Sziasztok!
Hát, hosszú távollét után van egy kis időm jelentkezni is. Néha azért olvasgatok, csak annyi írnivalóm lenne, hogy arra már nem futja az időből.
Mi most a második kör betegséget futjuk. Először én kaptam el, tőlem Márk, nekem 3 hétbe tellett, mire kigyógyultam, neki elég volt 1 is
Utána jött az oltás, és annak következményeképp újabb takonykór, amikor aztán tényleg taknya-nyála egybefolyt, ahogy mondani szokták, naponta 4-5 partedlit is úgy eláztatott, hogy csavarni lehetett belőle a cuccot. Most már egész jó. Csütörtökön azért benéztünk a dokinénihez, és szerencsére ő nem egy gyógyszerfelírogatós, plusszban csak Kalciumot írt neki a köptető mellé.
A fogkérdés nálunk elég kérdés
Szóval az elsőkre elég sokat vártunk, akkor egyszerre jött 4, majd 2 hónap szünet, és újabb 8, most viszont már több mint 3 hónapja szintén semmi
Biztos majd megint egyszerre jönnek ki.
Pelus: Én elég sokmindent kipróbáltam, és amikor pirosodott a feneke, pirosodott a Liberóban és Huggiesben is, amikor meg nem, akkor egyikben sem. Összefüggést nem találtam.
Cipő: Viera, az a richter szerintem is jó cipő, nekünk volt olyan szamndink, és az őszi cipője is az. (A rossz hír: bár ez egy német márka, ugyanúgy a siesta gyártja. ) Én még pont a méretgond miatt nem vettem neki csízmát, mert nem tudom, mi lesz, mondjuk 2 hónap múlva. Amíg nincs olyan hideg, meg hó, addig jó a magasszárú bélelt cipő, majd ha aktuális lesz, veszünk csízmát. Tényleg nem árt picit nagyobbat venni.
Amúgy én azt hallottam, hogy amikor csak lehet, hagyni kell a babát-gyereket cipő nélkül lenni. Ilyenkor tud lábujjhegyreállni, pipiskedni, és ezek erősítik a lábizmait, hogy aztán kialakuljon az egészséges boltozat. Mi csak kinntre veszünk cipőt, nyáron még a kertbe se, csak mezitláb járt.
Reni, neked is jobbulást!
Nancsa, üdvözöllek én is kis csapatunkban!
Lányok, én nagyon tisztelem azokat, akik szinte minden segítség nélkül vannak egész nap a gyerkőccel. Nálunk most Márkkal nem lehet bírni, folyton a fenekemben van, és ha egész nap csak én vagyok, akkor a végére már csak nyügi és hiszti van, és már semmi se jó neki. Főzni meg ilyesmi szinte lehetetlenség mostanában mellette. Nagy segítség nekem, hogy anyósomék itt vannak a szomszédban, és szinte bármikor leadhatom egy kis időre, Márk is szeret ott lenni, és ők is örülnek neki. Már úgy várom hogy januárban elkezdődjön a bölcsi, és lefoglalják.
Lányok, főleg az újak: wiw-en van egy 2006 nyári kisbabák regisztráció (becenév: babanet) jelöljétek be ismerősnek, és akkor sokkal könnyebb egymást megkeresnünk
Szoptatás: Mivel én nem szoptattam, csak fejtem, nem vagyok annyira érintett a témában. Az teljesen normális, hogy amikor beteg a baba, több folyadékot kíván, hiszen a felnőttnek is azt adunk, pl húslevest. Amikor Márk beteg, ő is sokkal több tejet/tápszert eszik, mint egyébként. Az az igazság, hogy szerintem tápanyagban ilyenkor már elég szegény a tej, és azt mondják igazi immunitást is csak fél éves koráig ad. Vagyis az egyetlen a lelki függőség, ami számít. Szóval, ha már nem jó nektek, akkor nyugodtan abba is hagyhatjátok szerintem. Nyunyuzni meg lehet máshogy is.
Huh, most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem most hamarabb tudok majd jelentkezni
Andi