Sziasztok!
Először is, az összes szülinaposnak Boldog Szülinapot kívánok!
A betegegnek (babáknak-mamáknak egyaránt) pedig jobbulást, minél gyorsabb gyógyulást kívánok!
Tegnap este nagyjából végig tudtam futni az írásokat, úgyhogy egy-két dologra reagálnék!
Viki!
Nagyon szupi a kistesó uh-s képe, és sajnálom, hogy ilyen titokzatos volt. Sebaj, talán legközelebb már megmutatja magát!
And!
Te is titokzatost játszol???
Engem is furdall a kíváncsiság, hogy mi lesz kistesó neve!!!
Megann!
Lénának is jobbulást, és remélem, sikerül azért végérvényesen eldöntened, hogy hogyan is legyen Léna a bölcsivel.
Tudom, hogy nem könnyű neked, hiszen otthon vagy, és valszeg a lelkiismeret is furdall kicsit, hogy Lénát meg "bedugod " a bölcsibe.
Nekem ebből a szempontból könyebb, mert nincs értelme ezen morfondíroznom, hiszen muszájból van ott.
Viszont talán azoknak a véleményét osztanám, akik azt mondják, hogy talán azért lenne célszerűbb most hozzászoktatni Lénát esetleg az ottalváshoz (is), hogy később kistesó mellett könyebb legyen.
Hidd el, hogy kistesó napirendjéhez fogsz igazodni, és nem biztos, hogy épp akkor fogsz tudni Lénáért a bölcsibe menni, amikor szeretnél, vagy amihez hozzászokott.
(Azt már csak zárójelben kérdezem meg, hogy pl, ha megszületik a kistesó, akkor maradhat Léna a bölcsiben? Mert nagyon sok helyen azt mondják ilyenkor, hogy mivel anyuka otthon van, ezért nagytesó inkább ne foglalja mások elől a helyet. Szóval érted, mit akartam mondani, nem tudom, hogy rákérdeztél -e már erre??)
Egyébként köszi mégegyszer a Szakbarbár elérhetőséség, valóban, kb. 2 nap múlva már válaszolt is. Végülis senkinek nem kellett otthon maradnia Gergővel, mert csak egy kis takonykór jött rá, és az is inkább ilyen vizes jellegű volt. Úgyhogy simán vittem bölcsibe.
Csak most, hogy kis jelét már láttuk a betegségnek, elgondolkodtam, hogy hogyan is lesz ez majd, ha komolyabban betegek leszünk.
Egyébként a vitaminokkal kapcsolatban, én minden nap adom a Cebion-féle C vitamint, meg szintén van a Cebion-nak (Cebion Multi) egy vitaminkészítménye, ezt is kapja most Gergő.
Ja, és augusztusban elkezdtem egy három hónapos kúrát Gergőnél, hogy kicsit megerősödjön az immunrendszere (Bronho-Vaxom). Ez nem vitamin, meg ilyesmi, hanem ugye legyengített vírusokat tartalmaz, ami stimulálja a szervezetét.
10 napig kell szedni, utána 20 nap szünet, majd előlröl.
Most fogjuk kezdeni az utolsó kúrát, aztán majd meglátom, hogyan tovább.
Emelett pedig, hála istennek, a bölcsiben csupa egészséges kajákat kapnak, mindennap főzelék, gyümölcs stb, úgyhogy úgy érzem, sokkal változatosabban eszik Gergő, mint mondjuk otthon. Már legalábbis úgy értem, hogy pl. több féle zöldséget eszik meg.
Merthogy szerencsére nagyon jól eszik a bölcsiben, sőt, amire otthon nem volt hajlandó, EGYEDÜL ESZIK, mostmár lassan két hete.
Kaptunk is "utasítást", hogy otthon is egyedül kéne ennie Gergőnek. Első két nap volt is hiszti emiatt, de ma már otthon is tök szépen eszik egyedül. Egyelőre csak kanállal, de ez is valami.
BEnianyu!
Kérdésem lenne, hogy (bocsi, ha már elküldted egyszer!!), el tudnád-e nekem küldeni príviben, hogy kitől vettétek a lakást. Ill., hogy van -e honlapjuk stb.
És ha van esetleg a környéken valami jó kis lakás(ok), amirő tudod, hogy eladó, és esetleg meg tudod jegyezni a honlapjuk címét, annak is örülnék!!!
Most felmerült, hogy mégiscsak nézegetjük az új lakásokat, úgyhogy ezerrel járjuk a környéket, írogatjuk fel az internetes címeket, és kutakodunk is.
Egyébként meg nagyon ránk jár a rúd: ugye a kocsi összetörése miatt még egy kanyit nem láttunk a biztosítótól, de persze nagyon genyák, húzzák a dolgot, mint a rétestésztát, tök alaptalan indokokkal.
Úgyhogy a múlt héten már levelet írtam nekik, hogy természetesen kamattal megnövelten kérem a pénzünk kifizetését, és panaszt is tettem náluk az ügyintézés hanyagsága miatt.
(Csak egy példa: három hete azt mondták, azért áll az ügy, mert nem szolgáltattuk be az alkatrészeket, amik összetörtek. Erre kiderült, hogy azt még július 28-án a szervíz elvitte nekik, át is vették stb. ) Na, ilyenek, meg hasonlók, gondolhatjátok.
Úgyhogy múlt héten azt hittem , felrobban, írtam is nekik egy nem túl szívhez szóló levelet, amit elküldtem a Biztosítási Felügyeletnek, meg a Pszáf-nek is.
Majd meglátjuk, mert persze eddig még senki sem reagált semmit.
Ezen kívül múlt héten tönkre ment az egyik redőnyünk
, rá két napra a porszívónk, de az meg is halt rögtön
, úgyhogy tegnap porszívót is vehettünk.
Ja, és most jön a kocsi 60.000 km-es szervíze, úgyhogy totál ki vagyok már!!
Na, most lépek, mert munka hegyek várnak rám!
Majd még jövök, valamikor!
Pussz: Évi