Új privát üzeneted érkezett!

Reditke

Nekünk volt ilyen a Gergőnek, meg még van is néha. Nálunk egyértelműen a tv okozta, ha olyan mesét nézett. volt hogy a medvétől rettegett, meg álmodott is róla, aztán az óriástól, Hulktól, dinótól....én se engedek olyat nézni, ami félelmetes, de amúgy ezen is mint annyi más dolgon az idő segített. de sokszor most is kéri éjjel, hogy apa aludjon a közelben, na meg a kislámpának is égnie kell. nálunk nincs is minimax, csak dvd-k, de még így is elcsohet olyat a sima tv-n amitől fél.
Gellikénél ilyet még nem tapasztaltam. ő mondogatja, hogy fél ettől, attól, de éjjel sosem ébredt vagy félt. kopp-kopp, remélem nem is fog.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Edit, Dávid csak a sötétben fél, tehát konkrét dolgot nem mond, hogy mitől, csak ne legyen teljesen sötét éjszaka, így nálunk mindig ég a konyhában egy kislámpa éjjel, ami bevilágít annyira a szobába, hogy ne legyen tök sötét, de csak épp hogy, hogy azért aludni is tudjunk.

Viszont ha már említed a Minimaxot, nekem is lenne kérdésem: ki mennyi mesét enged tévében a gyerkőcnek? Mennyit tévét szeretne nézni a gyerek, és mennyit engedtek meg?

Kép

Kép
liv

Juti:)
Köszi, akkor majd az idő.....reméljük hamarosan megoldódik.

Liv:)
Bálint is a sötétben fél a szörnyektől, ő konkrétan leírja hogy milyet lát. Ma mesélte el délután, hogy éjjel egy kis narancssárga szörny volt az ágyában és hiába akarta leütni egy fekete kaviccsal, a szörny akkor is ott volt és csúnyán nézett. Kemény fantáziája van a gyerkőnek.

Minimax-mese: háááát..... ez egy fogós kérdés. Nyáron, voltak hetek (de hosszú napok sokszor), hogy egyáltalán nem kapcsoltuk be a TV-t, se DVD-t.
Most, hogy egész nap oviban van, annyira kifárad az egész napos játéktól, hogy itthon már nem hajlandó velem semmilyen játékot játszani (rajzolás, gyurma, puzzle, lego, kirakós stb). Ha tehetné, hazaérkezéstől kezdve beülne a fotelbe és fürdésig bambulná. Ebbe szerintem most az is belejátszik, hogy nagyon kevés neki az ovis délutáni alvás és nagyon fáradt.
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Én ilyenkor jó előre megnézem milyen mesék vannak és megmondom, hogy ezt a 3-t megnézheted és utána lekapcsoljuk (ezek általában 3x10-15 percek). Tehát egyben max 45 percet engedem bambulni a mesét. Meg néha reggel kéri ébredés után, akkor is egy 15-20 perc.
Összességében én próbálom tartani, hogy napi 1 óránál több mesenézés ne legyen, inkább olvassunk.
(Kivételt képez, amikor apja rákattan pl a Verdákra és akkor együtt végignézik......)

Edit
Kép

Kép
reditke

Ezt nem tudom kihagyni. A kis hadisérültem. Ájulósoknak elmondom az nem vér a kötszeren, hanem Betadin.

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Szegényke! Meddig kell rajta lennie a kötésnek? Gyors gyógyulást neki.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Hűűű jó sokat írtatok, alig győzlek követni Benneteket! :)
Szerencsére néhány ritkán látott bárányka is erre tévedt, ennek nagyon örülök.

Kory, True! szépen magyarosan: Welcome! :)

"Röviden" /ahogy szoktam ;) :P / magunkról.

Az első és a második hét az oviban nagyon gáz volt.... de nem úgy ahogy gondolnátok! :) Lili nagyon megszerette az ovit, szerencsére a böliből az egyik csoporttársát, akit amúgy is nagyon szeretett szintén felvették vele egycsoportba, úgyhogy a két gyerek nagyon jó,l elvan egymással. :) Imádja a többieket.
Mi eleve úgy vártuk az ovit, hogy csupa pozitív dolgot mondtunk róla Lilinek: milyen klassz nagy játszótér, ott már csak nagyok lehetnek, sok új barátja lesz stb... úgyhogy nagyon várta hogy mehessen. Első reggel azért volt némi megtorpanás a harci kedvében, mert én voltam az aki elkísértem az első nap reggel /ezért persze el kellett kéretőznöm a melóból :twisted: / és leginkább szerintem Lili otthon maradt volna velem. De amikor tisztáztuk, hogy én megyek melózni, már rendben volt minden.

Nálunk az első héten kötelező beszoktatás volt, ergo nem maradhattak du.-ra a kölkek, az egész családot /hugomat Pécsről, anyám férjét, anyámat/ össze kellett szerveznem + a munkahelyemen mindenféle csúsztatásokkal kellett lelépnem, hogy meg tudjuk oldani a dolgot. A következő héten azt ígérték, hogy már teljes időben maradhatnak. Már eleve aggódtunk, mert reggel és délután összevont csoportok vannak, és 17-kor bezár az ovi, mi meg a büli soxor csak 17.15-re értük oda, tehát száguldozva odértünk 16:50-re és elégedetten indultunk le a gyerekért. Az ovónő magából kikelve várt minket, hogy már kétségbe volt esve és keresni akarta a telefonszámunkat, hol voltunk már? Állította, hogy múlt héten mindenkivel megbeszélték, hogy ezen a héten még 4-kor hozza el mindenki a gyereket, különben is 3/4 5körül mr nem szoktak maradni gyerekek. Ráadásul szerinte ilyen kicsinek szerinte még nem való, hogy ennyit maradjanak az oviban és a törvény szerint is 10 óránál tovább nem lehetne otthagyni!

A lány barátnőjének az anyja mondta, hogy nekik is csak aznap
reggel szóltak, nekünk az nap reggel sem. Lili tök egyedül /ill. ovónővel/ ült kint a folyosón a kispadon, nekem meg majd mexakadt a szívem, rossz volt nézni. Az ovónő lecseszése is kiborított, plussz képtelen vagyok felfogni, hogy mi vagyunk a 120 /4x30 fős csopik/ közül, az egyetlen olyan házaspár, ahol mindketten kötött munkaidőben dolgoznak 8 órában??? Én már így is 5-kor kelek, 7-re járok be dolgozni, hogy minél hamarabb a családommal lehessek. Ha 1/2 9-re jönnék, akkor sem tudna Lili később indulni az oviba, és én 1/2 6-kor végeznék, ami még a közlekedés szempontjából is rosszabb hazafelé, csak 7 körül érnék haza. Lehet hogy én teljesen hülye vagyok, de ha nem jövök melózni 8 órában, nem tudjuk fizetni a lakáshitelt, vagy nem tudjuk megvenni a kajákat sem.. Ha ilyen körülmények között élnénk az való lenne egy ilyen korú gyereknek????

Azon a héten a gyerek barátnőjének a szülei bevállalták, hogy az ő gyerekekükkel együtt elhozzák Lilit is az oviból. Szerdán volt szülői értekezlet. Nagy dirrel-dúrral beharangozták, hogy idén hány különfoglalkozást indítanak a gyereknek, juhu-juhu. Ovis torna: 4 éves kortól, Népi játékok: 4 éves kortól, Zene ovi: 5 éves kortól, stb...
Ki akadtam, hogy az én 3 éves gyerek miért retaldáltabb, mint egy 4 vagy 5 évesnél, főleg ilyen foglalkozások szempontjából? Ráadásul a vezetőovónő azzal volt elfoglalva 20 percig, hogy a szülőket lebaltázza, mint az 5 éves gyerekeket, mert nem vigyázunk eléggé a vadi új épületre /tavaly épült/, míg végül kiderült, hogy az volt a rettentő kártevés, hogy valaki nem szólt rá a gyerekére, hogy a virágágyásokban található kavicsokat ne szórja szét, egy másik apuka meg az akváriumot kocogtatta /"döngette"/. A csoportos megbeszélésen meg úgy éreztem magam, hogy katonasági eligazatáson vagyunk, mert PERCRE pontosan meg van adva, hogy mikor mit kell csinálniuk a törpéknek. A nevelés abból áll, hogy szusztermanókkal, ragadós varázslépcsővel és még a fene tudja milyen mumusokkal próbálják megregulázni a gyerekeket. Tiszta vaskalap és porosz szigor az egész, nekem hányingerem van tőle.

Ehhez képest Lili nagyon szeret odajárni. Csütörtök délután belázasodott, elkapta ezt a most keringő vírusfertőzést, úgyhogy péntektől hétfőig otthon volt. Teljesen ki volt borulva, hogy nem mehet az oviba... :shock: Kiérti ezt?????

Ezt a pár mondatot elküldöm, aztán majd jövök név szerint is! ;)

Puszi

Macs
maccs

Sziasztok!

Éjszakai ébredések: pont most olvastam erről egy cikket, és ez 3 év körül azért van, mert kezdődik náluk a szexuális érdeklődés, (én észreveszem, ti?) és az ödipuszi dolgok, magyarul, hogy "szerelmes" az ellenkező nemű szülőbe, és ezért befészkeli magát közéjük, hogy ne lehessenek kettesben. Mindez természetesen nem tudatosan. Dióhéjban ennyi. Hanna is kel éjjelente, sokszor észre sem vesszük, mikor furakszik be közénk. Bár már úgy érzem, lecsengőben van nála. Mi nem csinálunk nagy kunsztot belőle, elmondjuk neki, hogy az ő ágyában kell aludni, de ha azt mondja, fél, vagy nagyon tiltakozik, akkor (vagy nagyon álmosak vagyunk :lol: ) akkor maradhat. Nála is van ilyen félés dolog, de nem vészes.

Szia, Macs, ez az ovi téma nem hangzik túl jól... Egyébként ez szerintem az összes ovira igaz, hogy 4-kor már alig van gyerek, mert elviszik őket... Én sem értem, hogyan, hisz én is mindig 4-ig dolgoztam még a fiamnál. Amikor pedig főnöknél vendégek voltak, (be sem mehettem, hogy na nekem mennem kell, mert a gyerek az oviban) és 5-kor estem be, dadusnénivel volt, és kaptam a szemrehányó pillantásokat, hogy mit képzelek, hogy ilyenkor megyek.... Az összes isiszünetben jönnek az óvónénik, hogy nem tudjuk megoldani a gyerek felügyeletét, mert az összes gyerek otthonmarad, kivéve az enyémet.... (Később megtudtam, hogy MINDEN SZÜLŐNEK ezt mondják...) És az én gyerekem utálta a vegyes csoportot. Szóval nem egyszerű, az tuti.... Majd meglátjuk.. Most ennyi. Sziasztok!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Vagyok-vagyok, de olyan lustán, hogy csak olvasni járok :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Nem is tudom mit írjak magunkról, olyan rég nem jelentkeztem.
Eltelt a nyár különösebb attrakció nélkül. Igaz apa 2 hetes szabadsága alatt rajtam kívül az egész család beteg volt, majd amikor engem már nem tudott senki sem ápolni, és is kidőltem a sorból.

Boti folyton homloksebes, vagy lámpaégőbe fejel bele, vagy csak szimplán vmi durván keménybe...

Csengit szegényt leforrázta a sógornőm, a hajas fejbőr nagy része, meg a homloka tiszta seb volt, de úgy tűnik nem marad nyoma.

Boti a héten kezdte az ovit, tegnap óta ottalvós. Nos, azt hiszem nehéz eset lesz az óvónőknek, mert eleven, poénra vesz mindent, és kimondottan olyanokat csinál, amiről tudja, hogy nem szabad. Pl. óvó néni megrugdalása, óvó néni telefonjának földhöz vágása :? :?
Persze azért jó lenne tudni, hogy ezeket miért tette, mert én is hallottam már egy s mást az óvónőiről. Ettől függetlenül persze amit nem szabad, azt nem szabad.
Én (mivel itthon vagyok) fél négyre megyek érte, de a mi ovinkban is 4 után már összevont csoportok vannak, óvónők eltűznek haza, dadusok ügyelnek. Ha visszamennék, nekem is fél ötig kellene melózni, és éppen 5 előtt esnék be az oviba. Ráadásul ugye 2 óvónő van egy csoportban, az egyik 7-re, a másik 10-re megy dolgozni, így az egyik hazamegy egykor, a másik meg négykor.... És türelmetlenek, túlterheltek. És a fiamra panaszkodnak, hogy nem hajlandó elfáradni...
Na mindegy.

Az éjszakai félelmek ideje nálunk a múlté. Nincs ki-be mászkálás, de a szobájukba valahonnan szűrődnie kell be a fénynek. Van fény, nincs pánik, nincs fény, Boti reklamál.

Mese... Mostanában kicsit szar a közérzetem, alig bírok magammal a héten, így Csengivel együtt néztük a meséket, mert megmozdulni sem bírtam. Nálunk az a jellemző, ha betegek, bágyadtak, akkor bambulnák egész nap. Ha minden rendben velük, akkor a kedvenc mese sem köti le őket, és játszanak mellette. Nincs receptem, a mese mennyisége függ anya eü állapotán, ill. gyerekek eü állapotán :lol: 8) :oops: :roll: Leginkább dvd-t nézünk, ha már nézünk vmit.

Na most ennyit, mert suliból jöttem, és kedves kis családom totál káoszba koszba és rendetlenségbe vágta a kérót, és elmentek itthonról, de tuti nem boltba 8) :? Én meg itt vagyok fáradtan, éhesen, sajgó buksival, és rakhatok rendet. De azt hiszem, csak reggel állok neki.

Macs!
Oviról írtak rettenetesek. Szóhoz sem jutok. Persze én szülőire sem jutottam el, mert az egyik óvónő célzott ugyan arra, hogy bizonyos dolgokat majd máskor mond el nekem, csak épp azt nem mondta meg kerek-perec, hogy ő aznap du 5-re gondolt, mert akkor tartanak szülőit. Csak másnak mondta lesajnálkozóan, hogy bezzeg nem voltam szülőin. Hát BEZZEG NEM!

Legközelebb vidámabb leszek :D

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Ma jól megtudtam, hogy a vérképem, plusz a vércukrom is épp határeset, szóval jövő héttől diéta. LIv:) ha vannak reeptjeid az tök jó lenne :oops:

A szobaátrendezés megy nálunk ezerrel, most végre már a net is működik.

TV nézés. Hát ovi után nálunk is már jóformán csak ez van, de gyerekem e mellett autózik épít stb, csa nem lehet kikapcsolni. Egyebekben Csirkesszel totál egyetértek. Ha jó napom van, akkor inkább a másik szobában játszunk, bár Kornél is rettenetesen elfárad.

Délután 5 óra. Akkor nálunk tök jók az ovónénik. Én ugyan már negyed 5-re járok, de a héten fiam még fél órát ott maradt játszani, velem, meg csak úgy is, és senki nem tiltakozott, sőt az óvónéni hívott be a csoportba, hogy jöjjek nyugodatan, ilyenkor még mindig van 5-6 gyerek, meeg 3-4 várakozó szülő, aki várja, hogy a csemete végre befejezze a dolgait:)

Magi:) Kornél is a legkisebb a csoportba, 25-en vannak, vegyescsoport és KOrnél a legkisebb, nálunk ugyan már 98-as cucccok vannak, de így is minimum 1 fejjel kisebb a többieknél. Az én rohangászósom is imád oviban játszani, ma már nem alvás utánra, hanem játszás utánra hívott, de szerintem elég magányos most. MInden estre korához képest az óvónéni szerint nagyon okosan és elmélyülten játszik. Na ezt sem gondolta volna róla.

Majd még jövök, csak apája is gépidőt kért.

Vera

hvera

Sziasztok!

Nem megy se a visszaolvasas se az iras, csak szolok hogy megszulettek a babak 23-an hajnali fel 5-kor 6 perc kulonbseggel termeszetes szulessel. Alex bujt ki eloszor 2390 g-al aztan Anna 2008 g-al. Alexel kedd ota itthon vagyunk de Anna meg korhazban van mert nagyon kicsi lett, csomo volt a koldokzsinorjan, nagy szerencse hogy nem tortent tragedia.

Kepek az alirasomban.

KépKép
KépKép
tontica

Szia Tontica!

Jaj, de jó, hogy írtál. CSodaszépek az ikrek. Anna is gyönyörű, remélem hamar kihozhatjátok majd a kórházból. Milyen volt a szülés. mikor kerülhet ki Anna is? Ha van időd, akkor írj, addig is szorítok, hogy Anna súlya is mielőbb rendeződjön.

Vera

hvera

Csirkesz, leforrázás, te jó ég! Hogyan történt?

Vera, mit jelent a határeset? Mennyi? Terheléses volt vagy zsömle-tej? Milyen diétát kell csinálnod? 180 gr-os? Beszéltél dietetikussal vagy belgyógyásszal? Mert nagyon nem mindegy, hogyan néz ki az a diéta. Én már a több mint egy hónap alatt belejöttem, hogy a szénhidrát pont annyi legyen - se több, se kevesebb -, amennyinek lennie kell, és közben éhes se legyek, és ennek van egy nagy előnye: sokkal egészségesebben eszem azóta! Szívesen adok ötleteket, csak nem mindegy, hogyan kell elosztanod az x szénhidrátadagot egy nap, mit mondtak erre.

Tontica, de jó, hogy írtál, sokat gondoltam rátok. Hány hétre születtek? Kb. 36, ugye? És természetes szüléssel, nagyon ügyesek vagytok! 2 kgos-ról hipp-hopp meg fog hízni a kislányod, ne aggódj, én már csak tudom! :) Most megnézem a képeket is.

Liv

Kép

Kép
liv

Ezek a gyerekek nagyon szépek! És Anna is hamar otthon lesz veletek, meglátod. Addig bejársz szoptatni hozzá? Csak a súlya miatt kell inkubátorban lennie, ugye?

Kép

Kép
liv

Tontica!

Nagyon gratulálok :):):) a gyors (olvastam máshol), természetes szüléshez (ikrekkel :shock: ). Ha jól értettem, akkor Anna ráadásul farfekvéses volt?
Nagyon ügyesek vagytok, mindkettő baba nőjjön nagyra (Anna hozza be a lemaradást)! :):):)
Gyönyörűek a babák! :):)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Tontica :)
Gratulálok! Nagyon szépek ezek a babák. Nekem Anna is érett csecsemőnek tűnik. Most ugyan kicsi, de hihetetlen tempóban tudnak gyarapodni. Nálunk Simon 3050 grammal született, hosszú volt és nagyon vékony. A második hónap végén már 5600 grammot mértünk:)

Liv:)
Keményedések? Jósló fájások? Minden ok?
Dávid megnyugodott?

Vera :)
A rossz vérkép mit jelent? Toxémia gyanú?

True :)
Szia! Erről az ödiposzi korszakról én is olvastam már. Nálunk viszont most pont az ellenkezője van. Áron fiam kizárólag apával hajlandó bármit is csinálni. Egyszerűen ellök, öltözni is apjával akar. Nem egy jó érzés. Még jó, hogy Simon anyamajma.
Más: Áron sosem panaszolta, hogy Simon miért marad otthon. Bár egyszer még az elején kérdezte az óvónőtől, hogy Simon is itt van-e az oviban. Mondja, hogy ő még kicsi, nem tud beszélni, nem járhat oviba.

Maccs :)
Egyik ovi sem tökéletes :( Nálunk nem volt beszoktatás. Ovi előtti héten szerdán családlátogatásra jöttek az óvónénik. Pénteken délelőtt szülőkkel játszóház volt délelőtt az oviban. Hétfőn meg már mélyvízként ott is aludtak a kölkök. Ébredésre, azaz 3 órára kellet menni értük, ha sírnak, a szülők is ott legyenek. Láss csodát: egy gyerek sem sírt. Nekünk bejött, ez a módszer. Nektek is egyszerűbb lett volna.

Ezt a 4 órát egyébként én sem értem. Én 8 órában nem is tudok majd visszamenni dolgozni. Egyszerűen nem tudok eljönni 5 óra előtt, 6 óráig tartanak a megbeszélések, ott van mindenki. Bébiszittert nem akarok fogadni, nagyszülők nincsenek. Remélem 6 órában visszavesznek. A mi ovikban viszont azt figyeltem meg, hogy középső csoportban 4-kor vagy kint vannak az udvaron vagy különprogramon vesznek részt a gyerekek. Igazából kiscsoportban, részben a gyerekek érdekei miatt is, kérik csak a korai elhozást.

Edit :)
Áron is igen fáradt ovi után, nem akar játszóra menni. Gondolom nekik is jól esik otthon lenni x óra távollét után. Nálatok is hétvégén megy az alváshiány pótlás? Áron hétvégén délután még mindig 3-4 órákat alszik.

Minimax: Én csak a reggeli meséket engedem nézni, azok nem félelmetesek. Délután már én is kapcsoltam ki, mert nem neki való volt. Nálunk Thomas őrület tart már hónapok óta, abból 2-3 részt néz egymás után. Ez kb. 30 perc.

Magika:)
Gratulálok a kistesóhoz. Zoli tényleg nem egy daliás legény, ő bizonyára kamaszkorában nyúlik majd meg :) Jó, hogy nektek is bejött az ovi.

Nálunk minden ok. Áron imád oviba járni. Két tündéri, óvónőnek született óvónénink van, jók a játákok, úgy kell a gyerekeket kirángatni a teremből. Simon lassan kezdi megszokni, hogy Áron nem zajong mellette. Az első 3 hétben le sem tudtam vakarni magamról, most már elkezdett egyedül is játszani a szobában, amíg én főzök. Áron nagyon sokat fejlődött az oviban, nagyon szépen tisztán, választékosan beszél. Már dícséreteket is kapunk, Áron kezd játszani a gyerekekkel, nem huzakodik állandóan a játékokon stb. Már ő is karmolt és őt is karmolta meg gyerek. A negyedik héten már bizonyára fel is oldódott, mert már nem csak az alvásidő vége felé alszik el, hanem már másfél órát alszik. Már van alváshelye, üléshelye az asztalnál. Ennyi jutott eszembe.

Most ennyi, megyek fürdetni.
Andrea

KépKép
Áron

Andi, a keményedések hetekkel ezelőtt szinte teljesen megszűntek, úgyhogy jól vagyunk, minden rendben van.
Ovit nem erőltettük, és azóta Dávid újra jókedvű, vidám, tök jól elvagyunk itthon. Majd jövőre újra próbálkozunk.

Kép

Kép
liv

Gratulálok a szép babákhoz!!! :) Jó egészséget Nektek!!! :) :) :)

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Szeretnék én is gratulálni a gyönyörű ikreidhez :) Ügyes voltál!
Nagyon jó egészséget és rengeteg örömöt kívánok nektek!

Csirkesz :)
Jó, hogy írtál. Ez a leégetés tényleg szörnyen hangzik. Gyere sűrűbben, ha csak 1-2 mondat erejéig is!!

Magika :)
már akartam kérdezni, hogy az, hogy Zoli pici méretileg zavarja valamiben az oviban? Úgy érzed, hogy emiatt nehezebb vagy rosszabb neki? Bántják esetleg? Vagy, csak mint tényt írtad?

Vera :) Mi ez a rossz vérkép? Mi rossz benne?

Andrea :)
Én most cenzúrázott mesét engedek csak nézni. Sajnos már a reggeli meséknél is volt olyan, hogy szörny volt benne. Felnőtt szemmel kis bugyuta, aranyos volt, de a fiam utólag parázott tőle.
Én most felveszek 1-2 meseblokkot délelőtt vagy délután, megnézem és csak ha nagyon nagyon ártalmatlan, akkor engedem neki megnézni.
Mert még így is bazi erős a szörnyes klépzelőereje, nem akarok rádolgozni.....

Macs :) ovi...hát igen, mindenütt vannak fura dolgok, bár én eddig szerencsére koppkopp még nem tapasztaltam.
Nálunk reggel 5.45-től este 5.45-ig van ovi. Saját óvónénivel reggel 6.30-tól 17-ig. Előtte és utána összevont csoport. Valószínűleg ez azért van, mert tudják, hogy a szülők 95%-a Bp-re jár dolgozni.
Bár, ha a gyerekek előtti életemből indulok ki, akkor reggel 8-8.30-kor indultam melózni és 6-7nél előbb ritkán végeztem. Ez ugye már másként kell, hogy legyen, egyértelmű.....

Na megyek, mert Milán engem akar.....

Edit
Kép

Kép
reditke

Tontica!

Nagyon szépek a babáid :D :D :D Sok-sok örörmöt, jó egészséget kívánok, és azt, hogy hamar otthon lehessetek mind az öten :lol:

Mindenki más!
Bocs, hogy csak így "ömlesztve" írok, de az apum rosszul van, tegnaptól újfent kórházban, dokik semmi jóval nem kecsegtetnek, most jöttem meg tőle, úgyhogy nem nagyon van kedvem írni (meg kb semmihez sincs kedvem igazán). A forrázásról csak annyit, hogy véletlenek sora alakította így, a sóginő teljesen vétlen, pici Csengi meg szerencsére szépen meggyógyult.
Dobok egy képet a forrázptt buksiról, meg a gyerkőcökröl egyet-egyet, aztán megyek szunyni. A forrázós képen a nagyon piros folt a merkuro-króm (hámosító-fertőtlenítő) piros foltja, maga a seb nem nézett ki ennyire durván.

Kép

Kép

Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Tontica!

Gratulálok, nagyon ügyes voltál, nagyon szép babák:) Jó egészséget a piciknek!

Noémi
fantikbaba

Sziasztok,

Csirkesz:) nem semmi képek:) Csenge naggyon csajszis, és ez a gumicsizmás kép...
Boti is milyen nagy már!
Apudnak sok sok erőt kívánok!

Reditke:) Én sajna hiába cenzúráznék, mert enyém gyermek legjobban a katasztrófás mentőosztagos és a rendkívül blőd dinós mesét szereti:( Viszont rosszat nem álmodik tőle csak a selyemsálammal játszik mentést :?

Rossz vérkép. Igazándiból ami magas az a koleszterin szintem, amit nem nagyon értek, mert ugye Kornél mellett mozgok ép eleget, kajálni, meg egyébként is egészségesen kajálunk ugye.

A vércukorszintem 75 g-os glükózterhelés (cukorszirup ivásnál) az 1 órás 5.9-5.8 lenne a határ, illetve 7.6 a két órás ( 7.8 tól kóros) szóval ezért határeset.

Holnap megyek a védőnőhöz, aztán átbeszéljük, de minden ötletet szívesen fogadok:)

Vera

hvera

Tontica!
Gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!!Szép babócák, sok boldogságot!!!!

Csirkesz
Apud :( ez olyan szomorú. sok erőt kívánok Nektek!
forrázás szörnyű lehetett, de a lényeg, hogy ebcsont beforrt.
kölkecek szépek!!!

mi is megvagyunk, én két hét múlva kezdem a melót :?
kölkecek járnának oviba, ha nem lennének folyvást betegek :? :?

csók

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz, sajnálom, hogy apukád nincs jól.
A gyerekek továbbra is nagyon aranyosak!

Vera, a 7,6 nem rossz eredmény. A SOTE-n tudtommal ilyen eredménnyel nem kell még diétázni, illetve nem árt persze, ha az ember mellőzi az édességet, tésztát, krumplit, és kevés rizst és kenyeret eszik (van a neten nagyon jó szénhidráttáblázat), de grammra kiszámolni szerintem ez esetben még nem kell. Ha az orvosod vagy a védőnő azt javasolja, hogy mégis, de dietetikushoz nem küldenek el, akkor, ha van kedved, érdemes lenne elmenned egyszer a SOTE I-re, ott a folyosón tart mindig 1-kor a kismamáknak "előadást" (beszélgetés) egy nagyon profi és nagyon kedves dietetikus, és ő mindent nagyon alaposan elmond.

Liv

Kép

Kép
liv

Csajok, segítsetek!!!!

Nem tudom mit csináljak Botival. Tökre tudná szabályozni a wc-s ügyleteket, de nem hajlandó rá időt szánni. Mindig akkor jön szólni, hogy pisi-kaki lesz, amikor már csak toporogni tud, és legtöbbször persze ezekben az esetekben a pisi és kaki eleje a bugyiban landol. Most már idejét sem tudom annak, hogy mikor volt az utolsó olyan nap, amikor száraz és tiszta bugyit tudtam levenni róla este. Ha rákérdezek, hogy kell-e, akkor is inkább tagad, csak hogy játszhasson. Persze sokszor lecsesztem (megdícsérni ugyebár nem lehet!!), megvontam tőle dolgokat, de eredménytelenül.
Ti mit csinálnátok???

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz
Hát nem is tudom- nálunk nincs ilyen, a szomszéd kisfiú csinálja ezt a pisivel, pedig ő már 4 éves lesz. ő is sokszor már toporog, meg becsurrantja az elejét, múltkor meg annyira játszottak, hogy az egészet beengedte.
hát, ha a lecseszés, büntetés nem megy, akkor próbáld inkább jutalmazni meg dícsérni, ha időben elmegy, időnként vidd el wc-re és dícsérd meg ha nincs baleset.
De gondolom ezt is próbáltad már....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz!

Lehet, hogy buta ötletek, de hátha:
1. Ha újra pelenkát adnál rá, ahhoz mit szólna? Próbáltad? (Ha még bepisil, akkor nem annyira nagyfiú, hogy bugyiban lehessen... Hátha ez bántaná a nagyfiús :D önérzetét, és figyelne jobban a Wc kérdésre...)
2. Bili mindig elérhető közelségben? Hogy ne kelljen annyi időre abbahagyni a játékot, míg elmegy a WC-ig! :D
3. Kötelező WC-re járás. Nem kérdezném, hogy kell-e, hanem elvinném, is visszamenni játszani nem lehet produkció nélkül. Ahogy látom, függ a fogyasztott folyadéktól, de 2-3 óránként biztosan elvinném. Persze ha így sikerül, jutalmaznék.

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok :D
Köszi a tippeket. Megoldásom mix lett. Úgy csinálok, mint aki nem veszi észre, hogy van egy kis baleset, ÉS kötelező wc-re járás van 1,5-2 óránként. Akkor is, ha az úr szerint éppen nem kell :lol: :lol: Majd beszámolok az eredményekről. Egyelőre nekem is szoknom kell a rendszert, és nekem kell, hogy eszembe jusson, letelt a wc-mentes idő, lehet pisilni. De majd csak belerázódunk. Csak nem szeretném, ha az oviban emiatt csúfolnák a többiek.

Jó éjt, és köszi még1x!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz :)
koppkopp nálunk nincs ilyen gond, de ha épp indulunk valahovápl autóval és nem szeretném, hogy útközben kelljen pisilnie, de épp induláskor még nem kell neki és nem akar, akkor nálunk az a duma, hogy Na hadd lássam ki ennek a fütyinek a gazdája? persze rögtön mondja büszkén, hogy hát ő. Akkor én elmondom, hogy pedig a gazdáknak szótfogadnak a jószágok és ha azt mondod gyerünk te fütyi pisilj, akkor pisilni fog. és mindig sikerül. Csípi a játékot!

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Csirkesz,

mi úgy mentünk oviba, hogy Kornél még nem volt teljesen szobatiszta, de az ovi meglepően jó hatással volt rá. Azóta egyedül megy WC-re ( előtte bili volt mindkét szobában) és le is vetkőzik egyedül hozzá( na jó, fel nem) és kipp kopp, de nem volt baleset. Szóval szerintem ne aggódj, szerintem az oviba tuiti belerázódik a rendszerbe, jobban mint otthon.

A vércukor kontrollja tegnap esett meg. Liv :) köszi a tanácsokat, enyíém doki, mint kiderült attól parázottbe, hogy a 2 órás eredményem volt a magasabb 7.6, és félt, hogy esetleg magasabbra mehetett volna még. Most 1 hét diéta után 5.1 éhgyomri, 8.1 egy órás és 6.4 kétórás lett, ami a laboros csajszi szerint teljesen jó. A diétát persze tartom, de legalább megnyugodtam:)

KOrnél perzse a héten még itthon van. dokink bár gyógyultnak nyxilvánította, de a kezdődő tüdőgyulladás miatt az ovit még nem ajánlotta.Mondjuk KOrnél még rekedt picit.

Holnap megyünk pneumococcus elleni védőoltásra a dokkernénihez, mert ezt viszont ajánlotta, nehgy ez a fajta (is) letámadhassa. A pulmonológián persze nem mondtak semmit Kornél tünteire, de legalább lesz egy vérképünk és ellenanyagot is néznek, ami Kornélnak egy éve nagyon alacsony volt.

Sára Lilla folymatosan rugdoódik, de úgy néz ki, már befeküdt fejjel lefelé( lábai a bordám alatt :x persze. És még mindig semmi jele a fütyinek a lába között. Na jó, most már kapott egy piros kissapkát:)

KOrnél folyton a tesónak tervezget. Osztja a játékait, meséli, hogy apája majd mit fog csinálmni a kistesónak, hogy msolyogjon,meg azt, hogy hogyan csavarozzuk össze az ágyát a kistesóéval. Kiváncsi vagyok élőben is ilyen lelkes lesz-e.

Most épp vadul építőkockáznak apáűjával odaát:)

Vera

hvera

Sziasztok!

Beköszönök én is, régen voltam. Nagyjából sikerült mindent előkészítenem a kistesó fogadására, ruhákat is kimostam, kivasaltam, most majd még a tartós és mélyhűtött élelmiszerek raktárakat feltöltjük, hogy apának minél kevesebbet kelljen eleinte vásárolnia. Márk már nagyon várja a tesót, ő is lelkesen mondogatja, hogy a játékait, kinőttt ruháit odaadja, meg így, meg úgy lesz. Úgy érzem, hogy nem fogom a 40. hétig húzni, de a 37-et jó lenne kivárni, utána jöhet. Doki szerint teljesen átlagos méretű, mégis úgy érzem, hogy nem fér el, mindig nyomja valamimet és rengeteget ugrál még mindig. Márk nem volt ilyen.

Nagyfiú nagyon huncut amúgy, hisztik is vannak bőven. Oltást mellékhatás nélkül átvészeltük, 93,5 cm magas és 11,7 kg volt a hivatalos mérlegelésen. Most a doki nem piszkált a súlya miatt. Látod, Magi mi sem vagyunk óriás méretűek!

Szobatisztaság jól működik nappal (éjszaka még nem, viszont délutáni alvásnál igen), néha figyelmetlenségből vagy rohanásból nem nyomja bele eléggé a kukiját a bilibe és akkor padlót is mosunk. :D Az időnkénti előforduló játszóteres vagy utcai pisilés volt macerás, mert mindig ment pisi a ruhájára is, nem tudott eléggé dönteni :D , de már kidolgoztunk rá egy egész jó technikát. Azért egy váltás ruha mindig van nálunk a biztonság kedvéért.

Vera,
örülök, hogy a cukrod már jó!

Liv,
Dávid lelki békéje helyreállt, hogy otthon van veled?

Tontica,
remélem már otthon vagytok mindannyian, amit lesz egy kis időd, írj a 3 gyerekes létről!

Áron-Andi, Reditke,
ovi továbbra is tetszést arat a fiúknál? CSodálkozom, hogy kifáradnak az oviban, nálunk Márk bölcsi után is igényli a mozgást, játszóterezünk és aztán este otthon is Duracell nyuszi, sokszor 10 óra mire elalszik. Neki pont sok a délutáni alvás, hétvégén ha kimarad az alvása, akkor lehet este nyugodtan 8-kor fektetni. Ilyen típus úgy látszik. Valamilyen torna félét akarok keresni neki, mert olyan nagy a mozgásigénye.

Sokan megint jó régen voltak, gyertek újra!

Nekem most ennyire futotta.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!
Tudom, jó rég voltam én is....
Ne haragudjatok, nem ígérek név szerinti kommentárt:)

MI elkezdtük az ovit ide s tova egy hónapja. Lili úgy ment oda, hogy bölcsis volt, tudjátok, napközben teljesen szobatiszta, de a nappali alvásnál egy egy becsurr még volt, éjjel kellett a pelus.
Az oviba két nap alatt átszokott, nem volt semmi sírás. Ahároméves oltást már ovi közben kapta, képzeljétek, az egészet végignézte, és egy hang nem jött ki a torkán, nem sírt utána sem.
nekem okt 1-je óta van állásom, nagy szerencsével és emberi jósággal és segítőkészséggel találtam, itt a kerületben egy önkormányzati idősek otthonában lettem főnővér helyettes. Mindenki nagyon kedves, és nyugis állás. Egy gond van, hogy reggel háromnegyed 7re már bent kell lenni, és mivel Api is korán indul, Nagyapa viszi Lilit oviba. Az első hét rázós volt, de ez a második már jó, igaz még felhívnak reggelente, de nem kell könyörögni kisasszonynak, hogy öltözzenek/induljanak....az első nap felöltözve, cipővel a lábán a folyosó közepén fetrengett és hisztizett, hogy ő nem megy oviba nagyapával.....
Lili is folyton köhög és most már folyik az orra is mióta ovis, de 7végén jön a pihi, akkor helyre rázódik. És én béres actival kidet adok neki, szerintem anélkül rosszabb lenne.

Ja, a 3 évesen Lili 95cm(sztem magasabb, csak nem állt rendesen a falhoz), és 14,7kg(ha jó időszaka van, 15 kg is van).

Csirkesz
Apukádnak jobbulást!
Csenge is milyen nagy már, és milyen jó kis hurkái vannak!
A gumicsizma nálunk is pont ilyen!

Tontica!
Gratulálunk az ikrekhez!! Azt kívánom, mielőbb együtt lehessetek!

Vera!
Örülök, hogy jók az értékeid!

Macsek!
Kitartást kis ficánkához! Még nem tudni, hogy fiú vagy lány? Vagy én voltam figyelmetlen?

Nálunk az ovoval annyi gond van, hogy Lilinek iszonyú kevés az ottani alvás, épp hogy másfél órát alszanak, de lehet, még annyit sem, Lili meg anno a böliben, ill itthon simán durmol két három órát, ha hagyom többet is. Ennek cak annyi az előnye, hogy nem f10kor, mint rég, hanem nyolc, f9kor le tudom tenni aludni.

Na befejezem, akot kihagytam, kérlek ne haragudjon!!!

Mindenkinek puszi:
M.

Kép
sunimum

Olvasva a méreteket, akkor most már értem miért nézik Bálintot mindig nagyobbnak a koránál (18,5 kiló és 106 cm) - bár apja is pár centi híján 2 méter, és én sem a legalacsonyabb csajok közé tartozom.

Vera :) örülök, hogy vércukor oké. Kívánom, hogy Kornél lelkesedése megmaradjon hugi érkezésekor is. Bár bizonyos szempontból biztos sokkal könnyebb lesz egy 3 évessel, mint anno nekünk egy 1,5-lel.

Macsek :) én is féltem, hogy Milán előbb jön, aztán 2 nappal a kiírás előtt érkezett :)
Köszi a kérdést. Bálint továbbra is imádja az ovit és mivel egész nap rengeteget vannak a friss levegőn, egyfolytában rohannak, bicikliznek stb és csak kb 1 órát alszik, így tényleg nagyon fáradt (ami nem jelenti azt hogy ovi után mostanában nem nyomunk még egy 1,5-2 órás kanyart a játszótéren (van egy aszfaltozott focipálya és ott rendeznek állandóan motor-bringa versenyt a kis tökösök), mindenesetre 6 körül már nagggggyon hisztis. Egyik nap konkrétan végig sírt a játszóról hazafelé biciklizés közben, csak azért mert fáradt volt.....

Éjjel nekünk is van pelus és totál tele van pisilve, napközben teljesen önellátó (WC-zéskori levetkőzést és felöltözést illetően is) és a délutáni alvásnál sem kell pelus (bár 2x már bepisilt az oviban, amit az ebédhez megivott rengeteg víznek tudtunk be az óvónénikkel).

Móni :) örülök, hogy van munkahelyed.
Lili egy kis hős oltásügyileg :)
Mi sima Béres cseppet és C vitamint szedünk (mármint a fiúk, de lehet nekünk nagyoknak sem ártana).

Akartam kérdezni, ti még a 3 éveseknek adtok Vigantol olajat? Mert elvileg 3 éves korig kell, de nekem gyerekorvosunk azt mondta, hogy Bálint olyan nagy és olyan gyorsan nő, hogy heti 3x adjak neki még 1-1 cseppet, hogy a kis csontjai elég erősek legyenek.

Múltkor kérdeztek a Gerlinde Ortner Gyógyító meséket.....na azóta megkaptam barátnőmtől szülinapomra. nagyon jó tényleg.
Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Vera, nem értem, hogyan lehetséges, hogy a 2 órás érték magasabb volt az egyórásnál. Nem lehet, hogy a laborban elírtak valamit? Annyira nem tűnik logikusnak.
Milyen diétát csinálsz?

Macsek, igen, Dáviddal minden rendben, de még a mai napig is felemlegeti, hogy jobb itthon, mint az oviban, ott nem volt jó neki.

Edit, Bálint méretei tényleg nem semmik.
Jól emlékszem, hogy azért féltél annak idején, hogy előbb érkezik Milán, mert egyujjnyira nyitva volt a méhszáj? Azért kérdezem, mert a legutóbbi vizsgálaton kiderült, hogy nekem is nyitva van, úgyhogy most a nap nagy részében fekszem, hogy benn maradjon még legalább 1-1,5 hetet a bébi.
D vitamin: tavaly ősszel és télen kapott, idén nem tudom, fog-e kapni, még nem kérdeztem a gyerekorvost, hogy kapjon-e.

Liv

Kép

Kép
liv

Hú Liv , de izgalmas. Egy újabb topic baba közeleg. Az egyujjnyi második terhességnél, harmadik harmadban emlékeim szerint normális, nem? Legalább gyors szülésed lesz:)

Edit:)
Vigantolra, passz. Én sajnos Simonnak is elfelejtem beadni:(

Móni:)
Gratulálok a munkához! Az külön öröm gondolom neked, hogy nyugis is ráadásul. Áron is max. egy órát alszik az oviban, neki is kevés, de lagalább hiszti nélkül megy az alvás nálunk is:)

Macsek:)
Mi is megyünk játszózni ovi után. Amit látok az az, hogy péntekre fáradtak a szemei. Hétvégén ezt viszont három-négy órás du. alvással sikerül eltüntetni.

Vera:)
Kornél hogy van? A Prevenárt mi is beadattuk mindkét gyereknek. Hogy ennek köszönhető-e nem tudom, de már a hetedik hetet kezdjük az oviban.

Pisilés: Editékhez hasonlóan, mi is a "Majd a fütyi eldönti, kell-e pisilni" cselt vetjük be indulás, alvás előtt, tiltakozás esetén.

Csirkesz:)
Eredmény a pisilésban? Csenge nagyon vagány a képen és azok a combik:) Kiskrapekodnak is olyan eleven szeme van, hogy csak na. Tényleg, ti hármat terveztetek kis korkülönbséggel, áll még a terv?

Juti:)
Milyen ismét dolgozni? Mostanában vágyom már dolgozni, emberek közé. Nagyon nehéz?

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok,

A vércukor leleteimhez nem tudok mit hozzátenni, de az új értékek legalább jónak tűnnek. Egyébként csak neten olvastam végül utána a diétának, szerintem egy diabetikus kiröhögne ilyen értékekkel. AA szent Margit szülészeti osztályának honlapján van egyébként elég jó és részletes infó, ha valakit érint a dolog vagy ( reméljük nem) fog.

Liv:) szorítok, hogy Gergő kitartson még 2 hétig. Kornél 37 hét 1 napra született meg, tök normális értékekkel és 9/10 és 10/10-es apgarokkal. Ilyenkor esetleg a besárgulás esélye lehet nagyobb. Nekem is 1 ujjnyira volt nyitva a méhszáj előtte. Nagy előnye, ha előbb jön, hogy legalább kívülről rugdos:). Sára Lilla nálunk most veszettül elkezdett rugdosni, még éjjel is képes felébreszteni vele.

Andi:) kösz a megnyugtatást Prevenár ügyben, remélem tényleg használ majd valamit. A gyerekdokim ugyan szkeptikus a vérvétellel kapcsolatban, de talán abból is kiderül valami, meg kontrollon remélem mondanak valamit a pulmonológián is. Mert ugye eddig semmit sem.

Csirkesz:) Pisiügyben van haladás? Nálunk Kornél kizárólaag a délutáni alvás alatt itthon a mi ágyunkban szokott bepisilni( a sajátjában soha).Nálunk egyszerűen bejelentem az indulás előtti pisilést és kész. A ovinak hála a bilikérdés megszűnt, ügyesen pisil akár szűkítő nélkül is a WC-be, bár az állós változat nálunk is időnként szökőkúttá változik

Tegnap végre együtt voltunk családi délutánon a gyülekezetünkben. Tök jól meg van szervezve (az oltár elé leraktak két nagy matracot és a szülők körbe ülhetik) így látjuk a törpéket, plusz egyszerűbb elkapni őket, és mindig van nagy közös uzsonna és program a kölyköknek bébiszitterrel, hogy a szülők tudjanak beszélgetni. A gyerekek átlag 6 héttől, 8 éves korig, és végre felnőt beszégetések is vannak, nem csak babaetetési tanácsok. Nekem ez hiányzik sokszor.

Kornél életében először vízfestékkel festett:) Sok festékpötttyel a ruháján és mennnyei boldogsággal az arcán:)

hvera

csak Liv-nek sos-ben, mert rohanok.
Nekem 28+3 napon volt 2-0-1 a méhszáj, egész 38+3-ig, akkor lett 2-1-2, majd 38+6-on 2-1-2 és 39+3-nál 2-2-2 aztán másnap 2,5 óraalatt pikkpakk megszültem.
szóval afekvés nagyon sokatsegít és te már azért elég jól előrehaladott időben vagy,szerintem ez már tök oké.kitartás!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

16-án reggel (35 hét 6 napra) megszületett Gergő (normál szüléssel), 2510 g, 48 cm, méhen belüli fertőzéssel, tüdőgyulladással, lélegeztetőgépen van, antibiotikumokat kap.
Úgy látszik, nekünk mindig így indul...
Elég nehéz most.

Kép

Kép
liv

Liv!

Gratulálok Gergő érkezéséhez! :):)
Sajnálom, hogy így indul, de kívánom, hogy hamar meggyógyuljon és hazamehessen!!! :):) Azért ő nem született sokkal korábban, a súlya is szép. Gyógyuljon meg mindenből nagyon-nagyon hamar!
Dávid hogy fogadta? Látta már?
És te már hazamentél? Hogy vagy? Milyen volt a szülés?

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziawsztok,

Liv:) Gratula a normál szüléshez. A lélegeztető gép nem túl jó hír, de biztosan gyorsan meggyógyul:) Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen és gyorsan együtt lehessetek mindnyájan otthon:)

Vera

hvera

Liv!

Gratulálok!
Minél hamarabbi gyógyulást Gergőnek, és minél előbb legyen otthon veletek.

Noémi+Heléna
fantikbaba

Liv :)
Én is gratulálok a kisöcsi érkezéséhez.
Küldök sok gyógypuszit, hogy mielőbb meggyógyuljon a tüdőgyulladása és lekerüljön a lélegeztetőgépről.
Tudom, hogy nagyon nehéz lehet most, de nemsokára túllesztek ezen a kezdeti stresszen, picurka is megy haza és élhetitek az "átlag" 2 gyerekesek mindennapjait.
Gyere ha tudsz, mi van veled-veletek!

Puszi,
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Dávid nem látta még, illetve csak fényképen, mivel az intenzívre csak mi mehetünk be a férjemmel. Várja már, hogy hazajöjjön a kistesó, mondta, hogy szeretné már igaziból is látni, mondtam neki, hogy még pár napig a doktornénik vizsgálják, erre azt mondta, ő is szeretné megvizsgálgatni egy kicsit. :)
A szülés nagyon szép élmény nekem (amiben nagy szerepe van az orvosomnak, a szülésznőnek és a férjemnek), szerettem volna nem kiabálva szülni :), sikerült, csöndben voltam, de a szomszéd szülőszobán helyettem is ordított egy anyuka. :)
Először úgy tűnt, minden rendben van, csak átmeneti légzési probléma, aztán kiderült, hogy tüdőgyulladás, és az komoly légzési problémákat okoz a kisfiunknak, ráadásul azt mondta a gyerekorvos, hogy egy ilyen nagy gyereknek rosszul esik, fáj a lélegeztetés, ezért altatót és nyugtatót is kap. Egy ilyen pici baba. És 3 féle antibiotikumot.
Úgy vigyáztam magamra végig a terhesség(eim) során, semmi uszoda, strand, még a kádba se feküdtem be, mégis már másodszor méhen belüli fertőzés...
Én tegnap du. hazajöttem saját felelősségemre, mivel az intenzív osztályra csak du. engednek be 2,5 órát, így du. a férjemmel ott vagyunk (illetve majd amikor már lehet szoptatni, benn leszek egész nap), de. és éjjel pedig Dáviddal.
Gergő kisfiunk tegnap már jobban volt, mint tegnapelőtt, reméljük, ma, de legkésőbb holnap le tudják venni a lélegeztetőgépről. Nagyon rossz érzés, hogy ismétlődik az egész: egyedül van, lélegeztetni kell, antibiotikumokat kap, és naponta csak 2 órát tölthetünk vele. Sokat sírtam első nap, de most már megnyugodtam, mert tudom, hogy jobban van, néhány napon belül meggyógyul, és ha ott vagyok vele, mégse sírhatok, mert az neki se lenne jó.

Kép

Kép
liv

Jaj Liv :)
kicsit megkönnyeztem a soraid, de nagyon örülök, hogy tegnap már javult az állapota Gergőnek.
Biztos attól nagyon nehéz, hogy egyszer már végigcsináltatok ilyet, de talán ez adhat sok pozitív energiát is, hogy látod, Dávid is milyen tökéletes kisfiú lett....pedig ő valóban korababa volt.
Mindig az a legnehezebb amikor az ember gyermeke beteg és az ember tehetetlennek érzi magát....

Ez a méhen belüli fertőzés témakör meg...a fene se tudja, de egy biztos, magadat nehogy elkezd okolni, amilyen odaadó és körültekintő kismama és anyuka vagy, biztos lehetsz benne, hogy te mindent megtettél. Nehogy magadat kezd el ostorozni....inkább, ha tudsz pihenj, minden percet használj ki, sok erő kell most neked.
Puszi, jelentkezz

Edit
Kép

Kép
reditke

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
Kép
koko

Sziasztok!

Sajnos rég jöttem erre, nyakig el vagyok havazva, pedig a legutóbbi hozzászólásomban is csak morcogtam az ovi miatt, aztán a személyes hozzászólásokra nem futotta... :( Bocsi... :oops:

TONTICA!!! Gratulálok az iker babákhoz!!!

LIV!! Nektek GRATULÁLOK is sok erőt, és jó egészséget kívánok, meglátod pár nap és minden rendben lesz!!! Egyszer már végigcsináltad, most is pont ugyanolyan erős és ügyes és gyosan gyógyuló babád lesz, mint Dávid!

Magunkról tényleg csak vázlatosan: am block rendben vagyunk, Lilit múlt héten hazazavarták, mert az ovónők szerint elkapta a fertőző kötőhártyagyulát az óviban, de a dokker néni szerint semmi baja nem volt, csak épp kicsit csipásabb volt a szeme, esetleg huzatot kapott. Jó pár nappal később, amikor neki aztán már tényleg semmi baja nem volt, reggel arra ébredtem, mintha bevertek volna egy hatalmas tinyót feldagadt a szemem, össze volt ragadva, a két ujjam nyitottam szét a szemhéjamat, hogy kilássak valami kis résen. Nekem sikerült elkapnom a kötőhártyagyulát, és elég egyértelműen látszott a különbség, hogy milyen amikor tényleg begyullad valakinek. Persze táppénzen maradtam, hogy másnak ne adjam át a melóhelyen, tegnap visszajöttem a melóba, azóta köhögök egyfolytában, szarabbul érzem magam, mint amikor táppénzen voltam. :shock:

Lili különben óriásit nőtt megint, látom, hogy az összes gatyeszában kilóg a bokája, szűk a pocakján. Nem is tudom írtam-e a múltkor, hogy a 3 éves mázsáláskor 97 cm és 15,6 kiló volt úgy, hogy előtte nem is reggelizett! :) Amióta az oviba került szerintem legalább vagy 1,5 kilót hízott, olyan kis aranyosan kikeredett megint a szentem. :)

Annyi mindent szerettem volna név szerint írni mindenkinek, de amire emlékszem a múltkori levelemből az már nem aktuális /Reditke, nekem már több mint egy éve meg van a Gyógyító mesék, és mi is nagyon szeretjük. Most különben Janikovszky Éva Én már óvódás vagyok a sláger... :)/, a többihez meg már a névre nem emlékszem.

Óvodai alvás: Lili otthon már egyáltalán nem alszik. A bölcsiben akár 3-3,5 órát is ladtak, ami király az óvónőknek, de mi meg már a hajunkat téptük, mert este 11-kor még kétlábbal ugrált át felettünk a kanapén a gyermekem. Most 1,5 óra kb. az alvás, és végre "emberi " időben legkésőbb 10-ig elalszik Lili.

Fáradtabbnak látom, mint a böli után, de annyi sok új dolgot tanulnak, annyi mindenre kell figyelniük, hogy szerintem szellemileg is jobban le van terhelve.

Pisi: Lili is szereti az utolsó pillanatig húzni, néha én szólok rá amikor már látom, hogy toporog, rá kell szólnom, hogy menjen már, a játék megvárja. Most hogy ilyen fáradtan alszik el sokszor éjjel is megint van baleset... :( De nem baj, majd helyre jön ez is. :)

Most nem jut más eszembe, ezt is már órák óta írom, majd egyszer még biztos jelentkezem! :)

Macs
maccs

Edit, nem, nem okolom magam. Ugyanis én tényleg mindent megteszek, amit az orvosok mondanak, betartok minden utasítást, tehát itt az önvádnak tényleg nincs helye.

Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat.

Ami fontos: Gergő kisfiunk lényegesen jobban van, le tudták venni a lélegeztetőgépről, orrszonda van már csak, mától kap anyatejet, remélem, 1-2 nap múlva szoptathatom is, a 3 antibiotikumból egyet el lehetett hagyni, a többinek pedig csökkentették az adagját. Virgonc, élénk, a hangját is hallatta, így most már mi is sokkal jobban vagyunk.

Kép

Kép
liv

Liv
Mi és gratulálunk és gyors felépülést kívánunk!!!!!
puszi:

J és a fiúk

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Drága Liv!
Gratulálok nektek.Hatalmas tempóval fog megerősödni a kiskrapek majd megátod!Jó egészséget kívánok!
Rólunk csak röviden mert hamarosan fürdés apa már a németeket boldogítja így én egyedül vagyok a gyerekekkel.
Szóval!Szeptember végén kezdtük az ovit de 4 olyan napot voltunk amikor reggel elvittem és délután mentem érte.Lehet,hogy önzőség de elterveztem,hogy milyen sok dolgot fogok csinálni majd egyedül.Nem így lett.Adrienn összeszedett egy olyan vírust ami teljesen kiszárította a nyálkahártyáját és fuladásos rohamokkal küzdöttünk.Most van nálunk egy inhaláló gép és így elviselhető.Nem egyszerű az élet.
De történtek jó dolgok is.Kedd óta egy szobában alszanak a lányok.Minden cirkusz nélkül.Nagyon boldog vagyok,hogy legalább ha itthon van apa éjjel nem kell osztoznom rajta!
Mindenkinek millió puszi!
Üdv.Kriszti
gnékriszti

Liv!
Gratulálok Gergő baba érkezéséhez. Sokat gondolkodtam reggel óta (bevallom akkor olvastam a nagy hírt), hogy mit írjak, mivel bíztassalak, de nem találtam szavakat. Még bosszantott is a bénaságom.
De most nagyon-nagy örömmel olvasom, hogy erős kis legénykétek van, mert napról-naőra javul az állapota, és hidd el, őszintén örülök a javulásról szóló hírnek :D
Csak így tovább Gergő! Na és persze csak így tovább Liv! :D

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
kajla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?