Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Napocska!
Félre ne érts, a ti tanácsaitokat nagyon szívesen veszem. Két napja, amióta rátaláltam a babanetre le sem tudok róla szállni. Engem azok az önkéntes tanácsadók idegesítenek, akik énaztánmindenttudok-kifejezéssel az arcukon, elnézően mosolyognak az általuk naivnak ítélt friss kismamákon. Az ilyenekkel szemben azt érzem, hogy nem vesznek komolyan.
Megpróbálom magam rendesen regisztráltatni, de lehet, hogy megint névtelenül maradok, mert valami miatt nem fogadja el a gép az azonosítómat. Talán most...
Köszönöm, hogy reagáltál a levelemre.
Üdv. mindenkinek: F.Évi (Évi)
Névtelen

Kedves F.Evi

Akkor sikerult felre ertenelek, elnezest kerek erte. Szeretettel udvozlunk teged itt. En 1 eve talaltam az oldalra, azota olvasgatom es kerek tanacsot. Nagyon szenzacios szerintem egesz tarsasag es nagyon segitokeszek.
Regisztraltatni ugy tudod magad hogy irsz egy mailt a szerk@babanet.hu -ra es megirod a neved es jelszavad Ok megcsinaljak regisztraciot es vissza irnak.
Masik modszer , nem regisztraltatod magad, es lent nem irsz jelszot es nem kattintod be a nevtelen kockat. Akkor sikerul nevvel irnod.

Napocska
napocska (napocska)

Sziasztok!

Hasonlóképpen rosszul érzem magamat, mint mégegykataKép Úgy érzem egyre rosszabb, néha már az ájulás kerülget, tegnap este mikor lefektettük 8-kor Lilit aludni, olyan rosszul lettem, hogy a férjem már orvost akart hívni, de fél óra szenvedés után elaludtam. Most járok a 9 hétben, és csak bízom benne, hogy elmúlik . Gondolom az se sokat segít az állapotomon, hogy Lili még mindig elég sokszor szopizik.

Remélem nektek jobban telt a hétvégétekKép

Szilvi
Szilvi

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek boldog babavárást!

Itt egy link az Anita Kft. honlapja terhes és szoptatós melltartók stb.

[url=http://www.gyermeksziget.hu/anita/" TARGET="_top]http://www.gyermeksziget.hu/anita/[/url]
bigacsiga

Sziasztok,

[url=http://www.babapont.hu" TARGET="_top]http://www.babapont.hu[/url] sok erdekesseg van ott is

Napocska
napocska (napocska)

Sziasztok!
Mar regen nem irtam, nem volt idom sajna meg benezni sem.
Nalam is elkezdodott a hanyinger, bar meg nem annyira eros formaban. Inkabb az a jellemzo, hogyha kajara gondolok (kulonosen fott kajara) emelygek mindennek a gondolatatol! Ezert inkabb nem is eszem es olyankor ehes sem vagyok... ez furi, mert kb. 1 hete meg sokkal nagyobb mennyiseget ettem mind barmikor. Remelem, minden rendben...

Napocska! Koszi a tanacsot! Most szerencsere nem allandoan faj a hasam, de neha ugy ramjon, hogy azt hiszem meg akar jonni! Az nagyon rossz!!!

Udvozlok minden uj csatlakozot es gratutalok!
Mamacica! Kép Kép Kép Kép SZUPIIIIIIIIII!!! Nagy-nagy gratula! Akkor gyozott a szerelem??? Kép

Ancsa! Tenyleg ne keseredj meg el! Valoszinuleg nagyon pici lehet meg es hidd el ez meg SEMMIT nem jelent! Egyik baratnom elso terhessegenel is ugyanezt mondtak, hogy "nem is terhes!" es akkor egy lelkiismeretes doki nagyon sokaig vizsgalta meg es keresett az UH-n vmi eletjelet es MEGTALALTA es egy egeszseges fia szuletett! Mennyire bizol meg a dokidban? Miota ismered es jarsz hozza? Esetleg nem kellene masik dokihoz is elmenned? Vervetelre nem kuldott el? Ugyanis abbol egyertelmuen kiderul, terhes vagy-e illetve ha megismetlik egymast koveto napokon a vervetelt akkor meg az is nyomon kovetheto, hogy egeszsegesen fejlodik-e a baba! Szerintem ebben a ket hetben ezt probald meg rabeszelni a dokidra!
Nagyon, nagyon drukkolok!!!!!!!

Picur

ui: kertem otthonrol terhes torna videokazettat, igy mar nekem is van! Orsi, Te megnezted a tiedet? Milyen?
Picur

Szép reggelt minden kedves kismamának! Kép

Képzeljétek, a nagy kiborulásom után hazafelé
vettem egy tesztet!
A férjem azt mondta reggel csináljam meg, de nem
bírtam ki, megcsináltam.
Határozott, erõs csík! Kép
Erõsebb, mint a kontrollcsík!

Ezexerint mégis lesz kisbabánk? Kép Kép Kép

Telefonálni szándékozok - és fel is keresem - a Beja által ajánlott dokit, a gyöngyösi kórházba
nem megyek vissza.

Kicsit OFF:
ugyanerrõl a kórházról hallottam a hétvégén megint egy rosszat. Egy 25 éves lánynál szülés közben valamit nagyon eltoltak és úgy tudták megmenteni az életét, hogy kivették a méhét!! Kép
Teljesen megdöbbentõ.

Nem is figyeltem, Mamacica után jött még valaki friss mamának?

Drága Mamacica!
Hogy érzed magad? És a kiscicád, no meg a cica-apa? Kép

Ancsi
Ancsi

Picur!
Sajna még nem néztem meg a terhes tornát, mert ezen a hétvégén én eléggé kínlódtam: csak addig nem voltam rosszul,amíg aludtam. Annyiból nekem szerencsések a rosszulléteim, hogy nem rendszeresen vagyok rosszul, hanem rendszerint hétvégén 1-2 napig (talán ha nem lennének érzékenyek a melleim, el sem hinném, hogy terhes vagyok). Ez most pont két napos volt, így nem csak a kazetta maradt el, hanem eléggé el lettem havazódva, mert semmit nem tudtam csinálni a hétvégén.

Beja!
Én abban bízom, hogy mivel kocogni tudok, nem lehet gond, ha a lépcsözést nem bírom. Nálunk van lift is a munkahelyemen, legfeljebb majd azzal járok. Az kevésbbé feltünö, mintha sétálnék a lépcsön, miután itt megszokták, hogy mindig igen tempósan szoktam rajta haladni. Majd csak két hét múlva tervezem bejelenteni a munkahelyemen, egyenlöre senki sem gyanakszik (azthiszem) és ezt a kis idöt még szeretném kihúzni.

Lányok, akik az elsö babát várjátok!
Gondolkodtatok azon, hogy fogja fogadni a párotok, ha meg kell osztoznia rajtatok a babával? A hétvégén beszélgettem egy ismerösömmel (februárban született az 5. gyermekük), ö mondta, hogy könnyü nekünk nöknek, hiszen folyamatosan készülhetünk a babára, míg ök, férfiak csak lesnek, amikor hazaviszik a babát (ö még most sem tud igazán mit kezdeni a babával az elsö hetekben), hogy mi van ilyenkor. Azt látom, hogy a párom igazán még nem tudja felfogni, hogy apa lesz. Talán ha megmozdul, akkor már ö is érezheti, hogy ott van valaki.

Most már befejezem, mert így is elég hosszúra sikerültem!

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi

Drága Kismamák!

Úgy imádlak benneteket Kép Kép Köszönöm a sok gratulációt, olyan jól esett!

Ancsi! DE JÓÓÓÓ!! Kép Kép Kép Látod, csak rejtőzködött a picuri! ÚÚÚÚGY ÖRÜLÖK!! Kép Kép Hiszen Te rántottál magaddal a frissmamák közé!

Felhívtam a dokimat szombaton. Nagyon rendes volt, attól függetlenül, hogy szombat volt, elég sokat beszélt velem, kedves volt. Azt mondta nem szabad meleg vízbe ülni, biciklizni és ugrálni. Jányok, hát miért nem szabad bicajozni szerintetek? Jó, zötyögős úton nem szabad, de sima, aszfalt úton miért nem?
Mondtam a dokinak, hogy aznap voltam steppaerobicon és nagyon jól esett, ne tiltsa meg nekem a tornát mert meg fogok őrülni. Kép Megegyeztünk, hogy az ugrálást kiiktatom, a többit meg csinálom ahogy birom. Erről mi a véleményetek?
Csütörtökön megyek dokihoz, remélem megerősíti a teszt eredményét Kép

A kiscicám szexőrült lesz Kép Kép egész hétvégén gyűrtük egymást a papájával Kép Kép

Mindenki jól van?

Pussssssziiii!

Mamacica
Mamacica

Lányok, jó reggelt mindenkinek!

Kérlek, legyetek okosabbak nálam! a 16. hét nálam júni. 25-tõl júli. 1-ig lesz, PONT HORVÁTORSZÁGBAN LESZÜNK!!! Most mit tegyek? Kép Most mi lesz...

Beja
Beja

Lányok... lenne még egy kérdésem: Ha a baba 16. hetes, akkor veszik le a vért, vagy az orvosos számítás szerint a 16. héten?

Segítsetek, teljesen tanácstalan vagyok...

Beja
Beja

Szép, jó reggelt mindenkinek
Remélem, mindenki jól érzi magát, jól telt a hétvégéje!

Küldöm az adataimat:
Szila vagyok, 25 éves (bár mire szülök, már 26 leszek), 1. baba, a szülés várható időpontja 2001. december 22.

Ha valamit kihagytam, szóljatok rám, mert ma elég kapkodós napom van, most is előbb írok, aztán olvasom el, mi történt a hétvégén.

Holnap délután megyek ultrahangra!! Már alig várom!

Üdv.
Szila
Szila

Hogy pontos legyek: Amikor nyaralni megyünk, az orvosos számítás szerint a 15. hét elején megyünk el, és a 16. hét végén jövünk haza... Ha a baba korát nézem, akkor mínusz két hét, tehát a 13. héten megyünk el, és a 14.-en jövünk vissza...

Bocsánat, hogy csak szakaszokban bírom kinyögni a bajom...

cupp, Beja
Beja

Beja! Egyáltalán ne aggódj emiatt. Az AFP viszgálat az orvosi számítás szerinti 16. héten történik, de néhány nap eltérés igazán nem számít. Egyébként is nem szabad túlzottan nagy jelentöséget tulajdonítani ennek a viszgálatnak, mert nagyon sok a félrevezetö eredmény, amivel többet ártank, mint használnak. Szerintem a 18. hét körüli ún. genetikai UH sokkal megbízhatóbb. Ez egyébként ugyanolyan UH viszgálat, mint a többi csak sokkal alaposabb. Azért hívják genetikainak, mert ilyenkor próbálják kiszürni a genetikai rendelleneségeket.

Kriszti! Úgy tünik, hogy egyidösek vagyunk (aug. 28-ra vagyok kiírva). Sajnos a striák kialakulása abszolút alkati dolog. Én hála az égnek eddig megúsztam. A kenegetést folytasd és feltétlenül hordjál kényelemes melltartót!

Lányok! Ez olyan klassz, hogy szinte mindennap van egy új kismama. Gratulálok mindenkinek!Kép Ez egy szuper hely: itt mindenki elmondhatja örömét és bánatát, és biztosan kap választ. (én, mint tapasztalt anyuka, azért megpróbálok nem túl sokat okoskodni, de ha úgy tünne is csak a jó szándék vezérel KépKépKép!)

Nálunk (Margit kórház) 2x van terheléses vércukor viszgálat: 12. és 28. héten. Én gyülölöm, mert 3dl cukros vizet kell meginni (még citromosan is szörnyü íze van). Nekem egyébként olyan alacsony volt még ezután is a vércukor szintem, hogy nem hitték el, hogy megittam.

Na most már eldugulok, mert ideje lenne dolgozni is. Nagy cuppanós mindenkinek: Andrea
Andrea

Lányok,

A genteikai UHt kérni kell külön, vagy mindenkinek megcsinálják? Csak Pesten végzik, vagy vidéki kórházakban is?

Köszi,

Mamacica
Mamacica

Lányok!

Nem tudtok olyan újságot, vagy boltot, amiben kismamaruha-szabásminták vannak? A múlt héten nézegettem kismamaruhákat, és szörnyen drágák. (Egy sima, egyszerű ruha - tényleg tök egyszerű, semmi extra - 12.990-be került.)
Konkrétan nadrágszabásminták érdekelnének.

Laura!
Te melyik kórházba jársz?

Üdv.
Szila
Szila

Mamacica, UH-ra küldeni fog a doki, lehet, hogy nem hívja majd genetikainak, csak egyszerûen UH-nak, vagy 18. heti UH-nak, netán II. UH szûrésnek (elsõ a 12-13 hét körüli)! (és ugyanott ahol a többi UH-t csinálják, ezt is csinálják)
Beja, ne tulajdoníts akkora jelentõséget az AFPnek, amúgy a klasszikus utolsó menzitõl számított 16. hetet veszik, vagy jobb ha úgy mondom, hogy a 40 hétbõl elveszünk 24-et és ott (tudom, hogy a kettõ nálad nem ugyanaz). De sokaknál szintén nem stimmel az idõpont, a fõ az, hogy az ember a lelet értelmezésénél tudja, hogy mikori.
Mamacica, a bicikli tkp. veszélyes üzem, talán ezért is mondta a dokid. Rémlik nekem egy könyv, talán a Kismamák, kisbabák egészségkönyve, amiben fénykép van egy nagypocakos, biciklis kismamáról... Én amúgy az elsõvel az egész elsõ harmadban teniszeztem, azt is kifejezetten tiltani szokták...
F.Évi sajna engem is el kell itt viselned, mint sokgyerekes nagyokos tojást...Kép
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok kismamákok!
Hát én még mindig a reggeltol estig tartó permanens rosszullevést gyuröm, már enni sem bírok, az elején még tudtam, és mindenféle szagoktól rosszul leszek. A legnehezebben azt viselem, hogy a kávé illatától is felfordul a gyomrom, pedig nagy kávés vagyok egyébként, mert nagyon alacsony a vérnyomásom, és az tart életben. Most nem bírok kávézni, ennek megfeleloen alig élek.
A héten megyek végre dokihoz, most hogy Ancsi levelét olvastam, meg is örültem, hogy nem mentem elobb, mert még nekem is nem találták volna a babát. Ancsi, rémes érzés lehetett!!

Szila, szerintem nadrágot (egyet) érdemes venni, mert kínlódás megvarrni. Fogsz találni sokkal olcsóbban is, nézegesd még egy pár helyen. Ruhát könnyebb varrni, de a nadrág egy vacakolás ezzel a bovítheto derékrésszel meg minden. Én csináltam a barátnomnek, nagyon megszenvedtem vele és aztán nem is lett olyan igazán szép.

mégegykata
mégegykata

Ildi,
A genetikai UH és az egyéb vizsgálatok minden bajt kimutatnak? Ha az eredmények jók akkor tuti, hogy egészséges a baba?

Szila,
Próbáld meg használtan. Olcsóbb és biztosan nem hordták sokáig. Kép

Puszi,

Mamacica
Mamacica

Mamacica, tuti nincs. Tuti még akkor sincs,ha ott van elõtted a megszületett baba, és vizsgálhatod nyakra fõre. Amit tud az UH, hogy meg lehet nézni, mindene megvan-e, kialakultak-e a szervei (látszik a szive, gyomra, látszik,hogy van-e a gyomrában folyadék, uez a hólyagjára bár ez nem tudom melyik uh-n volt) látszik-e valami, ami súlyos rendellenesség (pl. a nyitott gerinc látszik, és a TV-ben olyat is láthattunk már, hogy így kiszûrt nyitott gerincet a magzati lét alatt megoperáltak, csúcs volt a film, amúgy persze ez nem Mo-n volt).
És persze olyan is van, hogy az UH-t végzõ személy nem tökéletes, avagy csak valami körülmény nem az, és olyan is van, hogy nem vesznek észre valamit, de ez azért elég ritka. Mindenesetre ha az UH lelet jó, akkor azért a többség megnyugszik. Elvileg az a "célja", hogy ha élettel nem összeegyeztethetõ rendellenességet tárnak fel, akkor ilyenkor még megszakítható a terhesség (...)
Ildi
Pethes Ildikó

Ildikó,
Nagyon köszönöm a részletes válaszaidat. Igazából azért aggódom egy kicsit, mert a rubeola oltás utáni 3 hónapból még 2 hét lett volna hátra, amikor beágyazódott a babám. Bár már az ápr. elején vett vérem szerint védett voltam. Bár belül érzem, hogy nincs semmi baja a kiscicámnak.

Köszi még egyszer!

Mamacica
Mamacica

Mamacica, nem hiszem, hogy az oltásod még bármi gondot okozna. Egyébként meg próbálj meg nem aggódni. Én ugyan nem vagyok nagyon Raffai hívõ, most mégis reklámozom, Bigacsiga Kata feltett egy csomó cikket a Raffais topicba. Eszerint a magzatra hatással van, hogy mennyit aggódik a mamája. (ez Raffai nélkül is hihetõ persze). Szóval nyugi!!! Inkább gondolj rá szeretettel, vidd át neki az örömödet, amit a megfoganása végett érzel!
Ildi
Pethes Ildikó

Kedves mégegykata!
Bizony rémes is volt, végigbõgtem az egész napot, mert azt hittem, ha nem látják, akkor nincs is.
Most már olvasva a lányokat, belátom, hogy van még remény, hogy megtaláljuk a bújkáló kis pockomatKép

Mamacica!
Készülj fel, hogy ez a szexuális étvágy egész terhességedet végigkíséri!Kép
Vannak, akiknél ez a vágy megszûnik, másoknál
erõteljesebbé válik.
Úgy látszik a második csoportba tartozol!Kép Kép

Ancsi
Ancsi

Lányok! Köszönöm a válaszokat az AFP-vel kapcsolatban!!! Készülök e héten a terhesgondozásra (most megyek majd elõször), majd ott úgyis megkérdezem... De hát lesz ami lesz, nem fogom lemondani a nyaralást emiatt...

Ancsi, szija! Mizu Veled? Ha van kérdésed a dokival kapcsolatban, írjál, várom! Kép

cupp, Beja
Beja

Sziasztok lányok!
Ma reggel kivételesen nem hánytam de émelygek egész nap. Szombaton és vasárnap reggelre olyan összehúzódásszerűre ébredtem a hüvelyemben amitől kicsit megijedtem, de elmúlt.
Most meg van olyan fehér folyásom ami idegesít. Szerintetek mit tegyek?
Most voltam rákszűrésen és a doki azt mondta, hogy majd az eredményből meglátjuk. De azért féltem a babát. Nektek volt már ilyen problémátok?
Mónika

Sziasztok!
Már megint hétfö van...
Velem semmi különös, a hét végén esküvön voltunk, megtáncoltattuk picurkát Kép.
Jövö héten megyek dokihoz, már nagyon várom, hogy újra láthassam. Végre beléptünk a 2. harmadba! Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez nagyon jó érzés!

Mamacica!
Szerintem is legyél nyugodt, bár tudom, hogy ezt könnyü mondani, én is minden miatt aggódom. Tegnap kaptam kölcsön az "Az a 9 hónap" címü könyvet, egy csomó kérdés van benne, amit én is folyton felteszek és elég megnyugtató válaszokat adnak rájuk.

Eszter
eszter

Szila!

Nekem van szabásmintám, elég egyszerû, a bababólygón osztogattak újságot abba volt.
Ha érdekel irj és majd egyeztetünk.

Vica
tvica

Ancsi!
Tudtam én, hogy van pocaklakód, mégha kicsit szégyenlös isKép. Legközelebb már a doki is biztosan látni fogja. Azt hiszem 4 hét után tudják csak orvosilag megállapítani a terhességet!

Mamacica!
Nekem azt mondta a dokim, hogy a bringázást (akárcsak a futás) azért nem ajánlják, mert föleg a lábizmokat dolgoztatja, és ahhoz, hogy a szervezet kellö mennyiségü vért jutasson a lábizmokba esetleg a kismedencétöl von el vért, ami rossz a babának, különösen az elsö harmadban! Igaz engem teljesen nem tiltott el egyiktöl sem, csak mértékletességet javasolt (azt hiszem már írtam, hogy max. 5 km kocogás, illetve könnyü bringázás). A kerékpározást én hanyagolom, mióta pocaklakóm van, mert egyrészt nálunk (a Mecsekben) nincs könnyü terep (nagyon kevés az egyenes szakasz, az leejtö pedig hazafelé emelkedö lesz), másrészt a barátnömnek egy bringa túra után kicsit kinyílt a méhszája (4 hónapos terhesen) és ezután aztán mindentöl el lett tiltva szegény!

Lányok!
Nektek van már elképzelésetek, mi lesz a picur neve?

Orsi
Orsi

Halihó!
Most jöttem az ebédlõbõl, megetettem magunkat fincsi ebéddelKép

Orsi!
Igen, kis szégyenlõs babóca, valószínûleg egy szemérmes leányzó lesz belõleKép

Érdekes, amit a kerékpározásról írtál.
Ebbe még bele sem gondoltam. Én is nagy kerékpáros vagyok, és a sima úttól eddig nem is tartottam.
Most már vigyázok!
Köszi!!Kép

Egyébként én lánynévnek a Nórát vagy Tamarát gondoltam, fiúnak pedig talán a Dánielt, vagy Kristófot.

És Te, Ti?

Ancsi
Ancsi

Orsi,

Nagyon szeretek bringázni, mi alföldön lakunk, még megbeszélem a dokimmal, de nem hiszem, hogy egy órácska szende-szolid tekerés ártana a kismacsámnak. Kép

Nekünk ha kisfiúcicánk lesz akkor Tamás, ha lánycica lesz akkor Vivien.

Puszika,

Mamacica
Mamacica

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: Ahhoz, hogy az ember eltudjon menni a belgyógyászatra szükséges a vérvétel eredménye? Mert én holnap fogok menni a belgyógyászatra és a vérvétel eredménye még nincs kész. puszi
Mónika

Mónika!

Enyhe (nagyon enyhe, de több az átlagnál) folyásom nekem is van, én sem tudom hová tenni. Pont filozok, hogy bejelentkezek a dokihoz vizsgálatra, hogy mi ez. De valahol olvastam, hogy ez normális.

Beja!

Miért nem hívod fel a Herczegh-et? Beszélj vele, hogy ő mit tanácsol, és aszerint járj el. Tényleg ne aggódj!

Cupp:

Niki
Niki

Ancsi!
Nálunk két név esélyes jelenleg: Tamara vagy Kristóf. Érdekes, hogy nektek is szóba jöhet mindkettö Kép. Nekem nagyon tetszik még a Flóra, de a páromnak egyáltalán nem, úgyhogy kénytelen leszek letenni róla.

Mónika!
Nekem is erösebb a folyásom, de mindenhol azt írják, hogy teljesen normális. Csak akkor van baj, ha színes vagy szagos. Szerintem nem kell a vérvétel eredménye a belgyógyászatra, bár igazság szerint nekem nem is kellett oda mennem. A háziorvostól kértek belgyógyászati leletet és kész.

Eszter
eszter

Eszter!
Ez valóban nagyon érdekes, pont ez a két név tetszik nektek isKép

Lányok!
A folyásról azt olvastam, hogy ez teljesen normális! Ugyanis a hüvelyben olyan változások mennek végbe, amik végül is alkalmassá teszik a hüvelyt a szülésre. Ennek eredményeképpen a hüvelyben lévõ nyálkahártya (?) gyakrabban válik le, ezt kíséri a folyás. Ez a hüvely erõsödésének jele. Arra viszont nagyon vigyázni kell, hogy megfelelõen tisztán kell tartani, mert éppen ezért hamarabb megtelepszenek a kórokozók, tehát gond csak akkor van, ha a folyás állaga, színe változik, tehát pl. túróssá, vagy sárgássá válik, valamint bûzös lesz.
Amíg normális, tiszta szaga van, nincs gond.

Ancsi
Ancsi

Sziasztok!

Végre én is tudok írni. Az, hogy egy hétig nem voltunk itthon, rengeteg tennivalót hozott össze. Ráadásul betegek is lettünk, úgyhogy délelött még orvosnál is voltunk, majd egy csomó számlásnál, kispostán, nagy postán, ANTSZ-ben, anyukámnál, a páromnál, végül a gyógyszertárban, ahol otthagytam 4500 Ft-ot. Kép

Szila!

Én Burda boltban szoktam szabásmintákat venni, lehet kapni kismamáknak is, van nadrág, blúzok, ruhák, szóval szinte minden. Én varrtam is, és elfogadhatóan jó lett. Egyessével vannak csomagolva a szabásminták, és egy nagy könyvböl lehet kinézni.

Üdvözlök minden új kismamát Kép, akinek még nincs meg az adata a táblázatban, azokét várom. ja, és nézzétek már át, jól van-e minden benne! Köszi

Sziasztok!

BGabi

<pre>
Cory 3.c. 23 hét 4 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 21 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Lara 1.c. 18 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 17 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 15 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 14 hét 2 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 13 hét 4 n Debrecen 27 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 13 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Katus sok 12 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 11 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Gabi 1.c. 11 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 28-29. 2.b.
Laura 8.c. 11 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Beja 8.c. 11 hét 1 n Budapest 25 év dec. 3. 1.b.
Szilvi Budapest 25 év dec. 7. 2.b.
Niki 10.c. 10 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év 1.b.
Évike 3.c. 10 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Indigó 2.c. 10 hét 0 n Budapest 24 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 9 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 9 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Ada 2.c. 8 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Picur 1.c. 8 hét 0 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Szila 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 8 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 7hét 6 n Budapest dec. 26. 1.b.
Kata 6 hét Budapest 22 év dec. vége 2.b.
Ancsi 4.c. 6 hét 4 n Adács 27 év dec. 31. 1.b.
</pre>
Bánhidi

Ancsi, nálunk Emma Róza lesz vagy Zsigmond István.
Szóval ilyen nagyon "régimódi" nevek. A dédszüleink nevei közül válogattunk egyébként.

Mónika, szerintem normális egy kis fehér folyás. Nekem néha olyan erosen megindul, hogy azt hiszem, megjött a mensim, és tök megijedek - aztán szerencsére mndig kiderül, hogy nem is. Használj tisztasági betétet, akkor kevésbé fog zavarni.

mégegykata
mégegykata

Gabi!
Köszi a táblázatot! Nem tudom, más hogy van vele, de én imádom nézegetni Kép. Olyan gyorsan megy az idö, lassan csupa 30-as lesz a hetek számánál, aztán pedig mehetünk át másik topic-ba. Bár már a "Friss kismama" sem igaz mindenkire Kép - szerencsére Kép.

Mégegykata!
Az Emma gyönyörü név, de sajnos a páromnak az sem tetszik. Szerintem nem baj, ha nem Dzsenifer vagy Bobby a gyerek Kép, a régi, hagyományos nevek sokkal szebbek.

Eszter
eszter

mégegykata!
Ez nagyon aranyos! Emma Róza. Tényleg szép.

Régebben nagyon tetszett a Dorottya Anna, de a kutyánkat is Dorkának hívják, ezért mókás lenne, ha a kiáltozásra a gyerek is meg a kutya is odaszaladna..Kép

Ancsi

(éppen kezdtem hiányolni a táblázatot, de örülök, hogy itt is van!!)
Ancsi

Gabi!
Köszönjük a táblázatot, jó látni!
Az eltelt heteket nem írtad el, vagy csak a legutóbbi óta nem számoltad újra? Mert szerintem mindenkinek két héttel több, nem?
Amúgy lehet, hogy azt nem is érdemes számontartani, abból, hogy mikor fog megszületni a baba, úgyis nagyjából kiszámolható, nemigaz?
Viszont például kedves lenne, hogy aki már tudja a nevét a babának, azt is beírni a táblázatba, mit gondoltok?
Ja, és én 27 éves leszek. Az kimaradt!

mégegykata
mégegykata

Jaj de örülök, hogy tetszik nektek az Emma Róza! Kicsit félve írtam le, hogy mit szóltok majd!

még1Kata
mégegykata

Na még egyszer:
hát én tök hülye vagyok, azért hittem, hogy elcsúszott két héttel, mert a "sima" Katát néztem a tublázatban, nem a Kata2-t, ami én vagyok. Úgy már rögtön stimmel! Bocs Gabi!
mégegykata

Az Emma olyan édiKép Nálunk ha lány, akkor Dóra, ha fiú, akkor passz, ebben a kérdéskörben még folynak a tárgyalásokKép

Beja
Beja

Gabi!

Most látom, hogy jópár dolgot kihagytam.
Megpróbálom pótolni.
A ciklus száma azt jelenti, hogy hanyadik védekezés nélküli ciklusban jött össze a babuci? Ha igen, akkor nekünk a 7. Május 9-én voltam dokinál, a kiskönyvembe az van beírva a terhességi hetek számához, hogy 7-8; de szerintem már 8 elmúltam. Számításaim szerint. Ja, és jelenleg Budakalászon lakom.

Nálunk lánynévb&#337;l nem volt vita. Tök egyértelm&#369; volt mindkett&#337;nk számára a Sára. A fiúneveknél már gázos volt. Nagyon sok név volt. Ezekb&#337;l 4, ami mindkett&#337;nknek tetszett, végül is a befutó a Bálint lett.

Vica!

A szabásminták mindenképpen érdekelnek, úgyhogy csak azt kéne megbeszélni, hogy tudok hozzájutni.

Szila
Szila

Hát lányk, ezek nagyon jó kis nevek, és mindenkirol ad valamiféle képet nem, hogy mit is választ? Nem gyujtjük össze a táblázatban? Gabi?

mégegykata
mégegykata

Sziasztok!!
Gabi, kiderült, nem 6, hanem 7 hetes a babuci. Légyszi, majd javítsd ki. köszi.

Ha kislány lesz, Sára lesz, mint Sziláéknak, ha kisfiú, akkor passz, lehet, hogy Tibike, de ez még nem tuti.
KataDanianyu

Sziasztok,lányok!

Annyi a hozzászólás,alig tudom olvasniKép

A nevekrol:ha kisfiú lesz(ami valószínu a megérzésem szerint)Bálint lesz a neve,ha kislány akkor talán Dorottya.Nekem igazából a Margaréta és a Miranda tetszene,de a férjemnek nem igazán.Éppen ma délelott telefonált haza:Ha kislány,legyen Dorottya.Még gondolkozom.De nem becézném,az biztos.Dorottya,így,ahogy van.

Mariann
Mariann

Szila!
Hivj fel mh:481-1579 vagy este 292-3408 és megbeszéljük.

Gabi!
Légyszi vigyél fel a táblázatodba, Vica a ciklust nem tudom, 24 hetes vagyok budapesti és szeptember 5-re vagyok kiirva.

Köszi szépen!

Vica
tvica

Sziasztok!

Huh, jõ sokat irtatok a hétvégén!Kép

Ancsi!
Nem gondoltál még vérvételre? Abból biztosra meg tudják állapitani, hogy van-e baba. Bármelyik kórházban vagy véradóállomáson megcsinálják. Sõt, a terhesgondozóban is.

BGabi!
Köszi a jótanácsot, hogy vigyázzak magamra! Mostmár vizsgaidõszak van, úgyhogy nem járkálok sokat.
Köszi mindenkinek a méhlepénnyel kapcsolatos infókat!...mondjuk nem mondanám, hogy megnyugodtam.Kép

Mariann!
A genetikai utlrahang valóban ugyanolyan, mint az összes többi. Nálunk a családban nem volt semmi gond és még nem múltam el 35..Kép
A 12.héten csináltak ilyet a MÁV-ban, de szerintem a mostani dokim ezt nem tudta, mert elküldött a 14.héten is. Nem mondta, hogy valami gond lenne, pedig mindig megkérdezem. Ja, és a doki küld, nem magadtól kell menni.

Mónika!
Köszi neked is az infokat a méhlepénnyel kapcsolatban!Remélem nem csak az elsõ harmadban változhat a méhlepény helye, mert én azon már túlvagyokKép
Ha belgyógyászatra mész, akkor feltétlenül kérik a vérvizsgálat eredményét. Én bementem érte a gondozóba, minden nap kiadják a lelelteket (az elõzõ napi levett vérbõl is) 14 óráig.
Én utoljára 13 hetesen és5 naposan voltam ultrahangon. Akkor kérdeztem meg (de akkor még nem láttam az uh eredményét), hogy minden rendben van-e. Azt mondták, igen.
Aztán láttam a papiron, hogy a lepény a mellsõ falon mélyen tapad, és eléri a méhszájat.
Ja, mégvalami: vizeletmintát mindig kell leadniKép

Mamacica!
Gratulálok! Melyik topicból jöttél át?
Én korábban a meddõségin voltam. Örülök, hogy ilyen boldog vagy!Kép
A genetikai Uh (én úgy olvastam) nem tud mindent kimutatni, de pl. a Down-kórt, a szervhiányt, nyitott gerincet kimutatja.

Vica!
Köszönöm a jótanácsot!
Megpróbálkozom a praktikákkal! Kép
Nálad lett valami baj a lepény helyzete miatt?

Juca!
Én is Debrecenben vagyok!Kép

Beja!
A fulladás teljesen természetes. A kismamák pulzusa amugy is magasabb, percenként 80.

Szila!
A Burda ujságnak van speciális kiadása, a kismama Burda. Ezt megveheted szerintem bármelyik ujságárusnál. Ha tudsz Burdaboltot, ott meg kész szabásmintákat lehet kapni. Én is most "rendeltem" anyukámtól Burdás kismamaruhát!Kép

Huh, elnézést a sok szövegért...Kép

Jók legyetek és vigyázzatok magatokra!
helga (helga)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: titeket mikor küldtek el (hanyadik hétnél) vérvételre, stb vizsgálatokra? Emlékeim szerint múltkor elég hamar voltam, most meg még szó sincs róla.

Gabi a táblázathoz: 1 ciklusban összejött, most a 9 hétben vagyok és a kiírt dátum még változó dec közepe. És olyan jó hogy csinálodKép Köszi!

Nevek: ha fiú: Bálint (már 8 éve, amikor megismerkedtünk eldöntöttük), ha lány: Nóra. (Így legalább egy napon lenne Lilivel a névnapja).

Ezek a rosszullétek csak nem múlnak, s&#337;t mintha estére rosszabbodnának.

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!

Ha sokan úgy gondolják, hogy berakjuk a neveket, akkor rakjuk.
A saját véleményem az az, hogy nem látom értelmét.
Nem tartom olyan fontosnak, hogy napmint nap lássuk, a másik, hogy magamat ismerve gondolom más is lesz így, mire megszületett a fiam, volt kb. 5 neve, mire Flórián lett.
Ett&#337;l függetlenül felírom, és amikor idönként gondoljátok, felrakom, hogy mindenki lássa.

Sziasztok!
BGabi
Bánhidi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?