Sziasztok!!!
Hát én élvezem az anyaságot, de persze nem minden percét!!!
Bevallom nekem most azért jó, mert a Mariettával az első év szörnyű volt
Az első fél évben azon gondolkodtam mi lenne a jobb: ha állami gondozásba adnám vagy ha mindkettőnkkel végeznék
Komolyan sokszor megfordult a fejemben, így utólag tudom kis gyermekágyi depi is volt benne. És az én összes segítségem az anyámtól (jó az első hetekben főzött nekünk, mert egy házban laktunk), az volt miután délután 3 ig le sem tettem a kezemből és folyamatosan sírtam vagy szidtam az agyam amiért szültem, hogy "ha idegbajos vagy ba..meg szedjél nyugtatót" és akkor elvitte sétálni. Mondanom se kell a gyerek aludt. Szóval egy rémálom volt. Ehhez képest két gyerekkel tök könnyű volt
Sztáranyák (Beát idézném
) Az aki nincs a gyerekével 24 órában az nem tudja mi is az. Rubint mama a gyerek 3 hónapos korában külföldre utazik a férjével hetekre és utána közli hogy nem akart a gyerek szopizni
, hülye Nekem ő van leginkább a bögyömbe. olyan hiteltelen az egészséges táplálkozási mizériával, miközben a gyerekét nem szoptatja. És nem mondja az , mint Bárány, hogy nem hisz benne (egyet nem értek, de legalább megindokolta őszintén), hanem hazudozik, ködösít.
De lehetne hányni az öszes filmanyagon: csodaszépen felöltözött anyuka és gyerek, játékok szépen sorakoznak egymás mellett, konyhában mosatlan nincs, mindig minden gyerek egészséges, nem hisztizik, nem turja az orrát, illedelmes, anyuka nem fáradt, sőt még tornázik is hogy szép maradjon az urának!!!!
Hiteltelen az egész!!!!
Ez olyan mint a császáros szülés a 37-id héten, hogy ne nyuljon ki a hasfal bőre.
Na hagyjuk, mert kezdek foltosodni az idegtől!!
Szóval szép az anyaság, nagyon lehet élvezni, de piszok nehéz és aokszor kiábdándító. De asszem senki nem bánta meg, igaz
Közhely, de ahogy nőnek könnyebb, vagy csak más kaliberű gondok jönnek. Nekem most jó, mert bár sokszor bolondok
(igaz Kory az a jó ha elevenek, mert akkor egészségesek)
de olyan jókat tudnak már együtt játszani, elmondja mindkettő, mit szeretne enni (na ezzel nincs gond), mije fáj, mit akar felenni, stb. Könnyebb mert nem kell kiatalálnim, vajon mi baja lehet.
Látogatók!!!
Lehet nekem szerencsém volt, mert a Marietta juniusi, a Sára szeptemberi, nem volt még beteges időszak. És nincs is sok rokonunk. Tudom űberelni a cumit??? Én azt utáltam, amikor a vonatról leszálva a az apósom mindig a kezét fogdosta és puszilgatta, amit a szájába vesz (és alapból utálta, mindig megsíratta vele
), És a vonat tisztaságáról ne is beszéljek. Kézmosás, hát igen tök ciki, de én is szóltam már, hogy mossanak kezet. Más egy újszülött és más egy kúszó-mászó 9 hónapos, akinek erősebb az immunrendszere és amúgy is mindent a szájába vesz.
De az is igaz, hogy ha betegséget visznek, akkor nem is igazán az újszülött lesz beteg, hanem a tesó, vagy a kimerült gyermekágyas anyuka, Köszi ezt is
Bárány !! Neked meg szívből kívánok egy jó evő gyerkőt, hogy legalább ezért ne aggódj
. De a baj az, hogy az egyik barátnőmnek két gyermeke van, mindkettő jó evő, jó alvó és még ő is tud panaszkodni, és aggódni. Pedig mi tudjuk milyen jó dolga van, igaz??
Igazán soha nem jó semmi, nekünk anyukáknak. Mindig jobbat, többet akarunk
Bár ez jó, nem?!
Jó éjt mindenkinek, vár az uram, és megyek mert kezdi utálni a babanetet