Sziasztok! A hordozós nap kapcsán elgondolkodtam kicsit... Némileg megkönnyebbültem, hogy nem tudok résztvenni. Az ok egyszerű: utálok szerepelni és nem vagyok úttörő típus. Érdekes, hogy az ösztöneim, ha későn is, de megsúgták, hogy a babát hordozni kell (azóta nem izgulok, hogy nyugtalan lesz-e, mert tudom, hogy ha a közelemben van, elmúlik a bajocska), amennyit csak lehet, vagyis amennyit ő szeretne, és én bírom. De nem szeretem, ha csodabogárnak néznek, mert én a hordozásban, bár más példa volt előttem, semmi extrát nem látok, egyszerűen természetes. Zavar, hogy e mellett fel kell lépni, és kampányolni kell. Miért nem egyértelmű ez? Nem vagyok egy elveiért keményen kiálló típus, részben gyávaságból, részben azért, mert tudom, hogy meggyőzhető vagyok, mint most is ebben a témában, rengeteget olvastam, és közben folyamatosan változot a véleményem. Nem, még most sem gondolom, hogy a babkocsi az ördögtől való, néha jól jön az is. Évek óta vonzódom a bio ételekhez és életmódhoz, de mivel nehezen elérhető, ezért csak életem egy-egy részletében kapnak helyet. Tetszik a continuum elmélet, de kicsit túlmisztifikáltnak tartom, sok mindent úgy csinálunk az itt fórumozókkal együtt ösztönből, ahogy le van írva. Utolsó példa az "úttörő-elv"-hez: Itthon nem mertem volna megtenni, amit most pár napos ausztriai nyaralásunk során teljes természetességgel tettem meg: bababarát panzióban laktunk (megint csak semmi extra, az osztrákok szeretik a gyerekeket), babás fürdőben töltöttük a napot (nem volt 45 perc 3.600 Ft, nem kell úszósapka, bár van babamedence, de mivel abba a szülők is bemennek... mit jelent hát itthon a babaúszás??? Mi ott is azt csináltuk), görkoriztunk a futóbabakocsival a kiépített babkocsis-görkoris úton. Mondom, nem éreztem magam hülyén. Itthon viszont nemhogy futóbabakocsival nem merek kimenni az utcára (hova is??), de még a hordozás miatt rámszegeződő tekintetektől is kissé zavarban vagyok. Ezek szerint sokak számára különleges dolog, ha gyereke, családja van az embernek, kivételes bánásmódot igényel. Pedig csak a világ legtermészetesebb dolga
Nagyon kellemes, bámulásmentes sétát kívánok!!! Orsi