jóreggelt
tök jó dolgom van kopp-kopp-kopp
apuval elvittük reggel az Esztit, ma nem volt annyira jókedvű, de imád egyedül kezet mosni, törölközőjét megkeresni, visszatenni, úőgy élvezi, hogy mindent egyedül csinálhat, mert eléri, szóval simán ment Bejanénihez és integetett és puszit dobott
gyors bevásárlás apuval, tehát ő cipekedett
most meg itt ülök a kanapén, ölemben a laptop, nézem a híreket stb. ma totál pihenni fogok, ha kibírom
Rokica, még tegnap írtam, csak elveszett
szóval bennem nem teljesen állt össze a kép, de még utánaolvasok. a májenzimek tényleg sok mindentől tudnak megemelkedni, akár egy vírusinfekciótól is. nem tudom, hogy az allergiás betegségben mi a helyzet. a vas mellett biztos néztek transferrin, ferritint is, az mutatja meg, hogy valóban mi a helyzet a vasraktárakkal.
igazad van a hányással kapcsolatban, mindegy mi az oka, mindenképp bajt jelent... én vagyok annyira rosszindulatú, vagy talán már eljutottam oda, hopgy mindent el tudok képzelni, még akkor is, ha totál döbbenet, hogy sztem nem pszichés hányás volt
remélem sikerül jó megooldást találnotok, egy jó segítőt.
hű, most jut eszembe, hogy itt kőbányán van olyan lehetőség, hogy tök ingyen jnnek segíteni gyerekfelügyeletben, ilyesmiben. esetleg érdemes lenne megkérdezni a helyi önkorminál, hogy van-e valami hasonló. bár mindent egybe vetve, nektek tényleg az lenne a jó, hogy valaki akár minden nap jöjjön.
Hajni! nagyon szépek vagytok, Panni is olyan csini! nagyon tuti a sátras kép!! és nagyon jól áll a szemüveg
Ayse! köszi a véleményt, pont erre voltam kíváncsi.
most elmondom konkrétan mi a helyzet, mi foglalkoztat. én általános 4.osztályban kezdtem az angolt, középiskolában középfokúztam és egyetem első évében felsőfokúztam, azóta felejtek. az, hogy jól beszélsz, az elég szerinted (én nem beszélek jól)? teljesen más, ha valaki angolul is gondolkodik. vagy azt nem lehet így megtanulni, csak, ha kiköltözöl valahova? szerinted mindenképp a magyar bánja, ha egy másik nyelv bejön a képbe? anyu is ezt mondja, hogy nem fog jól tudni magyarul, de én meg úgy érzem, hogy, ha a gyerek bírja és tudja, gondolom ezt lehet majd látni, hogy mennyire bírja, szereti-tudja, akkor miért ártanék vele? sztem az lesz a legfontosabb, hogy min egy nyelvet anyanyelvi szinten tudjon, hogy bárhol tudjon érvényesülni, és ez leginkább az angol legyen.
ez a gyerekkor kontra teljesítménycentrikusság érdekes, ez lesz, amiben mi össze fogunk veszni emberrel
én per pill. azon a véleményen vagyok (nem tudom mi lesz, mire az eszti oviba vagy suliba fog menni), hogy most persze nagyon jó, hogy legyen minél tovább gyerek, de majd, ha 20 év múlva teljesítménycentrikus világban kell megállni a helyét, nem érvényesül-e jobban, ha már időben ehhez szokik hozzá. ezért nem szimpi a waldorf sem (ember a waldorf ovit nézi, megnézzük, és majd beszélgetünk róla, de sajnos nekem előítéleteim vannak). most azért remélem nem gondolsz egy gonosz anyának, aki mindent ki akar hajtani a gyerekéből, de tény, hogy engem anyám maximalistánm nevelt, ember családjáról ez nem mondható el, és sztem anyós szépen tönkrevágta a gyerekei életét ezzel. ez nagyon durva, soha nem fogom ezt mondani, ember tudja a véleményem, és egyetért. sztem mindig magasabbra kell tenni a mércét, nem baj, ha nem sikerül, de ha nem próbáljuk meg, még az esély sincs meg rá. szóval remélem érted mit akarok ebből az egészből kihozni, ha nem megy a gyerek rovására, miért ne? vagy ezt nem lehet ilyen egyértelműen megállapítani?