Motiot!
Végre kép!!
Nagyon aranyos Áron!!
:):) És a tesók is!
Volt már hasfájós jel Áronnál?
Mert én mindegyiknél mindent ettem, és nem volt gond.
De ha volt, akkor is próbáld meg szép lassan, egyenként visszatenni a dolgokat az étkezésedbe. Azért egyenként, hogy lásd, ha valaminek rossz a hatása.
A zöldségek, gyümölcsök közül a legtöbbnek nincs negatív hatása hasfájásügyben, a puffasztó hatású (bab, káposzta) szokták mondani, de ez sem feltétlenül igaz. Tejtermékek okozhatnak gondot, ezért azok fogyasztását érdemes figyelni és nem túlzásba vinni.
Salit próbáld más öntettel, pl. tejfölössel, joghurtossal (mértékkel).
Pocifájás ellen a sok büfiztetéssel (akár szopi közben is megállva) sokat tehetsz.
Néha meg semmi nem használ, akármit eszik az anyuka.
Én egyéként a mennyiségekre is ügyelek, mert sokszor nem az a baj, hogy mit eszik az anyuka, hanem a mennyiség. Folyadékmennyiségre is figyelni kell.
Egyébként a szopi a többletenergiaigény miatt jó fogyasztó hatású
:D. Nem direktben, és nem gyors eredményt várva. Heti 0,5-1 kg. Ugye ami az emberből lemegy, és így a méreganyagok is, amiket raktároznak a sejtek, egy része a tejbe is kiválasztódik... Ezért nem szokták ajánlani a fogyókúrát. De ezzel nekem meg az a bajom, hogy van, aki "magától" is fogy, de ez ellen nem szólnak, az jó. A másik, hogy én immár 6 éve vagy terhes vagyok, vagy szoptatok (időnként mindkettő egyszerre), szóval ilyen alapon esélyem sem lenne fogyni.
Szirom!
Értem én! Engem is csak az utolsó pillanatban császároztak Nátánnal. És annak ellenére, hogy sokat fáj, és duplán is (ugye a császárnál utána sokkal rosszabb, azért a hüvelyi szülésnél a vajúdás rossz, de a szülés után jóval jobb (kivéve a 4. gyereknél az utófájások
:D)), nem akarnám másképp utólag sem. De én úgy vagyok vele hogy ha egészségügyi oka nincs egyéb (anyai ok, baba ok), akkor a császár az egy szükséges rossz, ha feltétlenül szükséges. Ezért engem nagyon nehéz lett volna meggyőzni egy programcsászárról utána. Csak ha egyértelműen látszik, hogy ez császár (pl. várhatóan nagy baba, bár Hanna sem volt kicsi (3800 g, ő lett 4 közül a legnagyobb), kisebb anyuka (én nem vagyok az), hegkérdés), egyébként hagyják, hadd próbáljuk meg. Úgyis én vajúdok. Jó, nekem annyi előnyöm volt, hogy volt előtte egy sima szülésem is, így biztos volt, hogy csak a baba volt az oka a császárnak, ezért nekem nem kellett a dokit meggyőznöm arról, hogy sima szülésnek menjünk neki.
De ha jó fej a dokid, akkor hátha... Bár a mai kórházdolgok között az ő ünnep-dilemmáját is megértem. Kórház:
.
Miksával jó volt a terminusszámolás? És most? Mert én pl. Benit hivatalosan túlhordtam, de egyáltalán nem biztos, hogy ténylegesen igen. (Ált. 35 napos ciklusaim voltak, de persze mindenhol 28 napossal számolnak.) Csak akkor én még nem voltam ilyen kiművelt. Simonnál meg a doki kiszámolt valamit, én nem figyeltem eléggé, csak a párom szólt később (pedig tudtam, hogy nem jól számolt, mert megint 28 napossal számolt), de utána meg nem bírtam változtatni a dátumon, hiába próbáltam, elszállt a füle mellett. Nem gondoltam, hogy ez gondot fog okozni a végén, és ennyire köti magát az eredeti, egyértelműen rossz dátumhoz.