Új privát üzeneted érkezett!

Zizi1, ezt Te készítetted? Szuper jó!
Emese

KépKép
emese1974

Szia Emese,
köszönöm, igen, én terveztem, és én is szereltem össze.
Csak bátorítani tudok mindenkit, nem olyan nagy dolog ez. (Bár hozzá kell tenni, hogy volt ennek egy egyszerűbb, polcos elődje...)
Ráadásul ilyen szekrényeket 60-70 ezerért láttam bltokban. Így a töredéke.
Eddig 3 gyerekágy szolgált ki minket, azokat is mindjárt megmutatom.
zita
1zizi

Íme az előd. Ez az, amit tényleg bárki fél óra alatt össze tud dobni.
zita
Kép
1zizi

Sorry,

meg tudná vki mondani, hogy lehet ilyen vonalzót használni?

Letöltenem már sikerült, de beszúrni ide nem megy. :oops:
Köszi
Évi
évi j

a fenti legördülő menüben válaszd ki a profilt- az aláíráshoz másold be az url es kódot.

amúgy évi, az anyukák az anyukás topikban vannak. nem akarsz átjönni? a szülészetisbe meg csak be-be kukkantunk.
kerekpocak

Sziasztok!

Szeretnék elmenni a szülésfelkészítőre, tudna nekem ebben vki segíteni, esetleg egy telefonszámot adni, ahol be lehet jelentkezni, vagy megkérdezni mikor kezdődik újra a tanfolyam és hogy mikor van?
Mert a János honlapján nem találtam erről semmi infót.

Nagyon köszönöm!
Puszi Mindenkinek!
janka
janka1

nem kell bejelentkezni, csak oda kell menni. minden kedden 5kor. apukák is mehetnek. amúgy fent van a honlapon.

www.golyahaz.hu
kerekpocak

szülésfelkészítő címszó alatt.

http://www.golyahaz.hu/szulesfelkeszito ... 026fdab52d
kerekpocak

Nagyon szépen köszönöm Kerekpocak!!!
janka1

Zita! Tényleg nagyon ügyes vagy. Valóban 70 eFt körüli az ára ... mi megvettünk egyet, habár mi azt majd gyerekszoba bútornak szánjuk később. Én is próbáltam magam csinálni ezt-azt, pl. rácsvédő. Elkészült az egyik fele, majd Hanna megszületett, úgyhogy még előttem a feladat, hogy befejezzem. Jó érzés az embernek magának elkészíteni valamit a kicsinek.
Emese

KépKép
emese1974

sziasztok kismamak, anyukak :D

hogy vagytok? remelem jol..es mindenki keszül lelkileg es testileg is az anyasagra.kepzeljetek az oktoberi topicban mar 4 kisbabank született, egyik szebb, mint a masik :D de nem nagyon akartak megvarni a 40 hetet :shock:
nalunk elvileg minden ok, talan csak annyi, hogy erzekenyebb vagyok, mint valaha, barmi törtenik sirok, mindenen elbögöm magamat :? biztosan a hormonok..

nos, voltam vedönönel, megbeszeltük a szoptatas es fejes titkait, merlegeltünk, nos, 3 kg-val kevesebbet mutatott a merleg, mint a dokinal :shock: :wink: bemutatott a gyermekgyogyasznak is, meghallgattuk Vanus szivhangjat, mar ugy imadom..bar meg nem esett le a tantusz, hogy hamarosan anyuka leszek, de mar nagyon kötödöm a pocakomban lako minimanohoz :D ma delutan jön a vedönö hozzank, meg atbeszeljük a szüles modjait, a korhazi csomagot es megnezi Vanoka birodalmat :wink:

ma reggel mennem kellett volna CTGre es vervetelre, de lerobbantunk es felhivtam az asszisztenst es megbeszeltük, hogy holnap reggel elintezünk mindent.. :cry: nem szeretem, ha nem tudok elmenni valahova, ahol varnak, de ez sajnos igy alakult..

Kép
Kép
Kép

most megyek mosni..allandoan mosok :wink:

jelezzetek, hogy vagytok!!

pusszancs
Vendég

Evu: Jól bevásároltatok! Jöhet a tél, lesz Vanokának szép rózsaszin ruhája. Olyan nosztalgikus hangulatba kerültem, olyan jó volt várni Benit és rakosgatni a dolgait. Volt úgy hogy naponta többször elővettem a kis rucikat és odamértem a hasamhoz vagy csak leültem és néztem az üres kisággyat és elképzeltem milyen lesz ha lesz benne baba... Annyira jó volt már a várakozás is!! Mi volt a CTG-n? Képzeld el én még most is sokszor annyira érzékeny vagyok, nem tudom mikor múlik el. Talán ha már nem szoptatok. Szóval eltart egy darabig, szokj hozzá. :lol:

Zita: nagyon ügyes vagy, tök jó ez a pelenkázó. Gratulálok a pocaklakódhoz. Kisfiú vagy kislány? Vagy nem tudjátok?

Kép
viky30

Evu, nagyon szépek a ruhácskák:)
Úr isten, már Te is mennyire a végén vagy. Jézusom, hogy elment az idő.
Nagyon izgultok mi? Olyan jó lesz.

Kép
niki30

[quote="evu"]
írta:
evunos, 3 kg-val kevesebbet mutatott a merleg, mint a dokinal :shock: :wink:

Evu, ezt a kilós dolgot Varga dr-nál én is u.így megnyertem ! :lol:

szépen alakultok ! vigyázz magadra !

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok lányok!

35. hetes vagyok és tegnap ultrahangon egy kicsit megijesztettek: a gyerkőc már most 50 cm és 3 kg! A szülés időpontját előbbre is hozták több, mint 1 héttel.
Nálatok hogy ment? Mennyit nőhet még 4-5 hét alatt?

Köszi előre is a válaszokat!

Szisz
szisz77

Sziasztok!

Szisz, nekem a 36. héten 3600 gr-ot mondtak a nagyobbikkal, a 39. héten 4320 gr-al, 56 cm-el született... Ilyenkor hetente kb. 20-25 dekát szednek fel.

KépKép
KépKép
nyuszi04

Viki :D igen, en is imadok pakolaszni, rendezkedni, szagolgatni a mini rucikat :D

Niki..35 het..eleg felelmetes, hogy mennyire szalad az idö :shock: en nagyon izgulok...nagyon varjuk mar Vandat, de tele vagyok felelemmel...mint mindig :wink: de nagyon bizom magunkban, olyan jo lesz majd babazni :D

Marcsi :D ezt örömmel hallom :D köszi a bokot, növesztem Vanot szorgalmasan es sokat pihizek.. :D

ma reggel vervetelem volt(toxemias), levettek a streptot(jövö 7en lesz eredmeny) es kaptam idöpontot CTGre jövö szerda reggelre.

ejjel megint hanytam a refluxtol :cry: :shock:
de ezt mar fel labon is kibirom :D

pusszancs mindenkinek, es remelem mindenki jol van!!!
Vendég

Húúú Nyuszi, te aztán nagyon a finisben vagy! Drukkolunk ezerrel!

Teri

KépKépKép
pruci

Szisz! Ne kezdjél el félni, h mekkora lesz majd! Van még 4-5 heted és ezalatt elméletileg kb 1 kilót fog hízni. Nekem 57 cm és 4200g lett a végén, a 40. héten jósolták az uh-n, h közelebb a 4hez m a 3,5hez. Az uh csak egy közelítő adatot ad meg, nem pontos!

Teri

KépKépKép
pruci

[quote="pruci"]H írta:pruciúúú Nyuszi, te aztán nagyon a finisben vagy! Drukkolunk ezerrel!

Köszi :oops: :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

[quote="szisz77"]S írta:szisz77ziasztok lányok!

35. hetes vagyok és tegnap ultrahangon egy kicsit megijesztettek: a gyerkőc már most 50 cm és 3 kg!

Sziszi, véleményem szerint ezeket az UH-s becsléseket helyiértéken kell kezelni. a mért adatok alapján {fejkörméret, combcsont stb} alapján saccolnak egy súlyt és egy hosszt, ebből továbbecsülik a várható születési paramétereket. ami vagy bejön, vagy nem.

nekem Laurát jóval 4 kg fölöttire tették az UH-s eredmények alapján, és 3550-nel, szal teljesen átlagos méretekkel született.

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!
lehet, hogy ezt a kérdést nem itt kellene föltennem, de hátha Benneteket is érdekel, és valaki esetleg válaszképes...
Tehát babakötvény... odáig tudom, hogy csak születés után lehet megkötni, ez elég evidens. De én választok bankot? Milyen papírok kellenek hozzá, hogyan kerül rá az állami támogatás - mármint az én befizetéseim után járó 10%, illetve a kezdő 40E Ft? És nem utolsó sorban: érdemes szerintetek vacakolni vele, vagy inkább kössek neki egy Fundamentát, ha már mindenáron gyűjteni akarok - és hagyjam veszni az állami juttatást, 18 éves korára úgyis jó, ha egy pizzát ehet belőle a szülinapján?
Köszi mindenkinek! (Ha kiderítek valamit más forrásokból, akkor majd megírom ide is.)
zizi
1zizi

Nyuszi: Drukkolok, már nagyon a végén vagy! Vagy már benn is a kórházban??? Irj ha még egyben vagytok!!!!

Zita: A babakötvénynek én már utánaolvastam, bár még nem intéztük el. Én mindkettőt fogok a fiamnak kötni, kötvényt és lakástakarékot is. Szerintem igy tudok némi alapot adni egy lakáshoz 20 éves korára.
A szülés után kb. másfél hónappal kapsz egy levelet hogy elkülönítette az állam a 40e ft-ot. Ez automatikus, nem kell kérelmezni. Gondolom a születési anyakönyvi kivonat alapján teszik ezt meg. Amúgy ha te fizetsz be akkor évente max 6000 Ft az állami támogatás. Hát tényleg egy pizzára futja belőle, viszont a befizetések után van hozam is, ami jelentős lehet. A bankot te választod meg, de ehhez előbb kell adókártya a babának, amit a megküldött adószám alapján lehet az APEH-ben kérni.
Bővebb info: http://www.babakotveny.info/

Kép
viky30

Sziasztok!

Régen jártam erre, de mindenképpen szeretném tudatni a nagy hírt miszerint: Mogyoró Luca Sára 2007. szeptember 21-én 8:52 perckor, 2750 g-mal és 53 cm-el a világra jött!

Edis

Kép
ediske

Kép

Edis

Kép
ediske

Kép

Edis

Kép
ediske

Sziasztok!

Ediske, szívből gratulálok a pici lányodhoz, így ismeretlenül is, gyönyörű!

Igen, Viki, még egyben jelentkezem :wink: Kedden kell mennem a kórházba, ha addig nem indul el a dolog magától, hát, tele a gatyám rendesen, pedig ugye nem első gyerek 8)

KépKép
KépKép
nyuszi04

Sziasztok!

Még nem nagyon írtam ide, de sokat olvastalak már Titeket! Tudom, hogy korábban itt is indulatokat korbácsolt fel a gátmetszés kérdése.

Most vagyok a 34. hétben. Őrülten elkezdett foglalkoztatni a gátvédelem téma (miután a barátnőm második szülésénél - köszönhetően egy kényszerű kórházváltásnak - gávédelemmel szült, és összehasonlíthatatlanul jobban érezte magát szülés után, és felhívta a figyelmemet arra, hogy ez mennyire fontos).

A magyar Internetes oldalak elég hiányosak, szubjektívek, és túl hevesek (pro és kontra egyaránt). Ezért aztán elkezdtem angol nyelvű oldalakat bújni. Ezeken már rég túlhaladtak a mellette/ellene kérdésen, és azon vannak, hogy amikor lehet, el kell kerülni. Van persze, és sokszor, amikor nem lehet. A hangsúly a megelőzésen van.

A megelőzés kérdésében viszont van ilyen és olyan vélemény is. Mindenesetre a főbb oldalak a terhes gátmasszázs mellett érvelnek. Én ezek hiszek, de mindenkinek magának kell elhinnie, hogy neki mi a legjobb.

Azoknak, akik nem tudnak angolul, és a technikát szeretnék elsajátítani (az otthoni, felkészítő gátmasszázs technikáját), lefordítottam egy olyan cikket, ami képpel illusztrálja a dolgok menetét.

A terhes gátmasszázs

Remélem tudtam Nektek is segíteni!

Üdv,

Petra
nipe

Draga Ediske!

öszinten gratulalok a kislanyodhoz, jo egeszseget, sok tejcsit es sok boldogsagot kivanok!!!! annyira szep kicsi tünder!!!Vigyazzatok egymasra!!

Evu
Vendég

Ediske!
Nagyon szép a kis babád! Gratulálunk hozzá!!!
Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok!

Először is mindenkinek boldog babavárást kívánok!

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nekem nagyon bevállt dolgot és ez a SZOPIPÁRNA!
Az előző terhességem vége felé nagyon megkönnyítette az alvást és most a másodiknál már használom és sokkal kényelmesebb az alvás.
Később amikor a baba már megszületett nagyon hasznos!!!!Nekem például fájt a hátam minden szoptatásnál és a babkó sem nagyon jól kapta be a cicit ezért mint utólag kiderült a rossz tartás volt okolható.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom leveszi a terhet a hátról és különböző pózokban is kényelmes a mamának és a babának is ami jó szoptatáshoz és sok tejcsihez vezet!!!
Laughing

Akit érdekel esetleg szívesen küldök neki részletes leírást és képet hogy milyen huzattal válszthatók. ( a huzat levehető, mosható)
Nekem van egy Baba Boltom a XV. kerületben a Rákos út 7. szám mellett ott megvehető de postázni is tudom. Az akciós ára 4990.- !!!

A boltban van még használt és Új babaruha, használt de szép állapotú babakocsik, hordozók, stb...Érdemes benézni!
Email: pepike@citromail.hu

Jó pocakosodást Petra

pepike

Kép

Kép
pepike

Köszönöm szépen lányok!!!! Tényleg olyan, mint egy kis tündér a szőke kis hajával. Teszek még fel képet. :) Kép

Edis

Kép
ediske

Ediske: Szívből gratulálok kislányotokhoz! Sok egészséget, boldogságot és tejecskét kívánok!!!

Kép

Kép
viky30

Nyuszi: Drukkolok kedden! Nekem is kedden indított a doki de én már a 42. hétben voltam. Nálad miért kell elindítani? Üdv a dokinak! Jó kezekben leszetek!!!! Hajrá, hajrá!

Kép
viky30

Viki, írtam privit :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi04

Köszi Petra,

jófej vagy! :wink:
Évi

Kép
Kép
évi j

Ediske! Gratulálok Luca Sárához és sok boldogságot kívánok! Hihetetlen, hogy kis szöszke hajjal született! Én még nem is láttam babát ilyen kis szőke fejjel világra jönni!

Kívánunk sok tejet és sok örömet a lányotokban!

Emese és Hanna baba

KépKép
emese1974

Ediske: Ismeretlenül ugyan, de szívből gratulálok kislányotokhoz, aki tényleg egy kis tündér! :)
Nagyon jó egészséget és sok-sok boldogságot kívánok mindkettőtöknek!

Kép
bvica

Nyuszi, en is nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!

Bogi, Agi?hol es hogy vagytok???
Vendég

Kép
:D :D :D
Vendég

Köszönöm ismét, nagyon kedvesek vagytok! Én sejtettem, hogy szőke lesz, mert mind a ketten nagyon szöszik voltunk kiskorunkban és még most is (igaz már sötétszőke).
A kórteremben ahol feküdtem 6-an voltunk és abból csak a Luca volt szőke. :)

Edis

Kép
ediske

Ediske: Gyönyörű a kislányotok!!!! Nagyon szép szőke kis babuci!!!!
Ezt kihagytam a grtauláció mellől. :oops:

Evu: Mardt még hely a szekrényben? :lol: Lassan több rucija lesz Vandának mint neked. Jól vagy?? Kórházi csomag már készen van?

Kép
viky30

Gyönyörű ez a kis Luca, Sára!
Éljenek a szöszkék:)

Gratulálok Nektek! Sok boldogságot!

Kép
niki30

Ediske, nagyon gratulálok a szőke tündérkéhez ! nagyon-nagyon szép és formás !

figyi , átadták már az új szülőszobákat?
már nem mintha nekem aktuális lenne, de állati kíváncsi vagyok. vagy te még a régiben szültél?

Marcsi

KépKép
alon

Andi, mi újság? Mi van veletek????
Jelentkezz, h. tudjuk!!!!

Vagy épp ma mentetek be a kórházba? Basszuskulacs..... :roll: De izgiiii!!!!!!

Kép
niki30

Halihó!

Evu, nem semmi rucikák! Az a barna szoknya?? Nagyon dögös lesz Vanda :wink:

Megjöttem az nagy kórházból, nem kell befeküdnöm :wink: Azt mondták, nem olyan nagy ez a gyerek én nem is fekszik annyira rosszul, várjunk jövő hétig, addig is kétnaponta NST.

KépKép
KépKép
nyuszi04

Nyuszi: Azta!!! Mégsem kell császározni és várjátok hogy beinduljon magától a szülés??? Drukkolok nagyon!!!!!!! A kétnaponta NST ismerős, én két hétig jártam és ugyan fárasztó de nagyon-nagyon megnyugtató és egyben megható volt hallani ahogy Beni pici szivecskéje dobog. Lehet hogy már írtad akkor bocs, de miért született Csenge császárral?

Kép
viky30

Evu: Hát, én itt vagyok!
Szerencsére jól is vagyok, bár már fáradtabb és ingerültebb vagyok mint szoktam lenni!
Ha jól értem ma voltál CTG-n?! Képzeld én is, ezek szerint épp elkerültük egymást... én fél 10-kor végeztem ma... ma vették le a hüvelyváladékot tenyészethez, jövőhéten lesz eredmény.
Legközelebb 10-én szerdán 9.30-kor megyek CTG-re! Gondolom te is akkortájt, hátha összefutunk majd!

Tök jó sok cucc, meg mindene van Vandácskának, én még nem állok ilyen jól. A héten talán befejezzük a lakást, nagytakarítás és a jövőhéten állok neki szobát és baba mindeneket rendezgetni, de persze bedobozolva már minden megvan!

A héten készítem össze a kórházi csomagot, meg járkálok hivatalos papírokat meg mindent intézni! (TGYÁS, házassági anyakönyvi kivonat ...) Hétfő óta nem dolgozom, furi egy szinten de jó is kiszállni már a pörgésből...

Már nagyon várom hogy Balázs fiacskámat a kezemben tarthassam, de azért őszintén be kell valljam tartok a szüléstől...

...nekem is azt mondta a doki, hogy kb 2 héttel nagyobb, mint a kora, jövőhéten megyek UH-ra legközelebb!
Tehát mostani ábra szerint okt 26 és nov 5 között bármikor születhet minimogyoró
:lol:

Ági, tényleg, hol vagy merre vagy? És hogy vagy? Minden okés veletek? Cukrod?

Kép
bogen

sziasztok kismamak! :D

CTG-n minden ok volt, az eredmeny a dokim szerint tökeletes, steptom negativ, vizelet ok, minden ok, 1 het mulva lesz ujabb CTG. :lol: Bogi, te hanykor erkeztel ma?lattam egy kismamit, aki nagyon hasonlitott rad, a parjaval volt..de nem voltam benne biztos..es az korabban is volt, ha te fel10kor lettel kesz :?
ma megprobalom befejezni Vano szobajat..de olyan lassan megy :D :wink: jo, hogy mar nem melozol!!hamar megszokod majd..ha nekem is sikerült :wink:

föznöm kellene..meg apa sütit szeretne nasinak.. :wink:

Agi????? jelentkezz :shock:

36 het!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

majd jövök meg, szep napot mindenkinek!!
Vendég

Evu: én ma 8-ra értem a CTG-re, mert nem volt időpontom, de onnan leküldtek laborba és kb 9-kor mentem be a CTG-re, de nem a párommal voltam - szóval akkor pont elkerülhettük egymást!
10-én 9.30-ra van időpontom, neked?

Én épp az új multifunkciós konyhai gépemet próbálgatom, most lett beüzemelve, mosogatógép, sütő, grill, tűzhely minden egyben és gyönyörű szép inox!
A mosógépem jövőhét elején érkezik, s utána "reszkethetnek" a babarucik :wink:

Ági
, ugye minden okés veletek? Adj élet jelet!

Kép
bogen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?