Új privát üzeneted érkezett!

Mónika!
Azt mondják a 12. héttöl elmúlnak a rosszullétek, mert addigra marad abba a HCG termelödés, bár a barátnöm végig hányta a terhességét. Szóval itt sem biztos semmi! Én szerencsémre nem vagyok rosszul (1-2 napot kivéve), viszont az utobbi 2 hétben felszedtem 2 kg-tKép.

Lányok!
Ti sem tudjátok behúzni a hasatokat?

Orsi
Orsi

Bocs, nagyon butaságot kérdezek, de a folsavat mire adják?
mégegykata

Orsi!
Ne aggódj a pocakod miatt, nekem a 7-8. héten már szorosak voltak a nadrágjaim. Azóta ez a helyzet csak romlott Kép. De engem nem zavar, söt örülök, hogy ilyen látható jelei is vannak a babavárásnak. Az öltözködés persze nagyon macerás, föleg, hogy a munkahelyemen még rejtegetem a hasam.
A könyvemben egy kismama 4 hetente le van fényképezve, aszerint én leginkább a 16 hetes állapotnál tartok (nagyon közel a 20-hoz) hízásilag. Egyelöre arra fogom, hogy elötte nagyon vékony voltam és most a szervezetem raktároz. Lehet, hogy hülyeség, de engem ez megnyugtat.

Eszter
eszter

Még1kata!
A folsav a nyitott gerinc megelözésére szolgál. Ha a terhesség elején szedik, állítólag 100%-ban kiszürhetö ez a rendellenesség.

Eszter
eszter

Sziasztok!

Már majdnem egy hete nem voltam gépközelben, most igyekszem pótolni.

Üdv az újaknak!

Szilvi: valamit ki kéne találni, mert én már Szilvi névvel szerepelek a táblázatban is, meg kéne különböztetni magunkat valahogy!

Hányinger/hányás még nem múlik, bár talán egy kicsivel jobb. Lili még mindig szopizik, nem óhajt leszokni róla.

Holnap megyek UH-ra!!! Már úgy várom!!!

Védönö: Lilivel havontajártam, de terhesgondozásra nem, csak a magándokimhoz. Most még nem voltam védönönél, majd ... ráér.

Majd még írok, csak Lili ébredezik!

Szilvi
Szilvi

Sziasztok !

Nagyon régen írtam, egy kicsit el voltam havazva a munkhelyemen.
Kezd elmúlni a rosszullét, már a 14. héten tartok. Két hét múlva kell mennem Afp-re, meg a többi vizsgálatra.
A könyvekben olvasottak nem mindig egyeznek meg a valósággal. Tényleg, ha minden nap reggel délben este eszel májat, akkor léphet ez fel, de ha csak egyszer -egyszer, akkor az nem árt.
A terhesvédő vitaminok, pedig segítenek azokat a vitaminokat pótolni, amiket természetes úton nem tudsz enni.
Ez az én véleményem.
Remélem mindenki jól van !!

Pussz: Király Kati
Király Kati

Sziasztok Lányok!

Már régen voltam a babaneten, de örülök az új topicnak. Régen még a "már megint megjöttbe jártam". Remélem így megkésve is befogadtok.
A listába is szeretnék felkerülni, úgyhogy irom az adatokat.
22 éves vagyok, a 11. hónapban jött össze a baba, aki pénteken lesz 16 hetes. Zala megyében lakom. Nem tudom, kell-e még valami. Ha igen, igyekszem pótolni.
Ezért addig nem jelentkeztem, mert 6 hetesen kórházban voltam, utánna pedig otthon nyomtam az ágyat. Sajnos otthon nincs internet elérhetőségem.
Én a maternát szedem, de hogy is van pontosan ez az A vitamin? Tényleg nem szabad májat enni? Ritkán sem? Én nagyon szeretem a csirkemájat. De ha kell, akkor lemondok róla. lényeg a baba egészsége.
Bocs a hosszúságért!

Üdv.: Melinda
Melinda19

Sziasztok!
A vitaminokkal kapcsolatban a folsavról annyit, hogy ezt a nyitott gerinc megelőző hatást csak egyetlen orvos írta le, a Czeizel, itthon ezért nyomatják annyira a dokim szerint. Egyébként a narancsban nagyon sok van, aki nem akar műbogyókat beszedni, egyen sok narancsot, mandarint!
Kata
kata (kata)

Sziasztok!

Köszi a véleményeket a vitaminokról és a hasizomgyakorlatokról.
Mindenesetre a vérképembõl bizonyára kiderül majd, hogy mire van szükségem...Kép

Eszter!
Én úgy tudom, hogy a pocakméret egyénenként nagyon változó. Állitólag sovány kismamákon nagyon hamar és erõteljesen meglátszik a pocakosodás.
Én pl. átlagos testalkatú vagyok, és még csak alig látszik, hogy valaki lakik odabent! Kép

Orsi!
Én sem tudom behúzni a hasamat, pedig ha csak kövér lennék, akkor a hasbehúzás nem okozna gondot.

Mónika!

Örülök, hogy túlvagy a vizsgálatokon, rám még holnap várnak..
Nálam a rosszullétek már a 11.héten elmúltak, úgyhogy most "élem világomat"! Kép

Valaki le tudná nekem irni, hogy hanyadik héten mennyit szabad illetve kell hizni egy kismamának?
Én két hete mértem, de még nem hiztam egy kilót semKép Bár holnap lemérnek tanácsadáson.

Vigyázzatok magatokra!
helga (helga)

Helga!
Én a fiammal 9 kilót hiztam, ami a szülésnél le is ment. Most 23 hetesen még mindig 68 kiló vagyok. azt mondta az orvos, hogy vannak tartalékaim és most kezdek majd hizni, de 6-8 kilónál több ne legyen. Igyekez inkább gyümölcsöt és zöldséget enni és mozogj, sétál napi 15-20 percet.

Vica
tvica

Sziasztok!

Üdvözlöm a sok új kismamát! Az a kérésem lenne hozzátok, és Bejához is, hogy jövö hét hétfön újra írjátok már meg az adataitokat, mert most képtelen vagyok végigolvasni a két nap termését, hát még ha egy egész hetet kellesz.
Sajna nem minden nap jutok nethez, itt csak este tudok jönni, akkor meg az esti programok miatt csak késön érek a géphez. Ilyen késön meg már nincs eröm.

Beja!
Ha van egy kis idöd, hívj fel. Sajna az esök miatt nem igazán tudom elöre tervezni a napjainkat, de hátha össze tudunk hozni valamitKép

Táblázatot csak hétfön rakok, nem baj? Ha baj, szóljatok, és megeröltetem magamat Kép

Sziasztok
BGabi
Bánhidi

Sziasztok!
Szeretném ha megnyugtatnátok!Tegnap voltam UH-on.
Az utolsó mensim márc.12-én volt,de valószinűleg nem a 14. hanem a 21. napon fogant/jelek azt mutatták/,szóval én most kezdtem a 9. hetet a babóca a 6.-at.Akinek volt ugyanekkor UH-ja írja meg légyszi,hogy mekkora volt a baba!?Nekem 12mm,és végül is a fiammal ugyanígy voltam csak ő félidőben fogant ő 15mm volt,de azért egy kicsit idegesít,a doki rendben találta.Köszi!
Folsav:Van egy ismerősöm aki érzékeny volt a folsavra nem tudta szedni és nyitott gerinccel született a baba.
Tünde
Névtelen

Sziasztok!

Én úgy olvastam, hogy az elsõ 12 hétben a 9 hónap alatt felszedendõ kiló 10 %-a jelenik meg, ezt kb-re 2 kg-nak veszi a könyv.
Csak a 4-5 hónapban van nagyobb hízás, aztán pedig a terhesség vége felé.

Hallottam még egy érdekeset.
Mi a Mátra alján lakunk és ott az a "szokás", hogy ha a kismama már szülni akar, akkor felmennek a hegyre (pl. Kékesre) és hamarabb elindul a szülés.

DE!! ez a nyomásváltozás okozhat vetélést is korai idõszakban!!!

Úgyhogy szerintem óvakodjunk a magaslati levegõtõl!Kép

Tünde!
Én úgy emléxem, hogy tavaly 5 hetesen 14 mm volt a baba.

Lányok!
Ismertek olyan könyvet, amelyik részletesebben foglalkozik a koraterhességgel?

Ancsi
Ancsi

Helga!
A terhesség alatti súlygyarapodásról is sokmindent olvastam már. Az én könyvem szerint az elsö 3 hónapban havi 0,5 kg az ideális, de ez függ attól, hogy milyen a kismama testalkata, és igen gyakran nem is történik hízás, söt fogyhat is, akinek van miböl. Holnapra megnézem a további heteket is pontosan. Szerintük arra kell odafigyelni, hogy ne hízzunk az átlagos testsúlyunk 20%-ánál többet. Engem csak azért izgat egy kicsit, hogy már 2 kg-t híztam, mert eredetileg is +5kg-val kezdtem neki a terhességnek. Nem bánnám, ha most egy darabig maradna a súlyom, bár a háziorvosom szerint csak a tejtartalékot tölti fel a szervezet, és ez igen hamar és könnyen lemegy majd. Remélem igaza lesz! Azért igyekszem odafigyelni az étkezéseimre, és megfogadtam, hogy naponta mozgok (legalább sétálok).

Ancsi!
Könyvet nem tudok ajánlani a koraterhességröl, de még tavaly véletlenül találtam itt a neten egy oldalt, ahol hetekre bontva le van írva mi történik a babával és a mamával. Pont ma reggel kezdtem el keresni, ha meglesz megírom!

Lányok!
Már azt hittem, hogy vége a hajnali tévézéseknek, de ma hajnalban megint fél kettökor keltem, és csak 5-kor tudtam visszaaludni. Kiváncsi leszek hogy fogom birni a mai napot?
Tudtok ajánlani valamilyen kismamatorna videokazettát? Esetleg amin hasizomgyakorlatok is vannak, mert bár tudom, hogy csak azokat kell mellözni, amelyek haspréssel járnak, de melyik nem?
Remélem ti jól vagytok!

Orsi
Orsi

Sziasztok!

Lányok! Ti hogyan mostok fogat?!?! Eddig még soha más szituációban nem fordult elö, de ha a fogkefét a számba veszem, napszak-függetlenül azonnal a mosdókagylóba hányok. Kép Ha nem mosom meg a fogam, akkor megúszom némi émelygéssel, de hetekig nem mosni fogat mégsem szeretnék... Kép

Kata! Én úgy hallottam, hogy folsav elsösorban a brokkoliban és a spenótban van sok. Nagyon jó hír, ha a narancsban is, mert az sokkal jobban szeretem. Kép

BGabi! Szerintem ne eröltesd meg magad, bár hiányzik a táblázat, de azért szerintem kibírjuk nélküle néhány napig. A kismamakönyv direkt azt írta, hogy a kismamáknak mindent szabad csinálniuk, amihez kedvük van, amiben örömüket lelik, és nem okoz nekik megeröltetést. Viszont semmit sem szabad, amihez nincs kedvünk, vagy megeröltetönek érezzük. Kép Tudom már, miért hívják ezt áldott állapotnak... Kép))

Márti
Márti

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Szia Melinda, üdv. körünkben! Kép Megkérdezhetem, hogy miért kellett kórházban feküdnöd 6 hetesen? Remélem, most jól vagy! Kép

Szia Ancsi! A nõvéremtõl most kaptam kölcsön egy könyvet Gyermek születik címmel, abban a koraterhesség szerintem nagyon jól le van írva, hétrõl hétre fantasztikus fotókkal és leírásokkal van teletûzdelve a könyv. Fõleg az embrió fejlõdésével foglalkozik, mindent részletesen elmagyarázva. A szüléssel ér véget a könyv, ugyancsak fotókkal tarkítva. Nekem nagyon tetszik.

Gabi, szija! Hívlak!

cupp mindenkinek, Beja
Beja

Sziasztok lányok!
Én 8 hetesen voltam elöször UH-on akor 16 mm volt a baba. Most 12 hetes multam és azt mondták, hogy jókora férfi ököl nagyságú a baba a fejkörmérete pedig 25 mm-es. Azt mondta az orvos, hogy szépen fejlődik és szép az UH is. Sajnos én ma reggel is azzal kezdtem a napot, hogy hánytam. Nagyon várom már, hogy jobb legyen a közérzetem.
Ti hogyan vélekedtek a hálapénzről? Én most adtam a dokimnak amiután megvizsgált és olyan természetesen el is fogadta. Én annyira megalázónak tartom, de adok mert ez a szokás.
Mónika

Szia Melinda!

Köszöntelek körünkben. Kép Mi volt veled 6 hetesen, miért voltál kórházban? Remélem, már jól vagy!

Márti!

Fogmosás: nekem már terhesség elott is hányingerem volt a fogmosástól, sot, az anyukám és a párom is hasonló gondokkal küzdenek. Sokszor én sem tudom, hogy mi váltja ki: nálam szerintem az a tény, hogy hátul a számban "turkálok" valamivel (hiszen ha meggondoljuk, amikor meghánytatnak valakit, akkor jó mélyen a szájában kell "turkálni"). Az anyuék szerint viszont maga a fogkrém a "bunös". Én sokszor nem fogkrémmel, hanem fogporral mosok fogat (Dentomin fogpor, gyógynövényboltokban lehet kapni) ettol kicsit jobb, de a páromnál ez sem vált be.
Szerintem az esti fogmosást nem kéne elbliccelni, de a reggeli talán nem olyan fontos.
Folsav: jól tudtad, van a narancsban is.

Orsi!

Kállay Ildikónak van kismamatorna kazettája, de sajna én sem tudom, hol kapható.

Van valakinek valami ötlete?

Ancsi!

Ezen az oldalon: [url=http://www.freeweb.hu/mama-baba" TARGET="_top]http://www.freeweb.hu/mama-baba[/url] a terhesség - hétrol hétre címeknél találod meg hetekre lebontva, hogy mikor mi történik a babával.
Ha nehezen töltodik le az oldal, akkor a Startlapról is meg lehet közelíteni, a Kismama oldalon keresztül.

Laura
Laura

Lányok!
Köszönöm mindenkinek az információt,
megyek és olvasok!Kép

A könyvet megpróbálom beszerezni, kíváncsi vagyok a kis ebihalacska mostani fejlõdésére isKép

Ancsi
Ancsi

Sziasztok!

Narancsról jutott eszembe: valamikor (talán 19-20 hét táján), amikor a fogcsírák kialakulnak, nem jó narancsot enni, mert elszínezheti a fogcsírákat. Bocsi, de most nem tudom nektek megnézni, a Márton István féle Terheskönyvben benne van, de kölcsönadtam.
Viszont nem értem a viszolygást a folsavtól. Oké, persze, legjobb, ha gyümölcsöket, zöldségeket esztek, de az vesse rám az elsõ követ, aki semmi olyat nem eszik, amiben ilyen-olyan mû dolog van. Bármit megnézel a boltban, tele van ízesítõ aroma, tartósítószer, állagjavító, színezõ stb.stb. -vel. És lányok, hol veszitek a gyümölcsöt? Az öko-piacon? Nem? Hát akkor bizony tuti tele van az is vegyszerrel, mûtrágyával, permetszerrel, sõt még genetikailag is módosított lehet. Stb. Ehhez képest az a szegény folsav a többségnek semmi problémát nem okoz, de nem tudom, ki tudná megbocsátani magának, ha nem szed, és a babája nyitott gerinccel születik???
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!

Én is táppénzen vagyok már kb. 1 hónapja és csak bejárok segíteni. Egészen mostanáig. A legnagyobb fönökök nagyon aranyosak voltak, még azt is felajánlották, hogy ha így bejövök, akkor a táppénz miatt csökkentett fizetésemet prémiummal egészítik ki. Viszont a közvetlen fönököm, amolyan igazi férfisoviniszta disznó annyira szemét, hogy elhatároztam, hogy nem dolgozom tovább. Olyanokba kötött bele, hogy miért adtam le az éjszakai rendszerfelügyeletet a kis kollégámnak (mindenféle hálózatokat csinálunk ugyanis). Eygszerüen nem értette meg, hogy miért nem akarok éjszaka közepén felkelni és bemenni kábeleket csomózni vagy gépeket darabokra szedni. Jól elküldtem a fenébe az legalább jól esett.
Pocok

Sziasztok!

Ancsi!
A Gyermek születiket én is kölcsön kaptam, szerintem a könyvtárban próbálkozz, mert nagyon régi könyv, már biztosan nem lehet kapnai. Tényleg nagyon jó fotók vannak benne, bár a számítása nem egyértelmü számomra. Ugyanis mindig a fogamzástól számol, viszont így is 40 hét jön ki összesen. Az oldalt, amit Laura írt én ki is nyomtattam, több fotót is ebböl a könyvböl vett át.

Gabi!
Természetesen nem ragaszkodunk a táblázathoz Kép pihenj inkább, mindenki tudja, ö hol tart, a többieket pedig a régebbiek alapján ki lehet számolni.

A legutóbbi uh-on a 10 hetes babánk "nöi ököl" méretü volt, a gép szerint ez pontosan megfelel a korának, hogy ez mm-ben mennyit jelent, sajnos nem tudom.

Szia Melinda!
Üdv közöttünk Kép, remélem, már jól vagy.

Eszter
eszter

SZiasztok mindannyian.
Ez a narancs dolog megnyugtat, én rengeteg narancsot eszem. Tényleg iszonyú mázlim van, mert kifejezetten gyümölcsöket meg zöldségeket kívánok meg, nem sütiket meg szalonnákat meg ilyeneket. Tudjátok mi lett a favorit az elmúlt napokban: a grapefruit. Meglátom a boltban, nem birom otthagyni,annyira rágerjedek. De legalább egészséges, nemigaz?
Nem birok ezen a héten sem elmenni dokihoz, egyszeruen annyi munkám van. Majd a következo héten. Úgy érzem még nem vagyok lemaradva semmirol.
mindnekinek sok puszit küld
mégegykata + a kutyaházi
mégegykata

Szia Pocok!

Jaj de jó látni, hogy nem én vagyok az egyetlen nö, aki hálózatozik! Kép Mondjuk én sajnos már több mint egy éve nem azt csinálom, de még most is nagyon hiányzik a "kábelcsomózás", router konfigurálás, meg az összes többi, ami vele járt. Kép
Mindig azt hittem, kuriózum vagyok a pályán nöként, de most teljesen megnyugodtam, hogy nem így van. Fogok én még hálózati forgalmat optimalizálni! Kép

(Bocs az off-topic-ságért, de úgy megörültem, mikor olvastam a hozzászólásodat)

Márti
Márti

Sziasztok!
Vettem terhes torna videókazettát! Nem Kállay Ildikó, olyat a környéken nem találtam, hanem a SOTE I gyógytornásza csinálta. Nagyon kiváncsi vagyok, alig várom, hogy hazaérjek és megnézzem. Találtam egy könyvet is: Probléma mentes terhesség a címe, de abba csak beleolvastam. Szerintük napi 5 km-nél többet nem szabad kocogni, úgyhogy a mennyiséget tovább csökkentem, de azt naponta le szeretném futni!

Orsi
Orsi

Sziasztok!
Most idegesítettek fel mert május közepétől indul nálunk egy tanfolyam és elkészült az órarend. Szépen be lettek osztva az óráim, de a kolléganőmnek nyaralni kell mennie éppen akkor amikor juniusban a tanfolyam is lesz és ezért, hogy megoldják a problémáját nekem az óráimat összevonták és így naponta 5-6 órám lesz zsinórban. Szóval nagyon szuper a nagy melegben kismamaként bent ülni egy teremben és megtartani 6 órát. Elegem van az egészből, úgy látszik itt senkit nem érdekel, hogy esetleg én már nem bírok annyit. Hát ez van. Majd ha magamhoz térek írok Puszi
Mónika

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen kedvesen fogadtatok és persze annak is, hogy közétek tartozhatom.

B.Gabi!

Csak pihenj nyugodtan, szerintem mindenki kibírja ezt a pár napot táblázat nélkül.
Pontosan milyen adatok kellenek a táblázathoz?
Ha kedden küldöm, az már túl késő?
Sajnos a hétfőt nem tudom 100%-ra igérni, mert AFP-re kell mennem, utánna pedig a keresztfiamat kell vinnem orvoshoz.

Tünde!

Te már tudod a baba hosszát? Nekem 6 hetesen még csak hüvelyi ultrahangot csináltak és nem mérték, hogy mekkora.

Ildi!

Ha tudod, légyszíves nézd meg a narancs és a fogcsírák közötti összefüggést. Szeretem a narancsot, de nem szeretnék ártani a babának.

Mónika!

Nem gondoltál még a táppénzre?
Hat órát leadni állapotosan a meleg termekben nem semmi!

Eszter, Beja, Laura!

Örültem az üdvözleteteknek!

Hat hetesen egy kevéske vérzésem volt és mivel ez az első terhességem, elmentem orvoshoz.
A doki azonnal beutalt a kórházba, ahol más dolgom nem volt, mint feküdni és szedni a gyógyszereket, ja meg fogadni a látogatókat.
Nagyon rossz érzés volt, mert nagyon féltem, hogy nagyobb baj lesz. Hála Istennek azóta semmi baj nincs. (ezt gyorsan lekopogtam) Kellemetlen volt a többi 40 hetes kismama között, akik tudták, hogy baba nélkül már nem mennek haza. Rengeteg rémtörténetet hallottam. De már vége és remélem legközelebb már csak a szülési fájdalmakkal kerülök kórházba és egészséges gyermekkel mehetek haza. Bocs a hosszúságért.

Mindenkinek üdv.: Melinda
Melinda19

Sziasztok!!!!

Helga,
Hasizomgyak: ahogy masok irtak, haspres nem javasolt. En nem csinlaok kifejezetten hasizom gyakorlatot, bar van egy par pelda a Fitt mamaban es a tobbi terheskonyvben is.

cory,
Nekem is azt mondtak, hogy eloszor a terhesgondozoba kell menni. A korzeti rendelobe megyek ott van a nogyogyasz mellett.

Picur,
En is olvastam es hallottam, hogy a TULZOTT A vitamin karos.

Vitaminok es FOLSAV:
Mar tobbszor irtam, en FOLSAV parti vagyok, csak azt szedtem semmi mas vitamint. A dokim azt mondta, hogy ha normalisan etkezem, akkor felesleges. Nekem ez nagyon szimpi volt, mert nem vagyok gyogyszer stb parti.

Megegykata,
A folsav a nyitott gerinc megelozesere szolgal

Kata,
En nem szeretem a Czeizelt, de amit az orvosod mondott az butasag. Rengeteg publikazio jelent meg a Folsavval kapcsolatban, meg magyarul is olvastam, be is linkeltem a "megint megjott" topikba, es nem a Czeizel irta. Amerikaban a doktort beperelik, ha nyiltgerinccel szuletik a baba es nem irt fel folsavat. Amugy naluk a kenyerbe is belesutik. Nalunk is van ilyen kenyer Taltos kenyernek hivjak. Amugy a folsavat jobb mar teherbe eses elott elkezdeni par honappal.

Marti,
Probald a mentos cukrot vagy van fluoridos rago is.

Melinda19,
Udv a fedelzeten. Gratula!!!!!

Gabi,
Koszi, hogy egyaltalan kezeled a tablad!!

Sulygyarapodas: ebbol latszik, hogy minden konyv mas irt. Az en konyvemben az van, hogy az elso harom es az utolso egy honapban nulla kilo. A 14-20hetig a teljes sulygyarapodas negyede, a 20-30 a teljes sulygyarapodas fele, a maradek a 31-36heten.

Mindenkinek tovabbi kellemes babavarast
PK
petrakovacs50

Melinda!
Nekem a mensitől ez már a 9.hét/a fiammal is pont így voltam,de vele elöszőr/és két hét hete voltam akkor is hüvelyit csinált,de akkor még csak a petezsák látszott így csak a méhenbelüli terhesség tényét állapította meg.Most is hüvlyit csinált és a CRL/Far-fejtő távolság/méretét adta meg ez a 12mm.Remélem a 3mm különbség az elöző terhességtől csak az egy hét eltolódás miatt van.
Te hány hetes vagy?Még semmilyen méretet nem mondtak?
Vigyázz nagyon magatokra!
Tünde
Névtelen

Sziasztok!

Ma voltam UH-on. Kismanó kezd "hatalmas" méreteket ölteni. Ülőmagassága:4,4 cm ( amivel 1 nappal megelőzi a korát Kép ), nyaki redő mérete: 1,4 mm. Láttam és hallottam is dobogni a szívét. Csodálatos volt! (És még mindig nehéz elhinni, hogy Ő odabenn van. Kép )

Sziasztok
Katus
Katus27

Sziasztok!

Én is ma voltam UH-n. Azt már írtam, hogy Lili születése óta nekem még nem jött meg, úgyhogy teljesen az ultrahangra tudunk csak hagyatkozni. Gombóc 2cm-es, kb. 8 hetes, szülés várható idõpontja dec 11-20 közé tehetõ.

Tegnap voltam fogorvosnál: vasárnap letört egy fogam, és most gyökérkezelni kellKép A fogmosástól meg én is rosszul vagyok, bár én nem terhes állapotban is csak gyerekfogkrémet bírok használni.

Szilvi
Szilvi

Pk,már nem szeded a folsavat?Azért kérdezem,mert én is csak azt szedem,úgy gondolom a 12.hétig.Milyen tornagyakorlatokat csinálsz?

Mariann
Mariann

Sziasztok!

A fogmosás közben én is öklendezem, így volt ez az elsö terhességemnél is. És ez volt az elsö bíztató jelem is, amikor nem vártam a mensit.

Melinda!
Azt hiszem, Te kérdezted a táblázat adatait.
Szükség van arra, hogy hanyadik ciklusban jött össze a babád, pontosan mennyi idös vagy (hét, nap), hova valósi vagy, hány éves vagy, mikorra vagy (leszel) kiírva, és hanyadik babát várod. Az, hogy mikor adod meg az adataidat, a jövö héttöl teljesen mindegy, nem késel le semmiröl, mi mindig itt vagyunk.

Sziasztok!
Vigyázzatok magatokra!

BGabi
Bánhidi

Sziasztok!

Mariann! Köszi a tippet az Anita melltartókról. Tegnap voltam a Kékgolyó utcában, rögtön vettem kettöt is. Annyira kényelmesek!

PK! Nem tartom reálisnak, hogy az elsö három hónapban 0 kg. legyen a testsúly gyarapodás. Én már most több vagyok 1-2 kg.-mal mint elötte, de ebböl minimum 1 kg.-ot jelent, amennyit a melleim nöttek és nehezedtek. Majd hogy le nem tépi öket a saját súlyuk. Márpedig ez nem hízás, de mégis plusz kiló... Kép

Márti
Márti

Jó reggelt,

szerintem vagy nosztalgiából vagy mert tegnap olvastam itt róla, este olyan szépet sikerült nekem is rókáznom fogmosás után a csapba, hogy csak na. Szégyenszemre így 21 hetesen... csak a vacsorát sajnálom, meg persze meglepetésként ért a dolog.

Márti, én nem akarom ezt csinálni tovább, 2x annyi energiát vesz el a férfiak közti érvényesülés! Nagyon szeretnék GYES után valami mást csinálni, bár nincs sok illuzióm, hogy kinek kell egy kisgyermekes munkaerö arra, amihez értek. A férjemék cégénél (svájci a cég) bevett szokás, hogy akinek gyereke van, az cak 4-6 órában dolgozik. Hát valami ilyet lenne jó elcsípni, de az még messze van, és addig is lesz elég dolgom.
Pocok

Szijasztok lányok!

Tegnap voltam dokinál és azt mondta szedjek MagneB6-ot. Mire is jó az pontosan. A terhesvitamint csak háromnaponta szedem, az nem baj ugye?

Szilvi: Ne haragudj, nem tudtam, hogy van még egy Szilvi, úgyhogy én akkor Szila leszek.

Holnap kezdem a 9. hetemet és még nem voltam rosszul! Bár lehet, ami késik nem múlik. Azért remélem nem így lesz.

Üdv.
Szila
Szila

Szia Pocok!

A férfiak közötti érvényesülésröl én mesélhetnék... Még két év után is nap mint nap meg kellett küzdenem azért, hogy szakmai munkát végezhessek. Valahogy mindig a kávéfözés és a jelentésírás, jegyzökönyvezés nagy fontosságú feladata jutott rám... Kép
Ugyanakkor imádtam csinálni, ha mégis hozzájutottam. Már önmaga az is sikerélményt jelentett a számomra, ha odaengedtek, és egyre többször odaengedtek. Izgalmas, érdekes és igazán változatos munka volt. Volt kihívás, voltak sikerélmények, és nagy szívások is.
Most viszont telefonon tanácsokat adok 1.0-ás user-eknek, és borzasztóan unom. Kép
Nekem sincsenek illúzióim, sejtem, hogy kisgyermekes anyaként végképp irodakukac maradok. Akkor talán már nem is bánom majd...
Te tudod már, hogy mit szeretnél csinálni a GYES után, vagy még csak azt döntötted el, hogy ezt nem?

Márti
Márti

Jaj lányok, ma már kifakadtam, hogy borzasztóan unom, hogy minden reggel úgy ébredek, hogy fáj a hasam, ahogy felkele, onnantól émelygek és hányingerem van, egészen addig, amíg este megint le nem fekszem, de még éjjel is felébredek rá, hogy nem OK mindne. Nem hányok, de reggetol estig, permanensen rossul vagyok, felfordul a gyomrom, és gyakran a hasam is fáj, mint mensikor.
Mások meg nem éreznek semmit, jaj, de jo lehet azoknak! Nekem már kezd ebbol elegem lenni.
Közben persze örülök a babának, nagyon, azzal nincs gond, de megorülök ettol az állandó bizonytalanságtól, rossz érzéstol.
És ha arra gondolok, hogy a tizenkettedik hétig még vagy öt hetem van, rémes!
Biztassatok már valamivel!
mégegykata

Sziasztok Mindenkinek!
Ma reggel voltam az első tanácsadáson. Reggel 8-ra mentem és persze kis esetlenül azt sem tudtam mit kell csinálni. Sokan voltak mindenki intézte a dolgát én meg leültem és azt sem tudtam mit kell tennem. Még a védönöt sem ismertem. Aztán egy félóra után rájöttem, hogy ha én nem veszem kézbe a dolgot akkor nem végzek délig. Aztán egy másik kismamától kértem közben segítséget. Levettek 5 ampulla vért közel fél óra alatt ami eléggé megviselt. Aztán suly, vizelet, vérnyomás és az orvos következett. Mivel volt saját orvosom ezért aztán csak annyit kérdezett, hogy nincs-e panaszom. Ja és kértem, hogy adja ki az adókedvezményhez az igazolást. Szóval az a helyzet, hogy 13 hetes kortól adhatják ki. Sajnos a többi kismamától azt is megtudtam, hogy kötelező lesz terheléses cukorvizsgálaton résztvenni.Itt teát adnak ahhoz a sok cukorhoz, előtte leveszik a vért utána két órával ismét vért vesznek. Puszi
Mónika

Szia Mégegykata!
Ne keseredj el a rosszullétek miatt hanem gondolj arra, hogy mindez a babauci miatt van és egyszer csak vége lesz. Azt is hallottam hogy majd ha a baba megmozdul akkor végleg elmúlik az émelygés. Én már 13 hetes vagyok és most éjszaka is hánytam, majd reggel ismét. Viszont nekem napközben nincsennek rosszulléteim. Így reggel letudom. De előfordul, hogy este is rosszul vagyok és émelygek. Kitartás! Puszi
Mónika

Szila!

Ha ráérsz, itt a babaneten keress rá a magnézium szóra, sok minent megtudhatsz róla. Általában görcsoldó hatása miatt adják, a magneB6-os változat egy enyhébb, kevesebb magnéziumot tartalmaz. Késõbb, félidõ után a jóslófájások, méhösszehúzódások csökkentésére szoktak adni erõsebbet, úgy értem amiben több a magnézium, ez pezsgõtabletta ill. vízben oldandó por formájában van. Amúgy nem csak a méh szempontjából jó, de egyéb görcsökre is, én pl. arra használom, ha a lábam akarna görcsölni (egy idõben rendre megtette velem, amióta van, az elõjelénél beveszek egyet (magne B6-ot), és nem görcsöl be). Terhesség elején is valahogy lazítja a méhet, ha jól szedtem össze.

Mégegykata! Próbálkozz az irodalomban fellelhetõ trükkökkel (esti tej, reggeli keksz, reggeli szénsavas, szilvalekvár stb. stb) hátha valamelyik neked is bejön! Nekem anno egy idõben az volt a technikám, hogy éhgyomorra ittam egy kis hideg vizet, attól rögtön hánynom kellett, persze üres gyomorból nem sok minden jött, szóval ilyen szempontból tûrhetõ hányás volt, viszont a mozgató ereje, vagy tudomisén mitõl utána egy jódarabig totál jól elvoltam. (meg nekem a Pepsi Cola vált be végképp, attól jókat tudtam büfizni).

Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!
Tegnap voltam a védönönél, végre van kiskönyvem!!!
Megdicsért, hogy milyen jó a laboreredményem és elmondott egy csomó felesleges dolgot. Mellesleg azt is közölte, hogy ne hízzak többet 8-12 kilónál. Mondtam, hogy nem tervezem, de ne várja, hogy leteszem neki a nagyesküt. Szerintem az egész védönös dolognak semmi értelme. Se súlyt, se vérnyomást, semmit nem mért, feltette pont ugyanazokat a kérdéseket, mint a terhesgondozóban, elmondta, hogy ne napoztassam a fejem és egyek sok zöldséget.

Mónika!
Irigyellek, hogy mindent egyszerre, egy helyen el tudsz intézni, nekem az, amit leírtál több napomba tellett.

Eszter
eszter

Ti már mennyi mindenen túl vagytok! Én megpróbálok a jövo héten végre eljutni dokihoz, aztána többi. Borzasztó ez a sok vizsglat, nem, Régen is szültek gyereket a nok, mégsem vizsgálták oket agyon. Kicsit már túlzásnak érzem ezt.
Nekem hat testvérem van, mind kisebb mint én, igazán nem kell elmondnai, hogyan kell pelenkázni meg ilyen hülyeségek.
Nincs kedvem ehhez az egész hercehurcához, bár, ha a rosszulléteket elmúlasztaná, akkor bármennyi vizsgálatra elmegyek :-))) Mert az azért rosszabb.
Szedjek én is magnéziumot? Hátha legalább a hasfájások elmúlnak?
mégegykata

Sziasztok!

Márti,örülök,hogy segíteni tudtamKépTerhes melltartót vettél?Jól emlékszem,hogy neked is elég nagy a melled?(Bocs,ha nemKép)Én egyébként azért kedvelem ezt az üzletet,mert nagyon spéci fürdoruháik vannak,direkt nagymellu noknek is,de nem az a rettenetes dédi-féle kosaras változat,hanem nagyon jó modern.

Mégegykata,csak azzal tudlak biztatni:így nem hízolKépBár ez elég gyenge vigasz.

Mariann
Mariann

Sziasztok!

Mariann, jól emlékszel, 80D voltam, mielött a pocaklakó beköltözött, de mostanára már minden irányban kilógtam a régi melltartóimból. Ráadásul a súlyuk is annyira megnött, hogy fájt, ahogy a saját súlyuk húzta a melleimet, és ezen a régi melltartóim alig-alig enyhítettek valamit. Már azt hittem, hogy ehhez hozzá kell szokni, de ez az Anita terhes-melltartó (olyat vettem, igen, 80E méretüt) annyira kényelmes, hogy azt el se lehet mondani. Mintha mi sem történt volna, olyan érzés, mint régen! Aludni is melltartóban fogok ezután, az már biztos. Annyira kényelmetlen volt már oldalra fordulva aludnom is, mert az alul maradót nyomtam, a felül levöt meg húzta a saját súlya. A hasra fekvést meg végképp az otthoni, saját ágyunkon kívül meg se merem máshol próbálni. Ez itt a reklám helye: Cardo matracunk van, eredetileg váll-kényelmizónának nevezett résszel, amit mi mostanában cici-kényelmi zónának hívunk. Eddig is feltünt, hogy ha nem otthon alszunk, (elég sokat járunk a szüleinkhez felváltva, szóval hétvégén rendszerint nem otthon alszunk) akkor sokkal jobban elfekszem a nyakam-vállam, de most aztán ég és föld a különbség a hagyományos és a cici-kényelmi zónás ágybetét között! Kép

Lányok, ti a vizsgálatokra járást hogyan szoktátok megoldani? Vesztek ki szabit, lógtok néhány órát, vagy arra az idöre táppénz jár?

Márti
Márti

Mariann! A Fehérvári úti Mûv. központban pont most fürdõruha vásár van náluk is van kismama fürdõruha, nagyon aranyos ez sem az a dédanyás fazon.
tvica

Lányok!
Szerintetek 13 hetesen mekkora kell legyen egy átlagos baba?
Eszter!
Te egyidős vagy velem. Neked mekkora a babucid?
Mónika

Sziasztok!

Képzeljétek el, van terheskönyvem!
Ma reggel voltam a védononél, nagyon lelkes, aranyos, úgy örült nekem, mintha 1000 éve ismerne. Elmondott o is sok mindent (nem illik 10 kilónál többet hízni, egyek sok fozeléket, minden nap gyümölcsöt, stb). Kicsit magas a vércukrom, de nem vészes. Majd eljön hozzánk "terepszemlére", meg fogja nézni, hova születik a baba. Havonta kell majd hozzá mennem, azt hiszem.
A munkahelyemen persze azt füllentettem, hogy az autót visszük szerelohöz. Ennek eredményeként a férfikollégák kifaggattak, hogy mi volt a baja, melyik szerelohöz vittük, mennyit fizettünk, stb. Én meg hebegtem-habogtam össze-vissza. Mint a szoke no a viccekben.

MégegyKata!

Ezek mellett a nagy rosszullétek mellett tudsz egyáltalán enni valamit? Vigyázz magatokra nagyon!

Pusz mindenkinek: Laura
Laura

Szia Márti!
Én megkérdeztem a főnökömet, hogy eljárhatok e munkaidőben, mert nem szerettem volna ha ebből később akár a hátam mögött is probléma lett volna. Ő azt mondta természetesen eljárhatok. De persze megkérdezte hány napot jelent ez egy hónapban. Én azt válaszoltam kb. 2 nap délelőttöt. Hát van amikor tényleg dél van mire beérek, de neki ez természetes. Most kicsit bajban leszek mert mennem kell a belgyógyászatra és a védőnő is azt mondta, hogy a vizsglatok eredményét be akarja írni a kiskönyvembe. Viszont a fogadóóra idején nekem két hétig mindig órám van meg ciki megint mondani, hogy orvoshoz kell mennem. Sajnos az órákat más nem tudja tőlem átvállalni. Hát ez van. De én úgy tudom hogy 4 alkalommal köteles elengedni a cég a körzeti nőgyógyászhoz,tanácsadásra, hiszen csak így kaphatsz anyasági támogatást. A többit szabiból kellene megoldani. Puszi
Mónika

Igen, LAura, azért eszem, de rém furcsa, mert evés közben sem vagyok jól, ugyanúgy folytatódik a hányinger meg minden. Néha arra gondolok, hányni kellene, hátha akkor jobb lesz. mert sosem hányok, csak az inger van.
Arra az egyre rájöttem, hogy a mentolos rágó egy rövid idore rendberak, nem tudom mért. Túl sokáig persze nem rághatom, mert akkor meg az arossz, de az elso öt perc az jó. A kollegáim csodálkoznak is, mert híres vagyok arról, hogy utálom a rágót, most meg egy egész csomaggal is elrágok egy nap.
mégegykata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?