Hali.
Ma kiváltottam az egyik szülinapos kupont, a paradicsomos spagetti a DM-ben 179 Ft, és ebből lejött 100 Ft, így olcsó volt.
Meg a bnőm adott egy Junior italos kupont, és ugye az most eleve akciós, és még abból jött le némi kedvezmény, így azért 1399 Ft-ot fizettem.
Viera, hát elvben úgy lehet átszoktatni őket a vízre, hogy egyre hígabb gyümilevet vagy teát adsz, és egyszer csak sima víz marad. De ha nagyon ízre vágyik a gyerek, kipróbálhatnád az ízesített ásványvizeket, hátha.
Gyógyszerügyben, ahogy írtam, van olyan, hogy egyszerűen semmit se lehet beadni a gyereknek, sőt, akit én hallottam, azt mondta, hogy már az sem jó, hogy belekeveri valami kajába vagy italba, mert akkor a gyanakvó gyereke még "simán" sem eszi vagy issza meg.
Én azt hiszem, csak a jövő hónap elején jutok el megint a kozmetikushoz, mondjuk ahhoz képest, hogy több, mint egy hónapja voltam nála, még elég kevés a szőröm ott.
Peti is meg fogja kapni a szurit, de februárban, mert ő májusban múlt egyéves, és mire megkapta volna a 3 szurit (jó tudom, elvben már kettő is véd), már vége lett volna a kullancsszezonnak...habár ha azt nézem, mostanság telt volna le a szükséges idő. Mellesleg Csongrád megye nem számít fertőzött területnek, én azért akarom beoltatni, mert sokfele megyünk. Hozzátenném, hogy enyim férj is be akarta kenni, és én mondtam neki, hogy ne, pontosan azért, amit írtál.
(Ja, én be vagyok oltva, öcsém is, viszont a férjemet még nem oltották be kullancs ellen.)
Mi a gond a vonalzóval? Mi nem megy?
Kmammy, látom, tényleg nem voltál álmos!
Kenguru? Én már nem bírnám Petit, meg már réges rég kinőtte a kengurut, mert nagyon magas. Én mondjuk megtartottam a kengurut Petitesónak, egyébként nagyon szerettem. Csak most kölcsönadtam egy másik fórumos anyukának. Nálam úgyis csak porosodna egyelőre.
Meteor, na igen, akinél kutya van, az már profinak számít.
De én tényleg nem akartam szenvedni, habár egyáltalán nem volt még megdagadva, meg a dokinéni azt mondta, hogy ez még kiskullancs, de akkor is. Jobb félni, mint megijedni. Minden nap nézegetem a helyét, de már csak egy kicsi piros folt van, nem búbos vagy ilyesmi.
Érdekes, mert Peti pl. nem szereti a Rhinatiolt, viszont a Hedelix cseppet lazán lenyeli, pedig össze se lehet hasonlítani a kettő készítmény ízét. Most azon gondolkodom, hogy a napi Cebion adagja helyett majd veszek neki 100 mg-s C-vitamint és elfelezek egyet, úgyis imádja az ilyeneket szopogatni, és 10 csepp Cebionban is 50 mg aszkorbinsav van, tehát mindegy volna, hogy hogy adom neki oda. És így reggelente is megúsznánk egy kanál "gyógyszerrel": Béres csepp+Vigantol.
Nálam eddig minden folt kijött áztatással. Újabban nem áztatok, így is csak az egyik ruciján maradt Petinek folt vagy a Béres vagy a Hedelix csepptől, de nem érdekel.
Bénianya, de jó! Hajrá Beni!
Colett, simán adnak vaskészítményt ilyen kicsi korban is...tehát ha egy babucinak alacsony a vasa, simán írnak fel valamit. Csak hát a vas kissé hasfogó, főleg aki "érzékeny" rá.
Nálunk nem lesz barihimlő elleni oltás. Én nem tartom jónak, igaz, a dokink is javasolta, de én kitartok amellett, hogy CSAK a kullancs ellen fog a kötelezőkön kívül oltást kapni.
Lépcsőzni alapvetően Peti is szeret(ne), itthon a lépcsőházban valamelyik nap simán felment a korlátba kapaszkodva egy félemeletet.