Sziasztok!
Visszatérve a tali témához, köszi a hozzáállásotokat. Most már nincs is bennem semmi tüske, egyrészt mert kibeszéltem magamból, másrészt pont a hozzászólások miatt. Többször tapasztaltam, hogy visszafojtott indulatok, ki nem beszélt témák akár fél - egy év múlva okoztak nagy robbanást a fórumon, sokszor más ügy mögé bújva, ezzel nagy kárt okozva.
Pann, Igen egyszerű megoldást találtak erre más (értsd általam ismert, olvasott / írt) fórumon: fel sem merült ez a probléma
(legalábbis ezekben a baba életkorokban). Egyrészt szinte soha (saját tapasztalatomban még egyszer sem) jön össze 10-12 embernél több egy talin. Az emberek egy részének vagy elfoglaltsága van, vagy a baba lesz beteg, vagy közbe jön valami. Mikor mi pl.a régi fórumon hónapokig szerveztünk egy nagy talit, hogy tényleg mindenki el tudjon jönni, akkor sem volt végül több ember, mint egy átlagos talin. Lehet, hogy rosszul látom, de itt is ezen a fórumon a szabadtéri talikon se voltunk 10-nél többen. Másrészt meg, akár mekkora lakásba voltunk, mindenki abban a szobában szeretett „nyomorogni” ahol a többiek vannak. De azért persze kényelmesebb egy nagyobb lakás ezt nem vitatom.
Mivel eddig még nem rendeztem talit, így nem szólhatok egy szót sem.
Azt gondoltam, hogy az idő teltével egyre kevesebbet kell fel a bébike, de enyém gyerek elfelejtette tanulmányozni Nanica táblázatát. Az eddigi 2-3-szori kelés még kibírható volt, de mostanában össze-vissza kell akár 5-6-szor is. Hol cici kell neki, hol meg elég a cumi, de nincs nagyon rendszer benne. Sajnos a Pann féle recept nálunk nem fog működni, a gyerekek együtt alszanak, így sírásig nem juthatunk el Öcsi babával. Márpedig az nagyon kiborítja ha éhes.
Újdonság még az éjszakai cumi-vadászat, imádom amikor hajnali órákban a kiságyból kihajigált cumit kell a félsötétben megkeresnem. Ideje újabb fejvédőt felszerelni, ha ez így folytatódik.
Voltunk a szopis napon is. Nekem tetszett, főleg a náthára, ekcémára kaptam jó tippeket. A homeopátiás stand is jó volt, bár én mérsékelt fogyasztó vagyok. De volt babamasszázs „tanfolyam” is, belgyógyász, bőrgyógyász. A legfontosabb, hogy 20%-os kupont kaptunk cipővásárra, plusz vettünk is 5800 Ft.-ért tiszta bőr öszi cipőt játszóterezni. Ez nagyon jó ár, az ünneplő cipője 13 ezer Ft-os. Bálint játszott egy csomót, nyomdázott, kivonult a gekko játszóház is, festettek a kezére napocskát, ennek nagyon örült. Begyűjtöttünk egy csomó repi anyagot, így lett:
-4 db fényképalbum (jó lesz karácsonyra rokonoknak fényképekkel)
-3 db viszketős teknős kifestő (sztori: teknős ekcémás lesz és hogyan kezelik ki
)
-4 csomag színes ceruza (ez sohasem árt)
-4-5 db 3 kerekű autó, illetve 1 kerekű motor (nagyapival szerezték
)
-egy jóvágású plüss mókust kapott egy védőnőtől Bálint, kár hogy azt a megörökölt kb. 50 darab plüssel egyik sem játszik
-anyatejes totón nyertünk fürdőszivacsot és sampont (most a legújabb fürdőkádba csalogató a csillagocska szivacs)
-pár darab repi fürdető, arctej fogkrém, fogkefe, hipp előke, intimbetét, csecsemőápolás videókazetta stb.
-pár lufi még útközben hazafele kidurrantak
Szóval nagyon-nagyon „hasznos” és nélkülözhetetlen dolgok. Tisztára mint a nyugdíjasok, amikor minden marhaságnak örülnek.
A Pető Intézetben a korai fejlesztést is megjártuk múlt héten. Nem olyan vészes, kicsit feszes főleg térdben, könyökben, csuklóját kicsit befele fordítja és a hüvelykujját is, azért nem tudja normálisan kinyomni magát és így nem jeleskedik a forgásban. Hetente egyszer megyünk tornázni, 1 óra és az ottani feladatsort kell itthon gyakorolni. Most is van egy tizes lista, de elég lusták vagyunk. Bálintnál azért napi kétszer mindig végigcsináltuk az Ö tornáját.
Szeretnék feltenni képeket a Mátrai kirándulásunkról is, de nem tudok olyan kicsi képeket csinálni. Hogyan tudtok egy sorba több kicsi képet is felrakni?
Lorca,
Jó utat! Remélem nagyjából rendet csinálni utazás előtt, nem semmi időzítés volt. Miért jobb a fali csövek, mint a padló fűtés?
Ágiboldi,
Pont a tv2-n volt riport horkolásos ottalvós vizsgálatról felnőtteknek. Elég horrornak tűnt. Remélem a gyereknek ez jobb. Alvásvizsgálatról én is gondolkodtam Bálintnál 7-8 hónaposan, nem a horkolás, hanem az állandó felkelés-felijjedés miatt, de végül nem jutottunk el.
Lányok,
Minden betegeskedőnek jobbulást! Hiába itt az ősz kezdődik a náthás korszak. Én mindig ott rontom el, hogy azt hiszem 5-6 nap alatt rendbe jönnek a babák. De náluk inkább jó 10 nap a normális, addig érdemes folytatni a kúrát, orcsepp, orszívás vagy nátha elleni szirup stb., mert könnyen újra fertőződnek, vagy alapja lehet egy komolyabb betegségnek.
Mennyi fogas baba lett. Legalább már látjátok élőben is a fő mumust. Lehetne album az egyfogas babákról is. Mármint a fogaikról, illetve baba és fog, szóval értitek.
Május,
Nekünk is Vaude hátihordozónk van, profi hegymászó hátihordozó, nagyon szeretjük. Mi csak akkor tettük bele, 10 hónaposan mikor már magától felült. Addig kenguruztunk. Kaptatok hozzá nap és esővédőt is?
Mi csak barlangban voltunk Botonddal, de nem szerette. Bár nem sírt, de megkönnyebbülten vigyorgott amikor kiértünk a fényre.
Nanica,
Masszázs irigy-irigy. Pont erre gondoltam apának szülinapi ajándékként. Megkérdezhetem az árát, akár pü.-ben.
Timo,
Legalább biztosan bio volt.
Ria,
Akkor most megnyugodhatsz ugye?
Üdv:
Mónika