Sziasztok!
Hát, most sikerült jönnöm. Az utóbbi két napban nem voltak a gyerkőcök toppon...
Nyunyi,
Látásból biztos ismerjük egymást, néha vásároltam is ott a boltban, de hétköznap. Szóval szerintem még nem taliztunk. De ami késik nem múlik...
Remélem nem lesz túl hosszú a beszámolóm, szeretném ugyanis megvédeni a váci kórház szülészetét, hogy igenis JÓ!
Én a Bényi Bélánál kezdtem nőgyógyászati pályafutásomat, ő is akkoriban kezdett ott dolgozni. Nagyon kedves, közvetlen, jó doki. Viszont mikor terhes lettem, úgy döntöttem, hogy nem akarok Vácon szülni, annyi rosszat hallottam a kórházról. Hozzáteszem, hogy még most is, ha mondom valakinek, hogy Vácon szültem, csak hujjognak.
Ígyhát egy ismerősöm javaslatára elmentem a Dubecz Danihoz, aki szintén egy édes pasi, Vácon magánrendel, és akkoriban a Nyírőben dolgozott. Mivel a kislányom farfekvéses volt, egyértelmű császármetszés mellett döntött. A műtét utáni lábadozás ott horror volt. Mint utóbb megtudtam, a spinális érzéstelenítésnél 3 fajta tűt használhatnak. 6órás, 12órás, 24órás. Vagyis, hogy mennyit kell a műtét után vízszintesen feküdni. Hát engem a legszarabb 24órással szúrtak. A műtét után tehát 24óra szigorú fekvés! Fájdalomcsillapító épphogy, délelőtt 9:25kor született a lányom, és még éjszaka is kapartam a falat, annyira fájt. De nem is ez volt a legszörnyűbb, hanem az, hogy behozták a babámat, letették mellém az ágyra, aztán csinálj vele amit akarsz! Az, hogy felkelnem nem lehetett, és hogy így hogy szoptatom meg, senkit nem érdekelt. Sajnos senki nem volt előtte a családban, vagy a barátok közt, aki előtte ellátott volna jó tanácsokkal, így csak bénáztunk. A baba nem maradhatott ott, fél óra múlva már vitték is, de senkit nem érdekelt, hogy meg tudtam e szoptatni. Próbálkoztam, meg minden, de első babánál...Aztán átmehettünk babás szobába, mikor letelt az egy nap, de akkorra az én gyermekem már cumizavaros volt, nem akart szopni, csak sírt szegény. Eleinte még beadta a derekát, és evett rendesen, de mivel éjjel nem lehetett velem, egyre rosszabb lett. Persze éjjel betápszerezték. Utolsó nap, már jóformán nem is cicizett, és az egyik csecsemősnővér még nyomta is oda a pici fejét, ami a lehető legrosszabb egy csecsemőnél. És, hab a tortán: hazaengedtek úgy, hogy a zárójelentésben az állt: jól szopik.
Gondolhatjátok, itthon ment a sírás, én is ő is, ismerősök használhatatlan jótanácsai, melynek eredménye, hogy én meg vagyok győződve róla, hogy nem tudok szoptatni, nincs tejem: Tápszer! (utóbb a kisfiamnál kiderült, hogy ez nem igaz, mert ő csak szopik és 3hónaposan 6kg)
Szóval a lényeg, hogy
a Nyírő nagyon nem volt jó!
Vác:
Mikor újból terhes lettem, természetesen megint a Daninál akartam szülni, mert vele (a kórházzal ellentétben) nagyon meg voltam elégedve. Persze így másodjára már mindegy volt hol szülök, hiszen tudtam mire számíthatok, hogy a dokimban megbízhatok, és ki voltam már okítva szoptatási témákban! Sajnos a természetes szüléssel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ugyanis megint császárral szültem, de annyit elmondhatok, hogy a szülőszoba nagyon szépen fel van újítva, a szülésznők nagyon kedvesek (leginkább a Mariann, egy szőke, fiatal nőci, ő borzasztó aranyos, nem tudom a vezetéknevét. ő segített a lábadozásban, profin adta be az oxitocin injekciót, a vezetéknevét nem tudom). Borotválás van, beöntés nincs.
Pazar 6órás injekciót kaptam, tehát 6óra múlva felkelhettem, adtak rendes fájdalomcsillapítót, éjszakára altatót.
A babákat igen hamar behozzák, megkérdezik tud e az anyuka szoptatni. De azért sok fontos dolgot itt sem mondanak el a szopival kapcsolatban. Úgyhogy akinek első a baba, jótanács, hogy okítsa ki magát!!! A csecsemősök ugyanis más állásponton vannak! Sajnos néhány még mindig a szigorú 3óránkénti etetés híve. Sőt, van olyan is, aki leszid, ha hagyod a babát 3órán túl aludni. Bár ez valószínű annak köszönhető, hogy kötelezően naplót kell írni arról, hogy melyik baba, mikor mennyit eszik. Én például azzal sem értek egyet, hogy meg van szabva, hogy hány naposan hány grammot kell enniük. Mi felnőttek mind ugyanannyit eszünk??? Volt olyan, hogy az én fiam csak 30g-ot evett, amikor már 60-at "kellett" volna, és hiába volt teljesen elégedett, nyugodt, tápszert akartak adni neki. Én meg azt mondtam, hogy jó, akkor visszateszem cicire, mert elaludt, és aztán elsumákoltam a mérést. Vagy volt olyan, hogy azt mondtam, hogy közben bekakált egy csomót, tisztába tettem és azért könnyebb...
Ezt leszámítva nagyon kedvesek a csecsemősök, volt hogy jöttek hozzám látogatóba, és bevittem hozzájuk a Palkót, és mikor mentem érte, épp az egyik nővér vállán szunyókált.
Ruhát bevinni nem kell, pelust is adnak, bár azt sokszor kérni kell. Ja, és a kaja is egész jó. Nekem mondjuk a császár miatt csak kekszet lehetett ennem vagy 2 napig, lehet hogy azért esett olyan jól, meg nem vagyok válogatós sem.
Wc, zuhanyzó...elég szocreál, a wcbe tényleg alig lehet beférni, becsukni az ajtót, de tiszta.
A szobába látogató nem mehet be, de nekünk nyáron nagyon jó volt, mert a teraszra ki tudtunk menni mi is és a látogatók is.
Viziteken is rendesek voltak a dokik
A Dani is meg a Béla is bejött minden nap. Más orvosnál szülő anyukával nem voltam, azokról nem tudok. Én külön császáros szobában voltam, az 4ágyas, de van 2ágyas szoba is, a többit nem tudom.
Hát ennyi jutott eszembe. Szerintem azonban egy szülés kapcsán a legfontosabb az orvos, szülésznők, nővérek, csecsmősök személye, és azokkal maradéktalanul meg vagyok elégedve, úgyhogy harmadik babánkat is itt szeretném majd a világra hozni, ha Isten is úgy akarja.
Bocs, rengeteget írtam!!!!!!!!!!!!!!
el is dugulok, Kata