Új privát üzeneted érkezett!

Gabi!

Teljesen megértelek. Én pénteken megyek UH-ra (12. heti) és ugyanúgy érzek, mint Te. Éjjelente felébredek, és rengeteget izgulok azon, hogy minden rendben lesz-e. Tegnap este meg akartam kérdezni a kedvesemtol, hogy o milyen nevekben gondolkozik, de úgy voltam vele, hogy kabalából inkább mégsem. Ne éljük bele magunkat annyira.
Pedig sajnos még ha mindenrol azt hisszük, hogy rendben van (UH és AFP) alapján, még akkor is lehetnek rendellenességek.
Péntekig idegbajos leszek.
Feltétlenül írd meg, hogy veletek mi volt!

Szila!
Úgy tunik, együtt szülni nem fogunk, de terhestornán még találkozhatunk, nem?

Laura
Laura

Mamacica!
Holnapra megnézem a könyv címét pontosan. Úgy rémlik mintha olyasmi lenne, hogy Már élsz, de nem biztos (egyszerre kaptam vagy 6 könyvet, és eléggé keverem a címeiket).

Szila!
A kutya nem árt a babának! Nekem azt mondta a dokim, hogy a macskákat, papagájokat ne babusgassam egy darabig és hanyagoljam a nyers hússal illetve a virágfölddel való foglalatosságokat! Nekem is van kutyám, töle nem tiltott el.

Lányok!
Nekem is van egészen enyhe, fehér folyásom, amire a doki azt mondta, hogy természetes. Engem csak az aggaszt egy kicsit, hogy futás után sokkal intenzívebb, és van egy kis szaga is. Elképzelhetö, hogy "izzad". Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, csak ahogy olvasgatlak titeket, ez jutott eszembe.

Orsi
Orsi

Orsi,

Biztos, hogy az a címe! Én már évek óta össze-vissza keresem azt a könyvet, de nem találom sehol! Egyszer láttam csak itt Szolnokon, úgy 7-8 évvel ezelőtt, akkor mire visszamentem, hogy megvegyem elkelt Kép azóta nincs sehol Kép Te mostanában vetted? Hol?

Anyukám azt mondja, hogy nem kellett volna még bejelentkeznem a dokihoz, mert nem is lehet még tapintani a babát. UHt nem hiszem, hogy csinál ott a rendelőben. Akkor meg csak a pénzt fogom kidobni. Most azért elkeseredtem. Azt vártam volna a dokitól, hogy azt mondja, igen, ott van, létezik a kisbabám. De ha nem tudja még azt mondani akkor valóban, minek megyek?
Mi a véleményetek? Tényleg nem kellett volna még menni? (23 napos lesz a baba)
Segítsetek!

Mamacica
Mamacica

Sziasztok mindenkinek!

Erika, gratulálok!!!! KépKépKép Üdv. a fedélzetenKépKép Nyugalom, a halvány csík is csík, nekem is így volt!!!!!

Mamacica, esetleg kérdezd meg a doktornõdet, ha fel tudod hívni, hogy korai-e még. Tapintani még tényleg nem tudná, de az UH-n tutira látszana, a szíve is verne, a könyvem szerint a 23. nap körül indul meg a szívverés...

Remélem, jól vagytok. Én tökéletesen, semmi bajom nincsen.

Mindenkinek kellemes további napot, megyek, mert most hajtom fel a védõnõt, meg egyebek... nem kispályás ez a bürokrácia...

na sziasztok
cupp
Beja
Beja

Sziasztok!
Bocs, de eddig órám volt és nagyon elfáradtam. Nekem is olyan nagyon furcsa és különös érzés, hogy van bennem egy másik élet. Minden reggel amikor felébredek megsimogatom a hasamat mert így olyan mintha őt simogatnám. Napközben amikor rágondolok nagyon jó. Szinte még mindig nem fogtam fel, hogy 6 hónap múlva anya leszek. Sokszor az jut eszembe mit fogok én kezdeni egy törékeny kisbabával. Sajnos az éjszaka megint hánytam pedig már holnap 14 hetes leszek. Ma az ebéd után lettem rosszul igaz közvetlenül utánna mentem fel a 2. emeletre, lehet az volt a baj
Mamacica!

Én elöször 8 hetesen mentem el az orvoshoz mert féltem ha hamar megvizsgálnak azzal árthatok a babának. De nálunk 12 hetes korig nem csinálnak csak UH-ot. Majd 12 hetesen megint UH és rákszűrés. Most pedig a 19-20. hét között kell visszamennem. Puszi
Mónika

Gyorsan egy fél jóhír: végre sikerült bejelentkeznem a Vida doktorhoz a Kútvölgyibe. Irtó kedvesen elbeszélgetett velem telefonon, pedig nem is ismer, és ez olyan jól esett, hogy arra az idore még a hányingeremrol is megfeledkeztem.
Mamacica, tolem most megkérdezte a doktor telefonban, hogy mikor volt az utolsó menzesz, és mikor mondtam, hogy március 22, akkor mondta, hogy "na az már jó, akkor már tényleg érdemes megnézni, hátha látunk valamit..." vagy ha nem is ilyen szavakkal, de ilyesmit mondott.
Pedig én már nyolc hetes vagyok, úgyhogy te tényleg lehet, hogy még ráérsz a vizsgálattal! Nehogy úgy járj, mint Ancsi, kár lenne egy feleslegesen átsírt éjszakáért is, nem?

na, megyek dógozni, mindnekinek minden jókat

mégegykata
mégegykata

Sziasztok!

Most értem vissza az UH-ról. Jó sokat vártam. A petezsák látszik, melynek mérete 25 mm, 18 mm. A szivverését állítólag a jövő héttől lehet majd észlelni. Képet sajnos nem adtak róla, majd két hét múlva kapok róla mindent!

Ildi,

a vitaminszedéstől való eltiltás csak az első harmadra vonatkozik, utána már javasolt a szedése.

Mamacica,

nyugodtan menjél orvoshoz, UH-val fogják megnézni, és akkor már te is láthatod a Cicádat!!

Puszi mindenkinek,

Pucur
Pucur

Gyorsan egy fél jóhír: végre sikerült bejelentkeznem a Vida doktorhoz a Kútvölgyibe. Irtó kedvesen elbeszélgetett velem telefonon, pedig nem is ismer, és ez olyan jól esett, hogy arra az idore még a hányingeremrol is megfeledkeztem.
Mamacica, tolem most megkérdezte a doktor telefonban, hogy mikor volt az utolsó menzesz, és mikor mondtam, hogy március 22, akkor mondta, hogy "na az már jó, akkor már tényleg érdemes megnézni, hátha látunk valamit..." vagy ha nem is ilyen szavakkal, de ilyesmit mondott.
Pedig én már nyolc hetes vagyok, úgyhogy te tényleg lehet, hogy még ráérsz a vizsgálattal! Nehogy úgy járj, mint Ancsi, kár lenne egy feleslegesen átsírt éjszakáért is, nem?

na, megyek dógozni, mindnekinek minden jókat

mégegykata
mégegykata

Mamacica!
A barátnömtöl kaptam kölcsön a könyvet, már nem mai gyerek az látszik rajta, úgyhogy sajnos nem tudok segíteniKép

Orsi
Orsi

Szia Zsolt!

Először is GRATULA a bébihez!

Te hányszor találkoztál Laczával? Ismerted már korábban is. Nekem őt csak most ajánlották és már voltam nála 3 x. Legközelebb jövő szerdán lesz esedékes. A férjem még nem találkozott vele, talán majd most. De már előre félek, mert a párom egy kicsit problémás eset. Állandóan balhézik, ha nem tetszik neki valami. De nem csak úgy szerényen magában... Gondolhatod.

Lacza ezt hogy tolerálja? Neked milyen volt vele a kapcsolatod? Jó lenne, ha a férjemmel nem a szülőszobában találkoznának először.

Ja, még egy kérdés: Nálatok volt epidurál?

Köszi,
Adri
Adri

Lányok, találtam egy aranyos védõnõt! Lehet, hogy nem is olyan ritka, mint azt én gondolom, de tényleg nagyon ari volt a telefonban. Elvileg szerdánként 13-15 óráig "rendel", ehhez képest egy pénteki, reggel 8 órai találkát beszéltünk meg. A hangjából megítélve fiatal lehet, nem több 35-nél. Na de majd pénteken kiderül. Mindenesetre az "antré" jó volt.
cupp, Beja
Beja

Adri! A Laczára én is emlékszem, mert ö az, akinek mindenkihez van kedves szava, mégha nem a saját betege is, és állandóan viccelödik. Terhestornára sajnos nem tudok járni, mert ötig dolgozom és a torna elöbb van. Te jársz? Milyen?

Andrea
Andrea

Lányok, hacsak nem két Zsoltunk van immár, akkor a régi Zsolt nem keverendõ Krisztinához, jelen esetben csak a hír terjesztõje!

Pucur, akkor még egyet kérdeznék: mivel indokolja ezt így a doki? Mért pont az elsõ harmadban nem kell vitamin, és akkor mért kell késõbb? Nem értem õt. (vagy azon a párton vagyok, hogy jut minden, vagy azon, hogy bizonyos dolgokból pótlás kell. Ezesetben persze lehet idõszakos, bár akkor inkább olyat mondanék, hogy foganás elõtt, ill. utána 3 hóban a folsavnak van nagy jelentõsége, a terhesség második harmadától a szoptatás jelentõs idejéig a vasnak, alkalmasint esetileg egyéb ásványi anyagoknak ill. vitaminoknak, de itt hangúlyoznám az eseti szót) Komolyan, érdekel a véleménye, szeretek minél több álláspontot megismerni. (az én dokim a "mindenkinek sok mindent megelõzés alapon" elvet vallja, aminek vannak elõnyei meg hátrányai is)

Beja, nekem meg az új védõnõnk jutott errõl eszembe. Õt lényegében nem ismerem, a régivel futottam össze buszon, így derült ki, hogy új van (immár kb. két éve). Azóta egyszer tán láttam, az az érzésem volt, hogy most jött ki az iskolából. MOst képzeld el, milyen lesz-lenne, ha három gyerek (meg egy rakás babanetes tapasztalat!!) után egyszercsak be kéne hozzá állítani, és tanácsokat adna! (tudom, öregszem, nem kéne lenézni a fiatalokat, de ránézésre tényleg az az érzésem róla (ha egyáltalán tényleg õ az új védõnõm), hogy tök fiatal, nem val. hogy lenne már gyereke stb.) Egyébként azt hiszem, ált. szerencsésebb a fiatal védõnõ, mert ahogy hallom a régiek között még mindig sok régi elveket vall (szigorú háromóránkénti etetés, teáztatás, éjjel aludjon a gyerek stb. brrrr)

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

A toxoplazma vervetelre ki utalhat be? A doki, vagy a vedono is? Vagy en is besetalhatok az SZTK-ba? Egyaltalan honnan lehet tudni, hogy a sok kriksz-kraksz kozott ami a vervetel eredmenye, nem szerepel-e mar (es akkor feleslegesen idegesitem magam, ugyanis en most hallottam errol az egeszrol eloszor)

egy kicsit bepanikoltam

elore is koszi,

Lili (a 21 hetben)
lili73

Sziasztok!
Olyan kismamát keresek, akinek fáj(t) a hasa a terhessége elején. Én nem tudom még, hogy terhes vagyok-e, de az én hasam időnként elég rendesen fáj, a melleim feszülnek, néha-néha hányingerem van. A menzeszem megjött időre, de röviddebb is volt, meg kevesebb is, mint a szokásos.
Mit gondoltok, lehetséges, hogy terhes vagyok? Nagyon szeretnék egy kisbabát.
Névtelen

Hello Andrea!

Margitban terhestorna kedded és pénteken van du2-től és 3-tól. Én is dolgozom, de azért a pénteki 3 órásra ellógok. Hétvége és különben is ennyi minimum jár egy kismamának ha már dolgozik és nem iratja ki magát.

A gyógytornász Edina nagyon jó fej és tulajdonképpen a társaság is. Reménykedem, hogy majd valakivel a szülésnél is találkozom akivel tornázom. Egyébként Edina is mindig meglátogatja az éppen szülö vagy szült babákat-mamákat ott az osztályon.

Gondold meg és ha tudsz gyere.

Margitban eddig mindenki kedves volt, kivéve a terhesgondozót, ott egy normális nőci volt a többivel már sikerült összerugnom a port.

Adri
Adri

Lili!

Nekem néztek toxoplasma ellenagyagot, mert még az elején szóltam, hogy van 2 macskánk. A leleten IgG és IgM a jelölése. Nekem szerencsére van hosszú távu ellenanyagom és védett vagyok egy újabb fertozés ellen.

Megjegyzem nem a macskáimtól kaptam, mert azok negatívok voltak. Elvittük oket is állatorvoshoz vérvételre.

Adri
Adri

Mamacica!
Szerintem meg kell tudnia mondani a dokinak, hogy van-e kiscicád. Én is kb. ilyen idosen voltam, és azt mondta, hogy van, és 3 nap múlva megnéztük UH-n is.

Kedves Névtelen!
Simán lehet, hogy terhes vagy. De szerintem egy teszt nálam pontosabban meg tudja mondani. Miért nem teszteltél még?

Lili!
Én szóltam a dokinak, hogy vannak cicáim, és azonnal elzavart vérvételre. Pénteken tudom meg az eredményt. Csak mindenképpen szólj a dokinak a cicákról.
De ismerek egy lányt, akinek szintén gyerekkorától vannak cicái és o még nem védett.

Laura
Laura

Szia Ildikó!

Szóval a doki azt mondta, hogy a tudomány mai állása szerint nem tudják megmondani pontosan, hogy az első három hónapban a pocaklakónak milyen anyagokra van szüksége. Egy biztos, hogy a folsav az kell neki, a többit pedig a változatos étrend biztosítja. A vitamin szedésekor előfordulhat például, hyogy egyes zsírban oldódó vitaminból több halmozódik fel, mint amennyire szükség lenne, ez viszont már árt a mamának és a pocaklakónak is. A harmadik hónap után (12. hét) viszont megugrik a baba-mama szükséglete, amit már nem biztos, hogy fedez a magadba tömött hami, főleg ha pl. csak epret vagy fagyit, vagy ki tudja, hogy mit kívánsz. Hát ez az ő álláspontja.

Engem is érdekelnek erről a vélemények!

Puszi, Pucur
Pucur

Sziasztok,

Már tegnap is feltűntem, mint újabb friss kismama, de most újra jelentkezem. Egész nap csak Titeket olvasgattalak, alig dolgoztam valamit.
Szerintetek a 12. hét előtt már lehet menni terhestornára? Én eddig jártam aerobicra, stepre, és most nem merek (9. hétben járok) de hiányzik a mozgás.
Van valakinek ezirányú tapasztalata? Előre is köszi.
Jucu
Jucu

Ancsi!

Ha a Hercehgez jársz, az nagyon jó! Nekem is Bea ajánlotta, és örök hálám üldözni fogja. Meglátod, nagyon szimpi, és segítökész. Kép

Mamacica!

Olyan lelkiismifurdim van néha, mert bizony én néha el is felejtkezem Rola. Ciki, de annyira sok a melom, hogy szégyen gyalázat nem mindig jut eszembe. Utána persze mindíg elnézést kérek Töle Kép, remélem nem lesz tul morcos, mikor megszületik majd Kép Az igazság az, hogy jobban felfogja az ember lánya, amikor a Picur már megmozdul. Ha el is felejtenénk, tuti oldalbataszajt minket, ugyhogy jelzi ö, ha pipa ránk. Kép

Gabi!

kösz a beírást, remélem a dokinál minden rendben volt! Szorítunk érted!!!Kép

Laura!

Nyugi!

Lányok! Kép

Nálam az a helyzet, hogy munka mellett másoddiplomás képzésre is járok, és ma derült ki, hogy meghuztak az egyik szigorlaton. Régen az elsö diplomámat jelesre zártam, a rossz tanulás nem jellemzö rám. Teljesen kiakadtam, mert nagyon nehéz volt, de képtelen vagyok odafigyelni a tanulásra, mert rengeteg bajom van mostanában (nem terhességi, azzal minden rendbenKép )Meg álmos is vagyok. Most mehetek potvizsgázni, és utána egy héttel egy ujabb szigorlatom van más tárgyakbol összevonva. Ezt munka mellett és ennyi gond mellett elég nehezen viselem, szerintetek mit csináljak? Ez a második félév vizsgaidöszaka, nem itt kéne abbahagyni , mert ismételhetem ujra az egész félévet. Tanácstalan vagyok, és nem tudom mit tegyekKép Van ötletetek?

Pusz,

Egy elkeseredett, mindigálmos Niki
Niki

Szia Niki, én 30 hetes vagyok, és éppen most vagyok végzős, most diplomázok. Júliusban jön a baba, és június 26-27-én kell államvizsgáznom, addig van még 4-5 vizsga.Eszembe sem jutott, hogy abbahagyjam. Akkora egyébként is a hasam, hogy direkt jó, amikor látom hogy a tanárok azt nézik rémülten és nem azt figyelik amit mondok.
Éva17
Névtelen

Sziasztok!
Elõszöris nem lenézni a halvány csíkokat!! A halvány csík is csík. Nekem a 8. hét körül is halvány volt, pedig akkor már uh-on is láttam!
Az idegeskedést én teljesen elfelejtettem, mióta terhes vagyok. Pedig régebben állandóan tartottam valamitõl. Azóta meg teljesen nyugodt vagyok. Nem tartok semmitõl. Az AFP eredményétõl sem tartottam Kép)
cory
cory (cory)

Adri, Mégegykata!

Ildikonak igaza van, Krisztinával kapcsolatban én csak tovabbitottam az informáciot.
Azért baba van saját is persze... Ugyhogy valoban jo, de ez két külön csalad. Ha megnézed a babanetes családok-ban, akkor láthatod.

Méegykata, nektek is jo lesz, hamar eltelik, és a baba hihetetlen hamar fog magasabbra nöni nálad.

Adri, Laczarol. Nem ismertem, nekünk is ugy ajánlották. Eloször ugy találkoztam vele, hogy egy alkalommal elkisértem Agit (feleségem) egy vizsgálatra, és bemutatkoztunk egymásnak.
Hogy hogy kezeli? Haha, emlékszem, hogy elmondta, hogy hol kell lennem, és ott nyugodtan, de, füzte hozzá, ha komplikácio adodna, ne csodálkozzak, ha erélyesen és udvariasan elzavar onnan... mert csunya dolgokat fog müvelni a feleségemmel. Aztán nem kellett elzavarnia. Utána csak néhány éjjel találkoztunk, a legutolso szülésnél már szinte csak üldögéltünk a sarokban, és arrol mesélt, hogy merre szokott biciklizni a Börzsönyben..
Egyszer elmetünk rendelésére az összes gyerekkel, (mind nála született), örült. Akkor még sima adjunktus volt, amikor kezdtünk vele.
Nem lelkizös tipus, inkább határozott, de tud megnyugtato lenni.
Azt tudom, hogy mindenáron nögyogyász akart lenni, 8 évig nem vették fel orvosira, addig egy gyárban dolgozott obudán, (káderlap miatt) és nem adta föl. Állitolag "forgato"-nak is nevezik.

Epidurál nem volt, Lacza inkabb a termeszetes dolgokat kedveli. Ági nem akarta, ö meg nem ajánlgatta neki. De kérdezd meg Laczát, érdekel, mit mond erröl!

üdv: Zsolt
Zsolt

Sziasztok!

Tegnap este voltam orvosnál.
Gyakorlatilag minden rendben van, a baba szépen fejlödik, mindene megvan, a nyaki börredök is stimmelnek. Annyit ficánkolt, hogy az orvos már mosolygott rajta, hogy meg sem áll. KépKép
Annyi, hogy pár nappal fiatalabb, mint a számított kora, így át is írt pár nappal késöbbre. Ezt én javítottam is a táblázatban. Gondolkodtam rajta, és tényleg igaza lehet, mert amikor fogant, abban a ciklusban két tüszörepedésem is volt (legalábbis szerintem), az egyik középidöben, a másik pár nappal késöbb, erre még a párom is emlékszik, mert neki is mondtam. Ezek szerint a baba a másodikból fogant, így tényleg fiatalabb pár nappal KépKép

Szóval ennyi történt. Ja volt rákszürés is, de azt már mindenki ismeri.

Nem tudom, nektek milyen volt az éjszakátok, nekem nem túl jó. Hajnalban arra ébredtem, hogy a fiam már mellettem alszik, onnantól nem tudtam nyugodtan aludni. Ahányszor pillanatra megébredt, felnézett, megkereste hol vagyok, és még közelebb bújt, így a végén nekem már alig volt valami az ágyból. A párom meg nevetett rajtam, mert így neki maradt nagy helye az ágyon KépKép

Kellemes napot mindenkinek
Sziasztok

BGabi
Bánhidi

A táblázatot elfelejtettem KépKépKép

<pre>
Tvica 24 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 24 hét 0 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 22 hét 1 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Lara 1.c. 18 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 17 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 17 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 16 hét 2 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 14 hét 5 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 14 hét 0 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 13 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 12 hét 3 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 12 hét 1 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 12 hét 0 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 11 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 11 hét 4 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 10 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 10 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 10 hét 3 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 9 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 9 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 9 hét dec. köz.
Ada 2.c. 9 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur 1.c. 8 hét 3 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Szila 7.c. 8 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 8 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 8 hét 2 n Budapest 27 év dec. 26. 1.b.
Kata 7 hét Budapest 22 év dec. vége 2.b.
Ancsi 4.c. 7 hét 0 n Adács 27 év dec. 31. 1.b.
Pucur 2.c. 7 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Zsolt!

Benéztem a babanetes családokhoz, gratulálok a népes családhoz! Kép

BGabi
Bánhidi

Jó reggelt mindenkinek!

Pucur!
Nem tudom ki, hogy van vele, de mi már szinte nem is eszünk zsírt, így nem hiszem, hogy a szervezet olyan rengeteg zsírban oldódó vitamint tudna felhalmozni. Én (különösen mostanában) elég rendszertelenül étkezem, és sajnos nem mindig tudom megenni az egészséges, vitamindús ételeket, tehát marad a vitamin. A másik gondom az, hacsak nincs az emberlányának saját kertje, nagyon meg kell nézni kitöl veszi a zöldséget, gyümölcsöt. Elég sokszor hallottam és egyszer sajnos tapasztaltam is, hogy a piacon olyan árut adtak el, amelynél nem várták meg az elöírt idöt a permetezés és a betakarítás között. Tavaly nyáron vettem salátát, amitöl mind a ketten rosszul lettünk, és a kivizsgálás után kiderült, hogy enyhe mérgezésünk volt(amit nem a tojásos nokedli okozott)!
Szóval azért óvatosan a gyümölcs, zöldség vásárlással!

Jucu!
Én is még csak a 10. hetet taposom, terhes tornára még nem járok, de én hetente ötször járok kocogni, alkalmanként 5 km-t. Nem tudom meddig fogom bírni, de azért kb. a 20. hétig szeretném.

Niki!
Szerintem sem kellene abbahagynod a sulit! Miért nem iratod ki magad táppénzre, legalább a vizsgaidöszak idejére, vagy vegyél ki szabadságot! Ilyenkor ki lehet venni elöre az egész éveset.

Lányok!
Ezek szerint csak azoknál végeznek toxopl. vizsgálatot, akiknek van macskájuk? Ez szerintem nem fair! Már több helyen olvastam, hogy ezt akár a homokozóban, akár a (virág)földböl is el lehet kapni! Én ezért nem merem átültetni a virágaimat sem, amíg nem vagyok biztos a védelemben. Ha ez kell a vizsgálathoz, akkor én is azt fogom mondani, hogy van macskám.

Egy kis idöre eldugulok, mert már megint szómenésem volt!

Mindenkinek szép napot!

Orsi
Orsi

Képzeljétek! Tegnap rajtam is észre vette az egyik (agglegény!)ismerösöm, hogy terhes vagyok! Azt modta, hogy az utóbbi idöben teljesen kivirultam. Eddig csak gyanakodott, de az elmúlt két hétben (amíg nem látott), már mintha pocakosodtam volna. Pedig próbálok bö, álcázó ruhákat hordani, ezek szerint a rutinos férfiszem megtéveszthetetlen? Én jót derültem rajta, hogy amíg meg nem mondtam, még anyukám sem gyanakodott, erre pont egy gyermektelen, férfi veszi észre elöször!

Orsi
Orsi

Jó reggelt!

Lányok, ha fogorvoshoz megyek, ugye kérhetek érzéstelenít&#337;t????

Szila
Szila

Orsi!

Mi vettünk egy házat, és ott elég sok a macska. Én nem igazán rajongok értük, a kutyák sokkal értelmesebbek szerintem. Szoval a lényeg: Én is imádok kertészkedni, és fogok is. DE: beszereztem cérnakeszty&#369;t, és arra ráhuzok egy gumikesztyüt. Nem érdekel, hogy kellemetlen lesz, vagy bénázok vele, de ugy gondolom , ezzel tökéletesen kiszüröm a virágfölddel valo érintkezést. Más megoldás nem nagyon van, én ezt látom célravezetönek. Probáld ki Te is.

Lányok, köszi a tanácsot a sulival kapcsolatban, tényleg kicsit meg vagyok borulva mostanság. Igyekszem felszegni a fejem, és továbbcsinálni.

Éva! Neked aztán nem egyszerü!! Kép De biztos a tanárok átengednek simán a poci miatt, a többiektöl kéredzkedj elöre a vizsgán, és akkor hamarabb tulleszel rajta. KépKépKépKép Nagyon becsüllek miatta, hogy igy belevágsz. Vagány csaj vagy!Kép

Pusszancs,

Niki
Niki

Orsi!

Toxoplazma-vírus: szerintem a szent cél érdekében lehet, sot muszály is füllenteni a dokinak. Én ha nem lenne cicám is megcsináltatnám a vizsgálatot, hiszen a nyers hús (pl. tatárbifsztek) is tartalmazhatja.
És az ismeroseim macskáitól is elkaphatom, nem?

Laura
Laura

Sziasztok lányok!
Tegnap csak bekukktantottam, most végigolvastam a terméseket.)

Lányok, van valakinek olyan "baja", hogy reggel semmi gond, de estére gyötri az émelygés??
Mert velem ez így van.
Kicsit feszül a hasam is, olyan mintha egy lufit fújnának odabenn.

Niki!
Dr. Hercegh-hez megyek szombat délre, de attól
tartok, még ez is korai lesz.
De valamilyen szinten szeretnék megnyugodni, hogy
tényleg van pocilakó.
A semminél többet fogok tudni...remélem.

Beja!
Neked külön ezer pussz!Kép

Ancsi
Ancsi

Sziasztok lányok, jó reggelt midnenkinek!

Ancsi, cuppppppppp Neked isKépKépKép

Niki, szija! Fel a fejjel, tanulj tovább, menni fog, hidd el. Amin meghúztak, az a közgáz volt, amin én szorítottam Neked? Akkor ezek szerint tényleg nem eléggéKép

Egyébként a toxoplazma vírust meg lehet kapni úgy is, hogy a virágföldön keresztül a kéz bõrébe beszívódik? Vagy hogy fertõz? Ha valaki tudná a választ, megköszönömKép Én is kertészkedni akarok a hétvégén...

cupppp mindenkinek
Beja
Beja

Sziasztok!

Ez a toxoplazma kérdés egyre érdekesebb. Szerintem ezek a kesztyûzések nem megoldás, én nem bírnék nyáron kesztyûben (pláne dupla) ténykedni. Amúgy meg minden nemû nyers hússal (disznó is) való érintkezésre is mondják. Jó lenne okosabbnak lenni, meséljetek ha találtok valamit. (én naivul voltam terhes az elsõvel a macskám mellett, nem is tudtam akkor még az egészrõl, így máig sem tudom a védettségi helyzetet)

Pucur, köszi a részletes beszámolót, végül is ki tudja. Valóban igaz, hogy ilyenkor meg páran annyit hánynak, hogy kérdéses mi marad meg, mi jut be.

Vizsgák és szülés. Az elsõ gyereknél 3-ad év végén voltam õ juni 29én született, épp befejeztem a vizsgákat (csüt-re esett az utolsó vizsga, utána kedden szültem). Én is hoztam elõre vizsgákat, tanulni meg nem bírtam rá,vizsgáztató kérdezte is, minek sietek, utazok valahova? (7 hónapos pocakkal!) Mondom neki, nem, szülni fogok. Ja! mondja õ. Pótalkalom, nem UV-ként, és ott már óvatos volt, és ötöst adott. Másik.: nem lesz gond ha kihívom a táblához? Nyugodtan szóljon. Harmadik: (az utolsó vizsgás) Válasszon kérdést, nehogy itt nekem izgulni kezdjen, aztán itt kezdjen szülni. Félórával utána kész voltam.
Szóval nálunk rendesek voltak (mind férfi). Az ikrekkel az államvizsga jött. jun 30. Kiírva ugyan aug 1-re voltam, de ikerterhesség sose 40 hét. 36 hétre közölte a doki, akármilyen jól is vagyok, befektet. Ez júli 3-ra esett. Pénteken államvizsga, hétfõn befekvés...
Szóval nem feladni!!! Ha hajlandó a vizsgáztató, akkor ráhajtani a dologra (ja, nyelvvizsgám is pocakkal lett)

Ildi
Pethes Ildikó

Szila!
Én úgy tudom, kérhetsz, de azért szólj a fogdokinak, hogy terhes vagy és kérd ki a véleményét.

Niki!
Köszi az ötletet. Mi is mostanában tervezzük a házvásárlást, addig már biztos nem fogom átültetni a virágokat (ott azért egy kicsit kevésbbé macerás, mint a lakásban). Remélem addigra azt is megtudom, hogy védett vagyok-e, vagy sem, bár ahogy magamat ismerem, ha védett vagyok, akkor is maradok a kesztyünél. A macskákért én sem igazán vagyok oda, olyan megbízhatatlanok, bár vannak akik azt mondják, hogy a macska barátságát ki kell érdemelni, míg a kutya bármilyen legyen is a gazdája, feltétel nélkül rajong érte.

Laura!
Én is azon a véleményen vagyok, hogy minden kismamánál el kéne végezni a vizsgálatot és már el is döntöttem, hogy kérni fogom.

Orsi
Orsi

Sziasztok Lányok,

Úgy látom, kezdünk egymástól egész tájékozottak lenni mindenben.
Orsi! Köszi az ötletet a kocogással, kipróbálom, mert valamit muszáj mozogni, így nem bírom. Évek óta rendszeresen tornázom..
Ancsi! Úgy látszik, sorstársak vagyunk. A reggeli émelygést én sem ismerem, bezzeg délutánra.. Bár ha én eszem valamit nagyon gyorsan, általában elmúlik. De néhány napja semmi (9. hétben vagyok) talán elfelejthetem..

A toxoplazma vírussal kapcsolatban: én is úgy tudom, hogy bármilyen szabad kézzel végzett kertészkedést&#337;l, földdel való érintkezést&#337;l is megkaphatod. Hogy most a b&#337;rön át megy-e, azt nem tudom. Mindenesetre mindenképpen kell egy gumikeszty&#369;.
Bocsi a sok szövegért.
Jucu
Jucu

Szóval akkor nem fogok szabad kézzel kertészkedni... de a kesztyûben olyan ormótlanKép meg sem fogom tudni rendesen fogni a palántákat... na de majd kikérdezem holnap reggel a védõnõt, jó lányok? Aztán majd abból lehet, hogy okosabbak leszünk...
Beja
Beja

Sziasztok,
most jól rámijesztettetek, én a terhességem elso hetében beültettem az egész új kertünket mindenfélével, alaposan alátrágyázva meg minden - akkor még nem sejtettem, hogy a kutyaházi beköltözött. Majd akkor szólok a dokinak holnap és kérek én is toxoplazma vizsgálatot.
Ma van a szüleim házassági évfordulója, hétvégén ünnepeljük oket, akkor akarjuke lmondani nekik, hogy a várva-várt elso unoka útban van. Lesz nagy öröm, az biztos.
Ma reggel egyébként annyira undorodtam magamtól, meg olyan kutyául voltam, hgogy olyan már nincs is. Iszonyúan várom, hogy ezen az elso harmadon túl legyünk...
mégegykata
mégegykata

Sziasztok mamócák!
Olyan kérdésem lenne, azokhoz a lányokhoz, akiknek volt korai terhességben vetélésük: mennyi idö után kezd minden úgy müködni mint régen???

Konkrétan az érdekel, hogy mikor van esélye a következö fogamzásnak.

Gratulálok az újaknak, boldog kismamaságot!

Ha OFF nagyon a kérdésem, írjon erre a címre, akinek sajna van tapasztalata.peli@monornet.hu
Elöre is nagyon köszi.
Kinga
kinga

Szila! Nyugodj meg az érzéstelenítö nem árt, de röntgenezni ne engedd magad. Én két hete voltam fogorvosnál, és 3 érzéstelenítö injekciót is kaptam! ):

Adri! A péntek délutáni tornára talán én is el tudnék járni. Holnap nem tudok, de a jövö héten valószínüleg elnézek.

Sziasztok: Andrea
Andrea

Drága Kinga!
Örülök, hogy már a következõn töröd a fejed!Kép
Nekem sajna volt vetélésem, mégpedig elmaradt vetélés..(
A mûtét után nekem kereken 1 hónapra meg is jött, aztán azóta óramû-pontossággal jött, tehát rendszerezõdött, mert azelõtt össze-vissza jártam...)
Félév kihagyást javasolt a doki, ez kellett is, de szerintem fõleg lelkileg..
A rendelõben is feltettek egy hasonló kérdést, hogy mikor tervezhetik a következõ babát. A doki válasza az volt, hogy elméletileg 6 hét múlva semmi akadálya a fogamzásnak.
Ha valaki 3 hónapot vár, vagy esetleg 6 hónapot, semmivel sem lesz több esélye a terhességnek, mint 6 hét eltelte után.
Így írta: ..sõt...))
Szóval, mindenképp beszélj a dokiddal, õ hogy látja a helyzeted, lényeg, hogy a fogamzáshoz egy új egészséges nyálkahártya szükséges.

Én ennyit tudok mondani, remélem valamit segítettem.
Egyébként hogy vagy? Mikor volt a mûtéted (volt?), és hogyan rendezõdtél?

Jucu!
Hát igen, nekem is gyorsan elmúlik az émelygés, ha eszek valamit, de a kilók meg csak növekednek..((

Lányok,
a Pocilakó most tojásos nokedlit enne salátával!
Tagadjam meg tõle???Kép

Ancsi
Ancsi

Ancsi, nehogy bármit is megtagadj tole! Foleg a nokedlit ne! KépKépKép

Bár már én kívánnék meg dolgokat! De egyelore csak undorodom egyre több dologtól.
mégegykata

Beja!

KösziKép ! Hát persze, hogy azon huztak meg. Hétfön tessék kevesebbet szorítani, lehet, hogy az volt a baj, hogy mindketten annyira akartukKép
A toxop-t nem tudom, hogy fertöz kézen keresztül, de a doki külön felhívta a figyelmemet. Mondta, hogy nyers hust egyáltalán nem szabad enni, de öszintén én a marhakor miatt nem is mertem mostanság. Pedig a tatárbifit imádom, de ellenállok a csábitásának.
Egyébként nem vagy igaz: Én is holnap megyek védönöhöz, látod, még ebben is egyezünk. Én is épp írni akartam, hogy megkérdezem töle...KépKépKép

Ancsi!
Hát persze, hogy addj neki nokedlit. Az enyém a borsoval nem hagy békén, állandoan azt kell neki venni. Az albérletben a szomszédoknál már közröhej tárgyát képezem, mikor naponta hazafelé megjelenek két kilonyi borsoval. Kép
Tegnap elég zürös napom volt, ezért napközben megbeszéltem Kismanoval, hogy este két mesét olvasok neki az egy helyett. Nagyon büvin viselkedett, kibirta az egész napot, megint nem voltam rosszul, ugyhogy megkapta a két meséjét. A férjem meg oldalrol tartotta a pocimat (na nem mintha már akkora lenne, csak épp domborodik már), szoval azért tartotta, hogy érezze a Kismano, hogy Apa is ott van. Ugy imádom, mikor a joéjtpuszit adja a hasamra a Kismanonak!!!

Sziasztok, mára eldugulok,

Niki
Niki

Jaj, de jó hogy írod, Niki, az nekem is olyan nagyon kedves, amikor párom odahajol a hasamhoz és azt mondja, heló kutyaházi, itt a papa beszél, ne kínozd anyádat, hallod-e? Meg ilyeneket. Mindig tisztára elérzékenyülök...
mégegykata

Most olvastam ezt a szörnyuséget, borsódzik a hátsm tole:

Újszülött fiúgyermeket találtak a fovárosban. A babára a Nyírpalota utca 61. szám alatti lakóház lépcsoházában talált rá az egyik lakó. A 3-3,5 kilogrammos, egészséges csecsemo egy zacskóba csavarva feküdt egy kartondobozban. Az újszülöttet a Schöpf-Merei Ágost Kórházba szállították, a rendorség nagy erokkel keresi a gyermekét magára hagyó anyát.
mégegykata

Kedves Kinga! De jó, hogy látunk Tõled néhány sort!!! Úgy örülök, hogy jelentkeztél. Remélem, jól vagy. Kívánok Neked mielõbbi sikert!!!

AncsiKépKépKép Figyu... szerintem most rögtön csináljunk egy naaaaagy adag tojásos noksit, mert azt én is imádom!!! Kép Leülünk elé és belapátoljuk az összeset, fejenként egy salátával! Kép

Niki! Ígérem, kevésbé fogok szorítani, majd lazábbra veszem a figurát! Kép Holnap mikor mész a védõnõhöz? KépKépKép Én reggel!
A párod irtóra édesKép

Remélem, az elhagyott újszülött kisfiúnak a mamája nem fog elõkerülni, mert aki ilyet tesz egy pici gyermekkel, azt ne találják meg, mert az úgysem nevelné tisztességesen a gyermekét! Nincs igazam? Viszont hány rendes szülõpár vár örökbefogadásra...

cupp mindenkinek
Beja
Beja

Sziasztok lányok!
Ma voltam a belgyógyászaton, minden rendben csak sokat kellett várnom és nem reggeliztem így aztán 10 óra után rettent&#337;en rosszul voltam. Csak simogattam a hasam és mondtam neki, hogy bocsásson meg mert nem gondoltam, hogy ennyi ideig fog tartani. Aztán rögtön magamba tömtem egy kis fornettit. Képzeljétek el reggel amikor a védönö odaadta a labor eredményét mondta, hogy a hemoglobinom 145. Én nagyon megijedtem mert azt hittem ez valami rosszat jelent. De mondta, hogy ezt még egy férfi is megirigyelhetné mert a maximum 155 lehet és hozzátette, hogy vérszegény az biztos nem vagyok. Sajnos én ma is hánytam reggel, pedig ma vagyok 14 hetes. Most 3 hétig békén hagynak az orvosok, aztán megyek AFP-s vérvételre.
Puszi mindenkinek
Ancsi!
Azt egyél amit éppen megkíván a szervezeted. Én minden nap délután döntöm el mit is kellene vacsorázni mit kívánok és úgy vásárolok. Ma pl. borsófözeléket fogok fözni fasírttal. Tegnap banán kellett, azelött eper stb.
Mónika

Úristen, ne beszéljetek itt kajákról!!!!!!!!!!!
Kép
mégegykata

Kinga! Sajnos nekem is van ezirányú tapasztalatom, amit szívesen megosztok veled. Én a 8. héten vesztettem el a kis magzatomat, úgy hogy már van két gyönyörü lányom, akik teljesen problémamentes terhességböl születtek. Az orvosom nekem is 6 hónap szünetet mondott, hozzátéve, hogy ez a hivatalos álláspont. Minket a férjemmel eléggé megviselt ez az egész, &#337;szintén szólva nem sok kedvünk volt a szexhez sem. Az igaz, hogy nem védekeztünk, de arra azért odafigyeltünk, hogy lehetöleg ne essek teherbe. Mindezek ellenére a vetélést követö 2. ciklusban megfogant az én kis magzatom, akit a mai napig is a szívem alatt hordok immáron a 26. hete. Mondanom sem kell, hogy nagyon boldogok voltunk (vagyunk), de az elsö néhány hetet végigidegeskedtem, de hála az égnek minden a legnagyobb rendben van!Kép
Szóval én azt tudom mondani, hogy akadálya nincs a teherbeesésnek, akár már az elsö ciklusban is, csak maximum nyugodtabb az ember, ha esetleg késöbb következik be (bár ebben nem vagyok teljesen biztos).
Kívánom neked is, hogy hamar átvészeld ezt az idöszakot és újra örülhess egy pici életnek!
Andrea
Andrea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?