Új privát üzeneted érkezett!

Vicky!
Én is pont így vagyok most. Elolvastam a pcos honlapon a legújabb igaz történeteket, és rájöttem, hogy nem szólhatok egyetlenegy szót sem. És most megint elkezdtem hinni benne, hogy fogunk mi is babázni! :D
zazzy

Na én most kicsit elmegyek a szokásos délutáni szunyámra. :D :shock: :roll:
Azután jövök és lesz ne mulass, ha nem adtok nékem választ 8) :lol: :wink:

pusszancs

hajni...
Budaörs

Hajni: Én is csak annyit tudtam megállapítani, hogy magasan van vagy alacsonyan. De azt hogy zárt-e vagy nyitott? Szerintem tapasztalat kell hozzá, azt hiszem ahol írnak erről, ott ezt is leírják...
Szóval nézegesd egy cikluson keresztül, akkor már lesz viszonyítási alapod.

No, sztem ma már nem jövök...

Mindenki pihenje ki magát, holnap ismét munka :evil:

Kép

Kép
bettica

hajni: Hát nekem is forcsa volt, de igazából majd holnap derül ki abból, hogy mit mérek. Szerintem lehetett ilyen későn a closty miatt pé. Én még mindig azt mondom, hogy a bal oldali petefészkem nem működik. Szerintetek ezt honnan lehetne kideríteni?
vicky79
Budapest III. kerület

nah visszajöttem, aludtam 1,5órát és már le is zuhiztam. mindjárt vacsi és közben B: Jonest fogok nézni Apa nagy örömére.
uhh olyan sz@r volt hasonfekve aludni, minden bajom volt a melleimtől :?

Amúgy köszi a válaszokat!

Vicky: azért én érdekesnek tartom az ilyen késői pé-t clostitól; de mint tudjuk vannak még csodák!!!!!!!

Csajok, tudom már a fala kívántok a sok kérdéstől :oops: de van mg egy utcsó, legalábbis mára :D :
mennyit kell egyhuzamban aludni mérés előtt? merthogy én ma mérés előtt csak 1,5 órát aludtam mert előtte pisi volt. ekkor lehet fals az eredmény?egyébként mindig uabban az időben mérem.

hajni...
Budaörs

hajni: Ha nem extrém értéket mérsz, akkor nincs gond. Azt hiszem kb. 5-6 óra alvás a minimum, ami után a mérés értékelhető. Egy hajnali pisi nálam nem csinált akkora zűrzavart a mért értékekben, hogy aggódjam miatta, szóval sztem ez nem okoz gondot ;)
Ha furcsa értéket mérsz, ami nem illik a képbe, akkor figyelmen kívül lehet hagyni...

Kép

Kép
bettica

Azért egy pici pisi nem gond, a lényeg, hogy ugyanabban az időben mérd!
Vendég

nálam csak az a gond, hogy mindig 6kor mérek de általában van 1-2 éjjeli pisi mostanában kb 2-fél3 és 4-fél5 körül. De valamikor csak 2-fél3 körül és utána csak 6kor. Szal nem egyszerű. De azért köszike! :)

hajni...
Budaörs

Hajni!

Ne haragudj, ha nyers leszek, de nem bírom tovább magamban tartani!
Szerintem nincs PÉ-d és nem is lesz, amíg a pajzsmirigyedet nem kezelik gyógyszeresen! Annyira alaphő körül mozog folyamatosan a hőmérsékleted, h. nem hiszem, h. érdemes csodára várnod!
Mindenképpen kérdezz rá a pajzsmirigyre Tűűnél!

Vicky!

Ez talán PÉ volt, de nem biztos! Csak ha huzamosabb ideig fenn marad majd a hőd! (A Ferty csak egy matematikai program!)

A félreértések elkerülése céljából:
A körülmetéltség nem zárja ki a HPV fertőzés lehetőségét, csak kisebb rá az esély!
A vírus jobban szeret a fityma bellemezének felszínén megtelepedni, ugyanakkor a nem megfelelő tisztálkodás miatt a fityma alatt felgyűlő váladék gyulladást tarthat fenn az ilyen pasival rendszeres szexuális életet élő nőknél, emiatt nagyobb az esély a körülmetéletlen pasikkal élő nőknél a méhnyakrák kialakulására. (Azért remélhetőleg a mi pasijaink ennél gyakrabban mosakodnak! :roll: )
De a HPV szempontjából az is elég, ha boldogult ifjúkorodban akár csak egyetlen egyszer is voltál HPV-vel fertőzött pasival! Hiába élsz azóta is hűséges házasságban!
Meg, ha a párod esetleg rendszeresen félrelép (a te tudtod nélkül) HPV-vel fertőzött nővel, akkor sem fog megvédeni téged az ő körülmetéltsége!
Nem beszélve arról, h. az USA-ban teljesen általános a fiúgyermekek körülmetélése a nem zsidó populációban is, mégsem alacsonyabb a méhnyakrák előfordulása!!!
Szóval, ha lehet, inkább járj el évente-félévente szűrésre!!!!

A sógornőd kezelési stratégiáját nem igazán értem!
Ha mindkét petevezetője zárt, akkor mi a fenének próbálkozzanak spontán???? :shock: :evil:
A lombik előtt az emdometriózisát is le kéne állítani hormonálisan, hamár nem műthető helyen van!!!!
Félő, h. így csak pénzkidobás lesz az a lombik!
Lehet, h. másik dokit kéne keresnie!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok!

Az az igazság, hogy már vagy 2 éve kacérkodom a gondolattal, hogy írok ebbe a topikba, mert gyakran beléptem olvasgatni.
Aztán mindig valahogy úgy hozta az élet, hogy nem ide írtam.
Méghozzá azért, mert a szerencsés PCOS-sok közé tartozom, mert végül mikor kiderült a problémám (1 évig "keresték-kezelték" kül. dokik mire eljutottunk egy igazi meddőségibe) megműtöttek, és összejött a drágaságunk! :) (később lettem csak vele igazán tisztában, mennyire nem volt ez valószínű, és mekkora szerencse) Akkor még nem volt pcos.hu, nem voltak ezzel a gonddal küzdő barátok, és én a műtétre esküdtem volna. Jó, hogy akkor mégsem írtam...Ma viszont az a szomorú tény, hogy újra visszaállt a régi nyomasztó helyzet: a 2 cisztákkal teli petefészek. Tesót szeretnénk. Tudom, hogy ez már nem nagy dolog; sokan mondják, neked könnyű, hisz már van egy gyereked, és tudom, hogy igazuk van, de mégis...
Szabad Hozzátok csatlakozni? :roll: Igaz, sajnos nem tudok gyakran jönni, de van egy csomó kérdésem, pl. a metről. és jó lenne valakivel megosztani az aggályokat, akik talán megértenek..
Egyenlőre ennyi;
Szép napot, bár ez nem egyszerű, mert itt sajna ramaty az idő!
Mákszem/macifülke
mákszem

Vicky igen ezen én is elgondolkodtam, miért próbálkozzon spontán valaki két zárt petevezetővel, de hát vannak csodák. mindenesetre azért ne védekezzenek! :wink: :lol:

Szia Mákszem!
gratulálok a gyermekedhez! Hány éves? kisfiú, kislány? Hogy hívják?

Én vagyok a te embered!ha kétkedésről és aggályokról van szó! :lol: :lol:

DE:
lányok tartozom ennyivel a metnek, és a rozinak, hogy leírjam a következőket.
nagyon rövid ideje szedem az avandát, pont 10 napja. metet utáltam.
avandával az első naptól a következő változások történtek:

bőröm rohamosan javult, ez alatt a 10 nap alatt is szemmel látható és nagyon erős a javulás.

kicsit megemeltük az adagomat, az 1X250 esti helyett most reggel -este szedek 250-et, mégis csökkent a napi étkezéseim száma. főleg annak örülök, hogy az esti 11 órás, éjféli kajálások elmúltak.

reggel párszor már korog a gyomrom, aminek én örülök, mert met mellett soha nem korgott, csak ha estig nem ettem, és én ezt nem éreztem természetesnek.

reggelire hónapok óta, több mint háromnegyed éve csak korpás zsemle, sonka, tej volt. sajna avanda óta nem bírom megállni, és édeset kell ennem reggelire, de úgy általában is több édeset kell ennem, ami nem csokit jelent, hanem egy csöpp méz, vagy pár kocka házi kakaós kevert süti.
viszont 10 nap alatt fogytam 1-1,5 kilót, és lehet többet is, mert épp mensizek, és ilyenkor mindig több vagyok egy kicsit. (pedig eddig a met mellett SOKKAL fegyelmezettebben ettem)

és a legtutibb: nekem eddig mindig menstruációs migrénem volt. és főleg hidegfrontra vagyok érzékeny.
most egyszerre volt hidegfront és mensi első napja, mégsem kellett quarelint bevennem, máskor ilyenkor ki se bírok kelni az ágyból, most estére fájdult csak meg picit a fejem, de lefeküdtem aludni és kész.

nem merek ebből hosszú távú következtetéseket levonni, de nagyon biztató!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok Lányok!

Én már 3. hete szedem a metet már 3x500-as adagolásban. Eddig elég gyakran voltam rosszul tőle és mindig félek, hogy mikor tőr rám a gyengeség a nagyon rossz közérzet, az undorodás különböző ételektől az ízérzékelési zavarok. A férjem azt mondta, hogy ha ezen a héten is rosszul leszek ne szedjem többé a Metet. Most nem tudom, hogy mi lesz, mert alig vártam, hogy az endokrinológusom felírja, most meg ez történt.
Tudnátok ebben segíteni, hogy mit csináljak?
Rejo írtad az avandát? még nem hallottam róla! Tudnál pár infót küldeni? előre is köszi!
fandi

Sziasztok!

Mákszem! Üdv közöttünk! A történeted nagyon hasonlít az enyémhez! Engem 15 éve műtöttek, akkor semmit nem mondtak, hogy valami teendőm még lenne. Fogigátló után lettem terhes, van egy 3 éves kislányom és nem jön a tesó... Én január óta szedem a metet, apával is van gond, inszemre készülünk.
Igazad van, hogy hiába van már egy gyerek akkor sem könnyebb! De sikerülni fog!!!

Rejoka, ez ám a javulás! gratulálok, nagyon ügyi vagy!!! Csak így tovább!

Fandi, szerintem túl gyorsan emelted fel 3x500-ra! Próbáld meg visszacsökkenteni kicsit, míg megszokod és akkor emelj tovább! De ne hagyd abba!!!!!!

Én ma, 12. dpo-n teszteltem egy csont negát... Hát, nem jött be az "orvosi utasításra" :(

Pussz ebben a ronda időben!

Kép

Kép
anyoooka

Anyoo!

A 12. DPO még nem biztos hogy elég.
Szurok!

Mákszem!

Üdv itt! Kérdezz és mi felelünk. :D

Fandi!

Kezdeni mindjárt 3×500-al baromi sok, nem csodálom hogy rosszul vagy tőle. Szerintem csökkentsd vissza 2×500ra, reggel, este egy szem és várj még teljesen elmúlnak a rosszullétek, csak utána növelj. Engem pl az is kicsapott nagyon hogy közel volt a reggeli met és a déli, mindig rosszul voltam tőle. :( Most csak 2×850-et szedek és szinte semmi bajom. Lehet hogy erre is kell figyelni.

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee, ari vagy, de 10-essel csináltam... Valószínű későn volt a hsg, 13. napon, már ezerrel tojcsiztam akkor. Jönnek a mensi előtti ragyáim is :roll: :?
De sebaj, ha megjön, kezdem a clostit :)

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok Lányok,

reggel 9 óta olvasok vissza. írtam kis jegyzeteket, h miket írjak! És előre is bocsi, kicsit hosszú leszek!

Lafi: nagyon édes a kis Hunor! nem is olyan szégyenlős már! :lol:

Zazzy: fel a fejjel! én a helyedben a mhelyeden nem mondanám meg a pcos-t és a babaprojekt nehézségeket. én inkább csak általános családi indokot mondanik. H most nem tudtok még a sulira annyi pénzt költeni, hiszen építkeztek, és amúgy sincs miből szórni, meg, h már így is keveset vagy távol a férjedtől, aki ezt is nehezen viseli. Akármilyen jóban is vagy az igazgatónővel, soha nem lehet tudni. Az ördög nem alszik. :evil:

Zsizsik: gratulálok a sok fogyáshoz, sok sikert a továbbiakban!

Hajni: nem vagy debil, csak egy icipicit elkerül a szerencse. kicsit nehezebben jön a baba, akit annál jobban fogtok szeretni és ,,értékelni,,!

Pogi: jól megmondtad a nagy esélyegyenlőségről a véleményed! Ez nagy részben igaz is ! DE: az egyik szomszédunk 2 éve van otthon a babával és unatkozik!!! Minden héten végigpucolja az ablakokat és minden nap takarít és unatkozik! Egy másik szomszédasszony otthonról akar dolgozgatni az 1 éves baba mellett. Az egyik barátunk 7 hónapja van otthon és otthonról dolgozik a babával már kb 3 hónapja (nem csak a pénzt miatt!) , és azt mondja, h unalmas otthon! Szóval sajnas nem csak a pénz, hanem a társasági igényünk miatt is akarunk dolgozni! Mert hiába tartjuk hülyének 1-2 munkatársunk és esetleg utáljuk a főnökünk v mit tudom én, kell az , h kommunikáljunk.
Nekem a keresztanyám már 30 éve otthon van, háztartásbeli és igencsak meg van zakkanva. Igaz a férje is hozzásegítette ehhez, de az idegei nagyon kivannak. Szóval nem tesz mindenkinek jót az otthonlét.
Én azt mondom, h igen is be kellene vezetni a nőknél a 4 meg a 6 órás munkákat és nem dolgozhatnának család mellett többet! Szerintem ez lenne a legmegfelelőbb! Persze, ha vki hivatásos anya akarna lenni, szíve joga.

Gina: gratulálok a kiskönyvhöz, szép a fotó is ! :wink:

Rejo: volt már 2 sikertelen clostys hónapom ápr- máj-ban. Nem használt a closty. A párom volt kiskatona vizsgálaton , szerencsére tökéletes. Nem tudom, h átjárhatóságit mikor kell csinálni, de azt gondolom, h puregonos hónap után nem jön a baba, akkor megcsináltatják.

Rólam:
Sikerült pihennünk a 3 napban szerencsére!
Szombaton voltunk a sógornőméknél. Nagyon jó volt ! most már kezembe vehettem a tökéletes , gyönyörű kis 10 napos Matyit! Kicsit nyűgös volt, de elaludt a karomban , ahogy ringattam. Csodálkozott is a sógornőm, h milyen jól elvan velem a pici. Olyan jó érzés volt!!!!!leírhatatlan!!!!
Vas meg barátok voltak nálunk. Az egyik pár hozta a 7 hónapos kislányukat! Mindenki a kislánnyal foglalkozott! Persze őt is kézbevettem , babusgattam! Olyan drága volt ő is!
Uh, jól kibabáztam magam a napokban!!!és nem volt semmi rosszkedv v szírás és ez is olyan jó volt, h nem voltam depis. vas este mondtam a páromnak, h most, h dajkáltam fiút és lányt is egymás után, nem tudom, h mit szeretnék fiút v lányt. Kérdeztem, h ő? Válasza: ilyet is olyat is!! Ezen picsogtam egyet , de szerencsére nem látta, mert már ágyban voltunk és sötét volt. De olyan jól esett , amit mondott , olyan drága volt a párom!!

egyébként szerintem jobb elmondani a rokonoknak a pcos-t és a nehézségeket! én anyósnak is elmondtam, néha kedvesen kérdezi, h voltam -e dokinál, h vagyok. de nem úgy, h nem vagy még terhes? akkor tuti beolvasnék neki én !! :twisted: de a párom is ráuszítanám!!! :evil:
a mhelyen viszont senkinek nem mondtam!!volt, h kiszlázás napján eltüntem 3 órára és utána 8 ig túlóráztam,h behozzam a lemaradásom és másnap kisírt , kialvatlan szemekkel jelentem meg, és meg sem szólaltam. de nem tudta senki kihúzni belőlem, h mi a baj. mondtam, h majd elmúlik, majd jól leszek... kitérő válaszok...
az ismerősöknek, barátoknak a válasz a gyerek kérdésre: az 5 éves tervben benne van. és csak nevetek kicsit kínosan. :roll:

BOCSI H HOSSZÚ LETTEM!!

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!!!!!

PUSSZ!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Tücsök: mi van veled???? még mindig rosszul vagy???hol vagy???

Fandi: kérdezd meg a dokidat, h mit csinálj! szerintem nem szabadna abbahagyni a metet! várjál még egy kicsit. talán valóban jó, h lecsökkented picit és lassabban emelsz.
de szerintem ez egyénenként változik. érdemes lenne csinálni ebből is egy statisztikát, h ki milyen ir eredményekkel milyen gyorsan szokja meg a metet.
:roll: én 3 napig este szedtem 500-at, 3 napig este és reggel 500-500-at és utána már 3*500-at szedtem. amikor első 2 napban szedtem a 3*500-at akkor voltam du kicsit rosszul, hányingerem volt. de ennyi. nagyon nagyon ritkán van hasmasom, de semmi több. lekopogom!!! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok csajok! :wink:

Nekem úgy kell szednem a metet, hogy 2 hétig csak napi 1, aztán a köv 2 hétben napi 2, aztán köv 2 hétben napi 3. Remélem így nem leszek rosszul tőle. :roll:
fenci

hú, most tök megijedtem , h elirtam a nevet. de visszanéztem.
van Fandi és van Fenci! tuti keverni foglak titeket, bocsi :oops:

nem tudom,h mi alapján mondják meg nekünk , h milyen lassan szoktassuk magunkat a methez. valszínű, h ir alapján lehet következtetni arra, h mennyi idő kell a beszoktatáshoz. :?:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb, tutti nem azon múlik, nekem nagy az ir-em és mégis ugyanúgy kellett volna hozzászoknom mint Fencinek, bár 3*500-at elértem 3 hét alatt, 2 hónap után meg egyik napról a másikra 3*850-et. Babszika, aki veri az ir-magaslatokat, neki is ilyen tempót diktáltak....szóval ez egy általános tempó, max nem tartja be mindenki.
Vendég

Sziasztok!
Czinkeb, sajnos még mindig rosszul vagyok, tegnap azon gondolkoztam, hogy talán abba kéne hagynom a Met-et, de annyit küzdöttem míg megkaptam... :cry: Szóval 2 hétig szedtem 1*500mg-ot és a 4-ik nap után teljesen jól bírtam, jó volt a közérztem is, nem kellett éjszaka kajálni, szóval minden szép és jó volt! Aztán át akartam állni a 2*500mg-ra a 4-ik napra teljesen kipurcantam tőle, most a hosszú hétvégén már csak napi 1,5 szemmel próbálkoztam, de olyan levertség lett úrrá rajtam, nem beszélve az állandó éhségérzetről kombinálva hányingerrel... :cry: :cry:

Olvastam, hogy több Bak jegyű is van itt, jelentem én is az volnék (dec. 27) :D
Vendég

Tücsök: sajnálom :cry: ne add fel!!! :wink:

Lafi: akkor légyszi segíts nekem,h hogy vannak az összefüggések

rosszak a hormonjaim, az ir-em kevésbé rossz (120p-es 26 vmennyi), nincs menszeszem duphaston nélkül (pé álmomban), metet 3*500-at kapok és tök gyorsan megszoktam, van hajhullásom (hol több hol kevesebb) és utóbbi hónapokban patiaim (hol több hol kevesebb).

vannak lányok, akiknek ir-jük egekben és rendesen mensziznek, ,,csak,, pé-ük nincs .

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb, a pcos-ban nincsenek összefüggések, van akinél ez van, van akinél az van.

nekem egekben a inzulin, viszonylag jó hormonok, persze nem annyira jó, de nagyjából jó, tesztoszteron szint jó és mégsem mensiztem....pé hébe-hóbe volt.
Vendég

Lafi: köszi!
hát sajnos nem ezt a választ vártam. jobban örültem volna vmi összefüggésnek. :oops:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Tücsi csökkentsd vissza arra az adagra de sürgősen, ami mellett még jól vagy.

ez nálam este 250 met volt. ez ment 3 hónapig, utána emeltem csak. lona is 4 hónap alatt szokta meg a metet.

én úgy voltam, azért se hagyom abba, pedig amennyit rinyáltam sokan írták nekem, hagyjam már abba, de mondom akkor kár volt elkezdeni. akkor most már megnézem, mit csinál nekem, csinál-e jót, és ha meggyőződtem a hatásáról, és tényleg nem jó, akkor hagyom csak abba. de asszem az avanda megmentette nálam a metet.

viszont norka engem is azzal vigasztalt, legalább hat a gyógyi, ebben biztos lehetsz!

csökkentsd vissza napi 500-ra, és ne szenvedj. azt nem szabad.

lehet neked is meg kéne próbálni az avandát. ég és föld. csak nem szabad mellette T. szerint babaát csinálni. (de van olyan doki, aki szerint meg szabad...) mi azért vigyázunk.
valami miatt jobban lehet bírni mint a sima metet, legalábbis nekem. aztán amikor visszaállsz a babagyártásos metre, akkor már azt is bírod. aszondják.

czinki nekem gyenge IR-em van, és nézd meg mit összekínlódtam a mettel.

fandi csináld azt, amit a többiek írtak. sztem is gyors volt az emelés. valaki hosszú hónapok alatt jut el az adgjáig. csökkentsd vissza rra az adagra, ami mellett még jól vagy, és onnan emelj szép lassan.

az avanda a metformin mellett egy másik hatóanyagot is tartalmaz, roziglitazon (lehet ezt nem jól írtam), és máshogy viszi be a metet a sejtekbe, egyenesen beviszi a sejtmagba, vagyis sejten belül hat. ezért nem ajánlja a dokim mellette a teherbeesést, mert sejten belül hat. de azt mondja, ha szeded három hónapig minimum, megszünteti az IR-t, és utána elég a sima met is.

azt mondják, az avanda hátrányára, a vízvisszatartás miatt egyes embereknél hízást okozhat. na az tuti nem én leszek. nálam a met okozott hízást, étvégynövekedést, és pont az avandától fogyok. (legalábbis remélem, nem akarom elkiabálni)nem vagyunk egyformák. ki kell tapasztalni, kinek melyik gyógyszer milyen adagban jó, meg a doki látja a leletekből is.

én eddig akárhány emberrel beszéltem, aki met helyett avandát kapott, mindenkinek bejött. de biztos valakinek meg ez nem jó. mindenesetre egy próbát megér, hátha neked is ez a jobb. de lehet a csökkentés és lassabb tempó is elég lesz.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Czinkeb!
Kb. én is pont így voltam.
Viszonylag rossz hormonok, nem túl magas IR, jól toleráltam a metet (én 3x850mg-ra esküszöm, mert nekem ez hozta meg a hatást) és se spontán menszi, se PÉ!

Aztán hat hó után lassan beindultam!

Kb 2 hónapon át napi 3x500mgot szedtem
2 hónapon át: 2x850mg
és két hó: 3x850mg

De a pattanások már első perctől jelentősen csökkentek!

Huhha, nagyon sietek.

Cuppp
Vendég

SAJNOS SOKSZOR ÉN MÁR NEM ÉRTEK SEMMIT! :cry:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Rejo! Köszi, hogy írtál, akkor nem okozok magamnak lelkifurdalást, ha azt mondod nem szabad erőltetni az emelést! :roll: Akkor január 3-ig még szedem ahogy tudom, és majd Tűű doki eldönti a kontrollon, hogy szedjek-e helyette mást! Kár hogy az Avanda mellett nem lehet teherbeesni, nagyon jól hangzik amiket írsz, nekem a Meforal, csak felerősítette az eddigi panaszaimat, úgy érzem... :?
Vendég

Nekem épp ma mondták, hogy nagyon szép az arcom, mi történt? :oops:
Csak annyi, hogy 2 hete 4/1000 -es kiszerelésű Avandametet szedek. (Úgy tudom, eddig én kapom a fórumosok között a legerősebbet.)

Esküszöm csajok, soha de soha nem volt még ilyen bababőröm, pedig eszem édességet. Még a mitesszereim is visszafejlődtek. A bőröm feszesebb, teltebb is lett, a vízvisszatartás miatt, ami nem jelentős, éppen csak ennyi látszik belőle. De tényleg meg vagyok szépülve.

Brutális a szer. És semmi mellékhatás. Az elején most is volt vagy 4-5 napig hipózás, oszt annyi. Nagyon jól tolerálható.

Mi nem védekezünk.
Vendég

az avandemet jó ráncokra is? vagy a bababőr csak a patikra értendő?
csak azért, mert akkor a botoxos kúrákat ki lehene váltani vele! :lol:

csak vicc volt!!!!! :wink: most kicsit letörtem és hülye vagyok!! :cry:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

ajajj Norka a végén így meg terhes leszel... :lol: apa meg bedob a kútba! :lol:

de tényleg én is nagyon odavagyok a szertől. Pont rád gondoltam hétvégén, mikor régebben írtad, nlc-n valakinek volt ilyen mensis migrénes rosszuléte, és a mettől elmúlt neki. lehet nekem is bejön. ezért nagyon hálás lennék, ha ettől megszabadulhatnék.

Kép

Kép
rejo

Czinki, hihi, akkor majd az anyósomnak mondani is fogom. :lol:

Nem tudom, nekem kezdett szarkalábas lenni a szemem környéke, ahol száraz, beesett volt a bőr, és most ott kitelt egy kicsit. Meg én anno, mikor az esküvőmön 58 kg voltam, olyan fejem volt mint egy madárnak, most meg ugyanannyi kilóval nincs olyan fejem. :lol:

De nem mindenkinek jó az Avandamet, Sziszának nem jött be, az NLC-n egy másik lány hasi vízvisszatartást észlel tőle, bár a ciklusa jobb lett.
Vendég

na akkor mégsem mondtam olyan nagyon nagy hülyeséget? :idea: :lol:

bár jobban örültem volna, ha a hormonok - ir - menszi - met összefüggésre jöttem volna rá :cry: vagy legalább találtam volna benne vmi halvány összefüggést.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Megjött! Vagy legalábbis valami pirosság van... :shock: Még 2 nap lett volna...
Ezek szerint ezért nem jött most össze a baba mert későn volt a hsg, akkörül volt pé... :? :roll: Vagy megint csak 12 nap a luteális fázis :? :(
Tényleg, ilyenkor a mai vagy a holnapi az első nap?! :shock:

Kép

Kép
anyoooka

sziasztok Csajok!
Olyan jó, hogy ennyit írtok ( van mit olvasnom-okosodnom)!
Látom mindenki másképp és más metet szed, van aki bírja, van aki nem. Én harmadik hete szedem az adimetet, amit először a háziorvosom írt ki, 850 mg-t, és felekkel kezdtem 4 napig, majd 2xfél négy napig, majd 3xfél....itt tartok most. Nálam semmilyen problémát nem okoz. Tűű doki 500 mg-t javasolt, és úgy, mint tücsöknek, abban a szedési rendben. Én a háziorvos 850 mg-át szedem, ő azért javasolta ezt ,mert az 500mg-ra nincs olyan támogatás, így ő mindíg a 850-est írja ki.( no meg már előbb kiváltottam) :?
3 hét alatt a ragyáimmal nem történt semmi, pedig kislánykoromban olyan szép bőröm volt, most meg állati, hogy tudok kinézni! :D
JÖN VALAKI HOLNAP ZENTAI ANDIHOZ OKTATÁSRA? mert én igen, 15.45-re. Már nagyon várom! Szerintem sok mindent tudok, de biztos lesz új, meglepő információ. ( mindkét nyomtatványt el kell küldeni Z.Andinak, vagy csak az egyiket? Eddig az egyik et küldem el emailben, úgy emlékszem elég csak azt.)

Ezzel a sportolással kéne valamit kezdeni.... utálok tornázni. Mindig irigyeltem azokat, akiket feldob a sport! Nagy nehezen max. 15 percet vagyok hajlandó tornázni itthon. Több nem megy. Masszázsra viszont szeretek járni! Az beleszámít??? :D ez most komoly kérdés, tudja vamelyikőtök? :) A vérkeringés beindítása nem égeti az inzulint??
további szép napot!
nani72

Sziasztok Lányok!

Köszi a bíztatsát, én sem gondolnám, hogy abba kéne hagyni a Metet. Egyébként lehet, hogy nem egyértelműen írtam, de úgy kezdődött a Met szedése, hogy az első héten 1x500mg-ot szedtem, ez egy picit rossz közérzetet okozott, de úgy emlékszem nem volt annyira vészes. A második héten 2x500mg-ra kellett emelnem itt már jelentkeztek a következő panaszok. Hányinger, undor bizonyos kajáktól /ilyen volt velemelyikőtöknek?/ és a kicsit már-már depressziós levertség és fáradtság ami valami iszonyatos. És már kicsit félek attól, hogy mikor tör rám ez az érzés. Nagyon rossz. Aztán a 3. héttől újra kellett emelnem az adagot 3x500mg-ra. Most itt tartok 5. napja, igaz tegnap egy kicsit jobb volt és ma is, de komolyan félek, mikor tör rám az a levertség és fáradtság. Kicsit feszít a hasam és a melleim is fájnak és meg vannak duzzadva. De nem hinném, hogy terhes vagyok, bár lehet, hogy kéne csinálni egy tesztet.
A dokimnak azért nem szívesen szolnék ezekről a tünetekről, mert nem tudom, hogy reagálna, ugyanis a hormon leleteimből nem egyértelmű a pcos viszont nőgyógászatilag meg teljesen egyértelmű. És csak azért írta fel a doki a Metet, mert volt egy nagyon friss, pozitív tapasztalata. Úgyhogy még várok 1-2 napig és ha visszatérnek a bajaim akkor csökkentek. Szerintetek 1x500mg-ra vagy 2x500mg-ra?
fandi

Sziasztok!

Üdv az új lányoknak! Kérdések jöhetnek, majd válaszol, aki tud ;)

Fandi: Én is kíváncsi lennék, hogy miként kezdted el szedni a metet. Szerintem a dokid nem mondta el, hogy lassan kell hozzászoktatni a szervezetet, legalábbis a hozzászólásodból azt vettem le.

Nekem is gyorsan ment a hozzászokás, kb. 1 hét múlva már a teljes adagot szedtem :shock: IR-em nincs, a hormon eredményeim is csak kicsit tértek el... Tesztoszteronom 2.7 volt, ami éppen csak hogy kicsit magasabb (2.53 volt a határ), az FSH/LH arányom 1,3 volt, viszont nagyon policisztás volt a pf-em, ciklus jó hosszú 100nap feletti, de pével... Valszeg emiatt volt ilyen látványos a ciklusom javulása.
A lényeg, hogy mindenki úgy emelje a metet, ami neki jó. A doki nem fogja tudni megjósolni, hogy kinek mennyi idő kell a hozzászokáshoz. Nem szabad feladni!

Kavics: De jó, már Te is lassan félidőben vagy. ;) Nagyon szalad az idő... Karácsony? B.sszus tényleg már csak 2 hónap???

Anyoo: Sajnálom. Nademostmársikerülnifog! ;)

Ma beszéltem a főnökömmel. Hát, lányok ilyen közömbös, faarccal rég láttam vkit így ülni. :shock: Csak az anyagiak miatt mentem oda hozzá és csak ezt tárgyaltuk meg. Aztán egy óra múlva odajött hozzám, megkérdezte, hogy mik a terveim. Meddig akarok dolgozni, mikor akarok visszajönni, dolgoznék-e egy kis idő múlva otthonról... Hát meglepődtem ezen, amilyen érdektelenséggel fogadta a hírt...
No, mind1. Ezen is túl vagyok és még szerencsére jól is fogok járni a körülményekhez képest.
Egyébként a mi környezetünkben csak nagyon kevesen tudtak a problémámról. Jószerivel 1-2 barátnőm, Anyukám és az egyik munkatársam. Persze voltak kérdések, hogy mikor akarunk gyereket, de azt mindig lepasszoltuk azzal, hogy majd egyszer... Szerintem jobb is volt ez így.

Kép

Kép
bettica

Fandi>én a legelején egy csomószor voltam úgy, h éhes voltam nagyon, de nem kívántam semmit. ott álltam a hűtő előtt, h mit egyek, és nem volt semmi sem jó. ha meg ettem is vmit , nem esett jól, v kicsit hányingerem is volt. uh ez szerintem teljesen normális. ne aggódjál!!! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!
FandiI Üdv itt! És ne keseredj el!
Látod, mindenkinél más a helyzet, nekem például semmi fokozatosságot nem említett a doki, úgyhogy rögtön 2x 500-at szedtem, amitől néha hányingerem voltés SOSEM voltam éhes!!! Alig bírtam annyit enni, amennyit a gyógyszer miatt muszáj volt.
Utána viszont egy-másfél hét múlva olyan jól megszoktam, hogy magamtól emeltem 3x500-ra. És még mindig ennyit szedek, és nagyon gáz.

Czinkeb!
Próbálj meg nem csüggedni, tudom, nehéz, én is most csak kivételesen vagyok pozitív(lehet, hogy azért, mert közeleg a kontroll)
Már mondtam, rajtam világéletemben alig volt szőr, most meg...Bár hál'istennek még csak a "normális"helyeken, az arcom kész katasztrófa, de már egész megszoktam, nem fakadok reggelenként sírva, amikor tükörbe nézek; hajam is hullik, nem kicsit, ciklusról meg ne is beszéljünk!
Szóval a fogyást leszámítva, más előnyét eddig nekem sem sikerült megtapasztalni a metnek... :cry: De lesz ez még jobb is! :) Már nincs egy hét a kontrollig!!! :D :D :D
De Avandát nem akarok, babát akarok!!! :wink: Remélem elég lesz emelni is.

Bettica!
Főnököd nő vagy férfi?
zazzy

Tücsök!
Rád is vonatkozik a kitartás!!! :wink:

Hát persze, hogy én is összekevertem, pedig most olvastam! :oops: Szóval:
FENCI! Üdv itt!!!
zazzy

Babszika!
Július vége óta, vagyis vegyük úgy, hogy augusztus eleje óta szeded a metet. Ez a harmadik hónap....
Nem beszélve arról, hogy rendes IRred van, ha jól emlékszem... annak idő kell!!!
Diéta+testmozgás!!! :) Tudom, hogy szerettek érte, ha ezt mondom, Kép De tényleg fontos!!!

Nem is tudtam, hogy a bakkok pesszimisták! :lol:

Hajni!
Ezek az érzések kisbaba láttán teljesen természetesek!
Nehéz vele együtt élni, de muszáj! Gabikát idézve, időnként fizikai fájdalmat érez az ember lánya, annyira szeretne babát. :(
De sem debil nem vagy, sem szerencsétlen!!!
Azt azért jól vésd az eszedbe!!! :)
Ami a méhszájat illeti...
Én sokszor nézegettem magamnak... :oops: De mindig kemény volt. Igazából ovuláció alatt sem éreztem érdemi különbséget!
De most terhesen... :shock: Mostmár tudom mit jelent a puha méhszáj... :shock:

Lona!
A férjed értékei brutálisak! :shock:
Jövő hónapban én is viszem az enyém uram, vc, inzulin, cukorterhelés, vérzsír vizsgálatra!
Probálom a diéta felé terelni!
Keményebb dió mint Rejoka! :lol: :lol:
De ma reggel már úgy ment el itthonról, hogy nem evett gyors felszívódású szénhidrátot!

Fenci!
A ZAndi diéta lényege arról szól, hogy figyelni kell a szénhidrát bevitelre, a napi összmennyiségre, a lassú és gyprs felszívódásuak ideális arányára!
De érdemes elmenni hozzá!
Nagyon sokat segít, rájössz, hogy milyen étkezési hibákat követsz el, mit hogyan kell csinálni! :)

Apple!
Végre te is jelentkezel!!! :)
Örülök, hogy elindultál a javulás útján! :lol: Megy ez neked is! :lol:
A szőrök előbb utóbb javulnak, de attól tartok szőrtelenek sosem leszünk! :roll:

Bettica!
Te már a 7-ik hétnél tartasz???
Itt nagy suttyomban nőveszted a babádat! :lol: :lol:

Vicky!
Szerintem ehhez a késői PÉhez a Clostynak nem sok köze van! :?
Gratulálok! :) Elég egyértelműnek tűnik! :)

Szia Mákszem!
Üdv közöttünk!
Gratula a gyerekedhez! :) Legyenek gyors sikertörténetek is!:wink:
Kérdezni lehet, ha esetleg első nekifutásra nem kapnál választ, ne add fel! Próbálkozz mégegyszer!! :)

Rejo!
Itt is gratula az eredményhez!
Bababőr! :) Végre!!! :D És a minusz kilók is... :) Nagyon jó! :)

Anyoka!
Az az első nap, amikor a piros elönt (mégha nem is Niagara kicsinyített változata is).
Mindenem keresztbe lesz, hogy sikerüljön ez a ciklusod! :wink:

Czinkeb!
Azért egy ilyen tapintatós anyós aranyat ér! :)

Norka drága!
Végre előkerültél! :lol:
Ma pont anyósodra gondoltam. Vagyis azokra az időkre, amikor napi szintén sokszor írtál és részletesen ecsetelted párducmintás cuccban érkező anyósod viselkedési formáit! :lol:
Igaz egyszer írtad, hogy internete lett, így többet nem írsz róla...:lol:

Én meg böcsülettel megvacsoráztam!
Annyi sajt nem is értem, hogy fért belém! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Rambóka: nem haragszom!!!!!!! Tökre igazad van, holnap mindenképp rákérdezek Tűűnél a pajzsmirigyre.

Lányok!
Szeretnék nektek mindent megköszönni, hogy elviseltetek, válaszoltatok, öntöttétek belém a lelket. De tegnap eljutottam egy elég mély pontra és úgy döntöttem, hogy egy darabig csak olvasó üzemmódban működöm, de lehet még abban sem. Kérlek ne haragudjatok rám, ha sokszor egyértelmű dolgokra kérdeztem rá, és sokat rinyáltam.

Szurkolok mindenkinek és a pocisoknak pedig szép terhességet és könnyű szülést és jó babázgatást kívánok!

Pusszancs

hajni...
Budaörs

Köszi mindenkinek a pé-s gratulációkat, de még mindig nem tudom, hogy tényleg az-e, mert még nem volt nekem ilyen. A tojásfehérje megvolt, de a hőm ma csak 36 volt, bár alvás elég felemásan sikerült.

rambóka: Persze, hogy járok rákszűrésre. Ezek után csak negatív hpv és hiv papír felmutatása után vagyok hajlandó vele lefeküdni, akkor is csak gumival...Lehet, hogy ezért nem lesz gyerek? :D
Egyébként is állandó látogatója vagyok a dokinak, akkor is venne, ha nem kérném. Amúgy nekem a párom az első barátom és én is az első vagyok neki, úgyhogy (a megcsalásokat leszámítva :D ) remélem emiatt nem kell aggódnom.

Amúgy a sógornőméknél én sem igazán értettem a spontán babát, de nem akartam elkeseríteni. Az endóra állítólag jót tenne a terhesség, de ebben az esetben nem igazán tudom, hogy hogy foganna meg. Az endót meg nem tudom, hogy hogy lehet olyan helyen, hogy nem lehet műteni. Nem nagyon akartam tovább kérdezgetni többet, mert eléggé kivolt.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
hajni bocsi, a privi miatt már megvan!
új vagyok a fórumon és szeretném a segítségeteket kérni! PCO-m van. Jelenleg nem mestruálok. Voltam endokrinológushoz is. jó az ir, a vércukor ésa tsh is. Azt mondta szedjek Diane 35-öt, de attól olyan rosszul voltam, mint még soha. Visszamentem és azt mondta, hogy akkor érzékeny vagyok a fogamzásgátló szerekre (migrén) és nincs más. Jövőre szeretnénk gyereket, gondoltuk elkezdjük az előkészületeket, a doki pedig hazaküldött, hogy nincs alternatíva.Olyan szumorú vagyok! Előre köszönöm!
lilianyuka

Sziasztok!

Lili drága!
Döbbenten olvastam a soraidat! :shock:
Légyszi írj magadról részletesebben.

Budapesti vagy? Az ország melyik területén voltál endokrinológusnál?

Miko volt életed első menszije? Ez az évek folyamán hogy alakult? Rendszeres volt e? Vagy rendszertelen? Mikor vetted észre hogy gond van? Szedtél e fogigátlót valaha? Mennyi ideig? Hány éves vagy?
Mióta vannak tüneteid? És mik?
Azon túlmenően, hogy nem menstruálsz?
Túlsúly, szőrösödés, pattanásos bőr, hajhullás, cisztás petefészkek?
Az mit jelent, hogy jó az IR és társai?
Nálad vannak a leletek?
Akkor ha nem kérek túl sokat, esetleg gépeld be, mértékegységgel!! együtt az összest! Azt is írd meg, hogy hányadik ciklusnapon nézték a hormonokot (bár sejtem, hogyha nincs menszi, akkor akárhányadik nap is lehetett).
Mikor menstruáltál utoljára?
Hőmérőzől e?

Ez a jővőre szeretnék gyereket ez nagyon tetszik! :lol: Az pontosan mit jelent? Hogy jövőre szeretnél teherbeesni??? :D

Várjuk a részletes választ! :)

Fel a fejjel, nem szomorkodni! Alternatíva mindig van! A fogigátlókat egyelőre felejtsd el! :D

Cuppp!

Kavics
(19+2)
Vendég

Lili! Van alternatíva!!! Én sem vagyok ir-es. Kavics kérésének megfelelően írd be a leleteidet, ha nem gond. Minden fontos!
Ne add fel, mert van még lehetőséged!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok Lányok,

igen anyósom - apósom nagyon kedves, nem sok panaszom lehet rájuk (van amikor kiakasztanak - nem akarattal- , de hát a legjobb családban is megesik). sőt, mondta, h szurkol nekünk , és jöhetne már az unoka, akár 2 is egyszerre!! :lol: a páromnak meg azt mondja, h neki már semmi más dolga nincsen, csak a családalapítás! :lol:

Hajni: ne légy magad alatt!!! inkább kérdezz többször és egyértelmű dolgokat is akár, mint , h ,,rosszul csinálj,, , nézzél vmit.

Lilianyu: üdv a csapatban!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Hajni: Fel a fejjel! Ha úgy érzed, hogy egy kis pihi kell, akkor tedd azt. Töltődjetek fel, hogy aztán újult erővel vághassatok bele ismét a babaprojectbe...
Nagyon fogok neked is drukkolni!!!

Kép

Kép
bettica

Zazzy: Férfi :( és persze ők is megszenvedtek a sajátjukért 3-4 éve... Mostanában ilyen a főnököm, így én nem is lepődtem meg a reakcióján, csak a kolléganőm. Egyébként meg nem számít, a lényeg, hogy mi 2 centivel a föld felett járunk, ezen kívül senki és semmi nem érdekel ;) Na, meg persze az számít, hogy a család is örül velünk...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Lilianyu, üdv közöttünk! Kavicskához hasonló kérdések merültek fel bennem is - mesélj Magadról!

Hajni, megértelek, ha úgy érzed, hogy kicsit lazítani kell! Ezen itt mindenki keresztülmegy! Jobb lesz ez majd, addig foglalkozz más dolgokkal, próbálj kicsit kikapcsolni! És ha úgy érzed, várunk vissza!!!

Kavicska, mindjárt félidő?! Eszméletlen, hogy rohan az idő!

Bettica, holnap uhu?! :wink: :lol:

Lányok, nem tudom, hogy mi a fene van... :? Bocsi a részletességért de csak valami rózaszínes-pirosas nyálkás akármi van... Ha délig sem lesz változás, akkor felhívom a Kaálit, hogy ilyenkor mi van :shock:
Kb. 2-3 hónapja volt ilyen, akkor 2 nap múlva jött meg normálisan. Most holnapután lenne aktuális a mensi.
Másik lehetőség, hogy a tegnapelőtt este igen-igen aktív volt Apával :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: és amiatt van. Nem t'om... Honnan számoljam a 3. napot amikor el kell kezdenem a clostit?!

Kép

Kép
anyoooka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?