offolok (boniko, nem muszáj végig olvasnod megint
)
Borzalmas csütörtöki éjszakám volt. Este hat körül a nyakam begörcsölt és teljesen lesugárzott a jobb vesémig. A fájdalom csak fokozódott, ezért elmentünk az ügyeletre. Ott említettem, hogy lehetséges, hogy babát várok, ezért nem mertek mit kezdeni velem, át a sürgősségire. Na ott aztán kívül, belül megvizsgáltak, EKG, nyomogatás, kopogtatás, hallgatás, stb. Hogy a vetélést kizárják (holott nekem egyértelműen a hátam fájt és a vesém), át a nőgyógyászati ügyeletre (ez kb. este 11 körül volt). Na örültem is, hogy legalább talán látnak már valamit. Sajnos még semmit sem lehetett látni, de a méhnyálkahártyám 15 mm és a belső elhelyezkedések is terhességre utalnak. Jövőhét szerdán már látható lesz, ha van ott valaki. Szóval vissza a sürgősségire, ott vérvétel, infúzió (Nospa, Algopiryn) stb. Közben már mire visszaértünk, elmúlt a görcs. Kérdeztem is, hogy muszáj ez az infúzió? Igen. Közben rám jött a pisilhetnék , de már nagyon görcsöltem (pedig előtte voltam félórája), nem lehet kimenni a WC-re, hozza az ágytálat. Kikönyörögtem, hogy a férjem vagy valaki jöjjön velem a klotyóra, félkézzel elvégzem a dolgom és közben nem fogom behajlítani a jobb kezem, nehogy szétpukkanjon a vénám. Az ápoló megkegyelmezett, elkísért. Közben meglett a véreredményem is. Magas lett a fehérvérsejt. Ajaj, lehet, hogy vakbélgyulladás. Át a radiológiára UH-ra (ez kb. hajnali egykor volt). Ott aztán mindent találtak. Vesekövet, homokot, sok cisztát (a legnagyobb 4 cm-es). Kész voltam teljesen. Visszamentünk a sürgősségire, ott megnyugtatott a doki, hogy a ciszta az nem ciszta, hanem a petefészkem (a stimulálástól egy kicsit megnőtt). Viszont a vesekő az biztos. És a magas fehérvérsejt a stimulálástól lehet. Frankó. Haza viszont nem engedtek, benntartottak reggelig.
A lényeg a lényeg, semmi gond nincs és a zárójelentésem elég furán néz ki, merthogy a sürgősségi leleteken még hátfájás, vesetájéki fájdalom szerepel, a zárójelentésemen már alhasi, hasi fájdalom (holott az egyáltalán nem fájt, egy szóval sem említettem nekik, hogy fájna a hasam).
ON