Az eggyel feljebbi fórumban már összeszedtem valakinek, amit a lányoktól már megtudtam és amit még megkérdeztem. Bemásolom ide is.
"Németh Éva védőnővel beszéltem telefonon, illetve babanet fórumon meséltek még frissen szült kismamák, az intézmény honlapja nem túl informatív kismamáknak.
Ellenben van szülésfelkészítés (
http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972), évente három sorozatban indítják, már túl vannak a szülőszoba látogatáson (keddenként 14.30-16-ig tartanak a találkozások). Ha valaki nem jut el oda, Németh Éva védőnővel (nagyon kedves, segítőkész) lehet időpontot egyeztetni külön látogatásra. Ha valaki a szülésfelkészítőre menne, nem kell bejelentkezni előre, a a betegfelvételen szól érkezéskor és a II. emeleti tanterembe kell felmenni.
Németh Éva
Védőnő
06/30/8509965
A szülőszobák egyágyas, apartman jellegűek.
A kórtermek ötágyasak. Egyágyas kórterem is van, fizetős, 10 000 forint / éjszaka. Előre nem kell bejelentkezni, amikor szülni érkezik valaki, akkor kell szólni, általában van elég hely.
Normál, spontán hüvelyi szülés után köldökzsinór elvágás előtt pocakra teszik a kisbabát, hagyják ott egy ideig, utána köldökzsinór elvágás és tisztogatás után két órán át a szülőszobán lehet maradni, utána kerülnek le együtt a gyermekágyra.
A gyermekágyon 24 órás roaming-in van, csak fürdetni viszik el a babát. Igény szerinti szoptatás van, de a teát (cukros vizet) és tápszert lehet kérni, az anyuka eteti a babát. Ötágyas kórterem esetén látogató nem mehet be a kórtermekbe és a folyosóra sem, üvegajtó mögül nézhetik meg a gyereket, ki kell menni a látogatókhoz.
Császármetszés esetén 6 órás tűt használnak spinális érzéstelenítéshez, nagyon rövid időre lehet megkapni a babát, utána 24 órára örzőbe kerül az anyuka. Ott csak naponta kétszer lehet megkapni a babát, rövid időre. Ha az anyuka jól van (6 óra után úgyis fel kell kelni), azért nem kell szigorúan 24 órát tölteni az örzőben. Az örzőben 10 perc a látogatás, más nőgyógyászati műtöttek is vannak."
Remélem, hasznos, további kérdésekkel a többiekhez forduljatok, én még a kórház előtt vagyok.
Tücsi