Új privát üzeneted érkezett!

jUTTA!
nAGYON JÓL MONDOD!A gravitáció nagyon sokat segít!!!!!! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Meg egy jó meleg zuhany... :lol:
Vendég

Köszi Tiop! igyekezni fogok :lol:

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Üdv Lédi, végre itt vagy!

Jutta, nyugi, mostanában nem szokás vizsgálni vizitkor, igazából a főnöknek mesél 3 mondatot mindenkiről az ügyeletes osztályos orvos, esetleg még a csecsemős elmondja, hogy a babával minden oké, aztán ennyi. Ha a dokid meg akar nézni, szólni fog, hogy a vizit után találkoztok a kezelőben. Hozzám is csak azért beszéltek többet, mert viszonylag sokáig voltam bent Roni betegsége miatt, és sűrűn "érdeklődtek" hogy mikor esz már innen el a fene, mert sok jelenkező van az alapítványi ágyakra. Egyébként csak a saját orvosom vizsgált meg, és ő is kötötte át a sebemet sk. minden alkalommal. Naponta bejött hozzám - még akkor is, amikor előzőleg azt mondta, hogy nem jön, és a picurt is mindig megnézte, pedig az tényleg nem dolga.
Igazából csak akkor néznek meg testületileg, ha valami tényleg gáz van veled, de azt is a vizsgálóban, ahová ki kell menned. Bent a szobában max megkérhetnek, hogy fekve húzd fel a hálóinged és megtapintják a hasad, de az is inkább a nagyvizit előtti "kisviziten" van, amikor az aznapi ügyeletes osztályos orvos tájékozódik. (ja, a betétszagolgatás azért szokás néhány helyen, mert a vérzés és a váladék szaga a gyakorlott orrnak elárulja, ha esetleg odabent valami fertőzés felütötte a fejét, de más jelei még nincsenek - pl. láz)

Piroska, SÉTA EZERREL!!!!! És HAJRÁ!!!

Ja, ha már ott vagytok, hogy jön a baba, a beöntés lesz a legkevesebb, amin gondolkodni fogtok. Bár a "fejletlen" nyugaton már ráébredtek, hogy felesleges ez a beavatkozás, mert ha pl. vajúdsz vagy 20 órát, akkor a beleid továbbra is "termelnek" és nem fognak tudni állandóan mesterségesen kipucolni. Egy külföldön élő és ott szült ismerősömnek konkrétan azt mondta a szülésznő, amikor a beöntésről kérdezte, hogy "adunk, ha kéri, de egy kis sz*rba még egy orvosunk se halt bele". Egyébként az is simán megtörténhet, hogy lepisiled kitolás közben a személyzetet és a berendezést. Na bumm. Akkor mit csinálnak? Nem hagyják kijönni a babát? Láttak ők már sokkal különb dolgokat is, nem kell zavarban lenni semmiféle "testi funkció" aktivizálódása miatt!

Megyek, mert éhezik a család. Drága párom tejbegrízt rendelt. Bogi viszont utálja, mint minden édes ételt, neki még ki kell találnom, mit adjak. :roll: Tiszta szerencse, hogy Roni egyelőre elvan a tápszerrel. :wink:

Üdv mindenkinek!
andibab

Na erre én most mondok valamit!az én orvosom mindég azt mondta kitolás allatt,hogy -"Krisztina ide pisiljen,ide kakiljon"!Bocsi de másképpen nem tudtam leírni! :oops: Engem egyáltalán nem az érdekelt,hogy én most bekakiltam,vagy éppen pisi jött!szerintem pisi mindenféleképpen jön! :wink: :D
Piroska!
????????????????????????????SÉTÁLUNK-SÉTÁLUNK.............!!! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Nálam meg épp az volt a baj, hogy nem jött a pisi és tele volt a hólyagom. Emiatt elég nehézkesen helyezkedett a kisasszony a kijövetelnél. :oops:
Vendég

Sziasztok!
A mai napot azzal kezdtem, hogy sétáltam. Délután egy órát voltam kint a kertben, beszélgettem a közös képviselővel, majd egy órát vasaltam. Mennyit sétáljak még?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként meg ha ülök, már akkor is görcsölök, még sétáljak is? Annyira nem nagy élmény... :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nyugi csajok, nekem sem volt össznépi altest nézegetés. A második nap nyomkodta meg a hasam egy fiatal dokinő és senki többet!!! Ezek úgy rohannak vizitkor, mintha kergetnék őket!!

Én nem is éreztem jön-e valami kitoláskor még a babó mellett... de baromira nem is érdekelt a dolog. 8)

KépKép
tüccs

No nálam a helyzet nem változott, pedig terhestornát is nyomtat és az első trimeszterre valót sok szép kitörésben gugolással...

Valami azért ma már volt, és ennek örülök! Remélem mostmár beindul és kijön a gyerek, pótdokinál vagy sajátnál nekem mindegy, csak ővele minden rendben legyen!

Piroska, kapálhatsz is! Meg mosni, vasani, teregetni, takarítani... Jó program, mi? Legalább apuka abban a 3-4 napban nem kell, hogy ilyennel foglalkozzon! Úgyis lesz elég rohangálni valója mindenféle papírért!

Jutta

KépKép
jutta

Ja és megnyugodtam, hogy mostmár ez nem módi!! Mármint az össznépi kukkolás...
Jó ha gond van, akkor az más, de csak úgy passzióból vizitkor...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
hát ez kész, mit összeszenvedünk :). Nem érdekel, élem az életem és majd lesz, ami lesz. Bent nem marad, az biztos! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hát szerintem csajok inkább pihenjetek! A babák ki fognak jönni, amikor ők úgy érzik, hogy eljött az idő! De Ti meg addigra teljesen kipurcantok a sok házimunka, meg torna miatt :lol:
Olyat csináljatok inkább, amire már nem nagyon lesz módotok a baba érkezése után (pl. mozi, étterem, kirándulás kettesben apukával stb.....) 8) Tapasztalatból mondom!!! :lol:

Kép
Kép
lédi

Jaj, majd el felejtettem Andibab köszönöm neked is a szíves fogadtatást! :P

Kép
Kép
lédi

Verna, Nircee, holnap lesz a szüreti mulatság. Jöttök?
Lesz főzőverseny. Töltött kápit és babos ételeket főznek majd. :)
Vendég

Húúú, de jó nektek pilla! Tök jó lehet egy ilyen szüreti mulatság!

Kép
Kép
lédi

Lédi, jöhettek Ti is! Csak azért kérdeztem a két csajt, mert Ők itt laknak.
De tényleg milyen bunkó vagyok! Akinek van kedve jöjjön!
Itt a program:
2007. szeptember 29. szombat a Hősök terén és a Piac tér

9-13 óra
I. ŐSZI FŐZŐVERSENY
BABOS ÉTELEK ÉS TÖLTÖTTKÁPOSZTA FŐZÉS VERSENYE
Intézmények, civil szervezetek, baráti társaságok, csoportok, közösségek részvételével
Ételkóstolás egységáron, a főzés helyszínein, amennyiben megfelelő mennyiséget főznek.
A Zöldfa Étterem sátrában is ez lesz a menü!

„A BOR DICSÉRETE...”
BORBEMUTATÓ, BORVÁSÁR

SZÜRETI MULATSÁG
14 óra
A SZÜRETI MULATSÁG MEGNYITÓJA, BÍRÓ FELKÉRÉSE
AZ I. FŐZŐVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉSE

A SZÜRETI MULATSÁGI MŰSOR KÖZREMŰKÖDŐI, VENDÉGEINK:
BÁLÓ LIPÓT NÉPDALKÖR CSÖMÖR
„CSICSÖRKE” GYERMEK NÉPTÁNCCSOPORT
FURMICSKA NÉPTÁNC EGYESÜLET
KRAMMER TERÉZ ZENEISKOLA FÚVÓSZENEKARA és MAJORETTE CSOPORTJA
MÁTYÁS KIRÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓI
VOX ANIMI VEGYESKAR
VENDÉGÜNK: CEGLÉDBERCELI NÉMET NEMZETISÉGI EGYÜTTES

15:30 - 17 óráig
LOVAS, LOVAS KOCSIS, VÁROSNÉZŐ KISVONATOS,
JELMEZES, KOSZTÜMÖS FELVONULÁS és TÁNC A FALU UTCÁIN

Útvonal:
Művelődési Ház – Széchenyi u. – Szöszi Presszó - Rákóczi u. – Petőfi u. – Gorkij fasor,- Hunyadi u. – Béke tér, - Szabadság u. - Zöldfa Vendéglő – Művelődési Ház

Várhatóan: 17 órától
A BÍRÓ KÖSZÖNTŐJE, A MULATSÁG MEGNYITÁSA
Össztánc
17:30 óra
FÚVÓSZENEI KONCERT és MAJORETT CSOPORT BEMUTATÓJA
18:15 óra
„SZŐLŐLOPÁS” – szüreti játék
21 óráig utcabál

Szerintem 2-nél előbb nem érdemes kimenni. Akkor meg már árulják a megfőzött kajákat is, úgyhogy holnap még ebédet sem kell főznöm. Remélem jó idő lesz. :)
Vendég

A szüreti mulatság jó, de maga a szüret nem, vagyis én nem szeretek, pedig nagyon szép helyen, Tokajban szüretelünk. Általában a főzést vállalom be, de tavaly a pocak miatt most meg Lelle miatt kapok felmentést. :D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Köszi pilla hogy leírtad!! Még az is lehet, hogy elmegyünk :lol: Csak tényleg nem ártana ha jó idő lenne. Én sem szeretek szüretelni, pedig volt benne párszor már részem, van egy telkünk, úgyhogy annó sokat szüreteltem.

Kép
Kép
lédi

Engem sem vizsgálgattak, nekem is csak a hasam tapogatták.
Felszívódó varrattal öltöttek össze, nem szedte ki a doki, de nem is lett semmi probléma. Bár tartottam tőle, hallottam rémtörténeteket, viszont szerencsére így megúsztam a varratszedést. :D
A beöntés pedig tényleg a legkisebb gond, ha már benn vagytok a kórházban.

Móni

Kép
móni30

Sziasztok!

Micsoda témát találtatok mára is! :lol: "Mi folyik szülés alatt?" :lol: :lol: Szó szerint. Szegény Piroska, és Jutta, csak ámultak, és bámultak... :D Egész nap olvasgattam a topicot, és néha jókat kuncogtam.
Egyébként nekem nem fájással kezdődött a szülés, hanem vízelfolyással, de Piroskának szerintem nem sok van hátra. :wink:
Én amúgy mikor arra ébredtem, hogy úszik az ágy, konstatáltam, hogy ez bizony nem a tegnapi görögdinnyelé, felhívtam a szülésznőmet, lezuhanyoztam, kerítettem egy törcsit a kocsiba magam alá, és lenyugtattam a páromat, hogy a gyerek nem fog az elkövetkezendő fél órában kibújni,(a következő 16-ban sem bújt ki) tehát elkezdhet szép lassan visszatérni az eredeti tempóba. :D Szóval mi onnantól, hogy észre vettük 40 perc múlva indultunk kb.

Én szerettem szüretleni, de csak így családiasan, nem nagyiparban... a szüreti mulatság pedig nagyon jó. :D

MI gondolkodunk, hogy holnap elmegyünk a Margit szigetre, lesz valami gyerekes rendezvény. Csak lenne jó idő. :roll:

Jó éjt mindenkinek!

Piroska, Jutta, biztos, hogy már nincs sok hátra, kitartás! :wink:

thenus

Sziasztok!

Na eddig tartott az "alvás"...

Kellemes 10 perces fájdogálásra keltem 4 előtt, volt belőle 4-5 felkeltem pisilni, elmúlt, visszafeküdtem - visszatért...
Lebattyogtam a nappaliba - elmúlt...
De most úgy érzem teljesen elmúlt... no delegalább nem tudtam ma se aludni!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

No de látom szüreti multaság a téma,mi ma mentünk volna lagziba... hát lemondtam... valahol Budán kint a francban lesz... onnan nem szívesen startolnék a kórházba... bár lehet, ha elmennék én lennék a cirkuszi mutatvány!
Torzuló fejjel 2 fájás közt :?: :roll: :lol: :wink:
Tuti nagyobb látványosság lennék mint a menyasszony!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta? Fájások?

Én meg alhatnék, mert mindenki horpaszt, de hétvégén valamiért kukorékolok már hajnalban. Bezzeg hétköznap amikor fel kéne kelni, nem tudok. :shock:
Vendég

Áááá már el is múltak... pedig rendes kis 10 percesek voltak, bár nem igazán durvák... de azóta semmi... csak pocakmozgás... méghogy a végén lenyugszik a baba! Hát ez a gyerek kihagyta a szakirodalom ezen részét (a jóslók között is mocorgott, nem zavartatta magát).

Amíg dolgoztam én is alig bírtam felkelni, azóta persze kipattanok az ágyból! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

:) Valami Nálad is beindult! :)
Vendég

sziasztok!

piroska?

jutta te sem biztos, hogy megvárod a dokit? :lol:
becsi
Iklad

Hogy izgul mindenki! :lol:
Vendég

Sziasztok!
Jutta:
na ugye megmondtam? :) ÉN tegnap ébredtem erre, ma meg semmi. Volt egy vagy két aprócska görcsöcske, de erősebb, mint tegnap, aztán most meg semmi. Hawai-olok itt a gép előtt. De nem fogom magam tönkretenni, kész! :) El akartam menni vásárolni, de apu mondta, hogy majd ő megveszi, amit kell, ne foglalkozzak vele. Nagyon rendes, mert a IX. ker.-ből hozza el, egy órát utazik. Hihetetlen szerencsém van a szüleimmel. :) Szegény párocskám meg iskolában van, nem akartam őt rángatni, elég neki, hogy délutánig tömik a fejét. :)
Szóval, nincs semmi, bár lehet vihar előtti csend? :)
Pilla:
már tényleg az egész olyan vicces, nem is úgy fogom fel, hogy jajj, megyek szülni, hanem tiszta izgi kezd lenni. :) Amúgy mióta itthon vagyok, én még nem aludtam hat óránál tovább reggelente. Előtte meg annyit bírtam durmolni, hogy csak na! :) Hát így készíti fel a természet az anyukákat, úgy látszik :).
Becsi:
még egyben :).
Henus:
vicces, nem? De ha az ember épp szülés előtt van, akkor már nem annyira. :) Bár most már én is mosolygok rajta, hogy mit szenvedünk itt :):):).
Lédi:
A XVI ker-ben hol laksz? Mátyásföld, Árpádföld, Rákosszentmihály vagy Cinkota?
Lányok:
gyönyörű idő van, ki ne hagyjátok ezt a káposztásdit! :):):) Ha nekünk lenne autónk, én tuti, hogy elmennék! :):):). Nagyon jó lehet! :)
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Piroska mi Mátyásföldön, a Csinszka u-i óvodánál lakunk. Ti hol laktok?

Kép
Kép
lédi

Csak egy gyorsra jövök.... De ezt nem tudom megállni, hgy ne írjam le...

Piroska! Nekem is ugyanígy volt: Csütörtökön fájások, nem rendszeresek, délután elmúltak, este újra kezdődtek. Másnap, pénteken semmi, még vásásrolni is elmentünk. Aztán szombaton reggel újrakezdődtek, és este 22:26ra meglett Csenge! :wink:

Nagyon drukkolok nektek! Már nincs sok hátra! Én is így izgultam. Akármennyire is féltem a szüléstől, itt az utolsó napokban már csak azt vártam, hogy kint legyen... :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Nagyon izgi!!!
Drukkolunk csajok, Jutta, te sem várod már meg Szabó dokit szerintem, itt van a kis frontocska, meg Piroska, még az is lehet, hogy egyszerre szültök. Ha elindultok, utána mindenki fogja várni, folyton frissítgetni az oldalt(én ezt teszem), hogy végre megismerhessük Dorkát és Diánát, lássuk a képeket, olvassuk a szüléstörténetet. Várjuk majd az első kérdéseiteket!!!

Nekünk most már több mint egy hete nagyon jó dolgunk van, Lelle fél 7 és 7-kor ébredezik a 6 óra helyett. Este pedig már hamarabb kívánja a lefektetést, mint eddig. Már 7 után füdés, fél 8kor általában alvás. Igaz, napközben sokkal többet mozog, mert már rájött arra, hogy a 2 mn-es járókától a lakás jóval nagyobb és neki bizony mindent fel kell fedeznie. A laminált padlón élvezi, hogy a tenyerét odacsapva hangot ad ki, a fal mellett tovább lehet totyogni, mint a járókában körbe-körbe, a dvd-ket, cd-ket jól le lehet rámolni. Kétszer alszik napközben általában, 9 körül és ebéd után.

Nálunk ma takarítós, bevásárlós, főzős nap lesz, ebéd után elmegyünk sétálni, holnap meg vendégek jönnek hozzánk.

Szép hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Aszta pocakosok!!! Ki se kapcsolom a mobilomat , még éjjel is jöhetnek az sms-ek!!! :D

Mi délután meglepetésbuliba megyünk, a bátyám 35 éves lett. Izgi, mert nem tud semmiről..

KépKép
tüccs

Szerintem Piroska 1-2 nappal hamarabb esedékes mint én, hiszen hamarabb kezdődött nála! :wink:

De mostmár legalább tudom, hogy mire NEM kell még elindulni...
Még jó, hogy a páromat nem keltettem fel, pedig ezen vaciláltam, de gondoltam adok neki még egy fél órát, hát ekkor múlt el...

Mondjuk gondolom ilyenkor is lazul (esetleg még nyílik is) odalaent az ember, tehát egyre közelebb vagyunk a babókhoz... én minél hamarabb szülnék, mert hétfőn 3.5 kg-os, csütörtökön 3,8 kg-os gyereket becsült Szabó az UH-val és azt mondta, hogy mindenképpen szép nagy gyerek lesz... Mivel a flowm és az NST is tökéletes ezért tuti kapja a kajcsit ezerrel, tehát még mindig hízik...
Kh... első gyereknek azért ez combos!! Nade nővérem szerint a nagyobb babák jobb alvók, hát legyen igaza!

Jutta

KépKép
jutta

Na én megvárom, amíg Lolo felkel, aztán megyünk a szüreti mulatságba. Úgyis az egyesületünk is képviselteti magát a főzőversenyen. :)
Vendég

Jó hétvégézést nektek, tényleg szép idő van, ki kel használni a gyerkőcökkel!!

Délután mi is sétálunk egyet!

Jutta

KépKép
jutta

Verna mi csak 2 körül megyünk. Remélem ott lesztek! :lol:
Vendég

Lédi, Ti jöttök?
Vendég

Lédi:
Mi Árpádföld és Cinkota határán, nem tudom, tudod-e, ahol épültek az új lakóparkok. Európa Lakókert. Mond valamit?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Menjetek a rendezvényre, biztos jó lesz. Egyébként úgy hallottam, hogy valahol Mátyásföldön is van valami rendezvény.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta:
nekem két vagy három hete mondott a doki 3-3,5 kg-t. Az se lesz kicsi. Hát nem tudom...
Azért ne szaladj be az első fájásoknál, ne járj úgy, mint a nővérem, szegény bement, aztán hazaküldték.
Angyalkrisz:
adja Isten, hogy nekem is úgy legyen. Ha ma megszületne, az se lenne rossz! :)
Tüccs:
de küldeném már azt az sms-t!! :):):)
Olyan gyönyörű idő van, a szívem szakad meg, hogy nincs itthon az uram, mert akkor gyalog is el mernék indulni valahová. De így sehová... Na, nem baj, lehet, hogy kiülök a kertbe vagy elkezdek gyomlálni egy kicsit :). Hátha az megindít valamit. :):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska megnéztem hol szoktál gyomlálni :wink:
szép hely.... :D
becsi
Iklad

Becsi:
hogy érted, hogy megnézted? Neten?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

aha
rákerestem a nevére
becsi
Iklad

Pilla sajnos nem tudunk menni! Fél órája beszéltem anyukámmal, már két napja betegeskedik, de mára már teljesen elkapta a gépszíjj, már lázas is, gyenge, szinte nem tud felkelni sem. Úgyhogy viszek neki kaját, csak még meg kell várnom, hogy megsüljön az almáspitém. Most fogom a sütőbe tolni.
Piroska igen, nagyjából tudom merre is van, azt hiszem, hogy a Veres Péter útról a volt cinkotai strandnál kell balra kanyarodni, a Vidámvásár út folytatására. Igaz?

Kép
Kép
lédi

Becsi:
tetszik? Imádok itt lakni. Földszinten lakunk és van egy kis kertecskénk, oda szoktam kiengedni a macsekokat :). Azt hiszem, nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt tudtunk lakást venni. :)
Lédi:
ja, igen, arra van. Az Ostoros út és Budapesti út sarkán van. Te nem mentél el Csömörre? Bár van Mátyásföldön is valami rendezvény.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

aha jól néz ki :)
el nem tudtam képzelni, hogy hol gyomlálsz, mert az lejött, hogy nem kertesházban laktok :roll:
becsi
Iklad

Hát, mi most pont hazajöttünk, majd még megyünk később vissza... nagyon finomat főzött az egyesületünk! :)
Vendég

Csajok, most nagy takarításban vagyok, csak annyit a születési súlyhoz, hogy 4 nappal szülés előtt, azt mondta a doki, hogy 3 kiló körül van. A szülésznő is azt mondat a kórházban, mondjuk csak úgy ránézésre. Végül 3740 gramm lett. Szóval nem lehet nagyon pontosan megállapítani UH-gal sem.. szerintem.

Jaj, úgy várjuk már, mi lesz Veletek...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Becsi:
hát az az igazság, hogy én a lakókert közös területén is szoktam néha gyomlálni. Az a rész, ami nem a minenk, de előttünk van, azt is mi szoktuk kigyomlálni, a kertészünknek nem sok dolga van előttünk :). Aztán ugye a mi kertecskénket. De itt nem sok gyomlálnivaló akad, itt rendszeresen nyírjuk a füvet, meg szoktam ültetgetni ezt-azt. Egyébként imádok kertészkedni, annyira szeretek kint lenni a kertben. :) Amikor megvettük a lakást, minden este, mielőtt lefeküdtem, a reluxán keresztül kinéztem a kertre és akkor tudtam csak elaludni. Megnyugtatott, hogy látom a kertecskénket. A férjem mindig mondta ilyenkor, hogy: Édes, nézed a ranch-et? :):):):). Hozzá kell tennem, hogy a mi kertrészünk kb. 12 nm + a terasz 6, tehát összesen 18 nm. De akkor is, van egy kis kertecskénk és én imádom. :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre:
köszi az együttérzést! :) Jó takarítást! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?