Sziasztok!
Ez a szülésznőválasztás-téma tényleg mostanában kezd divatba jönni, egyébként a Zachár Erikára én is emlékszem,nagyon kedves nő volt. Tőlem ő vett vért a szülés után, amint fent olvashattad, neuralgikus pontnak számít nálam... Bár alapvetően talán mindegyik szülésznő kedves volt és bizalmat sugárzó (més egy kis Jóindulattal az Aranka is), nekem volt részem mindegyikben mert majdnem két héttel később szültem és lassan bentlakónak számítottam a CTG-n. Aztán mikor végre szülni kezdtem, az Aranka meg is jegyezte, hogy "addig jár a korsó a kútra....."
Amennyire vissza tudok emlékezni a 10 órás szülőszobai vajúdás után a kitolásnál egy kisebbfajta tömeg volt ott, legalább 4 szülésznő+ az orvos+gyerekorvos+csecsemősök+férjem. De akkor ez egyáltalán nem tűnt fel, akkor már olyan mindegy volt...
Egyébként én a VÁrnainé Gabinál szültem, uyganúgy ahogy Moncsi, felhívtam éjszaka és jött, nekem nagyon nagy biztonságot adott. A H. épp a szülés körüli időszakomban volt szabadságon és konferenciázni, így legalább az a jó eérzés meg volt bennem, hogyha már az orvos nem lesz ismerős, akkor a szülésznő legyen az. Mert ha igazán őszinték vagyunk a könyöklésen és a varráson kívül igazán nem sok a szerepük egy szülésnél (És mégis ők kapják a nagy pénzeket..)
LEhet, hoyg nekem szerencsém volt, de hozzám többször is bejött szülés után a H., igaz nem voltam valami jó állapotban, komoly kis kézimunkázást kellett csinálnia rajtam, nagyon rossz volt a vérképem, és még a méhem sem kezdett el összehúzódni, de a végére úgy-ahogy összeszedtem magam és a búcsúnál még puszit is kaptam !!!(lehet, hoyg ezek oktatják egymást az orvosi szobában??
AMi a vizesedést illeti. Nálam mindig nézett vizeleteredményt (kivéve a könyöktörős hónapokat), ami állítólag jó volt, ennek ellenére én már a végén nem is mertem mérni magamat, szerintem min. 18 kg-ot hízhattam. Ebből igazhogy 4,25 volt a baba, töménytelen mennyiségű magzatvíz és valószínűleg a többinek is víznek kellett lennie, mert én is elég parizer -lábú voltam a 7.-8. hónaptól, és két héttel a szülés után kevesebb voltam, mint amikor terhes lettem.... HA már a víznél tartunk, még sehol nem tudtam megkérdezni, nem volt oylan élményetek, hogy a szülés után kb. 6 hétig az éjszaka során min. 2-3 alkalmommal patakokban folyó izzadtségban ébredtek?? Nálam ez oylan méreteket öltött, hogy min. 3 váltás hálóing és ágynemű kellett éjszakánként. Gondolom a szervezet így távolította el a felesleges vizet. Nem volt természetesen fájdalmas, de eléggé megviselt, hoyg pont az első időkben, amikor éppen a szoptatások között aludni tudnál valamit, akkor álló éjszaka huzatolsz és törölközöl....
Egy kicsit én is hosszúra nyúltam, bocs,
sziasztok,
ENci