Sziasztok!
Zsu!
Már lecsengett a dolog, bár én tegnap még kicsit feszült voltam, de Atival már minden oké volt.
Lituka!
Szerintem (legalábbis ez az én tapasztalatom a győri kórházzal), az ember hozzáállásával és viselkedésével nagyban befolyásolhatja azt, hogy hozzá hogy viszonyulnak ott.
Az igazság az, hogy én Lili előtt sem támasztottam túl nagy elvárásokat, és nem voltak illúzióim sem a kórházzal kapcsolatban. Talán pont ezért kellemes élményekkel jöttem ki, annak ellenére, hogy császárral szültem végül.
A természetedtől függ persze, de adnék pár viselkedési tanácsot, ami egyébként tök általános, de ide is igaz:
Ha valamit szeretnél a nővérektől, csecsemősöktől, vagy bárkitől, akkor kedvesen, mosolyogva és határozottan kell kérni. Nem kell félős nyusziként. Igaz, hogy először szülsz, még csak ismerkedsz a babáddal, de lehetnek elképzeléseid azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnél, mit nem, és a babádnak mi a jó.
Ragaszkodj hozzá, és ne is engedj abból, hogy Ne adjanak pótlást a babának. Ha nehezen indul is be a tejed (ezt még nem tudhatod), akkor se adjanak neki semmit, majd Te gyakran mellre teszed. (Nem csak a szoptatás és a tejtermelés miatt mondom ezt, de sajnos a kórházban olyan gyakorlatok alakultak ki, ami nem teljesen szabályszerű, és sajnos sok kisbaba eleve szájpenésszel jut haza).
Ha érdekel még pár dolgot tudok írni, mert én elég sokat foglalkoztam a kórházi helyzettel, kampányoltam is ott a helyzet javításáért a profnál, a nyakukra jártam, de ahogy hallom, sajnos visszaesett néhány dolog.
A magánkórházi tarifákról Erzsi többet tudna mondani, mert ő két gyerekét is a Telkiben szülte, talán kérdezd meg tőle mik a tarifák, de erősen gyanítom, hogy Zsunak van igaza, és fél millió közel sem takarja be a költségeket.
Lányok!
Akinek kell téli bundás Florens cipő, az árak kicsit feljebb mentek, a minőséget ismeritek:
18-24-ig 5600
25-30-ig 6000 lett a cipő.
Kismamik: 3 db szopipárnám van eladó, ha érdekel
Vadi új fajta, saját elképzelés alapján készíttetett pelenkázólap is van, arról teszek fel képet:
Na rohanok.
Puszi: Bogi