Sziasztok!
Ma az Ökoszolg álatnál kipróbáltam az Ergót, mert szerettem volna valami egyszerűbb alternatívát a kendős háti hordozáshoz (5-ből 4-szer eldől 90 fokban a hátamon a gyerek, amikor hátra teszem, és aztán kezdhetjük elölről a tortúrát), de az Ergo sem váltotta be a hozzá fűzött reményket, pedig itt a fórumon sokan ódákat zengtek róla. Nem tudom, hogy van-e más is, akinek hasonló a tapasztalata az Ergóval kapcsolatban.
1. Nem könnyebb felvenni, mint a kendőt. (Mondjuk ebben az is benne volt, hogy az Ökoszolgálatosok abszolút nem értenek hozzá, mi voltunk az elsők, akik kipróbáltuk náluk)
2. Nem tudom olyan szorosra húzni, mint a kendőt. Ennek az is oka lehet, hogy az Ergóból csak egy méret van, amit valószínűleg középtermetű vagy annál nagyobb egyénekre szabtak, az ilyen 160 centi alatti törpéken, mint én vagyok, egy kicsit lötyög maximálisan meghúzva is. (Mondjuk Apának lehet, hogy jó lenne.)
3. Az előbbiből is következik, hogy a dereka nem a derekamon van, hanem inkább a csípőmön, ami nem olyan kényelmes.
4. Ettől a gyerek annyira lent ül, hogy nem tudunk egybe öltözni, mert akkor betakarom a fejét a kabátommal (a fényképek szerint viszont ez a mélyen ülés a helyes pozíció)
5. Egyetlen előny, hogy az Ergo nem vágja a gyerek lábát, míg a kendő egy kicsit igen, az Ergo viszont hónaljban vág. Mondjuk kisebb gyereket lehet, hogy alá kell rakni teljesen, de azt én nem érezném biztonságosnak.
Szóval egyelőre lemondtam az Ergóról, és tovább küzdünk a kendővel. Jól teszem?
Györgyi