Sziasztok!
Előkerültem.
Az előbbi szösszeneten ismét jót derültem, bár volt benne némi nem pontos adat: a gyerek amikor a vécén ülsz, nem mereven néz, hanem bemászik a lábad alá, majd felállva a térdedbe kapaszkodik, amíg letekeri a WC papírt...
Köszi a hiányolást és a köszöntést.
itt ragadom meg az alkalmat, hogy Zsombinak BOLDOGSÁGOS SZÜLETÉS ÉS NÉVNAPOT KÍVÁNJAK!!!!
Az éves forduló köszöntésére esélyesebb vagyok...Meg erre emlékszem, elvégre a nagy fiam is Zsombi...
Rágás: tényleg meg kell rá érni. Könnyen beszélek, mert Hanga 6 hónaposan tudta, vagy nem érdekelte, hogy nincs megrágva (elvégre nem volt foga) lenyelte egyben. Elvem, hogy ami felül lemegy, az alul kijön (bár esetünk a gombelemmel megingatott ebben a dologban
....mindjárt elmesélem). Nem volt még 2 éves gyerek, aki ne tudott volna rágni. Gáz darálni a cuccot? Szerintem hagyjátok a dedeket a maguk ritmusában fejlődni. Itt minden gyerekcse olyan okos, hogy néz, meg mutat az egyes dolgokra. Nálunk ennek jele sincs...Mi ebben nem járunk elöl. Minden gyerek más.
Fülhőmérő: akkor különbözhetnek az értékek, ha máshogyan egyenesíted ki a külső hallójáratát. Ha ügyes vagy, akkor magasabb lesz a hőmérséklet (a csecsemői fülkagylót hátrafelé a tarkó irányába kell húzni miközben bedugod amilyen mélyre csak lehet)
Hanga jelenleg kapaszkodás nélkül feláll és sokáig is úgy tud maradni. Próbálkozik a lépéssel is, ez a kezdeti 3-4 picike lépés után testsúlyáthelyezéssé kopik, vagy mindig az egyikre jut a sor, így körbeforog, majd letottyan. A járást kezünket fogva gyakorolja, amíg másik keze a szájában van. Jelenleg 2.5 fogunk van.
Az utóbbi napok horrorisztikusan alakultak. Kezdődött ez cirka 2 hete egy hétvégén, amikor Hugi megvárta a vasárnapra virradó éjszakát amit nyafogással töltött. Ezt másnap folytatta, annyira, hogy mivel taknyos is volt, meg a fülét is vakarta, így elvittük az ügyeletes fülészetre. Ahol mondták, hogy igen is meg nem is, antibiotikum, vagy mégse? fájdalomcsillapító. Másnapra kijött az egyik felső foga. Gyerek vidor, nátha gyógyul, fülét nemvakarja.
Négynapos ünnep. Marhapörkölt leve miatt hónapok után először tombolva feltámadt a gyerök ekcémája. Teljes testét aprószemű piros pöttyök lepték el, de még a talpát is. Emellett aktív vergődés újra kezdődik, nátha nincs, fülfájás kizárva. Akkor a foga. A lány nem csak nem alszik, de lap szerint rám van ragadva és nem eszik . Semmit. Még csak nem is szopik csak az életben maradáshoz elegendő mennyiséget. Közben én viszont beteg leszek. Hangának hőemelkedése van és szopni szopik, de nem eszik. Aztán a pihenőnapok múltával, amikor nem volt egyetlen normális éjszakánk sem Hanga továbbra sem nyálzik, foga nem jött ki, bár 3 felső domborodik az ínyben. Nurofen, Viburcil, Dentinox. Elkezd enni, hőemelkedése marad. Amikor már minden rendben lévőnek tűnik éjszaka a lány taknyos lesz (csodálom, hogy csak most kapta el) ami közismerten első éjszakai nem alvást jelent. Már zombi vagyok. Orrcsepp és orrszívó bejön, bőrkence kikopik a gyakorlatból. Pöttyök közben eltűnnek, viszont reggel feltűnik, hogy 2-3 napja nem kakilt. Végülis nem evett semmit. Ez neki is feltűnik és megpróbálja de nem sikerül. Semmit nem csinál, csak bújik-bújik. Letevésről szó sincs. Sokat alszik, tán ő is zombi. Amikor kakilni akar akkor nem sikerül és vigasztalanul ordít, mindenkit eltolva, rúgva, karból kifordulva. Eddigi terápia meleg vizes együttfürdéssel és szopikínálással egészül ki. Hátha. Másnap glicerines végbélkúp is csatlakozik az egész hóbelevanchoz. Minden felmerül a rejtélyesen eltűnt gombelemtől a nem feloldódó (?) Viburcil kúpig.
Mára kaki megjött, de semmi full anyatejes, ahogy reméltem. Első tömör, további 4 normál állagú. Most köhög. Így ma már köptető is szerepelt, de Nurofent nem kapott.
Lassan a gyerek gyógyszerelése több időt vesz el, mint egyébként az összes babázás.
Kanalas: Nurofenes fecsi. Gyerek ölben, mintha ülve szopizna. Kicsit kooperál, de szájat csak akkor nyit, ha ordít. Akkor fecsi gyorsan be. Nincs hegyes vége, így nem kell félni. Amikor vége fogak mögött, gyorsan megnyomni. Még nem köpte ki, talán nem jut eszébe, mert hátrafolyik a cucc.
Éjjel a Nurofent szereti.
Pelenkázás: tök hervasztó, hogy nekem majdnem mindig ordít, míg az apja elég jó bohóc ahhoz, hogy ne ordítson. Meg elég ritkán is pelenkázza hozzá.
Elalvás: nappal szopi csak anyáék ágyában:shock:, elalvás autóban, ölben, esetleg szopi közben.
Este szopi anyáék ágyában, elalvás tök sötét gyerekszobában vállon viselve, sétáltatva, majd ágyba berak hasra. Éjszaka szopi gyerekszobában fotelben, ha nagy ágyba viszem ordít. Ez pillanatnyi állapot, hétről hétre változik. Szemfülesnek kell lenni, hogy észrevedd a változást...
Szerintem lehet a kiságyban altatni, ha jól érzi magát, akkor örömmel költözik át. Mindenki ismeri a saját gyerekét, és a saját gyerekét mindig a szüleje ismeri a legjobban. De általában többet bírnak, mintAkkor meg vezérfonal, hogy nem ér sírni hagyni.
No megyek mert irtó késő van és még ezer dolgom van. Bár mosogatógépet már nem fogok bepakolni.
Jóccakát!
Snoopy