Kedves Tiko! Én emlékszem Rád!
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
(Én még csak olvasgattam, mikor Te írtál, és NAGYON örülök, hogy anyuka lettél!!!
)
Hasfájás: Bálint is hasfájós volt (most is érzékeny!), nem csak este, mindig. Evés közben beindult a pocija és sokszor egész napra kitartott neki. Ordítás, nulla alvás egész nap (viszont éjszaka mindig végig aludt, akkor neki nem fájt). A védőnőmnek pl. hajnali 1 és 3 közt volt hasfájós a fia. Fiúknál gyakoribb, de a szomszéd kislány is folyton ordított nálunk... Én remélem, hogy sima hasfájás az egész, és a szopit nem kell elvenni tőle. Ügyes legyél, ha kipróbálod, nehogy a szopi rovására menjen, közben meg nem is az a baj...
Amit én kipróbáltam és segíthet (szerintem babafüggő, és nem függ attól mit eszel): Infacol cseppek, minden evés előtt; Babynoss masszászkrém, pocakmasszírozás, pocak melegítés (cseresznyemag párnát vettem, azt tettem rá, és a cipelgetés a hasonfekvős-lógatós pózban). Sem Wish, sem az én gyerekem nem nőtte ki 3 hós korára, bőven elmúlt 4 hónapos, mire abbahagytuk az Infacolt. És egyél rendesen, allergéneket ne, meg nagyon puffasztó dolgokat se, próbáld ki, mitől rossz neki. Szoptatós tea is okozhat hasfájást a babának, v a gyümölcslevek, paradicsom, paprika (héja), stb. Hagyd abba pár napra, ha nincs változás, eheted/ihatod tovább.
Ennyi jut eszembe. Még egyszer nagyon gratulálok, sokat szorítottam Neked, és gyere máskor is, szívesen hallanék Rólatok (képet is tehetnél...).
Anikó! Jelentem a cékla bement (egy kis almával)! Már tudom, hogy azt nem szereti, amikor nagyon sűrű lesz a főzelék. Meg ez a cékla finomabb, édesebb volt.
A napi étkezés így néz ki: Reggel szopi, mikor ébredünk. Délelőtt szopi + gyümölcs, délben főzelék + szopi, délután, este szopi. Általában 5-6 szopi van, a gyümölcsöt van olyan, hogy elfelezem délelőtt és délután. Folyton kísérletezek, hogy hány kevesebbet a gyerek. Az adagot is visszavettem, mert soha nem hagyja abba az evést, akármennyit adok, csak tátog...
Így próbálok keveset adni gyakrabban, ez most az elmúlt 2 napban elég jó volt. Meg ami nem savas, az is jobb neki (sütőtök, répa).
Jelentem, a gyerek pár napja mászik, és egyenesen ül.
Végem. Ez már nem a tekergés a szobában akció, hanem a "húzás be az asztal alá és a rámoljuk le a dvd-t meg a sarokvédőt, kaparintsuk meg a tollat és hol van még vmi vezeték, amit megrághatok...". A jövő héten már lesz korlát a lépcsőnél, szerintem ez már az utólsó pillanat...
Pézsé! Akkor most nálatok is elkel a pézsé...
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Nálunk is, most én vagyok ramaty állapotban, torkom, fejem fáj, takonykórral... Nem tudom, Bálint megússza-e, a család többi tagján már átment a kór.
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)