Sziasztok!
Az elveszett bárány kicsit elõkerül.
Gyorsan mesélek, de elõször is utólag és elõre is mindenkinek boldog születésnapot, névnapot és házassági évfordulót!
Nem tudom, mikor jövök legközelebb, úgyhogy inkább most kívánok ilyeneket. A talis képeket láttam, nagyon szépek vagytok, a gyerekek különösen. Mivel a legifjabbakat (Benit és Dorkát) már láttam élõben is, nem dicsérgetem õket itt.
Kis minitalikat rendeztem magamnak: Pankáékkal egyszer sétáltunk együtt, Marikáéknál voltunk a múlt héten babanézõben, Mariannal pedig az öcsém esküvõjén sikerült összefutni, bár nem volt egyszerû egymás azonosítása, de sikerült.
Mi szerencsére továbbra is jól vagyunk, kopogjam le, Martint elkerüli a betegség (kop-kop-kop). A múlt héten megvoltak a 15 hónapos oltások is, egész jól viselte, és nem is lázasodott be, bár most nagyon figyelem, mert az egyiknek 7-10 nap után lehet hatása. A doki néni nagyon megdicsérte, hogy milyen ügyes nagyfiú lett, és hogy milyen jó kis immunrendszere van, mert eddig összesen egy megfázása volt még 8 hónaposan, de láza még akkor sem volt. Ezzel ki is fújt a betegségek listája. Örülnék, ha ez egy ideig még így maradna.
Az oltások elõtt szépen megvizsgálta a doki néni, minimális kutacsa még van, de hát férfi az istenadta, hát miért várom, hogy korán benõjjön a feje lágya.
A fütyikével úgy néz ki, hogy késõbb lesz némi probléma, de 3 éves koráig várunk vele, addig magától is oldódhat a letapadás. Ha meg nem, akkor majd szépen segítenek rajta, ami nem lesz épp kellemes, de muszáj.
A fiatalúr amúgy 83 cm körül van, elég hosszú, és 10.6 kiló, ami teljesen normális. (Nyugodjon meg anyuka, nem sovány a gyerek, miért akarja, hogy kövérebb legyen, amikor pont így jó! - doktor néni) Azt mondta, hogy most már ne méregessem, mert átlagosan most már csak 1-2 kilót híznak egy év alatt, azt sem egyenletesen. Úgyhogy legközelebb majd 2 évesen mérem meg. Ezáltal meg is nyugodtam, és nem idegesítem magam kisfiam rapszodikus evési szokásain. Pl. volt, hogy vacsora nélkül feküdt le, mert nem kellett neki semmi. Hát, aki nem éhes, az ne egyen, és kész. Máskor viszont farkas étvágya van, fõleg a húst szereti, kézbe fogja a rántott húst, és mind az összes 6 (!!!) fogával eszi. Igen, még mindig 6-nál tartunk, nem kapkodja el. Sõt a doki szerint mostanában nem is igen várható újabb. Mindenesetre ezekkel õ prímán elvan, mindent megeszik, a paradicsomot héjastól, és imádja a nyers zöldborsót. Fogalmam sincs, ezeket mivel rágja meg, tekintettel csekély számú fogaira. Tejet még mindig nem kap, egyszer ugyan megkóstoltattam vele, de nem kellett, úgyhogy idõnként még mindig tápszeres-gyümis-grízes izét kap reggelire, de amúgy már minden tejes dolgot eszik, Danett-et, Tejszeletet és hasonlókat is. Amit nagyon utál az a méz és a lekvárok, talán késõbb majd visszatérünk rá. Inni továbbra is csak vizet iszik, a gyümilevekbõl legfeljebb két kortyot, aztán kéri a vizet. Ennek kifejezetten örülök, mert az a legegészségesebb, ráadásul olcsó
, és nem rontja a fogát.
Egyre többet beszél, az eddigekhez társult: víz, tûz, gomb, pipi, vi-vi (virág), tele (telefon), bébé (tv). És próbál most már utánozni is, ha azt mondom: szeretlek, akkor a válasz valami: erere. Hát még nem az igazi, de haladunk.
Na, egyelõre ennyit, ha nem bánjátok felteszek egy képet róla ide. Mindenkit sokszor puszikálunk, és jó nyarat kívánunk! A betegeknek meg mielõbbi gyógyulást.
Pusz, Lina