Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mégegykata!

Iszonyu lehet ez a sok rosszullét Kép, remélem kilábalsz belöle mielöbb. Kép

Beja!

Reggel 8-10-ig rendel, nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fog csinálni. Utána egyeztetjük a helyzetet. Kép

Igazad van, a kislegény mamája ne is kerüljön elö. Szerintem az ilyen nem normális. Miért nem tudja bevinni a korházba az inkubátorba? Senki nem látná, csak betenné. Hogy lehet valaki ennyire bunko??? Ne haragudjatok a hangnemért, de nagyon felhuz az ilyesmi. Abba is hagyom.

Sziasztok!

Niki
Niki

Niki! OkésKép EgyeztetünkKép Már úgy várom, szinte úgy izgulok, mintha a nõgyógyihoz mennék...
Beja
Beja

Sziasztok Lányok!

MA voltam dokinál(24 hetes) és lemértek, 68 kg-al kezdtem a terhességet(egyébként nagyon erõs és nehéz csontozatú vagyok) és most 69,5 kg-ot mért és diétát irt elõ a 30-dik héttõl. Sok csirkét, pulykát zöldséget és gyümölcsöt kell ennem.
Én nem értem az egészet, de hát Õ az orvos.

A pocaklakot nálunk ha nagyon rugdos a kisfiam sokta megnyugtatni úgy, hogy simogatja egy kicsit, és beszél hozzá.

Na most elég lesz ennyi, megyek pihenni, mert nagyüzem van a hasamban.

Sziasztok, Vica.
tvica

Sziasztok!

tegnap voltam ultrahangon, láttam a picurkámat, hallhattam a szívverését, először. Még nagyon pirinyó, csak másfél centi... 7 hetes.
KataDanianyu

Sziasztok!

Toxoplazmózis: Fõleg macskától lehet elkapni. De nem kézen keresztül, hanem ha lenyeled a macskaszõrt meg ilyesmi. A macska székletével terjed a legjobban, ezért a szobacicát ne ti takaritsátok! Kép
Szerintem érdemes kérni a vizsgálatot mindenkinek, egy kis füllentés nem árt a baba érdekében! Kép

Azoktól szeretnék kérdezni valamit, akik kb. velem egyidõs babavárók (15.hét).
Ti honnan tudjátok, hogy jól van a baba? Éreztek valamit vagy csak az ultrahang ad bizonyosságot?
Én sokat aggódok a kicsi miatt és csak akkor érzem igazán jól magam, amikor érzem, hogy feszül a hasam. Tényleg, ez a méh növekedése miatt van, esetleg a baba ficánkol?

Köszi! Kép
helga (helga)

KÖSZÖNÖM a kedveshangú sorokat, nálunk nem kell várni semmit-a doki mondta-csak épp azt nem tudjuk mikor kellene nagyon örülni egymásnak.

A megint megjött topicban elmeséltem a storymat, itt nem sokkolok egyetlen boldog mamát sem.

Aki akarja elolvashatja

Minden jót Nektek.
Kinga
kinga

Sziasztok!

Alig bírtalak végigolvasni benneteket, így jár, akinek három hét múlva lesz az államvizsgájaKép Má rémálmaim vannak, Lili meg minhta érezné, hogy valami dolgom van, alig alszik napközben.

Mégegykata: a rosszullétek nálam sem múlnak, reggelől estig folyamatos, illetve akkor javul a helyzet amikor hányok.

Vitaminok: én most is Elevitet szedek, azt hiszem a kicsi Gombócnak szüksége is van rá, mert nem sok kaja marad meg bennem és Lili is még mindig szopizik.

Gabi: a táblázatban két sor Szilvi van, szóval mind a kettő én vagyok, csak közben változott a szülés ideje, ezért keverhető volt. Szóval egy sorba: 1 ciklus, 9 hét, dec közepe, Budapest (Érd), 25 év második baba. KösziKép

Na megyek tanulni

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!
Jo sokat irtatok! Kép
Voltam kedden dokinal, de csak vizeletvizsgalat alapjan o is megallapitotta a terhesseget; vervetelre kaptam beutalot, illetve UH-ra. Izgulok, hogy minden rendben legyen! Kepzeljetek milyen hulye voltam! Eleve kesesben voltunk (tuzriado az irodaban, dugo hazafele stb) es elfelejtettem elvinni a naptaromat es nem tudtam megmondani a dokinak az ucso menzim pontos idopontjat! Tok hulye vagyok, persze igy meg nem tudom, o mit szamolt volna ki, igy majd kesobb pontositanam az idopontomat.
Kozben eleg gyakran jon ram is a hanyinger es leginkabb akkor amikor eszem valamit, vagy kaja szagot erzek, de akkor is, ha mar a kajara gondolok! Van ugy, hogy minden falatnal a szalvetat a szam ele kellett tennem, nehogy visszajojjon.

Orsi! Te mennyire vigyazol a kutyaddal valo erintkezesre? Marmint ugyanugy simogatod, ha kell furdeted? Egyik ismerosom terhesseg alatt nem is nagyon mert a kutyahoz nyulni, pedig talan az tulzas. En nem birom ki, hogy ne simogassam meg. Kép
Szuleidnek mikor jelentettetek be? Gondolom, orultek.

Most megyek, mert leragad a szemem. Vigyazzatok magatokra meg a csoppsegekre is! Picur
Picur

Sziasztok!
Velem nincs sok újság. Jól vagyok, semmi hányinger (kopp-kopp), csak nem bírok reggelente felkelni. El sem hiszem, hogy holnap már a 10. hetet is betöltöm!
Tegnap voltam egy kismama-baba áruházban, szerettem volna kismama melltartót venni, de ott sem volt. Még ma megnézek egyet, aztán feladom. Lehet, hogy itt csak terhes melltartót árulnak. Viszont láttam nagyon édes bölcsöt (40eFt), a gyerekágy olcsóbb, és késöbb heverövé alakítható, úgyhogy elöbb asszem megkérdem a barátnöméket (16 hónapos a kisfia), hogy megvan-e még a bölcsöjük. Hát az már biztos, hogy nem ússzuk meg kétszázezer alatt a teljes felszerelés beszerzését, és még mi lesz, ha nem is egy baba van a pocimbanKép.

Picur!
Én ugyanúgy simogatom a kutyámat, mint eddig, mondjuk fürdetni nem szoktuk (havonta száraz samponnal átdörzsölöm), csak évente egyszer, nyáron, mert a kertben lakik és csak ilyenkor nem fázik meg. Nekem Malamutom van, aminek öntisztuló a bundája, és tényleg nincs az a kutya szaga. Az biztos, hogy lényegesen többször és alaposabban mosok kezet. Nem tudok róla, hogy egy egészséges, tisztán tartott kutya terjeszthetne valamilyen fertözést, te igen?
A szülöknek anyáknapján mondtuk meg. Tényleg nagyon örültek. Anyukám mindjárt közölte is, ha költözünk, akkor jön segíteni takarítani, én csak vigyázzak magunkra! Igazán jól esett.

Tvica!
Én sem értem a dokidat, de ha neked fogyózni kell mi lesz velem, én (70 kg-val kezdtem) csak holnap leszek 10 hetes, de van 2 kg plusszom. Ezt kb. a 7-8 héten szedtem fel, szerencsére azóta megint megállt a súlyom. Ezt csak azért nem értem, mert akkor alig bírtam enni, és még kocogni is lejártam, mégis. Most még többet is eszem, bár a kocogás maradt. Remélem azért még be fogok férni az ajtón!

Orsi
Orsi

Sziasztok Kismamák!

Tegnap voltam dokinál! Kitapintotta, azt mondta egy kicsivel nagyobb a méhem és puha, ami szintén a terességre utal.
6 hetes vagyok, január 13.-ára vagyok kiírva (nem péntek! Kép 3 hét múlva UHra megyünk az apukájával együtt, állítólag addigra már látszik majd szépen ahogy dobog a kicsi szive. Úgy izgulok! Nagyon érdekes lesz látni!

A súlyról annyit, hogy én 69 kg-mal indulok. Épp ezért amikor megkérdeztem a dokit, hogy baj-e ha nem tudok enni (mert hogy nem sok minden megy le a torkomon) azt mondta nem baj, akár fogyhatok is, nem árt a babának. A vitamint szedem, egyenlőre bennem is marad...

A hétvégén elmondjuk a párom szüleinek is. Lehet, hogy korai, de úgy vagyok vele, hogy minél hamarabb megtudják, annál tovább kényeztetnek. Biztosan önző vagyok, de világ életemben erre az időszakra vártam, hogy mindenki engem féltsen és körülöttem ugráljon. Kép Egyszer van ilyen, amikor az ember az első gyermekét várja (a másodiknál már nincs olyan ajnározás szerintem) hát akkor ki akarom élvezni az első perctől!
Istenien önző vagyok Kép

Kutya-macska: mindkettőt simogatom. A macskákkal világ életemben szoros kapcsolatban éltem, anyunál pedig van egy kiskutya, az is olyan ari, hogy nem lehet nem megsimogatni. Azért nem zárhatja be az kismama magát egy steril szobába..

Stresszmentes napot kívánok! Kép

Puszi,
Mamacica
Mamacica

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Mamacica, szia! Örülök, hogy minden rendbenKép

Voltam ma a védõnõnél. Az igaz, hogy a hangja fiatalos, de kb. 50 éves. Viszont: iszonyatosan rendes és kedves!!! Az egész ott kezdõdött, hogy a párom is jött velem, és mikor meglátta a páromat, egybõl nevén szólítottaKép Kiderült, hogy a párom régi gyermekorvosának az asszisztensnõje. Tényleg nagyon aranyos. Megkaptam a kiskönyvemet. Csinált egy cukorgyorstesztet vizeletbõl, abszolut jó lett, pedig reggel még vaníliás tejet is ittam. Kikérdezett mindent tövirõl hegyire. Szóval ez volt.

Remélem, jól vagytok, én változatlanul remekül. A védõnõ is csodálkozott, hogy nem voltam még egyszer sem rosszul. Ja... és még valami érdekesség: a védõnõ lánya a nõgyógyászom melletti szülésznõ, aki a párommal egy iskolába, egy évfolyamba járt általános suliba!!! Kép Szóval teljes az "ismeretség"Kép

cuppp mindenkinek:
Beja
Beja

Sziasztok,
Tegyetek be engem is a listara megkerlek, bar nem igerem,hogy minden nap tudok irni, de ahogy tudok itt vagyok.
14 honap utan, 5 hetes a terhesseg, Erdelybol, 27 eves vagyok, es jan 17 korul lesz a szules.
Koszi,
Erika
Sok dolgot adtak, azert nemtudok tobbet irni
Erika

Sziasztok!
Üdv az új az újaknak! Kép

Beja!
Én kismama boltban (Westendben) vettem melltartót, Anita, jó a terhesség alatt is és késöbb a szoptatáshoz lecsatolható az eleje. Eddi egy méretet "gyarapodtam" mellügyileg, csak attól félek, hogy ez tovább folytatódik és újabb melltartókat kell venni. Viszont a régieket már nem tudom hordani.

Velem nincs semmi különös, kedden megyünk dokihoz, már nagyon várom.

Helga!
Én ma töltöttem be a 14. hetet, és öszintén szólva zavar, hogy nem érzek semmit. A hasam mondjuk rendesen megnött, a melleimmel együtt és híztam is 1-2 kilót, de semmi egyéb. Mondjuk a rosszullét nem hiányzik, de már nagyon várom, hogy mocorogjon a picur. Legszívesebben minden nap ultrahangra járnék!

Eszter
eszter

Ja igen... nyúztalak titeket a hét elején az AFP-s kérdéssel, miszerint a baba 16. hetében, vagy az orvosi számítás szerinti 16. héten kell-e levenni a vért. A védõnõ azt mondta, hogy amikor a baba 16. hetes, akkor kell. Tehát megnyugodtam, mert addigra bõven visszaérünk a nyaralásból.

A másik kérdésem a védõnõhöz a toxoplazma-fertõzés volt. Azt mondta, hogy a kutyáról is terjed, mégpedig úgy, hogy ha megsimogatod, és utána valahogy bekerül a szervezetedbe... pl. kutyasimi után nem mosol kezet és úgy eszel vmit... Állítólag a kutya szõrén tenyészhet ez a vírus. Viszont lökött voltam, elfelejtettem megkérdezni, hogy a virágfölddel hogy is van ez. De gondolom, akkor ezek szerint virágföldes kézzel ne együnk semmit, ne nyúljunk az arcunkhoz, stb.

Eszter, szia! Abban a boltban én is jártam már, nagyon jó dolgokat néztem ki magamnak, de az árával még meg kéne barátkozni. Mondjuk nem akarok sokmindent venni, csak egy kantáros nacit, meg egy sima nadrágot. Nyárra a ruhákat be tudom szerezni máshol is (olcsóbb butikban), máshol is árulnak bõ hosszú és rövid nyári ruhákat. Viszont a melltartót nem néztem meg ott, de járok még arra, majd megint bemegyek.

Beja
Beja

Egy gyors körkérdést még feltennék.
Ti mikor jelentettétek/jelentitek be a munkahelyeteken? Én ugyanis hosszas rágódás után a héten megtettem. Igaz, nem is nagyon lehetett titkolni, már mindenki erröl pletykált. De szívem szerint még húztam volna egy kicsit.

Eszter
eszter

Beja!
Én is így voltam a bolttal, elsöre nem vettem semmit, csak miután máshol is körbenéztem, döntöttem úgy, hogy veszek egy sima nacit (nagyon jó!!!) és egy blúzt. Kisruhákat én is normál boltokból szereztem be, az árkülönbség ezeknél ég és föld. A nadrág egyébként nem volt vészesen drága, inkább a többi cuccnak volt kissé borsos ára. De ez egy olyan jó naci, hogy sosem fogom megbánni, hogy megvettem. Csinos, nem elefáltméretü, külön hasrésszel, állítható böséggel. Nem tudom, pont ezt lehet-e még kapni, de elég sok féle volt.

Eszter
eszter

Eszter!

Én 6 hetesen a közvetlen fönökömnek, és õ 8 hetesen a nagyfönöknek. A többiek 12 hetes körül tudták meg "hivatalosan", de sokan már sejtettek valamit.

Vica
tvica

Sziasztok lányok!

Hát képzeljétek nem tudtam megadni a Picurnak a tojásos nokedlit, mert elfogyott a tojás és minden bolt bezárt, úgyhogy Kép
de megígértem neki, hogy amit ma kér, megcsinálom.

Eszter!
Én babonából csak 3 hónap után szólok, vagyis elvonulok betegállományba, kicsit stresszes a bejárás a melóhelyre.

Tudjátok, mire gondoltam?
Az azonosító nevünk mellé zárójelbe oda kellene írni a hetek számát, hogy azonnal képben legyünk, hogy ki, milyen tünetrõl, történésrõl ír, az melyik héten van. Pl: Ancsi(7). Hm?

Mi a véleményetek?

Ancsi
Ancsi

Ancsi!
Nekem tetszik az ötlet, így is mindig visszakeresem, ki hol tart, de ez sokkal egyszerübb Kép.

Eszter
eszter 14

A zárójelet nem teszi ki a gép! Megpróbálom szóköz nélkül.
eszter14

Sziasztok!

Megosztom Veletek is: az azonosító mellé csak akkor ír ki valamit zárójelben a gép, ha regisztrálva lettetek. (Írtatok a szerk@babanet.hu címre, hogy regisztráltatni szeretnétek magatokat.)
Egyébként beírhattok oda bármit, de a zárójelet nem viszi.

Juca
juca (juca)

Sziasztok!
Én is a védönötöl jövök, nekem nem annyira kedves, mint Bejának. De majd valahogy kijövök vele. Jól leszúrt, mert másfél kilot hiztam, és ez nem tetszett neki 10 hetesen... (kezdösuly 54 kg) De mit csináljak, ha állandoan éhes vagyok? Kegyetlenül éhes vagyok!!! Ha végetérnek a vizsgáim, elmegyek terhestornára. Muszáj, mert kegyetlenül kövérnek érzem magam így 55,5 kg-al a leszurás után.

De büszkén mondhatom, nekem is van már kiskönyvem, csak még nem tudtam nagyon belemélyedni. Meg valami füzetet is kaptam, aminek van egy kuponja, amit kitöltve kapok egy kezdőcsomagot a babához. (pelus, stb.) Ez tök jo, remélem máshol is van ilyen kezdeményezés.

Szaladok dolgozni, sziasztok!Kép

DagiNikiKép
Niki

Sziasztok!
Ma megint nagyon elvoltam foglalva mert idáig vizsgáztattam írásban és hétfőn lesz a szóbeli. Sajnos 1-es is lett ami egy kicsit elkeserít.
Sajnos ma éjszaka és reggel is hánytam és bal oldalon de van amikor középen a köldököm körül hasogat a hasam. Kicsit megijedtem de nem tartott sokáig. Normális ez? Nem tudom mitöl lehet. Ma még a vitamint sem vettem be annyira sem volt idöm. Na most ebédelek és pótolom. Még valami: 14 hetesen kb. mekkora a baba?
Mikor mozdulhat meg és hogyan fogom észre venni?
Puszi
Mónika

Sziasztok,

A munkahellyel kapcsolatban: ez nekem is dilemma. Azt tervezem, hogy a 12 hét körül szólok. Először úgy gondoltam, hogy később szólok, de az a baj, hogy le fogok bukni. Elég vékony vagyok, és már feltűnt többeknek, hogy miért hordok lazább cuccokat az utóbbi időben (most vagyok a 9. hétben és a hasamat már nem lehet letagadni). Szívem szerint még húznám, mert hátha igy rosszabb elbírálásban részesülök fizetés, stb. tekintetében.

Jó hétvégét mindenkinek!
Jucu
Jucu

Szia Eszter!
Én a fönökömnek a 8. héten mondtam el mielött elmentem volna az orvoshoz mert nem akartam szabit kivenni. A közvetlen kolléganöim már elötte tudtak mindent. Az igazat megvallva tegnap gondolkodtam el rajta én is, hogy miböl tudom nap mint nap, hogy jol van e a baba. Sajnos szerintem semmiböl, csak annak kell örülni, hogy nincs semmi baj. Viszont én is úgy vagyok vele, hogy szivesen mennék sürübben UH-ra mig meg nem mozdul a baba, mert utána ugye már vannak jelek.
És neked Eszti mekkora a hasad? Én már le sem tagadhatnám, hogy terhes vagyok, de a mérleg szerint nem híztam semmit. 174 cm vagyok és 69 kg.
Puszi
Mónika 14

Én a héten mondtam el a fõnökömnek, miután lelkiismeret furdim lett, mert volt egy munkamegbeszélés, és elmondta, hogy mik a "tervei" velem... ezek után úgy éreztem, be kell mennem, nem hagyhatom "tervezgetni". Azt mondta, hogy tudja, hogy még nem akartam elmondani, és ha gondolom, õ hallgat és senkinek nem mond semmit, ameddig én jónak látom. Ebben meg is egyeztünk, de szerintem jövõ héten vagy azután el fogom mondani mindenkinek, mert már látok jelzéseket, hogy többen gyanakszanak az ügyben.

Ancsi, szióka! Be kell valljam, nekünk itt ma tojásos noksi volt ebédre fejes salival... hát, mit ne mondjak, nagyon jól esettKép

Niki, szija! Sajnálom, hogy a te védõnõd nem annyira kedves... És eléggé kegyetlennek tûnik ezzel a másfél kilós szívózással. Abba a másfél kilóba biztos a megnövekedett mellek is benne vannak... 1 kiló meg nem a világ...
Én csak kiskönyvet kaptam, semmilyen füzetet meg kupont nem adtak.

Beja
Beja

Sziasztok!

Mónika!
Nekem az elsö babám 17 hetesen mozdult meg elöször. Azt, hogy hogy fogod észrevenni, szerintem nem lehet igazán elmondani. Azt tudom, hogy én eleinte csak hason fekve éreztem, majd egyre gyakrabban, bármilyen testhelyzetben.

Én jól vagyok, semmi különös nincs nálam. Néha-néha egy ici-pici émelygés elöfordul, meg néha egy kis hasfájás, de nem vészes.

Mindenkinek jó hétvégét kívánok:

BGabi

<pre>
Tvica 24 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 24 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 22 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Lara 1.c. 18 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 17 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 17 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 16 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 14 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 14 hét 1 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 14 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 12 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 12 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 12 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 12 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 11 hét 5 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 10 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 10 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 10 hét 4 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 10 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 9 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 9 hét dec. köz.
Ada 2.c. 9 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur 1.c. 8 hét 4 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Szila 7.c. 9 hét 0 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 8 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 8 hét 3 n Budapest 27 év dec. 26. 1.b.
Kata 7 hét Budapest 22 év dec. vége 2.b.
Ancsi 4.c. 7 hét 1 n Adács 27 év dec. 31. 1.b.
Pucur 2.c. 7 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
Erika 14.c. 5 hét Erdély jan. 17.
</pre>
Bánhidi

Sziasztok!

Toxoplazma-linkek:
[url=http://www.hellodoktor.hu/doktor38.htm" TARGET="_top]http://www.hellodoktor.hu/doktor38.htm[/url]
[url=http://www.pro-patiente.hu/pp/books/msd/html/p17/184/toxoplasma.html" TARGET="_top]http://www.pro-patiente.hu/pp/books/msd/html/p17/184/toxoplasma.html[/url]
és innen a babanetrõl:
[url=http://www.babanet.hu/szak/no109.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/szak/no109.htm[/url]
[url=http://www.babanet.hu/szak/no54.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/szak/no54.htm[/url]
[url=http://www.babanet.hu/szak/no158.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/szak/no158.htm[/url]
[url=http://www.babanet.hu/szak/no333.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/szak/no333.htm[/url]
[url=http://www.babanet.hu/szak/no324.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/szak/no324.htm[/url]

A kép elég vegyes, számomra a konklúzió: sok doki szerint a protokoll része a szûrés, azaz minden kismamát szûrni kell. Másfelõl többször, és ha bibi, akkor a kismamának adott antibiotikummal kezelhetõ a dolog. De ha megnézitek, kiderül, itt is mindenki mást mond.
Ildi
Pethes Ildikó

Bocs, még egy:
[url=http://www.sote.hu/aok/int/kozeg/sajat/jegyzet/toxopl.htm" TARGET="_top]http://www.sote.hu/aok/int/kozeg/sajat/jegyzet/toxopl.htm[/url]

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Munkahely elmondás/nemelmondás: Ahogy visszajöttem a védönötöl, bementem a fönökömhöz, és elmondtam neki. Elég harapos fajta, de kb. addig jutottam, hogy Szia, december közep... válasz: GRATULÁLOK!!! Nem is hagyta végigmondani. Megnézte a pocak méretét, és hümmögött, hogy &#337; még miért nem látja... Aggodott, hogy birom-e végig a munkát, de megnyugtattam, hogy fogom. (Sajnos muszály, a bankkölcsön törlesztése miatt. ) Meg szerintem az utolso honapban már így is meg leszek kattanva munka nélkül. Olyan felpörgött állapot van itt, hogy furcsa lesz nélküle... A személyzeti igazgato már korántsem volt ilyen lelkes, de mindketten respektálták, hogy ennyire idöben szoltam a helyettesítés megoldása miatt. Ugyhogy én tulvagyok rajta, és hétfön kötényruhában bevonulva tudatom a többiekkel a helyzetet, és végre ki fogom engedni a pocimat. Szegény Manocska, néha nagyon összehuzom, nyomorgatom, amikor járkálok vele a folyoson. De majd hétfötöl!!! KépKépKépKépKép Már alig várom a nagy rácsodálkozásokat.
Az igazság az, hogy én nem tudnám három honapos koromig huzni a bejelentést, mert tényleg látszik!Kép Pont ma gondolkodtam rajta, hogy milyen édi lesz, amikor elöször kézbevehetem. Biztos Ti is így vagytok vele, de én már annyira várom a találkozást!
Van egy másik hely a neten, valaki ajánlotta : www.babapont.hu Kép Itt van egy olyan lehetöség, hogy ki kell tölteni az utolso menzi idöpontját, meg a ciklus hosszát, és napra kiszámolja a terhességet, hogy melyik dátumnál mi történik.Kép És a legédesebb, hogy beírja, hogy pl. 26 hét és 3 nap mulva találkoztok... El is pityeregtem magam. Hát mi ez a pár hét már nekünk???? KépKép

Hosszu lett a levél, eldugulok, sziasztok, és jo hétvégét mindenkinek!!

Niki
Niki

Sziasztok!

Mónika!
Az én hasam is letagadhatatlan, ezért is voltam kénytelen megmondani. Hízásilag 1-2 kg között tartok, nekem erre azt mondta a védönö múlt héten, hogy OK.

Niki!
Pont most olvastam az egyik könyvemben (mert van már egy pár Kép ), hogy a kezdeti hízás nagyban függ a kiinduló állapottól. Aki nagyon vékony, akár 3 kilót is hízhat (söt KELL híznia) az elsö 3 hónapban, míg akik többröl indulnak, azok akár fogyhatnak is ezalatt. Szerintem abszolút nem sok a 1,5 kiló, ne hagyd, hogy elkeserítsenek! Az a lényeg, hogy a babának jó legyen Kép.
Egyébként én is kaptam kuponos könyvet a kiskönyv mellé.

Eszter
eszter 14

Sziasztok!
Ez nagyon durva! Én is 2 kg-nál járok, engem a védõnõ leszúrt, a doki meg megdicsért Kép Most legyek okos! A doki azt mondta, hogy az a legjobb, ha havi 1 kg a hízás, mert azt még simán viseli a szervezete az embernek.
Még valami: én úgy tudom, hogy az a kuponos könyv/füzet jár(na) minden kismamának. Én persze nem kaptam, de a chaten mondták, hogy jár, úgyhogy legközelebb szólok.
cory
cory24

Sziasztok!
B.Gabi! Már pontosabb dátumom is van, mint a dec vége, dec 29-re vagyok kiírva, légyszi írd majd be a táblázatba, el&#337;re is köszi.

én nem dolgozom, otthon vagyok GYED-en a kisfiammal, így szerencsére a munkahelyen nem kell bejelentenem a dolgot. Csak a szül&#337;knek. Ti mikor mondjátok/mondtátok meg? nekem csak az az egy gáz van ezzel kapcsolatban, hogy tudom, szinte mindenki ellenezné a dolgot, hogy ilyen hamar...( 1 éves a kisfiam). A családom szerint még tanulnom kellene inkább el&#337;bb(félbehagytam az egyetemet a Danika miatt), de én AKKORIS annyira örülök ennek az új kis jövevénynek!!! Csak egyel&#337;re titokban tartjuk, amíg lehet.
KATADanianyu

BGabi!
kösz
Zsolt
Zsolt

Sziasztok!

Toxoplasmahoz egy kis helyesbítés.. a toxoplasma nem virus, hanem egy parazita.
Nekem még a lombik elött le lett véve a vérem toxoplasma vizsgálatra, mivel egy gyönyör&#369;séges perzsa-sziámi cicával élek együtt (most is éppen az ágyamon alszik Kép ). Aztán a dokin&#337; ügyesen elkeverte az eredményemet. Aztán persze nem ez volt a legfontosabb. A héten eszembe jutott és ma el is mentem a KÖJÁL-hoz lelet másolatért. Nos, ebb&#337;l szerencsére kiderült, hogy már januárban védett voltam, úgyhogy Manócskának ett&#337;l biztos nem lesz baja.
Ma voltam a régi-új dokibácsimnál, aki hüvelyi vizsgálat közben egyszer csak megkérdezt:"Egy baba vagy kett&#337;?" Kicsit meglepett, de azt mondta csak azért, mert nagyobb a méhem mint ilyenkor lennie kéne. Nos, most csak arra leszek kiváncsi, hogy Manócska mekkora. De az UH-ig még van három hetem. Kép
Sziasztok
Katus
Katus12

KATADanianyu!

Azért szóljál a munkahelyeden, hogy igénybe tud venni a családi adókedvezményt.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Kedves friss Kismamák!

Bírom mégegyszer egy régebben kimásolt cikket:

EZT A CIKKET NEM ÉN ÍRTAM,
a Hölgyvilág 2001. 8. számában olvastam és ide csak bemásoltam Nektek.

Hogyan számolják az adókedvezményt?

Január elsejétol jelentosen nott a gyermekek után igénybe veheto adó-visszatérítés összege. Hogyan számítják a családi adókedvezményt a gyermekek után? - kérdeztük dr. Juhász Istvánt, a Pénzügyminisztérium jövedelemadó foosztályának vezetojét.

- A családi kedvezmények érvényesítését az új szja-törvényben nem havi adókevezményként határozzák meg, hanem éves adómentes jövedelemként. Ez annyit jelent, hogy egy gyermek esetében évi 400 000.- forint, két gyermek után évi 642 857.- forint, három gyermek után 1 350 000.- forint, további gyermekek után pedig 300 000.- forint vonható le az adó alapból. Fontos változás, hogy január elsejétol nemcsak az eltartott gyermekek után, hanem terhesség esetén már a magzat után is, méghozzá ugyanolyan mértékben , mintha már megszületett volna. A magzatok esetében a terhesség 91. napjától, tehát a negyedik hónaptól kezdve lehet érvényesíteni a kedvezményt, ami az eloleg levonásánál is figyelembe veheto. A kedvezményt a munkáltató számolja el, ill. csökkenti vele a fizetendo adót.
- Meg lehet osztani a családi kedvezményt?
- A családi kedvezményt év közben nem lehet megosztani a szülök között. Ehelyett automatikusan annál a szülönél veszi figyelembe a munkáltató, akinek a nevelési ellátást folyósítja. Egy nyilatkozat kitöltésével természetesen lehet a másik házaastárs munkáltatójától kérni a családi kedvezmény érvényesítését. Szerintem annak a szülönek célszeru az adókedvezmény levonását kérni, akinek elég nagy a jövedelme, és aki ezért igénybe veheti a teljes kedvezményt. Ha az egyik szülo keresete sem elegendo ehhez, akkor a magasabb jövedelmu szülonél célszeru ezt elszámolni. Abban az esetben, ha egyik szülonél sem lesz elegendo jövedelme, akkor év végén a házastársak a neki járó családi kedvezményt tetszöleges arányban egymás között megoszthatják, és ez a lehetoség visszamenolegesen már a 2000. évi adóelszámolásra is vonatkozik. Természetesen a kedvezmény egyidejüleg csak egyszer illeti meg a szüloket, nem lehet kétszer igénybe venni. Havi bontásban számolva a családi kedvezmény az egygyermekeseknél 3000.- forint, a kétgyermekeseknél gyermekenként 4000.- forintra emelkedik, amelyet az adóból le lehet vonni. A három vagy annál több gyeremeket nevelok gyermekkedvezménye havonta és eltartottanként 10 000.- forintott jelent. Új szabály, hogy a kedvezmény mértékének meghatározásánál más eltartottakat - pl. egyetemista gyereket is - figyelembe lehet venni, bár utánuk már nem jár adókedvezmény. Egy olyan háromgyerekes családban pl. ahol a két kisebb gyermek középiskolába jár, a legnagyobb foiskolára, a munkáltató havi kétszer 10 000.- forint kedvezményt adhat az adóeloleg megállapításánál nem pedig kétszer négyezer forintot.

EZT A CIKKET NEM ÉN ÍRTAM,
a Hölgyvilág 2001. 8. számában olvastam és ide csak bemásoltam Nektek.

Hogyan számolják az adókedvezményt?

Január elsejétol jelentosen nott a gyermekek után igénybe veheto adó-visszatérítés összege. Hogyan számítják a családi adókedvezményt a gyermekek után? - kérdeztük dr. Juhász Istvánt, a Pénzügyminisztérium jövedelemadó foosztályának vezetojét.

- A családi kedvezmények érvényesítését az új szja-törvényben nem havi adókevezményként határozzák meg, hanem éves adómentes jövedelemként. Ez annyit jelent, hogy egy gyermek esetében évi 400 000.- forint, két gyermek után évi 642 857.- forint, három gyermek után 1 350 000.- forint, további gyermekek után pedig 300 000.- forint vonható le az adó alapból. Fontos változás, hogy január elsejétol nemcsak az eltartott gyermekek után, hanem terhesség esetén már a magzat után is, méghozzá ugyanolyan mértékben , mintha már megszületett volna. A magzatok esetében a terhesség 91. napjától, tehát a negyedik hónaptól kezdve lehet érvényesíteni a kedvezményt, ami az eloleg levonásánál is figyelembe veheto. A kedvezményt a munkáltató számolja el, ill. csökkenti vele a fizetendo adót.
- Meg lehet osztani a családi kedvezményt?
- A családi kedvezményt év közben nem lehet megosztani a szülök között. Ehelyett automatikusan annál a szülönél veszi figyelembe a munkáltató, akinek a nevelési ellátást folyósítja. Egy nyilatkozat kitöltésével természetesen lehet a másik házaastárs munkáltatójától kérni a családi kedvezmény érvényesítését. Szerintem annak a szülönek célszeru az adókedvezmény levonását kérni, akinek elég nagy a jövedelme, és aki ezért igénybe veheti a teljes kedvezményt. Ha az egyik szülo keresete sem elegendo ehhez, akkor a magasabb jövedelmu szülonél célszeru ezt elszámolni. Abban az esetben, ha egyik szülonél sem lesz elegendo jövedelme, akkor év végén a házastársak a neki járó családi kedvezményt tetszöleges arányban egymás között megoszthatják, és ez a lehetoség visszamenolegesen már a 2000. évi adóelszámolásra is vonatkozik. Természetesen a kedvezmény egyidejüleg csak egyszer illeti meg a szüloket, nem lehet kétszer igénybe venni. Havi bontásban számolva a családi kedvezmény az egygyermekeseknél 3000.- forint, a kétgyermekeseknél gyermekenként 4000.- forintra emelkedik, amelyet az adóból le lehet vonni. A három vagy annál több gyeremeket nevelok gyermekkedvezménye havonta és eltartottanként 10 000.- forintott jelent. Új szabály, hogy a kedvezmény mértékének meghatározásánál más eltartottakat - pl. egyetemista gyereket is - figyelembe lehet venni, bár utánuk már nem jár adókedvezmény. Egy olyan háromgyerekes családban pl. ahol a két kisebb gyermek középiskolába jár, a legnagyobb foiskolára, a munkáltató havi kétszer 10 000.- forint kedvezményt adhat az adóeloleg megállapításánál nem pedig kétszer négyezer forintot.
bigacsiga

Szija lányok!

Beszéltem a védönövel, itt is lesz terheléses cukor vizsgálat a 24. héten,
ugyhogy megnyugodhattam, bár a mikéntje kicsit durva lesz, mert állitolag
az a cukorszirup nagyon brutális, meg az éhgyomor is, de mind1. A lényeg, hogy
lesz.
Jaaaaaaj, nem is mondtam, hogy megvan az AFP eredményem! A normális taromány
kellös közepe lett az érték, úgyhogy nagyon örülök :-)

Eszter!Asszem én a nagyon vékony kategoriárol indultam, és eddig csak
1 kg-ot sikerült hiznom, pedig egész nap csak eszek. Kérdeztem is a védönöt,
hogy nem baj-e, hogy csak ennyi jött rám, aztán mondta, hogy örüljek neki.

Ancsi! Dejóó! Akkor mégiscsak az lehetett, hogy még olyan picike, hogy nem
látta a doki!
A név mellé a hét beirásán már én is gondolkodtam, mert mindig vissza kell
keresgetnem a táblázatban, hogy éppen ki hány hetes.

Beja! Amikor a dokimmal az AFP vérvétel idöpontjáról beszélgettünk, mondta, hogy
egy hét csúszás nem számit, tehát ha a 16. hetet követö héten mész,
nem hiszem, hogy gond lesz. Sokan itt a babaneten a betöltött 16. héten
mentek AFP-re, vagyis a 17.héten.

Mamacica! Genetikai UH-ra a védönö utal be mindenkit. Vidéken is.
A biciklit én ugy tudom, hogy a rázkodás és az esetleges balesetek elkerülése
miatt nem javasolják.
A jégkrémezés ismerösKép Tegnapelöt 3 jégkrémet faltam fel, tegnap pedig
6 gomboc fagyit:-))))))))))

Még1Kata! SZerintem is szép az Emma Róza! Mi még nem tudjuk a nevét, még
eddig az utónévkönyvet sem mertem nézegetni, mert nem tenném le, majd pár
hónap múlva elkezdünk gondolkodni.

F.Évi! Dejó! Ugyanarra a napra vagyunk kiirva Kép

Jucu! Én is szeretnék járni kismama tornára, de itt csak a 20. héttöl lehet
és csak akkor, ha az orvos erre engedélyt ad.

Orsi! Nálam is csináltak toxoplasma vizsgálatot (nincs macskám) az elsö
vérvizsgálatban ez is benne volt. Ezt a virágföld dolgot, jo, hogy mondod,
pont a mult héten ültetem át egy csomo virágot, és még tervezek is ültetni,
de mostmár figyelek erre is.

Niki! azt a kupont már én is beváltottam. Van benne 3 újság (Kismama, Babamagazin,
Fitt mama) egy pelenka minta, 2 betét minta, szoptatós tea minta, meg
reklám prospektusok. Azota azt a pici pelenkát szoktam fogdosni, hogy
milyen jó lenne már, ha a belevaló is itt lenne Kép

Mónika! Valahol olvastam, hogy a hetek számából le kell vonni 6,5-öt és megkapod
a baba CRL-jét vagyis az ülömagasságát körülbelülre. Tehát 14-6,5=7,5cm
az ülömagassága a babádnak.
Az elsö mozgást a 16-20.hét között veszed észre általában.

Szijasztok, Lara
Lara19

Sziasztok!

Én a munkahelyemen majd az UH után tervezem megmondani (jövö hét végén, vagy utána következö hét elején). Nem szeretnék túl sokáig dolgozni, eredetileg úgy terveztem, hogy szeptembertöl otthon maradok. Bár most olvastam a nyári elörejelzést, miszerint július-augusztusban 35 fok körüli hömérsékletet jósolnak. Ilyenkor nálunk az irodában még vagy 5 fokkal melegebb van (hiánba van klíma, munka után ki kell kapcsolni, mire lehül az iroda, már mehetek is hazaKép), úgyhogy ha tényleg ilyen meleg lesz, akkor lehet, hogy nyáron nem jövök, és összel még be-be járok egy pár hétig. Most is erösen gondolkodom, hogy szabira menjek-e, vagy táppénzre.

A szülöknek is csak UH után szerettem volna elmondani, de mivel a párom már több ismerösünknek elmondta, ezért a 8. hét után, Anyák-napján megmondtuk, nehogy mástól tudják meg.

Ma reggel mérlegre álltam. Hát nem tudom ebböl mennyi a vízvisszatartás, de valamit ki kell találnom, mert ennek így nem lesz jó vége. Hiába járok kocogni naponta, lassan kúsznak fel a kilók. Már 72,5 kg vagyok. Ma megpróbáltam joghurtot reggelizni keksz helyett, de rosszul lettem töleKép. Sajnos csak akkor nem vagyok rosszul, ha édeset eszem reggel. Remélem a második harmadban már nem lesz ilyen gondom, akkor majd elkezdem számüzni az édességet az étrendeböl.

Szerintetek miért nem szabad masszíroztatni terhesség alatt? Tegnap voltunk a párommal masszörnél. Mondtam neki, hogy terhes vagyok, úgy masszírozzon, erre azt mondta, hogy akkor inkább nem is masszíroz, mert nem ajánlott. Azért a lábaimat a végén megmasszírozta (nagyon fájnak mostanában). Nem értem miért lenne káros, ami olyan jól esik? A viszerekre kimondottan jó hatással van. Van esetleg külön kismama masszás?

Mindenkinek szép napot!

Orsi
Orsi-10

Sziasztok Lányok!

Pénteken voltunk 12 hetes UH-n. 3 dolog miatt izgultam nagyon:
- Nyaki redok: rendben vannak.
- Nyitott gerinc: a doki azt mondta, hogy még nem látszik, majd a 16 hetes UH-n és az AFP után tudja megmondani. Nektek errol mi a véleményetek? Én ugyanis határozottam emlékszem, amikor Petra (vajon mi van vele?) a 12 hetes UH után írta, hogy a doki látja, szép a baba gerince, nem kell már folsavat szednie.
Mondjuk Pocaklakó végig szemben volt velünk, és olyan édesen kapálózott a kis keze-lába kezdeményeivel, hogy még a doki is csodálkozott, hogy milyen mozgékony. Lehet, hogy ezért nem látta a hátát (mert szemben volt velünk)?
- Toxoplazma leletek: nem volt a laborban reagens, így nem tudták megmondani, hogy van-e régi fertozésem. A friss fertozés értéke 0,186 volt, amire a doki azt mondta, ilyen eredmény nem szokott kijönni. Ennél kevesebbnek kéne lenni, ha jó, és sokkal többnek, ha rossz. Így hát kaptam gyógyszert, amit valószínuleg teljesen fölöslegesen szedek, de a doki szerint jobb mindent megelozni. Mellékhatása nincs, nem jelent veszélyt a babára.

Így hát most Ildikó toxoplazmás linkjei Isten áldásaként érkeztek számomra, megyek és elmerülök bennük.

Remélem, veletek minden rendben.

Laura
Laura12

Képzeljétek kaptam választa a toxopl. kérdésemre a Házipatika dokijától. Azt írja, hogy csak a terhesség 16. hete után képes bejutni a baba szervezetébe, elöbb semmiképpen, ezért még a kritikus idöpont elött kell elvégeztetni a vérvizsgálatot. Egyébként csak szájon át fertöz a betegség, alapos kézmosással igen jó eséllyel elkerülhetö. Azt is írta, hogy a felnött lakosság 90%-a védett ellene. Egy kicsit megnyugtatott. Nálunk elvielg a jövö héten kezdödnek a vizsgálatok, de sajna szerda-csütörtökön Pesten leszek, így lehet, hogy nagy részük átcsúszik a következö hétre.

Orsi
Orsi

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Orsi, köszi, hogy leírtad, hogy mit írt a házipatikás doki a toxoplazmáról, kissé megnyugtattál. Annyit én is tudtam, hogy szájon át fertõz... ez a 90% is megnyugtató.

A kiskönyvembe egy bizonyos helyre a védõnõ beírta, hogy milyen vérvizsgálatokat kér, de a toxoplazmát nem látom benne... szerintetek kérhetem külön ezt a vérvétel helyén, hogy azt is nézzék meg?

Köszi, Beja
Beja

Sziasztok!

A nyitott gerinc probléma engem is nagyon érdekelne, azt szeretném ha minél hamarabb megnyugodhatnék, hogy ilyen szempontból egészséges a gyerekem. És mi van ha esetleg észeveszik, hogy nyitott gerince van? Akkor elveszik?
A nyitott gerinc az alsó végtagok bénaságával jár nem? Akkor, ha a méhen belül mozgatja a lábát a magzat, azt jelenti nem beteg?

Lányok, nektek volt olyan, hogy mintha belül húznák a kismedencei szalagokat? Nekem néha szinte fájdalmasan megfeszül a hüvelyem, vagy máshol érzem, hogy meghúzódik.

Jól vagytok?

Én nem annyira, elég sokat émelygek. Tegnap Pesten voltunk színházban busszal, eléggé összerázott az út, amit máskor meg sem érzek.

Mikor kezdik a súlyt mérni? Nem mintha hiányozna, hogy szembsítsenek saját testsúlyommal... otthon meg nincs mérleg hálistennek.

A nyaki red&#337;ket hanyadik héten nézik?

Bocs a sok kérdésért Kép

Puszi

Mamacica
Mamacica7

Mamacica, nem volt jó a gépem másfél hétig. Jól értem, sikerült?! Te is babaváró vagy?
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Lara!
Gratulálok a jó eredményhez, bárcsak már mi is ott tartanánk Kép. És tényleg még csak 1 kiló? Nagyon szerencsés vagy! Kép

Toxoplazmát nálunk nem vizsgálnak, mivel se macskám, se kertem, én nem is kértem.
Holnap megyünk dokihoz, az AFP-t két hét múlva veszik le (nálam a betöltött 16. hétre írták ki, de mivel az szombat, a következö hét kedden megyek - Pünkösd miatt).

Laura!
Nekem a doki 10 hetesen mondta, hogy a nyaki redö és a gerinc oké, bár fogalmam sincs, ezt hogy láthatta. Gondolom, holnap már biztosabbat tudunk.

Jó hetet mindenkinek!

Eszter
eszter 14

OFF - bocsánat

Évi,

Igeeeeen Kép Kép Kép kiscicám lesz! Mostmár tényleg meglátogatlak, terveztem a hétvégén is, hogy felhívlak, de amikor ott voltunk anyósonméknál elaludtam ebéd után, utána meg már mentünk haza.

Puszi
Mamacica
Mamacica

Hát, lányok, végignéztem a toxoplazmás linkeket. Tényleg nagyon vegyes a kép, pl. az egyik doki szerint az emberek 80%-a fertozött, a másik szeritnt pedig nagyon gyakori fertozés, az emberiség 3-7%a fertozött.
Na most akkor mi van? (Ez persze csak költoi kérdés volt.)

A legrosszabb az egészben az, hogy ez a folytonos aggódás, hogy egészséges-e Pocaklakó, valahogy tönkreteszi a kapcsolatunkat. Nem tudok 100%-os nyugalommal, szeretettel gondolni rá. Csak az aggódás.

Máskor persze a józan ész kerekedik felül, hiszen az enyémnél sokkal rosszabb körülmények között is születnek egészséges gyerekek, pl. háború alatt, amikor nemhogy zöldség-gyümölcshöz nem jutottak hozzá minden nap, hanem az alapveto élelmiszerekhez sem.

Na, nem aggódom tovább.

Puszi: Laura
Laura12

Halihó,
végre egy jókedvut tudok ideírni! Egyrészt voltam dokinál pénteken, azóta sokkal nyugodtabb vagyok, minden abszolút rendben van, és a doki nagyon-nagyon-nagyon kedves volt és szimpatikus, úgyhogy zeúton is mindenkinek kösz, aki ajánlotta!!
Nagyon szívszorongató érzés volt hallani a kis kutyaházi szivének a dobbanásait.
Az UH december 31-et jósolt, nekem is az tunik reálisabbnak, mert mindig hosszabbak a ciklusaim.
Jövo hétfon kell menjek megint vizsgálatra, éhgyomorra. Akkor mit is fognak csinálni? Nem kérdeztem meg, gondolom vérképet nem?
Lehet hogy a dokinál-járás lelki hatásai fizikailag is hatnak, mert azóta egy kicsit jobban is vagyok. Reggel meg délelott émelygek, de délután, késo délután nem, és egyáltalán, ha le tudom kötni magam, akkor nem érzem.
Minden fott ételtol rosszul vagyok, alig ezsem valamit, de legalább nem is hízom, sot egyelore fogytam a nemevés miatt vagy másfél kilót. De a doki megmondta, ne izguljak, visszajön az. Egyébként is rámfér.

Na sziasztok, indnekinek jó napot

mégegykata
mégegykata

Szijasztok!
Orsi! jó hogy mondod, engem majdnem minden nap masszirozgat a férjem. Tényleg,
miért ne lenne szabad?

Beja! nekem a vérvételkor, kérés nélkül megnézték a toxoplasmát is. Szerintem
neked is meg fogják nézni.

Mamacica!Nekem is szokott lenni, még most is, hogy nagyon feszül lenn,
ez az átrendez&#337;dés és a szalagok nyúlása miatt van.
A súlyod a véd&#337;n&#337; minden alkalommal megméri és a kiskönyvbe fogja beirni.
A nyaki redöt a 12. héten nézik meg az UH-on.
Ja és a 16. héten végzett AFP eredményéb&#337;l követetni lehet, hogy nyitott-e
a hátgerinc vagy minden oké + UH.

Eszter! Igen még csak 1 kg. Nekem is furi!

Képzeljétek, csak a 22. hétre kaptam geneteikai UH id&#337;pontot, pedig ezt a
18. hét körül szokták csinálni. Remélem nem lesz kés&#337;. Ja és a dokim
hibájából, most nagyon haraxom rá Kép

Szijasztok, Lara
Lara19

Ja és azt nem is írtam, hogy megmondtuka szüleinknek a hétvégén nagy hírt! Volt nagy örömködés, nagyon jól esett nekem is!
mégegykata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?