Csakegy!
Kitartás!
Mi is elég sokat jártunk be hozzá az elején, mostanra viszont simán végigalussza az éjszakát!!!!
Most is van, h. felsír, de fel sem ébred, simán visszaalszik magától!
Pedig 3 fogat növeszt egyszerre!!!!
Az elején elég sokszor kellett bemenni megitatni (kizárólag vizet kap!!!!
Csajok, lehetőleg senki ne szoktassa rá a gyerekét az éjszakai teázásra/gyümölcslére/esti kakaóra!!!!!), de aztán ez egyre ritkult és mostanra teljesen megszűnt.
Nem rohantunk be rögtön, ha felsírt, mindig vártunk egy kicsit. Volt, h. simán visszaaludt, ha nem, akkor mindig erősödött a sírás, olyankor vmelyikünk bement, megitatta, betakargatta.
Előfordult, h. így sem tudott visszaaludni, olyankor a párom kitette a franciaágyra (ami ugye most használaton kívül van, mióta a ded száműzött minket a hálóból
) melléfeküdt és mesélt neki. Na ezt nagyon gyorsan megszüntettem, miután 2X ő aludt el hamarabb és csak a gyerek üvöltésére ébredtünk, aki elkúszott az ágy széléig és leesett.
Onnantól szigorúan az ágyában maradt a csirkefogó, max talán 1X vettük magunk közé a kanapéra és feküdtünk mellette vigyázállásban, amíg el nem aludt (135 széles felület sok mindenre nem alkalmas
), utána a párom visszavitte az ágyába és reggelig csönd volt.
Szóval mindig gondolj arra, h. ennél már csak jobb lesz, még ha átmenetileg szarabb is a helyzet!
Matracos verziót szerintem simán töröld a lehetőségek közül! Kelj fel vele reggel, vidd el sétálni, vásárolj be, játsszál vele! Úgy ki fog fáradni, h. délután simán le fogsz tudni dőlni vele aludni! Utána talán este is jobban fog aludni!
Séta során meg lehet nézni MINDENT! Verebet, galambot, fa levelét (nyakiban ülő gyereket fa alá vinni, úgy, h. elérje az ágakat/leveleket, majd meglátod, milyen boldogan fog sikongatni!!!!), málló vakolatot, vaskerítést, bármit. És közben magyarázz neki! Tudom, h. hülye érzés, ha az ember "magában beszél", de majd megszokod és nagyon hamar válaszolni is fog a te mondataidra!
Ja és időnként hagyd egyedül játszani! Most jön majd az a korszak, amikor egyre " levakarhatatlanabb" lesz. Ha most rászoktatod, h. csak úgy tud játszani, ha mellette ülsz, akkor később semmit nem fogsz tudni csinálni a lábadba kapaszkodó, visító gyerektől!
Mindig arra gondolj, h. a rossz szokásokra mi szoktatjuk rá a csemetéket és sokkal könnyebb nem rászoktatni valamire, mint utána leszoktatni!
Ebben maximálisan egyetértek a Suttogós csajjal! (Bár a 2. kötetet még nem vettem meg!)
(A Vásott kölyköket nem vette fel vki véletlenül? Megint sikerült a végét elcsípnem a sorozatnak! Hétfőn adják az utolsó részt! Zone Club is totál hülye! Minden héten hétfőn leadják az aznapi részt 3X! Nem ám, h. 3 különböző nap ismételnék!!!!
)
Jajj! Csajok!
Annyira jó most anyának lenni!
Ez a korszak sokkal jobb, mint az eleje volt!
Annyira aranyos, h. az hihetetlen!
Sosem volt bújós gyerek, de most időnként odajön és az ölembe hajtja a fejét!
Ma meg kajálásnál dacoskodott és rácsapott a kezemre. Látszott a kis pimasz pofázmányán, h. szíve szerint agyon akarna ütni, de nem mer nagyot ütni, csak próbálkozik, h. mi lesz a reakció!
Mondom neki: "Gergő, mit csinálsz? Bántod anyát? Ez fáj ám! (persze nem fájt, de rájátszottam, mintha...
)Most simisimi!"
Rám néz. Meghökken. Megnézi a kezemet. Bátortalanul megtapogatja. Aztán megsimizte és ráhajtotta az arcát. Nézett rám úgy, h. meg kellett zabálni!!!!
Komolyan, imádom ezt a kis csibészt!