Sziasztok!
ENNN! Mi az első perctől arra szoktattuk, hogy szopi után büfi, és már tettük is le a kiságyba. Ott persze még kis simi, nyugtatás, aztán betettünk neki vmi nyugtató zenét/ill.mostanában a forgót bekapcsoljuk. Persze az elején sokszor sírt (sőt gyakran most is, de már rövidebb ideig), amit nehéz hallgatni (és volt, hogy én se bírtam és csak felvettem, mert megszakadt vna a szívem
), de hosszabb távon biztos jobb, ha megszokja, hogy az ágyban kell aludnia. Érezze ott is jól magát és biztonságban, ne csak a szülők karjában! Persze más, ha azért sír, mert fáj a hasa, éhes, pisis-kakis, de ezt a sírásból hallod úgyis, ilyenkor természetesen mi is kivesszük és segítünk neki. Nálunk bejött, amit Tracy Hogg írt a Suttogó c.-ű könyvében, hogy általában, ha túlpörögte magát három ordításos ciklust kell kibírni, és utána alszik, mint akit fejbevágtak.
Ja! És van, hogy egyszerűen nem álmos. Na ilyenkor szoktam dajkálgatni, "beszélgetni", játszani vele (este fürdés előtt szinte mindig fent van), stb.
Nálunk a szopizás kb.20perc, utána 10perc büfi/peluscsere, és ha minden jól megy, akkor 5-10percen belül alszik is Parikmaci (na nem mindig jön össze, vagy hogy ha el is alszik, felébred félóránként).
Borsika, Noémi! Az a baj, hogy ha később fürdettük ugyanígy felébredt, viszont miután este általában nem alszik csak pancsi után, kibírhatatlan órákon át nézni, ahogy kesereg.
Ha korábban fürdik, akkor van némi esély arra, hogy éjfélre megéhezik és egyszer majd talán alszik is tovább. Azt hiszem meg kell még erre érnie! Végül még csak 5hetes, nincs semmi elkésve (max.majd rájövök, hogy esti mese után nekem is le kell feküdnöm!
)
Annyira úúútálom már ezt a szeles időt!
Úgy szeretném már levinni, de hiába nincs hideg, ilyenkor csak nem jó neki! Annál meg hogy esővédő alatt aludjon, sztem még a nyitott ablaknál levegőztetés is jobb!