"Indítónévtelen" sorstárs
!
Mielõtt gyerekem lett volna, én is úgy voltam, mint te. Felkelés után azonnal (!) éhgyomorra kávét kellett innom, közben csendben (!) ücsörögni, csak úgy tudtam WC-re menni.
Ja, és muszáj volt még hozzá a cigaretta. Így mindig megbízhatóan mûködött, másképp sehogyan sem.
Otthon jó is volt, csak az olyan helyzetek, mint a vendégség, tábor stb. viseltek meg, ahol nem lehetett reggel pihizni, vagy nem volt kávé, stb. Volt, hogy egy hétig(!) nem voltam WC-n. Ebbõl láthatod, nagyon hasonló volt a helyzetem a tiédhez! És ez így ment több, mint 10 évig!
A megoldásom röviden: a rituálé teljes kiiktatása. Nem is szabad kíséretet tenni rá.
Hosszan (csak az olvassa el, akit különösen érdekel
):
Terhesség alatt a cigimegvonás tett be elõször, szülés után meg a kávé és az ücsörgés megvonása. (Cigire nem szoktam vissza!) Elõször cigi helyett banánt kezdtem enni, kávéval engem mindig megajtott korábban (hiába mondják, hogy fog), most is lasssan-lassan beindított valamit. A normál mûködéshez elõször Duphalacot is iszogattam üdítõvel. Elõször csak ezzel a (gyenge) hashajtóval ment a dolog, nagyon lassan sikerült anélkül is. De akkor még ücsöröghettem.
Szülés után viszont nem mertem kávét (se) inni, meg banánt se enni, mert hasfájós volt a gyerek, és rámijsztettek, hogy ettõl rosszabb lesz. Tehát se idõm nem volt reggel ücsörögni, se olyasmi enni-innivaló nem volt többé, ami segített a produkcióban.
Egyszerûen nem tehettem mást, mint hogy teljesen elhagytam a rituálét, és rábíztam magam a Természetre. Az egyetlen dolog, amit igyekeztem betartani, miután a szülésnél még az aranyerem is kijött, hogy csak rostos leveket ittam, de azt nagyon sokat, és nem ettem csokit, hanem (ha nagyon kívántam), helyette KinderPingui-t meg Túrórudit ettem. Kb. egy hónap alatt rendezõdött a dolog rituálé nélkül!
Ma már nem a reggeli pihi után megyek wc-re, hanem csak úgy, amikor rámjön. Elõfordul, hogy ez csak másnap van, de két nap kihagyás igen ritka, és nincs gondom. El sem hiszem, ha ezt mondjuk 5 évvel ezelõtt mondják. Az aranyeremmel semmi panasz.
Én is nagyon kétségbe voltam esve, sok mindennel próbálkoztam, de ez volt az egytlen, ami "hatott".
Bocs a hosszúságért, csak szerettem volna, hogy lásd, milyen hasonló cipõben jártam. Szóval NO rituálé, de nem lehet azonali sikerre számítani. Hosszútávú program, mint a fogyókúra!