Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Erika: Nagyon sajánlom, hogy nincs már Jimmy. Azt hiszem nekem sem lesz könnyű dolog, ha a Döme elkerül az örök vadászmezőkre. Kép Most azzal foglalkozz inkább,hogy Daninak legyen tejecske. Dani biztosan kárpótolni fog. Mikor hazaengedték Flórát, a Döme átkerült anyukámhoz, olyn volt mintha eldobtam volna. Irtóra tud most is hiányozni. Persze majdnem minden nap találkozunk. Mi volt a baja Jimmynek? Döme szerintem egyre jobban van. Mi is a Hegedűs Ági nénihez járunk, kutyaorvoshoz meg a Rengei és társaihoz. Danit tedd cicre ha csuklik, de igazán tényleg csak a felnőtteket zavarja.

Nina: Vannak bútorok az Expon, de csak ilyen bőr garnitúrák. Ha szekrényt is akartok, van egy amelyik rendelésre készít bármit.

Gigi: Hát tényleg fogacska gondok voltak, mert kibújt az 5., a bal felső kettes.

Gabi3
inecsg

Petra, nagyon tetszett, ahogy leírtad a szüléssztoridat, köszönöm, hogy elküldted. Kép

Gabi, gratula az 5. fogacskához.

Gigi
gigi1

Gigi: Jó hétvégét Nektek!

Lementünk ma délután sétálni. Dömével,mert anyukám Pesten van. Flóra elaludt, én meg jól bevásároltam a hétvégére. Élvezetes volt felpakolni a cuccot, a Flórát, még jó, hogy a Döme tud járni. Utána le a másodikról, fel a harmadikra. Kiengeszetelésül addig olvasom a Fittmamát, míg fel nem ébred a Manóci.

Gabi3
inecsg

sziasztok!

Most nagyon pipa vagyok, mert tegnap írtam nektek és nincs benne a topicban.

Ma még jövök!

Kriszti
gykriszta

SEgitsetek légyszi!
5 éves kisfiúnak szeretnék szülinapi ajándékot venni. Csak fogalmam sincs haogy mit. Ha van valami jó ötletetek légyszi osszátok meg velem. Köszi
Nina
nina74

Sziasztok!
Aranyosak vagytok,örülök az érdeklődéseteknek.
Hát nem semmi egy napom volt.Azt mondta az uram reggel,ne menjek busszal,majd ő átvisz kocsival,mert úgy is szét akar nézni Baumax és társaiban,mert garázsépítési project indul nálunk.Hát 8ra kellett volna a fősuliba érni a felvételire,negyedkor indultunk.feltűnt,hogy nincs forgalom az úton...Kifogtuk a balesetet,biztos hallottátok.Maroslele felé kellett kerülni,a negyedik komppal tudtunk átmenni,10re értem be a suliba.A felvételi sikerült.
Amíg vártuk a kocsiba Vajkossal apát meg Csanádot a Praktiker előtt manó bekapta az ujjamat és lőn csoda karcolt az ínye.Ez az első fogunk.

Mérleg:én csodálom azokat az anyukákat,akiknak van kitartásuk méricskélni.Nekem az elsővel sem volt,lehet,hogy jobb lett volna,mert akkor nem adok neki tápszert.Úgy jártunk,hogy én úgy éreztem,fogytán a tejem,mondtam a védőnéninek,akit egyébként nagyon szeretek,és azt mondta,ha engem az megnyugtat adjunk tápot.Attól kezdve Csanád ordított a cicin.Vajkossal semmi gond nincs,még mindig szopik,pedig császárral szültem,és mivel Vajkost Szegedre vitték vérátömlesztésre csak a 8. napon szoptattam először.Másodszor magabiztosabb voltam,no meg először picit teher volt,nem is bántam nagyon,hogy abbamaradt a szopi,csak amikor már úgy 8 hónapos lett akkor szerettem volna visszacsinálni a dolgokat.
Apropo,olvastátok azta verset a Kismama első oldalán?Rég sírtam versen...
Hú,de hosszú lett...

Enikő,
Olyan ügyi vagy,hogy tanulsz.biztos nagyon rossz,hogy ott kell hagyd Bogit.Amikor 2 éve elmentünk Erdélybe biciklitúrára Csanád anyuéknál volt,én végigsírtam a két hetet.A fiúk biztos hazazavartak volna,ha nem kell nekik tolmács!Nem is rossz ötlet a szociális munkás szak,ha érzel,hozzá elhivatottságot.
Csanád sokszor emleget benneteket.Van egy másik Enikő barátnőm is,és Csanád úgy szokott rólatok beszélni,hogy van a Pici Enikője meg a Bogi Enikője.Egyébként egyfolytában beszél.Tegnap Vajkos Felsírt,én főztem,úgy 5 mp múlva rámszólt:"Anya,nem hallod ezt a pici könyörgést?"
Egyébként neked kéne hozzánk jönni!!!

Anita,
gyönyörűek a fiaid,nincs testvérféltékenység?
Hol tanulsz?

Nekünk homeopata doktor nénink van,Vásárhely bogyókkal is el van látva rendesen.Nekünk bevált.

Na most már abbahagyom,
Pusz mindenkinek:Emese.
emesu

Gigi!
Mél ment, egy regény lett Kép Bocsika!

Emese!
A 7 végén írok, ha lesz időm, keresztelő lesz nálunk, uncsitesómék babáját......Kép

Puszi
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

A mai nap nagy híre nálunk, hogy Lotti felállt!
Én épp telefonáltam, amikor láttam, hogy nagyon készül valamire. A földön játszott épp, amikor hirtelen odahúzta magát az ágyhoz, megkapaszkodott benne és felállt! Nagyon tetszett neki, nevetett. Én meg majd elsírtam magam!! Olyan ügyi ez a csajszika!

Erika! Nagyon sajnálom a kutyusodat!
Csuklás ellen a legjobb a szopi.

Gabi3! Gratu az új foghoz, lassan túlszárnyaltok bennünket!

Ha szüksége van valamelyikőtöknek egy levél Continuin-ra, odaadom ingyen, csak szóljatok.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Nina: Mennyit szántok az ajándékra? A Gulliver játékboltban rengeteg játék van. Főleg műanyag van sok. Attól függ, mit szeret a fiúcska. Mert ugye pl. Banita Beniének csak buszt érdemes. Kép

Emese: Gratula a felvételihez. Flóra 3 hetesen szopizott először, még mindig cicin alszik el. És gratula az első fogacskához. Mesélj már erről a homeopátiás izéről. Csak hallok róla, de nem igazán tudom mi az.

Éva: Én tudok varrni, de nem túl jól. Szóval nem igazán értek hozzá. Csak ilyen kontár dolgokat csináltam eddig, még a szabásmintát sem tudom leolvasni. De tudok ajánlani egy jó szabót, aki nem dolgozik túl drágán és jól csinálja.

Enikő: Ő az akinek mellgyuszija volt? Gondolom meggyógyult már. Van még tejcsije?

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Nina: Lego, valami fajáték, logikai, összerakós játék.

Gabi3
inecsg

Gabi3:
Igen még szoptat! Kép Uncsitesóm felesége. Neki volt mellgyuszija. Néztem a neten,nyomtattam ki és vittem neki a "szakirodalmat".Kép A védőnőjét hívta telefonon, mert nagyon lázas volt, az azt mondta, hogy hagyja abba szopit. Aztán hívott engem, hogy megkérdezze volt-e nekem ilyen. Én mondtam, hogy nem, és akkor kérdeztelek meg benneteket,hogy mi a teendő! Néztem a neten a "szakirodalmat" kinyomtattam és vittem neki, vagy 30 oldalt, innen is meg a nőklapjáról is a babapontról, meg asszem a LLL honlapjáról. Mivel én fejésben profi vagyok Kép ezért mentem naponta többször segitettem neki lefejni a cicijét (még éjjel is, mert közel laknak hozzánk), mert magának képtelen volt. Szopi után a maradék tejcsit lefejtem neki, de sírtam vele együtt!!!Úgy sajnáltam Kép hullottak a könnyei. Iszonyatosan fájhatott neki, pedig nem egy nyavajgós nőci egyébként...
Anyukája megszült, szoptatott és felnevelt 6! gyereket!! És neki egyetlen egyszer sem volt mellgyuszija! Szerencsés! Kép

Ágci tett föl ide képeket, szoptatási poziciókról és úgy szoptatott pár napig és egyszer csak elmúlt neki a mellgyuszi. Azok nagyon hasznos képek voltak, meg általában is, hasznosak a tapasztalataitok,tanácsaitok!!!

Én nem értek hozzá, de szerintem attól lett mellgyuszija, hogy mindig csak ugyanabban a pózban szoptatott. Azt mondta, nem is gondolt arra, hogy szopipoziciót kéne váltani. Neki ezt senki sem mondta! Na azóta szoptat mindenhogy mindkét mellből.
Érdekes, hogy vannak itthon könyveim. Kb 5-6 különféle könyv, ami a terhességről a szülésről szól, de egyikbe se esik a szó az esetleges szoptatási nehézségekről, vagy szoptatási pózokról vagy a mellgyulladásról, pedig ezek mindennapos és gyakori kérdések, problémák. Nem???

Ja! És a jobb melle volt begyulladva és szemmel láthatóan még most is jóval nagyobb mint a bal, mondta is a Kriszti, hogy érzi, hogy a jobb mellében sokkal több tej van, mint a másikban! Tényleg ilyenkor mi a teendő? Ugyanúgy kell szoptatni, mint ha egyforma lenne a kettő? Tudom, hogy mindenkinek egyik melle nagyobb, mint a másik, de nála óriási a különbség! Kb 1 kosárméret! Ez nem baj, ugye?
Ő nagyon szeret szoptatni, türelmes (32 éves), nem forr a vére, mint az enyém Kép és én is támogatom őt, hogy minél tovább szopizzanak babócával. Bármennyire is hihetetlen! Kép

Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő: De jó, hogy még szoptat az uncsitesód. A mellgyulladásban szenvedő cici rettenetsen tud fájni, nekem is volt, tudud, nem is egyszer. Esetleg, ha a kisebbből kezdeé a szopikat..De inkább valaki olyat kellene meg?ni, aki biztos tudja, nehogy megint begyulladjon, ha a másikból kevsebb fogy. Az is baj, ha szűk a melltartó.

Gabi3
inecsg

Emesének boldog névnapot kívánok!

B.Anita: írom ám a válaszemilt, csak olyan szétszórt vagyok, hogy csak na! Meg hát adódott egy kis egyéb elfoglaltságom, ugyebárKépKép Válaszemilben küldök olyan esküvői fotót is, amin a Dia is rajta van, jó?

Zsófi: még nem gratuztam Bencéhez! Sok boldogságot kívánok!

Én megyek pihenni, mert tegnap elözönlötték a látogatók a lakást, nagyon jó volt, de úgy lestrapálták a Vikit, hogy utána hajnal kettőig aludt. Ennek következtében egész hajnalban-reggel nyiszogott nekemKép Pedig az érthetetlen lökött anyja meg pont akkor aludt volna...

Petra & Viktória 2003.06.19.
petra28

Sziasztok!!!
A szüléstörténetemet anyu írta meg, így csak kiegészítem:

Zsu én vagyok,
Malwin az édesapám,
Sanyi a párom,
Orsi, Panka a hugom,
Nagyi a nagymamám.

Íme:
„Kedden azt mondta a doki, hogy csütörtökön látni akarja, megvizsgálja, és lehet be is indul.
Ezért csütörtökön bevonultunk, de a doki nem ért rá, csak délben. Elmentünk intézni pár dolgod, majd visszamentünk a klinikára. Kicsit tágított a doki, mondta menjünk el sétálni, hátha megindul.
Malwinnal Lászlónapra mentünk, a fönöke meghívta a munkatársait egy indiai étterembe. Zsú addig Orsival elmentek a nagyanyjukhoz. 5 óra körül visszajöttek az étterembe, hogy van némi fájás, és a doki látni akarja, mielőtt hazamennénk.
Bementünk kocsival, Malwint hátrahagyva. (Ő gyalog jött utánunk később)
Megvizsgálta a doki, és úgy döntött, szülünk. Gyorsan értesítettem mindenkit, többek közt a férjedet. Nagyi (anyukám) is bejött, így Malwin, Nagyi, orsi, Panka, Én, illetve később a Sanyi örködtünk a folyosón. 8-kor repesztettek burkot, utána beöltöztették Sanyit, és mondták, hogy egyszerre nem mehetünk be. Pankát megszoptattam, fáradt volt, így Malwin hazajött vele, és megegyeztünk, ha közeledik a végkifejlet visszarohan. 9-től telefonon tartottam Zsúval a kapcsolatot. 10-kor már iszonyú fájásai voltak, és 1.5-2 percenként, ami nekem úgy 1 órával szülés elött volt, az elsőnél is. Hallottam Zsú hangján, hogy mennyire szenved, és kért, hogy telefonáljak a dokinak, mert szétszakad. Én gyorsan telefonáltam Malwinnak, hogy ne feküdjön le, mert már nem sok van hátra. Közbe persze telefonáltam a dokinak, aki nemsoká jött is.
Majd legnagyobb megdöbbenésemre közölte, hogy Zsú nem tágult semmit, csak reggel vagy délelőtt lesz baba. De vettek tőle vért, annak 1 óra múlva van eredménye, és akkor bekötik neki az epidurált, hogy ne szenvedjen annyira szegény.
Gyorsan lemondtam a riasztást, és azon kezdtem gondolkodni, hogy talán haza kéne menni, mert ki eteti meg Pankát reggel, meg úgyis csak telefonon beszélgethetünk. Pont amikor ezen filóztam, akkor jött ki Sanyika, hogy Zsú szeretné, ha bemennék.
Először csak váltottunk, de később én is bentmaradhattam. Kérte Zsú, hogy az epidurálig legalább maradjak. DE így, hogy bent lehettem mellette, eszembe sem jutott hazamenni. Nagyi és Orsi a folyosón, Sanyi meg én a szülőszobában virrasztottunk. Nagyon-nagyon szenvedett, amíg az epidurált be nem kötötték. De hősiesen tűrte, egy jaj szava nem volt.
AZ érzéstelenítés maga volt a megváltás, bár azért érezte a fájásokat, de 2-ig kibírható volt.
Akkor kezdtek neki megint nagyon fájni. Kérdeztem a szülésznőt (egy igazi besavanyodott vénkisasszony!), hogy lehet-e emelni az adagját.
Megnézte, és közölte, hogy a maximumot kapja, 5 egységet. Később jött a doki, beszélt az anaszteziológussal, és megemelték 7-re, de akkor már nem látszott a különbség. Fájt az így is úgyis. Fél 3-kor azt mondták, talán 1.5-2 óra.
de 3-kor begyorsult neki, egyre erőssebbek lettek, már az érzéstelenítő sem hatott. Aztán jött a kínok, kínja. A tolófájások, amiket vissza kellett tartani, mert volt még méhszáj. Vagy az 5.-et kellett visszatartani, a doki még sehol.
A két szülésznő ott beszélget mellettünk, amikor a fiatal megkérdezi a satrafát, hogy jön-e a doki, erre ő kedvesen: Még nem is szóltam neki, volt még méhszáj. Na, ja, 5 fájással azelőtt.
Zsuzsi már sírt, a Sanyi idegeskedett, hogy ide ér-e még ma az orvos. Erre a kedveske: Biztos! Elég hosszú még a nap.
Ha nem a lányomban kellett volna tartani az erőt, biztos lecsapom! Legalább 10 fájást kellett visszatartania.
Végén kegyeskedett megvizsgálni, méhszáj már nem volt, hívta az orvost, aztán már kapkodtak, mint állat, hogy összerakják a szülőágyat. A negyedik-ötödik tolásnál olyan gyorsan jött a fejecske, hogy az olló nem fért oda, hogy vágják a gátat, csak a szülésznő segített neki átgördülni. (szerencsére a fiatal) Gyorsan ki is húzták a kis kukist. Akkor egy kicsit keresték a leszívócsövet, (az unokám meg fuldoklott…) de aztán már ordított a kis jövevény. Akkor kimentem a többiekhez, persze Malwint is értesítettem, ő pont akkor jött meg. Még azt sem tudtam mekkora, csak hogy végre kint van, és anya lett a lányomból. Később visszamentem, amikor kész volt a varrás (repedt is azért), és furcsállottam, hogy Zsú és a kisfia, egymás melletti szobában, de külön vannak. Nem értettem. AZt mondta a csecsemős, hogy meg kell figyelni, mert lázas. DE bepólyázva feküdt egy pelenkázóasztalon. Nem világos, miért nem tudták megfigyelni úgy, ha az anyjánál van.
Kérdeztem, mikor láthatja a babát a család. Ehhez tudni kell, hogy a kinti folyosót a szülőszobátol a szölőszobák folyosója választotta el. Pont az ajtóval szemben volt Zsú szobája.
Mondta 5-kor. Mikor odaadták végre Zsúnak a babát, én megtettem vele azt a 2 méteres utat, és az ajtóban megmutattam. Nem sokáig, mert kezdett sírni az anyja után. Pont ekkor jött ez a másik kedves hölgy, és elkezdett üvöltözni, hogy ezt hogy képzelem, ők felelősek a gyerekért, és mostmár az anyjának sem adja vissza. Erre már többen tiltakoztunk. Azt mondja, látjuk, hogy így is sír. Bátorkodtam megjegyezni, hogy talán az anyja után sír. Erre ez a másik álldott asszony, csak vállatvont, és elvitte az unokám.
Ezek után felháborítonak tartom, hogy a szegedi klinikán ki van írva, hogy bababarát kórház.
Ja, még meg sem szoptathatta Zsuzsi Bencét!
Alig látta szegény. Aznap egész nap inkubátorban volt, megint nem lehettek együtt,nem is szoptathatott, de persze az érthető volt, mert szülés közben mindketten fertőzést kaptak, és a babának oxigént kellett kapnia.
Mindegy, akkor sem tudták elrontani az örömünket.
Boldogok voltunk mindannyian.”

Én annyit fűznék hozzá, hogy nem akartam epidurállal szülni, de sajnos az oxytocin miatt olyan erős fájásaim voltak, hogy nem bírtam elviselni.
Azért szerettem volna, hogy teljesen természetesen szüljek, de muszáj volt magzatburkot repeszteni, meg gyorsítani, mert zöld volt a magzatvíz.

Petra!
Viszont gratula Vikihez, és köszönöm!

Ui:
eladó egy vadonat új L.Rossi bébikomp!
Jó lenne ha tudnátok rá vevőt, mert Pankának nem kell.
Vadonat új, tegnapelőtt vettük!

Enikő:
Nekem is jól jönne az a bogyó, tudnál nekem is hozatni???

Pussz:
Zsófi+ BenceKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ha az Ág utcai patikában van bogyó, szivesen felvásárlom az összeset,Anyu ott lakik nem gond. Csak szoljatok nyugodtanKépKép
Nina
nina74

Sziasztok!
Emese Isten éltessen névnapod alkalmából! Kép

Zsófi: Ez a klinika minden csak nem bababarát! Sajnálom, hogy nem sikerült úgy szülni, ahogy eltervezted, de nekem sem ha ez megnyugtat. Ezt nem lehet eltervezni Kép Nagyon büszkék vagyunk rád, hogy ilyen sitty-sutty meglett Bence! Kép Ügyes voltál nagyon!!!! Ugye milyen jó, ha család veled lehet? Én nem vagyok különösebben jó viszonyba anyuval,de álldomm érte, hogy hajlandó volt bejönni a szülésemre, mégha párszor fel is kellett mosni....KépKép Nagyon szép baba Bence! Mikor jön a következő???? Kép

Erika:Tesómnak szóltam bogyó ügyben, azt mondta holnap vesz. Ő a Blahánál lakik ott egy egész nagy patika van, ha ott sem lesz.......nemtom.....

Most lett vége az István a királynak a m2-őn, néztétek?? Én a végén úgy bőgtem, mint egy hülyegyerek.... Ilyen közönség előtt örök élmény lehetett fellépni Kép

Na megyek, mert érzékeny pillanatomban vagyok! Kép
Jóéjt!
Enikő

ceniko
Szeged

Köszönöm, Enikő.
meso

Sziasztok!

Ilyenkor még aludni szoktam, de bejött a hálószobába 3 légy (lehet hogy több is, én ennyit számoltam), és 5 óra óta nem hagynak aludni. Az egyik majdnem belerepült a számba (pofátlanok), ez volt az a pont amikor úgy döntöttem nem forgolódok tovább, inkább fölkelek. Jövő héten szerencsére már lesz szúnyoghálónk!

Zsófi!
Igen, az oxitocin tud ilyen "természetellenes" nagyon erős fájdalmakat okozni, de szerencsére kaptál EDA-t! Végül mikor ért be a dokid? A kitolásra "beesett"?

Emese!
Boldog névnapot kívánok!Kép
Nálunk szerencsére nincs féltékenység, Beni nagyon szereti Bálintot (és viszont). És nálatok hogy viszonyulnak egymáshoz a fiúk?

Nina!
Ma lesz Bálint keresztelője.
Megvetted már a kisfiúnak az ajándékot? Szerintem a LEGO, és a fa építőkocka jó ötlet (nálunk legalábbis a buszok után ezek a slágerek).

Erika!
Sajnálom a kutyusodat!Kép Biztos nagyon rossz lehet most neked!
Szerintem a Sas patikában is be tudsz szerezni homeopátiás bogyókat, legalábbis nekem mindig sikerült. Egyszerűbb mint Pestről lehozatni.

Gabi3!
Ha érdekel a homeopátia nekem van sok anyagom ezzel kapcsolatban, kölcsönadhatom.

Melinda!
Nagyon ügyes Lotti! Mindjárt elindul!Kép

Azt beszéltük, hogy 6-a után (mikor hazajönnek Laráék) lehetne nálunk tali. Kinek mikor lenne jó?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat!

Enikő,
Én is néztem az este,barátainkkal kint voltunk tanyán László napozni.Én is végigbőgtem.Ráadásul Csíksomlyó egyébként is egyik kedvenc helyem,majd egyszer elmegyünk,jó?
Istenem,ha ott lehettem volna...
Holnap megyünk haza egy hétre anyuékhoz,nem tudom mikor jelentkezem.

Banita,nálunk sincs féltékenység,nem tudom meddig tart.Az első hetek nehezek voltak,mert nem tudtam emelgetni,de aztán megnyugodott.

Pusz mindenkinek Emese
emesu

Nina!

Megköszönném, ha megnéznéd az Ág utcában, hogy van-e a fent említett bogyó!

Enikő, a dícséretet köszönöm, nagyon jólesett.
Te is utánanéznél ennek a bogyónak a számomra?
Amúgy három év múlva tervezzük a következőt, de ez még a jövő zenéje.

Banita!

Igen, beért a kitolásra, mert addig vissza kellett tartanom.
De a szülésznő hülyeségének köszönhetően alig volt idejük összerakni az ágyat, az orrszívót meg egyátalán nem.
Amikor ott fuldoklott a gyerekem a lábam között, azt hittem lerugom azt a nőt...
Kép

Amúgy Bence nagyon jó kisfiú volt ma éjjel.
Menetrendszerűen ébredt éjfélkor, háromkor, fél hétkor. Megetettem, anyu pótolt, és már durmolt is. Ilyen éjszakákkal kiegyeznék.(Nem is reménykedemKépKépKép)

Puszi:
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

ZSófi!
reménykedjél csak nyugottan! Nem mnden baba olyan éjjeli bagoly mint a Vanda.
Látod Panka is jó alvó kezdettől fogva.
Holnap feltétlenül megnézem a bogyot oxi?
Egyébként azt a gyogyszertárat most egy zsombói nőci vezeti. Ha jól tudom. Legalább is mikor mi ott laktunk, akkor még szomszédunk volt. Meg ha az a párod akire Én gondolok, akkor Neki isKépKépKép

Pénteken voltunk a Mikka-makkába.. Hát Én nem tudom. Büdös volt, meg kosz. a játékok meg.. Nem is tudom. Azután kiderült, hogy már nem is Mikka-makka. Hanem valami játéksziget néven futó akármi.
Vanda nagyon szereti az villogó, zenélő, dudáló akármiket. Szinte nem müködött egyik sem. Nem mintha itthon nem lenne belőle elég.
Na aztán mikor mentünk haza, a hölgyemény észrevette nemtetszésünket, És kettőnktől kért egy belépő árát. Hát attól hogy elengedte a felét Én még nem megyek egy darabig.

Emesék boldog névnapot.

Meso:
Mesélj egy kicsit! Milyen érzés nagymaminak lenni?
Klassz mi??
irigyellek!Kép Pici baba, pici unokaKép Nem sok ez a jóból?Kép

Gabi3:
Igazd volt, nem érte meg a 400 forintot az expo.
Én mindenütt csak nyilászárokat láttam.

na megyek megyek mert megérkezett a drága MamaKép
Nina
nina74

Nagyon mérges vagyok mert egy órája írok nektek,s nem küldte fel s elveszett az egész!
Erika

helloka!

Most kénytelen vagyok tömörebben írni,mert már nincs időm egy hosszúra.
Gabi3:Jimmynek a csípője ment tropára annyira fájt neki,hogy kinyomta a saját bűzmirigyét!Gondolhatod!KépKutya,gyerek,bolt az nagyon jó tud lenni!Kép
Enikő:Küldesz egy emailt vagy sms.-t ha tesód tudott hozni bogyót?Köszi!Bojtár a kutyusodnak a kölyke?vagy nem?
Banita:
A sas.-ban napok óta leráznak,hogy még nem jött ill. nem tudják jött e ill. más fajta jött...Kép

Gigi:Mi baja volt a te kutyusodnak,hogy el kellett altatni?

Nina:Ha Enikő nem tudott szerzezni bogyót akkor írok s hoznál nekem egy dobozzal?urtica urens 5 ch vagy a 6 d is jó.Más nem.

Zsófi: Mondott valamit a doki,a szülésznőknek,vsgy nektek amiért olyan későn szóltak neki?Egyébként rendi volt nem?
Bence nagyon ügyi,Dani tanulhatna tőle egy kicsit szunya ügyben!Kép

Köszönöm az együttérzést mindenkinek a kiskutyám elvesztése miatt!
Viszont van jó hírem is:Dani péntek este 1/2 8 óta csak szopizik nem kap tápit!Képremélem ez már így marad!De nem tud büfizni szegénykém,
Tudtok valami tuti pózt,ahogy kijön a büff?
Most,hogy csak szopik,1- órát alszik csak s ébred.Ez nem baj?Lesz ez jobb is igaz?

Puszi Mindenkinek!

Erika
Erika

Kép
ERIKA

Hello!
a profilba is raktam egy képet Danóról!
Erika
erika76

Sziasztok!
Az elfoglalt fiatal anyuka kérdezi, hogy mivel kenje be a cicijét, mert ki van repedve, még vérzett is, és megőrül a fájdalomtól.
Csak 5 percig bírt szoptatni.
Köszi előre is!
Meso
meso

Erika,Zsófi: Tesóm most telefonált, hogy a Blahán a patikában sincsen Kép A gyógyszerész csajszi, elküldte a Moszkva térre.Az a legnagyobb gyógyszertár Pesten. Holnap mielőtt jön le Szegedre, megnézi! Akkor összesen 2 dobozzal kell? (ha talál) Remélem!! Nem igaz, hogy nincsen, bár a múltkor sima fejfájásra sem kaptunk.... se Szegeden se Pesten.
Nézte valaki Szegeden a Vasas Szent Péter patikában? Ha nem talál tesóm, még ott megnézem holnap,hátha....

Erika: Nagyon édes Dani, a képen!! Kép Milyen picike Kép Olyan furcsa, hogy olyan pici. Ma volt uncsitesómék babájának a keresztelője és kicsit megdajkáltam Lilit, ő is olyan picikének tűnt a mostani Bogi után Kép Bár amikor született akkora, volt, mint Bogi 2 hónaposan Kép
És ügyik vagytok szopi ügyben! Nem lehet, hogy kicsit le van nőve a Dani nyelve? Boginak le volt, azért nem tudott hatékonyan szopni!

Emese: Szerencsés utat. Íródik a levél, már 3x futottam neki! Majd csak befejezem mire visszajöttök Erdélyből Kép Pusssz

Enikő

ceniko
Szeged

Meso:
Garmastan krém, vagy Bepanthen. De alegjobbha a babanyál, meg a tejecske rászárad. Hagyja szellőzni a cicjét. SZerintem majdnem mindenkinek igy jár a cicije. Én is csillagokat láttam.
De mondjad neki, légyszi, hogy azért eröltesse a szopit. Elég gyorsan tud gyogyulni. Esetleg ha van bimbóvédőtök, nekem átmenetileg használt.
Ha holnap kapnék bogyót, és valami uton-modon ttalálkoznánk,akkor uűodaadom a Garmastán kenőcsömet nagyon szivesen. Nekem segitett. Ahhoz meg elég borsos az ára hogy egy két kenegetés miatt vegyen az ember lánya.

Erika, Zsófi:
Irjatok egy telcsiszámot mailba, hogy holnap tudjak telcsizni.

Erika:
Nagyon aranyos a pici fiad! Örülök, hogy beindult a szopi.

Nina
nina74

Sziasztok!

Raktam fel képet Annáról a profilomba!

Legyetek jók!
Éva
vevike

Nina,Enikő előre is köszi!!!
A telszámom:70/512-1910

Erika, tényleg tündéri Danó!!!
Remélem sokat fognak majd együtt játszani Bencével!!!

Amúgy így, hogy anya is szpotatja néha Bencét, egész jól boldogulunk. Ugyan kiváltottam a tápszert de csak a legvégső esetben fog azt kapni.

Amúgy tegnap óta 80 g-ot hízott.

Puszi
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nina!

Elfelejtettem mondani, hogy Garmastan kenőcsöm van, de nem használ, pedig rendszeresen kenegetem.
Azért ha neked már bizti nem kell, akkor elfogadom, mert nekem már igen kevés van benne, és tényleg sok az az 1100 Ft.
Amúgy holnap megyünk Szegedre, úgyhogy akár talizhatunk is, megnézheted Bencét.

Merre laktál Zsombón, és mettől meddig???
Rákérdezek majd Sanyitól, hogy ismer-e.

Pusz:
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nina!

A számom:0670 212 89 54 vagy 06/62 464-574
Hol talizzunk?
Sajna én Danival felsővárosnál messzebb nem tudok menni,azt az utat is végig ordítja!Kép

Kérdésem lenne:Ha szopi után kifolyik a tejcsi a száján azt jelenti hogy jól lakott?S ha ellökdösi magától ill. csak ki be kapkodja akkor már nincs benne tej? Köszi!
Enikő:majd írsz,hogy van e bogyó.
Erika
Erika

Erika, Zsófi:
Ha van bogyi, ha nincs Én ugyis telcsizek, és ha van megbeszéljük hol talizunk.
Erika ne izgulj, majdnem minden nap felsővároson vagyok, ugyhogy házhoz is szállitom.Kép csak kapjak
Nina
nina74

Sziasztok!

Íme a klinikai élménybeszámoló, bevallottan a negatívumokra helyezve a hangsúlyt. Azt hiszem, kicsit hosszú lett, bocs.

Szivárgó magzatvízzel mentünk be a Klinikára este hét körül.

Kezdődött azzal, hogy amíg engem előkészítettek, kiszólhattam a férjemnek, hogy van még egy órája, csak utána jöhet be. Elszaladt még elintézni valamit, de időben visszaért. Én ekkor már a szülőszobában voltam, infúzió a kezemben, burokrepesztés megvolt, ctg a hasamon. A szomszéd "boxban" (ez is olyan idétlen elnevezés) éppen kitolás zajlott, nyögéssel, kiabálással. Szóltam a drnőnek, hogy szeretném, ha beengednék a férjemet. Válasz: a szülésznők éppen el vannak foglalva, majd ha lesz egy kis idejük. Egy idő múlva újra szóltam, válasz ugyanez. Másfél órát üldögélt kint az ajtó előtt, közben egyszer be is csöngetett, őt is türelemre intették. Nem hiszem, hogy csak egy szülésznő képes arra, hogy a kezébe adja a zöld ruhát és megmutassa neki, hogy hol tud átöltözni és melyik szekrénybe tegye a ruháját. Egy orvosnak sem esik le az aranygyűrű az ujjáról, ha ezt megteszi, mert éppen ő ér rá, de akár egy takarítónőnek is lehet szólni, hogy ugyan engedje már be az apukát.

Amíg az oxitocint be nem kötötték, elég enyhe kontrakcióim voltak csak. Aztán felszabadult egy oxitocin-adagoló szerkentyű és rámkötötték. A férjem szerint időnént bejött a szülésznő, megnézte az órát és emelt az adagon. Na ja, végül öt körül szálltam le a szülőágyról, műszakváltásig még ki is tudták takarítani a "boxot".

A vajúdás alatt fél-egyóránként nézett be hol a szülésznő, hol a doktornő. Nagyon rossz volt, hogy végig rajtm voltak a ctg-érzékelők, és nagyon kellett vigyázni, nehogy elmozduljanak, vagy leessenek. Testhelyzetet változtatni úgy tudtam, ha szóltam a szülésznőnek, és ő az új helyzetnek megfelelően elrendezte a gumicsíkokat és az érzékelőket a hasamon. Ha két perc múlva kiderült, hogy mégsem kényelmes az új helyzet, akkor megszívtam. Meg kellett várnom a szülésznő következő megjelenését. Azon már csak jót mosolyogtam, hogy amikor a doktornőnek szóltam, hogy szeretném, ha kicsit megemelnék az ágyat, akkor az volt a válasz, hogy ezt a szülésznőnek mondjam, mert ő nem is tudja, hogy működik az ágy. Amikor rámkötötték az oxitocint, kezdtek érezhetően erősödni a kontrakciók. Amikor a doktornő nézett be, akkor a ctg-ből kijövő papírt nézegette, megkérdezte, hogy hány percenként jönnek a fájások, és belső vizsgálatot végzett, ezt szerencsére nem mindig. Egyébként nem fájt különösebben, nagyon finoman csinálta. Ha kérdeztem valamit, nagyon normálisan válaszolt. Azért abba bele-bele gondoltam, hogy ha hirtelen történne valami, mondjuk rosszul lennék, akkor a férjem rohangálhatna, hogy valakit felhajtson. Főleg amikor egy másik szülés éppen a kitolási szakaszhoz érkezett és mindkét szülésznő ott segédkezett, a doktornő meg nem tudom, hol tartózkodott, a férjem szerint aludt valahol. A másik, ami olyan furi volt, hogy túl sok volt a gép. Tudjátok, otthonszültektől azt hallottam, hogy ott a bába a vajúdó asszonyt figyelve meg tudja állapítani, hogy hol tart a tágulás nagyjából, és alig-alig végez belső vizsgálatot. A baba szívhangját rendszeresen ellenőrzi kézi szívhanghallgatóval. Most már tudom, hogy igazuk van az otthonszülést kísérőknek, amikor azt mondják, hogy a legtöbb mai szülésznő és nőgyógyász soha nem látott még természetes szülést, csak a gépekre támaszkodva tudja követni az eseményeket, meg ha belső vizsgálatot végez.

Időközben kaptam valami fájdalomcsillapító injekciót, amit eléggé fel voltam háborodva, mert tiltaoztam ellene, de a szülésznő lerázott azzal, hogy ezt ilyekor szokták adni. Kicst ki voltam akadva, mert ugye amit ilyenkor beadnak, az simán átmehet a babába, amit nem akartam. Nem értem, miért erőltetik, szerintem nem nézhettem ki olyan rosszul, minden jól haladt, csak mert ezt diktálja a rutin?

A kitolás előtti időszakban, amikor viszonylag sűrűn jöttek az összehúzódások, már nem nagyon vettem tudomást a külvilágról, szegény férjm néha letörölte az arcomat, mást nemigen tehetett, de a tudat, hogy ott van, nagyon sokat jelentett. Egyébként nagyon érdekesnek tartottam a folyamatot, ahogy követték egymást a kontrakciók. Ahogy lehetett érezni, hogy mikor kezdődik, hol van a csúcs, aztán elül, és kis szünet. A szünetekben próbáltam minél jobban kipihenni magam. Összehúzódások alatt pedig arra gondoltam, hogy mi lenne az a testhelyzet, amiben kevésbé fájna. Szívesen kipróbáltam volna, milyen négykézláb.

Kitolás előtt jól felpolcolták a fenekemet, rá is kérdeztem, hogy így felfelé kell nyomnom? "Igen, így szoktuk." A lábaimat kengyelbe rakták, szerintem iszonyú magasra, nagyon kényelmetlen volt. Miután így elrendeztek, a szülésznő rámszólt, hogy emeljem meg a fenekemet, hogy le tudja szedni a ctg érzékelőinek rögzítésére szolgáló gumiszalagokat. Én pedig vissza, hogy nem tudom megemelni. A férjem szóvá tette, hogy szerinte logikusabb lett volna ezzel kezdeni, mielőtt felpolcolnak. "Apuka ideges?" Szólt a válasz. A kitolás alatt a doktornőn kívül két szülésznő is jelen volt, mindhárman nagyon fiatalok, gondoltam is magamban, hogy biztos nem szült még egyikük sem. Nagyon kedvesen biztattak nyomás közben, bár őszintén szólva nem minden jutott el hozzám, csak a férjemmel tudtam kommunikálni. Van benne valami, hogy megváltozik ilyenkor a tudatállapot. Egyszer láttam baloldalt feltűnni egy hatalmas injekcióstűt, és a doktornő mondta, hogy a következő összehúzódásnál beadja az érzéstelenítőt, a rákövetkezőnél vágnak. Utólag kérdeztem a férjemet, az injekcióstű teljesen átlagos nagyságú volt. Kép Amikor a kislányunk feje kibújt, mindenki azon nevetett, hogy már sírna, ha a mellkasára nem nehezedne még nyomás. Miután teljesen kibújt, picit rám tették, aztán elvitték. Az apukája mehetett vele. Engem felvilágosítottak, hogy amíg varrnak, nem hozzák vissza semmiképp. A varrás végeztével a férjemet visszaküldték hozzám, ő elmesélte, hogy Kincsővel mi mindent csináltak, aztán bepólyálva letették valahová, a csecsemősnővér pedig valamilyen papírokat töltöget ki. Elküldtem, hogy szóljon: kész a varrás hozhatják a babát. Visszaküldték, hogy mindjárt. Ez még egyszer megismétlődött, harmadszorra még mielőtt elindult volna, a szülésznő szólt, hogy maradjon, ahol van, mert felmosnak. Én már majdnem sírtam, és azon voltam, hogy elmegyek én, amikor megjelent a sértett nővér Kincsővel, hogy neki más dolga is van ám, mint a gyerekünket odahozni. A leány ekkor már mélyen aludt. Mellretételről szó sem lehetett.

Mindent összevetve azt gondolom, hogy a kórházi körülményekhez képest szerencsénk volt, mert nem lépett fel semmi komplikáció, így csak a szokásos, rutinszerűen alkalmazott beavatkozásokat kellett elviselnünk. A személyzettel pedig kimondottan elégedettek lehetünk, ha kérdeztünk válaszoltak, nem voltak durvák. Valami mégis hiányzott. Szerintem egy kórházban ma általában az a felfogás, hogy a szülés egy szükséges rossz, amin túl kell esni. Ha a végén az anya és a baba egészségesen "megúszta", akkor mindenki elégedett. Hogy a szülés lelki folyamat is, azzal nem foglalkoznak. Hiányzott, hogy vajúdás alatt senkit sem érdekelt, hogy én mit és hogy szeretnék, no és hogy a babát csak úgy elvitték és alig hozták vissza, az kritikán aluli.

Még az újszülöttosztályon töltött tíz napról is lehetne mesélni, de azt majd legközelebb.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!
Tettem föl képet a fiúkról.
Enikő,várom a leveled!
Jó éjszakát mindenkinek:Emese!
emesu

Sziasztok!

Zsófi: Ügyi voltál Bence érkezésénél. Gratulálok hozzá.
A cicidet nem kell kenni semmivel, hagyd rászáradni a tejecskét és a nyálat. Sokat szellőztesd és váltsd a szopis pozíciókat. A zsíros krém nehezíti a gyógyulást. Abból szoptass először, amelyiknek nincs semmi baja.

Meso: Hová van kiírva, hogy bababarát kórház. Én még nem láttam sehol. Azért felháborító, hogy nem adták oda Bencét.

Erika: Nagyon örülök, hogy nem kell pótolni már. Azért alszik még ilyen keveset, mert a tejecske gyorsan felszívódik és hamarabb éhes lesz , mint a tápitól. Tessék a Kismama magazint olvasni, abban sok minden okos dolog van. Hatalmas Danó, nagyon szép baba. Büfi: Próbád meg úgy, hogy leülsz és a hasadra teszed. Ő is hason van. Nem teljesen függőlegesen tartod. Ha már úgy látod, hogy kiköpi a cicit, tedd át a másikra. Ha azt is kiköpi, akkor jóllakott. Ha abból is eszik, akkor a másikból kifogyott.

Banita: Érdekel a homeopátia. Előre is köszi.Nekünk csak ez a hét lenne jó. A jövő héten már nagyizunk Öcsödön. De utána is jó mert csak 1 7-re megyünk.

Flóra 3 napja hajnali 8-kor kel.Utána meg csak nyűgösködik. Most is itt nyüszög a kezemben,de úgy látom el fog aludni. Szerintem amint leteszem bömbizik. Ugye megmondtam. Kép

Emese: Boldog névnapot, így utólag. Flócinak teszettek a fiúk.

Katica: Ez nem semmi, hogy nem vitték oda neked Kincsőt.

Na megyek mert ez a csajszi visít már.

Puszi: Gabi3
inecsg

Katicabogi: a házunkban nemrég szült valaki, tán júniusban, a védőnőnk szerint 10 napot volt a Klinikán és a kislány neve Kincső. Nem egy házban lakunk?KépKép
petra28

SZijasztok!

Gratulálok a babucikhoz, mindegyik nagyon szép kisbaba!

Hazajöttünk a Balatonról, de még két hetet maradni kellett volna. Hanga sok mindent eltanult az unokatesóitól, pl.hogyan lehet locsolókannával verni az ajtót, hogy kiszakadjon mindenki dobhártyája és hasonló finomságok.
Sokat fürödtünk, hajókáztunk, vizibicikliztünk...stb.

Megnéztem pár profilt, nagyon szépek a gyerköcök.

Vevike! Anna teljesen rád hasonlit!

Próbáltam beleképzelni magam Ildianyu helyébe, mikor olvastam az irását. Tényleg nehéz lehet az, hogy éjjel szoptatás minimum kétszer, és reggel 8-kor már csörög a vekker(Lili).

Zsófi! Hogy hivták a szülésznöket?

Gabi3! Nálatok mikor indul a tesó project? A fémvázas háznak mennyibe kerül nm-re?

Szijasztok, Lara

ui: Ágci nyaral vagy mi one vele?
lara

Most nézem, hogy már középhaladó felhasználó vagyok?Kép
lara

Gigi!
Most néztem meg csak a yahoo-s leveleim, ott találtam a tied is.
Megválaszoljam még, vagy már nem aktuális?
Lara
ui: kb. 4-5 hónapja nem néztem már meg a yahootKép
Lara
lara

Szia LAra!
Hű de gyorsan eltelt ez a két hét!!!Üdv az itthon penészedők közöttKépKép

Erika:
Szóval a Csillag tér felől mész a REtek utcán, akkor balra van a Bihari utca. Ott az első lépcsőház után van egy zöldséges. Ott a bogyóKépKép
Ha nem tudtok elmenni küld el a párodat.
8-17-ig mehettek nyugodtan.

Zsófi:
Neked akkor veszek szerdán, vagy csütörtökön.
Majd megducsizzuk, hogy kerül hozzádKép

Kismamik!
Kér még valaki a homeopátiás bogyokból?
Szerdáig még le lehet adni a rendelést!
Nina
nina74

Sziasztok!

Nina, még egyszer köszönöm, majd szerdán megyünk érte.

Van egy nagy problémám.
Nagyon kirepedt a mellbimbóm. Kb. olyan másfél-két mm mélyen, és gennyes váladék ürül belőle. A klinikán azt mondták, hogy nem szoptathatok, kézzel kell fejni.
Csakhogy kézzel nem lehet fejni a mellemet. Nem jön belőle. szerintetek mit tegyek??? Félek, hogy be fog gyulladni, de az tény, hogy így meg nem gyógyul.

Lara!

Azt, aki szemét volt, nem tudom, azt aki rendes volt, az Szász Szilvia.

Katica, neked ki volt a két szülésznő?

Pusz: Zsófi

Nagyon aggódom. Ráadásul Bencének a két melle se elég, nemhogy egy:-((((((((
Most nagyon el vagyok keseredve:-(((((((

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Sajnos nem tudok sokat írni, mert elég hulla vagyok.
Erika!
Úgy örülök, hogy nem kell pótolnod már! Kép Én nem adtam inni semmit még Jankának tejcsin kívül, de nem is fogok.
Csak irígykedve olvasom az éjszakáitokat! Mi szinte egész éjszaka fent vagyunk. Jankának éjfél körül kipattan a szeme, és annyi. Pedig villanyt se gyújtok, nem beszélek hozzá, nem teszem tisztába. És nem is éhes, csak cicizni akar, mert amikor elkezd ömleni a tej, akkor vagy elkezd üvölteni, vagy csak kiköpi. Jól elvagyunk. De közben úgy csinál, mint aki éhes. Ma már kifőztem a cumikat is, pedig nem akartam adni neki. Ráadásul ha neki adok, Lilinek is kell majd, pedig ő sosem cumizott. Most itt volt egy kislány, ő cumizott, és Lili mindig elvette, és ő is cumizott. Kép
Még mindig verné Jankát, ha hagynám. De sokszor puszilgatná. Jól vigyázni kell rá.
Na, megyek, hátha tudok egy kicsit pihizni.
Ildianyu
ildianyu

Zsofi,
Nagyon sajnalom a ciciberepedest, biztos baromira faj! Nezz at legyszi a Szoptatas topikba, nagyon profik a lanyok!
A helyes mellretetel a lenyeg. Baba feled fordul, fule, valla, csipoje egyvonalban legyen, es a mellbimbot minel melyebben dugd a szajaba. Ha rosszul kapja el, kisujjadat dugd be a szaja sarkaba, ezzel oldodik a vakuum, es probald ujra, amig nincs benn jo melyen!
Gondolom most ez nem vigasztal, de a kismamak fele atesik ezen az elso hetekben! A gepi fejes azert nem jo, mert ugyanugy igenybe veszi a mellbimbot, sot meg jobban. Anyukad nem tud segiteni a fejesben? En ket gyerekemnek csak fejtem, kikiserleteztem a tehenke poziciot: az agyon negykezlab allsz, ugy, hogy fejedet egy osszehajtogatott nagyparnanak tamasztod. Egy szeles keresztmetszetu kifozott edenyt a cicd ala raksz, es ket kezzel kezelesbe veszed. Az egyikkel masszirozod, nyomod a csomokat, es ahol erzed, hogy van benne, a masikkal pedig osszenyomod a melledet kb. 3 centire a mellbimbotol (altalaban a barna resz hataran). Elotte zuhanyozz le forro vizzel, jobban fog folyni a tejecske!
Es amint mar nem gennyedzik a seb, probald ujra szoptatni Bencet! Szopi utan, es amikor csak lehet hagyd szabadon a cicit, egy kis tejet nyomj ki, es kend be vele, hagyd raszaradni.
Nekem egy Traumeel nevezetu kenocs jott be nagyon, ezt egy gezlapra nyomta a szuleszno jo vastagon, es raragasztotta a cicimre! A Garmastan ugy tudom hegesit!
Nagyon drukkolok, hogy sikeruljon megoldani a problemat mielobb!!! Magamat latom lelki szemeim elott 11 evvel ezelott! Kép
Jo lenne, ha ki tudnad fejni ami bent van, mert ehhez meg egy mellgyuszi, es akkor aztan...
Megegy: ha nagyon csomosodik, es feldagad dinnyere a cicid, tehetsz ra turopakolast (szopi, vagy fejes utan): benedvesitett, hosszaban negyret hajtott pelenkara rakensz egy csomag turot, es ezt korbetekered a melleden, ugy, hogy mindenhol erje, honaljtol a mellbimboig (bimbot ne, azt Traumeel-lel kend), cici alatt is, mindenhol. E kore jon egy pici szaraz torulkozo, es erre meg egy gyapjusal! Ezt valahogy gyomoszold be a melltartodba. Meg az is lehet, hogy divatot teremtesz (teremtunk!) vele! Hagyd rajta a kovetkezo szopiig (fejesig). SZopi elott vegyel egy forro zuhanyt!
Es ne keseredj el, bar tudom ezt mondani konnyebb! En is napokig bogtem, meg most harmadszorra is. Es tudom, akarhany gyereket szulnek, az elso ket het (vagy inkabb hat het)soha nem lenne jobb!
Millio drukk es hatbaveregetes!
Zsuzsi
zsuzsi74

Nina!
Én is kérek bogyót! Kép Vagy hol van? Mert ha itt a közelben, el is tudok menni a gyógyszertárba. Hol az az Ág u.?
Ildianyu
ildianyu

Úristen, kik ezek a barmok?

Lara: Lemaradtál a sok baba születéséről!Kép A fémszerk. ház nm-e 123ezer, ez kulcsrakész ár. De ez csak a legolcsóbb cuccokat tartalmazza. Viszont benne van az áremelés is. Igen már elindult a tesó-projekt, a Fló már irtóra tud menni. Így egyeztünk meg a párommal.

Zsófi: Nem kaptál antibiotikumot? Ha genny jön belőle az nem túl jó. tényleg ne szoptass abból. A 4kéz-láb pozitúza tényleg jó ötket,próbáld ki. Én hallottm mát krumpli pakoplástól is. Főtt krumplit teszel, lapokra darabolva, egy pelusra, és ráteszed a cicidre. Kihúlésig ott hagyod, a mellbimbódra is mehet. A paradicsom is jó, csak az hideg, nem tesz jót a tejtermelésnek. Annó engem is beijesztettek, hogy el is apadhat, de én nem hagytam. A krumpli és a para kiszippantják a gyulladást.

Ildi: Akkor nem leányélet két kis kópéval.Kép

Gabi3
inecsg

Nevtelen,
Tetszik a stilusod! 3-kor mar takarodtam...
Annyi kozom biztos van hozza, mint neked. Aki ennyire unatkozik, mint te, kozmunkara kene vinni!
Csokollak!
Zsuzsi
zsuzsi74

Na látom valaki már megint unatkozik. No comment.

Ildianyu:
Az Ág u a Diófával szemben van.
De ha nem tudsz elmmenni veszek nNeked szivesen.
Lerakom a Bihari Utcai zöldégeshez. Az Neked közel is van. Majd szolj Ok?.
Tudom hogy nem vigasztal, de Vanda sem alud éjszaka sohasem.
9-éjfélig, aztán ahogy irod, kipattant a szemeKép
Kb nyolc hétig csinálta.
Nina
nina74

Zsuzsi, Gabi, mi történt veletek???

Tessék nyugodni!

Mindkettőtöknek köszönöm a tanácsokat, igyekszem őket megfogadni.
A seb szépen gyógyul, igyekszem a tej nagy részét kinyomkodni, mellgyuszinak még nincs jele.
Csomósnak legalábbis egyáltalán nem csomós.
Igaz fáj a mellem, de az inkább azért, mert nem hordok most melltartót, hogy szabadon legyen, meg hogy könnyebben kifollyon a tejcsi.
Remélem ma este már szoptathatok belőle.

Puszi: Zsófi+Bence

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: Örülök, hogy gyógyulgatsz. Tessék pihenni is!

Teljesen nyugodt vagyok. Kép

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?