Sziasztok!
Ma voltunk UH-n. Végre láttam a kis picurkámat 20 hét után, bár már valóban sokkal kevésbé lehetett bármit is kivenni, mint anno.
Az UH-s orvos sem volt valami közlénkeny, ha én nem kérdeztem volna rá mit látok, ő egy szó nélkül csinálja végig a vizsgálatot. Volt is amit a Párom is és én is teljesen másnak vettün ki, szóval fogalmunk sincs az egyik mérésnél mi lehetett az
.
Az utolsó UH-t a saját doktornőm csinálja, így akkor jó alaposan kikérdezem, de ő egyébként is olyan aki magyaráz.
A lényeg, hogy minden rendben van (méreteket most nem írok) és 31 hétre hozta ki a gép a méretek alapján, bár igaz a 32. is betöltöttük már, de nálunk mindig is kisebbnek mutatkozott Csongor a hivatalaos mensi szerinti számoláshoz képest.
A súlyát is elfelejtettem megkérdezni (ők meg nem írták rá a papírra), így ezt sem tudom még, pedig már nagyon kiváncsi lettem volna rá. A lényeg, hogy minden rendben, jó szív és bélműködés (kis Aranyom
) és a méhlepény 1. fokozatú, ami úgy tudom normális ilyenkor.
Palancsintasütés
Nálunk is csak olyan sütőben készül, ami csak és kizárlólag erre a célra van. Nekem is van egy receptem, de nálunk irtó édesen készül, mert a Párom sokszor magában is szereti enni. Így az Anyukámtól tanult csipetnyi cukor helyett, én 2 evőkanállal teszek bele. Ehhez viszont tényleg nagyon-nagyon jó sütő kell
.
Ja, és én csipetnyi vajat teszek minden pali előtt a serpenyőbe (így még nem lesz zsíros) és nagyon fincsi. Ez sem Anyukámtól tanultam, hanem csak így döntöttem egyszer.
Apa és szülészet
Az én Férjem sem igazán bírja a kórházakat (sőt teljesen elgyengül a vér vagy akárrmi láttán), de már edződik. Én anno elmondtam neki, hogy nagyon örülnék ha bent lenne végig, de csak rá bízom, mert nem akarok semmilyen elvárást felé ezirányba tenni. Azt mondta, ha kell elájul, de szó sem lehet róla, hogy ne legyen bent. Azt ő is mondta, hogy borzasztó nehezen fogja viselni, hogy szenvedni lát, de fogni akarja a kezem.
Ez szerintem teljesen szubjektív, hogy kinek mi a jó és tényleg semmit sem szabad erőltetni. Ha valaki úgy érzi, hogy nem tudja végigcsinálni, akkor tényleg lehet, hogy jó, ha be sem megy, mert ki tudja milyen élményeket szerez ezzel.
A lényeg, hogyha meg van a lehetőség arra hogy bent legyen, akkor gondolom ha mégis meggondolja magát, akkor bemehet és így tényleg senkinek sem erőszak a dolog.
Nekem is volt kolléganőm, aki kerek-perec kijelentette, hogy a férje ne legyen bent, mert ő egyedül akarja ezt végigcsinálni.
Ilyen is van, én képtelen lennék rá, mert nekem nagyon szükségem van az ő támaszára, de ahogy írtam, ez tényleg szubjektív.
Az Istvánba van alapítványi szoba, amiért fizetni kell ugyan, de most nagyon filózunk, hogy igénybe vesszük. Ez sem az én ötletem volt. Ő mondta, hogy ő az első perctől kezdve részese szeretne lenni a kisfiúnk életének és fogalma sincs hogy bírja ki azt a 3 napot amit én bent töltök majd vele. Az alapítványi szobában van lehetőség arra, hogy az Apa is bent aludjon, így ha akar akkor tényleg egész nap velünk lehet és már odabent megtanulhat egy pár dolgot. Elég bátor, de aranyos tőle
.
Majd meglátjuk hogy lesz, bár azt beszéltük meg, ha neki ez ennyire fontos (és persze lesz hely az alapítványi szobák valamelyikében), akkor csináljuk így.
Kia
Nagyon szép pocid van már és a babkocsi is tök szupi
Nyafi
Ti is nagyon alakultok már
Nálunk vinni kell a kórházba a babaruhát, de nem is gondoltam rá, hogy összekevernék, bár az is igaz, hogy a szülés után kb. 1-2 órát nincs veled a babó és utána már végig, szóval rád vagy a papára marad az öltöztetés.
Az NST-vel kapcsolatban igazatok volt, szombaton is van és ennek nagyon, de nagyon örülök
.
Valóban kevesebben vannak állítólag és Apát sem állítom majd fel a munka elől minden héten napközben.
Pussz,
Réka