Új privát üzeneted érkezett!

A főiskolára én is úgy fogok menni, hogy viszem magammal a vizsgákra, ott kapunk külön helyiséget, ahol megszoptathatom. Órákra emiatt nem is járok, dehát ez természetes. Itthon tanulok egyedül. Az osztálytársak nagyon segítőkészek, úgyhogy nem lesz ezzel gond.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre,
találtam valami hasonlót, bár ez hálózsák, és mivel a Brendonból van, enyhén drága - 15ezer körül van :shock: . Amit én mondtam, az ha jól emlékszem max 6ezer lehetett, azért is csapott le rá rögtön anyu. ja, és nem csak egy patent van a fejrészén, hanem 3, ezért is lehet rendes kapucnit csinálni belőle.

Kép

Piroska,
jó az overáll is, nekünk is van, nagyon szerettem, és az overáll mellé van ez a takaró-szerűségünk, mert jól kiegészítik egymást, illetve amikor még nem kell vagy már nem kell az overáll, akkor is jól "bevethető". Nem is beszélve arról, hogy így nem kell vacakolni a különböző plédekkel-takarókkal a baba alá-fölé a babakocsiban sem. Az overáll egyébként azért is jól bevált, mert ha babakocsiztunk, akkor zsákká alakítottam, ha meg kenguruztunk, akkor nadrággá cipzároztam. :wink:
andibab

Piroska, azért mondtam, hogy mindenki maga tudja.

thenus

sziasztok!
Köszi mindenkinek a megértését!Persze megértem én,hogy nem lehet álladnóan ithonmaradni a gyerkőccel,és azt is megértem,hogy nem lehet manapság ugrabugrálni,de mindenek előtt én azt sem felejtem el,hogy a gyerek az első!!!!!!!!! :!: mindent meglehet oldani csak akarni kell!!!!!!! :!: :!: Szerintem!!!!!!! :!:

Piroska!
Te csajszi,nagyon tetszik amit csináltok!tök jó hangod van,és még Zsaninak is tetszik!!!!!!Eddig ezt miért titkoltad??????Gratula nektek!!! :!: :D Kép

Katica!
Nagyon szívesen máskor is!Megnézem mindjárt a műveidet!!!!!!Kíváncsi vagyok rá!!!! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Andi, nekem most nagyon tetszik egy olyan zsák, mint amiről te beszélsz, de nem 6, hanem 13 e :shock: Még gondolkodom rajta. tavaly nem kellett, mert Szonja még mózesben utazott, de mostmár jó lenne egy ilyen... :roll:

thenus

Henus:
sajnos én tudom... :( De most nem gondolok rá, mert megríkatom itt magam mindjárt!
Tiop:
nem nagyon szoktam nagy dobra verni, de azért köszönöm szépen, jólesik és örülök, hogy tetszik! És köszönöm, hogy ezt el is mondtad! :) Néha nagyon jól jön egy kis megerősítés. Nem azért, mert nem hallok jó véleményeket, de azért az ilyen dologból soha nem elég :).

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, most ránéztem erre a kis csöppségre és el sem hiszem, hogy ő az én kislányom! Istenem, ez egy csoda! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus szerintem egy 1 éves babának "jobban" tud hiányozni az anyukája mint egy két hónaposnak, (akinek ott az apukája és megfelelően el is tudja látni) Főképp úgy, hogy közben még szopizni is elviszik az anyjához.

Személy szerint én nagy hibát követtem el azzal kapcsolatban, hogy folyton csak én voltam velük!!!! Senkivel nem maradtak el ebből kifolyólag, más vígan vitte a gyerekeit vidékre rokonokhoz nyáron, én bezzeg nem! Amíg az a gyerek megtanult alkalmazkodni, addig ezt én sajna nem nagyon tudom elmondani!!!!!
De most komolyan mondom!!!!! Még egyszer ha lenne gyerekem ezt a hibát nem követném el. Csinálnék többször programokat és vinném Őket nagyszülőkhöz, rokonokhoz nyugodt lélekkel.
Én meg baromira rámentem erre, már kb. 13 éve itthon csücsülök a gyerekek érdekében. Baromira kifáradtam ezalatt, és komolyan mondom, olyan mintha kiszakadtam volna a világból :(
Úgyhogy SZERINTEM Piroska nyugodtan hagyd az apukájára, ha Ő tud vele megfelelően bánni, dajkálni!!!! Inkább én attól tartanék, hogy a tejeddel mi lesz, ha már tele lesz tényleg a melled????? :shock:

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!
A gerinctorna az életemet mentette meg, a négy napot folyamatos fájdalmak között töltöttem (a gyógytornász és a masszőr szerint is egyértelműen a hajolgatás-emelgetéstől van, de hát sajnos ez kikerülhetetlen...)
Tényleg, mikortól költözhet át a gyerkőc kiságyból rendes ágyba? Persze leesésgátlósra gondolok. Az azért lényegesen könnyebbség lenne a hátamnak....

Nekünk ilyen takaró van:
http://babyfun.vasarlas.origo.hu/termek ... pid=664412

Na megyek, mert holnap van a könyv leadási határideje, amiben szerkesztőként közreműködök... Kicsit nagy most a hajtás...
Vendég

Ja, kaja: én sem értem ám... most vettünk megint akcijósan egy adagot (Interspar, de csak a Kecskeméti meg azt hiszem a Nestlé akciós), és már vettünk 11 hós kajákat is. Semmi olyan nincs benne, amit ne evett volna már Lolo... :?
Meg tényleg igaz, hogy ami az egyik márkánál 6 hós kortól van, az a másiknál már korábban vagy később... a fene se tud kiigazodni rajta...
Na mindegy, nálunk ez már az utolsó bevásárlás volt, mert elkezdtünk áttérni a házikosztra. ;)
Egy tipp: a kecskemétis desszertek közül némelyik (pl. alma-málna és a szilva) tiszta olyan, mint a lekvár (csak lightosabb), de mi most lekvárként használjuk, vajas kenyérre kenve. Reggelire, uzsonnára nagyon fincsi! :)
Vendég

Na és még valami: én is otthagytam Lolot apukával, nagyszülőkkel, eleinte csak fél órára, aztán 1-2 órára, most ott tartunk, hogy fél napot is simán el van bárkivel! El sem lehet mondani, milyen szuper dolgom van emiatt, meg is őrülnék, ha nem tudnék elmenni tornázni, vagy munka miatt ide-oda!
Úgyhogy szerintem is nyugodtan rá lehet bízni, sőt, rá KELL bízni másra is a gyereket, mert 7-8 hónapos kortól csak azokkal fog tudni ellenni a gyerek, akikkel addig kialakult a szoros kapcsolata.

(Megjegyzem, más országokban nincs olyan, hogy GYED, meg GYES, az anyukák mennek vissza szépen dolgozni legkésőbb a gyerek fél éves korában... Úgyhogy havi egy-két nap meló még bőven (!!!) belefér!!!)
Vendég

Igen-igen, jól mondja Tiop!! Tényleg nagyon jók vagytok Piroska, és marha jó a hangod :lol: :lol:

Verna az én gyerekeim kb. 2 éves korukban kaptak rendes ágyat, olyan leesés gátlósat.
De szerintem gyereke válogatja, hogy ki és mikor érett erre meg, mert mondjuk én eleve úgy szoktattam Őket, hogy este kizárólag csak a saját ágyukban aludtak, újszülött koruktól kezdve. Ezt szokták meg, emiatt nekem könnyű volt később a gyermekheverőre való áttérés is. Bár azzal számolni kell, hogy arról ugyebár egyedül leközlekednek. Ez nálunk is előfordult az elején még, főleg a délutáni lefekvésnél, hogy kijöttek utánam. Ilyenkor visszamentünk és melléjük feküdtem egy kicsit.

Kép
Kép
lédi

Rosszul írtam, nem csak este, hanem mindig is a saját ágyukban aludtak!!!! Persze néha napján előfordult és még most is előfordul, hogyha betegek vagy éjjel felriadnak odabújnak hozzánk. De amikor megnyugszanak, vagy elalszanak vissza fuvarozzuk Őket!!!!!

Kép
Kép
lédi

Henus, nem igazán értem, hogy most már miért kéne Szonjának ilyen zsák. Ez nem pici babáknak való?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szerintem örüljetek hogy ezt megtehettétek. Én is sokszor elindultam, de mindig a nagy ordítás és vigasztalhatatlanság lett a vége. Pici korától ez van. Lehet, hogy kutyaneveléses módszerrel- hogy bőgetem órákig- meg lehetne szoktatni, hogy én igenis megyek órákra a dolgomra, de ezek nem az én módszereim. Úgyhogy marad a fokozatosság. Egyébként meg a múltkor pont el kellet mennem, és sehogy sem tudtam hazajönni amikor már szakadt a cérna, és annak is meglett az eredmény, onnantól ha nem látott ordított. Na akkor meggondolom, hogy erőszakolom e távollétet vagy nem. Akkor nem. Van idő, nem kerget a tatár. Azt kívánom Piroskának, hogy ne legyen ilyen a lánykája, de ha nem ilyen én akkor sem mennék el 10 órára, de mint mondtam, mindenki maga tudja.
Szóval aki elmehet a gyerekétől az használja ki, aki meg nem, az várja ki.

thenus

Katica, nem ezt sportkocsiba is bele lehet tenni. Pl itt is van egy:
http://babaszoba.vatera.hu/cosatto_labz ... 84110.html

thenus

Verna, tök jó ez a takaró, de hányszor hányas? Mert, ha kilóg belőle a gyerkőc lába, akkor megint ott vagyok, ahol a part szakad.. Zárt ez egyáltalán alul?

Piroska, igazuk van a többieknek, ne legyen lelkiismeretfurdalásod amiatt, hogy egy fél napra rábízod Apukára. Szerintem, jó, ha hozzá is kötődik a pici, hiszen ketten együtt vállaltatok kisbabát.
Szerintem neked is jót fog tenni, ha egy kicsit kimozdulsz otthonról, hiszen hónapok óta csak Diáért létezel - ettől még nem fog kevésbé kötődni hozzád...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska!
Szerintem is menjél szilveszterezni nyugodtan. Ha minden jól alakul, a pici azalatt 1x kel, a többit meg végigalussza. :wink:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Na, újabb jó kis téma - elmehet-e a mama néhány órűra, vagy sem?

Én Marci 3 hetes korában mentem el először el Anyuval, addig az Apjával volt. Szopi után mentünk, és a köv. szopira már itthon is voltunk, Marci semmit sem vett észre ebből. Aztán egyre többször mentem el, amíg csak szoptattam, addig max. 1-2 órára, utána már 3-4 órára is. Hol a férjemmel, hogy Anyuékkal maradt, és soha semmi gond nem volt ebből. A mai napig tök jól elvan nélkülem, ha nem vagyok itthon. Nem is tudtam volna elmenni pl. fogorvoshoz, vagy edzésekre. Ami viszont érdekes, hogy amikor itthon vagyok, akkor iszonyatos fájdalmasan elkezd sírni, ha nem lát, valósággal pánikba esik. :roll: Olyan édes! Ha lát, akkor semmi gond, órűkig eljátszik magában, nem kell vele foglalkoznom. Néha odajön hozzám egy ölelésre vagy puszira, majd megy a dolgára. De ha elmegyek, és onnantól nem lát, akkor tök jól elvan Apával vagy Anyukámmal. :lol:
Lehet, hogy ez gyerekfüggő, mint oly sok minden, de az is lehet, hogy szoktatás kérdése. Én úgy hiszem, hogy ha valamit el akarunk érni, akkor minél kisebb korban kell elkezdeni a szoktatást, máskülönben később nem fogja a gyerek érteni, hogy most miért így van, és eddig miért máshogy volt. Pl. saját ágyban altatás, hordozó és autózás, mással való lét.
És nekem nagyon is fontos, hogy legyen egy kis mozgásterem, máskülönben már rég megőrültem volna, sokszor így is a határán vagyok, mert nekem már ez a mostani is nagy bezártságnak számít.
És én úgy gondolom, hogy a gyereknek és az apának is szüksége van egy kis együtt, anya nélkül töltött időre a kötődés szempontjából is. Nem egy ismerősöm van, ahol szinte kizárólag az anyával volt a baba az első évben, és utána iszonyatos gondot okozott ez, mondták is, hogy ha tehetnék, már máshogy alakítanák a dolgot.

Na, mindegy, ez csak az én véleményem, tartok tőle, hogy ez ugyanolyan kérdés, mint a cumi....

Kép
Kép
nircee

Piroska,
tök jó hangod van!!!

Kép
Kép
nircee

Hát én imádom House-t, de ez a mai rész borzasztó. Már bánom, hogy nézem.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tudtok termelni csajok... :shock: Azt sem tudom hol kezdjem. :shock:

Andibab, nagyon szépek voltatok a keresztelőn. Gratulálok! Roni tüneményes pici lány.
Tiop, teljesen igazad van a beteg gyerkőcökkel kapcsolatban, de sokan tényleg nem tehetik meg, hogy hetekig hiányozzanak a munkahelyükről. Persze ezt mindig a gyerekek szívják meg... A sógornődnek meg nyugodtan szólj, hogy legközelebb tartsa otthon a gyerekét, ha beteg és ne küldje át hozzátok, hogy a Tieid is elkapják.
Eszméletlen milyen pózban alszik Zsani! :shock:
Pimpoka, sajnálom ami az anyukáddal és a tesóddal történt. Biztos szörnyű volt végignézni egy ember halálát. Rmélem hamar túlteszik magukat a történteken.
Murphyke, örülök, hogy Lili meggyógyult. Napról napra változik ez a pici lány! :shock: Huncut kis tündér!
Piroska, szerintem vállald el a szilveszteri munkát, ha apa bevállalja a csepp lányt és elfogadja majd a cumisüvegből a tejcsit.
Sajna nálunk is elég rossz a helyzet, mert én szívesen mentem volna ide meg oda, de nem volt kire hagynom a lányt és most sincs. Így ott tartunk, hogy nem igazán marad el senkivel rajtunk kívül. Még anyósommal elvan, ha feljön hozzánk de ő is dolgozik nap közben, este meg már hullák vagyunk apával. Így leginkább nem járunk sehova, vagy ha megyünk, akkor Laurával együtt.

Lányok! Pénteken babamuzsika? Ki jön? Mi megyünk, ha lesz.
Vendég

Ágy: Sára 2 évesen került át a "rendes" ágyba. Nem volt védőrácsa, úgyhogy mellé raktunk jó sok takarót meg párnát, hogyha leesik puhára essen. Soha nem esett le... :lol:
Vendég

Pilla,
mi mennénk!

Kép
Kép
nircee

Na, jó kis témát indítottam már megint el. Mindig nálam pattannak ezek ki, van érzékem hozzá, mit pendítsek meg. Na, mindegy!
Henus:
Nem használom ki, hanem nincs más választásom. Olyan anyagi helyzetünk van, amiben nem tehetem meg, hogy ne menjek el, ha van ilyen lehetőség. Persze másik bulit nem vállalok be fele annyiért, mert úgy gondolom, hogy nem szeretném a gyerek első fél évét ezzel tönkretenni, de ez fontos, nem fér bele, hogy ne vállaljam el.
Tüccs:
egyébként általában az éjszakákat teljes mértékig végigalussza, sőt, van, hogy még a 11 órás szopira is szekálgatni kell, hogy felébredjen. Úgyhogy át fogja szerintem is aludni, csak addig nehéz, amíg elaltatja az apja, de az hintáztatással működik, ahhoz én nem kellek. Egyébként az apja imád vele lenni, nem beszélve arról, hogy tiszta apja, semmi nincs belőlem benne :(:).
A többieknek is válaszolok, csak akkora rotyit eresztett, hogy ki kell cserélni a pelust! :)
Ja, és köszönöm szépen a dícséreteket! Nagyon jólesik, tudjátok meg, hogy nagyon jólesik! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Ma valaki rákérdezett egy másik topikban, hogy én írogattam-e ide anno és lekoppant, hogy jéééé, de rég jártam már erre.

Azt nem vállalom be, hogy visszaolvasok, de utólag is hatalmas gratula midnenkinek mindenhez :)

Rólunk annyit, hogy Lilla szép nagyra nőtt (47 centivel és 2640g-vel született, 6,5 hónaposan pedig ha jól emlékszem már majdnem 7 kiló és 65 centi volt), már totyog a karám falánál és mindenkibe belekapaszkodik, hogy felállhasson, már azt is mondja, hogy babababa és papapapa és apuuuuuuuuuuuuu :) (na jó, ez a gagyogás kezdete, beszéd-kezdeménynek még nagy jóindulattal se nevezném).

Én elkezdtem egy posztgradot mert már kezdett tele lenni a hócipőm azzal, hogy csak a pelenka meg a kaki meg a pisi a napi téma... és iszonyú jót tesz. A suli ráadásul 2 hetente van, délben ott hagyom Lillát az anyukámnál, aztán a férjem érte megy és hazaviszi... aztán ha mázlim van akkor fektetésre haza is érek. Lilla remekül viseli a dolgot, nagyon szeret a szüleimnél lenni.

Ja... nemsokára elkezdek gyúrni a kistesó projektre (ld. el kéne mennem a diabetológiára stb. hogy mehet-e a projekt, OK-e a cukrom és a gyógyszert is el kéne kezdenem mert anélkül egyrészt kérdéses, hoyg összejönne-e a baba másrészt valszeg megint előjönne a terhességi diab amit nem igazán szeretnék - azóta is rühellem az orvosokat, még arra sem tudtam eddig rászánni magam, hogy bejelentkezzek a rákszűrésre ami 6 hónappal a szülés után lett volna aktuális... pedig az én szülésem olyan könnyű volt, hogy akár most is bevállalnám... de a kötelező vérvételektől, a cukrom miatti kálváriától és a befektetésektől még ma is kiráz a hideg... )

Hát ez van...

Ja... anno amikor utoljára írtam még abban "állapodtunk meg", hogy megírom, bejön-e Lillánál az a tervem, hogy azonnal darabos kajával kezdem a hozzátáplálást és egy az egyben átugrom a pépes kajákat. Nos, IGEN, tökéletesen működik. Ha valakit érdekel a téma, kérdezzen nyugodtan, szép lassan kitapasztalom a dolgokat :) (ja... egyébként Lilla kb. 6 hónapos koráig csak anyatejes baba volt és azóta naponta egyszer-kétszer kap szilárd kaját amit imád... hihetetlenül jó étvágya van)

Megpróbálok bekapcsolódni a beszélgetésbe és előre is bocsi, ha néha olyan dologra kérdezek rá amit ti már tudtok.

Ja igen. Tiop: Véletlenül nem te voltál ma a Ringatón egy zebramintás (vagy milyen) kenguruval?

Kép

Kép
Vendég

Piroska: csak egy kicsit olvastam vissza és szerintem tök szuper, hogy van ilyen egy napos munka és, hogy egy kis pénzhez tudsz ezzel jutni. Tök jó:) Szerintem senkire se hallgass csak magadra. Lelkiismeretfurdalásod se legyen, szerintem egy kis "kiruccanás" munkaába neked is jót tesz majd és egy lelkileg feltöltődött anyával a baba is jobban jár :)

Ja. Éjszaka átalvása. Lilla 4.5 hónapos koráig 12 órákat aludt ébredés nélkül éjszakánként (fú de jó volt) aztán jött a nagy meleg és sajna rákapott az éjszakai evésre és ébredésre. Most az van, hogy 8-kor fekszik aztán 4-5 körül kel először, aztán talán 6-kor aztán 7-kor (tök jó)... 7-kor pedig már nem elég megkajáltatni, hogy visszaaludjon, olyankor inkább már el akarja kezdeni a napot. Na ekkor szoktam magunk közé venni. Ott kolbászol, rajtunk ugrál, kitépi a hajam, összekarmol, önkiszolgálva szopizik (négykézláb kajál én meg mint egy anyakoca:)))) ... tök gáz)... szóval jól elvan... és akkor megint kidől nem tudom mennyi időre. Ma speciel 10-kor keltem fel teljesen, addig valahogy elvoltunk. A férjem mondta, hogy amikor ő 9-kor elment mind a ketten nagy bőszen aludtunk. Csak az a gáz, hogy komoly barikádokat kell emelni az ágyban különben lemászik és leesik (eddig kétszer pottyant - nem magasról, de azért inkább nem kéne). Ja.

Most azon vagyok, hogy visszaszoktassam a 12 órás alvásra. Nem sok sikerrel. Bár igazából már a 8-9 órának is örülnöm kellene - csak hát ő is máskor fekszik és én is....
Vendég

sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Piroska!
Na szerintem ha megtudjátok óldani,hogy apa othonmaradjon a picivel(eltudja látni őt)akkor menj egy kicsit" kikapcsolódni!!!!"Zsani 5 hónapos koráig végigaludta az éjszakákat,így bátran elmehettem volna én is,de nekem erőm nem volt hozzá!!Leszívják naponta a gyerkőcök!Ők tőltödnek én merülök! :lol: :lol: Na nem baj! :wink: Én anyuékra hagytam mindegyik gyerkőcöt már pár hetes korukban,ha pl bevásárólni mentünk kettecskén a férjemmel!Fejtem le annyi tejcsit amit gondoltam,hogy megiszik ha kell neki és ennyi!Hagytam othon teját,ha nem kellene a tejcsi,mondjuk 4-5 óránál tovább nem maradtam sose el!Hosszabb időre már csak akkor mentünk amikor 3-5 évesek voltak Roli és Anett!akkor ott aludtak a mamánál!Hétfőn voltunk Öcsémnél látogatni és Zsani is ott maradt(ez volt az első leghosszabb idő)reggel 9-du fél 5-ig!)Na a cicim mire hazaértünk akkora volt mint egy nagy lufi! :lol: :lol: Pedig én már nem csak szoptatok! :!: a lényeg,hogy a gyerkőcök nekem bárhól bárkinél a családban ottudom hagyni men sírnak!De ezt gyerek válogatja!!!!!!!!! :!: :!: :!: Próba cseresznye!!!! :wink:

Verna!
Mi most készülünk Zsaninak venni egy leesésgátlós kiságyat,mert már kinőtte a rácsosat!Van amikor keresztbe fekszik és keze lába kilóg a rácsokon! :? Rolinak is volt,de a már tönkre ment!Két gyereket kiszólgált! :!:

Henus!
Ez a lábzsák nagyon jó,de k......va drága! :oops: :oops: Én aszem maradok a jól bevált overálnál, kiscsizmánál,(ha kel)takarónál! :!: amikor még olyan kicsike volt ,hogy nem akart kikivánkozni a babakocsoból én is zsákba tettem őket!De ahogy elérték azt a kort,hogy szépen űltek a kocsiban,már nem is lehetett rájuk adni az ilyen fajta zsákot!!De biztos nagyon jó!!!!!Ez is olyan mint a cumi!!a gyerkőc lehet,hogy nem fogja magát jól érezni benne........de fordítva is igaz!!! :!: :wink: :D

Ja a kendőhöz akartam még hozzászólni!Hétfőn a buszon láttam egy anyukát aki kendőbe hozta a kb 6-9 hónapos babát!szörnyű látvány volt!a gyerkőc sírt,feszengett,a kendő teljesen lehúzta az anyuka ruháját-lógott rajta minden!Elénk ültek le a buszon,hallodtam ahogy mondta neki,hogy -Jólvan mindjárt kiveszlek ne sírj!-Látszott,hogy tiszta kényelmetlen neki!Nem tudom,de én nem vagyok ennek a kendőnek nagy híve!Bocsi annak akinek bejött,de én még csak ilyen jeleneteket láttam!Akkor már inkább a babakocsi,és felveszem a plépofát!!!!!! :!: a gyerkőc sokkal jobban érzi benne magát!!!!Na mindegy.................! :oops:

Csakegy!
Utólag BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT LILLÁNAK!
Kép
Nagyon szép nagy gyerkőc lett belőlletek!!!Édes az a grimasz!!!! :D :lol: Sajnos nem engem láttál!!!!!Bár jó lett volna,ha talizunk!Itt még senkivel nem taliztam,de örülnék neki ha páran összejöttünk volna a nyáron!Nem jött össze,pedig volt róla szó! :( :!: Na minegy!

Szép napot mindenkinek!Szebbet amilyen kint van! :evil: :evil: :cry: :cry:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee:
szerintem amikor ott vagy, akkor azért csinálja, mert akkor tudatában van annak, hogy mellette vagy és megy "tankolni", ahogy ezt talán a Szantre mondta?, hogy így nevezik a pszichológiában? Amúgy meg ha nem vagy ott, akkor mit strapálja magát? :) Én amikor a szobában hagyom, mert szép csendben elvan és kimegyek a nagyszobába egy kis időre, ha benyitok és nem szólok hozzá, akkor elvan, ha hozzászólok, akkor elkezd nyöszörögni. Hát persze, mert akkor megvan az esélye, hogy odamegyek, akkor tudja, hogy nekem "dumál", hogy ott vagyok. :)

Lédi:
hát igen, az az igazság, hogy nemcsak azért, mert szabad akarok lenni, hanem azért, mert a gyereknek apára is szüksége van, meg más társaságra is, a nővérem már előre várja, hogy mikor lehet egy kicsit kettesben a babóval, mikor bújhat oda hozzá, annyira imádja. :)

Henus:
én mióta megszületett mellette vagyok mindig, velünk alszik és nem szoktam bőgetni, de mivel mindig az apja büfizteti, meg szokott vele lenni kettesben, amikor fürdök meg kimegyek reggelit készíteni (az ilyen alkalmakat alig várja apa :D ), így vele is jól elvan. Nem kutyanevelést folytatunk mi sem, hidd el. De a gyereknek van egy apja is, aki alig várja, hogy hozzábújhasson a pici lánykájához, azt azért nem veszem el tőle. Ezért van el egész jól nélkülem.

Csakegy:
a feltöltődés nem tudom, meglesz-e, de kicsit ki fog zökkenteni az addigi életből, az igaz. Néha egyébként jó kikerülni a saját életedből, olyankor teljesen másképp látsz dolgokat. Sokszor így születnek a legjobb megoldások a problémákra. :)

Verna:
köszi, jó tudni, hogy van megoldás.

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop:
ha lesz még jó idő és mi már mozgóképesek leszünk, akkor találkozhatunk, szerintem meg lehet oldani. Elmegyünk sétálni egyet a babókkal. :)

Szantre:
igen, szerintem is ketten vállaltuk a babót és tényleg amikor apát megkérem, hogy egy kicsit feküdjön mellé, mert mennem kell fürdeni, vagy reggelit készíteni, akkor azonnal pattan, annyira imád a babóval lenni. Mondjuk meg tudom érteni. :)

Pilla:
tudod, én már nagyon kijárkáltam magam, én már nagyon nem akarok menni sehová. Bulizni nem járunk, ha mennénk, csak kirándulni, oda meg lehet vinni a Didrit is. Na, de tudod, más a helyzet, amikor az ember 35 évesen szül, akkor már túl van sokmindenen. :) Én énekelni is csak azért megyek el, mert fizetik. Nem mondom, hogy nem szeretem, de azért ezt most kihagynám, ha nem lenne nagyon fontos a pénz...

Lédi:
ha a tejem nem apad el attól az egy alkalomtól, akkor nem érdekel, mi lesz, csak ne folyjon. Amúgy meg megpróbáljuk megoldani, hogy vacsiidő alatt, kb. este 10 körül valahogy odahozzák nekem és legyen egy kis szopi a kocsiban. És akkor nem lesz gond. Majd valahogy megtervezzük. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,

Csakegy, jó hogy jelentekeztél, már többen is kerestünk, hogy hol lehetsz. Aranyos nagyon Lilla! Milyen darabos kajákat adsz neki? Lelle vagy 4 napja nem hajlandó a pépes dolgokat enni, csakis a darabosokat, és most kezdte el a sárgarépát is enni, eddig hányt tőle. Az almát pedig csak egyben, megtisztítva eszi. Írhatsz priviben is, hogy mi a menü nálatok.

Piroska, szeritnem ha te kibírod és Didrit sem viseli meg annyira, akkor miért ne. Attól az egy alkalomtól nem hiszem, hogy elapad a tejcsid.

Nekünk van lábzsákunk, nagyon kafa, beköthetős, jól bélelt, lezippzározható, ha mégis meleg van, vagy ha bemegyünk valahová, vízálló. A babakocsi tartozéka volt. Lelle is nagyon szereti, nem tiltakozik ellene. A takarós dolgot annyira nem kedveli, mert amíg nem volt hideg, próbálkoztam a takaróval, de az alól mindíg kilógott valami.

Egy két képecske a tegnapi ebédről!
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Piroska: sztem is menj nyugodtan. Nálunk ugyanaz a helyzet mint Henuséknál, Lili egyáltalán nincs meg nélkülem. Én nem így terveztem, de sajna mi csak ketten vagyunk a férjemmel, a család távol, így nincs aki segítsen ebben. Viszont néha érzem, hogy kellene egy pici idő nélküle sőt neki is nélkülem. Igaz a 10 óra így hirtelenjében soknak tűnik, de akkor még olyan pici lesz, hogy sztem nem fogja annyira megviselni a dolog.
Amúgy meg messze van még szilveszter, ne emészd magad már előre :wink:
Sajna én nem tudom megnyitni a honlapot, ez e hülye céges gép semmit sem enged, utálom :evil:

Én is pont azon filózok most, hogy fogom bebugyolálni télen Lilit a babakocsiban. Délutánonként szeretném akkor is kint altatni, sokkal jobbakat alszik úgy.

Képzeljétek, Lili pár napja (kb 1 hete) megy ha fogjuk a kezét. Olyan édes, néha az egyik lábával túl nagyot lép. Kapaszkodva is megy már. Hajaj mi lesz itt ha elindul :lol:

Tetű egy idő van, élni sincs kedvem ilyenkor :(

megyek pakolászok egy kicsit, míg alszik...

üdv murphyke

Kép
murphyke

Csakegy:
jól eszik a babód, látom :). Azért mosószerre nektek sem kell nagyon keveset költeni :).

Pimpoka:
A Lelle csúcs, ahogy néz! Mint egy felnőtt! :)

Murphyke:
húzd be a függönyt és tegyél be valami halk kellemes zenét :). Na, nehogy már az idő fogjon ki rajtunk :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, Jézuska megszánt minket: megjött a pénzünk! :):):)
Juhhééé! :) Megvehetem a hintát! :) Jajj, ilyen nincs! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Csak gyors bekukk!

Csakegy!
Tök jó, hogy jelentkeztél!
Nagyon jók a képek a lurkóról! A kajás kép... ESZMÉLETLEN!!!
Jó lehetett utána takarítani... :lol: :lol: :lol:

Piroska!
Szerintem is menj el, ha szükség van rá, és ne legyen miatta lelkiismeretfurdalásod! Én nem voltam külön Lilitől ilyen hosszú időre eddig. (Pontosabban most a héten kezdődtek ezek az egész napos lepasszolások a költözés miatt.) DE! De nekem eddig nem is volt rá szükségem. Ha kellett volna mennem akkor én is megtettem volna, hiszen ahogy írtad van a gyereknek apja is, aki így még jobban össze is kovácsolódhat a kicsivel. És jól el lesznek ők együtt. Ha meg van valami el tudnak érni telcsin... Szóval érezd jól magad, és ne aggódj a cicik miatt sem. :wink:

Pimpoka!
Hát azt hiszem Lelle se semmi! Nagyon szép!

Szóval igazából azért jöttem, hogy elköszönjek egy kis időre. Holnap költözés, és ma már nem leszünk itthon (takarítás a lakásban). Az újban meg még nem tudom, hogy mikor lesz net. Majd igyekszünk...
Pusszantás mindenkinek!
Nagyon vigyázzatok magatokra és a gyerkőcökre!

Kép
Kép
giga1

Piroska, azért csak óvatosan ringasd, én nem tudom, hogy hozzá lehet-e szoktatni, meg gyereke válogatja, de ha még 10 kilósan is ringatni kell majd, hogy elaludjon, akkor nem lesz könnyű.
Nálunk csak sima ágybatétel van, aztán horpaszt, de ezt is csak 9 hetes kora óta, addig a cicin aludt el.

Viszont miután már nem szoptattam, nálunk is, mint Nircee-nél, az esti tápot csak ölben itta, de most már vagy másfél hónapja úgy issza, hogy a nagyágyon kiterül, fekszünk mellett és apa mesél, ha hamarabb befejezi a tápit, megvárjuk a mese végét és onnantól alszik. Hmmm, jó gyerek, meg kell hagyni! Ma reggel is hétig aludt, én már hamarabb felvoltam. Kíváncsi leszek, hogy most bezavar-e az óraátállítás, a tavaszi nem okozott gondot.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga, vigyázz te is magatokra!!! Rendezkedjetek az új lakásban, minden jót és várjuk a jelentkezésed!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga!
Jó költözést és vigyázz magatokra! :) Remélem, jó helyetek lesz majd ott! :):):) Kívánok nektek sok jó szomszédot és sok örömet! :)

Pimpoka:
az az igazság, hogy ahogy észrevettem, a frontok alkalmával ilyen, máskor simán elalszik cicin. De ha front van, márpedig az most van bőven :(, akkor nem lehet elaltani, csak ha hintáztatod. De ezek a hinták sokáig jók. 11 kg-ig lehet használni, tehát nem vészes. De szerintem nem lesz gond, mert csak akkor szokott sírni, ha front van, máskor ezerrel cicizik, szív, mint egy szivattyú :) és elalszik :).

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Elaltattam Levit,írok egy pár sort.
Sajnos csak olvagatni van időm,írni nincs,mert Levi nagyon sok időt igényel,napközbe nem alszi sosem.
Ilyenkor 10 óra körül elalszik,kb. 1 órára,aztán estig nincs megállás.!:)

Pimpoka,
Mekkora már Lelle is.:)
Nagyon szép.

Csakegy,
De jó hogy írtál,mekkorát nőtt már Lilla azóta,hogy nem jártál erre.:)
Már terveziktek a tesót Lillának?
Fú,az tök jó!!!!

Giga,
Aztán csak vigyázz magatokra abban a nagy pakolásban!

Piroska,
Szerintem attól,hogy elmész szilvesztrekor énekelni,nem teszel semmi rosszat.
Levi szeptemberi,én meg már decemberben mentem besegíteni apunak a karácsonyi vásárba hétvégenként és reggel 7-től 2-ig ott voltam,Levi tápszert kapott és még sem lett Neki semmi baja,én meg nem lettem ettől rosszabb anya.
A szükség nagy úr!!!

Kép
mano83

Sziasztok!
giga!
Minden jót kívánok nektek!Vigyázz magatokra!Gyere minnél hamarabb,hiányozni fogsz!!!!!! :wink: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Hát azt meg nem is újságoltam, Lelle kinövesztette a 4. fogát is, fent 2 lent 2, nem volt nyafi, szerencsére a kakija sem lett erősebb.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Még a "másra bízom a gyereket" témához:
Ranschburg kifejezetten ajánlja, hogy kb. 2 hónapos kortól naponta egyszer apuka etesse a babát cumisüvegből, mert ez erősíti a köteléket és az anyukának egy kis "extra időt" juttat. Mi ezt kb. 2 hetes kortól így csináltuk, a napközben lefejt tejet így kapta meg Lolo, pedig akkor még nem is olvastam, mit mond Ranschburg bácsi. :) Állítom, hogy nagyon jó dolog, tényleg meg kell tapasztalni az apukáknak is ezt a fajta közelséget, amit az etetés jelent - én meg addig kényelmesen lezuhanyoztam, rendbetettem magam, amikor a legnagyobb szükségem volt rá!!!

Kikapcsolódás: Lolo születése óta kétszer voltunk színházban, egyszer moziban - ide ugye nem lehet vinni gyereket. ;) Kirándulni, nyaralni, vásárolni, minden egyéb helyre közösen járunk. De: higgyétek el, kellenek a közös programok, kettesben a szülőknek is!!! A baráti körben most sorra válnak el az amúgy ideálisnak ítélt családok: saját bevallásuk szerint nagyban közrejátszott, hogy mindent a gyereknek szenteltek, és nem foglalkoztak MAGUKKAL és a KAPCSOLATUKKAL!!!! Volt olyan kétgyerekes anyuka, aki ki is mondta, hogy neki szüksége lett volna arra, hogy a férjével kettesben legyen néha, lehetősége is lett volna, de nem használták ki... most válnak.
Szóval a gyereknek nem csak azzal tesztek jót, ha folyton vele vagytok, hanem azzal is, ha a párotokkal ápoljátok a kapcsolatotokat!

Lolo minimum heti egy délutánt a szüleimnél tölt: imádja!!! Tegnap pont ezen gondolkodtam, hogy ez azért is szerencsés, mert én ugye a nap 24 órájában vele vagyok, nem tudok olyan intenzitással foglalkozni vele, mint a nagyik, akik kipihentek (legalábbis abból a szempontból, hogy nem kell egy örökmozgóra figyelniük éjjel-nappal ;) ), tehát a velük töltött idő még abból a szempontból is értékes, hogy ők ilyenkor tényleg lelkesen és intenzíven foglalkoznak Loloval. Egy anyuka sem játszik folyamatosan a gyerekével, de a nagyszülők igen - legalábbis abban az időszakban, amikor velük van a gyerek! :)
Nálunk legalábbis ez van, és olyan jókedvűen szokták hazahozni a csajszit, hogy csak nézek! :) Persze örül nekem, mikor meglát, fülig ér a szája, és ez nagyon jólesik!

Szerintem a lényeg, a fokozatosság, hogy egész korán, pár hetes, hónapos kortól, fokozatosan szoktassuk a babát arra, hogy más is van a világon Anyán kívül, aki el tudja látni, és törődik vele. :)
Elsősorban persze az apja, de nem árt, ha van még valaki, aki tud segíteni!!!

Zeneházba megyünk! :)
Vendég

Én ápolnám a kapcsolatomat apával, ha lenne kire bízni a lányokat (főleg Laurát), vagy nem lenne estére egy két lábon járó hulla... :oops:
Vendég

Pimpo!
Nagyon édes Lelle!!!!!!!!Gratula a fogacskákhoz! :D

Csajok,ezt a linket ajánlom,ha már nem tudtok mit főzni a gyerkőcnek! :wink: :D :!:
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babetr10.htm

Kép
Kép
Kép
tiop

csajok!!!!!!! :lol: :lol: :wink: :!: :!:
Mai családi kör

Reggel van, reggel van, mindenki ideges.
Ház ura üvöltve tiszta zoknit keres.
Feketés csészével boglya fejű asszony,
Ajánlja AZ égnek, hogy rája rogyasszon.

Mintha szélből volna a nagylánynak lába,
Sebesen bevonul a fürdőszobába.
Hosszú perceken át pingálja a szemét,
Testvéröccse ordít: - Gyere ki, te szemét!

Konyha melegében jó pirítós mellett
Nagymama mosolyog, ahogy tőle telhet.
Min vigyorog mama? - kérdezi a veje,
Csupa borotvahab összevagdalt feje.

Wc-be zárkózik a legkisebbik gyermek,
Most írja a leckét - na még csak ez kellett.
Ajtó előtt jár a család furcsa táncot,
Szemük szikrákat szór, arcuk sok-sok ráncot.

Mire a rádió mondja a hét tizet,
Elromlik a bojler, nem ad meleg vizet.
Az asszony begörcsölt kezekkel mosogat,
Férje jeges vízben sziszegve MOS fogat.

A nagylánynak immár fél keze kabátban,
A másikban pöttyös kakaós pohár van.
Le is önti rögvest frissen mosott blúzát,
S kabátján vastagon megkent kiflit húz át.

Az utcáról szalad vissza a ház ura,
Lábán cipő helyett megszokott papucsa.
A reggel számára eléri a csúcsát,
A cipőben megleli elveszett slusszkulcsát.

Reggel van, reggel van, ideges mindenki,
Az asszony is elment nincs már otthon senki,
Bevetetlen ágyon gyűrött párna feszít,
És a WC-tartály sistereg egy picit...

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga, minden jót kívánok Nektek! Vigyázzatok Magatokra! Várunk vissza!

Pimpoka, gratulálok az újabb fogacskához! Látom Lelle is tud enni... :lol: Nálatok is a földön szokott kikötni a tányér?

Csakegy, hatalmasat nőtt a pici lánykád. Kis huncut Ő is. :lol:

Kép Szégyen, vagy nem, nálunk a csirkecsont a nyerő.
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk.

Giga minden jót kívánok én is és mihamarabb gyere viszza és hozz új pocakos fotót :wink: :wink:

Többieknek később, ebédelnünk kell, Detti leszedi rólam a ruhát :oops: :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Na akkor mivel ekkora feneke kerekedett ennek a "jó kis témának", utoljára nyomatékosan ismét leírom, hogy én Piroskát sem rábeszélni, sem lebeszélni nem akartam semmiről. Kár ilyeneket írni, hogy kire hallgasson, meg kire nem. (Legfőképpen saját magára, ha jót akar) Én annyit mondtam nagyon finoman az első hozzászólásomban, hogy ÉN nem hagynám ott 10 órára a gyerekemet, és SZERINTEM ez túl sok. Szót sem ejtettem arról, hogy kinek mit kéne tennie. Természetesen, mint mindenki más a saját tapasztalatomról beszéltem, hogy az enyém mellől nem lehetett elmenni. Egyébként meg ebben a topicban az én gyerekem az egyedüli ilyen, és felesleges győzködni engem is, meg Piroskát is, mert az a legjobb, ha mindenki saját belátása szerint cselekszik. És van még egy félreértés, hogy én nem arról beszéltem, hogy néhány órára ne lehetne elmenni, én a 10 órát sokalltam egyfolytában...csak itt mindenki a néhány órát szajkózza.
De ebből az egészből is megvan a magam tanulsága: "Hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna"

Ja és Pilla, nálunk is ugyanaz a helyzet, mint nálatok, és nem gondolnám, hogy a mi gyerekeink kevésbé lesznek alkalmazkodóak, vagy szociálisan érzékenyebbek. Legfeljebb később kezdődik meg a leválás és ennyi.

Tiop, hát igen rohadt drága az a zsák, viszont nagyon praktikus, mert a takaró nekünk mindig a földön végzi....Viszont találtam olcsóbban ott, azon a linken amit Verna tett fel. Fele annyi, de nem is ennyire szép :roll:

thenus

Ja, bocs, és még valamit aztán részemről befejeztem ezt a témát. Az enyémnek is van apja, én sem veszek el tőle semmit. pIci korától ugyanúgy gondozza, mint én, de ha egyszer az a "büdös kölyök" nem marad el nélkülem egy óránál többet, nem akaszthatom fel magam!!!! És ez 3 hónapos korban kezdődött, mikor az apjával hagytam itthon, (akivel egyébként addig aludt összebújva, ő fürdeti, sétáltatja, stb) és mégsem tudta megvigasztalni, haza kellett jönnöm a fodrásztól. Persze az enyémnek nem volt se cumi, se cumisüveg, csak a cici nyugtatta meg, de azért elmondanám, hogy az enyémnek is van apja aki szeretett volna nekem ebben segíteni, de nem ment.

thenus

Henus: ne húzd fel magad, azt senki nem mondta, hogy a te gyereked attól kevésbé érzékeny szociálisan, vagy kevésbé alkalmazkodó. Ez a szituáció maximum neked rossz - szerintem. De az is lehet, hogy te nem így éled meg...

Nálunk is az van, hogy a tudatos szoktatás mellett nyilván a kényszer is döntött, de bizony nekem is volt olyan, hogy az Auchanban a pénztárnál mindenkit félrelökve rohantam anyuékhoz, mert Lolo ott sírt keservesen, nem akart enni, stb.
Én is írtam, hogy összeteszem a két kezem, hogy Lolo ilyen, és lehetett így szoktatni...

Te tudod a legjobban, hogy 3 éves kortól úgyis sokkal fontosabbak lesznek a babának a kortársak, és úgyis leválnak Anyáról, ha akarjuk, ha nem (ezt maximum az anyukák élik meg nehezebben, a gyerkőcnek ez a természtes! ;) ).

A fokozatosságot meg nem győzőm hangsúlyozni, úgyhogy, Piroska, ha szilveszterre el akarjátok érni a 10 órás időtartamot, akkor most el kell kezdeni... Mondjuk sok múlik azon is, hogy aznap éppen milyen hangulatban van a gyerek, ez tény!!! (Én pl. egyszer azzal követtem el hibát, hogy a gyűlölt ultrahang után hagytam ott anyuéknál, amit nyilván rosszul viselt Lolo...)

Pilla: képzeld, Lolo pápázott Lajának a képen! :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?