Amíg a képeket nem sikerül feltölteni addig is....
Bálint születése
2007-09-25
Abszolút semmi előjele hogy meg akarna születni a kispasim, doki szerint talán jövő héten meglesz. De addig is naponta CTG, 2 nap múlva csütörtökön meg megint, UH áramlásvizsgálatkor találkozunk. Totál elkeseredtem, mert már szülni akartam végre.
2007-09-26
Este az addig tuti befutó Milán nevet megvétózzuk, s megbeszéltük hogy nézünk mást az utónévkönyvben… ez elmaradt
2007-09-27
00:30 - kor arra kelek h. sehogy sem jó aludni
Míra persze mellettem Robi kiterülve kettőjük közt szenvedek. Hajnali 2 körül elkezdődtek a fájások, 7-8 percesek voltak. Elmentem zuhanyozni hogy hátha csak jósló, de nem múltak sűrűsödtek a fájások. Hajnali 3-kor kávét főztem majd ébresztettem húgomat és Robit, hogy megyünk szülni. Szép komótosan összekészültünk majd elindultunk. Útközben 2 fájás közt röhögtünk sokat, mert hülyébbnél-hülyébb neveket találtunk ki. S ez által kicsit eltévesztettük a lejáratot az Uzsoki kórház felé. Így kerültünk a Vidámparkig és úgy fordultunk vissza
beértünk fellépcsőztünk,majd bekopogtattunk a szülészetre. Hajnali 4 körül értünk be, az ügyeletes szülésznő szerint csak szűk kétujjnyira voltam kitágulva. Felvette az adataimat (aminek nagyon nem örült s ki volt akadva h. még nem voltam se Ctg-n sem uh-on a kórházban) Aztán hívta az ügyeletes dokinőt. Aminoszkóppal megnézték gyerekemet, megbeszélték hogy kopasz, feltettek ctg-re. A gép szerint nem igazán voltak fájásaim s mivel 2 fájás közt én is mosolyogtam, megállapították ezek nem igazi fájások, majd szülök valamikor napközben. Ezen én jól kiakadtam,kimentem Robihoz morgolódtam,mértük az időt, lépcsőztünk mert gyorsan túl akartam már lenni rajta
Kb. ½ 7-kor váltás előtt megint megvizsgáltak bő kétujjnyi. Kb. ¾ óra múlva a váltás után megint megvizsgált most épp a nappalos szülésznő s megállapította, hogy bő 3 ujjnyira kitágultam nemsokára szülünk. No ezen meg Én lepődtem meg
Kérdezte beöntést kérek-e,kértem, s hívta a dokimat. Bementünk a szülőszobára felmásztam a szülőszékre. Ott nagyon rossz volt feküdni mert a fájások folyamatosan a derekamba sugároztak ki. Közben megérkezett a kb. ¼ 9-re dokim (elmondása szerint nem gondolta volna a héten, megszülök annyira zárva voltam kedden ). Megvizsgált kaptam infúzión cukros löttyöt, Ab-t(mert valamikor elfolyt a magzatvizem s a babának ne legyen semmi baja+ oxytocint) Egyszer csak nagy kopp kedvesem elájult,mert dög meleg volt bent+ a kaja meg fél fogára nem volt elég, amit vittünk
Eszméletlenül szeret szülni
kiküldték,de csak átvette a műtős ruhát. Közben a szülésznő is kérdezte mi lesz a baba neve. Mi meg mondtuk, hogy még nem tudjuk
Erre elkezdte mondani szerinte mi lenne jó
De vagy Robinak vagy nekem nem tetszett vagy van a családban vagy ismerőst hívnak úgy és ugye asszociál az ember
Közben fájások erősödtek a szülőágyat elkezdte összerakni,lábamat egyszerűen nem bírtam a kengyelbe felrakni mert annyira rossz volt háton feküdni. Kitalálták, hozzák a labdát jó lesz azon vajúdni. De már késő volt, mert jöttek a tolófájások
Doki sehol,keresték,aztán előkerült szerencsére
Tolófájások jöttek én bénáztam mert torokból nyomtam,közben gátat metszettek s halkan káromkodtam minden fájásnál. Aztán volt egy pont mikor azt éreztem, hogy mintha nyomnák vissza a gyerek fejét feszítette a hüvelyemet de nagyon. Ekkor hülyén hangzik, de egy tölcsér jutott eszembe hogy szegényke most préselődik át rajta. Akkor már nagyon a végén voltunk. Nyomtam, még jó párat aztán kijött végre gyermekünk s megkönnyebbültem
A szülésznő felkiáltott, szerint kb. 5 kiló. No ezen elkerekedtek szemeim, hogy mi van ??????? Hasamra tették,
aztán elvitték felöltöztetni. Apa boldogan mondta hallod a hangját a mi fiúnk
Közben kiderült hogy „csak” 4550 gr
A csecsemős 2x megkérdezte mi lesz a neve
Robival egymásra néztünk én mondtam az Olivért neki nem tetszik
Akkor Bálint? S így lett Milánból Bálint
Aztán ki tisztítottak és repedtem pluszban a doki bácsi jó sokáig stoppolt, ez a része esküszöm rosszabb volt mint a szülés . Közben Bálintot visszatolták mellém a kis bevásárlókocsiba s gyönyörködhettem benne
legalább nem arra figyeltem mi történik a lábam közt.
Sajna mivel a magzatvizem (így utólag visszagondolva szerdán folydogálhatott, amire én azt hittem, hogy Bálint nyomja a hólyagomat) már nem volt, az antibiotikum Bálintnál nem hatott Emiatt 5 napon keresztül szurit kapott a lábába, s tovább élvezhettük a kórházat
De akár most is szülném a harmadikat annyira jól érzem magam és fantasztikus élmény volt,bár kissé kialvatlan vagyok.
ennyi