Új privát üzeneted érkezett!

Márti!

Amint látod, én is igyekszem még titkolni a munkahelyemen, és emiatt keveredek ilyen buta szituációkba. (Ld. fenn.)
Nálunk lehet fél nap szabit is kivenni, úgyhogy az alábbiakat szoktam variálni:
- egész nap szabi
- fél nap szabi
- elkéredzkedés dokihoz, ide-oda.
Így is kellemetlen kezd már lenni, mert az egyik kolléganom pl. azt hiszi, hogy másik munkát keresek.

De én júniustól már táppénzen szeretnék lenni.

Laura
Laura

Mónika!
Hogy most mekkora a baba, sajnos nem tudom. Két hete voltam dokinál (10,5 hetesen), akkor "nöi ököl" nagyságú volt. Mm-ben nem tudom, de a gép azt adta ki, hogy 10 hetes és 6 napos. Pedig még csak 10 hetes és 4 napos volt, úgyhogy ennek nagyon megörültem (nem mintha számítanaKép ).

Laura!
Jó neked, hogy férfi kollégáid vannak, nálunk már én vagyok a pletykatéma, úgyhogy legkésöbb a jövö héten be kell jelentenem a dolgot.

Eszter
eszter

Szia Mónika!

Nem tudom, hogy megnyugtat-e, de én is ott bénáztam a tanácsadáson. Minden vizsgálat után mentem a védõnõhöz (akit szerencsére már ismertem), hogy most éppen hova kell menni. Mostmár legalább tudni fogom, hogy mikor merre kell menni.
Voltam genetikai ultrahangon is. Téged nem küldtek el? A babával minden rendben van. Legközelebb két hét múlva megyek.
Szerintem is meg kellene gondolnod ezt a táppénzes dolgot! Most a legfontosabb a te egészséged és a babáé!
Ja, megoldódott a terhesvitamin kérdése is. A doki azt mondta, hagyjam el az Elevitet és szedjek helyette Maternát, mert abban jód is van és az Debrecen ivóvizébõl hiányzik. Irt még MagneB6-ot és Ferro Folgammát is.
Mónika!
Ki az az orvos akihez jársz vizsgálatra?
Jakab Attilára gondolsz, vagy magándoki?

Mégvalami: az ultrahangon megállapitották, hogy a "méhlepény eléri a méhszájat". Ugye a méhlepény késõbb "elvándorolhat" onnan?
helga (helga)

Sziasztok!

Helga!
Nagyon vigyázz magadra! Olvastam már valahol erröl a témáról, és igen, a méh növekedése folyán máshova is rendezödhet a méhlepény. Ez viszont közel sem biztos, úgyhogy nagyon vigyázz magadra!!

Mégegykata!
Véleményem szerint ne szedjél orvosi engedély nélkül Magne-B6-ot, nem minden orvos szereti. pl. Bejának sem tanácsolta az orvosa.
Én szedem, az elsövel is szedtem végig, de most is megvártam, hogy mondja az orvos, anélkül nem mertem elkezdeni.

Sziasztok!
BGabi
Bánhidi

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam UH-n, és azt mondta a doki, hogy nem lát terhességet!!Kép Kép Kép Kép
Kettõt jelent:
vagy van, de jóval fiatalabb a hosszabb ciklusaim miatt,
vagy elhalt, és felszívódott.

lányok, teljesen el vagyok keseredve! Kép Kép Kép

Tegnap kisírtam az összes könnyemet magamból,
haza akarok menni és aludni akarok.
Nem érdekel semmi, elegem van.

Sziasztok,
Ancsi
Ancsi

Jó reggelt,lányok!

(Ilyenkor mindig eszembe jut,hogy az "asszonyok"kifejezés sokkal helytállóbb lenne-kivéve OrsiKép-,de milyen bénán hangzikKép)

Laura(a szoke noKép):úgy veszem észre,hogy a védonok alacsonyabban húzzák meg a gyarapodás felso határát.Ok vajon mennyit híztak?Kíváncsi lennék.

Márti:dettó ugyanaz volt nekem is az alvásnál-olyan volt,mintha nem tudnám hová tenni "oket",annyi fájtak.Neked ez hányadik héten jelentkezett?Mert nekem ez az elso babánál volt,de nem emlékszem pontosan mikor,most viszont egyáltalán nincsKépAz elso babánál rengeteg tejem volt,csak nehogy legyen összefüggésKépA Cardo nagyon szimpi volt nekünk is-nem régen cseréltünk matracot,de annyira drága,hogy sajnos mást vettünkKép

Helga,hány hetesen voltál genetikai UH-n?Oda mindenki megy,vagy küldik egyénenként?

Mariann
Mariann

Ancsi,hány hetes vagy a számítás szerint(az ut.mensi szerint)?Nem volt esetleg túl korai az UH?Hüvelyi volt vagy sima?A doki ajánlott valami továbbit?Vérvétel,vagy hasonló?

Mariann
Mariann

Jó reggelt mindenkinek!

Velem semmi újság nincs, csak a mellem fáj egy kicsit. Este nézegettem hasam, és az jutott eszembe, mivan, ha azért ilyen nagy, mert nem csak egy pocaklakóm van? Ugyanis nem vagyok egy vékony, magas testalkat, és a könyvek szerint a has ilyenkor szokott már az elején nöni. Egyre jobban várom az elsö UH-ot!
Tegnap kiderült, hogy a húgom egyik barátnöje is 10 hetes terhes. Ö Komlóra jár dokihoz, de legalább védönöhöz lesz kivel elmennem!
Ha minden igaz ma megnézzük az utolsó házat és aztán választanunk kell, mert a nyár végéig én be szeretném lakni a házat, hogy mire nagy lesz a pocakom, ne kelljen vele bajlódnom! Ezt a házat már kívülröl nézegettem, egyenlöre ez tetszik legjobban, remélem belül is igényes!

Remélem ti is jól vagytok?
Sziasztok!
Orsi
Orsi

Mariann!
Utolsó mensit számítva, ez a hatodik hét.
De 33 naposak a ciklusaim, ezért bizti, hogy ha lenne baba, fiatalabb lenne.
Hüvelyin is megnézett, de csak annyit mondott, hogy menjek vissza 2 hét múlva.
Nem csinált semmilyen vizsgálatot! Kép

Ancsi
Ancsi

Sziasztok lányok!
Ma ismét két hányással kezdtem a napot, pedig tegnap voltam 13 hetes. Én már ma és tegnap kismama ruhát vettem fel ( kötényruha) és olyan jó érzés viselni. A baba is kényelmesen elfér és nekem nem kell titkolnom senki elött, hiszen a munkahelyemen is mindenki tudja. A tegnapi vérvétel miatt jól bekékült a karom, pedig vizesruhát tettem rá.
Szia Helga!
Én nem voltam genetikai UH-on. Nem is tudom mi az. Oda mindenkinek menni kell vagy csak akinek a családjában voltak nagyobb betegségek?
Én a klinikán Jenei Katalinhoz járok, a bethlen utcán pedig Nagy István Gézához. A védönöm pedig Némethiné Erzsike. Nekem Június 5-én kell mennem AFP vérvételre. A tanácsadásról pedig annyit, hogy nekem még most sem világos hogyan és milyen sorrendben kell intézni a dolgokat.
Szerintem:
1. vizelet leadás a laborban a kiskönyvvel együtt
2. suly, vérnyomás mérés ( ha kell vérvétel )
3. meg kell várni amig a laborból visszaadják a
kiskönyvet
4. a védönö bejegyzi az adatokat a kiskönyvbe
5. a védönö beviszi a könyvet az orvoshoz
6. be lehet menni a dokihoz
7. irány haza

Nekem mindkét orvos szimpatikus. A körzeti doki nem vizsgált meg csak megkérdezte hogy érzem magam.Puszi
Mónika

Helga!

Ha jól tudom, a méhlepénynek el is kell vándorolnia a méhszájtól, és a méh felso felében kell majd elhelyezkednie. (Most nem a pánikkeltés miatt írom, de a barátnom 14 hetesen ebben az idoszakban vesztette el a babáját. Úgyhogy én ettol az idoszaktól nagyon félek.)

Mariann!

Genetikai UH-t nem csinálnak mindenkinek. Szerintem csak annak, akinek volt már a családban genetikai rendellenesség.

Ancsi!

Nem értem a dokidat! Most két hétig idegeld magad, hogy mi van? Meg sem próbált más vizsgálatot csinálni? De nem véreztél, ugye? Szerintem - bár nem értek hozzá - de ha itt elhalt volna a magzat - pontosabban még zigóta - akkor annak el kellene távoznia vérzéssel, nem?
Menj vissza, eroszakolj ki pontosabb vizsgálatot, vagy menj el másik dokihoz is!

Pusssssssssz: Laura
Laura

Helga!
Még valami: Nekem az UH-os papíron az van írva, hogy a méhlepény a méh hátsó falán jó helyen tapad. ( ekkor 12 hetes és 4 napos voltam )
Te mikor voltál utoljára UH-on ?

Lányok!
Én elképedve olvasom, hogy van köztetek akinek nagyon megnőttek a mellei és sulyosak is lettek. Hát én a melleimre nem panaszkodhatok mert a mellbimbóm az folyamatosan növekszik, de a melltartóim még mindig jók rám. ( 80 )
Remélem ez így is marad mert utána a tejtöl ugyis megfog duzzadni.
Mónika

Sziasztok!!

Képzeljétek, mi történt tegnapKép!
Biztos említettem már, a párommal egy helyen dolgozunk. Tegnap egyik kolléganőnk, aki nagyon aranyos, középkoru hölgy, elkapta a folyoson a férjemet, és nagyon megrázta a kezét. Mondta, hogy ugye jol látom, ...stb. és hogy mennyire gratulál. Erre a férjem probálta menteni a menthetöt, hogy miröl beszél, ö tényleg nem tudja, stb. Erre mondta a nö, hogy ugyan mááár, hát én 4 gyereket szültem, teljesen megváltozik ilyenkor a terhes nö arca, és ö ezt vette észre. Persze a párom elvigyorogta magát, és a lelkére kötötte, hogy senkinek egy szot se, mert a munkahelyen még nem tudják. Hát, én ügettem haza, és erösen vizuáltam az arcberendezésemet, de semmi furit nem láttam rajta. Igazibol 7 hetes vagyok, orvosilag 9, tényleg nem értem, mit vett észre rajtam. Nem lett kövérebb az arcom, (tök vékony vagyok), amugy sem látszik a pocim, mert igyekszem behuzni, amig lehet. Azt sem mondanám, hogy kisimultak a vonásaim, mert elég stresszes a munkahelyem. De ez a reakcio annyira meglepett, hogy lehidaltam töle.

Remélem mindannyian jol vagytok, nincs hányinger (nekem attol az egy korty viztöl van, amikor reggel beveszem a Maternát, utána egész nap semmi bajom). Szoval minden jot a hétvégére, menjetek kirándulni, élvezzétek a babát a pociban. Nekem hihetetlen jo érzés minden reggel arra ébredni, hogy tudom, hogy van Valaki odabennt. Kép

Sziasztok!

Niki
Niki

Hát sziasztok Kismamák Kép

Ezennel én is írok ide egy sort:

Kisbabát várok !! Kép Kép

Kérem felvételemet a frissmamák közé. Kép
Gravi HCG tesztet csináltam ma reggel, a 33. napon és a terhességet igazoló csík erősebb lett, mint a kontrollcsík :-)))))
Kb. 3. héten járhatok.
A páromat azzal ébresztettem ma reggel, hogy "apuka leszel" Kép mire ő: "és fiú lesz vagy lány?" - ránézek a tesztre, "rózsaszín a csík" Kép Kép Kép nagyon örül, de látom rajta, hogy még nem fogja fel. Kép Hiszen még én sem! Össze vissza vagyok, nem tudok koncentrálni semmire :-)))
Tünetek nem feltűnőek, a gyomrom rossz, ha éhes vagyok akkor egyből nagyon éhes, és cicim érzékeny.

A topicot később végig olvasom, addig is mindenkinek küldök egy cuppppppanósat!

Mamacica

UI. El sem hiszem... nekem? Kisbabám? Hű! Kép Kép
Mamacica

Ancsi,ne aggódj,lehet,hogy még nem lehetett látni.Egyébként akkor ha nem vagy terhes,miért nem jön meg a mensid?

Mariann
Mariann

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Ancsi, szija! Szerintem nem normális dolog, hogy két hétig csak rágod magad, és azt sem tudod, hogy mit higgyél!!!! Nem tudnál másik dokit is meglátogatni? Annyit szeretnék neked elmondani az én elsõ UH-mról, hogy mikor voltunk, akkor én a fogantatás után kb. két héttel lehettem (tehát még irtó korán volt), és a doki még nem látta a babát, hanem csak egy sötétebb foltot, azt mondta, hogy az a beágyazódás helye, de mást még nem látni, és a baba egyáltalán nem látszott benne... Esetleg nem lehet errõl szó nálad is??? Utána kéne járnod!!!

MamacicaaaaaaaaaKépKépKép Én tudtam, én tudtam!!! És büszke is vagyok magamra, hogy ilyen jó a rábeszélõ képességem, hogy rábeszéltelek, hogy ma tesztelj!!! Mert képzeljétek lányok, ez a kismama csak jövõ hét hétfõjén akart tesztelni!!! Mamacica, õszintén gratulálok, ne tudd meg, hogy örülök ennek a hírnek!!! KépKépKép

Remélem, mindannyian jól vagytok. Magamról nem tudok semmi újat beszámolni, én tökéletesen jól vagyok, semmi rosszat nem érzek... Lányok, akik rosszul vagytok... én úgy adnék Nektek egy kicsikét az én non-rosszulléteimbõl, ha lehetne!!!!

cuppantás mindenkinek
Beja
Beja

Helga!
Itt a babaneten a rendelőben van egy císzó : Rossz helyen tapadó méhlepény.
Azt írja a nögyógyász, hogy a terhesség első harmadában a méhlepény még átrendeződhet. Viszont nagyon fontos a lelki és fizikai nyugalom.
Mónika

Mamacica:GRATULAKépKépKépKépKépKépKép

Mariann
Mariann

Mónika!

Ugyan én már nem vagyok "friss kismama" (8 hónapos a fiam), de mintha Te debreceni lennél, ugye? (Csak az orvosok nevéböl és a Bethlen utcáról gondolom. Én is oda jártam, söt ahhoz az orvoshoz is tartoztam volna-illetve az elödjéhez, aki sajnos tavaly meghalt- de máshoz mentem más okok miatt.)(Ez aztán mondat volt Kép )
A tanácsadási sorrended tökéletes. (Emlékszem én mennyit bénáztam elöször... Kép )
A Klinikán csak annak csinálnak genetikai vizsgálatot, akinek elöfordult a családjában rendellenesség, vagy 35 év feletti.
Tanár vagy, hogy óráid vannak?

Juca
juca (juca)

Mamacica!

KépKépKép GRATULÁLOK! KépKépKép Ugye milyen jó, hogy nem vártálm hétföig, így nekünk sem kellett végig izgulni a hétvégét!

Ancsi!
Szerintem Laurának igaza van, ha elhalt volna a terhesség, akkor levált volna a méhnyálkahártya! Ha pedig még nics 6 hetes a terhesség, akkor nagyon is elképzelhetö, hogy még nem lát semmit a doki! Én biztos újra tesztelnék, hiszen a hétvége miatt most mást úgy sem igen lehet tenni. Azért még ne keseredj el!

Orsi
Orsi

Niki!

Engem anyukám felkészített, hogy ne lepodjek meg, ha valaki rájön a munkahelyemen, terhes vagyok. Azt mondta, hogy ha valaki már szült, nagyon érzékeny radarjai vannak arra, hogy kiszúrja a terhességet. Foleg, ha nap mint nap lát.
Így hát nem is lepodtem meg nagyon, amikor az egyik kolléganom nekem szegezte a kérdést: Laura, nem vagy te terhes?
Sot, el tudom képzelni, hogy esetleg a többiek is sejtik már.
De már úgyis csak egy hétig dolgozom.

Laura
Laura

Helga!

Nekem is rossz helyen tagadt meg a méhlepény azt mondta az orvos, hogy sokat kell feküdni és nem szabad cipelni. Ha birod (én sajnos nem) a feneked alá tegyél párnát alváskor, hogy magasabban legyen a fejednél.Vagy tedd fel a lábad a falra fekvés/pihenés közben kb. 10 percre és ismételt többször. Nekem egy kicsit már jobb.

Vica
tvica

Szia Juca!

Igen debreceni vagyok és én is a Fehér doktorhoz jártam amíg tavaly szegény el nem hunyt autóbalesetben a feleségével együtt, aki gyermekorvos volt. Köszi, hogy megerősítettél a sorrendben, már csak az nem világos, hogy vizeletet mindig kell e leadni reggel.
Egyébként a posta oktatási központban dolgozom és szakoktató vagyok. Ami azt jelenti, hogy felnőtt képzésben veszek részt Pl. kézbesítők, felvevők.
A jövö héten is egész héten kézbesítöi tanfolyamom lesz 13 férfival és 3 nővel. Eléggé kiborítóak tudnak lenni. Pl. A postán van egy olyan szakkifejezés, hogy menet, ami postai vonat közelekdtetést jelent. Természetesen nekik nem ez jutott eszükbe róla. Ök egyébként még nem tudják, hogy mi a helyzet csak sejtenek valamit, mert egy párszor rosszul voltam. Az egyik meg is jegyezte félhangosan, hogy " biztosan megvan az a baj "
Én erre csak annyit mondtam, hogy tévedtél.
A jövö héten hétfön elfogom mondani mert már látszik is rajtam. Puszi
Mónika

Szija lányok!

Eszter! A védönö inkább adminisztrál, kitöltögeti a kiskönyv soros rubrikáit,
vérnyomást és sulyt mér, és a vizeletböl valami tesztcsikkal valamit néz.
Most olvasom, hogy már voltál...és semmit nem mért? hmm, akkor biztos mindent
a terhesgondozások alkalmával fognak mérni eztán.
Nekem 10,5 hetesen a méhem volt nöi ököl nagyságu, nem a baba. Nem értetted félre?

Pocok! Azért az tök jo lehet, ha érezni lehet, hogy bukfencezik és rugdos,
mert az én picurom, azota nem akar mégjobban aktivkodni. Ugy tünik, hogy csak
bejelentkezett és most pihen :-)))

tvica! Oké feljegyeztem, a 28. hetet!

Petra! Aszittem, hogy majd megmozdul és onnantol meg sem áll...de mégis :-(

Helga, Picur! KösziKép

Mariann! Mikor én megtudtam februárban, hogy összejött, nekem is egyböl az jutott
eszembe, hogy akkor a karácsonyi bevásárlást nyár végén kell majd elintézni.

Monika! Nem tudod véletlenül, hogy az a terheléses cukor vizsgálatra hanyadik
héten kerül sor?
Ja és 13 hetesen kb. 7 cm a baba.
Genetikai UH-ra, itt mindenkinek kötelezöen kell menni, kéccer is! Elöször a nuchát nézik,
másoccor a belsö "alkatrészek"(máj, vese, sziv..stb) meglétét és épségét.

Márti! Nekem már nem fáj és feszül ugy a cicim, mint az elején, pont
tegnap döbbentem rá. Aztán utánaolvastam, és a könyvek is irják, hogy 3
honap elteltével visszatér a mell eredeti érzékenysége, nem feszül és nem
lesz olyan kemény.

Laura! Teccett az autoszerelös 5leted, gondolom asse tudtad mit mondj :-))

Helga! Én is ugy olvastam, hogy a késöbbiek során elmehet a méhszájtol a méhlepény.
Ezt ugyis mindig nézegetik majd.

Ancsi! Naneeeee Kép Hátha még pici, és nem láccik! Várj egy hetet és menj vissza
vagy probálj ki egy másik dokit. Csinálj tesztet!

Niki! Én totál ugyanezt tapasztaltam, vadidegenek ilyen szöveggel kitalálták, hogy mi a helyzet.
Nekem is azt mondták, hogy láccik az arcomon, meg mindenen. De énsem értem, hogy mi láccik,
mert én abszolut semmit nem vettem észre magamon. Ez kb. a 9. héten volt.

Mamacica!!!!!!!!! Ez komoly! juuuuuuuuj! De örülök! Dejoooooooooo!!!
És ilyen gyorsan összejött! Gratulálok!!!Kép

Szijasztok, Lara
Lara

Lara !

Nekem, aki most 23 hetes vagyok jövõ héten fogja felirni a doki bácsi a terheléses cukrot azt mondta.

Vica
tvica

Vica!

Milyen furi! Nekem tudod mikor csinálták a terheléses vércukrot? 9 hetesen! Micsoda különbségek!

Laura
Laura

Kismamák!

Köszönöm a gratulákat! Olyan aranyosak vagytok!

Nem tudok semmit enni... nincs hányingerem, de folyamatosan émelygek. Igaz, zsírraktáram az van és a vitamint is szedem. Ugye nem lesz baja a babámnak? Nem tudok lenyelni egy falatot se...

Lara,
De örülök, hogy "látlak"! Már nagyon hiányoztál.

Laura,
Én ma amikor bejöttem dolgozni, egyik kedves kolléganőm, aki egyben barátnőm is, azzal fogadott: "Terhes vagy." :-) Még mielőtt mondtam volna neki. Érdekes.

Puszi Kép

Mamacica
Mamacica

Laura!

Nekem is jóval korábban, kb. másfél hete csinálták meg terhelésest, tegnap kezdtem a 9. hetemet. Reggel éhgyomorra fel kellett oldani 2 dl hideg vízben 75 (!) gr glukózumot, és két óra múlva vették le a vért, úgyhogy csak egyszer böktek meg.
Szerdán azt mondta a dokim, hogy a méhem lúdtojás nagyságú.

Üdv.

Szila
Szila

Szila!

Eddig te vagy az egyetlen, akinek ugyanazzal a módszerrel csinálták meg a terhesésest, mint nekem. Valahogy még mindig olyan furcsa nekem, hogy szinte ahányan vagyunk, annyi különféle rendszer szerint, más-más helyen, idoben végzik el a vizsgálatokat.

Laura
Laura

Lara!

Egy cukor vizsgálatom volt 7 hetesen, de akkor nem éhgyomorra hanem már egy zsömi és 2 deci tej fogyasztásával kellett mennem a vérvizsgálatra. Most 18 hetesen és vettek vért akkor is néztek cukrot de nem terheléssest csak éhgyomrost.

Vica
tvica

Sziasztok!

Képzeljétek, nálunk (hacsak nincs valamilyen panasz, vagy kockázati tényezö) a 11. hétig semmilyen vizsgálatot nem végeznek, viszont azon a héten szinte mindent megcsinálnak. Nekem két hét múlva kell visszamennem a dokimhoz.

A cégnél még senki sem szúrta ki, hogy babát várok, igaz a kolléganömnél is csak a rendszeres reggeli késések miatt gyanakodtak, ez pedig nálam úgynézki, hogy kimarad. Ma teljesen kifulladtam, mire felmásztam a másodikra az irodáig, gyalog, még jó, hogy mi földszinten lakunk!

El kéne lógnom haza, mert mindjárt elalszom!

Nem tudom, hogy benézek-e még, ezért mindenkinek jó hétvégét! Pihenjetek sokat!

Orsi
Orsi

Nálunk anno a második trimeszter volt a terheléses hagyományos idõpontja, azon belül nem ragaszkodtak konkrét héthez. És éhgyomrival indítottak, majd 2 dl (vagy 3 dl?) víz, benne 100 gr akármi (ez a cukorpor, gondolom mint fentebb valaki nevezte), majd óránként vérvétel, még 3.
Ildi

Lara! A baba attól még mozog, nem alszik mindig, csak még nem minden mozgása érezhetõ, gondolom valami spéci helyre rúghatott, mikor elõször érezted, és ha nem pont oda rúg, még nem érzed. Nyugi, mindjárt itt lesz az az idõ is (jaj de irigyellek benneteket érte, imádtam!)
Ildi
Pethes Ildikó

A fulladást már én is fel akartam hozni... Olyan két hete egyszerüen nem marad levegõm, ha itt az irodában megmászom két emeletet... ilyen korán normális ez?
Beja
Beja

Sziasztok!

Mamacica!
Gratulálok! Kép Ugye megmondtam? Kép Kép

Ancsi!
Lehet, hogy még korai volt az uh. Nem lehetne vérvizsgálatot csináltatni?

Niki!
A munkahelyemen most én vagyok a fö pletykatéma, állítólag látszik az arcomon Kép. Én sem vettem észre semmit és a párom sem érti, de biztos így van. Mindegy, legkésöbb a jövö héten úgyis bejelentem.

Eszter
eszter

Beja!

Úgy probálj felmenni, hogy lassan és egyenletesen lépkedj. Mi a céggel most költöztünk a másodikra az elsõ alkalommal elindultam nagy hévvel és csak másfél emeletet birtam.
tvica

Sziasztok csajok!
Gondoltam elköszönök és mindenkinek jó hétvégét kívánok. Nálatok remélem jó az idő mert itt Debrecenben szakadt az eső. Puszi mindenkinek
Mónika

Sziasztok lányok, kellemes hétvégét mindenkinek!!!!!!

cuppp
Beja
Beja

Tvica!!! Köszönöm szépen a tanácsot... Kipróbálom mindenképpen!
Beja
Beja

Szijasztok!

tvica, Laura!
Nekem eddig (18.hét) még nem szolt senki (se doki, se védönö), hogy menni kéne
vagy menni kell valaha is vércukor vizsgálatra...lehet, hogy itt nincs ilyen?

Mamacica! Ha nem tucc most enni, attol nem lesz baja a babának, pláne ha a
vitamin is lenn marad!
Mikor mész dokihoz?

Pethes Ildi! Egy biztos, hogy arra a spéci helyre azota sem akar rugni:-)
Bár lehet, hogy többször kéne befelé koncentrálnom, de Pocok is irja,
hogy a 21. héten már bukfencezést is érez, ugyhogy elöbb utobb csak
összeszedi magát :-)))

Beja! Én a 3.-on dolgoztam, és én is tapasztaltam ugyanezt a levegöhiányt.
Aztán probáltam ugy felmenni, mint egy 80 éves, és igy a levegö is megmaradt:-)
Igaz a folyoson egy kicsit furán néztek rám, hogy mit sétálgatok én reggel 8-kor
a munkahely lépcsöjén, de nem érdekelt.

Szijasztok, Lara
Lara

Sziasztok Anyukák!

Én elég friss kismama vagyok még csak 6 hetes. Ma elkezdett fájni a hasam, mire a doktornőm azt javasolta, hogy naponta 3x1 magnézium pezsgőtablettát igyak, és sokat pihenjek. Egyébként egyfolytában álmos vagyok. Mi a negyedik emeleten lakunk, lift nincs, tehát indulás gyalog. Én is lihegek mikorra felérek, pedig még fiatal a babám. Szerintetek normális ez? Mi lesz nagy pocakkal?

Sziasztok: Pucur
Pucur

MAMACICAAAA!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKép)KépKépKépKép ÉLJEEENNN!!!! Tudom, mennyire vártad már a babocát, annyira boldog vagyok, hogy Neked is sikerült!! Bejött a hempergés nálatok is??? Teljes eufoliában vagyok, hogy Te is itt vagy már köztünk! Tényleg nagyon örülök Neked!!!

Lányok!
Ezek szerint nem vagyok egyedül azzal , hogy felismerik a kívülállok a pocakosokat. Kép Egyszerüen nem értem, mit vesznek észre rajtunk, én tavaly a kolléganömnél akkor vettem észre, mikor 5 honapos volt, és felhívta rá a figyelmem, hogy már csak én nem gratuláltam neki. És tényleg, volt egy pici hasa. De én akkor veszem az ilyet észre, ha már kiböki a szemem. Vagy még akkor se....Kép Lényeg, hogy jo hétvégét Nektek, ovatosan azzal a lépcsömászással, hétfön Veletek ugyanitt.

Pusz kétszer mindenkinek, 1 x a pocira, 1x meg amugy is.

Niki
Niki

Sziasztok lányok!

Mamacica!! Nagyon-nagyon örülök Neked! Gratulálok, és boldog terhességet, majd egészséges hosszú életet kívánok KépKépKépKépKépKép

A terheléses cukorvizsgálatot nálunk 24 hetesen csinálnak, a mikéntjéröl már írtam korábban. Előtte 16 hetes korig kell megcsináltatni a normál cukorvizsgálatot.

Genetikai UH. Mindenkinek csinálnak, esetleg nem mondják, hogy az az. Az elsőt 12 hetesen, a másodikat kb. 18 hetesen. A 18 hetes elött csinálják a 16 hetes AFP vérvizsgálatot, annak kb. 2 hét, mire eredménye van, és azzal kell menni a 18 hetes genetikai uh-ra.
De van genetikai vizsgálat is, amikor a magzatvízböl vesznek mintát, ez sajnos nem teljesen veszélytelen, de ezt csak azoknál csinálják, akiknek van a családban genetikai probléma, tehát veszélyeztetett, van ha már 35 év felett van. Ez csak javasolt vizsgálat, nem vagy köteles megcsináltatni.

Velem szerencsére minden rendben.

Sziasztok, jó hétvégét, jó pihenést!

BGabi
Bánhidi

Sziasztok!
Én voltam most genetikai UH-on, és nem volt a családomban semmi rendellenesség. Ez egy normál uh, csak mindent megmérnek a babán. Ja, és a 20. hét körülit hívják így. Szerintem nálatok csak egyszerûen nem nagyzolnak a kifejezésekkel Kép Kép
cory
cory (cory)

Sziasztok!
Még valami! A terheléses cukorra azt mondta nekem a doki, hogy a 24-28. hét között aktuális. Úgyhogy sajnos lassan mennem kell. És nekem tuti két szúrás lesz, mert beutalt egy teljes vér és vizeletvizsgálatra is a súlyom miatt (alapból sokról kezdtem).
cory
cory (cory)

Sziasztok , lányok !

Új vagyok itt nálatok , üdvözlök mindenkit !
A 25. héten tartok , és mellproblémám lett . Majdnem két számot nőtt eddig a cicim , de nem is ez a baj . Hanem a bal mellbimbó körül piros csíkok jelentek meg . Ez már a stria ?! És egyáltalán mit lehet tenni ellene , vagy megelőzni a továbbiak kialakulását , mert én naponta kenegetem már az elejétől kezdve . Ja , és mennyire fontos szerintetek a melltartó hordása ? Kezdek úgy kinézni , mint egy tehén .

Köszi a válaszokat !
Kellemes hétvégét mindenkinek .

Kriszti .
Kriszti

Sziasztok Kolleginák!
Én is új csatlakozó vagyok, bár már 16 hetes. Csak most tudok veletek kommunikálni, eddig ugyanis minden szabad percemet pihenéssel, vagy hányással töltötem. Mostanra vagy hozzászoktam az állandó fáradtsághoz, vagy javult a helyzet. Örülök, hogy rátok találtam, mert olyan, mintha magamról olvasnék. Jó az is, hogy egymásnak adtok tanácsot. Nekem az önkéntes tanácsadókból, az ún. rutinos anyukákból már egy kicsit elegem van. Ti hogy vagytok ezzel? Szretnék felkerülni arra a bizonyos listára. Milyen adatok szükségesek hozzá?
Mindenkinek kellemes, hányás- és egyéb rosszullétmentes hétvégét kívánok!
Évi /Van már?/
Névtelen

Sziasztok Lányok!
Tegnap voltam először orvosnál. Sajnos nem tudom az utolsó menszim időpontját, a doki meg még körülbelül se tudta megmondani mennyi idős lehet a baba.. úgyhogy jövő héten megyek hüvelyi ultrahangra. Szerintem olyan 7 hetes, de mivel nagyon hátrahajló a méhem, a doki nem tudott semmi értelmeset kitapintani.
Állandóak a hányingereim még mindig, semmiféle trükk és szakirodalomból vett ötlet nem segít. Ha éppen nincs hányingerem, akkor borzasztóan éhes vagyok, de amint eszek, megint jön a hányinger...

Ancsi!
Ne keseredj el! Biztos, hogy túl korán mentél. amikor nekem a 4.héten csináltak uh-ot, ugyanezt mondták, ehhez képest van egy 1 éves egészséges gyönyörű kisfiam... a nem létező terhességből. Úgyhogy ne aggódj!!!!!

Egyébként képzeljétek, holnapután lesz egy éves a Dani. Annxira édes, imádom. Már meséltem neki a pocakban levő testvérkéről, de még nem fogja fel persze, csak néz rám nagy szemekkel.
KATADanianyu

Niki !

Egyszerű észrevenni a terhességet ! Vírulsz !!!!!!

Szia

Szilvy
Szilvy

Kriszti

Azok a csikok nagy valoszinuseggel stirak. En egyre inkabb ugy hiszem, hogy alkati kerdes kinek alakul ki es kinek nem. Megelozni ha kenegeted magadat rendszeresen szerintem tobbet nem tudsz tenni. Ha ennyire hirtelen no a melled akkor izmoknak jo szolgalatott tesz ha hordasz meltartot is. En legalabbis azt tennem.

Nevtelen Evi

Igen Evi es Eva nagyon sok formaban letezik itt, valami teljesen kulonbozi becenevet kene kitalalnod. Hat rutinos mamak itt is szoktunk ha felmerul egy egy kerdes tanacsokat osztogatni, vagyis nem is annyira tanacsokat osztogatunk , hanem sajat tapasztalatunkat meseljuk el adott ugyben.

Mindenkinek jo egeszseget es boldog Kismamasagot

Napocska
napocska (napocska)

Kedves Napocska!
Fére ne érts, a ti tanácsaitokat nagyon szívesen veszem. Két napja, amióta rátaláltam a babanetre le sem tudok róla szállni. Engem azok az önkéntes tanácsadók idegesítenek, akik elnéző , énaztánmindenttudok-kifejezéssel az arcukon, elnézően mosolyognak az általuk naivnak ítélt friss kismamákon. Az ilyenekkel szemben azt érzem, hogy nem vesznek komolyan.
Megpróbálom magam rendesen regisztráltatni, de lehet, hogy megint névtelenül maradok, mert valami miatt nem fogadja el a gép az azonosítómat. Talán most...
Köszönöm, hogy reagáltál a levelemre.
Üdv. mindenkinek: F.Évi (Évi)
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?