biztos vannak kivételek. A 8-10. héten tuti nem lehet érezni!

Verna,Pilla,
bocsi, bocsi, bocsi! 1/4 10-kor ébredtünk, és tök elfelejtettem a reggeli rutin közben, hgoy ma péntek van. Verna hívását is csak 1/2 11-kor láttam, le volt halkítva a telefonom. Remélem, nem volt gond! Ég a fejem. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Mano,
nem letörni akartalak, csak felkészíteni, hogy ha esetleg mégsem jött össze, akkor ne érjen csalódás! Aztért drukkolok ám!!!!!!!! Tényleg, egyáltalán akartok kistesót? Jaj, olyan jó volna ismét egy csomó babáért drukkolni!!!!!

Kép
Kép
nircee

Mano!!!!! Írd meg, ha tudod mi a helyzet!! Együtt izgulunk veled! :lol: :lol: :lol:

Nircee, 8-10. héttől mozognak a porontyok odabent, de én is úgy tudom, hogy csak 16. hét körül lehet érezni. De azt is el tudom képzelni, hogy a mama megsejti, hogy lakik valaki a pociban és kihegyeződnek az érzékei :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Vendég

Nircee: én is totál elfelejtettem, engem is úgy hívtak, hogy menjek, megvárnak... ;) Nem is tudtam volna menni, csak úgy, hogy Apa elaludt reggel, és egy órára be se ment már - így itthon volt a kocsija. Az én kocsim este kész lett, de a gyerekülés Apánál van, az övével mentem...

Pilla: Lolo nyugis?! Na ilyenkor reggel talán, de látnád este, pl. úszáson... olyankor ő is szétkapja a berendezést, nyúzza a többi gyereket, stb. stb. Egyébként már Lolo is alszik!
Lajának eszméletlen ritmusérzéke van, teljesen el vagyok ájulva tőle!!! Abszolút ritmusra dobol, táncol...
De a legjobb az volt, mikor cumit akartak cserélni a csajok! :)
Vendég

És még egy karácsonyfa, és egy ünnepi asztaldísz:

Kép Kép
Vendég

Manó:
azért kérdezem, mert ha nem lesz a Szentágothai, hozzá szeretnék járni.

Na, sikerült megtudnom: megműtötték a Szentágothait, de ha minden jól megy, akkor jövő héten már lesz, úgyhogy megvárom még őt. Amíg praktizál, addig nála maradok, csak utána ha kell, akkor a Toldihoz mennék át.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nem tudod mi baja van (volt) Szentágotainak?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska, én 8 héttel a szülés után mentem felülvizsgálatra. :oops:
Vendég

Szantre:
műtötték a karját, de nem tudom, miért.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee,
Nem élem bele magam,mert igazából még most nem szeretnénk tesót Levinek,majd csak 4-5 év múlva.
Ha meg csak a 16. hét környékén lehet érezni a mozgolódáts,akkor kizárt,hogy terhes legyek,ugyanis mindig rendszeresen megjött,ez pedig ugye kizárja a terhességet?
Tényleg Te is mocorgást érzel? És mikor?
Mert én akkor,amikor lefekszek,meg néha napközben is... :roll:

Majd holnap megírom,hogí mi a helyzet,izgulok én is.

Kép
mano83

Piroska,
Jó válsztás!:)
Ha gondolod mrgadhatom a számát.

Kép
mano83

Öööö... A mestruáció még nem zárja ki a terhességet.
Néha én is érzek mocorgást a hasamban. :shock: Csináltam is tesztet, de negatív lett.
Vendég

Köszi Nircee! Csak azért kérdeztem, mert elfogyott itthon, és sehol se kapni. Elmentem a gyerekorvoshoz, hogy írjon föl, erre fél órával a rendelés zárás előtt 5 beteg gyerek volt még a rendelőben, és senki nem ment be azalatt a fél óra alatt amíg ott voltunk. Tiszta pipa lettem, hogy az egészséges gyerekemmel kell ott lennem egy hülye recept miatt, a nagyságos doktornő meg nem képes behívni senkit. :twisted: :twisted: :twisted: Szóval fogtam magunkat és hazajöttünk recept nélkül.

KépKép
tüccs

Mano,
én leginkább akkor, mikor ülök és pl. tévézek. Nem tudom, mitől lehet, szerintem a beleim mozognak, és a szervezetem tévesen azt hiszi, valami más mozog odabent. Ez nekem azóta van, hogy végleg elhatároztuk, hogy tesót szeretnénk. Szerintem ez nálam pszichés. Viszont Nálad nem tudom, mitől lehet. Aztán az is lehet, hogy mégis...??? Kíváncsi vagyok én is nagyon az eredményre!!!!

Kép
Kép
nircee

Tüccs, DM-ben is van egy csomó féle tápi, mintha már HA-t is láttam volna...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs,
szerintem nyugodtan megpróbálhatjátok már a sima tápot, Dóri már elég nagy hozzá! Kivéve, ha volt a családban tejallergia, akkor azért még érdemes várni. Ha viszont nem volt, akkor nyugodtan!!! Csináld azt, hogy veszel 1 dobozzal, és próbálsz Neki adni belőle, megnézed, hogy reagál rá. Akkor sem történik tragédia, ha reakciót vált ki belőle, akkor egyszerűen nem adsz neki többet, és visszatérsz a HA-ra, és akkor elmúlnak a tünetek.

Kép
Kép
nircee

Néztem dm-ben, hiánycikk.. sajnos Dóri ekcémás és apa is allergiás, így vigyáznom kell mit adok neki.
Viszont időközben az anyós elintézte , hogy kiadja az egyik patika recept nélkül. :) Azért délután útra kelünk a cora felé is, ott is megnézem.

Ezekben az ízesített tejpépekben is tápszer van ha jól tudom, vagy van bennük még valami tej-szerű is plusszban???

KépKép
tüccs

Tüccs, tejpépből is lehet HA-t kapni. Bár azt hiszem azt az orvos írja fel, legalábbis nekünk ő írta fel anno.
Vendég

Nircee:
olyan édes Marci ezen a fürdős képen! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs,
M.o.-on csak patikában lehet HA tápszert és tejpépet kapni, az oep és az eüm hülyesége miatt. Ami a bevásárlóközpontokban van tápi, az egyik sem HA, mert egyszerűen NEM FORGALMAZHATJÁK! Mi is kimentünk Ferihegy mellé a Market Center-be, amikor Roninak egyszerűen nem kaptunk tápit, mert a Müller Drogerie-ben lehet kapni mindenféle HA tápit, azzal a különbséggel, hogy nem magyar dobozolású, hanem német... De ugyanaz, mint amit gyógyszertárban megveszel, csak kábé 200-300 ft-al drágább. Azért német amit forgalmaznak, mert a "fejletlen" nyugaton ugyanis már rájöttek, hogy a tápszer nem gyógyszer, nem kell hozzá orvosi jóváhagyás, hacsak nem valami speciális betegség miatti gyógytápszert kell enni valakinek...
Egyébként pont ez ellen a hülye szitu ellen kezdtek nemrég tiltakozni a gyógyszerészkamara tápszertagozata tagjai, mert az oep rá fogja jövőre dobni a tápszerforgalmazókra a +12% gyógyszer"adót" (nem tudok rá jobb kifejezést), és ez megint kábé 30-40%-al fogja megdrágítani a tápszereket a gyógyszertárakban. Asszem 1,5 éve volt egy hasonló áremelés egyik pillanatról a másikra majdnem duplájába kerültek a tápik. És vannak gyógyszerészek, akik tudják, hogy nagyon sokan nem fogják tudni megvenni, de akkor mi a jó büdös fenével etessék a gyereküket??? :evil: :evil: :evil: :x :x :x :evil: :evil: :evil:
andibab

Sziasztok!
Zsanit én a 12 hét környékén megéreztem!!!!!!!!! :!: :wink:
Adtól,hogy menstruálsz még lehetsz terhes(anyu 4 hónapos volt mikor kiderűlt a terhessége és menstruált) :!: Lehetnek bélmozgások is én is sokat érzem,sőt látom is,ha Pl kádban vagyok!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

pilla!
Gyönyörűek a képek!!!! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Lányok, hol vagytok??

Teszek fel képet. Ma készült :lol:

Kép Kép

Szerintem így kéne a Fantát reklámozni :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Ejha!
Manó! Mik vannak! Szorítok, hogy azt mutassa a teszt, amit szeretnél!

Pilla!
Tök jók ezek a képek! Bárcsak már karácsony lenne!

Szantre!
Nem semmi a kiscsávó! Tényleg jó kis reklám lenne... :wink:

Lányok!
Anyatejet meddig lehet a mélyhűtőből felhasználni???

Kép
Kép
giga1

Giga, én úgy tudom 3 hónapig.. szerintem ez is csak azért ennyi, mert már nem fedezi a baba tápanyagigényét ez ennél régebbi tej (Elméletileg lefagyasztva nem romlik meg hosszabb idő alatt sem - szerintem).
De hivatalosan 3 hónap!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, a mi védőnőnk 6 hónapot mondott. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Megőrülök Bogitól! Korcsolyázni akar mindenáron, egy edző szerint akit megkérdezett a férjem, minden adottsága megvan a sporthoz, de egyszerűen képtelenség korcsolyát kapni a lábára! A létező legkisebb, amit gyártanak, 25-ös, neki meg 23-as kell, és még egy jó vastag zoknival se jó a nagyobb, nagyon veszélyes, ha nem mérethelyes a lábravaló. Már napok óta műsoron van a "korcsi" ahogy ő emlegeti, egyszerűen nem tudom megmagyarázni neki, hogy még olyan icipici a lábacskája! Esetleg ha olyan régi típusú kétélű korcsolyát tudnék szerezni, amit a cipőre kell felkötözni, azzal tudna próbálkozni, és még talán biztonságosabb is, de olyat honnan a fenéből akasszak le?????

Van ötletetek???
andibab

Sziasztok,
nagyon régen irtam a fórumra a fekvés miatt. Vasárnap megszületett a kisbabám Benedek Miklós :D Kicsit korábban jött, a 36. hétre, 2480 g-al és 49 cm el.
Még nagyon picike, de szerencsére beindult a tej és sokat eszik. 2 óránként kel. Szerintetek ez jó, ha 2 óránként eszik? A ti babáitok hány óránként ébredt és meddig tart ez?
Egyenlőre a születési súlyát még nem nyerte vissza, de nagyon igyekszem, hogy minden rendben legyen.
Most mennem kell, mert mindjárt ébred...

KépKép
Kép
danka33

Úgy látszik ma én vagyok az "ügyeletes" a fórumon :oops: :wink:

Danka, gratulálok a pici fiúhoz!!
Szerintem a 2 óra nem olyan sok. Márk 4 hónapos koráig kétóránként evett nappal, sokszor éjjel is. Most 3 óránként eszik (éjjel is kb).
Kitartás!
Remélem Benedek gyorsan visszanyeri a születési súlyát és elkezd gyarapodni. Ha van egy kis időd, szívesen olvasnánk a szüléstörténetedet és nézegetnénk a Picuri képét :lol: :lol:
Jó egészséget és sok erőt kívánok a kisfiadhoz!

Jutta, Ti hogy bírjátok? Mi van veletek?

Jutka, nagyon eltűntél.. remélem nincs baj??

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Danka, gratulálok Benedekhez! Jó egészséget Nektek!
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy 2 óránként eszik.
Várjuk a szüléstörténetet, és a képeket a picúrról. :wink:
Vendég

Danka!!
Gratulálunk a pici Benihez!! 2 óránként szerintem igenis kell ennie, mert még koraszülött, szóval hajrá!! Kitartás, szépen fog fejlődni!

Sikerült 1 doboz tápszert szerezni, hétfőn újra kezdem a beszerzést. Vecsés kicsit messze van, de végszükség esetére meghagyjuk. Köszi mindenkinek a segítséget.

Szantre!
Dóri is rajong a flakonokért!!! Jófej Márk! :D

Giga !
Én is 6 hónapot tudok az fagyasztott anyatejre!

KépKép
tüccs

Nagyon ari Márk a flakonnal. :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Miket nem éreztek ti a pocótokban???!!! :shock: :lol: Tuti bélmozgások... :lol:

Pilla, tök jó, hogy teszed ezt a csomó linket, meg képet. Bár én tegnap 7000 Ft-ot hagytam a kreatív boltban. :oops: (Abból kettőt itthon letagadtam :oops: ) és alig vettem valamit. Viszont vettem egy teafilter tartó dobozt, amit meg fogok tök jól festeni a páromnak karira. Ő nagyon teás. A mostani Praktikában láttam az ötletet. :wink:

Danka, a 2 óránként evés teljesen jó, nekem először másfél óra volt, és nem is éreztem a szüneteket a szopik között, mert szinte le se szállt róla a leány. :wink: És ugyanúgy, mint Márk, 4 hónapos koráig 2 óránként evett.

Látom a szexes probláéma sokunknál fennál... :)

Szantre, már múltkor is akartam mondani, mikor tettél fel családi képeket, hogy Márk, nagyon hasonlít rád. :wink:

Képzeljétek, már napok óta akarom nektek mesélni, hogy milyen betegség van erre felénk. 3 kislánnyal az történt (nem egyidőben) hogy pici foltok jöttek a lábukra, amelyek később bevérzésekké alakultak. Rosszul lettek, nem birtak mozogni. Annyira legyengültek, hogy mindannyian kórházban vannak, infúzión, nem tudnak mozogni, csak fekszenek, egyiküknek már a beleit is megtámadta ez az állítólagos vírus. :shock: :( Nagyon kiakadtam. nem tudják mi ez. :shock: Az egyikük a kolléganőm kislánya. :(

Én még mindig hiányolom Lédit. :roll:

thenus

Jesszusom, Henus. Ez borzasztó. Leginkább az, hogy nem tudják mitől van így gyógyítani is nehéz. :shock: :( Lehet, hogy valami mérgezés... (túl sok House-t néztem)

KépKép
tüccs

Henus, ez a vírusos bigyó nem hangzik túl jól. Remélem rendbe jönnek a lányok. :shock:

Lédi azóta nem jelentkezett, hogy dolgozik. Biztos nem nagyon van ideje. :cry:
Vendég

Néhány kép a gézengúzról :
Kép Anyával

KépKép
tüccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?