Sziasztok!
Én nem anyuci, hanem nagynéni vagyok, és érdekelt h hogy tudok segíteni a tesómnak, hogy ha orvoshoz stb menie kell és én vigyázok rá, legyen 1 kis ellátmány ha éhes a drága és anyuci nincs a közelben.
Nagyon jó ötleteket adtatok, sok info jött össze
Mi AVENT edényeket örököltünk egy szettben és abba raktuk le, a pici poharakban, rendesen sterilezés után (befértek a gépbe) de még nem próbáltuk felvenni.
Utánakerestem, és ezt találtam ,hátha segít valakinek:
http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/smcikk5.htm
Amúgy élettan meg mikrobi alapon az jutott eszembe h lehet h azért nem fogadja el a régebbi tejet, mert az összetétele nyilván változik az anyatejnek, és épp evéskor nem arra van szüksége már mint a fagyasztáskor volt a tejci. Aki elfogadja, ott lehet h nem változott annyit, próba-cseresznye, mi is meglátjuk nálunk mi lesz
Szem a műanyag cuccokkal lehet tényleg az a baj h mivel porózusak ezek a műanyagok meg az edények, megélhet bennük olyan baci, ami "elbújt" a fertőtlenítéskor, mert ezeket nem lehet ugye rendesen hőkezelni
de a patkai üveg nagyon jó ötlet!
Ami nagyon büdi felengedéskor, az sztem nem csak a bomlásnak tudható be, hanem a zsírok amik a tejben vannak kezdtek el bomlani.
Nem tudom h amikor felengedem, szerintetek kell forralni a biztonság kedvéért v ha már jó a hőfoka, adhatom a babának?
Mert arra tippelek, akkor azért az is elbomlik (enzimek, vitaminok 1 része, immunanyagok mind elég szűk tartományban stabilak) amit még nem tett tönkre a fagyasztás, és attól tartok a végén csak 1 fehér büdi lötyit kap majd a manó nulla tápértékkel...
Tanácstalan vagyok, nektek mi vált be?
Másik kérdés, kicsit nem ide vág: mekkora korától kezdtetek vele sétálgatni/levegőre vinni? Mármint úgy óra-2óra hosszára, nem csak kirakni a babakocsival napozgatni? Uncsihugom 4 honapos lesz lassan...
Köszi előre is, jó babázást mindenkinek! üdv Katus