Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hogy vagytok? Mindenki egyben van még? Mushuka, majd írj, hogy mit mondott a doki! Pannati, köszi a jókívánságokat, mást nem is kívánhatnánk :)
Mindenkinek szép napot! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Még egyben vagyunk,bár már éjszakánként nem sokat alszom,viszont annál többet nappal.Egy mormota megirigyelhetne.Mindenképpen írok,ha megjöttünk a dokitól.Ti,jól vagytok?

Kép
mushuka

Sziasztok!

Mi első babánkat várjuk, és elvileg januárban szülünk a Péterfyben. Szeretnék néhány prózai kérdésre választ kapni. Meg tudná írni valaki - akár priviben - hogy mennyit illik adni a dokinak és a szülésznőnek?
Teljesen tanácstalanok vagyunk......Így nagyon köszönök minden segítséget előre is.

Mindenkinek minden jót kívánok. A harmadik trimeszter végén járóknak meg sok türelmet és kitartást a hátralévő pár naphoz.
kona

Sziasztok!
Mushuka, mi jól vagyunk, köszi. Hasonlóan hozzád, én is borzasztóan alszom. Viszont nappal nem igazán tudok aludni, így mostanában kicsit fáradtabb vagyok. Várom a doki utáni beszámolódat.
Kona! Saját dokid, szülésznőd van, vagy ügyeletben fogsz szülni? Mert szerintem más ebben, és más abban az esetben. Nekem is ez az első terhességem, így nincs tapasztalatom. Én megkérdeztem a dokimat, de ő azt mondta, hogy ránk bízza, nem akar árat mondani. Viszont amikor a szülésznőről kérdeztem, akkor azt mondta, hogy ha akarunk sajátot, akkor az általában 20-30 szokott lenni, de ez is tőlünk függ. Azt nem tudom, hogy ügyeletben kell-e adni, és ha igen, akkor mennyit. Sajnos ennyit tudok csak erről, remélem más többet segít nektek. Sok erőt neked is a hátralévő időhöz, vigyázz magadra!
Soja

Kép
soja

Szia Soja!Minden ok volt,és még mocorogtunk is nst-n.Egyszer lement 100 alá a szívverése,de a doki azt mondta,hogy a gép volt hülye,mert,ha a babával lett volna baj,annak más a görbéje.A feje még nincs beállva,szóval még az se biztos,hogy a hétvégén szülük.Uh ma nem volt,pisi negatív,vérnyomi jó volt.Legközelebb pénteken reggel megyek hozzá.A kiskönyvemben elfogyott a rublika.Te csütörtökön mész a dokihoz?Kiváncsi vagyok,hogy Neked mit mond.Kona!Anyagiakról én sem tudok sokat mondani,én nem fogadok szülésznőt,de így is gondoltam majd 10000ft-ot annak,aki ott lesz a szülésnél,ha esetleg császár,akkor a műtősnőnek(kicsit hazabeszélek).Mi a dokinak 50000ft-ot gondoltunk,fogadott doki,összeget nekem se mondott(ua.a dokink Sojával).És ha lesz,alapítványi szobába mennék,ami szintén pénz,de legalább otthonos,és tiszta.Ennyit tudtam segíteni egyenlőre.Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Örülök, hogy minden rendben van veletek! Nálunk sincs semmi különös, bár tegnap este alig bírtam elaludni, mert amelyik oldalra éppen feküdtem, ott keményedett be a hasam. Nem tudom mitől volt, holnap megkérdezem a dokitól. Egyébként én is kíváncsi vagyok, hogy mit mond a doki :) Ezek szerint a vérnyomid beállt, így lehet, hogy nem is kell csaszi... De jó, hogy mondtad a műtősnőt, mert erre én még nem is gondoltam (mármint anyagilag)!
Roxii nagyon eltűnt, csak nem anyuka már? A múlt héten azt mondta, hogy ezen a héten már várható a kislánya.
Vigyázz magatokra! Puszi: soja

Kép
soja

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm az infokat. Sokat segítettetek. Egyébként saját dokink van, szülésznőn még nem gondolkoztunk.....Persze nekünk még van időnk bőven.

Drukkolok nektek, és kíváncsian várom majd a beszámolókat a babák érkezéséről
:D
kona

Szia Soja!Éjszaka nekem is keményedett a hasam,szerintem ez normális,gyakorol a méhünk,de kérdezél rá,kiváncsi vagyok mit mond.Roxii?Neki nem Veled együtt kéne szülnie?Vagy elöbb jön a lányzó?Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Roxii a múlt héten azt írta, hogy egy ujjnyira nyitva van, és azt mondták neki, hogy ezen a héten már várható a kicsi. Azért gondolom, hogy már esetleg van valami. Egyébként 23-ára van kiírva, egy nappal előbb, mint én. Meg nem jelentkezik... De lehet, hogy csak nagyon elfoglalt. Holnap este írok, hogy mit mondott a doki. 16.30-ra megyek hozzá, utána meg 18-ra a kórházba nst-re. Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!Lehet,hogy tényleg megvan Roxii babája?Előbb,vagy utóbb megtudjuk.Nem cseréltetek telefonszámot?Vagy,ha mész nst-re,lehet,hogy találkozol Vele.Kiváncsi vagyok,hogy mi a helyzet.Puszi Mushuka :D

Kép
mushuka

Sziasztok!
Itt vagyok még :-))) csak nem irok minden nap !!
szuk ket ujjnyira voltam kedden, de az orvos mondta, hogy menjek meg nyugodtan ha lesz valami is felérek!
Megvizsgált ugyebár megint, majdnem lefordultam a vizsgálóról :S
szep napot mindenkinek!!!
Ti hogy vagytok???
puszi

KépKép
roxii

Sziasztok!Képzeld Soja,este összefutottunk Roxiival a szülőszobán.Én bementem,mert itthon magasabb vérnyomit mértem,persze bent minden ok volt,aztán meghallottam Roxii nevét,és amíg nst-n volt dumcsiztunk.Dani nem akar kijönni,azt mondta az ügyeletes doki,hogy nagyon jól érzi bent magát,jó az áramlás,97mm a feje(Jézusom,és még nem akar kijönni),a placentám 2-es fokban érett,tehát tök jó.Örültem neki,hogy személyesen is találkoztunk Roxiival,nincsenek véletlenek.A szülésznők is aranyosak voltak,tényleg ilyen környezetben szívesen szül az ember,mindig kézségesek,mosolyognak,egyszóval bizonságban érzem Magam.Mi volt ma a dokinál?Mit mondott,mikor szülsz?A végén tényleg egyszerre leszünk bent. :D Roxii!Remélem minden rendben lesz Veled,reggel én is megyek vissza vizsgálatra.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Jó reggelt mindenkinek!
Mushuka, tegnap minden rendben volt a dokinál is, és az nst-n is. Mondtam a dokinak, hogy sűrűn bekeményedik a hasam, erre azt mondta, hogy az jó. Azt nem mondta, hogy mikorra várható a szülés. Annyit mondott, hogy még egy picit nőhet, mert 92 mm a feje. Hát, szerintem azt is elég lesz kipréselni :) Annyit mondott még, hogy puha a méhszájam, ami azért jó, mert könnyebben nyílik majd :wink:
Már nekem sem kell mennem a magánba, hétfőn lesz ügyeletben, akkor megyek megint nst-re.
Kár, hogy tegnap nem találkoztunk, mi 6-kor jöttünk el a kórházból, de akkor nem volt senki...
Vigyázzatok magatokra! Ha van valami, írjatok! Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!Szép nagy buksija van már most Kisbogárnak,lehet,hogy Te is eléred a 100mm-t.Nekem ma azt mondta,hogy feküdjek be vasárnap,vagy hétfőn,jövő héten megszülünk.De ha hétfőn ügyel,lehet,hogy nem vár vele,és megindítja.Ma még megyek egy véreredményért,mert viszket néha a hasam,ami szintén toxémiára utal.De ma is jó volt a pisi,és a vérnyomi is.Ha kicsi fiamo múlna,szerintem még 1-2 hétig bent lenne,de nem hagyjuk.Szóval lehet,hogy hétfőn találkozunk.Hányra mentek be hétfőn?Tegnap mi 8 fele értünk be,Roxii akkor már bent volt.Vigyázz Magatokra,puszi Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Hétfőn 18 körül megyek be, mert akkor lesz bent a szülésznő is. Lehet, hogy találkozunk. Sőt, az is lehet, hogy akkorra már meglesz Danika :) Úgy tűnik ő tényleg nagyon jól érzi magát odabent! A doki azt mondta, hogy 15-én és 20-án is ügyel. Kíváncsi vagyok, mikor szülsz. Legyél majd nagyon erős, és ügyes! Addig pihenj, gyűjtsd az erőt! Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!Igen,minden lehet,most már kiváncsi vagyok,hogy mit tervez.Igyekszem mindent megtenni,hogy Daninak könnyü legyen kibújnia. :D Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Hello Lányok!

Roxii, Soja, Mushuka! Ti most már tényleg nagyon a finish-ben vagytok, csak kitartás, minden rendben lesz! :)

Mushuka! Gergő fiamnak már a 36. hétben 100 mm volt a feje, és meg tudtam szülni 3 nappal a kiírás után. Ne aggódj, Neked is menni fog. :)

Kona! Én 80000-et adtam a dokinak, a szülésznőnek 10000-et. A doki fogadott doki volt; szülésznőt nem fogadtam. Annál szültem, aki éppen benn volt. A vajúdás elején Kovácsné Margit, a szülésnél pedig Cser Katalin volt ott. Mind a ketten nagyon rendesek voltak.

Puszi Mindenkinek
Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Catwoman, köszi a bíztatást, ezt a kis időt már valahogy kibírjuk. Aztán ha már ott lesz a kezünkben a baba, akkor már minden rosszat elfelejtünk :) Nem tudom, hogy ti hogy vagytok/voltatok vele, de ezek az utolsó napok a leghosszabbak... Már nagyon várom!
Mindenkinek jó hétvégét, puszi: Soja

Kép
soja

Catwoman?Köszi a bíztatást,reméljük a legjobbakat.Bár bennem még mindig nincsen frász-normális ez?Soja!Valóban lassabban telnek a napok,főleg az éjszakák :D Olyan hihetetlennek tűnik,hogy nemsokára a kezemben tartom azt a csöpséget aki eddig bennem mocorgott.Erre nem lehet felkészülni...Már várom,főleg,hogy ma kéne kibújnia.Este megyek a barátnőm szülinapjára,kicsit táncizok Danival,hátha segítek megtalálni a kivezető utat...Ha bármi van,és nem leszek gép közelben,írok sms-t.Puszi Mushuka Ui:Kitartás!!!!!!

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Olyan fura, hogy Daninak ma kellene jönnie. Hihetetlen, hogy már most is úgy van, ahogyan ők akarják, csak akkor jönnek, amikor ők jónak látják :) Este érezd jól magad, lehet, hogy a zene kicsalogatja a kisfiad a világra. Végülis akkor hétfőn fekszel be a kórházba? Írj, ha van valami! Puszi! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Igen,hétfőn már bent leszek,lehet,hogy amikor Te nst-zel,én a szomszéd szobában nyögök.Remélem,hogy tényleg történik valami hétfőn,végül is a toxémia miatt nem lehet sokáig húzni.Igen,elég makacs a Drága,már most kettönkre hasonlít.Majd írok,puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Nagyon Drukkolok Nektek a szüléseitekhez, remélem nagyon szép élmény lesz számotokra! :D

Ha megszülettek a Picurok gyertek és meséljetek!!!!

kispiskóta

Sziasztok kedves Péterffyben szülő pocisok! Én csak idekukk, mert most nem itt fogok szülni, a Jánosban, de a második fiamat itt szültem, 2002.decemberében. A dokim Dr. Rácz Tibor volt, a szülésznőm Vargáné Erős Gabriella. Kicsit irnék az élményeimről, hátha valakit érdekel, aki itt tervez szülni. Először is, a dokit meleg szivvel ajánlom bárkinek, nagyon aranyos, nagyon odafigyel mindenre, a terhesgondozás alatt is, a szülés alatt és után is. Imádnivaló, laza pasi. :) Gabira pedig csak egy kifejezés létezik, ő egy földreszállt angyal! Ha valaki esetleg nála szül, adja át neki, hogy ha sok pénzem lesz, kap egy glóriát. :) Hüvös decemberi délután kezdődött a manó útja, a kiirt időpontra. Délután 3-kor mentünk be a kórházba, 15 perces fájásokkal. Az ügyi doki megvizsgált, felvettek, irány a szülőszoba, amit választhattunk, mert akkor 4 volt és rajtam kivül csak egy kismama szült. Borotválás-beöntés kérdés alapján, akarod-e vagy sem, te döntöd el. 4 órakor már ott volt Gabi is, és utána ott sem hagyott. Labdát hozott, széket, zuhanyozni invitált, de nem kivántam a vizet. Kád nem volt. A derekamat masszirozta, rábeszélt a labdára, bár azt sem kivántam, de aztán igaza volt, a gravitáció megtette áldásos hatását. Gyorsabban tágultam, erősödtek a fájások. Mire Rácz doktor beért, az úgy kb. 5 után lehetett, már a határán voltunk az EDA beadási idejének, úgyhogy gyorsan szólt Gabi, döfjön hátba, mert késő lesz. :) Akkor már elég rosszul türtem a fájásokat, erősek voltak, Gabira támaszkodtam, lehetett is, mindenben. Aztán hatott az EDA, jobb lett, csak feküdni kellett, de bánta fene, a fájások enyhültek. Gabi lekapcsolta a villanyt, csak egy kicsi éjjelilámpa égett, úgy beszélgettünk együtt, Anyuval Gabival. Az idilli hangulatot :) Rácz doktor törte meg, jött méhszájat nézni. Burokrepesztés lett a vége. Pár perc múlva pedig tolófájás. Gyorsan beöltöztek a körülöttem lévők, aztán kezdődjön... Szóltam, nyomnom kell, Gabi irányitott, ezt most próbáljam elengedni, a következőre rányomunk majd erősen, aztán megint elenged, megint rányom. Gátvédelemmel szültünk, megbeszéltük előre, ha tudom követni Gabit, lehet, sikerül, de ahhoz ott kell lennem lélekben is. Ott voltam. Csináltam és ment. Aztán sajnos minden borogatás és együttmüködés ellenére repedni készültem. Ekkor Rácz doktor egy "bocsánatot kérek, de muszály, igérem, pici vágás lesz" felszólalással vágott rajtam. Aztán persze mindent bele, a gyereknek még csak a feje látszik és már a 4.tolófájáson vagyunk túl. A doki nyomta a hasam, én meg a babát, de már elég fáradt voltam. Gabi hangja tartotta bennem a lelket, minden nyomás után biztatott, már kint a válla, na még egyet és megvan.... és megvolt. 19 óra 29 perckor megszületett Barnabás 3100grammal és 53 centivel. Gyönyörü volt, orditott. Rámtették, Rácz doktor rohangált a fényképezőgépünkkel, fotózott, nagyon laza volt. :) Gabi csak mosolygott.. de ez épp elég volt. Én meg bőgtem... elfáradtam és boldog voltam egyszerre. A babát aznap éjjelre a csecsemősökhöz adtuk, tudjak pihenni. Másnap reggel hozták ki olyan éhesen, mint a farkas, nem etették meg, mondták, aludt éjjel, csak egy fél órája sir, de nem akartak felkelteni, ez volt 6-kor. Onnantól Barnus csak fürcsizni ment a csecsemőre, 24órás rooming-inn van. De ha kéred, hogy pihenni szeretnél, beviheted bármikor hozzájuk. Énis volt, hogy bevittem, aludni szerettem volna, Barnus meg nem hagyott, állandóan cicin lógott volna. De sosem etették meg. Akkor inkább szóltak, hogy éhes, visszahoznák. Én alapitványi szobában voltam, két ágyasban, tv, hütő, mikro, zuhi+wc, ha jól emlékszem, akkor volt 3500/nap. Én csak jót tudok mondani a kórházról, a dokiról, a szülésznőről, az osztályosokról is. Most csak azért nem ott szülök, mert messze van, nagy pocival átutazni a várost nem lenne kellemes. De nagyon jó emlékek füznek oda, csak ajánlani tudom! Jó babavárást, könnyü szülést kivánok nektek és sok boldogságot a babákhoz!
Ági
Vendég

sziasztok!
én a múlt héten voltam benn először a Péterfy szülészetén (illetve mellette) ultrahangon. Leszámítva, hogy az előre bejelentkezés ellenére elég sokat kellette várni, nekem tetszett. Egy idős dokibácsi csinálta az UH-t, nagyon alaposan (dr. Mensch Henrik) és kedvesen.
egyelőre nincs fogadott orvosom, nem járok magánrendelésre, csak a rendelőintézetbe a terhesgondozásra.
az uh-ra várakozás közben ajánlotta az egyik anyuka dr. Móricz Katalint, akinek a magánrendelője ott van a kórház közelében. Azt hiszem, pár hét múlva elmegyek rendelésére egyszer.
van valakinek arról tapasztalata, h milyen a kórház hozzáállása, ha valakinek nincs fogadott orvosa? én egyre inkább arra gondolok, hogy simán megszülök az ügyeletes doki jelenlétében (harmadik gyerek lesz)

Kép
samu2007

Szia Samu! mi is 20 hetesek vagyunk és egyenlőre nincsen fogadott dokink. Bár elég erős a nyomás a család, barátok, kollégák részéről hogy így nem biztonságos, felelőtlenség , nem értem az ügyeletes doki miért ne tudna ugyanolyan jó eséllyel tökéletesen ellátni mint egy választott. Eddig több dokival is találkoztam, bármelyikben megbíznék.

Nem beszélve arról hogy jövő januártól állítólag tényleg bevezetik azt a rendeletet amit most még sikerült elhalasztgatni, vagyis h ha nem az ügyeletesnél szeretnél szülni hanem szabadidejéről hívod be saját dokidat a kórháznak is fizetned kell. Elég sokat. Ugyanez ha nem a területileg illetékes kórháznál tervezed a szülést.
Ezenfelül adsz jogosan a dokinak is, szülésznőnek is ha elvárod h nem munkaidejükben Téged segítsenek.
Tudtok valami pontosabbat erről?

dka
dka

nekem is azt mondják a barátaim, hogy felelőtlen vagyok, meg hogy úgyis meggondolom még magam...
első gyereknél (hacsak nem himbálna a nyomor) biztos ragaszkodnék a magánorvoshoz, de túl két szülésen az a tapasztalatom, hogy a dokinak nem nagyon volt semmi szerepe (mivel nem volt komplikáció), ha pedig komplikáció van, azért van ott az ügyeletes doki, hogy segítsen
meg az első két szülésem 2-3 óra alatt lezajlott, lehet, hogy a 3. még gyorsabb lesz, akkor esetleg a fogadott doki be sem ér...
igazából és a uh-s dokin kívül itt még orvossal nem találkoztam. 14 hetes terhesen jelentkeztem a terhesgondozáson, előtte 2X voltam a nőgyogyimnál, aki viszont szüléseket egy magánkórházban vezet le, horribilis összegért.
a péterfys terhesgondozáson viszont mindig a védőnő intézi a papírokat, adja a beutalókat, stb. legközelebb 4 hét múlva megyek, lehet, h akkor látok egy orvost is (mondjuk nem hiányzik a vizsgálat :)))

Kép
samu2007

én eleve azért jöttem a péterfybe, mert körzetileg ide tartozom, és tartottam attól, hogy mire szülök, valahogy megnehezítik a más kerületi kórházban szülést
de amit eddig láttam a kórházból, meg a terhesgondozásról, tényleg szimpi
és valóban szinte csak jókat hallani/olvasni az orvosokról, és főleg a szülésznőkről!

Kép
samu2007

Sziasztok!
Biztosan nem haragszik meg Mushuka, ha én kiabálom el a hírt: ma megszületett a kisfia, Danika! Remélem hamarosan újra közöttünk lesz, és elmesél mindent részletesen.
Pumpóka, én is Rácz dokihoz járok, és minden szempontból elégedett vagyok vele. A szülésznőm más lesz, de ő is nagyon kedves. Arról tényleg hallottam, hogy a doki a fényképezőgéppel rohangál a szülés után :)
Samu 2007., dka, nekünk Kisbogár lesz az első baba, és talán ezért is van saját orvosunk. Sajnos egy barátnőmnél rossz példa volt, hogy neki nem volt. Igaz, nem is a Péterfyben történt az eset. Szerintem az ember próbálja magát bebiztosítani, amennyire csak lehet. Aztán elképzelhető, hogy utólag derült ki, felesleges volt. Lehet, hogy a következőnél már én sem fogadok orvost.
Soja

Kép
soja

mushukának gratulálok! :D
remélem hamar kijöhettek a kórházból, és megosztod velünk az élményeidet!

Kép
samu2007

soja!
szerintem neked is teljesen igazad van, én abszolut megértem (főleg első babánál), hogy próbálja az ember amenyire lehet, bebiztosítani magát. sajnos rossz dolgok történhetnek a legnagyobb elővigyázatosság mellett is. de nekünk, kismamáknak csak a jó dolgokra szabad koncentrálni, tuti minden rendben lesz, akár fogadott orvossal, akár anélkül :))))

Kép
samu2007

Én is gratulálok Mushukának!
Sok boldogságot és türelmet Danikához!

Várjuk majd a részleteket!

Catwoman

Kép
catwoman

[quote="samu2007"]n írta:samu2007ekem is azt mondják a barátaim, hogy felelőtlen vagyok, meg hogy úgyis meggondolom még magam...
első gyereknél (hacsak nem himbálna a nyomor) biztos ragaszkodnék a magánorvoshoz, de túl két szülésen az a tapasztalatom, hogy a dokinak nem nagyon volt semmi szerepe (mivel nem volt komplikáció), ha pedig komplikáció van, azért van ott az ügyeletes doki, hogy segítsen
meg az első két szülésem 2-3 óra alatt lezajlott, lehet, hogy a 3. még gyorsabb lesz, akkor esetleg a fogadott doki be sem ér...
igazából és a uh-s dokin kívül itt még orvossal nem találkoztam. 14 hetes terhesen jelentkeztem a terhesgondozáson, előtte 2X voltam a nőgyogyimnál, aki viszont szüléseket egy magánkórházban vezet le, horribilis összegért.
a péterfys terhesgondozáson viszont mindig a védőnő intézi a papírokat, adja a beutalókat, stb. legközelebb 4 hét múlva megyek, lehet, h akkor látok egy orvost is (mondjuk nem hiányzik a vizsgálat :)))

Szerintem semmi felelőtlenség nincs benne. Egy szülészet-nőgyógyászati osztályon fogsz szülni, hozzáértő és szakképzett emberek közt. Ez az ügyeletesre is vonatkozik.
porcika283

[quote="soja"]S írta:sojaziasztok!
Biztosan nem haragszik meg Mushuka, ha én kiabálom el a hírt: ma megszületett a kisfia, Danika! Remélem hamarosan újra közöttünk lesz, és elmesél mindent részletesen.
Pumpóka, én is Rácz dokihoz járok, és minden szempontból elégedett vagyok vele. A szülésznőm más lesz, de ő is nagyon kedves. Arról tényleg hallottam, hogy a doki a fényképezőgéppel rohangál a szülés után :)
Samu 2007., dka, nekünk Kisbogár lesz az első baba, és talán ezért is van saját orvosunk. Sajnos egy barátnőmnél rossz példa volt, hogy neki nem volt. Igaz, nem is a Péterfyben történt az eset. Szerintem az ember próbálja magát bebiztosítani, amennyire csak lehet. Aztán elképzelhető, hogy utólag derült ki, felesleges volt. Lehet, hogy a következőnél már én sem fogadok orvost.
Soja

Hű, gratula!! :)
porcika283

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Mushukának átadom a gratukat! Remélem lassan már én is beszámolhatok (nem bánnám már...) Mindenkinek jó éjszakát, sziasztok! Soja

Kép
soja

jön ma a hidegfront, nálam az meghozta a babákat annak idején :)))) remélem, akinek már eljött az ideje, annak ez a mostani kicsalogatja a picit :)

Kép
samu2007

Mushuka,
Gratulálok és sok boldogságot!

Soja, kitartást. Szerintem Te következel. Azán Roxi! Ügyesek legyetek!
rolex

Sziasztok!
A hidegfront nálam semmilyen változást nem hozott - legalábbis eddig. Illetve annyi történt, hogy megfáztam, és a százas zsepi itt lóg az oldalamon :cry:
Rolex! Én maradtam utoljára, mivel úgy tudom Roxii is megszült. Róla viszont nem sokat tudok. Gondolom majd mindketten belépnek és elmesélik az élményeiket ha már otthon lesznek! Már alig várom!
Aztán hajrá hidegfront!!!
Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Sziasztok!Köszönöm a gratulákat,aranyosak vagytok!Mi ma jöhettünk haza,most van egy kis időm mesélni.Szóval,hétfőn feküdtem be a vérnyomi miatt nem akartuk sokáig húzni a szülést.13-ára vártuk Danit,de nem akart jönni.Hétfőn megvizsgált a nagyfőnök,és döntött,hogy kedden burokrepesztéssel szülés.Dani feje nem volt beállva.Kedden reggel 5-kor megkaptam a beöntést,6-kor megpróbáltunk burkot repeszteni.Szegény Rácz doki majdnem eltünt bennem,annyira fent volt a méhszájam,így nem is sikerült másodszori próbára sem.Rátettek oxitoci pumpára,hát nem hatódtam meg tőle.Közben jöttek dokik,nézték a méhszájat,nem volt kellemes élmény,de csak nem akartam tágulni.Görcseim sem voltak igazán,egy erősebb menzeszgörcshöz tudnám hasonlítani,amire nem veszel be semmit.Levettek az oxiról,hogy sétáljak,és 20 percenként menjek be szívhangot nézni.12-kor Rácz doki,és a nagyfőnök kimondták,hogy császár,mert a fej még lötyög,és csak 4cm-re vagyok kitágulva,a baba szive viszont kezd szapora lenni.Így 12.30-kor megkaptam a spinált,amit kicsit eltoltak(még most is fáj a fejem és a nyaki izmom görcsbe rándul).13.34-kor kiemelték Danit,nyakán a zsinorral,de egyébként minden ok volt Vele.8-9-es volt az Apgárja.3680gramm,49cm8amit szerintünk rosszul mértek,mert az 56-os ruci alig jó rá,de majd lemérjük)Páro fotózott,együtt bőgtünk,majd miután rendbe tették,behzta a párom a fjemhez,ekkor láttam először...Nem tudom leírni,mert még most is sírok...Megnyalta az arcomat,gügyögött és nézelődött.Fantasztikus volt.Párom vitte ki a csecsemősökhöz,én 7 órát feküdtem,majd felkeltem.Nekem nem fájt,egyenesen jártam,de ezt ember válogatja.Amig feküdtem behozták Danit szoptatni.Semmi.Hajnalban megit hozták,de nem akart ráérezni az ízére.Még most is elég nehezen veszi ezt az akadályt.Szegény 3-om napig cukrosvizet kapott,én sírtam,hogy nem szopik,a csecsemősök szétnyomtát a cicimet.Őket nyaggatni kell,hogy mondjanak dolgokat,volt egy aranyos,középkorú szőke nő.aki tegnap este nagyon sokat segített.Egyébként a szülésznők tündériek egytől egyig.A nyomim még ugrál,de ez valószínü,hogy a nyak-fejfájástól.A hasam egyáltalán nem fáj,nagyon szép munka volt.Akasztották a hóhért...szóval,hirtelen ennyi jut az eszembe,de kérdezzetek bátran.Roxii is megszült aznap,mint én,gyönyörű kislány.Ők is ma mantak haza.Soja!Fel a fejjel!Minden ok Veletek?Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Írni akartam neked most egy sms-t, hogy mikor engednek haza, de látom már minden rendben. Kíváncsi vagyok az első önálló éjszakátokra! Még egyszer gratula a kisfiatokhoz. Tök jó, hogy megírtad mi hogy volt. Bár az igaz, hogy nincs két egyforma szülés, és ember. A tejcsid ezek szerint beindult? Ha nem akkor se izgulj, nem egy gyerek nőtt fel tápszeren, és semmi bajuk nem lett. Persze az ember jobban szeretné anyatejjel etetni a babát, de ha ezen stresszelsz, akkor az még rosszabb. Ha tudsz tegyél fel képet majd a kicsiről, mert nagyon kíváncsiak vagyunk rá.
Roxii, neked is gratulálok! Remélem te is megosztod majd velünk az élményeket. Vigyázzatok mindketten a két kis csodára! Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Nem indult be a tejem,próbáltam szívni is,semmi.Megvolt az első fürdetés,anyu csinálta,úgy fáj a nyakam a spináltól,meg a fejem is,hogy nem mertem a köldökcsonk miatt.Alig várom,hogy leszáradjon.Persze Danika utána vacsi helyett aludt a cicin,akármit csináltam.Majd késöbb megpróbálom,mert legalább innia kéne.Nem könnyü,de meg kell ismernünk egymást.Lehet,hogy Ő egy nyugis baba.Bent is végigaludta az éjszakát.Próbálok feltenni képet,Neked kitartást,írjál.Puszi.

Kép
mushuka

Húha!!
felgyorsultak az események!
Gratulálok mindanyiótoknak, Mushuka, Roxii a babákhoz! Soja neked is a kitartásodért!
dka

Sziasztok!
Ma voltunk nst-n, még hazaengedtek :) A doki szerint még inkább zárt a méhszáj. Viszont azt mondta, hogy jelentkeznek a toxémia jelei, mármint pufisodik az arcom. Mondtam, hogy meg minden más is. A pisi rendben, a vérnyomi oké. Majd szerdán megyek újra, ha addig nem rendeli másképp Kisbogár.
Mushuka, szerencsés vagy, hogy ilyen nyogudt a kisfiad. Tudod, már a terhesség alatt is izgultál, ha nem mozgott annyit. Ezek szerint ő egy nyugodt gyerek :) Jaj, olyan jó, hogy már anyuka vagy!!!
Puszi nektek: soja

Kép
soja

Szia Soja!Először is,boldog névnapot kívánok.Hamarosan Te is anyuci leszel,nem fog Kisbogár bent maradni.Igen,ez már nekem is eszembe jutott,hogy bent sem volt egy örökmozgó.Most is éjjel 3om óta alszik.Igaz,hogy éjszaka ki kellett egészíteni azt a mini tejet amim van tápszerrel,de legalább jól lakott.3-om órát játszottunk a cicikkel.Ez a tanulóidőszak.De nem sír óránként,az biztos.Az apját örökölte.Most nekem sem fáj se a fejem,se anyakam este óta.remélem,hogy ennyi volt(elég volt ez a 4 nap is)Rácz dokit üldözik a toxémiás anyukák úgy látom.Lehet,hogy Te is hasonlóan fogsz szülni mint én?Mármint burokrepesztéssel?Mert szerintem,ha látja a toxémia jeleit,nálad sem fogja hagyni,hogy túlhordjad,viszont,ha zárt a méhszáj,meg kell indítani a szülést.Kiváncsi leszek,és nagyon-nagyon szurkolok.Hogyan is kell a vonalzót csinálni?A kódot már elküldték.Vigyázz Magatokra,pihenj sokat,írál,hogy mi a helyzet,ha bemész a kórházba,küldjél sms-t.Puszi

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Köszi a köszöntést! Danika nagyon arayos baba lehet, irigyellek érte, amiért ilyen jó fiú :) Én még mindig nem érzek semmi különöset, mint ahogy te sem a szülés előtt. Szerintem szerdán már nem fog hazaengedni a doki. A lábam most is rántotthúsra hasonlít, már ébredéskor is ilyen volt. Lehet, hogy tényleg követem a példádat, de a lényeg, hogy minden rendben legyen. Ha bármi van, szólok.
A vonalzót fent a profilban tudod megváltoztatni. Az aláíráshoz emeld be akapott kódot!
Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Sziasztok Csajok,

Soja, boldog névnapot! (Nekem a névnapomra érkezett Zsófi.....)

Roxinak is nagy gratuláció. Remélem mindketten jól vannak!!!

Mushuka, Dani babát minden nyikkra tedd cicire. Majd csak beidul a tej . Kitartást Nektek. Remélem már nem fáj a nyakad és a fejed.
Kérünk képet!
rolex

Szia Rolex!
Nekem is azt mondta a férjem, hogy ma fog jönni. Eddig úgy tűnt nem jön be, de most felhívtam a szülésznőt, mert rózsaszín valami jött belőlem. Azt mondta, a nyákdugó lehet, most már figyeljek! Hát figyelek :shock:
Roxii jelentkezz, ha van egy kis idő! Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!!!!
Most értünk haza a kórházból, minden zajlott, mushukával egy napon szültünk!!!
Minden nagyon jó a péterfyben, nagyon jól fogod magad érezni!!!!!
a szülés nagyon jó vlt nagyon hamar lezajlott, fél 2 től voltam benn a szülőszobán és 16,11 kor megszületett a pici noa!!!
3250 g és 56 cm lett
:-)))))))
megyek drága mert millió dolgom van meg!!! szia puszi

KépKép
roxii

Sziasztok!Rolex!Minden etetést cicivel kezdek,van,hogy 1 órát rajta van,már látom,hogy nem tudja jól használni a cicit,így még azt a keveset sem tudja kiszívni.Most majd pohárba kifejem,és köv.kajánál odaadom,persze ráteszem cicire.A tejfejő nem tudja lefejni,annyira nulla.De nem ébred 3-om óránként,én nem ébresztem,ha éhes,úgyis szól.Soja!Minden rendben lesz,próbálj sokat pihenni feltett lábakkal.Lehet,hogy tényleg a nyákdugó volt,de ennek nincs túl sok jelentősége.Kiváncsi vagyok,hogy mit mond szerdán a doki.A fejem meg a nyakam egész nap nem fájt szerencsére,így legalább már erre nem kell gyógyszert szednem.Már éjszaka sem fájt,így azt a 4 órát nagyon jól aludtam.Puszi,íráj

Kép
mushuka

Roxii: Neked is gratula!! :)
porcika283

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?