Sziasztok!
Én okt. 9-re vagyok kiírva, úgyhogy nemsokára aktuális a névadás!
Szerencsére elég könnyen ment. Én szeretek olyan nevet választani, ami ritka, de nem furcsa, ill. beleillik a magyar nyelvbe (pl. Dzsenifer meg Vanessza kizárva). Szóval a magyarosabb nevek közül nem olyanokat, amivel Dunát lehet rekeszteni. Pl. sok a Dávid meg ilyenek. A divatnevek nem tetszenek.
Arról, hogy egyik név sem az igazi, úgy tűnik, csak annyit, hogy az elsőszülöttem Kamilla. Amikor nézegettem a neveket a könyvben, megfordult a fejemben, hogy talán, de mégsem, mert furi, meg mindenki a kamillateára gondol, stb, szóval nem mertem bevállalni. A tuti neveimet meg a férjem megvétózta, nem tetszettek neki. Végül ő mondta a Kamillát, furcsa volt eleinte, de aztán megszoktuk, a rokonság is megszokta. Második gyerkőc Benjámin, Beni - érdekes, most ebben a tanévben az oviban rajta kívül még két Beni van, úgyhogy nem jött be a ritkaság! Pedig akkor nem hallottam, hogy más is ezt a nevet adta volna. Ja, meg a Kamilla is kezd divatba jönni, egyre többről hallok.
Most a harmadikat várjuk, Sebestyén lesz, ez nekem tetszett már régebb óta, és hogy aktuálissá vált a névválasztás, megemlítettem a férjemnek, ő meg egyből rábólíntott, tetszett neki. Viszont lánynevünk nincs, ciki lesz, ha lány lesz mégis
!
Szülők nevei: ezt a megoldást nem igazán pártolom. Elég nehézkessé teszi a társalgást, hogy most a kis Péterről van szó, vagy a nagy Péterről, stb. Ha nagyobb lesz, és apja után kapta a nevét, jön a levél, kinek szól? Irjuk oda, hogy id, vagy ifj? Furcsa. És egy 40 éves apuka mit szól hozzá, ha ő az idősb?
Szóval a szülők keresztnevei nálam nem jöhetnek szóba, viszont második névként szívesen adjuk, meg esetleg a nagyszülők neveit.
Remélem, tudtam segíteni, de talán azóta már meg is van a név!! Szóval azt tanácsolom, hogy ha valamelyik tetszik valamennyire, be kell vállalni, mert aztán megszokjátok, és nagyon jó lesz, mert úgyis a gyerekhez kötöd, akit nagyon szeretsz! Egy lesz a gyerek és a neve.
Ja, és még annyit: minden nevet lehet csúfolni. Sajna ez elkerülhetetlen. De persze ami nyilvánvalóan nagyon csúfolható, és emiatt nem tetszik, azt tényleg ki kell hagyni.
Kinga