Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én még nem vaygok tortaügyben sehol..... Ami aránylag közel van, ott 8000,- /db a kb. 15 szeletes..... húzós.... Az biztos, hogy formára megyünk, beleszerettem.
Vikóka!
A ti tortátok hány szeletes, amit rendeltetek? Nekünk kicsit messze van a Horváth cuki, de mégegyszer megnézem merre van még....

Edit!
Nagyon klassz lett a vonatos torta, legszívesebben én csinálnám a miénket is, de sem időm, sem energiám, sem tehetségem nincs hozzá. Mire is allergiásak a fiúk? A kakaópor rémlik....

Detti!
Hányra viszed a fiúkat a bölcsibe?

Brigi!
Végül is az a rosszabb szimulálás, ha tényleg produkál lázat a gyerek, holott nem is beteg... :?

Kata

Kép
kateduo

Lilla,
az Elmó világa nem egyenlő a Szezám utcával, de abból az egyik figura, a piros, és minden részben egy témát jár körbe részletesen, viccesen, dalolásznak benne, bohóckodnak, kicsiknek tök érdekes.

Detti,
az urad időhiányra hivatkozva, hogy is mondjam, finoman lerázott. :P Mármint az én urammal való túrájuk kapcsán. :D
A fiúk amúgy nagyon ügyik, hogy ilyen simán beszoktak a bölcsibe, sejtem, hogy majd ha eljön nálunk az óvoda ideje, leginkább engem fog megviselni a dolog. :oops:

Kép
baba888

Ja, Lilla, azt elfelejtettem írni, hogy a lányok a hétvégére csúnyán betaknyosodtak, úgyhogy légyszi-légyszi mindenképp küldjél nekem képet a mellényekről, mert Isten tudja mikor tudunk talizni, de ha tetszenek, akkor kiugrom értük külön.
Aztán nehogy kifussunk a szezonból... :?

KÖSZI!!!!!!

Kép
baba888

Lilla,

Engem érdekel a listád! Majd nézd meg lécci, hogy működik-e a koboldos Noddyd, mert az az egy nincs meg nekem. A többit átírom neked szívesen.

Baba,

A férjem tényleg nagyon elfoglalt, miután most munkát váltott, rengetget dolgozik, meg itt van a nyakán az egyetem, szakdolgozat, államvizsga. :( :( :( :(

Viszont azt mondta, hogy amit priviben megbeszéltetek (nem is olvastam...), azt szeretné, úgyhogy szívesen látunk majd benneteket terepfelmérésre. Írd meg, hogy nektek mikor lenne jó.

Kata,

Változó, hogy mikor viszem őket a bölcsibe. Most, hogy még itthon vagyok, fél9 körül, de ma pl. 8-ra vittem, így ott is reggeliztek. Ha elkezdek dolgozni, akkor majd az apjuk viszi őket, 8-ra szerintem.
Ma viszont semmi sírás, hiszti nem volt, rám se nézve mentek be játszani a szobába :D :(

Tortaügyben úgy állok, hogy a babaszobán találtam egy lányt, aki formatortákat készít. Elég ügyesnek tűnik, és 3000 ft-ért árulja a tortáit. Asszem, tőle fogok rendelni, egy autót és egy vonatot.

ja, a hétvégén a fiaim fára másztak :lol:

Kép

D.

KépKép
kiliman

Baba

oké, ma alvás alatt csinálok képeket neked! Nem semmi ez az időzítés, mi meggyógyulunk, ti megbetegedtek..... Jobbulást!!!!

Detti

Koboldos DVD megjavult, bár az utsó 2 részben kicsit fagy, de aztán megy tovább. Nem tudom, hogy ha átírom, esetleg korrigálható-e. Így is kell? Vagy Meme átírhatja nektek, nekünk is tőle van. Nem tudom, hogy az övék is hibás-e. A tiétek kellene a 2 ami nekünk nincs: ne félj és karácsonyos. Listát megpróbálom mihamarabb összeszedni. Bár most épp a kinőtt-eladandó dolgainkkal vesződök. :roll:

Mi nagyjából meggyógyultunk. Azért pénteken kihívtam a dokinénit, mert Niki még nagyon csúnyán köhögött. Nagyon megdícsért, hogy nagyon durva lehetett volna, de látszik, hogy jól kezeltem. Na, van is már tapasztalatom benne. :roll: Most már meghallom azokat a jeleket, amiket ő is figyel és magamtól adom a következő gyógyszert. :wink: Tök büszke voltam magamra, nem is tett hozzá semmit, csak egy új orrcseppet.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti, Detti! Megint késön szóltál. Ilyenkor én már rég kiszórtam a tavalyi téli cumót. :D Judytéknál és Adáéknál vannak a kabátjaink. :D

A fáramászás elég horror! Merítö hálóval állsz alattuk? :D

Kata :)
A 8000 Ft-os torta az horror! :shock: :shock: Keress valahol kisebbet, inkább a fele pénzt költs a gyerekekre. :wink:

A hétvégén Judytéknál voltunk Nyíregyen! Nagyon szuper volt. Igazi gyerekparadicsom a kertjük, a fiúk baromira élvezték. Hazafelé Oli csak annyit mondott az autóban, hogy "Jó buji volt!" :D :D Akkorát röhögtünk rajta.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Csak gyors bekukk,bocs,de nem tudok senki hsz-ra reagálni!!!!

Lányok!
Nincs valakinek egy jó ötlete?Szombatra keresünk valami (lehetőleg kültéri) programot,amit a picik is élveznének!!!!Úgy Budapest és Sopron közötti távlatban!

Előre is kösz!!!Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!
Ötlet nincs, de gondolkodom...... Visegrád felé esetleg?

Cat!
Tudom, hogy horror, ennyit azért nem adok érte, még nem adtam fel, keresgélek. Arra jöttem rá, hogy az autó formát elég macerás lehet faragni, azért drágább, mostantól mini teherautót keresek, az mégiscsak szögletesebb.....

Detti!
Ki az a lány a babaszobán? Engem is érdekelne, 3000,- nagyon nagyon jó lenne!!!!
Hihetetlenek a fiúk, ahogy fára másznak.... Nálunk most kicsit folytatódik az építkezés, úgyhogy a fiúk akkus fúróval (igazival) fúrnak folyamatosan. Baromira élvezik, nem tudom rávenni őket, hogy inkább menjünk sétálni egyet. Eddig mindig jöttek, most meg nem lehet itthonról elráncigálni őket. Még jó, hogy azért kint vagyunk...
Bölcsivel nagyok ügyesek vagytok.

Lilla!
Milyen gyógyszereket alkalmazol ilyenkor??? Csakhogy okosodjak...., nálunk még csak pici orrfolyás van, remélem nem is lesz más belőle.

Baba!
Jobbulást a csajoknak!

Kata

Kép
kateduo

Detti!

Köszönöm a cd-t !!!!!! Ma hozta a postás......

Kata

Kép
kateduo

Kata

Hát, amikor kezdődik az orrfolyás, én mostanában rögtön adom az ACC100-at, mert ha szerencsém van, nem is tapad le a trutymó. Ha van itthon, adok Grapefruitmag-kivonatot is, az mindenféle bacira, vírusra jó. ár nap múlva, ha úgy látom, hogy letapadt a váladék, vagy nehezen jön ki, adok Calcimuscot és Fenistil cseppet is, (ezt nyáron nem, mert fényérzékenységet okozhat). Ha nagyon rondán köhögnek, megy a Spiropent- ez nyákoldó, köptető. Végül, ha sípolva, hasból veszik a levegőt (nem tudom jobban elmondani, de elég jellegzetes hangja van) Ventolin spray-t kapnak, az gyógyít is, meg tüdőtágító is. Ja, és ha nem tudnak aludni, annyira köhögnek- ez 1-2 nap szokott lenni- kapnak Sinecod cseppet, ami alvás idejére gátolja a köhögést.
A letapadt taknyot még a Hydrastis nevű homeogolyóka oldja remekül.....

A Spiropent- Ventolin párosig szerencsére nem mindig jutunk el. De tavaly tél óta, mikor volt az első hörghurutjuk, rájöttem, hogy jobb rögtön adni nekik vmilyen gógyszert, ami segít gyógyulni, mint kivárni amíg már csak az antibigyó segít. Amúgy nem igazán vagyok híve a sok gyógyszernek, de ha választanom kell, hogy megpróblom megfékezni azonnal a betegséget, vagy két hétig húzzuk, hát inkább az előbbit választom.

Most mi is ki fogjuk próbálni az Aloe-t, hátha nem is kell majd télen gyógyszert tömni beléjük. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Megkaptuk ma a 3 éves szurit. Olyan remekül fogadták, semmi sírás, nyafogás, egészen megleptek.
A paramétereink: Zsombor 101 cm és 14,26 kg, Zsófi 98 cm és 14,96 kg.
Doktornéni szerint magasabbak mint az átlag és fejletebbek is. Nem voltak sokan tanácsadáson, így csomó mindent megnézett náluk.
Ja, és Zsombika kukija is kezd alakulni, így nem kell semmi féle beavatkozás. Ennek nagyon örülök. Érdemes volt várni vele.

Hétfőtől ovi.
Megkaptuk az igazolásokat, hogy közösségbe mehetnek.Be is vittük az oviba. Megint maradni akartak....

Hétvégén meg volt a kis családi szülinap is, nagyon jól sikerült, ez olyan kis meghitt volt. Tele nosztalgiázással.
Elmeséltük nekik a napot, ill. végig néztük a róluk készült felvételeket. Nem gondoltam volna, hogy így élvezik majd.

Lilla!

Ugyanígy csinálom én is náluk.
:wink:
Bár most későn eszméltem, ezért tapadt le a váladék, s elkerülhetetlen volt az anti bigyó.
A homeós bogyót nem ismertem, de ki fogjuk próbálni, bár remélem nem mostanában.
Jogging nincs, sőt azt kell mondjam, hogy 92-es lányos cucc sincs, mert az a csomi már barátnőmnél van.
Képzeld nyílik nálunk egy angol turi, s a pláne, hogy barátnőm lesz ott az eladó. :lol: :lol: :lol:

Tortások!!!

Én sem adok érte 8e ft-ot. Nálunk max. 4 e ft.
A forma tortát idén helyettesítettük a " fényképessel". Tettem már fel képeket, ugye???

Ditke!

Lászlókám keresni fog. Egész héten ott lesz, sajnos...

:cry:

Edit!

Valahol láttam hirdetni Dinó kiállítást, nagyon tetszett. Az enyémek imádnák. Csak sajnos nem tudom hol is láttam. Vagy kültéri elfoglaltság kellene?
Dávid 5. osztálya, no comment. Az egész magyar oktatás politikát megfogalmaztad.
Nálunk egyébként a 4. oszt. is húzós, szerintem készítik őket a felsőre.

Megyek, mert ma angol, mellé tesztet írunk, aztán a hétvégén nem volt időm tanulni.

Detti, ha kell Noddy csak szólj!!!!

Meme
szinta

Ditke!

Boldog névnapot kívánunk Pepének!!!!!

Meme
szinta

Meme :)

Isten éltesse Zsófit és Zsombit 3. szülinapjuk alkalmából.

Kép

Ditke :)

Boldog névnapot Pepének!

Kép

Cat
Kép
cateye

Edit :)
Menjetek el bobozni Visegrádra! Tarkíthatjátok egy dunai hajókirándulással, várnézéssel, éttermezéssel. Az enyémek rettentöen élvezték. Csak arra figyeljetek, hogy csak felnöttel mehetnek le a picik, vigyetek segítséget. :D

Nem semmi méretek! Nekem Samu 15,5 kiló és 98 cm, Oli 14,8 kiló és szintén 98 cm. :D Szerinted nekünk is kell oltást kapnunk, vagy már nem?

Az ovihoz sok sikert!

Cat
Kép
cateye

Meme,

Boldog szülinapot a lurkóknak :lol: :lol: :lol: Majd tegyél fel képeket!
És igen, szeretném azt a Noddyt. Priviben megírom a címemet, és megbeszéljük a részleteket! Köszi!

Ditke,

Petrának is boldog névnapot :lol: :lol: :lol:

Kata,

Priviben megírom a tortás-csaj elérhetőségét. Én tőle rendeltem, a két torta 6000 ft lesz. Max. ennyit vagyok hajlandó adni értük.

Na, nekünk eddig tartott a bölcsi :( Mind a ketten tiszta taknyosak, köhögnek, és Bernátnak előjött az asztmatikus nehézlégzése is :cry:
ÚGyhogy most itthon lesznek, természetesen az én porgramjaimnak is annyi. Ebben a másfél hétben akartam elintézni egy csomó dolgot (fogászat, nőgyógyászat, ortopédia, kozmetikus, stb.), de ennek is lőttek.
Jó a rosszban, hogy legalább még itthon tudok velük maradni.

Arról nem is beszélve, hogy ugyan a bölcsiben nem sírnak, itthon viszont kezelhetetlenek. Főleg Ambrus. Tegnap éjjel kb. 3 órát aludt, a többit átüvöltötte. És baromi hisztis. Én ezt a bölcsinek, meg esetleg a náthának tudom be.

Lilla,

ha van listád, szólj!

D.

KépKép
kiliman

Detti,
nem semmi a fáramászós kép! :shock: :D Egyedül mentek fel? És lejönni?

Nálunk Zsófi a nagy mászós, pár hete kint volt a ház falának támasztva egy létra, csak fél percre vettem le Zsófiról a szemem, és mire odanéztem már a 4.fokán állt, és vigyorgott hátra. Mondanom sem kell, a vér meghült bennem, mert mindez egy nagy betonozott részen volt, ráadásul elég meredeken volt támasztva a létra, szóval még szólni sem mertem neki, csak óriás léptekkel "osontam" és kaptam le onnan gyorsan. :oops:

Tegnap volt kint nálunk a doki, mert a lázuk folyton visszajött, kiderült, hogy valami vírust nyaltak be. Már azért kicsit jobban vannak, a láz is múlóban, marad az orrfolyás.

Mindezek ellenére azért tegnap elmentünk sétálni, nincs szívem ebben a gyönyörű időben bent tartani őket. A háztól lábon indultak, és az 500 méterre lévő sarkon tettem őket kocsiba. :D Nagyon tetszett nekik, hogy bóklászhatnak, én meg szeretném, ha minél előbb hozzászoknának az ilyen sétákhoz, és megtanulnák az úttest és a járda közti különbséget. :?
Ma is mentünk, és ma még muszáj volt a közértbe is beugranom, ahová nem tudom a kocsit feltolni, így egy kézben fogtam a kezüket, a másikkal gyorsan megvettem amit kellett. Hát ezt nem fogom eröltetni... :lol: A fizetésnél kellett mind a két kezem, rögtön szétrebbentek. :roll:

Ki mikor kezdte a kölkökkel az önálló sétát?

Meme,
nagyon sok, boldog szülinapot kívánunk Zsófinak és Zsombinak!!
Tényleg szépek a méreteik! :)

Ditke,
boldog névnapot Pepének! :)

Kép
baba888

Sziasztok!

Meme!
Sok boldogságot a család legifjabb tagjainak!Milyen érzés,hogy már ilyen nagyok?Tegéd nem rémiszt,hogy szalad az idő?

Ditke!
Merre jársz?Néha látlak a baabszobán,aztán meg semmi!
Sok boldogságot Pepének!!!

Baba!
Mi 15hósan tanultunk meg járni,de már 1,5évesen nem voltak hajlandóak megülni a babakocsiban.Így attól kezdve sétáltunk.A járda-úttest közti különbség megtanulása nem egyszerű dolog.Mikor már azt hinném,hogy megértették mennyire veszélyes,pont akkor csinálnak valamit.Épp a múlt héten pakoltam el "büntibe" a motrokat,mert itt az utcában előre mentek.Máskor meg szoktak állni a járd végén.Most az Oli ment elől és simán átment az úton.Úgy hogy egy nagy autó mögül,takarásból ment ki,balra nem is látott ki (úgy állt az autó).Őt meg még véletlenül se láthatta volna meg a gépjárművezető.Egyetlen szerencséje az volt,hogy semmi nem jött.Na persze a Marci meg utána ment!!!
A szemem fönt akadt,az ütő megállt bennem!Persze komoly bünti lett a vége,a motrokat elzártam egy időre.

Detti!
Ez nem hangzik túl jól!Remélem,betegségen és alvászavaron is hamar túljuttok!

Most mennem kell,mert reggelit követelnek!
Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Baba!
Úgy mellesleg,nagyon ügyes vagy a vásárlással!Én meg csak ide az utcavégi kisboltba mertem bemenni velük vásárolni.Itt meg olyanok vagyunk,mint a családtagok.Szóval ha valami gubanc lenne,se dobnák a hátamba a nagykést! :wink:

Kata!
Korábbi kérdésedre válaszolva: a kakaón kívül a dióra,mákra,mézre tuti allergiásak.Meg van még valami,amire nem jövünk rá,hogy mi.Most abszolút diétán vannak 3éves korukig,de így is rendszeresen előjönnek a pöttyök.A férjem szerint valami tartósítószer lehet a ludas.Sajna az a gond,hogy sokszor nem is derül ki,mi a probléma.Így meg nem tudjuk elkerülni.Ha meg találkozik vele az immunrendszerük,akkor nem tudja "kinőni".Jó kis ördögi kör!
Na meg rendszeresen belefutunk "kedves" emberekbe,akik stikába kaját adnak nekik.Legutóbb a szomszédasszony volt oly kedves,hogy a tudtom nélkül megkínálta őket túró rudival. :cry:

Cat!
Milyen volt az esküvő?
Kösz a kirándulós ötletet,én is gondoltam erre!de úgy néz ki,hogy a suli megvétózza a családi programot.A Dávidnak hétfőn töri meg természetismeret dolgozata lesz.Vasárnap meg keresztelő.Így péntek délután a sok egyéb tanulnivaló mellett már 2dolgozatra nem fog tudni felkészülni.Úgyhogy valszeg nem megyünk sehova.Helyette tanulunk napestig!!! :cry:
ÁÁÁ!Hogy ez menniyr car!
Lányok!Becsüljétek meg ezt a rövid időt,amikor gondalanul együtt tölthetik az időtöket a picikkel.Olyan szörnyű,hogy most már -ha apa itthon is van - a programjainkat még a Dávid tanulnivalójával is össze kell hangolni.Annyir kevés időt tudunk együtt tölkteni! :cry:

Meme!
Tényleg nem picik a lurkók!Mesélj majd az oviról!Olyan kíváncsi vagyok,hogy fojátok viselni!!!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a jó kívánságokat!!!!!

Cat!

Ti nem kaptok már ilyan szurit, megkaptátok 18 hónaposan. Tudod pont úgy volt a vátlás, hogy 2004. szeptember 30-ig születettek még a régi rendszer szerint, akik utána születtek ők már az új szerint.

Detti!

Apa nincs itthon a héten, Hajdúszoboszlón tréningezik, így csak jövő héten megy a Noddy. Jó? Irjál légyszi privit névvel, címmel.
Ill. van egy ismerősöm neki csomó Dvd-je van, megkérdezem a plussz részeket, ill. Elmó világát. Vagy nem te kerested?
Jobbulást a srácoknak. Szerintem az alvás probláma inkább a betegség. Nálunk is 3 éjszaka borzasztó volt, s amint antibigyót kaptak, egyből átaludták. Alattomos navalya. Csak egy kis náthának látszik, aztán sokkal erősebb.

Baba!

Jobbulást a csajoknak! Orrfolyás? Akkor szivatni kell ezerrel, ugye?
Bírják a csajok?

Edit!

Szegény Dávid, neki is milyen nehéz lehet ez a sok készülés! Tavaly is ez volt már? Mert az én Kristófom alig tanul, s tényleg tudja, meg eddig csak 5-e van. Központit írtak szövegértésből, jön haza, hogy pocsék lett mindenkinek, mondta a tanítónéni, csak 3 lett jó. Másnap mikor jön haza, fülig ér a szája, hogy az övé 5 lett.
Olyan könnyedén tanulja a német szavakat is, meg a környezetet is, pedig utóbbi tényleg nem könnyű.

Csajok, képzeljétek!!!!!

Az egyik ismerősöm iker fiai 3 héttel idősebbek. Most kezdték az ovit! Ill. csak az egyik, mert a másik nem hajlandó ott maradni. Ezt anyuka meg megengedi. Nyilvánvaló az a kedvenc akit hazavisz, neki mindent szabad. A másikra azt mondta, hogy ő könnyen elhagyta őket!!!
:roll: :roll: :roll:
Szerintetek?
Az óvonők is tök kivannak, mert szerintük így nem fogják tudni beszoktatni azt a kisfiút. Az anyuka szerint pedig csak nagyon anyás!
Hát, szerintem ez már más is.
Nálunk én döntöm el, hogy járjanak-e vagy ne, és ezért nem érzem magam kevésbé jó anyának, vagy erőszakosnak. Sőt még azt is állítom, hogy a gyermekeim anyásak, normális szinten.
Szerintetek?

Meme
szinta

Én semmiképpen nem tennék így különbséget a gyerekeim között. Akkor jönne mindkettö haza. Mondjuk nálunk nem kérdés, hogy maradniuk kellett a bölcsiben, ha akartak ha nem. Nem mondom, hogy nem sajnáltam Olit, aki nehezen szokta meg, de az idö igazolt, hogy jót tettem vele, mert ma már imádja. Kb a gyerekek 1%-a nem tudja egyáltalán megszokni a bölcsit/ovit. Ahol már az ovónök is azt tanácsolják, hogy ne vigye az ember, ott van gond, de ebben az esetben nem ez van.

Mostanában megfordul a fejemben, hogy mi lenne, ha az oviban azt mondanák, hogy az egyik gyerekem érett a sulira, a másiknak még maradnia kell 1 évet. Baromi nehéz döntés lenne. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat!

Hol járnak a gondolataid időben? :wink:

Mivel szept. 1-e után születettek, vagyis majd az akkori tanév szept. 1-e után töltik 7. életévüket, így a szülő dönthet arról, hogy gyermeke menjen vagy maradjon.
De, azért az is elgondolkodtató, hogy mivel kora ősziek, tieid is, enyémek is, egy iskola érettségi teszt mit is jelent majd.
Mert 6 és fél évesen megírják. Utána még eltellik pár hónap, mire elkezdődik a suli.
De, ha esetleg nem javasolnák, akkor majdnem 8 évesek lesznek mire a következő tanév elkezdődik??? :roll: !!!

Amúgy meg ezzel kellett volna kezdenem: nem fog ilyen előfordulni. Mindkettő fiad korának megfelelő, sőt vannak kivételes képességeik.

Anno Kristóf egyébként maradt egy évet.

De, ő 6 éves és 4 hónapos lett volna, mikor kezd. A teszt nagyon jó lett, de látszott, hogy 1 év ovi csak jót tesz neki.Játékos volt nagyon.Valamint a vonal vezetése nem volt biztos, de ez baromság volt.
Mikor második évben írta, elém szaladt, s közölte, hogy 1 hibája lett, ez és ez. Mire én megkérdeztem, hogy elmondták neki? Mire kiderült nem, csak közben rájött.
A nev. tan. dolgozó teljesen ledöbbent, hogy egy 7 éves gyerek ön ellenőrzést és hiba javítást csinált, egyedül fejben.
Kérdése ez volt rögtön: Miért nincs iskolában?
Mire én: 1 évvel tovább maradt gyerek!!!!!

Életem egyik legjobb döntése volt.

Hidd el, ha a gyermekeid életében bármiről dönteni kell, ott belül érezni fogod mi a legjobb nekik!!!!

Írtam már, hogy Zsombi is elmehetne az Olivérek közé??!! Amikor Edittel Oliaitokat "elemzitek", Zsombi is csomó mindenben ugyanilyen!
Talán csak azért nem teljesen, mert ő Zsombi és nem Oli.
Mostanában nagy áttörések vannak. Már nem olyan befele forduló. Nyíltabb, bátrabb lett, segíthetek neki feldolgozni a kis dolgait. Már nem annyira apás, enged közeledni. Sőt, kimondottan anyás lett.
Annyira de annyira érzékeny, hogy Zsófi lány létére sehol sincs hozzá képest!

Meme
szinta

Sziasztok!

Meme

Boldog Szülinapot Zsombinak és Zsófinak!!!! Hányadikán is volt nekik? :oops: Ne haragudj, de a gépemen csak nagyon riktán látom a csíkokat a korokkal. Biztos nálam lehet a baj, Robi laptopján eddig még mindig láttam....

Húha, ez a turi jól hangzik ott nálatok! És kilós lesz v darabáras? Hát igen egy turi-tulaj barátnő mindig jól jön. :wink:

Detti

Sajnálom a betegséget. Az alvást nálunk is mindig rosszul befolyásolja pár napig. Nem is csodálom, ha annyira taknyos vagyok, én is rosszul alszom. :cry: A kezelhetetlenség tényleg lehet a bölcsi miatt, őszintén szólva csodálkoztam is, hogy nektek ilyen simán ment. Majd túllesztek rajta, ha beáll az új egyensúlyi állapot (azaz normális, mindennapos dolognak fogadják el a bölcsit).

A tortátokra nagyon kíváncsi leszek, ha bejön, én is kérem a csaj elérhetőségét. :) Mikor tartjátok?

Baba

Írtam neked privit, láttad? Elment?

Mi elég későn, tavasszal (kb 20 hó) kezdtük az önálló sétát, overralban valahogy nem ovlt hozzá idegem. Amúgy ők még most is jól elvannak bbkocsiban kb 1 órát és ez nekem így kényelmes is. Elég sokat jövünk-megyünk olyan helyen, ahol sokat kell menni, sok ember között- pl Velence. Addig jó nekem, amíg megülnek benne, így legalább haladni is lehet.

Séta szigorúan kézenfogva, még nem érzem úgy, hogy tuti nem szaladnának ki egy autó elé. Amúgy meg motorral is totál különböző stílusban közlekednek, Dá halad rendesen, Niki meg lépésben és sokszor megáll. Nálunk mindenhol van széles fűsáv, v árok, így a motorral nem féltem őket annyira, de gyalog fél perc alatt kijut az útra, míg én a másikat agitálom, hogy menjünk.

Boltba is tavasszal kezdtem el járni velük gyalog, de közel is van és elég kicsi is. Ott is fogom a kezüket, mert még mindent pakolnának. A pénztárnál meg felszólítom őket, hogy kapaszkodjanak a lábamba és csinálják is. De bámulják is nagyon a pénztárgépet, meg a nénit, hogy mit csinál, szóval itt nem szokott gond lenni. Ja, és hátizsákot viszek, hogy mindkét kezem szabad legyen.

CAt

Nekem is nemrég jutott az eszembe ez a probléma (iskolaérettség). De ez ovinál is előfordulhat, ha addig vki nem hajlandó leszokni a pelusról. Én már szoktam nekik mesélni az oviról, már kicsit érdekli is őket a téma- barátnőm kislánya is most lett óvodás. Elég kegyetlenség volna nem engedni azt sem ,amelyik mehetne, ha szeretne menni. De azért a sulit nem minden gyerek várja olyan nagyon, úh ha szívesen maradna az oviban, nem vinném, hiába érett rá. De ez annyira egyikünket se fenyeget, hiszen évvesztesek leszünk, nem? Addig már csak megérnek rá. :wink: (legalábbis én úgy tudom, hogy májustól számítanak már évvesztesnek a gyerekek)

Meme

Hát, nekem is elég furi az ismerősöd hozzáállása. Így aztán tuti azt szokja meg a gyerek, hogy csak nyekkennie kell és az van, amit ő akar. Én ilyen fegyvert nem adnék a kezükbe. Ami amúgy is elég kétélű fegyver, hiszen így később is anyu szoknyájába fog bújni új helyzettekben, nem fogja tudni megállni a helyét egyedül. Én próbálok amennyire lehet, önálló, vagány gyerekeket nevelni.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Meme!

Nem,tavaly úgy volt 5 a Dávid,hogy itthon sokszor el se olvasta.1-1 környezet doga előtt belekérdeztem,aztán tudta,így nem forszíroztam.Nem is volt környezetből mása csak ötöse!Matek szintúgy!A házin kívül semmit nem foglalkoztam vele,illetve a házit megírta (ált-ban a napköziben) és kész.Hétvégén csak szorgalmi volt,olvasás,meg ezek a beküldős versenyfeladatlapok (kisokos,meg kisvakond -bizti ismered őket)
Idén meg???ÁÁÁ!Horror!Totál ki vagyok akadva!Egész délután tanulok vele (ha nincs az apja!).Oké,hogy fontos a bemutatkozás az új tanároknál,na de!!!Némelyik tanár nem tudja,hol a helye a tantárgyának!Nem nézem le egyik tantárgyat(tanárt) se,de azért heti 2 dal tanulása azon az egy nyomorult ének órán!!! :roll: Szerintem túlzás!Tánc és drámára a hétvégén 2órát készült!!!!! :evil: Pedig csak 1évig van,nem osztályozzák (részt vett minősítést kap),de olyan házit kaptak,amit az apjával ketten 2órán keresztül csináltak. :evil:
Az az anyuka!!!Úristen!Így tönkretenni a gyerekeit!Á,nem is mondok semmit,totál le vagyok döbbenve!

Cat!
Tényleg előre gondolkodsz!Én tuti nem adnám fel őket,még akkor se,ha iskolaérettek.Annyira durva ez az iskolarendszer!Iszonyat mi van!A Dávid 6,5évesen ment,de sokat számított már akkor is,hogy voltak (sokan) akik majd 7évesek voltak.

Most mennem kell,mert ez a betyár Marci még nem alszik!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Meme!

Isten éltesse Zsófit és Zsombit szülinapjuk alkalmából!!!!!!!!!!!!!!
Óriási méretekkel rendelkeztek. Én rájöttem , hogy mi nagyon picik vagyunk, lassan megyünk majd a két éves méreszkedésre.

Ditke!
Pepének is nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!!!!

Detti!

Köszi a címet......., már levelezek is a csajjal , nekem tökéletes lenne ez a torta. Annyira jó, hogy megtaláltad!!!!!!!! Nem mindegy, hogy 6000,- vagy 16.000,- a két torta.... Kiváncsi vagyok milyen lehet ízre, bár ez sehol nem garancia. Én nem szeretem a nagyon édes, gej sütiket.
Fiúk hogy vannak, jobb már? Kitartás! Én is számítok a bölcsinél betegségre, jövő hétfőn megyünk először.

Lilla!
Igazi doktornő vagy!!!!!!!!!! :D :D :D Nekem is kb. ilyesmi gyógyszereim vannak, bár a Sinecod cseppet még nem használtam, meg nem hallottam, illetve én szedtem még régen. De ez tényleg jó lehet, hogy tudjanak aludni, tavaly jó lett volna, amikor mind a ketten brutálul köhögtek és attól nem tudtak aludni. Homeo bogyót én is ki fogom próbálni.
Ventolinunk és Spiropentünk nekünk is van, Gergőnek van asztmatikus légzése, ha beteg. Neked van olyan szerkentyűd a Ventolinhoz, hogy könnyebb legyen beadni? Én eddig csak tejfölös pohárral csináltam....

Baba!
Mi is elég későn kezdtük az önálló sétálást, még mindig megbízhatalanok. Nekem rémálom a motorozás, Gergő megáll, ha szólok, de vendel már nem mindig. Akkor motor elvétel a bünti. Bár neked még nem aktuális a motor, de hamarosan igen.... :D Én csak babakocsival vásároltam eddig velük, így is katasztrófa, amit érnek, pakolnak, de olyan villámgyorsan, hogy nem is tudom követni. Az utcában mondjuk nagyon jól lehetett velük sétálni, nagyon fontos, hogy mindig mond, hogy a járdán megyünk, csak ott szabad, mert az úton autók mennek....stb. Nekem ez annyira bejött, hogy ahogy kimondom, hogy " vigyázz autó!!!" , abban a pillanatban lapulnak a falhoz vagy kerítéshez és megállnak. Ez jól beléjük vésődött.
Szerintem kb. 1,5 éves koruktól jobb....talán.... ja és az elején sosem mentem velük egyedül, mindig a párommal.

Kata

Kép
kateduo

Ja Meme!

Kiakadtam az ismerősödön....., nem is tudom, hogy képes egy anya ilyen különbséget tenni a gyerekei között!!!

Kata

Kép
kateduo

Meme,

Persze, ráér a dvd. Írtam privit. Az Elmót Baba kereste, azt hiszem.

Bocs, hogy ezt írom, de szerintem az ismerősöd egy idióta! Az én gyerekeim pont azért szoktak be ilyen hamar és jól a bölcsibe, mert ott voltak egymásnak (na meg azért mert mérlegek :lol: ). A gondozó néni is mondja, hogy folyamatosan együtt vannak, egymással játszanak.
Az az anyuka adhatott volna még egy kis időt az "anyás" gyereknek. Tényleg, ez mekkora hülyeség :evil:

Lilla,

Jövő csütörtökön lesznek két évesek, akkor fogjuk tartani négyesben. Aztán vasárnap lesz egy baba-zsúrjuk is barátokkal. A családdal meg péntek-szombaton (bár érdekes lesz, mert K. Frankfurtban lesz 12-13-án, úgyhogy nélküle kell majd ünnepelnünk :cry: )

Baba,

Én nem járok velük sétálni. Az én gyerekeim KÉPTELENEK fogni a kezemet, és számukra az "ÁLLJ" azt jelenti, hogy fussunk ki az utcára :(
Ha megyünk, akkor babakocsival, mert ott egész jól elüldögélnek. Nyaraláskor is ez készített ki, hogy minden gyerek fogta a szülei kezét, vagy nem fogta, de szépen ment mellettük. Az enyémek rohangáltak fel-alá, mi meg mint az idegbajosak futottunk utánuk.

Hozzáteszem, hogy csak anya meg apa kezét nem hajlandóak fogni. Nagyamák, nagynénik kezét végig fogják a séták alatt.

Mi betegek vagyunk. Leginkább én, ennyire még életemben nem fájt a torkom meg a fejem, mint most :( Úgyhogy ma már nem vittem őket bölcsibe. Folyik az orruk és Bernát eléggé köhög.
Viszont Ambrus este 8-tól reggel 7-ig aludt a saját ágyában!

D.

KépKép
kiliman

Detti :)

Megkaptam én is a CD-t. Köszi!!
Igaz a postások töketlenkedtek egy kicsit, úgyhogy szépen kiszakadt a csomagolás, amiről értesítettek is :roll: , de műxik. :)

Baba :)
Mi csak akkor sétáltunk, ha nem voltam velük egyedül, mert ketten háromfelé mentek. :roll: És ráadásul mindent a szájukba tömtek így egy év tájékán. Szerencsére ez elmúlt, de még erre is figyelni a sétáltatás mellett. :roll: Még most sem mindig hajlandók egyformán haladni, de legalább már nem életveszélyesek. Én is még babakocsizom, ha olyan helyre megyünk, hogy nem érzem biztonságosnak elengedni őket.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla, Kata,

Köszönjük Nektek is a köszöntést.
Pontosan 29-én voltunk 3 évesek.
Tudod Lilla, szám mániás is vagyok, így mikor körvonalazódott a tervezett császár, elmondtam, hogy csak egy tök jó dátumon engedem. 2004.09.29 tetszett.. :wink:
A turiban kilós és darab áras is lesz.
Most telefonált barátnőm, hogy a péntek esti bála kibontáshoz lehet kellek segíteni.
Szerinted elvállaltam?

Minden betegnek kicsinek és nagynak jobbulást kívánok!!!!!

Ja, az ismerősön story-jához hozzá tartozik, hogy pedagógus!!!!
Eddig is voltak ilyen dolgai: :roll: , de ez már nekem is sok volt.

Baba!

A sétát mi akkor kezdtük, mikor mindkettő már biztosan járt. Szigorúan kézfogással, táv növeléssel. Ez olyan tréning féle volt.
Vásárolni szinte mindig egyedül megyek / mentem velük. Volt, hogy teljesen kész voltam, de valahogy ez is kialakult.
Most délután is megyünk Paksra Kristinek edzés, mi meg a picikkel go shopping!!!!!
Eddig 4 helyet terveztem be.

Meme
szinta

Brigi!

Na igen, a babakocsi!!!!! Életmentő nekünk ikreseknek! Néha rossz, hogy más anyuka babakocsi nélkül megy ekkora gyerekkel, de én ezt nem tudom bevállani, főleg nem egy nagyobb távon. Viszont nekem akkor is jobb, mert IKREIM vannak!!!!!!!!!!! A bevásárlóközpontban soha nem engedném ki őket, ha egyedül vagyok, már próbáltam és katasztrófa volt!!!!! Soha!!!!! A nagy füves terület az igazi!

Detti!

Én is mindig tőlük kaptam el a betegségeket, csak 10-szeresen megszenvedtem, mint ők. Gyógyuljatok!

Szülinap:
Megszületett a döntés, nem tartjuk előbb, így nyugodtabb vagyok és sokkal jobban érzem magam....., 20-án a szülinapjukon, mi is négyesben leszünk, még nem tudom mi lesz a program, aztán 23-án lesz a családi buli a nagynénémék nélkül. Csak anyós miatt nem 20-án tartjuk, mert ő éppen akkor utazik el 3 napra... :?
Erősen gondolkodunk az esztergomi aquaparkon, amit ajánlottatok.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Edit!
Az ombudsmani állásfoglalás erre a törvényre hivatkozott:
Közokttatási törv. 12. § (1) A tanuló kötelessége, hogy
a) részt vegyen a kötelező és a választott foglalkozásokon és szakmai gyakorlatokon;
:)
Nálunk még mindig nincs ügyelet ;)

Meme!
Boldog születésnapot Zsófinak és Zsombinak! :):):):)
A fiaimnak most vannak hasonló méretei :lol:
A Dinó kiállítás nem a Természettudományi múzeumban van? :roll:
Sajnos az, hogy a szülő az egyik gyermekét sokkal jobban szereti, nem ritka. :(

Cat!
Volt már rá példa, hogy nem egyszerre mentek suliba az ikrek. Pl. a fiú egy évvel előbb ment, mint a lánytestvére.
Ha jól tudom május 31-ig kell betölteni a 6. életévet.

Detti! Kata!
A babaszobás lány címét küldjétek el nekem is priviben.

Eri
simones

simones

Edit,
hát igen, ez az úttestre kimenés egy elég horror dolog... :roll:
Amúgy én is csak a sarki közértbe mertem beugrani egy darab sajtért. :wink:

Meme,
megy az orrszívás, persze úúúútálják nagyon, végigüvöltik, utána mindig babusgatom őket egy kicsit. :(

Lilla,
megkaptam, köszi, küldtem ma neked egy sms-t, hogy nem érem el az oldalad. Márha a régire gondoltál, mert nekem csak az volt meg, légyszi adj egy új címet!!

Ami a sétát illeti, szerencsére az utcánkban a járda és az úttest között mindenhol van valami füves-fás-kiskertes rész, és nincs túl nagy forgalom. Úgy érzem, hogy ezt a fajta sétálgatást folytatni fogom, épp azért, amit ti is írtatok, hogy elszaladgálnak, stb.. most, hogy még nem tudnak olyan gyorsan futni, elkezdjük tanulni a dolgokat, hogy mire elrohannának, ismerjék az alapszabályokat. Aztán majd meglátom, hogy haladunk.
Kata,
én is folyton mondom nekik, hogy csak a járdán szabad menni, mert az úttesten az autók mennek, ha jön egy kocsi, mutatom is, hogy látod, ott megy az autó. :) Meg, ha elindul az úttest felé, akkor már terelem is vissza, hogy csak a járdán megyünk! :wink:

És végül, hadd panaszkodjam ki magam, mert ma délután nagyon kikészültem. :cry: :cry: :cry:
Zsófi leesett a kanapéról. Már pár napja felmászkálnak rá, elég biztosan le is tudnak jönni, úgyhogy engedem. De ma a kis lüke felmászott a karfára, és onnan nyújtózkodott valami felé. Mikor odanéztem, pont azt láttam, ahogy esik le. Először a kanapé melletti kis dohányzó asztalra esett, és onnan fordult le háttal-fejjel a földre. Amennyire így láttam nem ütötte meg magát olyan borzasztóan (persze azért elég horror látvány volt), de persze rögtön ugrottam oda, és kaptam is fel, ő meg őrült üvöltésbe kezdett. Vígasztaltam, csitítgattam pár másodpercig, és akkor elkezdte, hogy nem vesz levegőt. Szokott ilyet csinálni, amikor nagyon behergeli magát, hisztizik, volt már, hogy hányt is a sírástól, de ennyire nem. És másodpercről másodpercre egyre durvább lett a helyzet, már ráztam, kiabáltam rá, hogy vegyen levegőt, hirtelen azt hittem, ott fog megfulladni a kezemben, és akkor elkezdett hirtelen elernyedni, és a szeme csukódott lefelé, megállt bennem az ütő!! És akkor vett egy kis levegőt. Ezt kihasználtam, újra rázogattam, és elkezdett normálisan újra lélegezni. Ami ezután megdöbbentett, hogy nem folytatta a bőgést, hanem már csak hüppögött az ölemben.
Később, mikor megnyugodott, és láttam, hogy tiszta a tekintete, normálisan mozog, reagál mindenre, na akkor tört ki rajtam az egész, zokogtam, mint őrült. :cry:
Felhívtam a dokit is, hogy ez mi volt, és azt mondta, sajnos ez normális, vannak ilyen gyerekek, és valószínű, hogy ez nála nem az utolsó alkalom volt, viszont meg lehet előzni, egy intenzív fizikai behatással, pl. pofon, csípés, víz, és akkor fog levegőt venni. Megnyugtatott, hogy íly módon nem tud megfulladni, max. elájul, és akkor szépen lélegzik tovább. Utólag visszagondolva, valószínű, hogy akkor volt az ájulás határán, mikor úgy elernyedt, és utána már azért nem sírt annyira, mert kifújt belőle a gőz...

Hát még egy ideig biztos görcsbe fog rándulni a gyomrom, ha ez eszembe jut.

Na, eldugulok.

Kép
baba888

Baba :)
Amit Zsófi produkált az az affektív apnoe. Itt olvashatsz róla:
http://www.babanet.hu/publ/apnoe.htm

Sajnos vannak olyan gyerekek akik hajlamosak erre, én ebböl elöre felkészültem. :D Teljesen ártalmatlan, csak a szülönek baromi félelmetes. 4 éves koruk körül kinövik azért többnyire a gyerköcök.
Nálatok elöször volt?

Eri :)
Most hallottam én is egy ilyen esetröl, hogy a kislány 1 évvel hamarabb kezdte a sulit mint a kisfiú, ezért gondolkodtatott el a dolog. De mivel mi majdnem 7 évesen kezdjük, mert októberiek, így lenyugtattam magam, hogy addig csak megérnek. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Baba!
Csak,hogy megnyugtassalak,nálunk Benike ilyen,mint Zsófid!Aztán az ilyesfajta "nagyjelent" után röhögve szalad,mint ha semmi se történt volna.
Nekem azt mondta a dokink,hogy igazából a gyerek akkor rémül meg az esés után,amikor felveszed és meglátja a rémületet az arcodon.Tehát,ha messziről úgy látszik,hogy nincs gond (és esés után azonnal felsírt!!!),akkor inkább várj 3másodpercet és csak akkor menj oda hozzá.Ha viszont jön az "ájulás" ,akkor elég az arcába fújni,mivel ilyenkor ösztönösen levegőt vesznek.Ez nálunk nagyon bejött!!!A Beni már kb. 10szer produkált ilyesmit.

Cat!
Azt hogyan magyaráznád meg (vagy bárki),hogy 6-7évi együttlét után az egyik miért marad az oviba,a másik miért megy suliba????Ez szerintem pont olyan,mint amit Meme mesélt:az egyik oviban,a másik otthon.Szerintem,ha valamelyik nem érett a sulira,akkor mindkettőnek oviban a helye!Hidd el,a mai iskolerendszerben ezzel csak jót teszel a gyerekeddel!
(persze ez nálatok nem így lesz,de én bárkinek,aki ilyen helyzetbe kerül,ezt tanácsolnám!)

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)
Kívülállóként én is ezt mondtam volna mint Te. De személyesen is ismerem a lányt, nagyon felelösségteljes gondolkodású, igazán gondos, szeretö Anya. Konzultáltak több szakemberrel, nevelési tanácsadóval, korai fejlesztövel, és mindenhol egyöntetüen az volt a válasz, hogy a kislánynak már nagyon kellene az iskola, a kisfiúnak meg az oviba egy év, és mindenféle fejlesztések. Ráadásul a kislány nagyon elnyomta a kisfiút, nem tudott kibontakozni, így amióta a kislány suliba jár a kisfiú megnyílt, versel, énekel, és kiegyensúlyozott. Ja és megbeszélték természetesen a gyerekekkel is, és Ök is jól fogadták a helyzetet.

Ezért is foglalkoztatott ez a kérdés, mert baromi nehéz dolog, és tényleg csak a konkrét eset kapcsán tud az embert döntést hozni, de abba is belehal kicsit. Legalábbis én biztos belehalnék. :(

Cat
Kép
cateye

Cat,
nagyon szépen köszi az infót, elolvastam a cikket, abszolút ráismertem az esetünkre.
Most volt ilyen először, eddig 2-3 olyan alkalom volt, hogy valami miatt úgy bebőgte magát, hogy végül hányt egyet, de ez az ájulásos dolog újdonság volt számomra, teljesen váratlanul ért. :(

Edit,
igazából mikor felkaptam vígasztalni akkor eszembe jutott, mikor írtad a strandon a hátraesős sztorit, hogy nem akartad, hogy lássa rajtad a gyerek a pánikot. Na akkor kicsit "lazábbra" vettem a nyugtatást, nehogy még jobban megijedjen, de úgy látszik, már késő volt... :?

Kép
baba888

Lányok!

Erről a "megy az iskolába vagy marad az oviban" kérdésről már én is sokat gondolkoztam. Ráadásul nálunk annyira tipikusan látszik a különbség, hogy már előre félek én is, hogy Gergőt nem fogják engedni suliba. Ő sokkal lassabb gondolkodású, szétszórtabb, figyelmetlenebb, mozgékonyabb, mint Gréti. Ráadásul még mindig nem beszél tisztán. Ki tudja ejteni a betűket (pl. "s", "cs"), de már annyira belerögzült a rossz kiejtés, hogy alig tudom leszokatni róla. Mindig rászólok, ha nem jól mondja, de néha már unja, hogy állandóan beleszólok, mikor beszél, és megsértődik. :cry: Nem tudom, hogy javítgassam-e ki, vagy majd a logopédusnál fogja megtanulni. Csak sajnos logopédiára nagycsoportos gyereket lehet vinni, mert olyan sok a gyerek, kevés a logopédus :cry: Az meg még 1 év, azalatt pedig olyan sokat fejlődhetne, és nem iskola előtt kellene még a beszédét javítani. :evil: :roll: Szóval ezért félek, hogy őt nem fogják engedni suliba. Habár addig még van majdnem 2 évünk :roll:
Gréti meg a másik véglet: 5 évesen már ismer egy csomó betűt, le is tudja írni őket, számol, mesét mond, mindent megjegyez, kis precíz, stb. Úgyhogy vele nem lesz baj (remélem) :lol:
Ismerek egy anyukát, akinek 2 fia van, és 1 év különbséggel mentek iskolába. Azt nem tudom, hogy jó volt-e ez így, vagy sem, de ha odakerülünk, biztos, hogy beszélek vele (is). :lol:

Baba! Ez nagyon durva :roll: :cry: Hallottam már, hogy a gyerekek képesek ilyeneket produkálni, de szerencsére nekem nem volt benne részem. Én biztos leöntöttem volna egy kis vízzel (ezt hallottam valamikor)

Boltba járás: szigorúan egyedül vagy max. 1 gyerekkel (ritka, amikor mind a kettőt viszem magammal, mert mindent meg akarnak vetetni velem :roll: ) 2 - 2,5 évesen még jobban elvittem őket vásárolni, de 3-4 évesen már nem. Most megint mintha egy kicsit normálisabbak lennének, most már meg lehet nekik magyarázni a dolgokat, és nem (mindig) szaladgálnak el. :lol:

További kellemes napot mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Cat!
Lehet igazság a szavaidban!Bár én nehezen tudom elképzelni,hogy 6évesen ezt igazából érti a gyerek!És nem jön le nem akkor az,hogy én most "hülye" vagyok?!Mármint annak,aki oviban maradt. Igaz,lehet,hogy ezt a helyezetet is csak a felnőttek látják ilyen "tragikusnak"!

Baba!
Én már profi vagyok ebben!!! :shock: :wink: Már abból a sikitó,éles sírásból,ami az esést követi,tudom,hogy jön az ajulásos jelenet!Így még oda se léptem a gyerekhez,már elkezdem neki mondogatni,hogy vegyen levegőt.Szerintem ezzel magamat is próbálom nyugtatni.Aztán ahogy a közelében érek,már fújok is piciket az arcába.Nem hoisszan,mert amíg éri az arcát a levegőt,addig nem fog levegőt venni.Csak utána!De akkor mélyen,sóhajtásszerűt.Szerintem ez azért jobb,mert ezt bárki (apa,nagyszülők,később ovónénik) gyorsan tudják alkalmazni.Másrészt meg víz nincs mindig a közelünkben.Míg elmész érte,addig már vagy 15szer kellett volna levegőt venni és.... :cry:
Csak tartsd észben és próbáld ki legközelebb!!!

Andi!
A Dávidnál is ez volt a gond!Én már 5évesen elvittem logopédushoz.Először is azért,mert sorban állás volt!Aki előbb jelentkezett és közelebb volt a sulihoz,az mehetett logopédiára.Másrészt tanácsot is akartam kérni tőlük,hogy abban az 1évben,amíg vártunk mit tegyek és mit ne.A gyerek beszédének folyamatos javítását kimondottan tiltottak.Azt mondták ismételjük a hibá szsavait helyesen,de ne vegye észre a gyerek.Pl:- Anya,megyek,jácani! -Rendben,kisfiam,!Menj játszani!
Ilyenekre gondolom.Ja és sok-sok élőszavas mesét (nem tv,video) olvasni neki!!!!Mást nem is csináltunk.
Amúgy nálunk elég volt az 1év,heti 1szeri logopédia!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

A példához csak annyit, valahol azért a szülők is hibásak!
Ha ilyen tisztán látszott, hogy az egyik gyermek elnyomja a másikat, dominánsabb, ott közbe kellett volna avatkozni.
Szerintem, én biztosan megtetttem volna.
Valamint, az ovónők ezt nem látták?
Egy másik ismerőseim egypetéjű iker fiait külön csoportba tették 5 éves korukban, mert együtt magatartási problémáik voltak, valamint a domináns fiú teljesen rá telepedett a másikra.
Nagyon rossz volt a szülőknek, de a fiúknak annál jobb. Megértették, teljesen rendeződött a kapcsolatuk, és az iskola előtt 1/2 évvel már semmi gond nem volt.
Azóta már sulisok, 1 osztályba járnak, minta gyerekek lettek, és egyenlő partnerek!!!

Meme
szinta

Sziasztok!

Baba

itt a honlap címe: http://public.fotki.com/lillababy

amúgy a régi és működik 8)

Hú, elhiszem, hogy megijedtél! Nyáron mi Gyulán voltunk és éppen a negynénéméknél kergetőztek a gyerekek. Nagy röhögés, aztán egyszer csak egy bammm. Niki ordított, én meg ahogy szoktam, elkezdtem hívni, hogy gyere, hogyl fál, adok rá puszit. De nem jött, csak ordított, így odamentem és felvettem, vígasztaltam. Aztán a bömbölésből egyszercsak ő is elkezdett ernyedni, kifordultak a szemei oldalra.... Na, addig én egyáltalán nem ovltam ideges- elesett, hát elesett, volt már ilyen. Na de akkor!!! Elkezdtem ordítani, hogy segítsenek, Niki mindjárt elájul, nem vesz levegőt! Rémes volt! Nagynéném gyorsan hozott egy vizes konyharuhát és megtörötle az arcát. Attól rögtön magához tért és sírni kezdett. Egész este őt figyeltem, hogy nem kapott-e agyrázkódást, de egy óra múlva már a régi volt. Mondjuk ő valszeg a halántékát verte be a kiálló élébe a falnak. Az tuti, hogy nem tőlem ijedt meg- én ijedtem meg tőle, mikor ezt produkálta. Se előtte, se azóta nem volt ilyen eset.

Ha lett volna netünk, biztosan én is leírtam volna, de mire hazajöttünk, kiment a fejemből. Az a legfuribb az egészben, hogy látszólag nem is volt olyan nagy esés, sokkal nagyobbat is esett már előtte. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Eri!

Köszönöm!Ha úgy látom szükséges,élni fogok ezzel a tv-nyel!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello! Itt vagyok én is, csak múlt pénteken ért egy kis "üzemi" baleset (teljesen kifordult a bokám), és azóta minden csigatempóban megy, így a gépnél sem jártam. Ennél jobbkor nem is jöhetett volna, mint a szülinapos hétvége előtt...

Tegnap este írtam egy jó hosszút, erre elszállt írás közben az egész. Áh, nem voltam mérges! Még a ctrl c-re sem volt időm. Most nem írom le a tegnapi dolgokat, mert azóta már haladtak a témák, és nem akarok visszakanyarodni.

Baba! Nagyon jó, hogy leírtátok ezt a bőgös - megrémülős esetet, mert így legalább tanultam belőle, ha netán nálunk is előfordul.

Minden ünneplősnek sok pusza!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Edit,
amúgy az a legszebb az egészben, hogy a ráfújásos módszert én szoktam alkalmazni, csak más esetben, mondjuk, ha hisztizik, és már unom, akkor néha ráfújok, hogy hagyja már abba. De épp ez tökre nem jutott eszembe tegnap... :? Mostmár elraktároztam a fejecskémben, így legközelebb előveszem ezt az infót, ha kell.

Lilla,
nálunk is dettó ez volt, csak én senkinek nem tudtam kiabálni... :(
És pont mint nálatok, én is úgy gondoltam, hogy esett ennél már nagyobbat is, igaz, cifrábbat nem, és szerintem nagyon megijedt.
Ja, és azt nem írtam, hogy nem nagyon mertem még megrázni sem, mert kicsit ki volt fordulva a nyaka, mikor a buksija földet ért, és féltem, hogy nagyobb kárt teszek!
Persze én is egész nap őt figyeltem, hogy nincs-e valami baja.
Húúú, még a hideg is kirázott, ahogy most olvastam a te sztoridat, még annyira friss nekem ez az "élmény"!

Amúgy ez egy nagy parám, hogy egyszer történik valami komoly baj, és itt vagyok egyedül a két gyerekkel.. Általában higgadt tudok maradni, és csak a végén tör ki rajtam a feszültség, de tegnap is olyan rossz volt az a pillanat, mikor nem tudtam mi fog történni, és azt éreztem, hogy ha baj lesz, akkor már minden segítség késő. Lehet, hogy hülyén hangzik, de ilyenek jutottak eszembe, hogy mi lesz, ha újra kell éleszteni, és nem fog sikerülni. Úgy utálom ezt! :x

Csajok, nektek nem voltak ilyen félelmeitek?

Kép
baba888

Sziasztok!

Andi!
A fiúk ettől az évtől járnak logopédiára még egy csoporttársukkal, heti fél órára. Tegnap volt a fogadóóra. A füzetbe majd mindig beragasztják a gyakorlatokat, amiket naponta 15 percig kell majd gyakorolni.

Ez a külön vagy együtt suliba/oviba témához: Kétpetéjű unokaöcsikéim az elején egy osztályba jártak, aztán szétszedték őket, mivel az egyik mindig a másikról másolt. Középsikolába már másik suliba is jártak, és most persze már különböző főiskolába is. Nem tudom nálunk mi lesz. :roll:

Babakocsi/séta: ők lusta pasik, inkább babakocsiztak, mint gyalogoltak, én pedig gyorsan elintéztem, amit kellett ;)
Azért rövid távon sétáltunk is. Mikor pedig már azt hittem nem szaladnak át az úttesten, akkor történt meg majdnem a baj. Zoli meglátta a csoporttársát a túloldalon, és rögtön szaladt hozzá. Én akkorát ordítottam rá, hogy szerencsére megállt. :( Ráadásul ez egy forgalmas út, és akkor éppen egy autó sem jött.

Edit!
Remélem sikerül hamar elintéznetek ezt az ügyeletességet. :)

Eri
simones

Vikóka :)
Jobbulást a bokádnak! Klassz ünneplést és boldog szülinapot kívánok a pörcöknek! :D

Nálunk sem alakul jól az ünneplés. Ma reggel Samu höemelkedéssel kelt, és ugató köhögéssel. Sajnos Laryngitis a diagnózis. :( Nem ment bölibe, de a kedve se túl jó. :( Az aquasziget program mindenképpen ugrik, pedig nagyon várta. :(

Cat
Kép
cateye

Vikóka,

Boldog szülinapot a kölköknek! Remélem, jól sikerült a bulizás :lol:

Bocs, hogy most csak ennyit, de az egész család dögrováson van, mindenki beteg, én úgy érzem, hogy mindjárt meghalok és megőrülök. :evil: :evil: :cry: :cry:

D.

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Vikóka,

Boldog születésnapot kívánunk Nektek!!!

Cat, Detti,

Nektek pedig jobbulást, remélem a szülinap ettől függetlenűl jól fog sikerülni.

Cat,

ilyenkor mikor csak egyik beteg, mint most pl. Samu, ilyenkor Oli megy bölibe?

Meme
szinta

Sziasztok!

Vikóka!
Boldog születésnapot kívánunk! :):)

Cat!
Nektek előre is Boldog születésnapot kívánunk a fiúknak! :):)

Minden kis és nagybetegnek pedig mielőbbi gyógyulást! :):)

Eriék
simones

Cat!

Nagyon sok boldog születésnapot kívánunk a 3 éves NAGYFIÚKNAK!!!!

Kép

Meme
szinta

Cat és Vikóka!

Isten éltessen mindannyiótokat!!!! nagyon Boldog Szülinapot kívánunk, Samunak, Olinak, Lucának és Bencének!!!!

Remélem jól telik a szülinap is és Samu is már jobban van.....

Vikóka!
Neked meg a lábad...... :wink:

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?