Új privát üzeneted érkezett!

Tittina
Bocs, nem akartam rád hozni a frászt!!! :) Azért szerintem említsd meg a dokidnak legközelebb, mert az oké, ha "csak" a baba rosszalkodik, de legyen inkább biztos! :)
Palacsinta: örülök, ha ízlett! De tényleg kell egy külön psütő, amit semmi másra nem használ az ember, csak erre, különben ragad. Sőt, én ezt még a mosogatógépbe se teszem be, mert utána ragad! El kell rendesen mosnom kézzel... :roll:

Szilvi
Őrülök a jó híreknek!!! :)

Apa bent a szülőszobán
Az én férjem utálja még a kórháznak a szagát is, seperc alatt le tud sápadni és elájulni a vér láttán, utálja, ha szenvedni lát, és sokáig nem volt benne biztos, hogy bent akar lenni velem a szülőszobán.
Úgyhogy megállapodtunk, a vajúdásra bejön, és ha nem bírja, bármikor kimehet. De nem ment ki! Annyira elkapta az események sodra és a születés csodája, hogy esze ágában sem volt kimenni. Azóta úgy gondolja, hogy nagyon jó volt, hogy bent lehetett, és soha nem cserélné el semmiért, hogy "segített" világra hozni a fiát. Most nem is kérdés, hogy bent lesz-e! :)

Kia
Örülök, hogy gyógyulsz! A kocsitok pedig szuper! :)
A pocid is szépen gömbölyödik! :)

Magzatvízszivárgás
Ha idő előtt reped meg a burok, de éppen csak szivárog a magzatvíz, akkor úgy tudom, esetleg heteket is ki lehet húzni még a baba károsodása nélkül. Ugyanis a magzatvíz folyamatosan utántermelődik, tehát ha sikerül megakadályozni, hogy fertőzés jusson be, akkor fenntartható még a terhesség akár hetekig is.
Gondolom ezt próbálják Anitánál is a fájásleállítással és a kórházi bentléttel, mert azért annak a babának még odabent lenne a helye... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Itt a babakocsi, ezt, ezeket vettük 54000ért. Kép

Kép
nyafi

cseppet kuplerájos babaszoba: Kép Kép Kép

Kép
nyafi

Bocsi, hogy így oldalról, nem vagyok egy fenomén fotós

Kép
nyafi

Sziasztok!

Szilvi, Gem, Tittina, én is megértelek benneteket. Végülis tényleg olyan dolgok ezek, amik nekünk, az itthoni normál környezetben eszünkbe sem jutnak, minden olyan természetes. Még legrosszabb esetben is max. 10 perc alatt bent tudok lenni a kórházban, különben az ablakból látom is az épületét. Bár én is "idegen helyen" vagyok, már olyan értelemben, hoyg nem biztos, hoyg magyarok lesznek ott a szülésnél azért ez mégis más, mert azért én itthon vagyok. (Különben a választott dokim sem magyar, de szuper. Elméletileg bejön a szüléshez, de ha éppen nem is tud - rendelés máshol vagy bármi, azt mondta, a legjobb kezekben hagy.) De én nem is vagyok annyira oda, hoyg ott legyen, emrt Krisztát sem a választott dokival szültem, és mégsem éreztem magam elhagyatottnak. (akkor nem ez volt a dokim)

A másik dolog: itt még nem bevett szokás, hoyg a férj bent legyen szülésnél, szerintem csak csúszópénzzel lehetne ilyet elérni vagy ha éppen ismerős a doki, szülésznő, stb.
Én viszont nem is szeretném, ha a szülésnél - tehát kimondottan a kitolásnál - bent lenne a férjem. Igaz, ő sem igazán akarja, ezért nem is erőltetném. Hogy még fizessek is érte, pláne nem. Tudja fene, Biztos teljes mentalitásváltásra van szükség, de azért egy ilyesmi szerintem bajt is hozhat egy családra. Bár, ha szétmegy egy család, biztos nem ez a fő oka, de ki tudja robbantani az eseményeket.
Az más dolog, hoyg a vajúdásnál szeretném, ha bent lenne, de ez sem hinném, hogy lehetséges, hiszen múltkor is vagy hatan-heten voltunk a vajúdóban, és még függöny sincs, ami elválassza az ágyakat. :roll: :shock: :evil: Igen, valaki jól megfogalmazta, itt még olyan "kommunista" szüléászet van.

Szóval, Tittina, nyugodj meg, átérzem, hoyg mit érzel, mert más okok miatt, de én is kb. úgy fogok szülni, mint te. Már egyszer lejárt és a csodálatos élményt és érzéseket ez a sivárság sem tudta elfedni, úgyhogy nem is ez a lényg, bár természetesen más lenne minden, ha nem így lenne.

Szilvi72, nem tudom, hoyg ez pontosan hogyan működik itt a babaruhákkal, mert tőlem nem vitték el Krisztát hosszú időre. De ha jól emlékszem, volt egy csaj, akinek el kellett vinniük a babáját és az úgy működött, hoyg amikor kellett a tiszta ruha, jöttek és kértek egy rendet belőle, és amikor lecserélték, a régit visszahozták. Pelust csak egyszeri használatosat kellett vinni, azt is adtam nekik, amikor először öltöztették. Utána már én tettem-vettem. Textilpelust csak szájtörléshez használtam, jobbanmondva inkább gézet. Azt előre megvarrattam itthon kis zsebkendőméretre.
Szerintem, ha megnyugtat és időd van rá, a baba monogramját belevarrhatod a ruhadarabokba. Feltéve, ha majd neked kell vinni itthonról a ruhákat.

Gemini, én nem csodálkozom, hoyg így érzel, hisz már az utolsó napok ezek. Bevallom, én már most olyan nehezen mozgok, hajolok bári, hoyg nem tudom, hoygan telik el a következő kb. 7 hét még. :roll: :oops: Kitartás, neked már hamarosan lejár! :)

Nyafi, szépek a dolgok (szoba, kocsi, minden)! Most már a babó hiányzik belőle! :D

Kia, ti is szép kocsit kaptatok! :) Tényleg jó a színe! No, most már a rekedésed is múljon el gyorsan!!!!! :)

Puszilok mindenkit!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Ma voltunk UH-n. Végre láttam a kis picurkámat 20 hét után, bár már valóban sokkal kevésbé lehetett bármit is kivenni, mint anno.
Az UH-s orvos sem volt valami közlénkeny, ha én nem kérdeztem volna rá mit látok, ő egy szó nélkül csinálja végig a vizsgálatot. Volt is amit a Párom is és én is teljesen másnak vettün ki, szóval fogalmunk sincs az egyik mérésnél mi lehetett az :D .
Az utolsó UH-t a saját doktornőm csinálja, így akkor jó alaposan kikérdezem, de ő egyébként is olyan aki magyaráz.
A lényeg, hogy minden rendben van (méreteket most nem írok) és 31 hétre hozta ki a gép a méretek alapján, bár igaz a 32. is betöltöttük már, de nálunk mindig is kisebbnek mutatkozott Csongor a hivatalaos mensi szerinti számoláshoz képest.
A súlyát is elfelejtettem megkérdezni (ők meg nem írták rá a papírra), így ezt sem tudom még, pedig már nagyon kiváncsi lettem volna rá. A lényeg, hogy minden rendben, jó szív és bélműködés (kis Aranyom :) ) és a méhlepény 1. fokozatú, ami úgy tudom normális ilyenkor.

Palancsintasütés
Nálunk is csak olyan sütőben készül, ami csak és kizárlólag erre a célra van. Nekem is van egy receptem, de nálunk irtó édesen készül, mert a Párom sokszor magában is szereti enni. Így az Anyukámtól tanult csipetnyi cukor helyett, én 2 evőkanállal teszek bele. Ehhez viszont tényleg nagyon-nagyon jó sütő kell :lol: .
Ja, és én csipetnyi vajat teszek minden pali előtt a serpenyőbe (így még nem lesz zsíros) és nagyon fincsi. Ez sem Anyukámtól tanultam, hanem csak így döntöttem egyszer.

Apa és szülészet
Az én Férjem sem igazán bírja a kórházakat (sőt teljesen elgyengül a vér vagy akárrmi láttán), de már edződik. Én anno elmondtam neki, hogy nagyon örülnék ha bent lenne végig, de csak rá bízom, mert nem akarok semmilyen elvárást felé ezirányba tenni. Azt mondta, ha kell elájul, de szó sem lehet róla, hogy ne legyen bent. Azt ő is mondta, hogy borzasztó nehezen fogja viselni, hogy szenvedni lát, de fogni akarja a kezem.
Ez szerintem teljesen szubjektív, hogy kinek mi a jó és tényleg semmit sem szabad erőltetni. Ha valaki úgy érzi, hogy nem tudja végigcsinálni, akkor tényleg lehet, hogy jó, ha be sem megy, mert ki tudja milyen élményeket szerez ezzel.
A lényeg, hogyha meg van a lehetőség arra hogy bent legyen, akkor gondolom ha mégis meggondolja magát, akkor bemehet és így tényleg senkinek sem erőszak a dolog.
Nekem is volt kolléganőm, aki kerek-perec kijelentette, hogy a férje ne legyen bent, mert ő egyedül akarja ezt végigcsinálni.
Ilyen is van, én képtelen lennék rá, mert nekem nagyon szükségem van az ő támaszára, de ahogy írtam, ez tényleg szubjektív.
Az Istvánba van alapítványi szoba, amiért fizetni kell ugyan, de most nagyon filózunk, hogy igénybe vesszük. Ez sem az én ötletem volt. Ő mondta, hogy ő az első perctől kezdve részese szeretne lenni a kisfiúnk életének és fogalma sincs hogy bírja ki azt a 3 napot amit én bent töltök majd vele. Az alapítványi szobában van lehetőség arra, hogy az Apa is bent aludjon, így ha akar akkor tényleg egész nap velünk lehet és már odabent megtanulhat egy pár dolgot. Elég bátor, de aranyos tőle :) .
Majd meglátjuk hogy lesz, bár azt beszéltük meg, ha neki ez ennyire fontos (és persze lesz hely az alapítványi szobák valamelyikében), akkor csináljuk így.

Kia
Nagyon szép pocid van már és a babkocsi is tök szupi :)

Nyafi
Ti is nagyon alakultok már :lol:

Nálunk vinni kell a kórházba a babaruhát, de nem is gondoltam rá, hogy összekevernék, bár az is igaz, hogy a szülés után kb. 1-2 órát nincs veled a babó és utána már végig, szóval rád vagy a papára marad az öltöztetés.

Az NST-vel kapcsolatban igazatok volt, szombaton is van és ennek nagyon, de nagyon örülök :) .
Valóban kevesebben vannak állítólag és Apát sem állítom majd fel a munka elől minden héten napközben.

Pussz,
Réka

Kép
solymosy

Cas
Leadtam a megrendelés annak a cégnek, aki majd holnap hozza a mosódiót. Majd holnap referálok, hogy tényleg megküldték-e a cuccot. :)

Kép
solymosy

Sziasztok!
Köszi :D

A rekedtségem kezd elmúlni.

Ma hívtam a dokit - szerdáig még nem dolgozik :(
A védőnőm is beteg - de megyek egy másikhoz, aki azt mondta mindent megbeszélünk, elmagyaráz.

Férj és szülés
Apa is tart még a vérvételtől is - már régóta mondom neki, hogy csak vele vagyok hajlandó szülni. :lol:
Már egyre határozottabban mondogatja, hogy ő ott lesz végig :lol:
Max a végén csak a fejemnél lesz és nem nézi, hogy hogyan bújik ki... azt lehet nem is tudná végignézni.

Szép napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Réka
A lényeg, hogy jól van a pici. Én már nagyon kiváncsi vagyok, hogy mennyit nőtt - de majd csak a hét második felében tudom meg :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hú Csajok, Ti már egyre sűrűbben jártok dokihoz, mert ugye Ti már túl vagytok a 30. héten.
Kaptam egy "prospektust", illetve itt így szokás:
30. hét - háziorvos, 32. - kórház, 34. -megint háziorvos és így tovább felváltva, a 36. héttől már hetente.
Alig láttam még a Törpémet. :(
Érzem, hogy mozog, meg már "nagy" a pocakom is, de még mindig HIHETETLENNEK tűnik (néha), hogy 2,5 hónap múlva hárman leszünk...

És legtöbbőtöknek karácsonyra már ott lesz a gyermeke a kezében. Én meg itt fogok totyogni az "óriáspocakommal :) Addigra én is szeretnék mindent rendbe tudni. Imádom a karácsony hangulatát. (de a hó azért hiányozni fog...) Alig van több, mint egy hónap.

Titkon reménykedem benne, hogy azért Apácska ráveszi Magát, és bejön majd velem - legalább a vajúdásra. De az biztos, hogy nem fogom Neki mondani, erőltetni. Az Ő döntése, és én tiszteletben tartom.

Gondoltam, hogy a palacsintasütő a hunyó! Beszerzek majd egy újat, és lelakatolom. :twisted:

Nyafi
Nagyon tetszik a babakocsi, és szépen alakul már a szoba is. :)
Gratula!

Edith
Az a legérdekesebb, hogy csak néha tör rám ez a félsz. Mint föntebb írtam, van hogy még mindig nem tudom fölfogni ezt az egészet... Köszönöm a megnyugtató szavakat...

Képzeljétek: tegnapra Párom elvállalt egy fusi melót, amit a jövő 7végén fog befejezni. Tök fáradtan jött haza (150 €-val a zsebében) és azt mondta, hogy legalább megvan a babakocsi ára. Nem tudom, hogy ez a kijelentése esett jobban, vagy inkább annak örültem volna, ha itthon lett volna velem...

Kép
tittina1982

Kia :D
Kitartás, nem sokára látod a picurodat! Csini vagy a képen!
Majd lassan újra fotózunk mi is, mert ez tényleg örök emlék késöbb :lol:
Jól néz ki a babakocsi is, háát még az ára :wink:

Apás szülés :D
Hááát nálunk nem akarom sem én, sem a párom (mint már a ctg-től is menekül :wink: )....én is úgy gondolom, hogy nem kell ezt egy pasinak végig nézni... a másik pedig, hogy nyugodtabb vagyok, ha ő így tud figyelni a Kristófra (mert valószínűleg a nagyfiam sem fog itthon maradni, ő is ott akar lenni a kórházban), így majd egymást támogatják :wink:

Réka :D
Tök jó, hogy minden rendben van a babóddal, s az az egy hét ide vagy oda egyáltalán nem számít :lol:

A dokim még nem hívott az infokkal, ha holnapig nem hív, akkor rácsörgök, mert holnap du megyünk a "dilidokihoz" , s ennek tükrében beszélek vele is :oops: Most elhatároztam, hogy vele is jóval határozotabb leszek, s hátha akkor még többet tudok meg...na majd holnap este okosabb leszek. Holnap - ha minden igaz - lesz (nekünk) új autónk is, amibe már befér kényelmesen a hátsó ülésre a mózeskosár, mert a régi kis autómba nem tudnám nagyon bepréselni 8) , s már magamat sem tudom ki-bepréselni belőle :oops:

Most, hogy Gemini is időre megy szülni, még inkább szeretném én is, ha lenne egy időpontom, ameddig biztos, hogy bent marad Marci...sokkal könnyebb lenne a lelkemnek...na de tudom persze, hogy ez nem kívánságműsor :)

Mosással haladok, már a vasalást is elkezdtem, remélem, hogy kényelmesen mindennel végzek...már nagyon szeretnék ott tartani, hogy csomagok rendben, szoba rendben, s én csak írogatok, pihengetek, s várom a nagy napot :D

sEdith :D
Köszi az infókat, lehet, hogy valahogy megjelölöm a kórházba kerülő cumókat, mert nem tudom, hogy itt hogy vannak a dolgok. Arra gondoltam, hogy azokba a kis cetlikbe írom be a kezdőbetüket, amiken a méret szerepel :wink:

Tényleg, azok a kis cetlik - most vasalás közben agyaltam - főleg a rucik nyakrészénél nem zavarják a picurokat?? Ti kivágjátok??

Nyafi :D
Alakulnak nálatok is a dolgok! Szép lesz a szoba! A mienk is hasonló "készültségi állapotban" van :wink:
Babakocsi is jónak tűnik, amennyit ki tudok belőle venni...nincs nagyobb kép??? Aluvázas, 3 funkciós ugye???

Gem :D
Kire hagyjátok Rebekát a hétvégén? Nálatok mennyi időt kell a kórházban tölteni, ha minden ok???

Cas :D
Hidd el nagyon szívesen megfizetném a szülésznénit, ha ezen múlik a biztonságérzetem :wink: Nekem pont az a bajom, hogy itt nem lehet, a hálapénzt, mint olyat nem ismerik..ezért végül is nekik mindegy, hogy te kinél szülsz, hova mész...talán ettől olyan személytelen minden....én is megszoktam, hogy akkor számítsak valamire, ha megfizetem, s hogy őszínte legyek, ezzel a részével nincs semmi bajom. A baj - szerintem - akkor van, ha elveszi a pénzt (sokszor irreálisan magas összeget, ahogy olvasom, tájékozódom), s akkor sem foglalkozik a pácienssel....de ez szerintem nem csak az egészségügyben, hanem minden más szférában megtalálható. Vannak becsületes, s kevésbbé becsületes, elhívatott szakemberek/hivatalnokok/szolgáltatók/stb...
Bocsi, megint eltértem egy kicsit a tárgytól :oops:

Na robogok tovább, majd még benézek később, hátha előkerülnek a többiek is. :roll:

Kriszti - merre vagy?? Hogy álltok az új kéróval??? Vigyázz, nehogy túlhajszold magad!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Titti :D
Nem lehet egyszerű Neked/Nektek sem! Kitartás, már mindjárt itt a 30.hét - de ne tolld az időt, megy az magától is nagyon gyorsan, s utána meg sírjuk vissza :wink:
Szerintem örülj neki, hogy ilyen dolgos, becsültes ember a párod, s hogy ennyire a szívén viseli a családja sorsát. Egyszerre nem kereshetnek pénzt, s lehetnek velünk - ez még a "tökéletes" férfiaknak sem megy :wink: Fordítva szerintem rosszabb lenne (otthon keseregne a szoknyád mellett, hogy nem tudja, hogy honnan lesz pénz a babakocsira 8) )

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kia
Igen, ezt mondták nekem is mások, akik apás szüléssel szültek, hogy igazán az egész szülés konkrét részéből semmit sem láttak, mert a anyucik fejénél voltak. Aki bírta vágott köldökzsínórt, aki nem nem.
Én azért nem állítanám, hogy egy férfinek semmi keresni valója ott. Ezért is írtam, hogy szerintem ez abszolút szubjektív. Mi pl. évek óta küzdöttünk ezért a dárga kisbabáért és talán a férjem jogosan érzi úgy hogy szeretne részese lenni ennek a csodának is. Ha ő így érzi, akkor én nem fogom lebeszélni, főleg hogy úgy érzem én is szeretném ha ő ott lenne.

Szilvi72
Megértem, hogy biztosítottabbnak látod a dolgot, ha időre tudsz menni szülni. Főleg nálad ez a hogy érünk be kérdés azért tényleg zavaró lehet. A bizonytalanságot mindig nehéz viselni. Biztos megoldódik, szerintem nyugodj meg, minden rendben lesz!!!

Tittina
Szerintem is csak azzal foglalkozz, hogy élvezd ki a terhesség minden szakaszát. És hidd el, hogy ahogy haladsz előre és lesz egyre nehezebb, már azért fogod esetleg sűrgetni az időd, hogy végre szülni mehessél. Ha még nem érzed így, mert nincs miért, akkor csak örülj ennek a csodálatos állapotnak.
Egyébként én sem járok sűrűn orvoshoz. Legközelebb csak dec. 1. lesz, az első NST, addig még majdnem 1 hónap van.
Ja, és szerintem addig jó, amíg az embernek nem kell hetenként mennie valahova, mert addig is békén hagyják és maga oszthatja be az idejét és nem egy vérvételre vagy UH-ra, amikre néha rengeteget csak várhat a váróban.

Cas
Bocsi, a mosószódát elfelejtettem írni. Nekem eddig mindig egy bartánőm vette, így bevallom nem foglalkoztam vele, hogy hol lehet kapni. Internetes céget már találtam akiktől lehet rendelni, de én sem úgy akarom, hanem boltban. Most kutatom és megkérdeztem a bartánőmet is, csak még nem kaptam rá választ. Emlékeim szerint egyébként bioboltban vette, de majd megírom ezt is, ha meglesz az infó.

Réka

Kép
solymosy

Szilvi!
Jo, hogy kerded, hogy kire hagyjuk majd Rebekat!
Pont most hivott a ferjem, hogy a csaj, aki vigyazott volna ra, aki allitolag BARMIKOR bevallalta volna, hat pont most szombaton nem fog raerni. K jo, mi? Bocsanat, csak egy kicsit kiakasztanak az ennyire megbizhatatlan emberek! O az, aki vigyaz Rebekara minden nap, 4 oraban. De azt mondta, hagyhatnank a szuleinel! :evil: Vicces, azt sem tudom, kik ok, Rebeka meg eleteben nem latta oket, majd pont veluk fogom hagyni a gyerekem. :roll: Hihetetlen.
Mindegy, meg mindig jobb, hogy igy derult ki, hogy nem szamithatunk a csajra, mint ha a szules pillanataban akasztott volna be nekunk.

Meg jobban orulok a programozott szulesnek. Lehet, hogy majd megbeszelem egy kollegano-baratnommel, hogy jojjon ide szombat ejszakara, aludjon itt, a parom meg igy be fog tudni jonni hozzam. Es Rebekat sem kell majd kiszakitani a megszokott kornyezetebol. No de ezt meg at kell ragnom a parommal.

Mindjart felrobbanok, annyira fel tudnak huzni az ilyen megbizhatatlan emberek. Akkor mi a fenenek igerget??? :evil: :evil:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nyafi
Huh, nagyon jó a kocsitok, főleg annyiért!!! :roll:
És a szoba is klassz, főleg a drapériátok tetszik! Meg a lámpa! :) (Mi is vettünk Sebinek egy szuper repcsiset, de a marhák max. 40 wattos izzót engednek beletenni, mert olyan a foglalat, és hiába tettünk energiatakarékost, ami 100 wattnak felelne meg, így is túl sötét volt nála, úgyhogy most kapott egy újat, amibe már 3 izzót lehet tenni, de nem néz ki olyan jól :().

Edit
Na ja, apuka azért itt is úgy szokott bent lenni, ha külön szülőszoba van, és nem kell még 3 másik anyukának is asszisztálnia! :)

Apás szülés
Aki ilyet tervez, azt megnyugtatom, a szülésznők remekül fel vannak készülve az ájulós apukákra! :)
A másik, hogy két fájás között még sikerül mosolyogva vigasztalnod a párodat, hogy higgye el, rosszabb ezt nézni, mint végigcsinálni! :)
No és ált. inkább a fejünknél szoktak állni, és fogni a kezünket a kitolásnál, semhogy premier plánban végignézzék a baba kibújását! :lol:

Réka
Aranyos a párod, hogy így be van sózva! :)
Azért ha nem sikerül az az alapítványi szoba nyugtasd meg, hogy az a 3 nap nem a világ, fog még neki a pici üvölteni a fülébe épp eleget az elkövetkezendő hónapokban, nem fog lemaradni semmiről!!! :lol:
Bezzeg az enyém! Most apa-fia-napok lesznek idehaza, amíg bent leszünk, már előre élvezi, hogy nem kell az általam szabott házirendet (és következetes nevelést) betartaniuk, hanem annyit rosszalkodhatnak, amennyit nem szégyellnek! :lol: (És első este tuti jön vmelyik nagyi fektetni, és kedves férjem-uram megy mulatni a cimbikkel a nagy megrázkódtatásra, hogy mostmár egy lánya is van... :))
Mosódió: na kíváncsi vagyok! Remélem sikerrel jársz!

Szilvi
A cetlik ált. nem szokták a piciket zavarni, hacsak nincs nagyon érzékeny bőre. Én megbántam, hogy az elején mindenből gondosan kivágtam, most a frászt kaptam, mikor előszedtem őket, mire sikerült belőni, hogy melyik hányas lehet, mit készítsek elő, mi mehet még le a pincébe egy időre?! :roll:
Hát igen, elég sajátos lett a magyar rendszer. MOndjuk azért azt tegyük hozzá, hogy én senkinek nem fizetek előre! A doki is, szülésznő is akkor kapja meg a pénzét, ha valóban elégedett leszek azzal, ami nyújtanak... :roll: Nem vagyok extra háklis nyilván, de ha megígérik, hogy bejönnek, akkor jöjjenek, és érezzem, hogy törődnek velem. Persze nem kell folyton körülöttem ugrálni azért... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Réka
Köszi a mosószódás-infókat! Remélem nem vmi világvégi bolt, és akkor eljutok én is oda! :)

Gem
:( :( :( :( :( :( :(
Ez szörnyű lehet! Ilyenkor (is) teszem össze két kezem, hogy sorban állnak a nagyik Sebiért, és tényleg bármikor rájuk hagyhatom!
Akkor a prog. szülés mostmár eldöntött dolog ezek szerint?

Kép
Kép
Kép
cas

Gem

Abszolút megértelek. Igaz nem teljesen ugyanaz a helyzet, és hát nekem nem egy hetem van hátra, és nem a másik gyermekemről van szó: DE tegnap írt Párom Anyukája, hogy különböző okok miatt mégse számítsunk rá, amikor születik az Unokája... Úgy volt, hogy itt lesz pár hétig segíteni. Hát ennyit a megbízhatatlanságról...

Szilvi
Igen, nagyon örülök, és imádom Őt. Anyukája tegnapi emailjére annyit válszolt, hogy "oké". Nem foglalkozott vele tovább.
S mikor látta, hogy elpityeredek, csak ennyit mondott "Én itt vagyok".

Réka
Igazad van. És amikor majd a kórházba kell mennem pofavizitre, a Páromat kell ugráltatnom. Egyedül nem merek nekivágni egy másik városnak. (A múltkor pl hazafelé lettem rosszul...)
Tényleg addig jó, amíg magamnak osztom be az időmet.

Lányok! Lehetséges az, hogy érzem a kezemmel a Törpi szívverését? Vagy csak beképzelem magamnak, hogy az az?!

Kép
tittina1982

Gem, Tittina, nagyon sajnálom az előadódott körülményeket! :( Elhiszem, hogy nehéz lesz most átszervezni a dolgokat, de Gem, biztosan ki fogtok találni valami jót Rebekának is. :)
Tittina, anyukád vagy más közeli rokonod nem td kimenni anyósod helyett? De nyugi: ott a párod! :)

Szilvi, a cetlire való ráírás jó ötlet. Én nem vágtam ki soha azokat, mert megjártam magam ruhájánál, hoyg jobban zavart, karcolt, mintha ott lett volna. :roll:

Na, hívott a párom, hoyg mindjárt érkezik. Mennem kell.

JA, Tittina, még annyi, szerintem nem érezheted a szívverését, ahhoz spéci hallgató kell, én a csuklásra tippelek. :D Kis ütemes rángások, amik jóval kisebbek a mozgásnál, de annál nagyobbak, hoyg ne vedd észre? Mert akkor az csuklás. :D Én mindig az alhasban érzem ezt, és megnyugszom állandóan, mert akkor tudom, hoyg fejjel lefelé van még mindig. :)

NA, mentem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith
Baloldalt, alul érzem általában. De sztem nem csuklás, legalábbis nem hasonlít az általatok leírtakhoz. Párom szerint sem lehet a Babó szívverése. Akkor lehet a sajátomat érzem, de az meg nem olyan szapora. Ha nincs ott akezem, akkor nem érzem - ezért gondolom, hogy nem csuklás. Na mindegy. :( :)
Anyukám 8 éve "elment", igazából másokat meg nem látnék szívesen. Meg nem is nagyon jöhetnek szóba. De a lényeg, ahogy Te is írtad: itt a Párom!!!

Itt Íro-ban nem a ruhák nyakában van a cetli, hanem inkább a derekában. Felnőtt cuccoknak is, de azok között van, ami "hagyományos". :)

Kép
tittina1982

Tittina
Én se hiszem, hogy érezhetnéd a pici szívverését, képzeld csak el, hány réteg van a bőre és a te kezed között! :roll: Persze ki tudja...
Párod anyukája :( Fel a fejjel, lehet, hogy jobb is így! Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség elboldogulni egy picivel, így legalább a saját szájad íze szerint csinálhatsz mindent, nem kell kerülgetni egy "idegent", meg még hallgatni is esetleg az okos tanácsait, vagy nyelni a hülyeségeit! :)
Odakint mennyire van már baráti társaságotok?
Vagy vmi kismama klub, akikkel összejárhatnál? Hátha ott megszeretsz vkit, akinek esetleg már nagyobb a gyereke, és szívesen be-beugrik néha rátok nézni, ha már a párod majd újra dolgozik?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Vannak kisgyerekesek, de sajna egy másik városban. Itt, ahol élünk nem olyan sok a magyar. Amúgy nem is jellemző az összetartás. Sőt inkább a "holtudunkkeresztbetenniegymásnak" a divat.
Anyós
Lehet, hogy jobb így, csak most úgy élem meg, hogy ez sem úgy lesz, ahogy elterveztük. :(
Igazatok van. Biztos csak beképzeltem, hogy Őt érzem. Én kis naív... :oops: :lol:

Kép
tittina1982

Tittina
én nemcsak magyarokra gondolnék... :roll:
Az viszont szomorú, ha a kinti magyarok között inkább keresztbetétel van, segítség helyett! :(
Szívdobogás: ilyenkor olyan 120-140 körül ver a szívük /perc, ha jól tudom. Esetleg próbáld számolni, ha ilyesmi érték jön ki, még lehet, hogy neked van igazad?! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Alakul a tortenet.
A csaj kisfia, aki Rebekara vigyaz minden nap (mi visszuk Rebekat, nem o jon, es masik 4-5 gyerekkel egyutt vigyaz ra), baranyhimlos. Es mikor mondta ezt a csaj a ferjemnek? No mikor? Amikor ment ma delutan Rebekaert. Nem delben, amikor vitte, hanem amikor ment erte. :evil: Komolyan mondom, ez a no nem normalis. Egyreszt a hata kozepet nem erdekli, hogy a gyereke megfertozi-e a lanyomat, masreszt annyi felelossegerzet nincs benne, hogy egy olyan hazba nem visz jarvanyt, ahova ujszulottet varnak.
Persze, nem biztos, hogy egy delutan sikerult megfertozni a kisfiunak Rebekat, de ugye minel kevesebb eselyt adunk annak, hogy a rossz bekovetkezzen, annal valoszinubb, hogy nem kovetkezik be.
Ja, es nem ezert nem tudja bevallalni Rebekat szombatra, mert hogy ez nala meg nem lenne kizaro tenyezo. Csak akkor valami dolga van . :roll: :roll: :twisted:

No jo, probalom ugy felfogni a dolgot, hogy Rebeka nem lesz beteg, es hogy minden rendben lesz, meg igy legalabb a szules elott tobb idot tudok vele tolteni (mert ugye nekem eszembe sincs most odakuldeni hozza a gyereket legalabb ket hetig).

Szoval igy allunk most, alakul a helyzet, a szules meg konyortelenul kozeledik. Holnap megyek dokihoz, megmondja, mi az aktualis allapot.

A magyarok osszetartasarol meg csak annyi, hogy itt sem igazan jellemzo. De mar nem is keresem csak koztuk a barataimat. Van magyar ujdonsult joismeros is, de vannak britek, franciak es lengyelek. Szoval a nemzetiseg mar nem oszt, nem szoroz, csak jojjunk ki jol egymassal.

Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Hát ez aztán jól összejött nektek?! Jópofa a csaj, hogy nem figyelmeztette a szülőket, hogy bárányhimlős a gyereke?! :(
Én is elgondolkodtam rajta, hogy Sebit beoltassam ellene, eddig még nem került rá sor, de ovi előtt lehet, hogy mégis elviszem.

Kép
Kép
Kép
cas

Gem :D
Sajnalom, hogy nem tud a csaj vigyazni Rebekara, de bizom benne, hogy megoldjatok paroddal, s nem kell ezen idegeskedned az utolso napokban!

Titti :D
Anyos :roll: hat, erdekes, hogy unokajara nincs ideje :wink:
Nekunk nagyikkal "szerencsenk" van, mar nagyon varjak, hogy johessenek..anyosek dec 21-tol ket hetre, majd anyukamek jan kozepetol jonnek :roll: Nekem az a fura, hogy a szuleim mar nem is latjak ujszulottnek masodik uncsijukat....Felek attol, hogy magunk leszunk, de ez egy teljesen uj "kihivas", s valahol kivancsian varom, hogy hogyan oldjuk meg kicsiny 4 tagu csaladunkkal az uj helyzetet :wink: Bizz magatokban, az atut a soraidon, hogy nagyon szeretitek egymast, s egy baba erkezesekor szerintem a legfontosabb, hogy O ezt erezze!! A tobbi pedig majd megoldodik!
A szeretetnel tobbet ugyesem tudtok adni neki ... neha fog sirni (vagy gyakran :wink: ), lesz egy csomo baja, amire nem fogtok rajonni rogton (ehes, szomjas, fazik, melege van, ilyenekre gondolok :wink: ), de ugyik vagytok, s megoldjatok!!!!!!!
Csak ne pityeregj!! :wink:
Amit a magyarokrol, s az osszetartasrol irsz, azt akar en is irhattam volna....itt is detto ugyanez van.....ez a "kis" nemzetunkre jellemzo "osszetartas" orszaghataron belul, s kivul egyarant "mukodik", azert jo, hogy mindig vannak kivetelek, csak ritka, mint a feher hollo :lol:
Na megint jo hosszu lettem, s bocsi, hogy nincs ekezet megint ... ismet a parom geperol irok :oops:

Cas, Edith :D
Koszike a "cetlis" tanacsokat, megfogadom, s nem vagom le oket....egyebkent titkon biztam benne, hogy ilyesmi valaszt kapok, mert irni konnyebb, mint varrni :oops: 8)

Apuka szuloszoban II. - na nalunk a fejemnel sem birna, a masik vegere nem is gondoltam...van olyan apuka, aki arra kivancsi??? :shock: ugy gondolom, hogy nekem is jobb, ha "egyedul" vagyok, nem szeretem, ha mindig az kerdezgetik (barki), hogy faj? jobb mar? mit segitsek?, amikor kinlodom...olyan vagyok, mint a vadallatok a vadonban, ilyenkor elvonulnek :wink:
Aztan itt a vadidegen kornyezetben lehet, hogy az elso 5 perc utan en fogok konyorogni, hogy jojjon be :lol:

Ismet eldugulok...megyek folytatom a vasalast...mar nagyon unom, de meg 7-8 pelus van (legalabb az mar egyszeru)..majd fasirt sutes, s lassan talan apuka is hazajon....
+1sztori - Kristof tanul (ugy csinal, mintha), egyszer csak jon le, hogy mi van????? nagy szemekkel, ijjedt arccal :) mondom, hogy semmi, mi lenne...erre o, hogy azt hallotta, hogy "folyik, folyik" :lol: egyem a kis szivet, lattam rajta, hogy nagyon megijedt.....haat igen, valahol erre szamitok, amikor azt mondom, hogy majd nekem kell a lelket bennuk tartani :wink:
:arrow: :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Gem :twisted:
Ez nagyon duhito!!! Nem is tudom, hogy en mit csinalnek....szo nelkul tuti nem turnem... s meg ezert fizettek is :twisted: :twisted:
nagyon szoritok, hogy ne legyen gond, sem Rebekaval, sem Zsofival, s termeszetesen Veled sem....szerintem szolj a dokinak (biztos, ami biztos) holnap, hogy a kislanyod ilyen himlos kornyezeben volt :shock:
Tudod mar, hogy kit kertek meg helyette??? En ezek utan vegleg keresnek valaki mast...meg akkor is, ha az elso ilyen volt, ennel tobb felelosseg kene, hogy szoruljon egy (elvileg) felnott emberbe :twisted: :twisted:
Huuu en is felhuztam magam ezen a sztorin, bocsi :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok! Igen aluvázas 3 részes. Sajnos csak ekkorát tudtam beilleszteni!
Lányok! Aki kinn él külföldön elmeséli nekem nekünk miért van ott? Hogyan jött az ötlet, kinek volt ismeretsége, munkalehetősége, meddig akar maradni? Sztem nem csak engem érdekelne!
Gem! Ha gondolod én szívesen seggberúgom azt a hülye tyúkot!

Kép
nyafi

sziasztok!

először is, Gem!
nagyon sajnálom, hogy pont most kerültök ilyen helyzetbe. bizony én sem tudnám visszatartani az indulataimat, és nagyon beolvasnék a csajnak, ez nagy felelőtlenség szerintem. nem tudom mennyire nehéz új bébiszittyót találni, de én is megpróbálnám.

én beadattam az Eszternek a bárányhimlőt elleni oltást. mostanában elég durva eseteket hallottam, amit a dokik is megerősítenek, és ha "csak" a hólyagok jönnek, akkor is annyira kellemetlen és fájdalmas tud lenni, ráadásul nem biztos, hogy minden heg nélkül gyógyul, a szájban is jöhetnek, akkor nem tud enni, és akkor vannak azok a szörnyűá szövődmények. minek vannak az oltások, ha nem ezért, hogy ezt megelőzzük.

én notórius cetli-kivágó vagyok :) mindenből mindent kivágok, levágok. amikor eltettem az Eszti ruháit nagyság szerint zsákoztam be, és ráírtam a méreteket, még nem vettem elő, de remélem nem lesz gond belőle. most már nekem is át kellene pakolnom a ruhákat. is..

Tittina! olyan rendes egy párod van ;) ez a lényeg! az a tuti, ha csak magatokra számítotok, ha ezen felül alakul valami, az csak jó.

apás szülés.
én nagyon szerettem volna, ha ember bent van, de mivel az a típus, hogy belép a kórházba és rosszul lesz. konkrétan nem volt életében olyan vérvétel, ami miatt ne ájult volna el, így aztán és soha nem erőltettem, mindig azt mondtam,, hogy majd eldönti, szeretném, de tudom, hogy fizikailag rosszul van tőle.
amikor kiderült, hogy császár, el is könyveltem, hogy akkor egyedül leszek (nem is mondtam neki, hogy be lehetne jönni). én döbbentem meg a legjobban, amikor a szülésznő megkérdezte tőle, hogy akkor apuka bejön, és ő mondta, hogy természetesen!! beöltözött zöldbe meg minden. ott akart lenni velünk. közben volt, hogy leült, meg ilyesmi, de odafigyelt magára is és semmi baj nem lett. én nagyon büszke voltam rá is, és ős sem bánta meg.
szóval még az utolsó pillanatban is eldőlhet minden :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Cas
Igen, azzal hogy az a 3 nap nem a világvége és hogy látni fogja az én drága Párom még a kisfiát egész életen át, én is így vagyok. De amikor ezt így kifejtette nekem, akkor semmi szívem nem lett volna ezekkel a szavakkal letörni :) . Majd hozza az élet, ahogy hozza...

Gem
Tényleg bosszantó és felháborító a dolog és nagyon nem is tudok mit írni, mert a többiek már elég jól kitárgyalták ennek a lökött tyúknak a jellemzését.
Drukkolok hogy minden megoldódjon.
Hozzáteszem a barátok, ismerősök sem tudnak mindig gondolkozni, még akkor sem ha kisgyermekesek (szóval emlékezhetnének a várandóssággal kapcsolatos ki nem mondott szabályokra). Nekünk van egy baráti párunk, ahol van egy 3 éves kisfiú és kb. 1 hónappal ezelőtt áthívtak hogy menjünk kicsit dumcsizni. Már ott vagyunk egy jó ideje, a kisfiúval játszom kicsit, puszi ide-oda (amikor megérkezünk) stb. mire 2 óra ottlét után fél füllel hallom, hogy ma ugyan volt oviban a csöppség, de igazából még nem tudják holnap mi lesz, mert éjszaka magas láza volt és hányt is. Persze én lefehéredtem és kissé észrevétlenül, de elkezdtem a gyerektől távolodni, arra a kb. 15 percre amíg ott voltunk, mert óvatosan jeleztem Apának, hogy na én most menni akarok.
Szerintetek ez normális dolog, hogy valaki nem szól, amikor még azt sem tudja, hogy beteg-e e fia (csak sejti), hogy áthív egy kismamát és nem elég hogy egy légtérben van vele, de még nem is szól, hogy ha lehet ne puszilgassa? Tudjátok a gyerekek milyenek, rajtuk pedig nem látszik annyira, ha betegek.
Bezzeg ha az ő terhességénél egy legyecske szállt az ételére már fertőzésveszélytől tartott és purpallét csapott... :twisted: . Bocsi, de most újra felhúztam magam.
Szóval Gem a Ti esetetek azért más, mert ott tuti volt a bárányhimlő és az tényleg nem játék és ráadásul ezt egy olyan okos nő követte el, aki állítólag gyerekekre vigyáz... Elég hihtetlen.

Tittina
Ahogy írták a többiek utólag ne is bánkódja az Anyós dolgon. Az is lehet, hogy annyi mindenben nem értettek volna egyet vagy annyi mindent máshogy csináltatok volna, hogy néha az lett volna zavaró.
Egy baráti kisgyermekes párnál a lány mamája jött vidékről segíteni. Már nem emlékszem pontosan hogy volt (második gyermekesek biztos tudjátok), hogy anno mondták, hogy hason aludjon a csecsemő és most mondják hogy háton vagy fordítva, de a lényeg, hogy a mama még a régebbi rendszert akarta mindig betartani, de a babó csak háton akart aludni (hason 5 perc után mindig felébredt). Szépen megkérte az anyukáját a lány, hogy ne fordítsa hasra (vagy hátra) a babát, mert nem szeret úgy aludni, ő nem akarta ezt megfogadni, mert hogy megfullad a gyerek. Miután a kislány elaludt mindig odalopózott és átfordította, mire a gyerek mindig felébredt, ilyenkor anyukája odament és újra átfordította, ahogy szeretett aludni. Ez ment 2 napig, hogy a gyereket forgatták mint a ringlispírt, mire a lány kifakadt és úgy összekülönböztek, hogy utána a férj békítette ki őket.
Bevallom ebben az esetben értem én a nagymamákat, hogy jót akarnak, csak nem mindig bírják ki, hogy ne bírálják felül azt amit te, mint anya érzel és gondolsz a saját kisbabát gondozásáról.
Szóval ilyen is lehetne nálatok is, persze nem biztos, de talán kicsit vígasztalhat...

Szilvi72
Hűű, tényleg el tudom képzelni a két fickó arcát (főleg Kristófot), amikor bejelented, hogy indultok... :). Azért olyan édes ez a fajta izgalom és törődés tőle.

And
Igen, én is pont ezt írtam, hogy a legjobb az egészben, ha valaki meggondolja magát arra is van lehetősége, hogy bemenjen (persze nem mindenhol), ha pedig végig kitart amellett, hogy nem szeretne benne résztvenni, az is normális és nem erőszak az egész.
Gondolom hogy büsze voltál a Párodra nagyon egyébként... :) .

Kép
solymosy

Ja az apás szülésről még egy dolog And.
Az én egyik kolléganőm férje nem hogy végignézte a kitolási szakasz elöl, hanem még le is fotózta (persze nem mutogatták az egész rokonságnak, csak maguknak kellett).
Őt mindig is érdekelte ez a dolog és valahogy el tudod vonatkoztatni és a végén csak arra gondolni, hogy a saját feleségét látja és a kisbabájuk születését. Végül is az én Páros is nézett már végig egyszer premier plán egy szülést a TV-ben, amit kimondottan az edződés kedvéért tett. Becsülettel megtette, bár persze tisztában volt vele, hogy ott nem én fekszem, csak egyszerűen tudni akarta hogy is történik az egész pontosan.
Én ezt sem furcsálom, mint ahogy azt sem ha valaki egyáltalán nem szeretné az egészet látni. Mindannyian mások vagyunk és mindannyian máshogy állunk a dolgokhoz. Amit az egyik ember bír és elvisel azt a másik nem és vannak más dolgok amit pedig a másik tud végig csinálni és az egyik nem.
Szerintem pont ez a jó abban, hogy ennyire különbözünk... :)

Kép
solymosy

épp várom, hogy a képeket elküldje a postaládámból, aztán megyek szépítészekhez (fodrász, kozmetikus) :) ki tudja mikor tudok legközelebb menni.

Igen Réka, sztem is szép dolog elfogadni, hogy különbözőek vagyunk, bár néha nagyon nehéz. én úgy örülök, hogy anyukám annak ellenére, hogy sok mindent talán nem úgy csinálna, mint én, emlékszik, hogy amikor ő volt friss anyuka, neki milyen volt, hogy beleszóltak, és azt mondtam, hogy az eszti az én lányom, mindig mondjam, hogy én mit akarok, és az úgy lesz,m mert én vagyok az anyja, és ezt be is tartja. még akkor is, ha van, amikor szóvá teszi, hogy szerinte valamit talán épp elrontok. én ezt nagyon értékelem.
amikor született az eszti, és nehezek voltak az éjszakáink sokszor végighallgattam, hogy adjak neki egy kis teát (orosz teát, máig nem tudom mi az, de a védődő is azt mondta) egy kis citrommal, cukorral) éjjelente. nem adtam. egy idő után nem mondta, megértette, hogy már új szelek fújnak.
hát nem tudom, amikor az Eszter meg a tesója lesz anyuka, én hogyan fogok viselkedni ;) úgy azért nem, mint amit te írtál az ismerőseidről, az elég durva.

KépKép
KépKép
and

mármint ő mondta, hogy az Eszter az én lányom..

KépKép
KépKép
and

And
Hogy viselte Eszter a bárányhimlő-elleni oltást? Én is azt hallottam, hogy nagyon durva szövődményei vannak mostanság a bárányhimlőnek, érdemes beoltatni a gyereket ellene...
Ruhák zsákozása: persze, először én is méret szerint raktam el, aztán ide-oda adogattam belőle kölcsön, és persze, hogy azóta jól összekeveredtek! :lol: Most megint rendbe raktam őket, kíváncsi vagyok meddig marad így?! :lol:

Réka
Persze, igazad van, hogy nem hűtöd le a párod!!! :) Csak azért írtam, hogy akkor se keseredjen el, ha mégse jön össze a külön szoba. :roll:

Sebi kitúr!!!!!
Majd jövök!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
képzeld, a szadista anyja egyszerre adatta be neki a prevenarral (pneumococcus elleni, már csak a bölcsi miatt is), az egyik a lábába, amásik a karjába. előtte mondtam, hogy lesz egy kis pukk, ami egy picit fog fájni. nem örült neki, de hamar megvígasztalódott. kapott matricát :) mikor öltöztünk már büszkén mesélte, hogy kapott pukk-ot a combjába :) utána semmi nem volt. úgy vagyok vele, ha nem is egész életre szól (erre azért még nincs elég tapasztalat sztem), majd ha már gyerekvállalás előtt lesz, majd megnézik, hogy kell-e még egy oltás esetleg.

KépKép
KépKép
and

egyébként mostanában napról napra okosabb. eddig mindig sírt, amikor vizsgálta a doktornéni. legutóbb megbeszéltük, hogy mit hogyan kell csinálni (eddig is megbeszéltük, mégis mindig üvöltött), szóval egy hang nélkül együttműködött, olyan büszke voltam rá. nemrég voltunk szemészeten, ott is eddig kellett pupillatágító csepp, most meg mindent csinált, amit kértek tőle. olyan jó, hogy már egy nagylányom van :) :)

na rohanok

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Egy gyors bekukk...

And
Gratula a nagylányhoz! ..a nagylányos viselkedéshez!

Beleszólás a nevelésbe
Remélem azalatt az 1-1 hét alatt, amíg itt lesznek (Anyu és Anyós) nem fogunk összeveszni.
Nekem is van elképzelésem és nekik is - ami biztosan más...
Pl. én sem fogom teával itatni - mert a víz egészségesebb..
De egy hónap múlva kiderül, hogy lesz e veszekedés :wink: nem szeretnék :?

Most nézelőtem itt - jó árak vannak - csak késő, már mindenünk megvan...
www.babaholmiolcson.hu

Felfedeztem a hasam alján 4-5 db kis 1-2 centis pirosas csíkot :cry:
Már nagyon feszül a hasam, a bőröm - sajna mégis jönnek a csíkok..

Megyek főzni - Szép napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

And
Igen, a prevenar nekünk is felmerült, mert Sebi eléggé hajlamos a legegyszerűbb náthából is frankó hörghurutot produkálni 1-2 nap alatt, de aztán elnapoltuk a témát a gyerekdokival.
Viszont mielőtt megy oviba meg fogom vele beszélni mindkét oltást, mit javasol.
Bárányhimlőt simán elkaphatja oltás mellett is, viszont sokkal gyengébb lefolyású lesz (barátnőm fia oltás után pár hónappal elkapta, de gyakorlatilag alig volt pár pöttye, és pár nap alatt nyomtalanul túl volt az egészen).
Hogy az oltás hatása meddig tart azt szerintem tényleg nem tudhatják még pontosan, olyan régóta nem oltják ezzel az anyaggal őket szerintem se... :roll:
Ügyes nagylány már Eszter, szegénykéknek akkora trauma tud lenni a doki, Sebivel is mindig meg kell előre beszélni, hogy most nem lesz szuri (egyszer vérvételen nagyon megkínozták).
Szemészet... brrrrrr... :(

Kia
Őszinte részvétem a csíkokhoz... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Valoszinu sikerult Rebekanak benyalnia a baranyhimlot. Pottyoket meg nem latok ugyan, de laza mar van, es ma nagyon levert volt, amig meg nem kapta az elso lazcsillapitot.

A nodokim azt mondta, hogy a baranyhimlo megjelenese elott mar egy hettel fertoz. Szoval volt a kiscsajnak boven ideje az elkapasara, de ez meg nem menti fel a not az idiota viselkedese alol.

Szoval rendesen kivagyok, mert ugye a szules alatt meg csak-csak meg tudtuk volna szervezni, hogy valaki jojjon ide hozzank, es vigyazzon ra, de ha beteg, nem szivesen veszem, hogy az apja se legyen mellette. Szoval valoszinuleg nem lesz apas szules, es ha a gyerek beteg, vagyis fertozo beteg, akkor a korhazba sem fog tudni bejarni hozzam, sem o, sem az apja, aki az egyetlen, aki vigyazni tud ra. No, nem ecsetelem tovabb. Tudom, hogy csak par naprol van szo, de hat akkor is milyen dolog mar, hogy pont akkor nem tudnak majd bejonni hozzam, amikor a legnagyobb szuksegunk lenne egymasra.

Mas: mar 2 centire nyitva van a mehszaj, lassan, de biztosan, nyilik az magatol is. Ma lehuzta a doki, azt hiszem a mehnyakszajrol a burkot (bocs, ha hulyeseget irok), elvileg ez is segitheti a tagulast. En csak ertekelnem. Ha meg szombat estig nem jon magatol, akkor szombat este 8-kor befekves, vizsgalat, ctg es inditas. Masnap delre legkesobb meglesz a baba, bar en nagyon szeretnem, ha addig azert nem kellene kibirnom.

Fajogat a pocim, egy kicsit jobban, mint eddig, de ez meg nem az igazi.

Az meg hogy Rebekat a betegseg lezajlasa utan hol helyezzuk el, hat igazan fogos kerdes. Tulkepp nekem semmi gondom nem lenne azzal, hogy maradjon itthon, mert ugye en mar 9 honapos koraban "visszamentem" dolgozni, es szivesen lennek a ket gyerkovel itthon. A gond csak az, hogy tenyleg kell a gyereknek, hogy korabeliekkel legyen, kell neki a flamand, hogy valamennyire ertse, amikor mar oviba megy februarban. Itt pedig nem ugy megy, hogy egyik naprol a masikra leakasztasz valakit, aki majd vigyaz ra. Szerencsenk volt, erre a csajra "csak" 3 honapot vartunk, de nemigazan lehetne most mashova elhelyezni, masreszt meg Rebeka is megszokta, hogy hozza jar. Most kivenni, keresni valakit megint 2 honapra, aztan februarban megint uj helyre elhelyezni, nem hiszem, hogy okos dolog lenne. Bar reszemrol keresztbe lenyelnem a not, csak visszafogom magam.

Nyafi, azt hiszem te kerdezted, hogy miert vagyunk itt.
En kaptam munkat, a Kulkeren nehany eve elvegeztem masoddiplomakent az EU-szakiranyt (komplikaltabb neve volt, ezt most inkabb nem taglalom), mar azzal a celzattal, hogy egyszer esetleg kijuthatnek az egyik EU-intezmenybe dolgozni. Aztan kiirtak az elso versenyvizsgakat 2003-ban, en jelentkeztem, mintegy masfel ev alatt le is zajlott az iras-es szobeli vizsga, majd amikor megtudtam, hogy Rebeka 5 hetes a pocakomban, kihivtak az elso interjukra. Persze nem tudtam jonni, halasztanom kellett, es csak remenykedtem, hogy nem uszott el a lehetoseg. Aztan amikor Rebeka 5 honapos lett, jelentkeztem naluk megint, hogy akkor most mar keszen allnek, es hivtak. Kijottem interjukra, es nehany honap utan mar kint is voltam kis csaladommal. Nem tudtuk, hogy vegleges lesz-e, fogalmunk sem volt rola, hogy milyen Belgiumban elni. Aztan hamar belattuk, hogy ugyanazzal az erofeszitessel, mint Magyarorszagon, itt szazszor tobbet el tudunk erni, tehat maradtunk. Nem tervezzuk a hazamenetelt, legalabbis nem a kozeljovoben. Itt vettunk hazat, ide kot a munkam es probalunk ugy berendezkedni, hogy minel jobban erezzuk magunkat. Ehhez persze kellett egy olyan partner, mint a parom, akirol csak szuperlativuszokban tudok bezelni. Ha o nincs, nincs kijovetel sem. Titkarnokent dolgozom. Szeretem, amit csinalok, es orulok, hogy 3-4 nyelvet kell gyakorolnom napi szinten. Ha pedig lesz feljebbjutasi lehetoseg, meg probalkozom. Diohejban ennyi.

Ja es meg valami: irtam Benszinek tegnap, es ma valaszolt. Azt mondta, hogy "Dora nott egy picit, bar meg nem erte el az 1500 grammot, de alakul. Valoszinu csaszar. Huzzuk, mig birjuk. Balazs koranak megfelelo. Zart mehszaj."

Sok erot nekik!!!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem
Sajnálom, hogy épp most jött a himlő.
Nektek is és Bensziéknek is sok erőt, kitartás.

Holnap védőnő, közben itthon FESTÉS :lol: végre.
Így már a héten elkezdhetek pakolni, takarítani, stb.

Jó éjt! Sziasztok!
Majd jelentkezem.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szegény Kia! Sajnálom a csíkokat. Én még reménykedem, hogy nem lesz.
Gem! Köszönöm a sztorit. A férjednek is sikerült elhelyezkedni?

Kép
nyafi

Sziasztok,baba mama jól vannak.1610g,és 45cm.Képeket később csatolok.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Csak gyorsan....hitel megvan, ház kifizetve, 15-20-a körül költöznek ki, festők kezdenek 19-én, voltam szemésznél, nem vmi jó a szemem, császár javallott, hát ez van, 15-én nst (el se hiszem, hogy itt tartunk), mostanában kicsit feszült vagyok, éjszaka aludni már egyre inkább nem tudok, sokminden összejött a végére, amúgy minden oké. Lassan elkezdem kimosni a ruhákat, ill. bedobozolni a költözésre a cuccainkat, remélem Benci addig kitart, amíg az új helyen rendbe lesz téve minden, ez is idegesít :(
Ja, 2600 g-ra becsülte a gép a dokinál...

Jövök, amint tudok, és akkor visszaolvasok, vigyázzatok magatokra ebben a hideg, esős időben!!!!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!
Csak egy villámlátogás :?
A lakás alakul, már a gyerekszoba padlóját rakják kezd szobaformája lenni :)
Ma voltunk dokinál a kiscsaj BEFORDULT!!!!
Hallgatott a fiam szívhezszóló szavaira. Olyan aranyosan kérte a hugit, hogy forduljon meg, mert az jobb lenne anyának is meg neki is, Barbi meg szót fogadott. :lol:
Csajok, 2 variácó van vagy nagyobb lesz Barbi mint amire számítottunk, vagy behozta az elején elcsalt 2 hetet és november végén fog születni. Minden mérete 37 hetesnek felel meg. A becsült súlya 2978 gramm. 3 hét múlva megyünk legközelebb dokihoz, remélem tartjuk a decemberi időpontot. :oops:

drumka

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van ebben a rossz időben.
Voltunk ma dokinál, teljesen zárt a méhszájam, azt hittem legalább egy picit kitágultam már, de ez a pici fiú nem akar még kijönni.
Pedig én nagyon reménykedtem :wink:
Vizesedik valaki?
Én elkezdtem, már mindenem olyan nehéz.Estére egy picit el is fogy a türelmem. :wink:

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Gem - sajnálom a bárányhimlőt!!! Sok-sok erőt és kitartást kívánok, hogy "túltegyétek" magatokat ezen a nagyon nem könnyű helyzeten! Nem tudok okosat írni, mert én - ismerve magamat - nagyon kétségbe lennék esve :roll:

Szilvi - kitartás, te is már nagyon közel vagy a "célvonalhoz"!

Drumka - csak nem akar még Barbara kibújni :roll: Nem ér beelőzni :D

Kriszti - gratula a házhoz! s nagyon figyelj magadra, nehogy ténylg túlterheld magad (testileg, szellemileg), s Bencus megunja odabent :wink: még korai!! Ja, s mi egy napra vagyunk kiírva, nem?? Hol veszett el a vonalzón lévő egy nap (különbség) :?: :roll:

Rohanok, mert program van, csak gyorsan átfutottam, s amire tudtam reagáltam! Többieknek, s magunkról majd holnap!
Addig is kellemes estét!
Sziasztok,
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ancsa :D :D :D
Üdv újra köztünk, köszi a híreket, s várjuk a képeket!!!!!
Ezt még muszáj volt.... :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Huh, én hulla vagyok! A délelőttöt végigrohangáltuk (megőrülök, hogy nem lehet bélelt nadrágot kapni Sebi méretében, a téli bundás bakacsok meg 15 ezer Ft körül mozognak?!??!), aztán míg aludt nagytakarítást csaptam a nappaliban ablakpucolásostól, mert mikor felkelt indultunk a Kikába, mert elkészült végre a függöny!
Azóta ki is vasaltam, fel is tettem, szuper lett! :)
CSak alig bírok lábra állni, annyira fáj a derekam. :(
Na mindegy, az eredmény a lényeg! :)

Gem
Na hogy vagytok??? Jelentkezz!
Drukkolok, hogy Rebeka mielőbb legyen túl ezen a nyavalyán!

"Ancsa" (gondolom a párja? :))
Várjuk a képeket és a beszámolót, hogy vannak a csajok? :)
Addig is sok puszi nekik, vigyázzanak magukra!!!

Kriszti
Gratula a házhoz!!!!!! :) Végre-végre! Igazából nagyon gyorsak voltatok!
Igaz, hogy így nagyon hajrás a vége, de küldök egy kis ragasztót Bence popsijára, hogy kihúzzátok a 40. hétig, és akkor szép tip-top otthonba érkezhet a vadiúj házatokba! :)

Drumka
Grat a fejvégű fekvéshez! Remélem én is jól érzem, és az én csajom se faros már. Jövő héten megtudom... :roll:

Szilvi17
Nemtom mennyire vigasztal, de én szülés előtt 10 nappal kezdtem iszonyúan vizesedni... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Örülök, hogy Ancsa és Réka jól van!

Kriszti
Gratula a házhoz!
Bence biztos megvárja a beköltözést! Nyugi!!! :wink:

Drumka
Gratula a beforduláshoz!
Szép nagy méterek....

Cas
Én már ablakot sem takaríthatok - ma mondta a védőnő :? :oops:

Szilvi17
Vizesedés?
Igen. Vasárnap kezdődött , akkor dagadt be először. Pedig aznap nem sétáltam sokat.
Azt mondta ma a védőnő, hogy ez már normális.. :?

Ma megbeszéltünk mindent a vnővel. Egy idősebb nő a gyermekorvosunk , hozzá tartozunk területileg.
Állítólag nem kell vele előre beszélnem, majd akkor találkozunk, ha megszületett Manó és eljön hozzánk.
Elmondta, hogy csak az alkoholt és a .. hintőport kell megvenni.

A vérnyomás jó, a súlygyarapodásom pedig "könyvbe illő" :wink: :oops:
Eddig 8-9 kg .... a vízzel együtt.

Én is attól tartok, hogy hamarabb jön Manó, de remélem decemberog kitart.

A festés félig kész , holnap már pakolgatunk mindent a helyére.

Pénteken lesz az utolsó vérvételem, CTG, stb.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Orulok, hogy mindenki ilyen jo hirekkel jon!!! Orulok, hogy mindenkinel szep lassan rendezodnek a dolgok, es jo erzessel tolt el, hogy vegre lassan mindenki elkezd keszulodni konkretan a baba fogadasara. Ma voltam ctg-n, lattam egy nagyon pirinyo kicsifiut, ugy egynapos lehetett, a papaja olyan buszken hordozta, hogy 10 centivel a fold folott jart! Aranyosak voltak!

Rebekanak meg nincs baranyhimloje, lehet, hogy lappang benne, de meg nem jott ki. Viszont van fulgyulladasa, attol a laz, es a levertseg. De elvileg ez 3 nap alatt elmulhat, legalabbis az antibioval, amit kapott.

Ujdonsag, hogy talan ez a burokelhuzas vagy mi a fene hatott, mert ejszak voltak fajasaim, aztan napkozben is, csak nem rendszeresen. A ctg ki is mutatta oket, noverek is orultek neki, hat meg en! Olyan jo lenne, ha magatol beindulna a kisasszony.

Ja es meg egy furcsa dolog. Ma reggel, mikozben nyujtoztatni probaltam faradt csontjaimat, hallottam belulrol egy olyan "plopp" szeruseget. Azt hittem, ott folyik el rogton a magzatvizem, de az egesz csak hiu abrand volt. Viszont ugy gondolom, Zsofi behelyezte a buksijat startpozicioba, vagyis legalabbis titkon ezt remelem.

Napkozben nem jottem, mert gyerekorvos, aztan ctg a korhazban, es mire hazaerek mar csak arra van erom, hogy leheveredjek, a felallas meg beletelik nehany oraba.... ez mar tenyleg a veg. Azert valahol orulok, hogy nem november 7-iken erkezett Zsofi!

Megyek, most erzek egy kis energiat magamban, osszeszedegetem a nap romjait a lakasban....

Nyafi!
Nem, a parom meg nem helyezkedett el. Eddig o volt itthon Rebekaval, mert mi nem ertunk egyet a belga rendszerrel, miszerint 4 honaposan dugd be a gyerekedet a bolcsibe. Jo apa, es felnott a helyzethez. Most majd megprobalunk valamit talalni neki, viszont a gond csak az, hogy en szeptemberben mar megint dolgozni fogok, es akkor meg Zsofi nagyon pici lesz ahhoz, hogy bolcsibe menjen, szoval megint helyzet lesz. De majd akkor megoldjuk, nem parazunk elore.

Puszi mindenkinek, aludjatok jol
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Én is örüök mindenkinél a jó híreknek! :D

Kia, Szilvi, nagyon sajnálom a vizesedést. Nekem reggelre szoktak megduzzadni kissé az ujjaim, az egyik szűkebb gyűrűm mindig nyomot hagy. Ma reggel le is tettem, mert szörnyen viszketett alatta. Azonkívül még nem láttam semmi jelét, remélem, nem is lesz. Krisztával is épp az utolsó napokban volt kissé duzzadt a bokám, de azt nem is lehetett vizesedésnek nevezni igazából. :roll:
Kia, sajnálom a csíkokat is. Én is állandóan lesem, de eddig, szerencsére, nem jött elő egy sem. A hasam most kb. akkora, mint amikor Krisztával mentem szülni, tehát ezentúl már ismét tovább nyúlik, feszül, de reménykedem, hogy hátha nem reped meg. Eleinte nem kentem, de vagy két hete rendszeresen kenem, ezúttal zsíros kézkrémmel. Szerintem te is kenegesd tovább, mert nem mindegy, mekkorák lesznek. Amúgy mindjárt lejár már és nem -nyúlik tovább a bőr.

8-9 kiló? Gratulálok! Én már enyhén szólva a 15-16-nál tartok, bár igazából nem látszik, csak érzem magamon. :roll: Mondjuk itt senki nem paráztat emiatt, nem szokás a kismamákat diétáztatni, csak ha komoly baj van. Mondjuk nem is érdekel, mert majd leadom. Kriszta után is visszamentem a kezdeti súlyomra. Igaz, hoyg diétával, de sikerült. :roll: :)

Gem, azért meglehet, hogy mégis a burok repedt meg, én nem tudom, milyen érzés ez, de mások is ilyen pukkanásszerűnek írták le. És a magzatvíz, tudod, szivároghat is, szép csendesen, nem kell elfolynia az egésznek egyszerre. Drukkolok, hoyg hamar túllegyél rajta! :)
Rebekának gyors gyógyulást! Ez a fülgyulladás sem hiányzott, de hátha hamar felépül. A bárányhimlőt meg nem is biztos, hoyg elkapja. Kriszta egyéves volt, amikor egész nap sógornőmékkel együtt voltunk és a gyerekek sokszor összebújva játszottak, estére pedig a nagyobbik fiú tele volt pöttyökkel. Paráztam én is, hoyg mi lesz, de a doktornő megnyugtatott, azt mondta, nem olyan vészes ez a himlő és minél kisebb a gyerek, annál enyhébb lefolyású tud lenni. Amúgy 3 hét a lappangási ideje, én 3 hétig tűkön ültem mégis. A 3. hét vége felé mondja sógornőm, hogy a kisebbik fiún is kijöttek a pöttyök, már eg voltam győződve, hoyg pár nap és Kriszta is himlős lesz. És mégse. a kis szervezete erősebb volt annál. Hátha így lesz Rebekánál is. MOst mindenesetre adj neki C-vitamint, illetve ha van, immunerősítőt, hogy minél hamarabb legyőzze a vírust, mégha el is kapja. Azért szorítok, hoyg ne üssön ki rajta! :)

Kriszti, gratulálok az események gyors egymásutániságához! :) Drukkolok, hogy idejében befejezzétek és nyugodtan, már az új házba tudjátok vinni a babókát! :)

Ancsáéknak én is továbbra is sok egészséget és gyors gyarapodást kívánok. Már nincs is olyan sok a 2 kilóig! :) A képeket várom én is!

Szilvi17, kitartás, már úgysincs sok hátra!!! :D

Cas, nekd már nem hiányoznak az ilyen strapák! Vigyázz, nehogy úgy járj, mint én! Persze, nem okoskodni akarok, hisz tudom, hoyg amit meg kell, azt meg kell csinálni, de inkább beosztva, mint egyszerre mindent. Mutass képet a függönyről! :) Azért remélem, akkor ma inkább pihensz, azaz lightosabb napod lesz! :)

Kb. ennyit tartottam észbe abból, amit olvastam, nézzétek el, ha valami kimaradt... :oops:

Puszilok mindenkit és szép napot kívánok. Itt ma esik az eső. Tegnap is esett, sőt, egy adott pillanatban jó nagy hópelyhek is keveredtek az esőbe.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?