Norka,
Hogy csináljátok, hogy minden nap 7.30-8 között alszik el Jazi, szopi után, tök egyedül? Roni vagy elalszik szopi/büfi közben vagy ha nem akkor van gond, hiába tesszük le a kiságyba. Már párszor hagytuk, hogy sírjon, de ez sem használt (meg mi is nehezen bírjuk).
Mi is vettünk légkondit. Mobil, ha elköltözünk majd egyszer a panelbõl, akkor visszük. Elõször csak az ablakba tettük a kivezetõ csövét, de aztán fúrtunk neki lyukat és így sokkal hatékonyabb. Nem is tudom miért nem vettünk már korábban, elviselhetetlen meleg tud lenni.
Mikor költözhettek az új albérletbe?
Légzéskimaradás brrrrrrrrr.
Mostanában (nem túl gyakran) mi is szoktuk Ronit ülõ tartásban fogni. Meg olyat is csináltunk már, hogy a kanapé sarkába ültettük (majd teszek fel ilyen képet is). Sõt, bevallom állni is szokott, néha úgy feszíti magát.
Róka-Réka
.
Adria? De jó! Hova, mivel mentek? Majd kérjük az élménybeszámolót!
Kangi, Zsuzsi, Nyuszi, Heni, Gömbölyû, Györgyi, Timici, Zulu, Franyó, Toffifee, Norka,
Egyre ügyesebbek a babáitok (forgolódás, 4kézlábazás, "éneklés", majdnem mászás, "beszélgetés").
Myssnia
Az esti elalvás néha nálunk is problémás.
Mellgyuszi
Pestszentlõrinc: Még albérletben laktunk ott, a Havanna lakótelepen. Nekünk nem volt gondunk, de mindentõl messze volt (posta, szombaton is nyitva tartó gyógyszertár...). Mindenképpen nézd meg elõbb a környéket.
Mûtét
. Drukk neked, hogy ne kelljen altatni!
Van már új autód? A manuális klíma (Autóbontó címû mûsor) jobb mint az autómata, mert ugyanazt a hõfokot másként érzékeled, attól függõen hogy rád süt a nap vagy nem, milyen a hangulatod...stb. Roni nem bírta a Favoritot, szegény üvöltött a szauna miatt.
Beu
Lõrinc ekcémája elmúlt?
Mostanában mindenki megdicséri Ronit, hogy milyen szép, aranyos.... Utána meg: az apjára hasonlít. Párom ebbõl arra a következtetésre jutott, hogy õ is szép, aranyos...
És tényleg
!
A terhesség elõtt nem volt gond a cukrommal, vagy legalábbis nem tudtam róla. Egyébként az éhgyomri cukrom a terhesség alatt is mindig jó volt. Terhelést meg csak terhesen csináltak.
Szegény Lõrinc. Sikerült a pisivadászat, kiderítettek már valamit? Most olvasom, hogy ismételni kell
.
Szerencsére Roni csak az oltás napján volt nyûgi, meg hõemelkedett.
Szájpenészünk eddig nem volt, most is csak kezdõdõ. Már másnap nem is láttam a szájában semmit, de azért még kenem 1-2 napig.
Gombóc
De jó, hogy nincs eltérés, ezek szerint teljesen normális dolog a szájremegés. Nálunk is elõfordul, szerencsére egyre ritkábban.
Zsombi még mindig balra tartja a fejét? Roni jobbra
.
Evésben Roni is produkál érdekes dolgokat. Kb. egy hete az egyik nap olyan keveset evett, mint 1 hónappal korábban. Visszavittük a mérleget (lejárt a 2 hó), így nem tudom mennyit eszik, nem idegesítem fölöslegesen magam.
Fogorvos
Remélem rendezõdött Zsombi étkezése és nem készültél ki nagyon.
Csodálom, hogy eddig milyen kitartó voltál a fejéssel. Már ez hatalmas siker!
Mi tavaly februárban voltunk Egyiptomban, persze még gyerek nélkül. A hugodék szervezett útra fizettek be, milyen programot terveznek? Én kocsit vinnék (már csak a sétákhoz is) vagy tud már menni a baba? Pelust pl. Kairóban a nagyobb boltokban biztosan lehet kapni (minden kapható, mint pl. egy nyugat-európai városban), de ha kötött programjuk lesz, akkor nem igazán lesz rá idejük. 4*-os szállodában voltunk mi is, ezekben kontinentális kaja van (mi reggelire és vacsira voltunk befizetve). A reggeli többféle péksütemény, mûzli, lekvár, joghurt, vaj, zöldségfélék. Vacsi meleg ételek (hal, szárnyas, sertés), köretek, sütihegyek, gyümölcsök. Élelmesebb túristák, mint mi is, napközben a reggelinél eltett kaját ette
(mert nem álltunk meg kajálni, ezt kérdezzék meg az idegenvezetõtõl!).
Timici
Roni is hasonlókat mûvel séta közben: csak addig alszik, amíg mozog a kocsi, ha megállok vagy esetleg leülök egybõl felkel. És az sem elég, ha ringatom a kocsiban, menni kell és kész.
2 ciszta
.
"Almát a gyereknek" védõnõi javaslattal ne is foglalkozz. Nekem is mondta, hogy 4 hónapos kortól elkezdjük a gyümiket, pedig Roni még 2 hónapos sem volt. Majd meglátjuk. Ha lesz tejem, akkor szeretném 6 hónapig csak szoptatni, bármit mond a védõnõ.
Roni körmét 5-7 naponta kell vágni és õ sem rajong érte.
A ragyáim sajnos nekem sem múltak el és hajhullásban is sorstársad vagyok.
Manó2
Gratulálok a digigéphez, használjátok sokat
.
És a klímához is. Mi is vettünk. Lásd Norkának írtakat.
Hogy álltok a szocpollal, végigjártátok már a bürokrácia útvesztõjét? Vagy írtad már, csak az én figyelmemet kerülte el?
Ilyen melegben ha sportolsz is, igyál még többet hogy biztosan ne legyen gond a tejcsivel. Én is hasonló indokkal halasztgatom a torna kezdését
.
Védõnõ nekünk is mondta, hogy 4 hónaposan már ehet gyümit. De ha lesz elég tejem, akkor még várunk vele.
Kangi,
Voltunk masszázstanfolyamon. Jó volt, bár egy kicsit "csöpögõs". Apa nem is bírta (énekeljünk együtt), csak az elsõ nap jött be velünk.
Hasfájás javult a masszázs + Sab Simplex + hason fekve alvás hatására. Bár néha még elõjön.
Tadzs Mahal
.
Beteg anyós
. Jobbulást neki.
Gratula az ötöskékhez.
Autó
.
Elért a depi? Husss, remélem elszállt már!
Zsuzsi,
Azért mert fiaid vannak még eszükbe juthatna az anyák napja. De a férjednek mindenképp. Õ nem szokta az anyósodat köszönteni? Esetleg az eszükbe lehet juttatni: 'Köszöntsük fel a nagyit' módszerrel.
Lesz nyaralás? Szerintem õsszel is jó menni, akkor még a tenger is meleg.
A te sütijeid is pazarul néznek ki. Az ember lánya csak csorgatja itt a nyálát.
Na, és ez a "még_ki_sem_hûlt" torta. Jöhet a receptje.
Fürdõszobai árvíz
.
Hát jól összejött neked
. Gyurinak jobbulást. Lehet hogy Mikinek a melegtõl nincs étvágya.
Néha mi is elfelejtjük a D-vitamint. Esténként szoktuk adni (mert napközben nem jut eszembe). Ha kimarad, akkor másnap reggel is kap (persze csak akkor, ha nem felejtem el
).
A K-vitamint most már csak 2 hetente kell adni. Na ezt hogy fogom nem elfelejteni?
Zulu,
Miért nem a rokonok mennek hozzátok? Ez sem könnyû, de talán mégis kényelmesebb nektek. Mi így csináltuk. Igaz szinte minden hétvégére akadt egy-egy látogató.
Vén kecske
.
Momo
Ügyes voltál pisivadászatban. Amikor kórházban voltunk (kékfény), ott a nõvérkék vadásztak zacsival Roni pisijére, de csak kb. 2 cseppet sikrült gyûjteniük 3 nap alatt. Bezzeg peluscserénél könnyebb lett volna.
Drukk, hogy Zsebi mielõbb kinõje a vesemedence-tágulatot.
Villám
A szoptatási tanácsadó javasolta, hogy ha nem gyarapodik megfelelõen a baba, akkor a szopi elõtt fejjek egy kicsit, mert az elején hígabb tej jön, késõbb meg zsírosabb. És ne tegyem túl korán át a másik cicire.
Terroristák ellen kakis pelus
.
Felfázás
Guszta a meggyes pitéd. Jó hogy apa nincs itthon, imádja, meg a rétest is.
Mariann,
Szóhoz sem jutottam, amikor elolvastam a szüléstörténetedet... Nagyon nehéz lehetett mindkettõtöknek, de nagyon erõsek voltatok. Remélem mire ezt végre beírom, addigra már Marcika is otthon van és most már minden rendben lesz veletek, õrülten drukkolok!!!!
Egyre jobb híreket olvasok. Örülök neki
.
Hogy van Marcika, szopi megy vagy marad a cumisüveg? És mi van a cukroddal?
Éljen, ÉLJEN!!!! Végre otthon az egész család!
Mosolyog, akkor tényleg minden rendben!
Docika
Sikerült megbeszélned a férjeddel a házimunkákat, segít már? Szerencsére nálunk nincs ilyen gond. Sõt, apa azt nehezményezi, hogy nem lehet mindig velünk.
Mostanában eltûntél vagy én vagyok figyelmetlen?
Zsuzsó
Tûz
. Remélem már kihevertétek.
Kakukkfû
Emmának is lett ekcémája? Remélem elmúlt teljesen.
Ne aggódj! Türelem, nyugalom, pihi és megint minden rendben lesz a tejcsivel.
Miszike,
Hogy van Beki szeme, teljesen rendbejött?
De jó nektek, hogy kertes házba költözhettek.
Mellgyula
. Tejcsi visszaállt?
Kánákános bugyi
.
Jól rád ijesztett ez a Beki lány a vércseppel.
Andy,
Neked is igazi hajasbabád van. Vágtatok már a hajából? Nekem már többen mondták (és nem poénból), hogy lassan lehet vágni, meg hogy fiúnál már ciki lenne.
Urszila, Györgyi, Momo, Orsoly,
Kimentettem a tejszaporító praktikákat, amit írtatok.
Psandi,
Roni csak anyatejet kap, amikor kéri. Napközben (amikor ébren van) és melegben gyakrabban.
Szupi, hogy mindent rendben talált a dokinéni Daninál. Irígy a jó dokinéniért.
Én 2-án telcsiztem csípõ UH idõpontért, legkorábban 30-án volt hely.
Urszila,
Roninak volt gondja a kakival a kórházban, ott szélcsövezték. Mi is akartunk venni, csak a környezõ patikákban nem kaptunk.
A masszázs, a Sab Simplex és a hason fekve altatás együttes hatásaként most már nem szenved.
Gratulálok a digi kamerához, használjátok sokat
.
Köszi a segítséget szájpenész ügyben.
Heni,
Milyen lett a fürdõszoba?
Leszter,
Nem kell mindent ennyire halálosan komolyan venni (bandzsi nézés, pislogás). Ha fejlõdik Petra és jókedvû, akkor nincs semmi gond!
Én a szájába cseppentem a D-vitamint (a Madarászban tanultam), vagy amikor kap mást (pl. Sab Simplex vagy K-vitamin), akkor azokkal együtt kis tejcsivel fecskendõbõl.
Tejleadó reflex nekem is hasonlóan mûködik.
Orsoly,
Gratula az elsõ fogacskához.
Toffifee,
Roni sokáig sárga volt, a Madarászban vettek tõle vért és csináltak hasi UH-t, ahol nem látták az epehólyagját, ezért bent kellett maradni 3 napig (kékfényezték is). Akkor megismételték az UH-t, és a vérvétel eredménye is jó lett. Szóval igazából nem is volt semmi gond. De Roni szerintünk még utána is sárga volt egy kicsit. Sõt, mindig megkérdezik, hogy sokat sétálunk, mert olyan jó színe van. De a háziorvos szerint sincs semmi gond, szépen fejlõdik.
Én csak tejcsit adok Roninak. Ha nagyon meleg van, akkor gyakrabban kéri. Állítólag a tejcsi eleje hígabb, szomjoltó.
Györgyi,
Gratulálok az új autóhoz. Megértem az örömödet.
Remélem azért túléled a hétvégét.
Mi most vettünk egy 1 éves Renault Thaliát, nagyon élvezzük. A Skoda Favoritnak (13 éves) decemberben lejár a mûszakija és már nem akartunk többet költeni rá. Igaz eddig még soha nem hagyott cserben, babával mégis nyugodtabb vagyok egy fiatalabb autóban.
Franyó,
Ragyák még megvannak.
Guszta sütiket csináltál.
Mi is csináltunk a vendégeknek sütit, nekem apa nagyon sokat segít (imádom ezért is
). Legutóbb egy túrósat, fincsi és szerintem egyszerû is.
Vannak új képek, majd teszek fel.
Exbarát
.
Spontán kaki
.
Ugye már nem szomorkodsz?!
Lehet, hogy ebben a melegben csak szomjas szegényke.
Te kértél kajatippeket? Ma zacskós levest és epres túrógombócot (azért is jó, mert akár elõzõ este össze lehet állítani) csináltam, nyammm lett! Egy ötlet: én dupla adagot fõzök egyszerre és vagy két napig azt esszük, vagy ha lehet lefagyasztom és amikor nincs idõm megesszük. Pl. tegnap (és elõzõ nap is) paprikáskrumpli volt. Vagy egy nagyobb darab húst egyben megsütök és egyik nap pl. krumplipürével, másik nap francia salival esszük.
Csucsuka, Momo, Kangi,
Irigy a cserkó miatt. Nyammm, fincsi cseresznye. A szüleimnek volt egy (több fajta, de a többi kisebb volt) hatalmas cserifájuk, isteni ropogós (az a késõbben érõ fajta) csak sajna a belvizet nem bírták
. Pedig imádom.
Virga,
Megnyugtatott, hogy nem csak Roni ilyen kisétkû.
Csucsuka,
Tessék pihenni is! (Tudom, könnyû mondani.)
Epekõ
. Nekem is volt, laparoszkópiával megszabadítottak tõle. Javaslom az (epe)diétát (Mártinak van ilyen gondja ha jól rémlik, biztosan tud segíteni).
Márti!
Hú, már te is babázol! Hogy rohan az idõ, nem is olyan régen kerestem dokit...
Gratulálok és nagyon sok boldogságot, örömet, tejcsit!
Milyen volt a szülés? Majd ha lesz idõd (tudom az még nem most lesz
), írd le légyszi.
Majd keresgélek a papírjaim között, emlékszem kinyomtattam valamikor hogy mit hol kell intézni (TGYÁS, GYES...).
Cory,
Köszi a gyors választ.
Én nem használtam övterelõt, sajnos nem tudok segíteni.
Manó,
Torokfájás
. Jobbulást!
Manó, Norka,
Úgy tudom Roni is külön kapja, remélem nálunk sem lesz semmi gond.
Maci_2 + délutáni_szundizó Roni