Jesszum, mennyit írtatok!!
Na, olvasok, aztán jön a regény! Hihihi….
Szilvi
Hát igen. Végül is lehet DIVATnak nevezni ezt a szoptatásos dolgot. Legalábbis sokan tényleg úgy gondolják, hogy milyen anya az, aki nem tud szoptatni. Csak hát ez, mármint a szoptatás, sok mindentől függ. Tuti van olyan, aki hiába szeretne, de nem megy neki. Viszont azok nekem nem szimpatikusak, akik meg sem próbálják ill. eleve nem is akarnak szoptatni. Hál’ Istennek, nekem nem volt vele gond. Nem is értem, hogy lehet ez.
Tea-tej: pedig hidd el, hogy elég a tejci neki. Az eleje sokkal hígabb, a vége zsírosabb. Ha egyszer fejsz az elejéből meg a végéből, látni fogod a különbséget.
Sajnos nincs képem a sapi-próbákról. Elég nehéz a kisasszonyt fényképezni, mert állandóan a géppel akar játszani.
Főzés-konyha: nem azért nem enged, mert nem vagyok vele. A konyha, nappali együtt van, ott vagyunk egész nap. Szerintem csak az zavarja, hogy nem 100%-ig vele foglalkozom. Bár tegnap 2x is el tudtam úgy mosogatni, hogy alig nyafizott. Viszont a főzés még mindig gáz. De majd csak megszokja.
Ezt a gombás dolgot én is olvastam. De mi eléggé odafigyelünk, csak ez a kis makk csúszott be.
Hú, ez most jó félreérthető volt.
Az evés meg inkább fokozatosan oldódott meg. Azért most is vannak napok, amikor kevésbé eszik jól, de nagy általánosságban nincs gond.
Kutacs: ha nagyon besüpped, akkor szomjas. Ha nagyon kidudorodik, akkor meg irány a doki.
Hú, azt én is úgy utálom, mikor két doki kétfélét mond! A gyerekágyon is attól tudtam a falra mászni, amikor volt a váltás, és az új nővérke totál másképp mondta a dolgokat, mint aki előtte volt. Én nem értem, miért nincs egy egységes protokoll, ami szerint a babákat kezelik, és amit a kismamáknak is megtanítanak.
Bobokának igaza van, ne hagyd ennyiben a dolgot! Nehogy gond legyen!
Drumka
Azért én még szorítok, hogy meggondolja magát a kiscsaj!
Timi
Hát Ficivel én is így jártam. Ha sírt, állandóan cicire tettem, mert ott megnyugodott. Csak őnagysága ilyenkor is szopizott, nem csak dudlizott, utána meg jókat bukizott. Na, akkor jött a cumi.
Köszi a választ! Továbbra is megy a szopi. Fura mód, pár napja olyan, mintha többet tudna szopni.
Nagyon jó súlyban van Anna, ne izgulj. Én meg pár napja nézegettem Fici pár 3-4 hónapos képeit, és majd hanyatt estem, olyan kerek, dundi pofija volt. Nekem akkor fel sem tűnt!
Mingyá’ rakok képet.
Jé, ez nálunk is hasonlókéép volt a gyerekágyon. Nekünk is napi öt pelus, popsitörlőt meg asszem nem is adtak. Én hozattam be mindkettőt. Azért hogy ezen spórolnak… A popsitörlő hagyján, de ugye azt mondták, hogy minden szopi előtt tisztába tétel. Szopi 3 óránként. Akárhogy is számolom, ez minimum 8 pelus per nap. Akkor hogy is van ez?!
Pelus: először a Pampers-t használtam, aztán mikor már nagyobb lett, nekem is kifolyt a kaki. Aztán próbáltam a Huggies-t, mert annak gumis a dereka, viszont az meg az oldalán vhogy nem fedte egymást, ezért akkor a lába szárán folyt a cuccos. Rokon ajánlotta a Libero-t, ami nagyon bevált. Azóta is azt használok. Igaz, most már a bugyisat.
Fici nagyon sokáig szinte minden peluscserénél kakis volt. Ez is normális, meg a kevesebb is. Ha szépen fejlődik, nincs miért izgulnod.
Nelli
Ezzel a tiszta rózsaszínben a gyerek – fiú vagy lány dologgal én is találkoztam.
És a mi babakocsink is kék. Nekünk azért lett olyan színű, amilyen, mert ez volt akciós.
Ja, és az új gyerekülésünk is azért olyan színű, amilyen, mert ebből is ez volt akciós.
Ez a Brigi lány egy arany tündér bogár! És a nagylányok!!! Jó humoruk van!
Sajnos, ebben a megemelős témában nem tudok okos lenni.
Ez azért jó hír, nem? Mármint az UH-val kapcsolatban. Hűha, Brigilány belehúzott! Nemsokára már rohangál.
Boboka
Örülök, hogy egyre jobban van már Kristóf. Remélem, minél hamarabb hazavihetitek. Én nem is tudom, hogy bírnám ki. Nagyon strammul viseled!!
Igen-igen, lécci rakj fel új képet!!!
Tényleg, ahogy Timi is kérdezte, mit engednek meg Kristóffal? Múltkor volt a Spektrumon egy dokufilm a koraszülöttekről. Ha jól emlékszem, dán. Ott simán foghatta, a mellére fektethette az Anyuka a babát stb. Nálunk tuti nincs ez, igaz?
Tündi
Köszi a dicsiket!! Azért Te sem panaszkodhatsz!! Bence igazi nagylegény! És micsoda izmos combok!
Azért fura, hogy nem halaszthatod el a vizsgát! Úgy gondolták, hogy gyerekágyas időszakban betotyogsz majd? És szülés közben tanulsz? Azért ez durva!!
Amúgy mikor lesz a császár? Gondolom, az időpontot is megbeszéltétek, nem?
Kismok
Ha nem vagyok indiszkrét, akkor milyen betegséged van, ami miatt Julcsi nem tudott szopizni? De csak akkor válaszolj, ha akarsz!
Mondjuk engem nem zavart, ha megkérdezték a szopi dolgot. Meg az alvás stb.-t sem. Én úgy voltam vele, hogy tetszik, nem tetszik, én úgy csinálom, ahogy akarom.
Szivacsagy és parabolafül!
Ez nagyon jó meghatározás!!
Vasárnap Ficim betaknyosodott. Valszeg Apa fertőzte meg. Éjjel kb. fél óránként ébredt. Na, de nem ez a lényeg. Ugye porszívó-orrszívózzuk az orrát. Olyan édi, mert dugja is, meg el is húzza. És amikor kihúzom a porszívot a konnektorból, megy oda és próbálja visszadugni.
Meg fülhőmérőnk van. Pár hónapja még nem nagyon tudtuk megmérni a hőjét, mert állandóan a csipogást figyelte. Most meg, ha a kezébe kerül, már rakja a füléhez. Ollyan édi!
Hú, elég durva, hogy Julcsi ennyire nem alszik. Nem tudom, mi lehet az oka. Biztos, hogy kellene neki a pihi. Bár Ficibe is néha Duracell elem kerül, és akkor simán kihúzza a napot alvás nélkül, de ez csak nagyon ritkán van, viszont éjjel azért alszik. Én asszem már elhaláloztam volna a helyedben! Már attól ki voltam teljesen, hogy vasárnapról hétfőre fél óránként ébredt, és kb. 2-3 órát aludt csak hajnal felé. Jól bírod!
Hú, egyszer Fici is leesett éjjel az ágyról, mikor köztünk aludt. Vhogy letornázta magát a lábunkhoz, és szépen lecsúszott. Úgy sajnáltam szegényt!
Regényírásban én is menő vagyok!
Haga
Lécci jelentkezz, mert nagyon izgulok már miattad!!!!
Mona
Mikor voltatok Pécsett? És miért nem tudtam róla??? Hátha itthon lettünk volna, és akkor talizhattunk volna. Na, elég a volna-ból!
Azért ő is kis országjáró legényke lett!
Nagyon szépséges! Olyan, mintha napozott volna. Jó kis színe van!
Szerintem ne nagyon nézzen tv-t. Bár, sajnos, Fici is eléggé bámulja, mikor be van kapcsolva. Mondjuk, amikor vmi műsor megy, akkor az ált. nem érdekli, viszont a reklámok…. Totál meredt szemekkel nézi. Még a fejét is felkapja, ha a reklám jön. De hogy honnan tudja, mikor háttal ül a tv-nek?!
Azért próbálom napközben alig bekapcsolni, csak hát van, mikor már agyamra megy a csend.
Ja, és a 100 Herzes tv-k már nem károsítják a szemét.
Popsitörlő nálunk is elég jól fogyott. Meg nem mondom mennyi, de szerintem kb. egy csomag 2 hét alatt. Most kevesebb fogy, mivel már csak napi egy kaki van.
A pisire meg egy is elég.
A látogatással kapcsolatban meg légy kemény! A Ti nyugalmatok a legfontosabb. Ha úgy érzed, most nem hiányzanak a látogatók, akkor vegyék tudomásul.
Én fizetős szuriból a bárányhimlő és a kullancs ellenit fogom beadatni.
Szopival kapcs. Egyetértek Amica-val. Lehet, hogy most van a növekedési ugrás, rakd többször mellre!
Szilcsi
Szerintem azért jó lesz egy kicsit kimozdulnod Boldi mellől. Boldi meg legalább megszokja az embereket. Én pl. nagyon nem örülök, hogy Ficit nem tudom kire hagyni, ha kedvem lenne elugrani egy kicsit turizni stb. Debrecen kicsit messze van Pécstől, hogy vki csak átugorjon pár órára.
Az igazat megvallva, mióta Fici megszületett, én szinte minden nap, a nap 24 órájában vele vagyok. Nem mintha rossz lenne, de magamra szinte semmi időm sincs. Ha Apa vigyáz rá, akkor meg takarítok, mosogatok stb.
Na, nem arra vágyok, hogy vki állandóan velnük legyen, csak néhanapján pár órára. Remélem, most ettől nem tartasz rossz anyának.
A tápszer miatt meg ne aggódj! Ha kell neki, akkor kell és kész! De ha kap tápit, akkor hogy lehet, hogy 2 óránként szopik?!
Nem is tudtam, hogy Anyukád győri?? Talizhattunk volna, mikor meglátogattad. Vagy akkor pont nem voltál olyan jó passzban?
Emma
Hú, én meg elég tv-függő vagyok. Vagy inkább voltam. Most már azért le tudok mondani róla.
Ami meg érdekel minket, és napközben van, azt felvesszük, és megnézzük, mikor Fici alszik.
Boldog 3 hós fordulót! Rohan az idő, ugye?!
Hihi! Zalánnak már több haja van, mint Ficinek most!
A napokban tervezem kicsit rendbeszedni, mert hátul 3féle hosszabn nő. Meg hátha akkor bedúsul kicsit.
Britta
Örülök, hogy a görcsölés elmúlt és minden OK!
Amica
Sziaaa!!! Mi újság Veletek??? Márton már bírja az ovit?! Most látom! Boldog szülinapot neki!!! Már 6 éves!
Jesszum! Puszi Nektek! Annyira szeretnék már írni Neked, de vhogy sosincs időm.
Na, akkor a dagifej-kép - tavaly karácsonykor készült: