Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, ez olyan szenyó dolog, megjött a menszeszem. Én úgy tudtam, hogy szoptatás alatt nincs menszesz, vagy nem jól tudom??? :shock: :roll: :roll:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, én úgy tudom, a tápis babók is kapnak D-vitamint, csak K-vitamint nem. A K, már annak az anyatejes babának sem kell, aki eszik főzit, vagy "felnőtt" kaját.
A D vitamint egyéves korig kell szedni, után esetleg télen, ha az orvos szerint indokolt.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs, Pilla:
jobban vagytok már???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs!
Most jut eszembe, hogy a védőnőnk mondta, hogy kell a D vitamin Lilinek jövő tavaszig. Ugye csak 1 éves koráig kellene, de mivel ez nálunk pont télre fog esni, még a következő tavaszig ki kell pótolnunk.

Piroska!
Megjöhet szoptatás alatt egészen nyugodtan. :?
Kár, hogy nem élvezhetted tovább a mensi nélküli állapotot.

Kép
Kép
giga1

Na, igen! Meg ráadásul szerettem volna, ha a testvérke az első félévben után jön, hogy tudjam szoptatni a Didrit. Na, mindegy, végül is úgy lesz, ahogy lennie kell!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Ilyen picike korkülönbséget szeretnél te is?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszönöm a biztatást mindenkinek, rajta vagyok az orvos keresésen, és optimistán állok hozzá.

Piroska:
Én is úgy tudom, hogy amíg szoptatsz, addig nincs menzesz, de azt is írják a "nagykönyvben", hogy minden embernél más és más.
Nekem nagyon nem hiányzik. Most gondoltam bele Májusban jött meg utoljára.

Látom mindenkinél nagy a karácsonyi hangulat. Én is egyre lelkesebb vagyok. :) Szoktam csinálni adventi koszorút és különböző dekorációt, majd teszek fel képet róla. Most apa adventi naptárján ügyeskedem. :)

Szép délutánt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Nekem akkor jött meg, amikor egy szopit kiváltottam, de akkor 2 nap múlva... tehát még javában szoptattam.
Azért szerintem célszerű védekezni, mert nem szerencsés szopi alatt teherbe esni, legalábbis az első időkben (múltkor írtam is, hogy az ismerettségi körömben nagyon sokan vetéltek el, mikor szülés után egy éven belül jött össze a baba - sajnos most még eggyel gyarapodott is ez a szám, másik fórumon, ahol írogatok, 9 hónapos babó anyukája terhes lett, de el is ment hamar... :( )

Na, autóm szerelőnél, Lolo anyukáméknál (kikövetelte, hogy vigyem). Tornázni nem megyek kocsi nélkül, majd itthon tornázom, meg kihasználom a gyerekmentességet, és megcsinálom az elmaradásaimat...
Egyébként anyukám odahozta Lolot az ablakhoz, hogy integessen nekünk (Apa is ott volt), de baromira nem érdekeltük a csajszit... ellenben mikor odamentünk, szélesen vigyorgott anyukámra, és csapkodott a kezével örömében... úgyhogy levontam a konzekvenciákat: a gyerekemnek már nincs rám szüksége... ;) Legalábbis kell néha neki is egy kis változatosság... nem is baj, hogy átvittük, ma elég hisztiske volt, nem nagyon volt időm vele foglalkozni, és ezt nehezményezte... anyuéknál meg mindig abszolút középpontban van, gondolom, azért szeret ott lenni. ;)
Vendég

Giga:
hát úgy szeretnénk, hogy legkésőbb mikor a Didri 1 éves lesz. Remélem, sikerülni fog.

Verna:
de miért ment el???? A szopi miatt????

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre!
Igazad van! Szerintem összekevertem a K-t a D-vitaminnal!! :oops: Köszi!!

Piroska!
Nekem is megjött 6 hétre és szoptatás mellett is rendszeresen menstruáltam. :? Azt mondják ez-is az-is normális.

Csajok! Holnapra nagy havat jósolnak! 8)

KépKép
tüccs

Tegnap találtam egy érdekes cikket a babaúszásról. Szerintem érdemes elolvasni. (a lap alján van.. )

http://abbcenter.com/index.php?t=kismam ... =Szemezgető

KépKép
tüccs

Tüccs:
hát ez van, biztos ennek is megvan a maga oka! Jobban vagy már?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Igen, köszönöm, már teljesen jól vagyok, de azért még szedem a gyógyszereket. :)

KépKép
tüccs

Piroska, nekem szerencsém volt.. Annak ellenére, hogy többször 6-10-12 órán át nem szoptattam egy-egy vizsga miatt, csak most szeptemberben jött meg, mikor elkezdődött a suli, és rendszeresen heti kétszer kimaradt a szopi több mint fél napra. Márk ettől függetlenül anyatejet kapott, de nem ciciből :wink:

Tüccs, nagyon érdekes amit ír, tényleg meggyőző és logikus a gondolatmenet. Én ettől függetlenül a babaúszást jó dolognak tartom, bár mi a Márkot még csak szájig merítjük (lehet, hogy nem is megyünk tovább, főleg hogy a mozgolódás nem az erőssége, nehogy ez a 'beavatkozás a természet rendjébe' mégjobban visszavesse :? ). A vízhez szoktatás, lubickolás, lebegés szerintem jót tesz a kicsiknek.

Verna, Loló milyen önálló!! :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Épp alszik a Márk, és hüppög, mintha sírna álmában. A Ti gyerkőceitek szoktak ilyet csinálni?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Piroska, sajnálom, hogy ilyen hamar megjött neked. Én szerencsés voltam, mert napra pontosan nyolc hónappal szülés után jött meg, bár még most is szoptatok. A vetélés nem feltétlenül a szoptatás miatt van, bár gyakran az is közrejátszik. De vannak olyan kismamák, akik a terhességük alatt végig szoptatnak, és mikor megszületik a pici, két gyereket szoptatnak. Érdekes lehet szerintem nagyon ez az állapot.
Ez is mindenkinél más, hogy hogyan reagál a szervezet terhesség alatt a szoptatásra.

Verna, én a múltkor jártam így, hogy le se tojt a lánykám, miután suliból hazajöttem, mert a hugommal együtt érkeztünk. Na ná, hogy vele játszott. :lol: Aztán mikor kérdezte tőle, hogy hol van a cici, akkor odajött hozzám, szívott két kortyot, és ment tovább játszani. Mondtam is, hogy a lányomnak egy két lábon járó cici vagyok :roll: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

LAJÁNAK NAGYON BOLDOG 1 ÉVET KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

A babaúszós cikkhez annyit, hogy a neurológusunk kifejezetten javasolta nekünk a bébiúszást. (Pedig ő aztán tisztában van az idegrendszeri vonatkozásaival.)
Én is ismerek olyan gyereket, aki ma már iskolás, járt babaúszásra, és speciális (emelt szintű) iskolába jár... szóval szerintem hülyeség, amit írnak a cikkben, de ez az én véleményem. Én eddig csak előnyét tapasztaltam.

Piroska: hogy a szopi miatt-e, vagy sem, azt nem tudni. Tény, hogy a szoptatás ideje alatt és még utána is egy ideig magasabb a szervezet prolaktin-szintje, ami okoz(hat) vetélést.
Vendég

Elfelejtettem írni, hogy tegnap lemértem Sárát, 11kg, és 78 cm.
Henus, szerintem Szonja nem alacsony, az egyik barátnőmnek 4 hónappal idősebb a kislánya, mint Sára, és Sára magasabb nála. Mondjuk a férjem is, és én is magasak vagyunk, akkor mit várjak? :wink:
Ja, és még írni akartam, hogy Szonja nagyon hasonlít rád!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Mi is babaúszunk Dórival ezért is figyeltem fel erre a cikkre. Gondoltam megosztom veletek, de senki irányában sem erőltetés vagy okoskodás akart lenni. :wink:

Szantre!
Hüppögni Dóri is szokott, gondolom ilyenkor álmodnak valamit. :roll:

KépKép
tüccs

Képzeljétek el, tegnap elaludt a Didri és egyszer csak hatalmas ordításban tört ki, annyira, hogy a feje teljesen vörös lett és nem lehetett megvígasztalni 10 percig. Majd egyszer csak kihányt egy kis anyatejet, gondolom, ott maradt egy büfi. De amikor elalszik a cicin, akkor nincs szívem felvenni és büfiztetni. Azóta nincs más megoldás, felkeltem, ha elalszik és büfiztetem, de sokszor nem büfizik, hanem vagy sír vagy alszik. Félek, hogy máskor is így fogunk járni. Szerintetek mit csináljak?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

LAURÁNAK NAGYON BOLDOG SZÜLETSÉNAPOT KÍVÁNUNK!

Sajnos most rohanok,mint mindig,de hamarosan jövök kicsit bővebben+ képekkel.

Kép
mano83

Piroska, én ilyenkor kicsit a vállamra fektettem, óvtosan, nehogy felébresszem és álmában büfizett, ha kellett neki - aztán beraktam a kiságyba és ott aludt tovább.

Mano, ti mindig nagy rohanásban vagytok :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre:
az a baj, hogy általában felébred és akkor ordítás van, hogy EL MERTEM VENNI TŐLE A CICÍÍÍÍT!!!! :) Ha nem, akkor alvás közben nem nagyon büfizik. Vagy legyek kitartóbb???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre,
Igen,sajnos mindig rohanok,mert amikor Levi alszik becsomagolom azokat amiket eladok a vaterán,teszveszen,oldalamon... :wink: ,postára megyek,áruért stb...:(

Kép
mano83

Sziasztok!

[color=red]Lajának boldog első szülinapot kívánunk[/color]
Kép
Kívánjuk, hogy az a rengeteg szeretet melyet oly önzetlenűl másoknak adsz, visszatérjen hozzád születésnapodon :wink:

Segítsetek légyszi mivel lehet kiszedni a ruhából a zsírkrétát :x :roll: mindig megnézem a zsebeket, de ez nagyon a zseb sarkában lapulhatott és nem vettem észre :oops: ráadásul fekete :evil:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Piroska!
Nekem is majdnem elment a babóca, és én is szoptattam.
A védőnőmnek meg volt olyan anyukája, aki nem szoktatta le a nagyobbik gyerkőcöt a ciciről, úgy hordta ki a kisebbiket, és melegváltásban szoptatta mind a kettőt. Szóval egyik sem törvényszerű, de tény, hogy ha van a második terhesség során egy picike vérzés is, akkor azt a szoptatás terhére írják. Lehet, hogy nem feltétlenül az okolható (ki tudja, hogy nálunk is az volt-e a hibás), de ilyenkor mindig abba kell hagyni. :cry:
De ha te ilyen kis korkülönbséggel szeretnél babát, akkor tedd azt. Nálunk becsúszott, de eszembe sem jutott, hogy ne tartsam meg. Tudom nagyon jól, hogy baromira nehéz lesz (igazából már most is az), de vállalom, és kitartok.
Szóval hajrá!

Manó!
Mesélj! Mi van veletek!

Kép
Kép
giga1

Tüccs: nem baj, hogy megosztottad velünk a cikked, nem is neked szólt a felhördülésem, hanem a cikk írójának! ;) (Mivel ő bevallottan laikusként írta, ezért írtam, hogy a neurológusunk - aki viszont szakember - ajánlja a babaúszást. ;) ).

Giga: nálad viszont garantáltan nem a szopi kavart be... Tényleg vannak, akik simán kihordanak egy terhességet akár szoptatás alatt is. Csak én túl sok olyan nőt ismerek, aki 1 éven belül lett terhes, és - akár szoptatott még, akár nem - elvetélt. Persze nem reprezentatív a minta, de azt kell mondjam, hogy csak az általam ismert ilyen esetek körében 50%-nál magasabb volt a vetélések aránya (ami ugye normál esetben 10% körül mozog, ha az összes terhességet vesszük alapul - tehát ahhoz képest kiemelkedően magas). Én ezt most csak azért írom, mert nekem ugye volt már vetélésem, és nem kívánom senkinek...
Vendég

Ja, Piroska, telefonban elkezdtem mondani, ha egy gyerek bukós, a fejed tetejére állhatsz, akkor is bukni fog. (Büfiztetés ide vagy oda.) Én Lolot mindig büfiztettem, de így is volt, hogy percenként kellett cserélni pelust a feje alatt, és csak mostanra javult a helyzet, hogy nem fekszik. Úszáson még néha most is előfordul, mert ott ugye nyomorgatjuk szegénykét...
Mindenesetre amíg nem tanul meg forgolódni Didri, addig oldalt fekve altasd lehetőleg, kitámasztva (vagy hason, ha azt szereti, de semmiképpen ne hanyatt).
Vendég

Piroska, Sára is nagyon bukós volt, szitiu ugyanaz, mint Vernáéknál, egy este alatt öt pelust is kicseréltem a feje alatt, volt olyan is. Nekem is sokszor aludt el cicin büfi nélkül, letettem(hason szeretett aludni, mindig hasra tettem), és fél óra múlva felkelt, büfizett, és visszaaltatás. Ez volt a menetrend. Ha meg nem ccicn aludt el, akkor extra sok büfi a pelenkára, azok cseréje, és úgy aludt el a kiságyban. (ma már nem alszik bezzeg el egyedül a kiságyban, mikor pici volt, letettem, beszélgetett egy kicsit, és aludt is)
Szóval büfiztetés, büfiztetés, aztán majd kinövi, ha mást is kap anyatejen kívül. Nekünk a hozzátáplálással szűntek meg az állandó büfik.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Piroska!
Lili is bukós volt. Én sosem altattam se hanyat (a fulladás lehetősége miatt), se hason (a csecsemőhalál miatt). Mindig oldalán altattam, és kitámasztottam a hátánál.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!!

Már megint jól lemaradtam mindenről... :cry: :cry:

LAURÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Piroska:
Nati is sokat bukott az első négy hónapban, volt olyan,hogy kajálás után 2órával nekem is felsírt álmában, felvettem és már hallottam is a hátam mögött... placs :twisted: kijött egy jó adag kaja...bár nálunk általában mindig volt büfike, de utána is jött még ki neki álmában, ahogy forgolodott , hát én mindig büfiztettem még akkor is ha nyügös volt utána, az volt a parám, hogy ha nem büfizik visszamegy a kaja torkába meg ilyenek, most már tudom hogy hülyesség, de akkor ez nagyon elképzelhetőnek tűnt... :lol: :lol:
Menszi? hát én kb3hétig szoptattam és mégis 5hónapra rá jött meg először...már kezdtem azt hinni, hogy újra terhes vagyok... :lol: :lol:

Pár kép:

Kép

ja már akartam irni, kb: 3hete már kúszunk, mint a kisördög, ja és a virágok a kedvenceink...

Kép

Ja és apa szerint így is lehet hordani egy harisnyát:

Kép

Giga:
Lehet már írtad, de kisfiú vagy kislány????

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Csak az a gondom, hogy ő nem szokott bukni. Amikor büfizik, akkor sem bukik. Csak tegnap bukott. A gondom inkább az, hogy nem nagyon akar büfizni. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Linda:
nagyon ari a Nati :). A harisnya vicces. :) Látom, a te párod is elvan. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Laurának nagyon boldog születésnapot kívánok!

Mali
Kép
Kép
mali

Piroska, nekem Lelle sosem bukott, viszont büfizni ő sem akart! Én legjobban úgy tudtam kicsalogatni belőle, ha a térdemre ültettem és finoman lovagoltattam, amikor elaludt kaja közben, akkor is. A gödöllői gyerekdokink mutatta meg, nekünk ez vált be. A miskolci pedig azt ajánlotta, hogy szopi közben is büfiztessem meg.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Piroska!
Mensi
Nekem Roli után csak akkor jött meg amikor már nem szoptattam,de Roli 8 hónapos koráig szopott csak! :? Anett 2 és fél éves koráig szopizott és úgy kb Anett első szülinapja után jött meg először!Zsani még most is szopik de kb 4-5 hónapos kora óta megvan!!!! :? :!:

Büfi

Én minden szopi után a vállamra vettem őket és addig simogattam a hátukat amíg elnem büfentették magukat!Kicsit fel le ringatóztam az segít nekik! :wink: :D

Szantre!

Mind a három gyerkőc hüppögött már álmában!Álmodnak olyankor! :wink: :D

Linda!
Eszméletlen édes Natika!!!!!!!Mekkora haja van! :shock: Kis mosoly album! :D

Megvan Zsaninak is a FP kutyusa!Apa ma avval jött haza! :D Auchanban vette,van még 2 db!Legalábis este 6-kor még volt 2 db! :!:

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Piroska,
nyugi!!!!! Marci egyáltalán nem volt se bukós, se túl nagy büfizős, de nála is akadt olyan, hogy kijött egy kis tej, volt, hogy több. Ez teljesen normális! Még most is van, hogy - nagyon ritkán - kijön egy-egy adag, ha túleszi magát és sokat mozog. Végül is nekünk is van olyan, hogy kicsit visszajön, akár gyomorsavval, és nem rémülünk meg tőle, ugye? Akkor kóros, ha rendszeresen nagy mennyiség jön ki, tehát nem bukik, hanem hány, de az nagyon látszik, sugárban jön ki a kaja, és elég nagy mennyiség! Egyébként bukásnál is többnek látszik, mint amennyi, de a hányást tényleg azonnal észre lehet venni. Nekünk 1x volt hányás, de akkor sem aggódtam, mert 1x nem gond, ha többször van, akkor el kell menni orvoshoz.

Jaj, Linda,
Natika annyira, de annyira édeeeees!!!!!! És mindig milyen jókedvű!!!!!! Tud egyáltalán az a kicsi lány sírni???????

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Olvasni szoktam a fórumot, csak írni nem volt sok időm! DE ma leadtam a diplomamunkámat, úgyhogy most már csak tanulni kell :roll: (elvileg januárban lesz az államvizsga).

Dani szülinapjára készülünk, pénteken tartjuk a családdal, jó sokan leszünk. Valamelyik nap hajat mostam, piros törölköző turbán volt a fejemen és Daninak nagyon tetszett, ezért azt találtam ki, hogy a szülinapján mindenki kap egy Miki egeres papírcsákót a fejére. Kíváncsi leszek, hogy a szüleimnek hogy fog állni :D ! Végülis rendeltem tortát, rájöttem, hogy béna vagyok a sütéshez, és nem tudtam ellenállni a Thomas gőzmozdonyos tortának :lol: (Dani nagyon szereti a vonatokat). Vettem neki egy FP járássegítőt és egy Sütifaló bödönt. Amúgy mindenkinek mondtam, hogy ne vegyenek semmit.

Daninak kb. egy-két hete kinyílt az értelme, lehet, hogy ez így hülyén hangzik, de egyik napról a másikra olyan okos lett. Mindent utánoz, amit csinálunk (tud telefonálni, „tv-t távirányítani”, fésülködni), tapsol, brümmög, vau-vauzik, miáuzik (ezt az anyukámék macskájától leste el). Nagyon sok mindent megmutat, ha rákérdezek, akár a mesekönyvben, akár a játékai közül. Beszédben nem haladtunk túl sokat, a lámpa szó minden szituációban megy, ezenkívül van apa-szerű szavunk (ebben még nem vagyok teljesen biztos), illetve tegnap mondogatta, hogy HÁP, HÁP (a mondóka után). Most már sokáig áll egyedül, de elindulni nem mer, mindig kéri a kezem, vagy rángatja a gatyámat.

Eddig volt a szép és jó, most jön kevésbé szép és jó. Már 2 éjszakája nem alszunk, ha nem vagyok mellette, akkor ordít, mint a sakál. Kiköltöztünk a kanapéra, de így is fent van éjszaka, csak azzal szórakoztatja magát, hogy engem piszkál, húzza a hajam, kinyomja a szemem, rám fekszik, stb. Úgy tűnik, hogy jön a 9. foga, érzek valami szúrósat.

Tényleg ti tudjátok, hogy a 9. a szemfog, vagy az már rágófog szerű, merthogy elég messze van a már kinőttektől a kis szúrós „fogrészlet”? Bocs, ha hülyeséget kérdeztem.

Kép Az ablakban való kukucskálás a kedvenc elfoglaltság

Kép Arab kisfiúnak öltöztem

Igyekszem többet jönni és egy kicsit bekapcsolódni a beszélgetésbe.

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Piroska, nekem is megjött kb 6 hét után, és én kizárólag szoptattam, éjjel, nappal, folyton, kb, mint te. Azóta össze-vissza, ha gondol egyet vérzek. Van hogy egy hét elmúltával, van, hogy 2 hónap múlva, teljesen kiszámíthatatlan. :evil: :roll: Konstatáltam, hogy ez a megállapítása az LLL-nek nem állja meg a helyét. Ezt cáfolja SZantre esete is.
Ja, és Szonjának sem ment a büfizés, én is a már fent említett praktikákkal próbálkoztam, vagy Infacol, mert az ebben is segít.

Katica, nem hasonlít rám pedig szerintem Szonja, mindjárt rakok fel fotót apával, és meglátod :wink: És igen, a Mikulást is én csináltam, kb 40 darabot, még vagy 2-3 éve, mert 2 fára is kellettek díszek. :wink:

Tiop, képzeld Szonja egyébként nem is nagyon szereti a csokit, meg úgy az édességet. A csokiból max egyet harap, egy túró rudit sem eszik meg. Inkább a sósat részesíti előnyben. ( na ebben sem rám ütött, mert én imádom az édességet.. :P :P ) Azt a csokit a képen szerintem a megszerzés öröméért majszolja. :D

Na ma megvolt SZonja első komolyabb esése. Kint voltunk az udvaron, és leült a drágám a lépcsőre, és azzal a mozdulattal fel is akart állni. Csakhogy az overálban még nehezen megy a mozgás, és nem birta megtartani az egyensúlyát, ezért feltörölte az arcával, meg az orrával a járdát. Úgy néz ki, mint akit összevertek. :( :D

Pilla, hogy telt a szülinapozás? MIket kapott az ünnepelt?

Kép a kis sebhelyes..:D

Kép apával

thenus

Sziasztok!

Én is elég rég voltam, de igyekszem azért nyomon követni az eseményeket!

Laurának nagyon-nagyon Boldog Szülinapot!!!

Tüccs,
Köszi a hiányolást! :)
Szomorúan olvastam a múltkor, hogy beteg voltál. Nagyon együtt éreztem veled. Nekem is volt már kétszer ez a véres pisis felfázás, az tényleg nagyon durva és sajnos csak az antibiotikum segít rajta.
Sajnos én is eléggé hajlamos vagyok a felfázásra!
Viszont a párom nagynénje Aloeverázik és kb. egy éve mi is használjuk. Amikor érzek már csak egy kicsi csípést vagy valami más furcsaságot, rögtön iszom pár adag gélt és ha csak nem nagyon súlyos a felfázás akkor ez elég jól megszünteti a tüneteket.
Régen ilyenkor mindíg a No-spa-t kapkodtam, rossz is visszagondolni rá!
De lényeg,hogy jobban vagy már!

Dóri már nem szopizik? Csak hogy írtad a tápszert?

Már nekem sincs nagyon sok tejcsi, inkább csak megnyugtatásra van a cici.

Húúú, ezek a Karácsonyi képek gyönyörűek!!! Alig várom,hogy költözhessünk a kis házikónkba, és kidekorálhassam!!! :lol:

Tiop!
Utólag is nagyon örülök, hogy a tesóddal minden rendben!!! Ez nagy megkönnyebbülés lehetett nektek!

Giga,
Én is csatlakozom! Gyönyörű a lakásotok!!!

Susy,
Remélem sikerül egy számodra megfelelő orvost találni!
Nem irígyellek, ez tényleg nagyon nehéz!

Pont tegnap beszéltem erről a barátnőmmel. Ő a Szentágothainál szült és most szeretnének kistesót. Volt nála pár vizsgálaton, de azt mondta, hogy már ő is kiábrándult belőle, pedig régen oda volt ezért a dokiért.

Zsófi most van abban a korszakában, hogy ha látótávolságon kívül kerülök rögtön ordít! Tudom, hogy ez normális, de meddig tart??????
Néha már nagyon idegesítő! Tudom, csúnya ilyet mondani a saját gyerekemről, dehát sajnos néha már nekem is elfogy a türelmem!
Azt hiszem én most kezdek besokallni!!! :shock:
Mostanában teljesen kiakaszt, hogy amikor a férjem elmegy valahová (vásárolni, ügyeket intézi, focizni!!!) akkor én itthon ülök Zsófival és egyre csak várok rá! Néha én is úgy mennék!!!!!
Nem tudom, hogy hová, csak olyan jó lenne kicsit kikapcsolódni!!!
Persze Zsófit nem hagynámi tthon hosszabb időre semmi pénzért, főleg mostanában, hogy ilyen anyás. Viszont mondtam a férjemnek, hogy azt érzem, hogy nem igazán elég az a 2 óra amit kb 6 hetente egyedül töltök a fodrásznál. (Na jó, mostanában fogorvosnál is voltam egyedül, de hát azt nem igazán lehet kikapcsolódásnak nevezni)

Bocsi, hogy ezt is leírom! :oops:
De mostanában sajnoselég gyakran elutasítom amikor közeledik. Persze türelmes szegény, na de meddig...
Viszont azt érzem, hogy néha annyira feszült vagyok, de egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnék kikapcsolódni!
Biztosan a ház körüli mizériák is közrejátszanak a dologban.

Hétfőn voltunk a munkahelyemen is Zsófival és úgy maradtam volna!!!
Persze ha belegondolok, hogy a csajszit bölcsödébe kellene most adnom összeszorul a szívem.

Bocsi, hogy kicsit hosszúra nyúlt a dolog de már nagyon kikívánkozott belőlem. :oops:
Írjatok valami okosat!!! :D

Katica
Már összeszedtem a képeket, csak napok óta szarakodik a mailbox és nem tudom átküldeni! Remélem azért hamarosan sikerül!

Végezetül egy ma esti kép! :D Kép

Jó éjt mindenkinek!!!
Márti
Vendég

Márti, megértelek, volt idő mikor én is mondtam mindenfélét Szonjára, mikor pisilni sem lehetett nélküle. El fog múlni, mint minden más... "csak" türelem. :wink:
Mikor költöztök?

Óh én most jutottam arra a szintre, hogy nem akarok visszamenni dolgozni. Most kezd nagyon jó lenni itthon Szonjával. Olyan jól eltelnek a napok. MIOndent meg tudok csinálni mellette, ha olyanja van. Pedig minden alkalommal megkérdezik az oviban, hogy nem megyek e még vissza. NEM!!!! :D

thenus

Sziasztok!

Még eyszer köszönjük szépen a köszöntéseket.

Nagyon elkeseredtem tegnap, mert visszamentünk a sebészetre és a doktornő véleménye gyökeresen megváltozott. Egyszerűen nem értem, hogy miért. Azt mondta, hogy még egy hétig, éjszakára dunsztoljuk a dudlit, jövőhét szerdán menjünk vissza és akkor kiírja a műtét időpontját. :shock: Altatásban... :shock: Ráadásul múltkor még azt mondta tályog, most meg azt, hogy jóindulatú daganat. :shock: Hacsak nincs röntgenszeme ezt nem igazán tudja megállapítani. Bár röntgenszemmel sem. Értetlenül állok a dolog előtt, és ma felhívom azt a sebész orvost, akit Becsi ajánlott. Ha nem tud közeli időpontot adni, akkor elviszem a gyereket a Telki klinikára. Igaz, hogy ott 30.000 Ft egy műtét (az OEP támogatja), de 4 csillagos szállodai ellátással. Ha mégis műteni kell... :cry:

Kapott a lány cipőt, kabátot, melegítőket, tanító kutyust, sütifaló bödönt (amit jól földhöz is vágott 2-szer, remélem bírja a kő), összerakós játékot, fa puzzle-t.
A legjobban mégis a cipősdoboz tetszett neki, meg a papírok, úgyhogy beígértem, hogy karácsonyra kartondobozokat és zsírpapírt kap ajándékba. :lol:
A tortán lévő tüzijátékon pedig hangosan kacagott. Fel is vettük videóra, majd megpróbálom megszerkeszteni és felrakni.

Kép Kép

Mali Danijának Nagyon Boldog Első Szülinapot Kívánunk!

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 09:17-kor.
Vendég

Pilla!
Szenzációsak a képek! :D A rokonokkal meg ne törődj! Nem vendéglőt nyitottatok! 8)

Ma korán keltem, de a csaj is, mert 10 perce karattyol a kiságyban. :shock: Hátha talán még visszaalszik...

Mali!
Boldog szülinapot nektek is !!!!!!

Márti!
Írok privit!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Mali Daninak is boldog első szülinapot és minden szépet és jót kívánunk neki ezen a napon :wink:
Kép

zsírkréta kiszedésére nincs ötlet :oops:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pilla!
Sajnálom, hogy a doki ilyen link, remélem hamar megoldódik a dudor-ügy.

zsírkrétára nincs ötletem....

KépKép
tüccs

Azóta is azon gondolkozom, hogy mitől változhatott a véleménye. Múltkor még ott tartottunk, hogy ráérünk kivetetni később. Hülye voltam, hogy nem kérdeztem rá (bár tájékoztatnia kellett VOLNA), de olyan idegállapotba kerültem, hogy azt hittem elküldöm a bánatba. Úgy tepertem ki a rendelőből, mint a szélvész...
Vendég

Sziasztok!!

Daninak Boldog Szülinapot!!!

Piroska:
Én is pont ezt a felültetést javasolnám még, mi is csináltuk főleg az első-két hétben mikor hazajöttünk a kórházból, mert nekem bent ezt mutatták meg a csecsemősnövérek: de aztán az itthoniak lebeszéltek róla, hogy szegény gyerek gerince, ne kínozam, meg ilyenek... :twisted: :twisted: :twisted:
mostanában éjjel szoktam ezt csinálni vele, mert annyira alszik, hogy vállon nem büfizik, így meg kaja után egy perccel kicsit felültettem és kb 3perc múlva jön is büfi..
hátha nem büfizik én úgy tudom az se baj :?: :?: , legalábbis ezt mondják én mindig legalább 5percig mászkáltam vele a lakásban, ha jött , jött ha nem, nem...

jaj felkeltünk...

Pilla::
Mi is ugyanígy jártunk a műtéttel, úgy mentem vissza kontrollra hogy abban a tudatban voltam, hogy csak 1éves kor után műtik meg Natit, erre a doki közölte akkor 2nap múlva műtünk.... nekünk is jóindulatú daganat volt, csak a szemöldökben és minket is mély altatásban!!

na megyek

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Mali, DANINAK BOLDOG 1. SZÜLINAPOT kívánok!!!igazán okos és szép "nagyfiad" van :lol:

Anita, VIKINEK BOLDOG 2. SZÜLINAPOT!!! :lol: :lol:

Pilla, édes volt Laura a képeken, látszik, hogy mennyire tetszik neki a torta. A vendégekkel meg ne törödj, Lauráért volt a tegnapi nap, nem értük. Sajnálom, ami a sarkával van, remélem, mégsem olyan komoly a baj, és msik orvosnak más lesz a véleménye.

Márti, Zsófi nagyon édi a törölközőben!!Próbáld meg otthon hagyni a pároddal Zsófit 1-2 órára, valamelyik barátnőddel menj el csevegni, vagy vásárolni, töltődj fel, és sokkal jobb lesz utána, ha Zsófi is türelmesen kap vissza. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, amiért ki szeretnél kapcsolódni!!!

Most mennem kell...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Pilla!
Sajnálom,hogy ilyen rossz híreket kaptatok,de szerintem is beszélj egy másik orvossal is,mégha drága is!!!Megéri!!!!! :!:
A képek nagyon jók! :D A sógornődedel pedig netörödj ők már csak ilyenek!Tapasztalat! :!: A sütifaló bödönt Zsani már töbször földhöz vágta(nem engedem neki,de néha nem tudom megakadájozni) :oops: A kőre is vigyázzatok,én már csak a szőnyegen adom neki oda!!a bödön szerintem bírja a kiképzést,de én mindég nagyon mérges vagyok(magamra is) amikor földhöz vágja! :oops: :oops: :? A kutyus,hogy tetszett neki????????? :?: :D Én tegnap amikor minden gyerkőc elaludt,bementem a kazánházba és kipróbáltam a kutyust!Hát annyira tetszett,hogy vagy fél órán keresztűl csak nyomkodtam!Apa már úgy szólt rám,hogy -szivem azt nem neked vettem-! :oops: :lol: :lol: :lol:

Mali!
DANIKÁNAK BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!

Vár a mosoly és a dal,
maradj mindig fiatal.
Soha bánat ne érjen
hozzád rossz szó ne férjen.

Kicsi madár válladra
vidáman repüljön.
Kacagó nótát
csak Neked fütyüljön.

Csillogó szemedből
könny sose guruljon.
Lágy tavaszi szellő
arcodhoz simuljon.

Az igaz boldogság
ne hagyjon el soha.
Kísérje utadat
angyalok mosolya.

Kép
gRATULÁLOK A rohamos fejlődéshez!!! :D :wink:

Tusi!
Tudom,hogy mit érzel!Rolinál én is éreztem sokáig ezt!Hiszen csak te vagy vele(egész nap)!Meglátod,hogy ahogy megnő Zsófi,úgy elszáll ez az érzés is!!!Én is úgy mennék néha egy kicsit el ithonról a gyerekek nélkül(ez nem önzőség) :!: Néha én is kivagyok és akkor nyügösködök(mint a gyerekek)!Hidd el majd amikor visszagondolsz ezekre akkor már csak mosolyogni fogsz az egészen!a visszautasítás pedig érthető!Kivagy !!!!!!!!!!!!!Én is kénytelen vagyok néha visszautasító lenni!Beszéljétek meg és akkor minden rendben lessz!!!!!!Nállunk apa nagyon megértő,de néha azért elkell kényeztetni őket a fáradság ellenére is!!! :oops: :!: :wink: Nállunk sokat segít,ha ketten megyün vásárolni pl Cora stb.!Akkor három órát csak ketten vagyunk és olyankor feltőltődünk!szoktunk néha eggyütt fürdeni egy jó pohár pezsgő mellett!Hidd el,nagyon jót tesz a lelkednek is!!!!!!! :oops: :oops: :wink: :wink:
Édes a kis lurkó!!!!!!!!!!

Szép napot mindenkinek!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?