Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Petra! Nagyon szép kislány Viktória! Remélem hamarosan dűlőre juttok a szopival.

Gigi! Még nem adtuk el a lakást, így a házvétel is "áll".

Anita! Szerintem nem rossz város Debrecen, pl. sokkal tisztább mint Szeged. A főutcát (Piac u.) szépen megcsinálták, gyönyörű szökőkutakkal, szép kövezettel. A bulit egész jól bírtuk. Nekem egyszer volt egy holtpontom, de miután túljutottam rajta (kávéval), buliztunk. Végtére is a saját lagzink (2001. szept.)óta nem mulattunk. Vasárnap de. elég későn keltünk (fél 10).

Gabi3! Nem kellett ringatni. Sőt ma 2x szundizott napközben, és este 8 -kor hang nélkül aludt el.
Megpróbálunk megint menni tornára, bár tegnap történt egy kis baleset velem. Valószínűleg eltört 2 lábujjam (belerugtam az ajtóba). Nem vészes, de fájdogál.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csasztok!

Petra: Nagyon szép Viktória. Szegényke te meg csak szenvedtél és ő meg nem bírt kibújni. Kép Küld el nekem is a sztorit! Én már több mint egy éve íromaz enyémet, de még nem ültem le hozzá. Te nagyon ügyi vagy,hogy ilyen hamar tollat ragadtál. Kép

Karmen: Csak vannak rendes főnökök is. Szerintem a férfi főnökök jobban fogadják az ilyesmit. MItől fájdogál a hasad?

Melinda: Csak ne rugdalózzál annyit! Tényleg eltört? Mi biztos megyünk tornára.

Hát hogy jártam. Ma vittük el a Dömét újabb vérvételre, el is jutottunk a dokihoz. Mikor már fenn volt az asztalon a doki megkérdezte koplaltava hoztuk-e. Akkor ötlött az én kicsike agyamba, hogy elfelejtettem szólni anyukámnak, hogy reggel tegye el a tányérját. Úgy hogy megúszta a szőrcsomóa szurkát.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Erika!
Az hogy szopi után nem tudsz fejni még nem jelenti azt, hogy nincs elég tejed! Azt jelenti, hogy Dani ügyesen kiüríti a melledet. Bálint is ügyesen szopizott, szerencsére nagyon ritkán kellett fejnem (csak ha nagyon bealudt, és kő kemények voltak a melleim). Hamar beállt a kereslet-kínálat!
Valószínű szerdán én is elviszem Bálintot tanácsadásra. Lehet hogy találkozunk?

Petra!
Nagyon szép baba Viki!Kép
Engem is érdekel a születéstörténeted!

Gabi3!
3 pár volt nálunk szombaton (+ egy mongol-magyar 2 éves kislány), meg 2 facér fiú, ezek közül az egyik volt Popey. Régóta ismerjük a Szabadi Pistit. Nagyon szép tortákat tud csinálni (pl.: kutya formájú stb.), nagyon ügyes!
Én egyik valóság showt sem néztem, de mivel mindenhonnan ez csöpögött (TV, rádió, újság), azért nagyjából képben voltam. De a BB2 az tényleg nagyon befuccsolt. Nem véletlen vették le a főműsoridőből.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Petra!
Nem Jánosnak hívják a férjedet véletlenül? Ha igen akkor én ismerem őt!

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Banita: Mi a múlt héten voltunk tanácsadáson.

Flóci reggel 7-kot kelt először.Kép

Gabi3
inecsg

B. Anita: dede! honnan ismered? KépKép
Én haláli béna vagyok, de honnan tudom meg az emilcímeteket, ahová küldjem a szülitörit? Esetleg küldjetek nekem emilt pndj@vnet.hu - és onnan tudni fogom.
petra28

Sziasztok!

Ismét itt! Hiányoztam? Kép Nagyon jó volt anyukáméknál leszámítva, hogy pénteken reggelre Lilinek 39,5 volt a láza, és 2 napig folyamatosan ment a hasa, de olyan szinten, hogy a 2 nap alatt egy óriás csomagos pelenkának a 3/4-t elhasználtuk! Hát nem kívánom senkinek! Már kezd rendbe jönni! Tegnap voltunk tanácsadáson: Anna kerek 6 kiló és 63,5 cm Megkapta a 4 hónapos védőoltást, így aztán tegnap nem volt egy egyszerű napom!

Utólag is gratulálok a kismamiknak és nagyon jó babázást kívánok + persze sok fini tejcsit! Bele-bele olvasgattam az elmúlt hétbe, nem tétlenkedtetek ám! Kép

Ildianyu!
Lili miatt ne aggódj, szerintem nagyon hamar meg fogja szokni, hogy van egy tesója! Lili már néha dögönyözi Annát, Ő meg nagyokat kacag neki! Kép Megérti, hogy ha Anna szopizik akkor nem tudom őt kiszolgálni, de mihelyt végeztem rögtön ő következik! Gondolom Gabómamó nálatok is hasonló a helyzet?!

Míg Szankon voltunk, megpróbáltam Lilit a szobatisztaságra szoktatni, hát nem túl nagy sikerrel Kép Kép Odáig eljutottunk, hogy ha pisilni kellett, akkor ráült a bilire, csak éppen a bugyit nem húzta le Kép A hasmenés miatt, most már azt se hajlandó megcsinálni Kép Hát így állunk, most mennem kell!
Legyetek jók!
Éva
vevike

Petra: Ha rákattansz a nevünkre a hozzászólás mellett,akkor előkerül a profil. Ott megtalálod az emilcímet! Az enyém inecsg@vnet.hu, ide várom a szülisztorit.

Évi: Szegény Lili, akkor jó kis diéta volt a hasmenés alatt. Hatalmas Anna, már 6 kiló! Flóci fél évesen volt ennyi, persze akkor ő már megnégyszerezte a szülisúlyát.Kép

Ágciékkal mi van?

Gabómamó: Ti már költöztök?

Erika: Hogy megy a szopi?

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Zsófi: gratulálok Bencéhez! Remélem, minél hamarabb tudsz jönni újra!

Petra: elég rosszul hangzik ez a beszorulás-dolog, jó, hogy végül szerencsés lett a befejezés. Sok örömöt és kitartást Vikihez!
Ez a június jó sok babát hozott ebbe a topikba! Kép

Nálunk minden rendben, a lányom szépen szopik, az első itthon töltött héten 30 dekát hízott. Néha sirdogál, de nem túl sokat. Nagyon szép baba szerintem. És még mindig bent lenne a helye! Kicsit sajnálom, hogy már nincs a pocakomban, olyan jó volt belülről érezni!

A klinikai élményeimről készül az iromány, majd egyszer el is tudom küldeni talán.

Kérdés: ti hogyan mossátok-mostátok a babátok ruháit? Én úgy csinálom, hogy külön, csak az ő cuccait teszem a mosógépbe, hagyományos mosószerrel, öblítő nélkül, plusz öblítéssel. Utána vasalom. Szerintetek ok ez így, vagy máshogy kellene? (kézzel mosni, esetleg először fertőtleníteni a mosógépet vagy ilyesmi)

Üdv mindenkinek!
Katicabogár

Kati
katicabogár

Katicabogár:
Én külön mosom, gépben,öblitővel.Aztán egy sima vizes öblités.Aztán kivasalom.
Nina
nina74

Sziasztok!

Petra!
Milyen kicsi ez a Szeged! Mindenki ismer mindenkit!
Elküldenéd mégegyszer az e-mailedet, mert mielőtt elolvastam volna véletlen ki lett törölve! Köszi! Majd én is küldök mélt, abban leírom honnan ismerem a férjedet.

Vevike!
Megnézetted Lili székletét? A családban van egy 2 éves kislány nála szalmonellát és még egy bacit találtak a székletben. Ja, és ő is lázas volt napokig.

Gabi3!
Flóci alszik még délelőtt, vagy már csak du.?

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Katicabogár! Én külön mosom, folyékony mosószerrel, gépben.

Gabi3! Nem biztos, hogy eltört, de elég furin néz ki. Jó lenne menni tornára. De ma is a nagy melegben nem volt semmi kedvem, erőm kimozdulni itthonról. Este 6 után mentünk el egy kicsit sétálni.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szép jó reggelt minenkinek!

Banita: Már csak délután alszik, ebéd előtt. Kb. fél 12-től 2-3-ig.

Katicabogár: Én is külön mosom még a Fló ruháit. Egy éves kora előtt öblítő nélkül, ma már azzal. Utána kivasalom. Nagyon jó ahogy csinálod. Milyen az a hagyományos mosópor? Én folyékony mosószert használok, az könnyebben oldódik és könnyebben ki is öblítődik. Szép magyarosan fogalmazva. Várjuk a beszámolót.

Tegnap bementünk a városba, amikor felszálltunk a buszra nem indult el. Hátra szólt a vezető, hogy menjek előre bemutatni a bérltemet. Nem tudom honnan gondolta, hogy nekem bérletem van. Na mindegy. Szóltam neki, hogy nem gondolja, hogy ott hagyom a babakocsit. De egy hölgy megfogta míg előre megyek lyukasztani. Meg akartam kérni a sofőrt, hogy míg visszaérek ne induljon el, de még azt sem várta meg, hogy elmondjam. Én meg fogtam magam és visszafordultam. Azt mondta, hogy ott a szülő. Érdekes, hogy nem vette észre, hogy én tettem fel a babakocsit és nem az aki éppen most fogja. Irtó ideges lettem. Meg is jegyeztem a rendszámát, írni fogok a panaszirodába, hátha el is olvassák.

Szegény Flóra tegnap este alig bírt elaludni. Vagy egy óráig is sírt,mire az apukája szavára hallgatott és elszundított, egészen negyed 6-ig, utána még egy órát durmizott.

Melinda: Azért kíméld a fájós lábujjaidat.
inecsg

Sziasztok

Petra, elküldenéd nekem is a történeted? A címem: gigi76@freemail.hu

Katicabogár, engem is érdekel a történeted. Kincső akkor nagyon ügyes kislány. Kép

Zsófiék otthon vannak már?

Évi, aranyos lehetett Lili a bugyis bili használattal. Kép

Gabi, remélem nem én viseltem meg Flórát ennyire... Kép

Holnap megyek a 12 hetes uh-ra, holnap ilyenkor már meglesz. Kép Várom nagyon.

Gigi
gigi1

Gigi: Természetesen nem te viselted meg, a kinti zajoktólijedhetett meg. Miután rájöttünk, nemsokára el is aludt. Holnap lehet, hogy a Sári lesz.

Gabi3
inecsg

Ja még annyi, hogy láttam Ildit, Jankával. Ildi, te voltál ma 10 után a Mekdonalsz sarkán? Csak olyan messze voltatok, hogy már nem értelek utol.

Tudtok valami jó gyerekcipő boltot, ahol jó minőségű, de nem drága cipők vannak? Esetleg valami akciót? Mert a Tisza cipőben már nem hoznak idén 19-es szandált. Végülis miondjárt itt a nyár vége. Kép

Gabi3
inecsg

Gabi3
A plazaban abban a nagy cipőboltban(nem jut eszembe a neve)ott nézd meg.
Nina
nina74

Nina: A Humanic-ra gondolsz? Ott nincsen betétes,de azért megnézem, ha arra járok. Köszi

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Ma egy kicsit elhűltem egy anyukán a tornán. Ugyanis, az anyuka azt hajtogatta egész tornán a kislányának, hogy "ne vedd a szádba", "ne kapd be", "nem szabad a szádba venni" stb. Mindeközben a kislány rendkívüli módon nyálazik, mert fogzik, gondolom, jól esne neki, ha vmit rágcsálhatna. De nem. Sőt, még az apukája is ott volt a torna elején, aki még azt is mondta szegény Nikinek, hogy "még a végén azt hiszik, hogy nem vagy jólnevelt". Kész őrület. Egy 10,5 hónapos gyerek nem rágcsálhatja a játékait, sem a sajátját, sem a másét.
Gabi3! Gondolom, te is észrevetted a fentieket!

Lottus élvezte a tornát, és a lábujjam se fájt annyira.
Elmentünk utána a DM-be, mert láttam a Kismamában, hogy a Johnson törlőkendő akciós. 4 csomag 1.999,-Ft. Persze nem volt. Mindegy, jó későn értünk haza. Megint nem kellett ringatni a leányzót.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabi3:
Igen, arra gondoltam.
siesta betétes cipőt keresel?
A tescoval szemben van négy tizemeletes ház.
Az egyik aljában van egy cipőbolt. ott láttam ilyen szandikat. Párom unokatesója vett is állitólag jó az ára. Én enem vagyok tisztába akiscipő árakkal.
Nina
nina74

Melinda: Az az apuka olyan egészségügyisnek nézett ki a klumpájában. Egy kis kosztól nem lesz annak a szegény gyereknek baja.

Nina: Ott lehet normális gyerekcipőt kapni? Nem muszály szieszta, csak jó talpbetéte legyen. A múltkor beszélgettem egy anyukával nem sokára 2 éves a kislánya. Nincsenek túl jó anyagi körülmények között. Szegény gyereknek nem vesznek normális cipőt csak ilyen Cserepes sori vacakot. Azt mondta, nem tduják megvenni az 5 ezer Ft-os cipőt. Bezzeg mobil telefonra telik, meg a nagyszülőknek légkondira. Na mindegy, végülis az ő bajuk lesz, ha majd később gyógybetéteket kell majd venni a kislánynak. Persze, megint beleütöm az orrom más dolgába.

A többiek merre vannak?

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

GAbi3:
Szerintem lehet ott normális gyerekcipőt kapni. Enikő is ott vett Boginak,és azt mondta nem volt drága.
Leht, hogy mindenki nyaral:
csak mi penészedünk itthonKép?
Nina
nina74

Nina: Lehet...Kép

Gabi3
inecsg

Gabi3:
SzavaztamKép
Nina
nina74

Sziasztok!!!

Nemrég értünk haza, Bence alszik.
(szerintem már nem sokáig...KépKépKép)

Köszönöm a sok drukkot, és gratulációt, mindent elolvastam ám:-))))))))))

Most sok időm nincs, mert még sokat kell visszaolvasnom, meg ülni sem éppen kényelmes ezen a széken:-)))))))

A szüléstörténetet még ma megpróbálom megírni, ha nem sikerül akkor bocsi:-)))))

Tejem még nincs elég, a legtöbb amit szopizott az 30 g volt.
Remélem lesz több is.

Zsófi+Bence

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nina:Köszi, hátha nyerünk valamit.

Zsófi: De jó, hogy otthon vagytok. Biztos lesz sok tejcsid. Szoptass sűrűn. Azért pihenj is, az jót tesza tejtermelésnek. Megbocsátjuk, ha ma még nem lesz szüléssztorid, de holnapra meglegyen.Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Úgy néz ki javul a helyzetünk,Dani éjszaka 2x ébred fel s csak szopizik.A homeopátiás golyókat nem lehet kapni a gyógyszertárakban!
Voltunk szerdán tanácsadáson jaj,nagyon sokat hízott pedig tápszert már nem nagyon kap.
A dokinéni,nagyon meg volt elégedve!Kép

Gabi3:Szerintem sokat javultunk szopi ügyileg,de még nem az igazi!Golyócskákat szeretnék,de ha nincs!Dömével mi a baj?Jimmynek a bűzmirigyével lett valami,mi is dokihoz készülünk!
Banita:Lefejve még mindig csak 25-30 ml jön le.
Remélem Danó ennél többet ki tud szívni!Ha szopizott,s elalszik az gondolom azt jelenti,hogy jóllakott,nem?Szopi utáni fejés:0,5 ml.Kép
Zsófi:Jól vagytok?írj mailt ha lesz egy cseppnyi időd!Nekem 1 hétig 1/2 percem nem volt!Kép
Most már jobban vagyok!Nagyon aranyos Bencus!Várom a szüléstörténeted,én 5 mondatba belesűrítettem az enyémet,de ha gondolod megírom!

Holnap megpróbálok feltenni képet Danóról!

Puszi Mindenkinek!

Erika
Erika

Sziasztok

Zsófi, de jó hogy itthon vagytok, majd engem is érdekel a történeted.

Ágci, írtam Norcsinak, de nem válaszolt. Kérdezd majd meg tőle légyszi, ha találkoztok, megkapta-e a levelem.

Voltam ma a 12 hetes uh-n, majd nagyon vártam. Minden ok, a pici CRL-je (ülőmagasság) 48,6 mm, nyaki redő 0,6 mm, a BPD 17,7 mm. Ezt nem tudom mit jelent, szerintetek? Mellkas 16 *16 mm.
Olyan jó volt látni és hogy minden rendben van vele. Kép Most egy ideig ki van elégítve a kíváncsiságom... Kép A férjem is bejöhetett. Kép

Karmen puszil mindenkit, most nem tud jönni, majd fog írni, amint tud.

Gigi
gigi1

Erika, örülök, hogy alakulnak a dolgok a kislegénnyel. Kép
Gigi
gigi1

Gigi!

A BPD az a fejméret.

Erika!

Nekem is elalszik minden szopi után, de a kórházban azt mondták, nem eszik eleget.
Nem tudom, majd kérek mérleget, hogy mérni tudjam mennyit eszik.
Én még nem váltottam ki a tápszeres receptet, ha nagyon muszáj pótolni, akkor anyatejjel teszem.
Mail-t még nincs időm írni, mert a szobám is úgy áll, mint a disznóól, baba is fél-egy óránként ébred, ráadásul jön a doki néni, meg a védőnő.
:-(((((((((

De úgy hiányzott az internet!!!
No meg ti!

Pussz:
Zsófi+Bence(0+6)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szasztok Csajszik!

Erika: Nagyon örülök, hogy javul a helyzet szopiügyben! Remélem nem sokára el tudjátok teljesen hagyni a tápit. A szopi utáni fejés mindig lassan növekszik, de ez a természetes.
Dömének vesemedence gyuszija van. De szerintem már meggyógyult, mert már nem kell olyan sokszor pisilnie. Hétfőn megyünk a vérvételre. Jó lenne nem elfelejteni a koplaltatást. Kép Ti hova jártok gyerek és kutyaorvoshoz?

Zsófi: Mi szerint eleget? A nagy könyv szerint? Szerintem Bence sem a nagykönyv szerint fog enni, pisilni, kakilni és aludni. Sőt kevés gyerek hallgat a nagy könyvre. Ha nyugodtan alszik és nem sír sokat, meg van a napi pisis pelus, akkor neki elegendő. Lehet, hogy a mérleg csak idegesíteni fog. Nekünk is volt, de csak naponta egyszer mértem. Szopik közben sohasem. A klinikán kell?

Gabi3
inecsg

Igen, Gabi, a klinikán minden szopi után mérték, s nekünk holnap kell mennünk a mérlegért. Most volt itt a doktornéni, azt mondta muszáj, hogy mérjük.

Nem tudjátok, egy újszülöttnek lehet-e adni 6 hónaposnak való anyatejet???
Mert akkor jó lenne anyué.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Igen, Gabi, a klinikán minden szopi után mérték, s nekünk holnap kell mennünk a mérlegért. Most volt itt a doktornéni, azt mondta muszáj, hogy mérjük.

Nem tudjátok, egy újszülöttnek lehet-e adni 6 hónaposnak való anyatejet???
Mert akkor jó lenne anyué.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsofi,
Elvileg lehet, hiszen amikor az Anyatejgyujtobol hozzak, akkor sem valoszinu, hogy pont ujszulottol kapod! Viszont: ha potolod, az a te tejtermelesednek baromi rosszat tesz!!! Lehetoseg szerint inkabb ne adj neki cumisuveget, hanem szoptasd meg akar felorankent, orankent, vagy egesz nap! Az elso hat het, a gyermekagy szoljon errol, hidd el, megeri a befektetest!
A cumisuvegezessel, fejessel, egy olyan folyamatot inditasz el, amit kesobb nagyon nehez visszaallitani! Inkabb ne is kezdjetek el! Maradj agyban a babaval, szopizzatok, ismerkedjetek!
30 egyebkent nagyon jo egy 6 napos babatol! Ha gyakran eszik 30-akat nem lesz semmi baj! Kicsit lusta, mint minden ferfi, varja, hogy majd esetleg kiszolgaljak! Ne dolj be neki! Kép
Drukkolok, hogy mielobb belejojjetek!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsófi,
erre felkaptam a fejemet: ...akkor jó lenne Anyué?! Szóval neked ilyen pici testvéred van? Jól értem? És mekkora a korkülönbség?
kíváncsi

Sziasztok lányok!
Kicsit furcsa úgy írni nektek,hogy csak én ismerlek benneteteket némileg.Na,de ami késik nem múlik.
Hódmezővásárhelyi vagyok,de a vásárhelyi anyukák nem igen neteznek,vagy legalábbis nem itt,mert a topicomba csak Enikő írt,ő is csak vigaszként.
Remélem befogadtok...
2 manóm van:Csanád 3és fél éves,Vajkos 7 hónapos.Két zabálni való minden-lében-két-kanál kölök.
Most szereztem meg 1. diplomámat,holnap felvételizek angolra.

Enikő,
Ezentúl többet fogunk értekezni(remélem) mert itthonról írok.
Majd teszek föl képeket a fiúkról.
Puszi Boginak,Gyönyörű kis csaj.

Puszi mindenkinek:Emese
Ja,és gratulálok minden frissen született babónak.
emesu

Sziasztok!

Emese! Üdv közöttünk. Írj egy kicsit bővebben magatokról.Vásárhelyen szültél? Nekem van egy nagyon jó bnőm, aki vásárhelyi, így régebben sokat jártam ott, kedves kis városnak tartom.

Ma Lotti nem volt egy piskóta. Délután 1/2 3 -től aludt 4 -ig. Ennyi.Se de. se utána többet nem, viszont egész nap pörgött, forgott, dobálózott, sikongatva nevetett. Rengeteg enegiája van. De már alszik.

Zsófi! Szerintem a mérleggel bánjál csínján. Ne használd túl sokat, mert az állandó méricskébe, grammokba, bele lehet őrülni. Én tapasztalatból mondom. Elég, ha reggel, meg este megméred Bence súlyát. Egyébként drukkolok, hogy mihamarabb belejöjjetek a szopiba.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Csak pár sor erejéig kukkantok be Hozzátok.

Zsófi, Erika!
Ügyesek legyetek, biztosan menni fog a szopi, bízzatok magatokban, és ne dőljetek be senkinek!

Gabi3!
Megkaptam a mélt, mindjárt szavazok is!
Képzeld, tegnap felvételiztem az angol kiegészítő szakra (itt Szegeden a BTK-ra), nagyon megizzasztottak, de úgy tűnik, sikerült, mert jó sok pontom lett. Te itt végeztél?

Emese!
Üdv közöttünk! Nem a Hézső Emese vagy véletlenül? Mert ha igen, mi ismerjük egymást, de borzasztó régről és nagyon nagy véletlen folytán...

Sziasztok!

Anita
fanita

Megint én...

Emese!

Megnéztem a profilodat és rájöttem, hogy jól mellélőttem. A lány, akire gondoltam, vagy tíz évvel idősebb Nálad... Bocsi! Tegyél fel képeket a srácokról minél előbb, kíváncsiak vagyunk!

Anita
fanita

Sziasztok!

Emese!
Üdv közöttünk!Kép Nekem is hasonló korú fiaim vannak! Benedek 4 éves lesz aug. 27-én, Bálint pedig 1 lesz (szintén aug. 27-én). Van kép róluk a profilomban.
Én is egyetemre járok (még van 1 évem).
Mesélj kicsit magatokról!

Erika!
Mi is voltunk tanácsadáson szerdán. Bálint most stagnál. 2 hónapja 8900 g volt, most pedig 9000 g. Viszont már nagyon hosszú, 76 cm. (2 hónapja 72 cm volt.)
Homeopátiás készítményeket nem árulnak minden patikában. Mi a Sas patikában szoktuk venni.
Remélem most már megnyugodtál, hogy Dani sokat hízott, a dokinéni is örült, úgyhogy lassan teljesen elfelejthetitek a tápszert!

Zsófi!
Szerintem kár minden szopást mérni! Fölösleges cécó, csak felidegesíted magadat, hogy esetleg nem szopik Bence annyit, mint amennyit a doktornő elvárna tőle! Én egyik gyereknél sem használtam mérleget, mégis mindkettő 6 hónapig csak szopott.A méréshez annyit, hogy én a klinikán sem mértem Bálintot ugyanis végig mellettem volt, azt sem tudták mikor szoptattam.
Milyen volt az első éjszakátok otthon?

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Hát eltelt ez a hetem is (ami a sulit illeti). Kitaláltuk a barátnőmmel, hogy ha nem kell felvételizni, hülye tantárgyakból akkor jelentkezünk szociális munkás szakra Szegedre. Még nem biztos, egyelőre ezzel a tanfolyammal kínlódom, a számításokkal. Szerdán egész nap példákat oldottam. Összesen 114-et! Kép Szétment a fejem....
Ma reggel még Szegeden voltam, (most nemrég értem haza) és beszéltem Bogival telefonon, mondta, hogy "aja,aja" és én úgy meghatódtam, hogy sírtam egész délelőtt! sajna nem tudjuk másképp megoldan, muszáj neki otthon maradni mamáékkal. Anyukám nem tud átjönni Szegedre, rengeteg gyümifánk van, és féltjük a gyümölcsöt nehogy lelopják Kép Mert ez itt divat,sajna..Kép Szóval Bogi nélkül voltam 4 napig. Hétfőn délben mentem át és ma suli után az első busszal jöttem haza. Muszáj, valamit valamiért.... Kép

Emese: Szijjjja! Kép Úgy örülök, hogy jelentkeztél. Gratula a vizsgádhoz, ügyi vagy! És nagy kalappal a holnapi felvételihez! Puszi a fiúknak és Robinak is! Kép Mikor jöttök el felénk? Úgy szeretnélek már látni benneteket! Vajk mekkora már? És Csanád? Épp ma nosztalgiáztam, nézegettem a fényképalbumot -Bogihiányom volt- és benne van a kép Csanádról és Bogiról Kép Olyan szépek együtt!! Jó a beszélőkéje még mindig Csanádnak?? Be nem áll a szája ugye Kép??Mikor teszel fel képet a fiúkról?? Kíváncsi vagyok rájuk Kép

Zsófi: Dejó, hogy már otthon is vagytok! remélem gyorsan belejössz az "anyuszerepbe", de nálad ez nem lehet kérdés, hiszen a Pankán kigyakorolhattad magad Kép Milyen emlékekkel távoztál a klinikáról? A csecsemősnővérekről milyen véleményed van?? Puszi Bencinek Kép Jajj és a mérleget tényleg hagyd a fenébe, nekem is volt, állandóan mértem Bogit és azon idegeskedtem, hogy nem evett eleget!! Ráadásul általában ilyen ősrégi mérleget hoznak ki a védőnők és még csak pontosan se lehetett vele mérni. Többet mértem szopi előtt, mint után.....Iszonyú!

Erika: Örülök, hogy rendeződni látszi a szopi téma. A Csongrádi sgton van egy patika (asszem Ág uccánál), ott kapható a legtöbb homeopátiás bogyó Szegeden. (ezt a Kigyóba mondta a gyógyszerész csaj) Ha ott sincs hozatok tesómmal Pestről. Ha minden igaz, hétfőn jön le Szegedre és kedden el tudnám neked vinni! Mi a neve ennek a tejserkentő bogyónak??

Gigi: Majd írok mélt a 7végén! Asszem Katicabogár is a Varga Józsefhez járt terhesgondozásra! Ugye KaticabogiKép ???

Katicabogár: Én 10 hónapos koráig külön mostam a babaruhákat kézzel, ha volt egy gépnyi, akkor géppel, folyékony mosószerrel és textilöblítővel.Van asszem a Silánnak a mandulás öblítője, az a kedvence Boginak Kép

Nina: Ma kerestelek és ki voltál kapcsolva! El szerettelek volna csalni fagyizni Kép bánatomban egy kis boldogsághormon Kép.......

Cipő: Igen a Humanicba vettem egy kis tépőzáras szandit Boginak, nagyon szeretjük, mert betétes,és nagyon könnyű, meg még szép is Kép 3000 Ft volt, akciós volt, mert 2002-es modell Kép és már kiment divatból Kép

Nem is dicsekedtem! Képzeljétek Bogi meg tudja mutatni a billentyűzeten a Bogi betűt (B) Kép Állandóan a számítógépet buzerálja, szerintem 3 éves korára már keni -vágja.......

Cuppa mindenkinek!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gabi!
Szavaztam!

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Üdv Emese! Várjuk a fiúkról a képet!KépÍrjál sokat. Nagyon szép nevük van a fiúknak. Az éne gyik unaokatesóm is Vásárhelyi, állatorvos.

Zsófi: A mérleg tényleg csak idegesíteni fog. És mi az hogy feltétlenül használni kell? Ha sokx kicsit eszik az tejesen természetes, hioszen nemrég született, és még kicsi a gyomra. Ugye nem kell még 100g-mot ennie? Kép Elég napi egyszer mérni, de még az is sok.

Melinda: Tegnap Flóra sem aludt túl sokat. Elalvásnál most csak kis cirkusz voplt, de már itt kornydozik a kezemben.

Fanita: Én a JuGyura jártam.Én már nem mernék felvételizni angolból. De te namgyon ügyi vagy.

Enikő: Hidd el gyorsan eltelik ez a nyár. Biztos nagyon rossz, ohgy nincs veled Bogi. Kép

Voltunk tegnap az EXPO-n, nem nagy durranás. Nem éri meg a 2x400-at.

Köszönöm szépen mindenkinek a szavazatokat!

Gabi3
inecsg

Bocsi, de félkézzel nem megy a gépelés.

Gabi3
inecsg

Szép jó reggelt mindenkinek!
Zsófi:
örülök,hogy már otthon vagytok. Nem aludtam ám akkor éjszakaKép
Ha mindenképpen potlást kell adni Bencének akkor szerintem tuti anyukád tejcsije. Gondolj csak bele a tápit sem ugy áruljáh, hogy 1-től 2hetes korig, hanem 0-6 hóig. Akkor már inkább a tejecske.Kép Milyen volt az éjszaka? Majd ha lesz egy kis szusszanásnyi időd mesélj!
A párod anyukája nem Erzsike véletlenül?

Enikő:
Nem szoktam kikapcsolni a telcsit. Ha véletlenül mégis, akkor a páromé csörög. Bizti engem hivtál?Kép
A fenébe kellett volna az a fagyiKép
Na mindegy legközelebbKép

Anita:
Jó sokat nőt Bálint. Mikor lesz a keresztelője?

GaBi3:
Butorok vannak az expon?

Emese. gyere sürübbenKép

Ágci, Gabomamo, Kriszti??????
Jaj ne is mondtam,harmadik éjszaka már csak egyszer kellt fel VandaKép
Most felkelt hatkor, hétkor meg már vissza is aludt.
Tuti azért mert hüvösebb az idő.
Nina
nina74

Sziasztok!

Enikő:Urtica urens 5 ch a a neve.felhívom azt a patikát amit mondtál,ha nincs küldök sms.-t.Köszi!

Gabi3:Gyermekdoki:Hegedűs Ági,kutyadoki:Krajcsovics Laci
Sajnos JIMMYKE tegnap meghalt.KépEl kellett altatni,mert már nem lehetett meggyógyítani.Teljesen ki vagyok borulva,12 évig ő volt a "gyerekem"!Egyfolytában sírok s keresem,hogy hol van,úgy érzem ezt nem élem túl.Tudom,hogy ez nem túl jó a tej miatt,de nem tudok uralkodni magamon,annyira hiányzik!!!Dömének jobbulást!

Banita:Mi voltunk az elsők a dokinál mert Dani nagyon síros,és így nem sokáig kellett bömbiznie,megvizsgálták s már mentünk is,Ti biztos később voltatok.Kár,hogy nem találkoztunk.
Gigi:Tök jó,hogy minden rendben van!Olyan jó látni azt a pici kis babócát az uh.-n!Kép

Amikor csuklanak a picik,ti mit csináltok?Hogy tartjátok,vagy adtok nekik valamit inni?Dani sokat csuklik s alig akarja abbahagyni.

Puszi Mindenkinek!

Erika
Erika

Erika:
Én cicire tettem Vandát ha csuklott.
Vagy elmult, vagy nem. Citromot meg egyéb nyalánkságokat szerintem nem szabad adni nekik.
A doktornénink nekem azt mondta, hogy minket jobban zavar a csuklás mint őketKép
Nina
nina74

Sziasztok

Erika nagyon sajnálom a kutyusod, elhiszem, hogy már családtagnak számított nálatok is. Én is nagyon sajnáltam a miénket, őt tavasszal kellett elaltatni.
Szerintem egy kis idő múlva gondolkodjatok el egy kölyökkutyuson, nálunk ez segített Kép. Jókat szórakozunk vele anyuéknál azóta, és könnyebb.
Mondjuk ahhoz nem értek, hogy kisbaba mellé szabad-e kölyökkutyust, meg most biztos nagyon lefoglal Dani is. Majd meglátjátok.
Jó volt uh-n nézegetni a picit, de az uh-s doki nagyon morci volt, és mire kérdeztem volna, addigra kivette a vizsgálófejet, és mehettem útamra.

Enikő, várom a leveled. Kép

Gabi, mi újság Flórával? Fogacska van új? Kép

Zsófi, köszi az infót a BPD-ről. Kép

Emese, mesélj még magadról, remélem jól sikerült a mai felvételid.

Kellemes hétvégét
Gigi
gigi1

Sziasztok!
Erika okés, de szólj még ma ha lehet, hogy időben tudjak szólni tesómnak homebogyó ügyben!!!
Én Boginak egy kockacukrot szoktam adni ha csuklik, meg magamnak is, attól szinte mindig elmúlik, de ez 1 éves kor alatt nem adható Kép Nem tom ilyen piciknek mit szoktak, szerintem semmit. Majd elmúlik magától. Bogi a pocakomban is rengeteget csuklott, meg csecsemő korában is. Szerintem minden baba sokat csuklik, majd elmúlik..... Egyébként jól vagytok?? Szopi ügyben van valami fejlemény?

Sajnálom a kutyust! Kép Én is nagyon szeretem a őket, bele szoktam betegedni, ha baja van a kutyámnak. Képzeld az én kutyám meg tavaly március 15.-én bele halt a szülésbe....én meg 25-én szültem....Kép Kép Gondolhatod.anyuék nem merték elmondani, hogy meghalt (nem bírta kinyomni a kölyköket,mert egyszer átment rajta egy autó Kép és a csípőjével bajok voltak) Ha otthon lettem volna biztosas segítettem volna, vagy hívtam volna az állatorvost. De én is szülni voltam Szegeden Kép És 17-re voltam kiírva! Már nem mertem hazajönni! Na mindegy ez van, majd lesz másik kutyusotok. Képzeld Szegeden a szomszédom most vett egy kölyök Uszkárt Kép Hófehér és nagyon gömbölyű. Én azt hittem Puli! Oszika a neve és kislány Kép Olyan édes! Majd nektek is lesz másik! Tudom, hogy Jimmi pótolhatatlan, de az a 12 év nagyon szép kor egy kutyusnak, tudod-e?

Nina: Igen téged hívtalak, és sípolt, olyan volt, mintha ki lennél kapcsolva vagy mással beszélnél. Lehet nem volt térerőd, vagy nem tom Kép Sajnálom...Kép Később nem is hítalak, belemerültem a tanulásba! Majd bepótoljuk. Kép
Mentem főzni! Cupp

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Lili már meggyógyult és az étvágya is visszatért Kép

Lenne egy pár kérdésem:
1. eladó a kiságyunk, mert Anna őnagysága a közelébe se néz és csak a helyet foglalja. Natúr színű bútorlapból készült, 140x70 a fekvőfelülete, később ággyá alakítható, de mi szeretnénk 2 egyforma ágyat venni, így ezt nem tudjuk kihasználni. Van rajta egy elcsúsztatható pelenkázó, ami egy kisszekrényre csúszik rá. Erre lehet a kádat tenni, alá pedig a pelenkákat, ami a fürdetéshez kell, stb. Szerintem jó kis ágy, csak mi már kinőttük Kép

2. Ugyancsak eladó egy Philips bébiőrző. Egyálatalán nem használtuk csak addig amíg kipróbáltuk. Nekünk nem jött be, meg aztán úgyis mindig az ágyunkba kötött ki a gyerek Kép

Ha van ismerősötök akinek szüksége van ilyenekre, ajánlhatjátok.

3. varrni tudót keresek, ugyanis a mostohatesóm nősül augusztusba és szeretnék varrni egy ruhát, de jó lenne, ha valakihez fordulhatnék tanácsért. Gabómamó te már varrtál bonyolultabb ruhákat is, de gondolom a költözködés miatt ez most nem esedékes. Valaki még említette, hogy tud varrni, kérem jelentkezzen Kép

A mérleghez: ha egy mód van rá, el se hozzátok a mérleget, mert csak arra lesz jó, hogy halálra idegesítsd magad azon, hogy nem szopik "eleget" a baba. Két gyerek után elhiheted nekem Kép Ha meg mégis elhozzátok, meg ne mérd!!! Én ezt csináltam Lilivel: leírtam amit a dokinéni elvárt és szopizott amikor csak akart. Láss csodát azon a héten hízott a gyerek annyi amennyit elvártak, de ehhez tudni kell, hogy Lili most 2 és1/4 éves és 11 kg. Ilyen fajta, de ezt már dokinéni is belátta.
Szóval az a lényeg, hogy nem biztos hogy azért nem hízik a baba 1 hét alatt 100g-t mert nem eszik eleget, hanem azért mert az egyik szülője "girnyó" fajta Kép Tudom, hogy nagyon nehéz ellent mondani a dokinéniknek, de a legjobb taktika az, hogy mindent ráhagysz, aztán meg úgy csinálod ahogy neked és a babának a legjobb!

Na ennyi, remélem nem voltam túl hosszú és azért érthető is volt amit leírtam! Kép
Legyetek jók!
Éva
vevike

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?