Sziasztok!
örömmel jelentem, peti nekiállt beszélni!
Kb két hete számoltam össze, akkor 30 szóig számoltam. Azóta még legalább ennyi újat tud
Kivettem a könyvtárból a Füzesi Zsuzsa féle "gyermekdalok" sorozat második könyvét ennek a címe Eszterlánc. (erre gondoltatok?)Nagyon jó általam is ismert gyerkdalok vannak benne. Igaz, egy hete vettem ki, de azóta csak és kizárólag az "én elmentem a vásárban"-t kell énekelni. Az egyik oldalon vannak a dalok, másikon a rajz. Ehhez pl egy nagyon édes rajz van, középen egy kislány, körülötte a dalban szereplő állatok (pulyka, tyúk, kakas, csibe, liba, kacsa, disznó, bárány, kecske és ló. ) Amikor éneklem, mindet megmutatja, ma pedig elkezdte, hogy Ő "énekli" hozzá egy két állatnál, hogy pl csibe mondja:-csipcsip. Persze a kakas nem a dal szerinti bokrétát mondja, hanem Peti fordításban: "kakari"
Szóval haladunk haladunk. Két hete két héten át következetesen Csabinak szólította az apját (mondjuk, nem Béla, valóban így hívják), hiába próbáltuk lebeszélni, az Árkádban is így üvöltözött nekünk: Annnyaaaaaa, Csabiiiiiii......mindenki nézett, hogy de ügyi vagyok, szereztem egy új apukát
és már terhes is vagyok
Most hétfő óta teljesen magától (érdekes, mi ezt a szót nem is használtuk) Apuka-nak szólítja teljesen tisztán az apját. Mindenki el van olvadva, csak Apa érzi kicsit sziruposnak. Engem Anyiiiiii-nak becéz. Pár napig összekapcsolva a következőt mondta: Any-iá-iá-iá
iá : csacsi. Bár már mondja a csacsit is.
A múltkor a metrón jól beégetett egy csajt. Felszáll egy nyakig felnyomott mellű bige köldökig kivágott topban. A metró megáll az alagutban, viszonylagos csönd, csaj szemben ül. Peti rámutat, felvisít: Néénniiiii. Mindenki mosolyog, csaj is. Peti: Ciciiiiiiiii
Ja, és mutatja a hasam, és mondja: Tesóóóó
Szóval haladunk, haladunk
Köszönjük a drukkot.
Puszi: Kata