Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy próbáltok kicsit lelket verni belém.
A helyzet most a következő. Kizárólag éjjel szopik, de már nem is félálomban, hanem teljesen bealudva. Ha felébred, akkor rögtön elutasít, de ha már csak a szeme is megrebben, akkor is eltuszkol magától.
Éjjel 1x besurranok hozzá, ha szerencsém van, akkor szopik, de ha felébred, akkor visszateszem aludni és akkor várok kb. fél v. 1 órát és újra megkísérlem. Ami most működik az az, hogy jobb esetben 1/2 5h-kor keltem, akkor szopik, majd 7-kor ébresztő. 9-kor már tök álmos, akkor lerakom aludni, majd ha bealudt, akkor becserkészem neki a cicit.
Szopik, majd alszik kb. 1 órát, közben fejek, de a maradékot nem fogadja el, de kekszel beleimátkozom. Ma csak egy kis levest evett ebédre, majd utána alvás közben szopi. Rettegek az esti programtól, mert egyáltalán nem hajlandó ébren szopni, akkor hogy itassam meg vele azt a kb. 150ml tejet? Ha lefejem, jobb estben a felét belekanalazom, a másik fele meg pépként is a szemétben végzi, mert nem eszi meg.
Egy hete a szopikon kívül szinte semmit sem eszik.
Pénteken elvittem a gyerekdokihoz, és állítólag piros a torka, tehát elvileg van ok a szopi elutasításáre, de nem értem, hogy a lefejt tejet miért nem hajlandó elfogadni?
Terhes tuti nem vagyok, védekezünk. Nem tudom, hogy esetleg megjönne-e, mert ugyan fájdogál a hasam, de v. már 3 hónapja, és semmi. Azt olvastam, hogy akkor nem jön meg az esetek többségében, ha 4 óránként, és éjszaka is van szopi, na meg, ha az össz. szopik ideje nem kevesebb, mint 4 óra. Hát, én eddig CSAK napi kb. 6 órát fejtem + a szopik. Mondjuk ez az utolsó hétre leredukálódott, ha most megjön, akkor majd a sztrájk miatt lehet, de most biztos, hogy nem a mensi a ludas.
Sajnos, van egy olyan érzésem, hogy ha ki is gyógyul a takonykórból, akkor sem lesz hajlandó szopni napközben, és akkor majd eldönthetem, hogy csinálom ezt tovább v. hagyom az egészet. De én még szoptatnék egy kis ideig... Minden esetre, most azért már sokkal jobban vagyok, hogy szopik - ha nem is ébren - és legalább akkor elfogadja a cicit.
Tanácsadót nem igazán akarok felhívni, mert az eddigi 28 hónapja tartó szopik alatt kb. 25x próbálkoztam, és soha senki nem vette fel a telefont, sem reggel, sem délután és kora este sem.
Tejkő. Itt a topikban írtam egyszer a bajomról, akkor mondták - azt hiszem, hogy Borcsa - hogy az tejkő. Nagyon sokáig volt, időnként van is, de a nagyok már elmúltak. Kiszívta a kölök.
Állítólag zsíranyagcsere zavar okozhatja az arra hajlamos egyéneknél. Hát, nálam sikerült, gondolom az akkor 7-es koleszterinemmel. Most "csak" 6,1 és lehet, hogy azért nincs vele bajom mostanság, bár megfigyeltem, hogy a sok birsalmasajt is okozott tejkövet. Most újra eszegetem, és csak remélem, hogy a szopisztrájk mellé nem fog társulni a tejkő, mert akkor biztos lehidalok.
Egyébként a nődokim se hallott még a tejkőről, tehát nem túl gyakori dolog.
Erika