Sziasztok.
Reggel kicsit felment a vérnyomim, azok a drágák a MÁK-nál meg a szolgáltatóknál...ÁÁÁÁÁÁÁ.
Íme a sztori, bekopizva, mert nincs még egyszer kedvem leírni:
Május 24-én kelt apukám nevére a támogatás megszűntető határozat (visszamenőleg ugye febr. 12.-re - persze az más tészta, hogy papír nélkül semmit nem lehet intézni, és az meg csak febr. végén volt) és a Dégáz a múlt hét végén küldte ki az elszámolást, hogy fizessünk vissza egy ezrest...ez még hagyján, de a Szetávhoz már cirka két hónapja járkálunk ugye, ők még semmit se intéztek ezzel kapcsolatban, és kiszámoltam, hogy oda 30 rugót kell majd visszaperkálni kb. azért, mert a MÁK rendszere nem jól működött akkoriban...köszi. Ja, és a poén az, hogy a MÁK-os nő azt monda, hogy én intézkedjek a Szetáv fele...hát hülye vagyok én, hogy a magam pénzének legyek az ellensége??? Mondtam anyukámnak, hogyha addig nem jut eszükbe, akkor a jövő év elejéig összerakjuk a pénzt, aztán szólunk, hogy akkor mi van...hát nehogy már!
Egyébként jól vagyok ám.
Képzeljétek, Peti mostanság imád bukfencezni, de csak a játszószőnyegén, nem baj, hogy csúszik rajta a buksija. Mondom neki, hogy bukfenc, lemegy abba a bizonyos jógapozícióba, és várja, hogy fordítsam át.
Újabban imád a pohárkájából inni, de csak nagyon kevés vizet öntök bele, mert egyelőre több megy a gyerekre, mint bele.
Ja, és tegnap az apjával jót nevettünk rajta, mert a poharat letette a játszószőnyegére, én öntöttem bele vizet, Peti meg leült a pohár elé, lehajolt és a szájával vette fel a poharat, és úgy öntötte magába a lötyit.
Preni, Peti is tudott katonázni még fog nélkül is, de rendesen enni még nem tud, ahhoz a mostani fogsora még kevés. A katonázás egyébként úgy működik, hogy kicsi (vagy inkább mini) darabok, és tömi és nyeli. Valahogy még nem jött rá, hogy a nagyobb falatokat meg is lehet rágni.
Mondjuk ahogy írtam, szombaton bevágott egy karéj vajas kenyeret, tegnap meg anyukámmal pörölt a sajttal töltött pulykamellért, amit szintén apró darabokra szedtünk, és nyelte ezerrel.
Cérnás sztori...gyanítom, lesni fogunk még szándékosan gyerekvégterméket.
Figyi, miért aggódsz, Peti szögedi, így öööö-zik, északon úgyis inkább eeee-znek, nem?
Bénianyu, hát érdekes, nálunk meg Peti csak a szerelést látja, mondjuk őt inkább az érdekli. Mondjuk a tálból a krumplit, almát, barackot imádja kipakolni.
Gyógyulni próbálkozok, alakul. Mondjuk rá, a fiamnál is, de holnap kiderül.
Nekünk sosem volt lábzsákos járgányunk, de Petinél nem is kellett. Ugye télen már a sportkocsival jártunk, adtam rá egy jó vastag pamutos overállt, ami bőven ráért a lábára, és mindig meleg volt a lába. Mondjuk Peti nem szereti a bezártságérzetet, neki még az esővédő se szimpatikus.
Wkata, én éjjel sosem szívom Peti orrát! Nagyon érdekes, mert este nem dugul el az orra...én nem tudom, hogy csinálja. Mondjuk lefekvés előtt még kiszívom neki, cseppentek Nasivint, és legközelebb csak a reggelije után van orrszívás.
Mári, már én sem tudom, hogy mire írtál vagy nem írtál.
Most nincs időm visszaolvasni, ha lesz, vagy ha eszembe jut, megírom.
Kórház: hát elvileg szabad dokiválasztás most is van, csak kérdés az, hogy ehhez a szabad intézményválasztás is hozzátartozik-e. De ha utóbbi még sincs, akkor is szülhet ott, ahol eddig, ha tudják fogadni úgy, hogy az nem megy a többi beteg kárára. Mondjuk mire én ketteskét szülöm, addigra nálunk már csak egy szülészeti intézmény lesz... Ja, és nálunk - nem tudom, hogy gondolták anno -, a mizéria kezdetekor csak az állandó lakcímet fogadták el.
Meteor, nálatok milyen a padlóburkolat? Csak azért kérdezem, mert vagy simán zokniban (abból is van csúszásgátlós, ha pl. parkettátok van) vagy szandiban álljon. Szerintem. Mert azért a kocsicipő merev egy kicsit, legalábbis, amiket én láttam.
Viera, értem én, csak nem biztos, hogy jó, hogy már most neveled. Én úgy gondolom, hogy a mostani elsősök nagyon is izgágák, tehát nem a te fiad lenne a csoportjában az egyetlen, és szerintem a suliban is megtanulná, hogy mi merre hány méter. És még plusz pénzbe se kerülne.
Kaja: Szegeden is egy cég főz mindenkire, de szerintem nálatok sem ugyanazt eszi az óvis és a középiskolás, mert tudomásaim szerint külön szabályozva van az étrend. És érdekes módon itt így is ki tudják elégíteni a szülők kívánságát, ha valamit nem ehet a gyerek.
Oriandy, ha jól látom, akkor a nov. 17. eddig a legjobb. Többiek?
Hm, érdekes ez az oxigénhiány...mondjuk Peti vize alapból magzatszurkos volt, meg altatásos csasziban született, és mégis 9/10-es Apgarja volt.
Gab, ma jött meg a DM-es levelem, hogy átvehetem a szülinapos pólót.
Három szelet kenyér, hinnye! Hát Peti még így nem eszik mennyiséget, csak úgy, hogy apróra katonázzuk.
Na megyek, lassan hazaér anyukám, és megyünk ügyintézni.