Sziasztok.
Peti úgy néz ki egyelőre elvan. Voltam vele du. a doktornéninél, főleg, hogy hajnalban belázasodott és ma az ebédjét is viszont láttuk. De nem piros a torka, csak a váladék csorog le a torkán. Van antibiotikum receptünk, ha lázas lesz megint, akkor kell kiváltanom.
Tegnap a védőnő rákérdezett nálunk az ablak témára, mondtam neki, hogy nem fogom szándékosan odaállítani a gyereket egy székre, hogy na fiam, ugorj.
Valahogy nem egészen értem...bezárni csak nem zárhatom, nem???
Ja, és mostantól áprilisig szednünk kell megint a Vigantolt, és ugyanígy majd a köv. évben is. Nálunk ez a protokoll.
És mivel a drágám délután kb. háromnegyed órát aludt, mostmár az éjszakai alvását "produkálja", hétkor már lefürdettem, fél nyolckor evett, és nyolc után 5 perccel már horpasztott is.
Ma eljutottam odáig, hogy kértem vérvételre időpontot, a doki le akarja csekkolni, hogy jó-e a fogigátló... És felírta a metforminomat is, jól meg is lepődtem, hogy már a PCO-ra is adható.
Oriandy, fejlett szókincse van a fiadnak! Peti még közel se tud ennyit.
12 fog??? Jesszus, Petinek csak a fele van meg...
Képzeld, Peti így nem alszik! Kicsinek imádta, de mióta "nagy", azóta nem szereti. A ringatást is csak ebéd után tűri el, mondjuk én makacs módon nem szoktam, de valaki mindig megsajnálja. Ill. nem tudom, hogy a mamáméknál mennyire kell cipelni a 12 kilóját...
Jó utat, és jó pihenést, ha még olvasol.
Bénianyu, én sem vezetnék Pesten! A férjem úgy cikázok, hogy én csak lesek. Pedig egy szegedi autósoktató szerint, aki itt tud vezetni, az Pesten is megállja a helyét...hát én ezzel vitatkoznék, mondjuk én itt sem vezetek sokat.
A színes ruhákat vagy gélben vagy jól feloldott mosóporban áztatom, ha szükség van rá, igen, jól értetted. Ha soká kerülnek sorra, akkor vizet cserélek.
Figyi, ahogy nézem, csak a kasvirág (legalábbis ez a fajtája) lehetett a ludas...az az igazság, hogy nem hiszem, hogy az a 0,08 g tejcukor, ami a chamomillában és a kasvirágban van összesen, lehetett a gond, hiszen az nagyon minimális, főleg, hogy a tápijában több van, és attól nincs baja. És a mostmár múlnak, és ezen a héten nem kapott...ebből is gondolom.
És igen, ugyanazzal mosok mindent.
Látod-látod, nem egyformák a gyerekek. Egyébként tény, hogy az átlag baba az esti szopit hagyja el utoljára, de én már sokaknál hallottam, hogy a reggeli maradt meg a legtovább...
Viera, látom, már Zoránnak is van vonalzója, juppé!
Az én fiam mai napi folyadékszükséglete: 4,5 dl tápszer (reggeli, ebéd mellé, vacsi után) és 3 dl víz. És neki már több, mint 1 litert kéne meginnia, de pl. ez a vízmennyiség nála soknak számít, és akármit is adok neki, abból sem kell neki több. Amíg van elég pisis pelusa, ne aggódj.
Ja, Peti azt hiszem hónap elején próbálkozott azzal, hogy egyedül igyon a cumisüvegéből, azóta megy neki egész jól, igaz, ehhez inkább fekszik, mint ül, de legalább egyedül iszik...
Látom, a képfeltevés is megoldódott. Akkor mostmár minden OK.
Marcy, ahogy írtam, nekem a tejjel az a bajom, hogy önmagában nem laktat. Vagyis sejtésem szerint hiába adnék Petinek reggel 2-2,5 dl tejet, attól éhes maradna, még ugyanennyi tápitól jóllakik.
Persze, ha a fiad már a tápit is ellenzi, végül is kipróbálható!
Kanállal evés: eszik, ha én etetem. Mostanság néha eljátszuk azt, hogy megfogja a kanalát és én is fogom, úgy kanalazunk. Mondjuk ez elég idétlen, mert ugye ő a jobb kezébe fogja meg, így nekem a ballal kell segíteni neki...és én jobbkezes vagyok. De önállóan még nem megy, max. annyit csinál, hogy ide-oda tologatja a tányérban a kanalát.
Na akkor Marci sincs sokkal lemaradva Petitől.
Reni, úgy látszik, mi Petianyuk így gondolkodunk. Pedig hányszor, de hányszor kitaláltam, hogy kiülünk a konyhába, mert ott viszonylag könnyű kivikszolni, de rájöttem, hogy én még ahhoz is túl türelmetlen vagyok. Hát végül is egyszer úgy sem lesz már jó, hogy én kanalazok, akkor jön a megszokás, mert ugye megszökni mégsem kéne.
Tápi, tej helyett 3 éves korig ajánlják, de ha a gyereknek nem kell, akkor ez van. Szvsz nem is a tej a lényeg, hanem maga a tejtermék a kálcium és társai miatt.
Gabella, én az utóbbi időben csak dobozos, UHT tejet ittam...persze apósomtól mindig hoztunk házi tejet (ő hozatja valakivel, mi meg tőle el), amíg apukám élt, ő itta. Mióta nincs, azóta madártej vagy tejbegríz készül belőle. Viszont a múlkor maradt úgy 1,5 dl, és megittam, hát ahhoz képest a bolti egy bakfitty. Jó, az is tej, de nem TEJ...remélem, érthető. És forralás után (vagyis csakis így!) bármelyik tej iható...mondjuk akik nem forralják és elkapnak valamit (ld. a kullancs-csípte kecske tejének esete), azok vessenek magukra.
Na megyek, szép estét mindenkinek.