Nya, vagy 2 órát írtam-olvastam. Itt az eredmény!
Majd még írok magunkról is, meg kép is lesz, ígérem!!
Lara
Akkor kislány lesz?!? Gratula!!
Tiza
A doki nénidet nem ismerem. Csak azért kérdeztem, hátha uaz., mint aki a miénk volt.
Ez a Marci gyerek mekkorát nőtt!!
Nagyon édi a képen és TISZTA APJA!!!
Hihi! A málnalevél teával én is így jártam! Megvan az egész zacsi. Na, de majd a kövi babánál jó lesz. Remélem, ő nem akar majd előbb jönni. Ti aztán nem semmik vagytok, hogy ennyifelé mentek Marcival. Sajna, Fici túl sírós volt ahhoz, hogy bármerre el mertünk volna indulni vele.
Kismok
Fici is baromira élvezte a mászást, meg elég jól is ment neki, de mióta menni tud, szinte alig mászik. Ez az „érzelmi zsarolós” dolog ismerős. Bár Fici szerintem még nem tudatosan csinálja. Csak ha veszekszem vele és sír, akkor hozzám bújik. Szerintem azért, mert én vagyok Anya, aki mindentől megvéd stb., függetlenül attól, hogy pont én szúrtam le.
Ilyenkor persze tök lelkiismeret-furdalásom van.
Fici fekvései a pocakban:
18+3 hét koponyavégű
24+5 hét medencevégű
25. hét koponyavégű
33. hét koponyavégű
Örülök, hogy kiscsajszival minden rendben. Ficinek 33 hetesen volt 8,15 a BPD-je, a combija meg 6,46 cm volt. Aztán 3 hétre rá meg ki is bújt.
Julinál a székrekedésre nem próbáltad a szilvát?? Aszalt szilvát vízbe áztass be, majd a vizet igya meg. Bár, gondolom, biztos ezt is próbáltátok már. Mindenesetre Ficinél bejött, ha kicsit bogyósabb volt a kakija. Mondjuk azt szépen kinyomja, nem szenved vele. Na, jó kis téma…
Na, akkor én vagyok az egyetlen, akinek 1 óra semmire sem elég.
5,5 kg plussz tényleg nem rossz.
Én nem fogadtam szülésznőt, de annyira jól végezte a dolgát, hogy adtunk neki pénzt (asszem 10 ezret). Mondjuk lehet, hogy nem túl sokat, de végül is nem volt felfogadva. Ja, meg – mivel majd egy hétig feküdtem a szülőszobán, és mindenki nagyon kedves volt – a többi szülésznőnek csináltattunk egy ajándékkosarat.
Timi
Anna baba egyszerűen gyönyörű!! Nálunk sajna egész napos volt a műsor mindig. Aztán azt is kinőtte. Most csak akkor ordít, ha a mosogató vagy a tűzhely felé közelítek. Nem tudom, mi lesz, mert így tiszta ideg leszek, mire elkészítem a kajáját. Ja, meg leülni enni előtte!! Hát azt nem lehet. Úgyhogy ebédelni a délutáni alvása alatt szoktam.
Az normális, hogy már nem durran be a melled. Valszeg beállt a kereslet-kínálat, így épp annyi termelődik, amennyi kell. Meg amúgy is szopi közben indul meg igazán a termelődés. Én mindig éreztem, mikor Fici szopott, hogy na, most jön a tej, mert volt a ciciben egyfajta húzó érzés.
Emma
Akkor nálatok bevált a hordozókendő?! Anno én is akartam venni, de mégsem tettem. Na, de majd a kövi babánál be fogok ruházni egybe.
Fici sosem evett ennyit, aztán mégis megnőtt.
Nagyon cuki Zalán baba!! Nem C&A-s a kabátja?? Vagy kezeslábas??
Britta
Eléggé megkésve ugyan, de Nagyon Boldog Szülinapot kívánok Gergőnek!!
Örülök, hogy a dokinál minden rendben volt. Én szurkolok Nektek egy kislányért!!
Barbi
Tök jó, hogy van netetek. De azért azóta sem jössz túl sűrűn.
Nem, mintha én baromi aktív lennék mostanában. Balázs nagyon tündéri! Gyönyörű szemei vannak! És teljesen fiús!! Szerintem meg pont Fici nem lányos.
A képeken szerintem olyan, mint egy kispasi. Velünk meg kb. 4-5 hónapja történt, hogy sétáltattam otthon az utcában. Jött egy néni, kérdezi: fiú vagy lány?! Mondom lány. A poén, hogy Fici épp atomrózsaszínbe volt öltöztetve.
Azért az elindulást ne siettesd! Addig van nyugtod.
Fici is elég hamar ülni akart. Aztán – meghazudtolva a könyveket – előbb ült föl magától, minthogy mászott volna.
Olyan érdekes, hogy Fici pl. észre sem vette, hogy menzizek. Soha nem volt gond a szopival. Bár elég sok dologban nem követte a szakkönyveket. Pl. simán be tudtuk rakni a kiskádból a nagyba, észre sem vette. Szerintem bárhol megfürdene, csak víz legyen a s..gge alatt.
Különben meg nem baj, ha már nem szopik. Az meg szupi, hogy ilyen jól eszik „normális” kaját. Nálunk most jött el az idő, hogy mindent megenne, amit lát. Néha már akkor is nyitja a száját, ha a kezemmel közelítek az arca felé, pedig kaja sehol.
Szilcsi
Örülök, hogy Sackóval minden OK. Várom a friss híreket! És én is puszilom!!
Köszi, hogy Boldit „félreraktad” Ficinek. Már csak a két gyereknek kell beleegyezni a dologba.
Ja, a korkülönbség – hát nálunk meg főleg nem számít.
Napirend nálunk sem nagyon volt. Most már azért van. Igaz, már 13,5 hónapos, illik is, hogy legyen. Viszont Boldi nagyon ügyi, hogy már szépen átalussza az éjszakákat. Fici még most is többször felébred, de általában csak a cumija esik ki ilyenkor. No, meg az a jó, hogy Apa alszik vele.
Otthonról fogsz dolgozni vagy bejársz?? Jól emlékszem, hogy a Fitoland-nál dolgozol? Melyikben a 3-ból??
Örülök, hogy a fiúk így egymásra találtak!! És lesz ez még sokkal jobb is!!
Hú, ez a Boldi gyerek még mindig teccik!
Babcsi
Ha bekukk: nagyon várunk már ide!!! Tudom, hogy már belefáradtál, ismerős. De hidd el, jönni fog a baba. Ezt én mondom, tehát így is lesz!!
Addig is puszi és ölelés! Pihizz, de aztán mindent bele!!
Szilvi
Örülök, hogy jól telt az „itthonlét”!
Azért túl sokat ne olvass!! Védőnő nincs nálatok? Ők tudnak segíteni, ha vmiben nem vagy biztos. De mi is itt leszünk Neked, és majd adjuk az „okosabbnál okosabb” tanácsokat, ne félj!
Nagyon szupi a kép Marciról!!
Dzsulee-t én is hiányolom. De Tynus meg Wish sem nagyon ír. Bár úgy láttam, hogy Wish a Kaális babás topikba írogat, gondolom, ott több az ismerős. Két topik meg egy babával azért kicsit sok, nem?
Ja, és Rejtjel is régen volt. No, meg pár pocakos hölgyemény is!!
Megértem a dilemmádat. Én is vmi hasonló helyzetben leszek, ha megint pocakos leszek. A dokim ui. átment a klinikára, viszont ott a szülőszobai körülmények nagyon vacakok. Nekem meg a kórházban tök jó tapasztalataim voltak, viszont nagyon megbízom benne, mint dokiban. Úgyhogy még nekem is jár az agyam, de valszeg a doki oldalára fog a mérleg nyelve billenni. Viszont tényleg érdemes szülésznőt fogadni, hiszen ő kíséri végig a szülést. Én anno nem fogadtam, de ha megint uott szülnék (amit nem fogok), akkor tudom, kit fogadnék föl. Ja, és az a poén, hogy a Születés hete alkalmából anno sok rendezvényre elmentem. Ott ajánlottak is szülésznőket. Hát, én az egyikkel találkoztam a gyerekágyon és egyáltalán nem volt szimpi. Utóbb még örültem is, hogy nem őt fogadtam föl.
Szuri kérdésben meg hallgass arra a dokira, aki elrendelte!
Mona
Megsúgom, hogy Dani az egyik kis kedvencem! Annyira édi a képeken!!
Boboka
Köszi a sztorit! Hát, minden elismerésem a Tiéd! Nem lehetett könnyű, és még mindig nem az, gondolom. De Kristóf annyira jól néz ki a képeken, és szépen is hízik, úgyhogy nemsokára már magadhoz szoríthatod!! Mennek a drukkok!! És mielőbbi gyógyulást, hogy be tudj már menni hozzá!!
Ja, és nem voltál hosszú és ne dugulj el!!
Én azon döbbentem le, hogy a „megint megjött”-be ír egy lány Kanadából. Ő írta, hogy ott egy ismerősének csak a 2. és 8. hónapban volt csak UH-ja. Ott vajon hogy veszik észre az ilyen dolgokat?!?
Nelli
3 hósan tényleg van egy növekedési ugrás. Fici majdnem 1-1,5 óránként szopizott akkor.
Jól be is voltam tojva, hogy nem elég a tejem, de a védőnő megmyugtatott.
Azért ez érdekes, hogy nincs semmi országosan érvényes előírás, hogy milyen vizsgálatok „járnak” a babáknak megszületés után. Nekünk volt csípő-, hasi- és koponya UH is. Sőt, már a záróban benn volt, hogy mikorra lettünk előjegyezve. Bár, lehet, hogy azért küldtek minket, mert Fici 36. hétre született?!
Haga
De jó, hogy minden OK volt az UH-n!!! Az AFP MOM-od meg tök jó!! Nekem 1,93 volt. Ez az se AFP volt a vérből. A magzatvizes 1,0 lett. Hajrá táppénz!!
Tündi
Örülök, hogy meggyógyultál és, hogy a ctg-n is minden rendben volt!