Sziasztok!
Na most agyilag padlón vagyok,kifáradtam az utóbbi napok eseményeiben...
Kicsit megingott a hitem a csoportot illetően
.Nem a bölcsivel, a gondozónénikkel van a gond,hanem a gyerekekkel.
Az életkori összetétel elvileg Villő korának megfelelő,tehát 2 év körüli gyerekek vannak,plussz a 2 fogyatékos kislány.Kicsit mégis úgy érzem,hogy visszafelé haladunk,mert ezek a gyerkőcök(akiket eddig láttam),egyenlőre nem olyan fejlettségi szinten vannak,mint mi.Ez így kicsit nagyképűen hangzik,de akinél van nagyobb csemete,az talán tudja,miről beszélek,mert a nagyok nagyon tudjk húzni a kicsiket.
Szl nálunk már nem pálya az egész napos tengés-lengés,kiborítom a játékokat,eldobálom,megrágom a mesekönyvet stb...
Szl úgy érzem,ez Villőnek nem elég.És van ugye jópár durva gyerek is abban a csoportban,bár ez ugye mindenhol előfordulhat.
Ma beszéltem a kedvencebbik gondozónéninkkel(tudni illik ők voltak Bulcsú gondozói is anno) és elmesélt mindent,hogy Villő milyen okos(ő mondta
),megért midnent és szépen eljátszik,meg lehet vele bmit értetni,elfogadja a dolgokat,még ha kicsit nyafizik is hozzá,szl nyugis csaj....
Kérdeztem,hogy miylenek a gyerekek,játszik-e velük a Barbarán (akit egyébként is ismerünk) kívül és elmondtam az aggályaimat ezen a téren.Azt mondta,hogy vannak nagyobbak is,csak most pont egyik sincs,de jövő héttől már lesz és velük akkor lehet külön foglalkozni és az Villőnek is jó elsz már.Szl most meginogtam,mert az eredtei elhatározásom az lett volna,hogy nagyobb csoportba kérem Villőt,annak ellenére,hogy ismerjük itt a gondozónéniket,meg is bízok bennük és hogy 1-2 lépést egy barátnőmön keresztül ezirányba már tettem....
Szl nem tudom,hogy ezt most csak az én anyai szívem látja így,mert Villőnél nem megy olyan egyszerűen,mint anno Bulcsúval,vagy mert ez esetleg tényleg lehet probléma.Az említett kislány,Barbara anyukája is fontolgatja a másik csoportba átmenést,bár ők már fél éve ide járnak,mert elég sok rosszat tanul a kislány itt.Tény,hogy a fogyatékos gyerekekkel nehéz és hát a nagy 3 éves lányka elég durva és a fiúk között is van 1-2 vehemensebb,de hát nemt udom,hogy nagyobb csoportban nem állna-e ez uúgy fent.vagy akár majd az óvodában is megtanulnák,ha éppen itt nem...
No szl ez az én dilemmám,egy kicsit hosszúra sikerült,elnézést érte
Ja,és hogy jót is írjak...bár reggel volt ordítás,szépen eljátszott tegnap is,ma is és beszélget is a gozónánikkel,már repetát is kért gyümiből és ma már magától ment az ágyához(miután beletörődött,hogy nem ebéd után,hanem alvás után megyek) és ma nem sírva ébredt,igaz jóval előbb,mint itthon szokott
.
Csilla
Gyönyörűek a gyerkőcök
:)!
Nem tudom,mikor tudok MSN-re menni,mert estére mindig hulla vagyok,be sem kapcsolom a gépet.ÁLtalában a suliból netezek,ott meg nincs telepítve
.....Vagy majd rákérdezek...
Sasha
Elég érdekes hozzááláás tényleg a vezetőség részéről...
Nem értem,hogy a tisztasági festés is hogyan tudja elbliccelni,mert ha jön egy ÁNTSZ ellenőrzés,mit mond?
Amúgy dícséretes,amit ennek ellenére a szülők és a gondozók megtesznek!!!!
Én is bízok az 1 %-ékotokban
...
És én is tuti így el leszek szontyolodva,ha több már nem lehet
....
Zita
Köszi
.Hát fejlemény feljebb...
Asszem ez nekem nagyobb probléma,nem a gyereknek
.
Csoportpénz:nálunk most megemelik és abból fogják venni a zsepit,szalvétát ,wc papírt stb,mert eddig itt is vinni kellett,de hol hozták egyesek,hol nem,így legalább tuti lesz
.Így lesz 500 Ft a csoportpénz,ebből tehát állják ezeket az eü dolgokat és mellé a jeles napokra a kis ajándékokat,ilyesmit
.
Na most megyek,mert a fiamért is menni kéne vkinek
....
Puszi