Szia Tikaboci!
És Szia Norcsi, + Mindenki!
Régebben én is előfordultam ebben a topikban.
Most 5 éves a kisfiam, mi is így kezdtük: Tömő u-ban Sényi drnő, miután Pálfia Judit drnő megnézte.
Mindkettő nagy név, de én Pálfiánál maradtam. Sényi is szimpi volt, ugyanazt állapította meg (kb.) géppel, mint Pálfia "kézzel", azaz a tükrös-világítós módszerrel.
Tudom, Norcsinak Pálfia "nem vált be"
, de nekem az tetszett kevésbé, h Sény drnő azonnal kilátásba helyezett egy esetleges műtétet kb. 1 év múlvára.
Amikor Pálfiát kérdeztem erről, szóba sem került, előbb meg kell tanítani az agyát látni, csak aztán kerülhet sor arra, h mindkettő együtt is lásson. Azt hiszem egy szemműtét nem kis játék, inkább szeretem azt hallani, h valszeg egész életében szemüveges lesz. (18 évesen megműttetheti magát, ha akarja.)
A jó szeme 1-2 dioptriával távollátó, a rossz 16 dioptriás, 4-es cilinderrel. Szóval takarás nélkül nem is látszik szinte a kancsalsága, viszont pont emiatt kezdtük el későn takarni.
Ha takarjuk, szépen javul. (Már 7 méterre ellát vele
)
Voltunk természetgyógyásznál is, az is takarást kért, sok mozgatást, a hintáztatás nagyon jót tesz neki (+az agyi fejlődésnek amúgy is! +a mozgásfejlődésnek, stb-nek is!)
A ragtapasz receptre 10%!!!
Két féle van, mindkettőt irasd fel, mi váltogatni szoktuk, h ne sebesedjen ki az arcbőre. Este ő veszi le magának, óvatosan, de ha mégis kell, éjszakára bekenem az arcát körömvirág krémmel.
Szia!
(Fel a fejjel! Tényleg jó, hogy nem kell szemüveg nektek.)
Ilon