Ági!
Meg tudom érteni a történeted...nekem is nagyon nehéz volt.Velem is nagyon rendesek voltak a SOTE-n,és mivel én pont az elején voltam(6.hétben)és látták hogy van már két gyerekem,ezért is javasolták a megszakítást,de rám bízták a döntést,mert nem tudtak semmit sem garantálni,sem azt hogy 100%-ra beteg lenne,sem azt,hogy 100%-ra semmi baja nem lenne.
Amúgy ez a himlő egy ártalmatlan betegség,legalábbis gyerekekre ártalmatlan,még oviba is járhatnak vele,mivel amikor kijönnek a pöttyök már nem is fertőz.Úgy kezdődik ,hogy mint egy pillangószárny,olyan alakban lesz az ember arca piros az áll és a halánték között.Aztán egy nagyon enyhe láz(max.37,5-38)és rá kb.5 napra rengeteg apró kiütés először a mellkason,majd az egész testen végig.A kiütések megjelenése előtt 3 héttel fertőz!
Felnőttek amúgy nagyon ritkán kapják el,én is csak azért mert terhes voltam és köztudott,hogy ilyenkor egy kicsit legyengül az immunrendszer.Én először rózsahimlőre gyanakodtam(mert nem voltam,és az is nagyon veszélyes terhesekre)aztán kiderült hogy be vagyok arra oltva.
Amúgy ez a lepkehimlő is meg más is a terhesség előrehaladtával egyre veszélytelenebb.Neked is azért volt jó esélyed, hogy nem lesz beteg a babád,és nem is lett.A barinőm is 20 hetesen kapta el ezt a himlőt(mert itt sajna Gödöllőn nagyon terjedt tavasszal)ráadásul ő lombikos volt(4.)de nem lett semmi baja a kislányának(most 3 hónapos).
Örülök hogy nem lett semmi baja a kislányodnak!!!
Sajna aki ilyeneken átment, mindig aggódósab lesz ezek után..
Köszi az infót,beszélek a dokimmal!Mondjuk az mondta, hogy a végefelé tutira csinál!De nekekm van sok ismerősöm akiknél még nem csinálják?!Azért ez elég gáz ha ilyen problémákat okozhat,nem?!
Panni